Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 18:41   #3211
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Eh dziewczyny, zaczęłam was nadrabiać, ba - nawet cytować - to było rano - no i dziecko tak mi się rozdarło, że oddech złapałam dopiero teraz, ale nie ma szans na to, by się do wszystkiego odnieść - chyba dopiero dzisiaj w nocy zła jestem, bo niczego nie mogę sobie zaplanowac, nawet tak prozaicznej rzeczy jak odpisanie wam na wiadomości. Grrrr.......
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:03   #3212
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy!

była u mnie połozna i wprowadziła rewolucję w wychowaniu i zajmowaniu sie dzieckiem. Napisze Wam co radziła a Wy prosze odnieście się do tego jak Wy postepujecie. Otóz połozna kazała mi po karmieniu odkładać dziecko do łóżeczka i gdy ono zacznie płakac/wyc itd mam nie reagować, poczekac az samo sie uspokoi, nasetpnie powinno albo zasnąc albo zacząć sie interesować okolicą. Co do karmienia to ma trwac az dziecko sie naje-czyli zacznie zasypiac i to moze trwac 5-10 minut(nie wiecej) Dziewczyny ile czasu Wy karmicie? mnie sie wydaje to krótko. No i jak z tym odkladaniem, powiem Wam szczerze ze teraz to robimy i sama siedze i rycze
Hm... jeszcze Ci za bardzo nie pomogę ale trzymam żeby wszystko poszło dobrze. Zresztą widzę, że dziewczyny już odpisywały i na pewno coś doradzą

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dużo kobiety naskrobałyście dzisiaj. Znaczy, że już większość mamuś ma ustalony tryb dnia i znajduje czas na wizaż.
U mnie jeszcze wariatków - przede wszystkim goście, dzisiaj były dwie tury, jeszcze czekamy na jedną "porcję".
Była położna, zdjęła mi szwy - nielegalnie i po znajomości. Nielegalnie bo powinna to zrobić położna z przychodni do której ja należę, a po znajomości bo ona prowadziła nam sr
Pooglądała małą, wszystko w porządku. Przyjdzie jeszcze raz, w następną sobotę.
Idę się trochę ogarnąć i czekam na ostatnich gości dzisiaj.
Wkurza mnie, że nie mam czasu na wizaż, ale Amelka mi to wynagradza
Trzymajcie się Dziewczyny
Ejjj tam, ja zazdroszczę dzieciaczka przy Tobie Super, że tak Ci się układa pomalutku - dwójka, krajem i do celu

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Już się uspokoiłam ..ale w pierwszej chwili to mało nie padłam...
Był u nas facet z kablówki a ja jak strzała wyleciałam z kibelka z zadartą do góry kiecą po telefon.... dobrze, że był odwrócony i nie widział mojego wariactwa...

dobre, dobre!!!

Piekłam sernik bo mój Małżonek go uwielbia... choć jak teściowie u nas byli to była zdziwiona i mówi do Męża: od kiedy Ty jesz sernik, jak ja robiłam to nie jadłeś.. Na co mój mąż: bo Twój jest suchy a ten rozpływa się w ustach. No, nie powiem było mi miło ale mina teściowej - bezcenna.
Z papierówkami to bym kruche zrobiła, na to jabłuszka przesmażone z cynamonem, na górę piana z białek a na to potarła jeszcze odrobinę kruchego. To się chyba pleśniak fachowo nazywa

Teraz poboluje mnie brzuch. Tak jak na miesiączkę... Najgorsze jest to, że mój gin idzie za tydzień znowu na urlop. Co prawda na tydzień ale wyjeżdża i to za granicę...
Ja chcę już rodzić....
Gdyby facet Cię zobaczył to pewnie mina byłaby bezcenna
Właśnie mój serniczka nie bardzo. Ale chyba zrobię biszkopt z masą budyniową, owocami i galaretką - to jest ulubione ciasto mojego męża Chociaż ja wolę ucierane z owocami Ale ja całej blaszki nie zjem, a mój mąż ma możliwości...
A pleśniaka to uwielbiam

Jak ten Twój gin tak się buja to masz dwa wyjścia - rodzić przed jego urlopem albo zaciskać nogi i czekać na powrót Niestety żadne z wyjść za bardzo nie zależy od Ciebie...

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:10   #3213
pumas
Zakorzenienie

Dziękuję houserka za odpowiedź odnośnie lekarza. My jeszcze nie byliśmy w przychodni, a nic nawet nie wiem na temat wyboru pielęgniarki, nie dostałam do podpisu żadnej deklaracji... Chyba muszę się tam przejść, choć te baby takie niekumate w tej rejestracji :/

Phdwao, ja na spacer zawsze biorę pełną flachę mleka odciągniętego - zdarzyło mi się parę razy, że mała wołała o jedzenie mimo nakarmienia przed wyjściem.
Widzę, że zamówiłaś w koncu medele - dobrze, nie będziesz się męczyć z cieknącym mlekiem Ja mam właśnie jedną pierś nabrzmiałą, bo nie odciągnęłam, bo zasnęłam, a mała najadła się z drugiej.No więc czeka mnie znowu jazda na laktatorze, jak mi się nie chce..... Strasznie dużo czasu zajmuje mi otoczka wokół karmienia, nie ogranicza się tylko do wystawienia cyca niestety.

Depoison, z tym kindlem to super sprawa, żałuje, że go nie kupiłam, bo mam tyle książek do przeczytania, a niestety trzeciej ręki brak - no i czasu brak, ale to inna kwestia

Aga i jak szczepienie? na które szczepionki się zdecydowałaś?

Nadalka, nie za wcześnie to usg bioderek ? Urodziłaś po mnie, a ja nawet jeszcze o tym nie myślę...

Ja niestety też mam problem z noszeniem małej na rękach i jej zasypianiem na moich piersiach. Uwielbia to robić, szybko się uspokaja, a jak tylko chcę ją odłożyć, to jest krzyk i to takie błedne koło. Muszę coś z tym zrobić, choć na razie nie mam wyrzutów sumienia, tylko noszę ją, bo nie chcę, by płakała, jest jeszcze za malutka, żeby tak ją odłożyć i czekać, aż się zapłacze na śmierć...

Teraz o dziwo śpi jak aniołek, ale już widzę, że zaraz zacznie kwękać i dawaj matka jeść !!!

Mama zrobiła mi bułeczki drożdżowe z jagodami oraz pierogi z malinami, boże jakie pychoty.
Stary 2012-08-02, 19:19   #3214
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Phdwao, ja na spacer zawsze biorę pełną flachę mleka odciągniętego - zdarzyło mi się parę razy, że mała wołała o jedzenie mimo nakarmienia przed wyjściem.
Widzę, że zamówiłaś w koncu medele - dobrze, nie będziesz się męczyć z cieknącym mlekiem Ja mam właśnie jedną pierś nabrzmiałą, bo nie odciągnęłam, bo zasnęłam, a mała najadła się z drugiej.No więc czeka mnie znowu jazda na laktatorze, jak mi się nie chce..... Strasznie dużo czasu zajmuje mi otoczka wokół karmienia, nie ogranicza się tylko do wystawienia cyca niestety.

Mama zrobiła mi bułeczki drożdżowe z jagodami oraz pierogi z malinami, boże jakie pychoty.
a swoja droga ile jej dajesz z tej butki, ile ml pije taki miesięczniaczek?

jutro ma byc laktator-przetestuje

pyszotka
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:26   #3215
agunia82
Zakorzenienie

Pumcia szczepię osobnymi dawkami, dzisiaj mieliśmy 2 wkłucia - żółtaczka i błonica tężec krztusiec

ehhh teraz mała po tym szczepieniu jest strasznie rozżalona i tylko na rączkach by cały czas była na zmianę z małżem co chwilę ją uspokajamy, bo odłożona od razu zanosi się płaczem

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-08-02 o 19:28
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:29   #3216
koglus
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny pomocy!

była u mnie połozna i wprowadziła rewolucję w wychowaniu i zajmowaniu sie dzieckiem. Napisze Wam co radziła a Wy prosze odnieście się do tego jak Wy postepujecie. Otóz połozna kazała mi po karmieniu odkładać dziecko do łóżeczka i gdy ono zacznie płakac/wyc itd mam nie reagować, poczekac az samo sie uspokoi, nasetpnie powinno albo zasnąc albo zacząć sie interesować okolicą. Co do karmienia to ma trwac az dziecko sie naje-czyli zacznie zasypiac i to moze trwac 5-10 minut(nie wiecej) Dziewczyny ile czasu Wy karmicie? mnie sie wydaje to krótko. No i jak z tym odkladaniem, powiem Wam szczerze ze teraz to robimy i sama siedze i rycze
a czemu placze? ja karmilam faktycznie tak 5-20 minut ale to zalezy od dziecka,jedno je szybciej jak moj zarlok wydoil szybko i poszedl spac ale potem nie starczalo...i po 3 miesuacach musialam dokarmiac.
ja nie jestem z tych co lubia przy cycu trzymac dlugo bo p wtedy dziecko sie do tego przyzwyczaja, ale mowie ze zalezy od dziecka i mamy

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:35   #3217
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
a czemu placze? ja karmilam faktycznie tak 5-20 minut ale to zalezy od dziecka,jedno je szybciej jak moj zarlok wydoil szybko i poszedl spac ale potem nie starczalo...i po 3 miesuacach musialam dokarmiac.
ja nie jestem z tych co lubia przy cycu trzymac dlugo bo p wtedy dziecko sie do tego przyzwyczaja, ale mowie ze zalezy od dziecka i mamy
płacze bo chce byc na rekach, bo go przywyczaiłam ze wisi na cycu
Stary 2012-08-02, 19:44   #3218
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
a swoja droga ile jej dajesz z tej butki, ile ml pije taki miesięczniaczek?

jutro ma byc laktator-przetestuje

pyszotka
Mój żarłok na raz je ok. 120g czasem i więcej. Wg mnie się przejada... Tyle też opierdziela z butli właśnie.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Pumcia szczepię osobnymi dawkami, dzisiaj mieliśmy 2 wkłucia - żółtaczka i błonica tężec krztusiec

ehhh teraz mała po tym szczepieniu jest strasznie rozżalona i tylko na rączkach by cały czas była na zmianę z małżem co chwilę ją uspokajamy, bo odłożona od razu zanosi się płaczem
Aha. Kurde, ja w temacie jestem jeszcze świeżak, muszę zaczerpnąć info. Mój pediatra też zaleca oddzielne.

Noście malutką, uspokoi się na pewno

Cytat:
płacze bo chce byc na rekach, bo go przywyczaiłam ze wisi na cycu
I dobrze! Wiem, że to problem suma summarum, ale prawda jest taka, że ten okres noworodkowych, niemowlęcy jest wyjątkowy i czemu nie dawać maluszkowi tyle miłości i uwagi, ile potrzebuje?

Kupiłam dzisiaj wiadro do kąpieli małej, nie typowe dla dzieci, tylko taką głeboką miednicę (?) z uszami w kolorze różowym, w tesco za 7 zł na przecenie. Mówię wam, jak słodko sobie macha nóżkami podczas kąpieli i jak bardzo jej się to podoba ! jest zanurzona po brodę i sobie pływa

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-08-02 o 19:46
Stary 2012-08-02, 19:51   #3219
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale mnie glowa boli !

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:

Kupiłam dzisiaj wiadro do kąpieli małej, nie typowe dla dzieci, tylko taką głeboką miednicę (?) z uszami w kolorze różowym, w tesco za 7 zł na przecenie. Mówię wam, jak słodko sobie macha nóżkami podczas kąpieli i jak bardzo jej się to podoba ! jest zanurzona po brodę i sobie pływa
cyknij foto i nam pokaz

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:53   #3220
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Mój żarłok na raz je ok. 120g czasem i więcej. Wg mnie się przejada... Tyle też opierdziela z butli właśnie.

I dobrze! Wiem, że to problem suma summarum, ale prawda jest taka, że ten okres noworodkowych, niemowlęcy jest wyjątkowy i czemu nie dawać maluszkowi tyle miłości i uwagi, ile potrzebuje?

no to ładnie

to prawda, bobaski potrzebują bliskości, a ja potrzebuję go tulic co chwilke

ale słodko, chcemy fotkę!
Stary 2012-08-02, 19:54   #3221
karmeelek
Zadomowienie

Pumcia dawaj kąpielową fotkę
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:55   #3222
nitka_88
Zadomowienie

Hej mamuśki Dzisiaj przyleciała do mnie siostra i nie mam zbytnio czasu na wizaż. Próbuję podczytywać, ale ciągle coś mnie odrywa od laptopa
Buziaki dla Was

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:56   #3223
pumas
Zakorzenienie

Fotkę mam, wkrótce wkleję Może z dzisiejszej wieczornej kąpieli również się uda coś cyknąć, mówię wam, fajna sprawa! Nie kupowałam tego wiadra dla niemowlaków, bo trochę drogie, a wydaje mi się, że takie zwykłe też fajnie się sprawdza.

Ahh, i polecam wam kolekcję m jak mama - jest to numer 1/2012 i są sklejone 3 numery tej gazety, bardzo dużo ciekawych artykułów. Kupujecie takie gazety? Czytacie? Ja się przyznaje, że stronię od takiej tematyki, wystarcza mi internet, ale skusiłam się na to specjalne wydanie i nie żałuję, bo jest godne uwagi.
Stary 2012-08-02, 20:04   #3224
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Fotkę mam, wkrótce wkleję Może z dzisiejszej wieczornej kąpieli również się uda coś cyknąć, mówię wam, fajna sprawa! Nie kupowałam tego wiadra dla niemowlaków, bo trochę drogie, a wydaje mi się, że takie zwykłe też fajnie się sprawdza.

Ahh, i polecam wam kolekcję m jak mama - jest to numer 1/2012 i są sklejone 3 numery tej gazety, bardzo dużo ciekawych artykułów. Kupujecie takie gazety? Czytacie? Ja się przyznaje, że stronię od takiej tematyki, wystarcza mi internet, ale skusiłam się na to specjalne wydanie i nie żałuję, bo jest godne uwagi.
ja mam pełno takich gazet dostałam od połoznej i w szpitalu, ale srednio czytam, ale moze sie za to wezme, narazie przyszła swieża PANI i tez nie mam czasu przejrzec

ale mi gorąco w piersiach
Stary 2012-08-02, 20:18   #3225
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi gorąco w piersiach
mi tez :P
z prawej juz mi cieknie bo to pora na prawego cyca teraz a mloda spi :P
tzn przebudza sie ale ciagle zasypia od nowa

Amelcia
Stary 2012-08-02, 20:25   #3226
wvictoria
Wtajemniczenie

Kurde, jak mi gorąco!!! Siedzę w samych majtkach i biustonoszu a i tak leje się ze mnie. Cały tyłek mam mokry.
Do tego ciągle mi się chce na dwójkę i siku... I jeszcze brzuch mi twardnieje... Normalnie żyć nie umierać.

Stary 2012-08-02, 20:33   #3227
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Do tego ciągle mi się chce na dwójkę i siku... I jeszcze brzuch mi twardnieje... Normalnie żyć nie umierać.
Czyżby coś się zaczynało?
Stary 2012-08-02, 20:35   #3228
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
mi tez :P
z prawej juz mi cieknie bo to pora na prawego cyca teraz a mloda spi :P
tzn przebudza sie ale ciagle zasypia od nowa
według mojej połoznej powinnas ja obudzic
Stary 2012-08-02, 20:38   #3229
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Czyżby coś się zaczynało?
Już się nie nastawiam w żadną stronę. Jak ma być to będzie. a tak to myślę, że może... później nic z tego i tylko niepotrzebnie się nastawiam Ale obyś wykrakała

Stary 2012-08-02, 20:44   #3230
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
obudze ja za 20 minut do kapania :P i pokapaniu cycek i gitara

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

moje dziecko zasnelo o 15 o 17 sie obudzila na karmenie i zasnela i spi do teraz!
az zal mi bedzie ja budzic do kapania.
no ale przyjelam kapanie o 20 wiec nie ma wyjscia trzeba byc konsekwentnym zeby ten tryb dnia jakos wypracowac.

Amelcia
Stary 2012-08-02, 20:44   #3231
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja moją budzę jak się nie budzi w dzień po trzech godzinach na jedzenie. W nocy budzę po pięciu, ale ja jej wolę pilnować, żeby jadła regularnie i ładnie na wadze przybierała.

No mała już od pół godziny śpi smacznie, w końcu udało się ją uspokoić. Ale ponad dwie godziny na zmianę z mężem musieliśmy ją na rękach nosić

Stary 2012-08-02, 20:45   #3232
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Już się nie nastawiam w żadną stronę. Jak ma być to będzie. a tak to myślę, że może... później nic z tego i tylko niepotrzebnie się nastawiam Ale obyś wykrakała
Oby
Stary 2012-08-02, 20:46   #3233
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Agunia ponoc po szczepieniach to normalne ze dzieciaczki sa takie rozdraznione najwazniejsze ze juz spi,
5 godzin? o mamo moja nigdy nawet 3.5 ciagiem nie przespala

Amelcia
Stary 2012-08-02, 20:49   #3234
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Agunia ponoc po szczepieniach to normalne ze dzieciaczki sa takie rozdraznione najwazniejsze ze juz spi,
5 godzin? o mamo moja nigdy nawet 3.5 ciagiem nie przespala
wiem, dlatego cieszę się, że już się uspokoiła
no mojej czasem zdarza się pospać dłużej niż 5 godzin, niezbyt często, ale jednak a w nocy budzi się tak co 4-5 godzin zwykle

Stary 2012-08-02, 20:50   #3235
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Oby
Dziękuję

I jeszcze mnie w pipce zaczęło kłuć... (pocieszenie jest takie, że na sali porodowej jest klimatyzacja więc w sumie chętnie bym się tam znalazła )

Stary 2012-08-02, 20:58   #3236
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję

I jeszcze mnie w pipce zaczęło kłuć... (pocieszenie jest takie, że na sali porodowej jest klimatyzacja więc w sumie chętnie bym się tam znalazła )
Ja to bym się do samochodu przeniosła w sumie jakby wyciągnąć fotele środkowe to mamy na długość ponad 2 metry - odpalić autko, włączyć klime a potem tam spać hihi
Stary 2012-08-02, 21:02   #3237
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

jakoś tak przestój nam się zrobił znowu więc
dzisiaj pełnia, dziewczyny na co czekacie? (oczywiście tyczy się tylko tych donoszonych)

Stary 2012-08-02, 21:14   #3238
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
obudze ja za 20 minut do kapania :P i pokapaniu cycek i gitara

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

moje dziecko zasnelo o 15 o 17 sie obudzila na karmenie i zasnela i spi do teraz!
az zal mi bedzie ja budzic do kapania.
no ale przyjelam kapanie o 20 wiec nie ma wyjscia trzeba byc konsekwentnym zeby ten tryb dnia jakos wypracowac.
noo trzeba
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja moją budzę jak się nie budzi w dzień po trzech godzinach na jedzenie. W nocy budzę po pięciu, ale ja jej wolę pilnować, żeby jadła regularnie i ładnie na wadze przybierała.

No mała już od pół godziny śpi smacznie, w końcu udało się ją uspokoić. Ale ponad dwie godziny na zmianę z mężem musieliśmy ją na rękach nosić
aha no to dobre rozwiązania

ja nakarmiłam małego o 21 i połozyłam do łózeczka, pórbował popłakac troche, ale pogłaskałam go po główce i usypia teraz, ciekawe na jak długo jest taki posłuszny
Stary 2012-08-02, 21:21   #3239
pumas
Zakorzenienie

A moje dziecię dopiero się obudziło, o matko.... także i kąpiel nam się przedłużyła i karmienie, nie mówiąc już o zarwanej nocce, bo dzieciątko nie będzie chciało teraz szybko zasnąć...
Stary 2012-08-02, 21:22   #3240
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dziecko wykapane i nakarmione lezy u ojca na klasie i siluje sie ze swoja glowa

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości