|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Eh dziewczyny, zaczęłam was nadrabiać, ba - nawet cytować - to było rano - no i dziecko tak mi się rozdarło, że oddech złapałam dopiero teraz, ale nie ma szans na to, by się do wszystkiego odnieść - chyba dopiero dzisiaj w nocy
zła jestem, bo niczego nie mogę sobie zaplanowac, nawet tak prozaicznej rzeczy jak odpisanie wam na wiadomości. Grrrr.......
|
|
|
|
#3212 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby wszystko poszło dobrze. Zresztą widzę, że dziewczyny już odpisywały i na pewno coś doradzą Cytat:
Super, że tak Ci się układa pomalutku - dwójka, krajem i do celu ![]() Cytat:
![]() Właśnie mój serniczka nie bardzo. Ale chyba zrobię biszkopt z masą budyniową, owocami i galaretką - to jest ulubione ciasto mojego męża Chociaż ja wolę ucierane z owocami Ale ja całej blaszki nie zjem, a mój mąż ma możliwości... ![]() A pleśniaka to uwielbiam ![]() Jak ten Twój gin tak się buja to masz dwa wyjścia - rodzić przed jego urlopem albo zaciskać nogi i czekać na powrót Niestety żadne z wyjść za bardzo nie zależy od Ciebie...
|
|||
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję houserka za odpowiedź odnośnie lekarza. My jeszcze nie byliśmy w przychodni, a nic nawet nie wiem na temat wyboru pielęgniarki, nie dostałam do podpisu żadnej deklaracji... Chyba muszę się tam przejść, choć te baby takie niekumate w tej rejestracji :/
Phdwao, ja na spacer zawsze biorę pełną flachę mleka odciągniętego - zdarzyło mi się parę razy, że mała wołała o jedzenie mimo nakarmienia przed wyjściem. Widzę, że zamówiłaś w koncu medele - dobrze, nie będziesz się męczyć z cieknącym mlekiem Ja mam właśnie jedną pierś nabrzmiałą, bo nie odciągnęłam, bo zasnęłam, a mała najadła się z drugiej.No więc czeka mnie znowu jazda na laktatorze, jak mi się nie chce..... Strasznie dużo czasu zajmuje mi otoczka wokół karmienia, nie ogranicza się tylko do wystawienia cyca niestety. Depoison, z tym kindlem to super sprawa, żałuje, że go nie kupiłam, bo mam tyle książek do przeczytania, a niestety trzeciej ręki brak - no i czasu brak, ale to inna kwestia ![]() Aga i jak szczepienie? na które szczepionki się zdecydowałaś? Nadalka, nie za wcześnie to usg bioderek ? Urodziłaś po mnie, a ja nawet jeszcze o tym nie myślę... Ja niestety też mam problem z noszeniem małej na rękach i jej zasypianiem na moich piersiach. Uwielbia to robić, szybko się uspokaja, a jak tylko chcę ją odłożyć, to jest krzyk i to takie błedne koło. Muszę coś z tym zrobić, choć na razie nie mam wyrzutów sumienia, tylko noszę ją, bo nie chcę, by płakała, jest jeszcze za malutka, żeby tak ją odłożyć i czekać, aż się zapłacze na śmierć... Teraz o dziwo śpi jak aniołek, ale już widzę, że zaraz zacznie kwękać i dawaj matka jeść !!! Mama zrobiła mi bułeczki drożdżowe z jagodami oraz pierogi z malinami, boże jakie pychoty. |
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro ma byc laktator-przetestuje pyszotka |
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia szczepię osobnymi dawkami, dzisiaj mieliśmy 2 wkłucia - żółtaczka i błonica tężec krztusiec
ehhh teraz mała po tym szczepieniu jest strasznie rozżalona i tylko na rączkach by cały czas była na zmianę z małżem co chwilę ją uspokajamy, bo odłożona od razu zanosi się płaczem
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-08-02 o 19:28 |
|
|
|
#3216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie jestem z tych co lubia przy cycu trzymac dlugo bo p wtedy dziecko sie do tego przyzwyczaja, ale mowie ze zalezy od dziecka i mamy
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Noście malutką, uspokoi się na pewno ![]() I dobrze! Wiem, że to problem suma summarum, ale prawda jest taka, że ten okres noworodkowych, niemowlęcy jest wyjątkowy i czemu nie dawać maluszkowi tyle miłości i uwagi, ile potrzebuje? ![]() Kupiłam dzisiaj wiadro do kąpieli małej, nie typowe dla dzieci, tylko taką głeboką miednicę (?) z uszami w kolorze różowym, w tesco za 7 zł na przecenie. Mówię wam, jak słodko sobie macha nóżkami podczas kąpieli i jak bardzo jej się to podoba ! jest zanurzona po brodę i sobie pływa
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-08-02 o 19:46 |
||
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie glowa boli !
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawda, bobaski potrzebują bliskości, a ja potrzebuję go tulic co chwilke ![]() ale słodko, chcemy fotkę! |
|
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Pumcia dawaj kąpielową fotkę
|
|
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Dzisiaj przyleciała do mnie siostra i nie mam zbytnio czasu na wizaż. Próbuję podczytywać, ale ciągle coś mnie odrywa od laptopa Buziaki dla Was
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Fotkę mam, wkrótce wkleję
Może z dzisiejszej wieczornej kąpieli również się uda coś cyknąć, mówię wam, fajna sprawa! Nie kupowałam tego wiadra dla niemowlaków, bo trochę drogie, a wydaje mi się, że takie zwykłe też fajnie się sprawdza.Ahh, i polecam wam kolekcję m jak mama - jest to numer 1/2012 i są sklejone 3 numery tej gazety, bardzo dużo ciekawych artykułów. Kupujecie takie gazety? Czytacie? Ja się przyznaje, że stronię od takiej tematyki, wystarcza mi internet, ale skusiłam się na to specjalne wydanie i nie żałuję, bo jest godne uwagi. |
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi gorąco w piersiach
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez :P
z prawej juz mi cieknie bo to pora na prawego cyca teraz a mloda spi :P tzn przebudza sie ale ciagle zasypia od nowa
|
|
|
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, jak mi gorąco!!! Siedzę w samych majtkach i biustonoszu a i tak leje się ze mnie. Cały tyłek mam mokry.
Do tego ciągle mi się chce na dwójkę i siku... I jeszcze brzuch mi twardnieje... Normalnie żyć nie umierać. |
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Już się nie nastawiam w żadną stronę. Jak ma być to będzie. a tak to myślę, że może... później nic z tego i tylko niepotrzebnie się nastawiam
Ale obyś wykrakała |
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
obudze ja za 20 minut do kapania :P i pokapaniu cycek i gitara
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- moje dziecko zasnelo o 15 o 17 sie obudzila na karmenie i zasnela i spi do teraz! az zal mi bedzie ja budzic do kapania. no ale przyjelam kapanie o 20 wiec nie ma wyjscia trzeba byc konsekwentnym zeby ten tryb dnia jakos wypracowac. |
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
ja moją budzę jak się nie budzi w dzień po trzech godzinach na jedzenie. W nocy budzę po pięciu, ale ja jej wolę pilnować, żeby jadła regularnie i ładnie na wadze przybierała.
No mała już od pół godziny śpi smacznie, w końcu udało się ją uspokoić. Ale ponad dwie godziny na zmianę z mężem musieliśmy ją na rękach nosić
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia ponoc po szczepieniach to normalne ze dzieciaczki sa takie rozdraznione najwazniejsze ze juz spi,
5 godzin? o mamo moja nigdy nawet 3.5 ciagiem nie przespala
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mojej czasem zdarza się pospać dłużej niż 5 godzin, niezbyt często, ale jednak a w nocy budzi się tak co 4-5 godzin zwykle
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
I jeszcze mnie w pipce zaczęło kłuć... (pocieszenie jest takie, że na sali porodowej jest klimatyzacja więc w sumie chętnie bym się tam znalazła )
|
|
|
|
#3236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie jakby wyciągnąć fotele środkowe to mamy na długość ponad 2 metry - odpalić autko, włączyć klime a potem tam spać hihi
|
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj pełnia, dziewczyny na co czekacie? (oczywiście tyczy się tylko tych donoszonych)
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nakarmiłam małego o 21 i połozyłam do łózeczka, pórbował popłakac troche, ale pogłaskałam go po główce i usypia teraz, ciekawe na jak długo jest taki posłuszny
|
||
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecię dopiero się obudziło, o matko.... także i kąpiel nam się przedłużyła i karmienie, nie mówiąc już o zarwanej nocce, bo dzieciątko nie będzie chciało teraz szybko zasnąć...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

zła jestem, bo niczego nie mogę sobie zaplanowac, nawet tak prozaicznej rzeczy jak odpisanie wam na wiadomości. Grrrr.......

żeby wszystko poszło dobrze. Zresztą widzę, że dziewczyny już odpisywały i na pewno coś doradzą 

Niestety żadne z wyjść za bardzo nie zależy od Ciebie...

(oczywiście tyczy się tylko tych donoszonych)