Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 15:01   #3151
koglus
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

witam,

Zadzwonilam do dwoch labolatorium w sprawie wymazu gbs. W jednym kazali przyjsc i nic nie kupowac w aptece bo maja wszystko a w drugim kazali sie umowic do ginekologa i ze on to zrobi ( wizyta plus badanie 140 z.l.-przepraszam za co , rozumiem badanie 40zl). To badanie to pikus kazda moze sobie pobrac wymaz, tylko nam wode robia z mozgow zeby kase sciagnac. Oczywiscie jak ktos jest przy okazji na wizycie i mu pobiora to luzik. Dali mi probowke sterylna w niej byl zel i osobno sterylny patyczek zakonczony wacikiem (patyczek dosc dlugi). Patyczek wklada sie jak tampon z aplikatorem i potem po wyjeciu ze sluzem do tej probowki z zelem. I tyle wymazu , na wyniki sie troche czeka ale ciesze sie ze jedno badanie z glowy, i podobno robi sie je po 36tygodniu .
to taka info dla tych co tego badania jeszcze nie robily. moj ginekolog sie nie mylil .za badanie skasowali mnie 40zl

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png

Edytowane przez koglus
Czas edycji: 2012-08-02 o 15:03
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:02   #3152
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Wczoraj pokłóciliśmy się z TŻ o to też, że weszła nam do pokoju i oznajmiła, że w przyszłym tygodniu bierze Fabiego na spacer i idzie z nim do swojej koleżanki.
(...)

swojej mamie bym nie dała a co dopiero takiej ...
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:05   #3153
Soleilka
Zakorzenienie

Koglus gbs to wymaz z pochwy i odbytu ten tylko z pochwy może nie wykryć tego...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:06   #3154
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej
Moja córeczka postanowiła chyba już na stałe nie spać w dzień. 2 tyg snu ją zaspokoiło. Na szczęście noce ładnie przesypia i budzi się tylko na karmienia grzeczniutko.
Wczoraj w końcu zaakceptowała smoczek, po wielu próbach. Wcześniej pluła nim dalej niż widziała Dziś nawet sama go chwyciła za uchwyt i wyjęła sobie z buzi I tak go sobie dzierżyła w dłoni To chyba przypadek bo przecież tak małe dzieci nie potrafią chwytać..?
Podobno nie potrafią, ale moja kilka dni temu złapała mój palec, włożyła sobie do buzi i zaczęła ssać. Wtedy się poddałam i dałam jej jeść wcześniej, niż zamierzałam.
Czasem zaciska na czymś paluszki, ale po to, żeby zmniejszyć dystans, albo żeby pierś jej nie uciekła. Nie zauważyłam, żeby coś chwytała i odsuwała.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
moja mnie rozczula jak łapie pierś, jest wtedy jak taki ptaszek... słodziak kochany....
Mam takie samo skojarzenie... tak ptaszyna , która przy tym kwili, a potem zasysa i sprawia ból jak krokodyl. Oczywiście po zagojeniu brodawek i przez kapturki jest znacznie lepiej.
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Pytanie z innej beczki - czy przez cała ciążę badała Cię używając wziernika? Mnie mój lekarz od czasu zaciążenia nie badał przy pomocy tego sprzętu. Co po raz kolejny potwierdza moją tezę - baba ginekolog = nigdy.
Mój mnie tak, ale chyba nie zawsze i tylko delikatnie, czekając, aż się rozluźnię, a baba, która go zastępowała wcisnęła mi taki jałowy na siłę i oczywiście bolało.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:07   #3155
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Sama sobie próbki nie pobieraj, kup patyczek jałowy do badania i przejdź się do lekarza. I nie jest to naciąganie na kolejną wizytę czy kasę, bo wynik ma ogromne znaczenie dla zdrowia dziecka. Jeśli wyjdzie pozytywny, podadzą Ci przy porodzie antybiotyk aby nie zarazić Maluszka. Jak widzisz - to nie jest chęć nabicia sobie przez lekarza sakiewki.
nie no ja rozumiem ale wlasnie ginekolog (jest ordynatorem )mi kazal samemu zrobic ze to proste i tylko zaniesc do labolatorium...

Stary 2012-08-02, 15:10   #3156
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj pokłóciliśmy się z TŻ o to też, że weszła nam do pokoju i oznajmiła, że w przyszłym tygodniu bierze Fabiego na spacer i idzie z nim do swojej koleżanki. Ja powiedziałam do TŻ, że nie życzę sobie, żeby zabierała go po koleżankach, bo dziecko to nie lalka pokazowa. To on mnie oskarżył o to, że mojej mamy koleżanki też Fabiego widziały i problemów nie robiłam, ale... Ja sama poszłam do mamy i one u niej siedziały już. Mama po nikim nie chodziła. Dodatkowo one poleciały od razu do sklepu kupić mu jakieś prezenty (przyszły z 3 paczkami pampersów), więc już głupio było zamknąć się w innym pokoju. Nie miałabym nic przeciwko gdyby zaprosiła do domu koleżankę i chciała go tu pokazać, ale bez przesady żeby z moim dzieckiem po obcych babach jeździła

Ja naprawdę psychicznie nie dam z nią rady. Jeszcze w tej kwestii nie mam wsparcia u TŻ. Czasami na nią krzyknie gdy widzi, że coś jest nie tak, ale niektórych rzeczy nie rozumie... I dla niego moja mama jest wiecznie be. Tylko nie widzi ile nam pomogła, a jego mama za przeproszeniem wyżej sra niż dupe ma
Zrób tak jak PaulaSHIN pisała - powiedz, że przecież karmisz i nie da rady I że oczywiście bardzo chętnie pokażesz koleżankom synka ale niech się one tu pofatygują

Cytat:
Może i lepiej... Takie problemy są zawsze jak jest ona. Jej nie ma i dogadujemy się z TŻ, ona jest i są wieczne kłótnie...
Chciałabym być na swoim z TŻ, a tu nie ma jak Miałabym wtedy wokół dupy jej gadanie
Jak mówi stare powiedzenie - niech by i w psiej budzie byle na swoim
Ja nie mogę narzekać bo nam się teściowie nie wtrącają, a nawet jeśli się wtrącają to mówimy - aha i robimy po swojemu Ale takie baby potrafią mącić nawet w najlepszym związku - współczuję

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Tak, tak... a panele się przeciera chusteczkami, ciekawe jaki następny hit wymyśli Twoja teściowa nie ma co, udana babka
To może by te rady wrzucić w ten wątek o dobrych radach teściowych? Nie wiem o co chodzi z przecieraniem paneli chusteczkami, ale i tak gratuluję pomysłu... A od czego jest mop?

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:11   #3157
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Od 5 rano miałam koncert pod postacią: nie mogę puścić bąka. Masowałam Fabiemu brzuszek, nosiłam, lulałam, kładłam na brzuś, dałam kropelki i nic. Później wzięłam go na przewijak, ugięłam bardziej nóżki i zaczął się odgazowywać i robić kupę. W pewnym momencie tak mocno naparł, że kupsko przez cały pokój przeleciało no i mamy obsrany wózek
Wysrał się i od tamtej pory śpi

Idę Was nadrobić

Stary 2012-08-02, 15:16   #3158
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
witam,

Zadzwonilam do dwoch labolatorium w sprawie wymazu gbs. W jednym kazali przyjsc i nic nie kupowac w aptece bo maja wszystko a w drugim kazali sie umowic do ginekologa i ze on to zrobi ( wizyta plus badanie 140 z.l.-przepraszam za co , rozumiem badanie 40zl). To badanie to pikus kazda moze sobie pobrac wymaz, tylko nam wode robia z mozgow zeby kase sciagnac. Oczywiscie jak ktos jest przy okazji na wizycie i mu pobiora to luzik. Dali mi probowke sterylna w niej byl zel i osobno sterylny patyczek zakonczony wacikiem (patyczek dosc dlugi). Patyczek wklada sie jak tampon z aplikatorem i potem po wyjeciu ze sluzem do tej probowki z zelem. I tyle wymazu , na wyniki sie troche czeka ale ciesze sie ze jedno badanie z glowy, i podobno robi sie je po 36tygodniu .
to taka info dla tych co tego badania jeszcze nie robily. moj ginekolog sie nie mylil .za badanie skasowali mnie 40zl
Ja jak dzwoniłam do jednego lab to też mi kazali się umówić na wizytę do gina i wtedy pobierze wymaz.
Ale zadzwoniłam do szpitala i pobrali mi wymaz za frioko w poradni K i zapłaciłam tylko za badanie (50zł). Z tym, że to był inny wymaz niż gbs (ja robiłam kilka po założeniu pessara). A na gbs to lekarz mi pobrał podczas wizyty i nic nie płaciłam (to w szpitalu w którym będę rodzić).
I tak jak dziewczyny piszą - wymaz się pobiera z pochwy i okolic odbytu.

Stary 2012-08-02, 15:17   #3159
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Dziewczyny - napiszcie proszę, czy jak Wasze maluszki ulewają, to też buzią i nosem równocześnie? Wczoraj znów tak było. W dodatku położyłam ją do łóżeczka na boku i nawet częściowo podparłam, a ona i tak się przekręciła na plecki.
moja nigdy mi nie ulewala ani jej sie nie dobijalo, pewnie zalezy od dziecka. Fakt faktem ze ja karmilam co 3 godziny wiec moze nie najadala sie tak na maksa, i dosc dlugo lezala na mateeracyku bez poduszki do roku nawet (bo poduszki wyrzucala) ale jej materacyk byl ulozony tam gdzie glowka wyzej , pod malym katem i byl taki spadek bo tez sie balam ze moze jej sie ulewac.

Stary 2012-08-02, 15:30   #3160
sas
Wtajemniczenie

Hej
Probuje was nadrobic, ale z moim szkrabem ciezko mi to idzie. Jak nie spi to potrzebuje mega uwagi, przez te upaly, a jak spi to zazwyczaj proboje cos porobic, alb spie z nia Z reszta nawet jak pisze to i tak nikt nie reaguje... Moja niunia wazy juz 3780 dzisiaj mamy 27 dzionek za 5 dni bedzie juz miala miesiac kiedy to zlecialo???
Natee kochana wspolczuje meczarni- ja sama siedzialam na partych prawie 2h wiec nawet nie wyobrazam sobie 4h..ale wazne, ze malenstwo juz jest z toba.GRATULUJE KOCHANA
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:33   #3161
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Hej
Probuje was nadrobic, ale z moim szkrabem ciezko mi to idzie. Jak nie spi to potrzebuje mega uwagi, przez te upaly, a jak spi to zazwyczaj proboje cos porobic, alb spie z nia Z reszta nawet jak pisze to i tak nikt nie reaguje... Moja niunia wazy juz 3780 dzisiaj mamy 27 dzionek za 5 dni bedzie juz miala miesiac kiedy to zlecialo???
Natee kochana wspolczuje meczarni- ja sama siedzialam na partych prawie 2h wiec nawet nie wyobrazam sobie 4h..ale wazne, ze malenstwo juz jest z toba.GRATULUJE KOCHANA
no to ladnie przybiera brawa dla Lenki

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:34   #3162
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusiu mam zakaz nabiału bo jako dziecko miałam skazę białkową i Fabi może też ją mieć
rozumiem. A są jakieś objawy skazy białkowej u Fabisia?
Interesuje mnie to, bo mój mąż też miał skazę w dzieciństwie i nie wiadomo jak będzie z Leonkiem

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Hej
ładnie przybiera
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:35   #3163
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
właśnie o to samo miałam Cie pytać, to co się Fabisiowi dzieje? nie jestem na bieżąco z tż to współczuje tekst w nocy dla mnie nie do przetrawienia wkur.a bym się i to ostro jakbym coś takiego usłyszała, ja mojego męża czasem budze w nocy jak Mały najedzony, przewinięty i bryka, wtedy tż go usypia, w innych sytuacjach go nie budze, po co mamy obioje niewyspani chodzić ale nigdy w dzień nie usłyszałam że jest niewyspany czy tym podobnych
a w ciągu dnia tż pomaga mi dużo no ale zazwyczaj muszę powiedzieć czego oczekuje, to tylko chłop w końcu
Nie wiadomo. Jeśli delicol nie pomoże, to po prostu będę musiała karmić MM. Mały ciągle się pręży, jest zagazowany, a jak puszcza bąki po kroplach, to ewidentnie go to boli... Do tego co nie zjem to albo ma wzdęcia, albo zielone kupy robi. Mam nadzieję, że delicol na to pomoże

Później wyciągnę TŻ i pójdziemy nakupić jakiegoś mięsa, będę żyła jak jakiś padlinożerca

Zdecydowałam się na zaproszenia na chrzciny. Jednak inne niż te z allegro
http://www.kartkaodciebie.com.pl/zap...em,2588,1.html

Bloguję
Stary 2012-08-02, 15:41   #3164
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj pokłóciliśmy się z TŻ o to też, że weszła nam do pokoju i oznajmiła, że w przyszłym tygodniu bierze Fabiego na spacer i idzie z nim do swojej koleżanki. Ja powiedziałam do TŻ, że nie życzę sobie, żeby zabierała go po koleżankach, bo dziecko to nie lalka pokazowa. To on mnie oskarżył o to, że mojej mamy koleżanki też Fabiego widziały i problemów nie robiłam, ale... Ja sama poszłam do mamy i one u niej siedziały już. Mama po nikim nie chodziła. Dodatkowo one poleciały od razu do sklepu kupić mu jakieś prezenty (przyszły z 3 paczkami pampersów), więc już głupio było zamknąć się w innym pokoju. Nie miałabym nic przeciwko gdyby zaprosiła do domu koleżankę i chciała go tu pokazać, ale bez przesady żeby z moim dzieckiem po obcych babach jeździła

Ja naprawdę psychicznie nie dam z nią rady. Jeszcze w tej kwestii nie mam wsparcia u TŻ. Czasami na nią krzyknie gdy widzi, że coś jest nie tak, ale niektórych rzeczy nie rozumie... I dla niego moja mama jest wiecznie be. Tylko nie widzi ile nam pomogła, a jego mama za przeproszeniem wyżej sra niż dupe ma
moj ojciec jest taki tylko by sie z wnuczka pokazywal na zdjeciach i robil jej zdjecia a zeby cos pomoc czy kupic nawet wiaderko do piasku dziecku czy przyniesc jabluszko na deser ( cokolwiek) to ucieka gdzie pieprz rosnie oby nic nie musial robic i kupowac

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Koglus gbs to wymaz z pochwy i odbytu ten tylko z pochwy może nie wykryć tego...
ginekolog mi powiedzial ze z pochwy wystarczy..., 16tego mam wyzyte wiec mi zrobi z odbytu jak bedzie trzeba

Stary 2012-08-02, 15:43   #3165
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
To dla małej za szybkie rośnięcie i kiedy te 4 tygodnie minęły??

Stary 2012-08-02, 15:51   #3166
Vestis
Raczkowanie

Cytat:

Współczuję i rozumiem U mnie w sumie też mam jazdy z teściami, już teraz nawet telefonów nie odbieram od nich bo nie mam ochoty się tłumaczyć co i jak - bo wszystko by chcieli wiedzieć, ale jak trzeba by coś pomóc to już nie ma kto.
Nie zapomnę jak było w szpitalu - cięta byłam w piątek wieczorem, a w sobotę wieczór już dostałam małego przy łóżku. TŻ przyjechał do mnie na chwilę do szpitala, a tu już od niego z domu dzwonią, żeby wpadł do nich na obiad. Niedziela to samo - wydzwaniają, że ma przyjechać na grilla. A ten oczywiście musiał jechać.
Rozbraja mnie po prostu taka bezmyślność - wiecie jak jest w szpitalu - ja ledwo dałam rade sama zwlec się z łóżka, a co dopiero trzymać dziecko, nie mówiąc o tym, że trzeba je nosić, odkładać, przebierać. Żona i dziecko w szpitalu, ale najważniejsze jest to, że oni mają grille czy obiadki, no i ma przyjechać i koniec.

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:53   #3167
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Super przybiera
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
ginekolog mi powiedzial ze z pochwy wystarczy..., 16tego mam wyzyte wiec mi zrobi z odbytu jak bedzie trzeba
Powinien tak zrobić, bo na tym tylko z pochwy zrobi Ci biocenozę, a ona nie zawsze wykrywa gbs. Lepiej zrobić porządniej badanie i mieć 100% pewności

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Współczuję i rozumiem U mnie w sumie też mam jazdy z teściami, już teraz nawet telefonów nie odbieram od nich bo nie mam ochoty się tłumaczyć co i jak - bo wszystko by chcieli wiedzieć, ale jak trzeba by coś pomóc to już nie ma kto.
Nie zapomnę jak było w szpitalu - cięta byłam w piątek wieczorem, a w sobotę wieczór już dostałam małego przy łóżku. TŻ przyjechał do mnie na chwilę do szpitala, a tu już od niego z domu dzwonią, żeby wpadł do nich na obiad. Niedziela to samo - wydzwaniają, że ma przyjechać na grilla. A ten oczywiście musiał jechać.
Rozbraja mnie po prostu taka bezmyślność - wiecie jak jest w szpitalu - ja ledwo dałam rade sama zwlec się z łóżka, a co dopiero trzymać dziecko, nie mówiąc o tym, że trzeba je nosić, odkładać, przebierać. Żona i dziecko w szpitalu, ale najważniejsze jest to, że oni mają grille czy obiadki, no i ma przyjechać i koniec.
Masakra z tymi teściami. Skąd tacy ludzie się biorą? Ja się zastanawiam skąd mama TŻ się wzięła i jaki ma iloraz inteligencji, bo chyba niezbyt duży

A tak zmieniając temat, rzut beretem ode mnie mieszkasz

Bloguję
Stary 2012-08-02, 15:53   #3168
dottta
Zakorzenienie

witam się i informuję, że dzisiaj skończyłyśmy 38tc
Gratuluje rozpoczętych (i skończonych) tygodni
Trzymam wielkie kciuki za wizyty i szczepienia

Malwina a schodzisz czy wchodzisz po tych schodach? - bo nam na sr mówili, że powinno się schodzić a na górę winda jechać
Soleilka niedobry Tż't współczuję

Idę piec ciasto z rabarbarem
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:55   #3169
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Teoretycznie tak, ale nei widze w tym sensu, jak ja juz wstaje zeby nakarmic to i potrzymac na odbekniecie moge, bo pewnie bym nie zasnela i tak i tak
Za to juz sie z TZ umowilam, ze jesli zdarzy sie tak, ze Michal bedzie mial ciezsza noc, to on z nim siedzi, ja i tak bede wykonczona dniem i noca z dziecmi. U niego w pokoju jest kanape, moze sobie usiasc i go uspokoic, a jak bedzie trzeba to moga we 2 tam spac.
Wszystko zalezy jak sie dogadamy z naszymi facetami, mi byloby glupio budzic go po to zeby potrzymal dziecko do odbekniecia, za to kapanie, zmiana pieluchy, karmienie butelka albo w pozniejszym etapie lyzeczka, ubieranie ciuszkow, spacery - to co innego i licze na to, ze bedzie to robil jak najczesciej
Zreszta jak TZ Soleilki mowi takie teksty w nocy, to raczej bym zaczela od dawania mu dziecka w ciagu dnia.
Powiem, że w tym okresie po powrocie ze szpitala tż czasem mi tak pomagał w nocy. I zasypiałam od razu. Wiem, że raz się z Martyną ponad godzinę męczył - także to wielkie odciążenie dla mnie. Teraz już chodzi do pracy, więc wstaję tylko ja - na szczęście póki co wystarczy Jej jedzenie i odbeknięcie No i zostawiałam jedną butelkę odciągniętego pokarmu. Jak tż słyszał, że mała zaczyna się wybudzać, brał ją do innego pomieszczenia tak, że nawet nie słyszałam, że wstali.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:57   #3170
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
2 tygodnie chcą czekać? Mi powiedzieli że w 7-8 dobie po tp mam się zgłosić na wywołanie, 8 doba to termin ostateczny, a przez ten tydzień ktg co drugi dzień
Przy cukrzycy chyba wywołują szybciej.
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Gratuluję
Jeszcze kilka dni i wszystkie wątkowe dzieciaczki będą donoszone.
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Pierwsze slysze zeby to robic samemu
Ja poszlam na normalna wizyte i lekarz to zrobil przy okazji wizyty, nie musialam chodzic do apteki...
A ja już gdzieś o tym czytałam, ale obawiałabym się, że taki wynik jest niewiarygodny, a to jeszcze gorsze, niż brak badania. Dlatego gorsze, że u nas przy braku wyniku podobno podają antybiotyk na wszelki wypadek i dziecko jest bezpieczne.
Mi też wymaz pobrał gin w czasie wizyty. Musiałam tylko znieść to pięto niżej do zabiegowego.
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Muszę ograniczyć to dźwiganie, bo to niebezpieczne w takim razie jest.
A nie wiedziałaś o tym? To zalecenie dotyczy chyba całego okresu połogu.
Cytat:
Aaaa i najlepszy numer, mieszkam na III p. siedzę w kuchni, piję kawę, patrzę w okno a tu mi nagle facjata jakiegoś chłopa się wyłania Jak się wystraszyłam. Jakaś zwyżka przyjechała i coś robią... dobrze, że ubrana byłam... bo czasami zdarza mi się w samych majtach paradować, zwłaszcza jak taki upał...

No tak... mógłby z wrażenia spaść.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
u nas noc zadziwiająco długa - jak mała zasnęła po 21, tak obudziła się o.. 5:30. Nakarmiłam (uff, co za ulga, już myślałam, że biust mi się z przepełnienia rozerwie) i dalej śpi.
Już czuję, jak będzie koncertować, jak się teraz obudzi
Zazdroszczę możliwości wyspania się.
Moja padiatra każe karmić Różę nie rzadziej, niż co 3, a w nocy maksymalnie 4 godziny. Jak nam się zdarzyło spać tak, że nie usłyszałam budzika (płacz na szczęście mnie budzi), to miałam ogromne wyrzuty sumienia, bo minęło aż 5,5 godziny. Tylko ona dopiero po ok. 3 tygodniach ostatnio przekroczyła 3 kg, a zalecenie wynikało właśnie z jej wagi.
Po ostatnich problemach z ulewaniem wolę ją trochę przetrzymać i świadomie pozwalam pospać np. 4 godziny. Zwłaszcza, że czasem upomina się o jedzenie co godzinę i jak wczoraj wspomniałam w końcu przybrała na wadze tyle, ile trzeba, czyli krzywdy jej nie wyrządzam.
Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Czy któraś z mam rodziła w wodzie? Pytam, ponieważ od początku ciąży właśnie na taki poród się nastawiam, ale z całego podekscytowania zapomniałam poprosić ginkę o skierowanie na badania przed porodem tj: WR, Hbs, HIV, HPV. Kolejną wizytę mam dopiero w 40 tc, więc zastanawiam się czy dzwonić do ginki i jeszcze ją molestować o skierowanie ale przed kolejną wizytą (żeby się nie okazało że nie mam badań a akcja rozpocznie się szybciej), czy ewentualnie może internista mi coś takiego wystawić, albo może w ogóle nie muszę mieć skierowania tylko iść do laboratorium i za to zapłacić
Czy ktoś potrafi odpowiedzieć mi na te pytania?
W moim szpitalu takiej opcji nie było, a w najbliższym podobno jest, ale zamierzają tą wannę zdemontować, bo nie ma chętnych.
Najlepiej zadzwoń, chociaż jeśli i tak za wszystko płacisz, to nie musisz mieć skierowania. Internista raczej nie będzie chciał "płacić" za badania potrzebne ginekologowi.

Anna - co u Ciebie?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:59   #3171
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
O ja pierniczę!! Ale bym zrobiła im jesień średniowiecza... Tylko, że u mnie nikt by raczej na taki pomysł nie wpadł (ani moi rodzice ani teściowie). Jak wylądowałam w szpitalu w marcu (we wtorek) to mój mąż miał jechać z bratem mojej mamy kupić auto dla niech. Ale on jak się dowiedział, to mimo tego, że wszystko było zaplanowane od ponad tygodnia, zadzwonił do mojego męża i powiedział, że ma się mną zająć a auto kupią jak będą bardziej sprzyjające okoliczności.

A teściowa powinna się stuknąć w łeb i zastanowić czy jej byłoby miło jakby jej mąż ją zostawiał w szpitalu bo do mamusi na obiad jedzie??

Stary 2012-08-02, 16:00   #3172
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiadomo. Jeśli delicol nie pomoże, to po prostu będę musiała karmić MM. Mały ciągle się pręży, jest zagazowany, a jak puszcza bąki po kroplach, to ewidentnie go to boli... Do tego co nie zjem to albo ma wzdęcia, albo zielone kupy robi. Mam nadzieję, że delicol na to pomoże

Później wyciągnę TŻ i pójdziemy nakupić jakiegoś mięsa, będę żyła jak jakiś padlinożerca

Zdecydowałam się na zaproszenia na chrzciny. Jednak inne niż te z allegro
http://www.kartkaodciebie.com.pl/zap...em,2588,1.html
Mam nadzieję, że obędzie się bez mm
Odnośnie pogrubionego:
Nawet nie pomyślałam, żeby robić zaproszenia
U nas chrzest będzie 16 września, myślę nad menu
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:06   #3173
chce_byc_mama
Zakorzenienie

mala spi ja sie chyba tez poloze choc powinnam sprzatac ale po prostu normalnie nie mam sily oczy mi sie same zamykaja...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:06   #3174
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że obędzie się bez mm
Odnośnie pogrubionego:
Nawet nie pomyślałam, żeby robić zaproszenia
U nas chrzest będzie 16 września, myślę nad menu
Też mam taką nadzieję.
Śmiej się, śmiej Po pomidorowej bolał bo brzuś... Po malinach ma wysypkę, po jagodach to samo, po pierogach ruskich zrobił zieloną kupę to co ja mam jeść. Warzyw prawie żadnych, owoców też

My się nadal zastanawiamy czy robić imprezę czy nie A też planuję na połowę września

Bloguję
Stary 2012-08-02, 16:19   #3175
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Mi gin pobrał tylko z pochwy powiedział, że starczy,
Jak nie to najwyżej zrobią dodatkowo w szpitalu.
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
To może by te rady wrzucić w ten wątek o dobrych radach teściowych? Nie wiem o co chodzi z przecieraniem paneli chusteczkami, ale i tak gratuluję pomysłu... A od czego jest mop?
Teściowa Soleilki zaleciła im przecierać panele specjalnymi nasączanymi chusteczkami i nie pozwoliła myć mopem, bo się zniszczą
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przy cukrzycy chyba wywołują szybciej.
Ta kobitka nie wiedziała o mojej cukrzycy, nie mówiłam nic wtedy.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:23   #3176
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi gin pobrał tylko z pochwy powiedział, że starczy,
Jak nie to najwyżej zrobią dodatkowo w szpitalu.
Pewnie zrobią jak coś

Mama TŻ zrobiła obiad. Do wyboru do koloru: pomidorowa po której Fabiego bolał brzuch lub ruskie po których miał zieloną kupę Żyć nie umierać. Zaraz idę do mamy coś zjeść

Irmusiu
moja siostra miała skazę. Po zwykłym mleku i takim zwykłym mm bardzo płakała, miała kolki, do tego nie mogła się odgazować + biegunki, była na skraju odwodnienia. Z tego co widzę, to Fabi też to może mieć...

Bloguję
Stary 2012-08-02, 16:29   #3177
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Teściowa Soleilki zaleciła im przecierać panele specjalnymi nasączanymi chusteczkami i nie pozwoliła myć mopem, bo się zniszczą
To broń boże żeby po nich chodzili - poniszczą Rozwalają mnie takie rady.

Cytat:
Mama TŻ zrobiła obiad. Do wyboru do koloru: pomidorowa po której Fabiego bolał brzuch lub ruskie po których miał zieloną kupę Żyć nie umierać. Zaraz idę do mamy coś zjeść
Cóż za cudowna kobieta... Nic tylko przez ten głupi łeb. A nie wpadła na to żeby może dla Ciebie pierś z kurczaka ugotować? Przecież to nie jest żaden problem. I jeszcze pinda będzie Ci doradzać i dziecko zabierać. Niech spada na drzewo banany prostować.
Idź do mamy, u niej najlepiej

Stary 2012-08-02, 16:32   #3178
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cóż za cudowna kobieta... Nic tylko przez ten głupi łeb. A nie wpadła na to żeby może dla Ciebie pierś z kurczaka ugotować? Przecież to nie jest żaden problem. I jeszcze pinda będzie Ci doradzać i dziecko zabierać. Niech spada na drzewo banany prostować.
Idź do mamy, u niej najlepiej
Zaraz się będzie drzeć, że dziecko głodzę, bo jak nie jem to nie mam pokarmu
Sprzątnęłam i mogę się ubierać i Małego, tylko nogi machnę maszynką
TŻ wróci to pójdziemy do sklepu, nakupimy mięsiwa i niech mi gotuje

Bloguję
Stary 2012-08-02, 16:34   #3179
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz się będzie drzeć, że dziecko głodzę, bo jak nie jem to nie mam pokarmu
Sprzątnęłam i mogę się ubierać i Małego, tylko nogi machnę maszynką
TŻ wróci to pójdziemy do sklepu, nakupimy mięsiwa i niech mi gotuje
Lepiej niech sra w kolorach tęczy po pierogach, tak?
I bardzo dobrze, że będzie gotować Jak jest to niech się przyda

Stary 2012-08-02, 16:36   #3180
nadalka
Zakorzenienie

dziwczyny, mam pytanie, czy to mozliwe, zeby juz 4 tygodniowe dziecko usmiechalo sie swiadomie?
wczesniej iga jak sie usmiechała to moze tak 2 razy na dzien i to tylko kącikiem ust, a teraz jak do niej gadam pieszczotliwie jak lezy to patrzy mi w oczy i potrafi sie w ciagu 2 minut z 10 razy usmiechnac jak nie wiecej i "pełną gębą" że aż dziąsła widać ... jak to jest?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości