|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
R:
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych górskich, 1 łyżka otrębów żytnich) z mlekiem 0, 5 % tłuszczu z wkrojonym bananem i mnóstwem borówek amerykańskich II Śniadanie: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z sałatą, twarożkiem domowym i wędliną drobiową; 1 ogórek małosolny; kawa parzona z mlekiem Obiad: soczewica zielona; ryba sola smażona na oliwce; surówka ze świeżej kapusty z olejem lnianym 2h ćw Kolacja: puszka tuńczyka WSW z różnymi warzywami I jak? Nie mogę doczekać się weekendu, bo tak sobie postanowiłam, że w tygodniu jem owsianki- dla zdrowia ( nie uwielbiam ich tak jak niektórzy )- a w weekend grahamki- jutro mój mąż rano pojedzie do piekarni dla niusi po ciepłe bułeczki....
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2402 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej, aż ciężko uwierzyć, że jesteś taka młodziutka, piszesz bardzo dojrzale. jadłospis bardzo zdrowy, ale skromny. Dużo się ruszasz, pozwól sobie na więcej. ja tu widzę Rkę, na pewno nie U. Przy takiej ilości ruchu... Cytat:
![]() Cytat:
daj sobie parę-paręnaście dni i wszystko wróci do normy. Cytat:
Trzeba Ci jednak przyznać, że jeśli chodzi o wartości odżywcze, to jest naprawdę ładnie. I, co się nie zdarza tak często wśród osób z ED, nie bawisz się w połówki plastra sera żółtego na kanapce, tylko jesz fajne, konkretne ilości. Cytat:
Cytat:
swoją drogą, pozdro dla tego Twojego , mam nadzieję, że dotarł do pracy wczorEj.
|
|
|
#2403 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
dokładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no tak mi się życie ułożyło, ale niczego nie żałuje, może jest za wcześnie, ale dam sobie rade, muszę Wiesz, nie mam apetytu by jeść, czasu i siły na gotowanie, martwię się o małego ciągle przy nim siedzę, muszę przy nim być ehhh dobrze już kończę ten offtop, przepraszam
|
|
#2404 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę niestety napisać, że mój metabolizm "siadł"... Po P był do tego stopnia rozkręcony, że jadłam naprawdę bardzo dużo i waga stała w miejscu (lub jeśli jadłam jak przed P- wręcz lekko chudłam). Potem ten wyjazd i mimo powrotu do dawnych nawyków żywieniowych (czyli do normalnego U, a nie do U po P)- powoli widzę wzrost wagi. Ważę się i sukcesywnie przy każdym ważeniu widzę koło 0.2kg więcej (czyli w miesiąc przytyłam 0.8kg). Złości mnie to, i gdyby nie fakt, że nie mam @, to już dawno bym zaczęła ćwiczyć (wzrosła waga, otłuściłam się, @ nie ma, jest za to zrąbany metabolizm, dalej tyję po 2 tygodniach śmieciowego żarcia na wyjeździe). Generalnie ostatnimi czasy mam głupie myśli i wolę się z nimi nie dzielić (dlatego też nie piszę nic na forum, tylko sobie was podczytuję). Mam nadzieję, że u Ciebie dobrze. Cytat:
Witamy, witamy i gratulacje! Dużo zdrowia dla Ciebie i maluszka.
|
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrąbany metabolizm, bo w miesiąc "przytyłaś" 0,8 kg ??? nie dramatyzuj, SPOKOJNIE. Gdyby organizm po 2 tygodniach nieodwracalnie się rozstrajał, to obecnie byłabym otyła, po trwającym ponad rok okresie napadów i głodówek. Wszystko da się wyregulować, nawet po długim czasie, straaasznie wyolbrzymiasz, a o niecałym kilogramie piszesz jak o pięciu. jakie masz bmi? być może organizm dąży do optymalnej dla Ciebie wagi, przy której dostaniesz okres? poczucie bycia "otłuszczoną", opuchniętą to przecież typowe oznaki nadchodzącej miesiaczki.
|
|
|
#2407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem bardzo wymagająca wobec siebie, dlatego każda "rzecz", która odbiega od ustalonego w mojej głowie kanonu, często jest wyolbrzymiana.Nie twierdzę, że rozstroił się totalnie- raczej mam wrażenie, że jakoś nie umiem jeszcze znaleźć "złotego środka"- jeść tyle, czy może mniej. A może więcej? Jeść to a nie jeść tego, itd. Więc tak szukam (w granicach zdrowego jedzenia). A otłuszczenie jest wynikiem przytycia i rezygnacji z ćwiczeń (na rzecz odzyskania @).
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie (dzisiejsze= II właśnie zjadłam, III już wiem co będzie, a IV jeszcze niepewne):
I. 2 gofry kakaowe z 150g serka homogenizowanego naturalnego, brzoskwinią i malinami posypane kakao II. połowa kostki twarogu chudego z pomidorem, kawałkiem cukinii i ziołami III. ryż biały z leczo (cukinia, kiełbasa, fasolka szparagowa itd.) IV. miseczka galaretki truskawkowej z wkrojonym jabłkiem i bananem Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2012-08-03 o 11:29 |
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja stosuje raczej tylko U Wczorajszy jadlospis Sniadanie I: domowa owsianka (kubek mleka owsianego, 3 Lyzki platkow z prosa i ryzu, 2 czubate lyzeczki zmielonych nasion lnu, slonecznika i dyni, 1 lyzka calych orzechow nerkowca, 1 lyzka oleju z orzechow wlosokich, cynamon) kawa z ekspresu z mlekiem sojowym (pol na pol) Sniadanie II: 2 duze jablka Lunch: kub pikantnej zupy marokanskiej i kromka chleba z pelnego przemialu jedno ciastko z orzechow i ziaren Przekaska: jeden nalesnik (ciasto robione z mleka owsianego, bialek jajka i maki z pelnego przemialu) z dzemem bez cukru (slodzonym sokiem) Kolacja: ryba (robiona na parze) zapiekana z serem mozzarella, gotowana soczewica, salatka z pomidorow i kilka ogorkow konserwowych (kartuskich) deser: 1/3 opakowanie serka mascarpone w ciagu dnia: 2 l niegazowanej wody i 2 herbaty ziolowe
|
#2411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluje synka i ściskam mocno
|
|
#2412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z autopsji mogę Ci powiedzieć, że takie 'nagłe' przybranie na wadze (z tym, że u Ciebie to jest 0,8 kg na miesiąc u mnie było to 1,5 kg w tydzień) może zwiastować pojawienie się okresu, więc cierpliwości. I zajmij się czymś innym niż jedzenie, waga i szukanie złotego środka, do tego spróbuj posłuchać siebie, a środek znajdzie się sam. będzie dobrze. ps.otłuszczona jesteś w porównaniu z wizażankami z fitnessu i innymi tego typu paniami? Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
jadłospis ekstra, fajnie, zdrowo, na luzie, tak normalnie!
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pierwszym miejscu stawiam jakosc tego co w siebie wrzucam no ale cos dla duszy tez musi bycdziekuje za mile przyjecie
|
|
#2414 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-08-03 o 15:14 |
||
|
|
|
#2415 |
|
Rozeznanie
|
Jak wam sie taki jadlospis na przytycie prezentuje?
siadanie 500ml mleka +100g kukurydzianych(nie,nie objadam sie ani nie opijam,kocham platki,a moge jesc dwa razy w tygodniu) II sniadanie berliso obiad 3 lyzki(na sucho)kaszy jaglanej+rybka(mintaj)+su rowka z majonezem kolacja 2 jablka polowa makreli kromka razowego(2cm) romka razowego(2cm)+pol opakowania"mojego ulubionego" kromka razowego+2plastry szynki+warzywa do tego |
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje U I serek naturlany (200g) z czubatą łyżeczką kakao, 2 pełnymi garśćmi fitelii jogurtowej, pestkami dyni, orzechami laskowymi, brzoskwinią i cynamonem II Lód opera Mini o smaku śmietankowo-brzoskwiniowo-wiśniowym z Biedronki (360ml) z fistaszkami, wiórkami kokosa III pełen talerz zupy kalafiorowej na śmietanie, pełen kopiasty talerz fasolki szparagowej z bułką i masłem IV kilka kawałków kruchego ciasta z wiśnami V twarożek z borówkami, orzechami laskowymi, orzechami włoskimi, orzechami arachidowymi, migdałami, wiórkami kokosa, rodzynkami VI planowane warzywa na patelnię (250g) smazone na oliwie z jajkiem i ziołami
|
|
#2417 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I opiekana bułka sojowa na pół - tunczyk, roszponka i zółte minipomidorki / masło migdałowe + duza kawa parzonaII wiejski 200g z sorbetem ze szklanki mrożonych malin III frittata ziemniaczana z kurkami, świeżym szpinakiem i kozią roladką pleśniową IV lody koktajlowe truskawkowo-śmietankowo-malinowe z sosem miodowym V bedzie grillowana kukurydza ![]() do picia: woda i pokrzywa |
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
]zielona_zabcia'
sklerozy nie mamy;p witaj ponownie ![]() gratulacje dzidziusia i menu jak zawsze ![]() IZA jak tu brakowalo Twoich rządów
|
|
#2419 |
|
Rozeznanie
|
tapetka
tutaj codziennie ktoś nowy pisze więc łatwo zapomnieć o kimś w tym tłumie U/R I.owsianka na mleku z bananem ,borówką amerykańską, i łyżką bio masła z nerkowców (nie wiem z kąd, tż mi kupił , skład: Orzechy nerkowca, oliwa z oliwek, sól.), herbatabasen 1,5h, rozciąganie; II.grahamka z masłem,sałatą,wędzonym dorszem i papryka, III.dwa naleśniki 100% żytnie z soja i orzechami włoskimi,jakis dobry sos ponoć bez maki i śmietany, parowany brokuł polany oliwa czosnkowa; (teściowa - Love you )IV.będzie skakanka i hh, a na kolacje nie wiem co, ale chyba twaróg lub serek wiejski i warzywo po padam na twarz, wstałam 0 5:15 i tak latam cały dzień bez przerwy, zrobiłam 156 słoików dżemów jabłko-cynamon, i powideł śliwkowych, równocześnie pilnując młodego miłego wieczoru
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szacun ![]() ![]() ale jedzenia cos malo...
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-08-03 o 18:21 |
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze R
I - dwa naleśniki pełnoziarniste (mąka orkiszowa, mleko ryżowe, jajko) smażone na oliwie z oliwek z całym opakowaniem serka wiejskiego 3% II- miseczka truskawek wymieszanych z borówkami amerykańskimi; kawałek ciasta pełnoziarnistego bez cukru z jabłkami III - sos z pomidorów z puszki z mięsem mielonym wieprzowo-wołowym, marchewką i papryką czerwoną, doprawiony, na oliwie z oliwek; makaron spaghetti z mąki durum IV - 3 roladki z plastrów kapusty pekińskiej, twarogu chudego i szynki z piersi z kurczaka z papryką dziś moje menu mi się zbytnio nie podoba ale walcze z PMS w najgorszym wydaniu cały dzień jestem na "nie"
|
|
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
PPPPP
sniadanie 500ml mleka +100g platkow kukurydzianych II sniadanie berliso+2 jablka obiad mintaj 3 lyzki (na sucho) kaszy jaglanej buraczki kolacja kromka razowego(2cm) z polowa makreli wedzonej kromka razowego z szynka(2plastry),serem,wa rzywami kromka razowego z polowa serka"moj ulubiony" 2 jabłka(kocham jabłka) |
|
|
|
#2423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż do obiadu jest oliwa, ale to nie zmienia faktu, że gdzieś te nnkt możesz jeszcze wcisnąć
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
![]() wczorajsze U (03.08.12) Sniadanie I: baton zbozowy (owies i orzeszki pistacjowe) kawa z ekspresu z mlekiem sojowym (pol na pol, mleko sojowe – wersja nieslodzona czyli bez soku jablkowego) Sniadanie II: dwa duze jablka Lunch: kub zupy warzywnej (ziemniaczano-porowo-kukurydzian-cebulowa) kromka pieczywa z pelnego przemialu Kawalek ciasta (tak 5x7 cm) daktylo-owsiano-pomaranczowego Podwieczorek: kubek jogurtu sojowego naturalnego ( nieowocowy, nieslodzony), 5 polowek orzecha wloskiego Kolacjoobiad: 3 nalesniki (ciasto: mleko owsiane, bialko kurze i maka z pelnego przemialu) z dzemem truskawkowym nieslodzonym (slodzonym sokiem), tak naprawde dwa byloby dosc ale jestem nalesnikara, trzeci byl z czystego lakomstwa (raz na jakis czas mozna sobie sprawic jedzeniowa przyjemnoscW ciagu dnia: 2.5 l wody mineralnej niegazowanej, 1 herbatka ziolowa I zauwazylam ze sa rowniez wpisy o aktywnosci fizycznej: wczoraj 42 minuty marszobiegu przeplatanego biegiem (rano, start 4.48 na dzien dobry )
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aktywność fizyczna jest bardzo ważna w ocenie jadłospisu, więc bardzo dobrze, że ją uwzgledniłaś (btw, podziwiam za porę!). jadłospis całkiem fajny, ale śniadanie kiepskie. Zamiast batona zbożowego może owsiankę zrób, lubisz? na podwieczorek mogłaś sobie pozwolić na więcej orzechów, a tak ogólnie, przydałoby się u Ciebie nieco więcej warzyw. Reszta OK .
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Ś;Owianka;płatki żytnie i owsiane ,mleko 1,5%,mus jabłkowy z cynamonem,len mielony,kawa Inka
II Deser sojowy z garścią orzechów wloskich O;Zapiekna cukinia faszerowana pęczakiem i szpinakiem pod kołderką z pomidorów+ryba na parze+ogórki tzatziki ![]() Do wieczora jeszcze serek wiejski albo inne białko + warzywa,może fasolka szparagowa jak będę w domu
|
|
#2427 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2428 |
|
Rozeznanie
|
wstawiam pierwszy raz, więc prosze o wyrozumiałość :P
moje wczorajsze U przed: szklanka mleka śn: serek wiejski (200g, 5%) z łyżka pestek dyni, z płatkami (mieszanka orkiszowych, wysoki błonnik i fitella diet bez cukru) II śn: kanapki (2 kromki chleba graham, plaster sera, 4 plastry szynki z kurczaka, warzywa- papryka, ogórek, rzodkiew i pomidory) obiad: pancakes z twarogiem naturalnym, borówkami podwieczorek: miseczka śliwek, kilka sucharków pełnoziarnistych (mmm uwielbiam je :P), kilka suszonych fig, moreli i śliwek kolacja: 2 kromki chleba wiejskiego na zakwasie z twarożkiem, pomidorem i bazylią, kilka plastrów pieczonego bakłażana , 4 plastry szynki drobiowej i plaster sera
go on little girl, feet twirl, go and make him smile. ![]() Edytowane przez uaremyheroine Czas edycji: 2012-08-04 o 16:38 |
|
|
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny ;D wracam tu po dłuuugiej przerwie, widzę same nowe twarze, a weteranki pozdrawiam, jeśli mnie pamiętają
(pozdro Iza ) Co tu dużo mówić, od powrotu z weekendu majowego miałam mnóstwo stresów, sesja, trochę problemów, potem praktyki, nieregularny tryb życia- to i kilogramy na plusie ( gdzie do maja ładnie chudłam sobie w tempie 2 kg miesięcznie) i niestety szara cera, zmęczona, wypryski- przez śmieciowe jedzenie, matowe włosy. Dlatego cel to skurczyć żołądek, odżywianie nafaszerowane witaminami, bedę się starać zrezygnowac ze słodziku (używam go praktycznie do wszystkiego) i coli zero.. przy tym eRka i powrót do aktywności fizycznej po 2 miesiącach przerwy... R 1. szklanka wody z cytryną kromka chleba mieszanego posmarowanego chudym serkiem homo+natka pietruszki+ 2 plastry sopockiej, kilka pomidorków koktajlowych, 1/4 papryki czerwonej 2. miseczka porzeczek czerwonych i białych, 2 łyżki homo nat, łyżka otrąb, łyżeczka lnu mielonego 3. kubek świeżego soku z marchwi, jabłek, buraka 4. 3 czubate łyżki kaszy gryczanej, jajko sadzone, surówka (pekińska, papryka, cebula, pomidorki koktajlowe), sos (zmiksowany pomidor + homo nat+ koperek, pietruszka, musztarda, przyprawy) 5. surówka j.w. + łyzka ziaren sezamu+50 g łososia wędzonego 6. Po powrocie z basenu pewnie pół wiejskiego z pomidorwm i sopocką Codziennie zamierzam pić wodę z łyzeczką octu, wodę z sokiem z żurawiny bez cukru pół pa pół i skrzyp/pokrzywę teraz idę pobiegac a potem na basen ![]() Pozdrawiam
|
#2430 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I serek homo naturalny z musli bio, płatkami zdrowy błonnik, migdałami, nerkowcami i sliwkami + duża kawa parzona II grillowana kukurydza z ajwarem (znów )III pełnoziarniste farfalle w sosie z kurek, koziej roladki plesniowej i kolorowego pieprzu ze świeżą bazylią IV mrożona kawa na naturalnym mleku sojowym z gałką lodów o smaku gorzkiej czekolady i mrożonymi malinami V grzanki z razowca z bieluchem, łososiem, szczypiorkiem i żółtymi pomidorkami do picia: woda i roiboos |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.