|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
ZEBERKA napisz.....powiedz że paragon CI ktos przypadkiem wyrzucił albo że zalałaś pościemniaj coś.....w końcu jak na all kupiłaś to niech sobie sprawdzą kiedy to było i akceptują gwarancję bez paragonu!!
#3452 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
caly czas was czytam w tel, bo konkubent-terrorysta zabrania mi
![]() ![]() hehe szczerze mowiac nie wiem. jak pokazywal Torresika to mowil cos o polowie marca, ale dla nas to trzecirzedne bylo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zebra, chamowka z ta niania. przesada straszna. mam nadzieje, ze znajdziesz paragon ![]() patison kolezanka robi jak placki ziemniaczane - przepyszne. ja grilluje i z sosem czosnkowym. uwielbiam w occie Najlepszy prezent to jednak noze. choc musielismy 1 gr zaplacic. jestem niezmiennie zachwycona. z wiekiem doceniam praktyczne prezenty ![]() ![]() choc krajalnice oddalam mamie - ani razu nie uzylam.
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zakorzenienie
|
ładuję te baterie co Tz-et kupił drugi raz - zobaczymy jak wytrzyma
a potem będę pisać do sprzedawcy na razie nie będę wspominała o paragonie- zobaczymy czy sam poprosi o niego, jeżeli tak to zapytam czy uzna bez dowodu zakupu ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- zmykam bo burza idzie.... pani- leż grzecznie, czytaj książki i zerkaj na wizaż ja też wstawałam tylko na siku ![]()
#3454 |
Zakorzenienie
|
Zeberka przykro mi, spróbuj napisać do sprzedawcy może przyjmą do reklamacji.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
Zeberko spróbuj napisać do sprzedawcy
![]() ![]() Znalazłam takie coś: Czy brak paragonu oznacza, że nie mogę reklamować rzeczy, która ma wadę? Nie, bo paragon fiskalny jest tylko jednym z dowodów na to, że doszło do transakcji. Posiadanie paragonu, z reguły znacznie ułatwia złożenie reklamacji, ale dokonanie zakupu można – w razie sporu na tle, czy w ogóle do niego doszło – wykazywać także innymi sposobami. Chodzi nie tylko o świadków (osoby, które nam towarzyszyły podczas zakupów), lecz także wydruki z terminalu kart płatniczych, wyciągi z kart kredytowych, wydawane przez sklep na żądanie kupującego pisemne potwierdzenie zawarcia umowy i fakturę VAT. Pisemne potwierdzenie zawarcia umowy jest obowiązkowe przy wszystkich transakcjach sprzedaży na raty, na przedpłaty, na próbę, na zamówienie, według wzoru, a także wtedy, gdy wartość umowy przekracza 2 tys. zł. W pozostałych przypadkach sprzedawca powinien wydać pisemne potwierdzenie zawarcia umowy na żądanie kupującego. Co istotne, to potwierdzenie możemy wziąć także już po zawarciu umowy, a nie tylko w momencie dokonywania transakcji. Wystarczy, jak pismo sklepu ma następujące elementy: datę i miejscowość, dane sprzedawcy, oświadczenie potwierdzające, co, w jakim dniu i za jaką cenę nabył kupujący, podpis sprzedawcy i jego pieczątkę. Uzależnianie możliwości złożenia reklamacji od tego, czy ma się paragon, nie znajduje też żadnego oparcia w obowiązujących przepisach. Art. 11 ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej (DzU z 2002 r. nr 141, poz. 1176 z późn. zm.) przewiduje wręcz, że odpowiedzialności z tytułu niezgodności towaru z umową nie można ograniczać ani wyłączać. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2012-08-03 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pani bardzo mi się podoba że nazywasz swojego dzidziusia, przez to staje się taki realny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() wróciliśmy cali i szczęśliwi do domku, jednak u siebie to najlepiej ![]() Najważniejsze doczytałam, Pani cieszę się że z maleństwem wszystko dobrze ![]() Resztę pewnie później powoli nadrobię ![]()
#3458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wybraliście płytki do łazienki, kuchni? meble do kuchni? pokaż witaj ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- W przyszłym tyg pan przyjedzie na pomiar kuchni, chcę coś takiego: Edytowane przez maksikola Czas edycji: 2012-08-03 o 16:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |
Zakorzenienie
|
Maksi piękna kuchnia
![]() ![]() jakie robisz podłogi?? ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w pokojach będą panele (jeszcze nie kupione) w odcieniach mahoniu (chyba,że się zmieni... ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- chłopcy wykąpani, młodszy śpi. Zabieram się za prasowanie - chyba, że mnie inutil wyręczy, tak dobrze jej szło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
Maxi świetna kuchnia i bardzo mi sie takie podobaja .... sama bym swoją już mieniła na taka
![]()
#3463 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój tata i moja siostra oraz parę koleżanek jest z połowy marca - wspaniałe osoby, bardzo pracowite i dokładne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, pisałam jakieś 2 tygodnie temu.
U mnie 27 lipca minęło 9 miesięcy od kiedy moja maleńka odeszła a ja mam wrażenie że robię milowe kroki wstecz, że się cofam ![]() O moją córeczkę walczyłam całe 4 tygodnie. Po 21 tygodniach idealnej ciąży nagle wszystko zaczęło się walić. Nagle okazało się że nie mam wód płodowych. Ale to że mi uciekają dowiedziałam się po prawie 4 tygodniach - żaden lekarz wcześniej tego nie stwierdził, dopiero wizyta Docenta wszystko zmieniał. Pamiętam słowa jego, które powiedział 21 października, żebym wytrzymała jeszcze 4 tygodnie i wszystko będzie dobrze. Wytrzymałam 5 dni i moje dziecko się urodziło. Ważyła zaledwie 650 g. Następnego dnia umarła. Teraz czekam. W przyszłym roku zaczynamy starania. Najpierw muszę wykonać wiele badań. Mam ureaplsme, nie wiem skąd, ale mam. Musimy z mężem to wyleczyć, posprawdzać zanim znów będziemy się starać. Nie mogę dopuścić bym znów straciła dziecko. W końcu znalazłam dobrego lekarza, który wszystko wyjaśni, odpowie na wszystkie pytania. Wierzę w nią, wierzę że ta Pani doktor sprawi, że zostanę ziemską mamusią. Nie wiem jak ja to wszystko przeżyje. Nie wyobrażam sobie, ale gdy czytam Wasze historie, mam nadzieję... Najbardziej boli to, że z ust mojej małej córeczki nigdy nie usłyszę słów Mamo bardzo Cię kocham. Tak o tym marzę ![]() Pozdrawiam Was dziewczynki serdecznie ![]() Edytowane przez york222 Czas edycji: 2012-08-03 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Konto usunięte
|
york - nasze dzieci bardzo nas kochają, tylko nie mają możliwości nam tego powiedzieć..
Bardzo, bardzo mi przykro, wszystko to, co piszesz, jest mi znane ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
york najwazniejsze, że znalazłaś w końcu odpowiedniego lekarza. Rozumiem Cię bardzo dobrze. Ja miałam termin na luty, a wraz ze mną moje 2 koleżanki, które urodziły zdrowe córeczki... Do tej pory się z nimi nie widziałam...
#3467 |
Konto usunięte
|
I ja oczywiście również mam koleżanki, które rodziły w tym okresie co ja lub co ja miałam.... Choć cieszę się z ich szczęścia, to za każdym razem, jak widzę ich dzieci, to płaczę
![]() Ale tak trochę abstrahując - właśnie mam owu i zjadam całą białą czekoladę... ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-08-03 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
Ale się za Wami dziewczyny stęskniłam przez te parę dni, bardzo mi brakowało wizazu
![]() ![]() Perse ja z jedną koleżanką mam dobry kontakt, ale mieszka daleko więc na razie tylko telefonicznie rozmawiamy, może we wrześniu się spotkamy. A z drugą, hmmm, pierwszy raz mamy się spotkać z tym tygodniu, to bardziej znajomi TŻ. Już o tym pisałam, ale nawet nam nie dali znać, że im się córka urodziła, bo koleżanka stwierdziła, że my się nimi nie interesowaliśmy... Raczej nie jest w stanie zrozumieć, co my przeżywaliśmy
#3469 |
Konto usunięte
|
Oglądacie olimpiadę?
Ale się ucieszyłam z tego złota ![]() A poza tym to brzuch mnie boli z powodu owu :/ Takie czuję jakby mega wzdęcie ale nie spowodowane przez układ pokarmowy. Zawsze tak mam. Boli mnie bardziej niż w czasie @. A Was boli na owu? Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-08-03 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w łazience mieliśmy trochę podobną akację z oknem przez naszą nieuwagę pomierzyliśmy okna/facet od okien pomierzył i zamówienie poszło potem przyjechał mój Tata z za granicy i zabraliśmy go do Tz-eta aby nam coś doradził od czego te remonty zacząć... i uświadomił mnie, że jak chcę geberyt w łazience pod oknem (a musi być pod oknem bo nigdzie indziej nie wejdzie) to okno musi być mniejsze -lub wyżej zamontowane - ale wtedy do klamki nie dostanę... a że nasze zamówienie było już na produkcji i nie dało się wycofać musieliśmy zamówić mniejsze okno do łazienki i kosztowało prawie 500zł ![]() płytki- mam typy ale nic na 100% myślę, że babka, która nam będzie płytki układać w łazience a może też w kuchni (tak babka! ![]() meble mam rozrysowane mniej więcej - przynajmniej dolne półki z przewidzeniem sprzętu (aby można było przerobić prąd, właściwie jest już chyba skończony ![]() chciałabym zabudowane szafy do samej góry - coś jak u Ciebie na zdj z lewej str meble będzie nam robił Tata ale na razie trochę zapracowany więc nie zawracamy mu głowy, za kilka tygodni - a może już w tym miesiącu- wracamy do tematu remontów i zaczynamy drugi etap wtedy na spokojnie jeszcze raz rozrysujemy kuchnię i będziemy się zastanawiać z czego i jak ją robić - wtedy też będę mogła podjąć decyzję w sprawie płytek Tz-et dał mi wolną rękę jeżeli chodzi o urządzanie kuchni, sypialni i łazienki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35684629]york - nasze dzieci bardzo nas kochają, tylko nie mają możliwości nam tego powiedzieć.. [/QUOTE] york- właśnie to chciałam Ci napisać... kiedy straciłam ciążę moja przyjaciółka była w szczęśliwej ciąży - trochę starszej od mojej, ciągle posyłała mi smsy z wiadomością jak to mała ją kopie albo się wierci ![]() powtarzamy jak zaklęcie- nikt nie zrozumie AM tak jak inna AM! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35686116] Ale tak trochę abstrahując - właśnie mam owu i zjadam całą białą czekoladę... ![]() biała czekolada mniam.... a ja właśnie dzisiaj wieczór postanowiłam, ze schudnę - jeżeli nie 20kg to chociaż 16kg ![]() Daję sobie czas do końca roku! wyszłoby kilo na tydzień za miesiąc schudłam 14 kg ale myślę, że w sierpniu tego nie powtórzę ![]() diety stosować zbytnio nie mogę ale kilka rzeczy mogę zrobić aby sprawę ułatwić: rano zjeść owsiankę- doskonale wymiata co niepotrzebne z organizmu, jest pożywna i zdrowa - zjeść 3 jabłka dziennie - przyspieszają trawinie - wypić 5 kubeczków napojów typu melisa, rumianek, zielona herbata, mięta (wczoraj wypiłam chyba 7- niektóre są paskudne ale upał to taki czas, że gdy chcesz pić nie ma znaczenia czy to cola czy to mięta byle zimne i mokre było ![]() ![]() ![]() dziewczyny po cc od kiedy Wasi lekarze pozwalali Wam ćwiczyć? chciałabym robić brzuszki rana na zewnątrz zagojona ale czuję ból w środku- nie wiem czy to jeszcze nie pogojone czy zrosty... minęło 5 tygodni od porodu Cytat:
![]() ja tez tak mam, muszę nadrobić i koniec- jak długo nie zaglądam to tęsknię [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35686860] A poza tym to brzuch mnie boli z powodu owu :/ Takie czuję jakby mega wzdęcie ale nie spowodowane przez układ pokarmowy. Zawsze tak mam. Boli mnie bardziej niż w czasie @. A Was boli na owu?[/QUOTE] czasem mnie boli na owu ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-08-03 o 22:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Konto usunięte
|
Zeberko co to jest geberyt?
I ta koleżanka robiła to mając świadomość, co Cię spotkało? |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35688170]Zeberko co to jest geberyt?
I ta koleżanka robiła to mając świadomość, co Cię spotkało?[/QUOTE] geberit ![]() ja mówię geberyt i zawsze zapominam, że to po mojemu nie po Polsku ![]() to taki wiszący kibelek tak Perse pisała do mnie , świadoma tego co mnie spotkało... ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- dziewczyny jakie polecacie sprawdzone piekarniki elektryczne do zabudowy- szukam takiego w zestawie z płytą gazową chociaż będą montowane osobno bo chcę piekarnik mieć wyżej i czy któraś mi poleci mikrofalę do zabudowy- fajną i niedrogą? ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- shehzadi -czy Ty do nas zaglądasz? ktoś wie co u niej? nie było jej wieki...
#3473 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A co do koleżanki - brak słów. Ja już teraz nie mam skrupułów w stosunku do takich osób i zwyczajnie z hukiem zerwałabym znajomość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35688436]
A co do koleżanki - brak słów. Ja już teraz nie mam skrupułów w stosunku do takich osób i zwyczajnie z hukiem zerwałabym znajomość.[/QUOTE] to taka bliska znajoma ale był czas lata temu, że trochę zerwał się nam kontakt bo zwariowała dla pewnego faceta...jak ich znajomość się zakończyła to nie wracałyśmy do tego tematu bo nie chciała a teraz minęło już wiele lat ale prawdopodobnie była wtedy w ciąży i # nigdy o tym nie wspomina, wyparła to, w ogóle to bardzo złożona sytuacja bo ten chłopak okropnie ją wtedy potraktował gdy powiedziała mu, że może być w ciąży... bardzo to przeżywała i teraz sobie myślę, że jeżeli była w ciąży to mogła z tego stresu poronić... teraz jest szczęśliwą żoną i matką (oczywiście żoną nie tego faceta z przeszłości) ale te wydarzenie na pewno gdzieś w sercu nosi i myślę, że to jej zachowanie wobec mnie to była taka samoobrona...nie chciała się rozczulać nade mną aby nie wróciły do niej jej wydarzenia z przeszłości i potraktowała moją stratę jakby jej nie było...bo tak tez woli traktować swoją nie bronię jej ale próbuję przedstawić jej tok myślenia (przypuszczalnie) według mnie nieprzerobiona żałoba i nieopłakana strata zawsze w którymś momencie życia boleśnie powróci... ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- lucy- zacieśniasz znajomość ze sąsiadką aby Emilka się jej nie bała jak będzie ją odbierać ze żłobka? ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- umówiłam Kasię na przyszłą środę do laryngologa badania słuchu w szpitalu wyszły ok (w lewym uchu była kontrola następnego dnia ale wyszła norma), mimo to te jej uszka mi się nie podobają.... po powrocie ze szpitala zauważyłam, ze w lewym uchu ma taki biały nalot/meszek pokazywałam to pediatrze - z myślą, że to łuszcząca się skóra - bo prawie wtedy łuszczyły się jej stópki i rączki- pediatra sprawdzała ucho i powiedziała, ze wszystko ok widzę, że ten biały meszek nadal się tam utrzymuje mimo, że skóra się już nie łuszczy w dodatku wydaje nam się, że Kasia ma bardzo maleńkie (i nie chodzi o to, ze cała jest maleńka) dziurki do uszu, zwłaszcza właśnie w tym lewym uchu położna była u nas na ostatniej wizycie i tez mi na to zwróciła uwagę, pytała czy pediatra oglądała uszy i powiedziała, że nie zaszkodzi jak zobaczy Kasię laryngolog pod kątem słuchu i wzroku obserwują Kasię od pierwszych chwil i nie zauważam aby zdradzała jakieś niepokojące objawy ale martwi mnie to i wolę sprawdzić czy to na pewno fizjologia... ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- zakupiłam na bliznę maść "cepan" i zastanawiam się czy nie można jej używać na rozstępy- w końcu to też blizny... na brzuchu mam same szlaczki....nawet nad pępkiem - i tam postanowiłam testować maść- zobaczymy czy chociaż trochę zbledną maksikola- czy Ty kupujesz ten aloesowy krem w jakiejś konkretnej drogerii czy zamawiasz na necie? ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- fioluś- dziękuję Ci kochana z dokładne info na temat reklamacji bez paragonu ![]() znalazłam właśnie info, że "cepan" świetnie działa na rozstępy...
#3475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest niedostępna w drogeriach. Przez net można kupić. heh pani układająca płytki? ![]() ![]() Dzień dobry, ogarniam domek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ja wiedziałam, że będziesz ją usprawiedliwiać ![]() A maść Cepan mam nawet w domu, kiedyś sobie kupiłam na jakąś bliznę, ale zapach mnie tak odrzucił, że użyłam jej może raz. Stąd - jak skończysz opakowanie, a będziesz chciała ponownie użyć, to koniecznie daj mi znać, moja jest ważna do 03.2013, więc naprawdę bardzo chętnie ją oddam, nie lubię marnować niezużytych produktów, kosmetyki oddaję mamie lub siostrze, ale z tym nie miałabym co zrobić i pójdzie do kosza, więc koniecznie daj znać!!! A już wiem, kupiłam ją, jak mnie kot zmasakrował w podzięce za to, że go uratowałam, jak się zaklinował w kaloryferze. Nie wiem nawet, czy się raz posmarowałam, czy jak otwarłam opakowanie, to nie dałam sobie spokój. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-08-04 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() A ja czekam na TŻta, bo dziś dopiero wraca do domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zeberko, chciałabym zacieśnić znajomość, póki co nie mamy okazji nawet wypić kawy. W międzyczasie dowiedziałam się, że pierwsza zmiana u mnie w pracy będzie od 8:00 do 16:00, więc z odbiorem Emilki nie będę miała problemu ![]() A co do ćwiczeń po cc. Moja gin pozwoliła mi po połogu ![]() Ech, i tyle pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam wątek dla wszystkich staraczek, znajdziecie tu kilka ciekawych historii, które mnie niezwykle wzruszyły, ale wydaje mi się, że dają nadzieję
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=634699 |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35686860]
A poza tym to brzuch mnie boli z powodu owu :/ Takie czuję jakby mega wzdęcie ale nie spowodowane przez układ pokarmowy. Zawsze tak mam. Boli mnie bardziej niż w czasie @. A Was boli na owu?[/QUOTE] nigdy nie czułam!! N.I.G.D.Y.!!! w tym cyklu czułam tak że aż zasłabłam!! Witam po nocce nie bardzo przespanej ale cóż.....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.