Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 11:48   #3421
ewel28
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Dziewczyny, które brały lub biorą luteinę dowcipnie na niedomogę, miałyście czasem beżową wydzielinę mi się wczoraj troszkę pojawiło i dzisiaj, a tak to miałam białą
Stary 2012-08-03, 11:54   #3422
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które brały lub biorą luteinę dowcipnie na niedomogę, miałyście czasem beżową wydzielinę mi się wczoraj troszkę pojawiło i dzisiaj, a tak to miałam białą

yyy chyba nie miałam...ale to mogą być resztki luteiny także myślę że nie ma się czym przejmować ale gdyby to się dłużej utrzymywało to lepiej do lekarza....obecnie tez właśnie mam lutke dowcipną;/

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:56   #3423
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Esia to juz wiadomo ze bedzie dziewuszka ? bedzie Zosia? ja bede miala problem z imieniem dla dziewczynki, dla chlopca chyba pozostanie to ktore chcialam dac juz dawno dwano temu
u mnie ponad 30st zdycham
a Ty Esia juz pelna para mieszkacie na swoim?? u mnie juz glazura polozona ;p czekamy na gres przedwczoraj moj Tz wszedl do naszej wanny normalnie moze nogi wyprostowac bo tez takiej dlugiej szukalismy (on ma prawie 2metry ) ja to wogole pewnie bede mogla w niej lezec i sie moczyc, echh juz nie moge sie doczekac aromatycznej kapielu przy swieczkach z kieliszkiem wina w reku , na to wino jeszcze troche musze poczekac
Esia juz cos kupilas dla malucha??
KUNDZIA! na ostatnich dwóch usg nic między nogami doktorek nie znalazł wiec chyba córeczka bedzie , ale ja jakos ostroznie do tego podchodze. No ale jak dziewczynka to ZOsia a jak chłopczyk to Wojtuś! Tak mieszkamy juz u siebie choc jeszcze wielu rzeczy brak czy nie skończone, ale co tam. a Ty z ta kapiela to nie przesadzaj teraz- jakas krótką w waanie mozesz zrobic ale nie w gorącej wodzie! Ja nic a nic nie kupiłam jeszcze. moja mama jakis kocyk (jeszcze w tamtej ciazy kupiła) i jakis 1 pajac (zdobycze lumpkowe). Choc juz cos powoli ogladam. Nawet byłam ostatnio w lumpku i oglądałam dzieciowe rzeczy ale nic nie kupiłam. Skad mam wiedziec czy mi sie to w ogole przyda. Ale chyba musze zacząc od września cos kupowac. Nawet uświadomiłam sobie ze nie mam jakies przyzwoitej koszuli nocnej (bo piżamy sa bardzo niewygodne) czy szlafroka do szpitala!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:01   #3424
fiolusiek
Zakorzenienie

A ja się muszę pochwalić, że kupiłam kilka par bodów i śpiochów, w sumie nie wiem dlaczego.. Ale teraz jak mały się mniej rusza to się bardziej boję
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:17   #3425
eseska
Zakorzenienie

FIO! Pochwal sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EWEL! jak lutka dowcipna bierzesz to pewnie to ona. tez tak miałam!

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2012-08-03 o 12:20
Stary 2012-08-03, 12:24   #3426
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
KUNDZIA! na ostatnich dwóch usg nic między nogami doktorek nie znalazł wiec chyba córeczka bedzie , ale ja jakos ostroznie do tego podchodze. No ale jak dziewczynka to ZOsia a jak chłopczyk to Wojtuś! Tak mieszkamy juz u siebie choc jeszcze wielu rzeczy brak czy nie skończone, ale co tam. a Ty z ta kapiela to nie przesadzaj teraz- jakas krótką w waanie mozesz zrobic ale nie w gorącej wodzie! Ja nic a nic nie kupiłam jeszcze. moja mama jakis kocyk (jeszcze w tamtej ciazy kupiła) i jakis 1 pajac (zdobycze lumpkowe). Choc juz cos powoli ogladam. Nawet byłam ostatnio w lumpku i oglądałam dzieciowe rzeczy ale nic nie kupiłam. Skad mam wiedziec czy mi sie to w ogole przyda. Ale chyba musze zacząc od września cos kupowac. Nawet uświadomiłam sobie ze nie mam jakies przyzwoitej koszuli nocnej (bo piżamy sa bardzo niewygodne) czy szlafroka do szpitala!
wiem wiem Esia, jak to wczoraj gin powiedzial, ze jeszcze zakaz kapieli i wspolzycia odkad wiem ze jestem w ciazy to tylko letnie prysznice,,,
Ja tez wlasnie nie mam zadnej koszuli nocnej, a przydaly by sie ze dwie do szpitala badz jedna do domu do karmienia jakas rozpinana...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:24   #3427
ewel28
Rozeznanie

Eseska dzięki uspokoiłaś mnie, bo już myślałam że to jakaś infekcja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 12:25   #3428
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Mi sie pojawil jakis tydzien temu zolty sluz, jak powiedziaalm ginowi to jakos na to nie zareagowal, pewnie tez od lutki...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-08-03, 12:28   #3429
zebrawpaski
Zakorzenienie

Natalia- zostały jeszcze muffiny?

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
heh....chyba się pospieszyłam pisząc kiedy mam mieć @....z tego co dziś się dowiedziałam to chyba jednak nie w tedy a chyba później....no nie wiem zobaczymy....to będą najdłuższe 2 tyg w moim życiu chyba!! MASAKRA!!
zaglądaj do nas częściej a my się postaramy aby te dwa tygodnie szybko Ci przeleciały

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dobrym dodatkiem do "koperty" może być komplet dobrej pościeli. Liczyłam na taki prezent, a nikt nie pomyślał
Cytat:
monika a ja mam tylko satyne bawelniana i uważam że jest super a wcześniej też tylko kora ale jk uzyjesz raz to zmienisz zdanie!
ja bym kupiła pościel 200x220 a nie inna...chociaż to też zależy czy mają swoje mieszkanie/dom bo pościel zawsze się przyda nawet jak goście przyjadą
pościel - zawsze i wszędzie się przydaje
ja kiedyś uwielbiałam korę ale jak odkryłam bawełnianą satynę to oczy mi się otworzyły...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35669481]Ech, moje emocje to taka sinusoida. Jeszcze niedawno było OK, wczoraj tragicznie, a dzisiaj jest na zerze - znowu mi wszystko jedno. Pewnie niedługo będzie lepiej.
Zaraz idę sprzątać to, co odkładam od 2 dni [/QUOTE]
Perse- dzieje się tak bo przechodzisz w kolejny etap żałoby
jeżeli tylko pojawi się znowu u Ciebie myśl aby chodzić na grób co drugi dzień to nie odganiaj jej- nic złego się nie stanie jeśli nie będziesz tam każdego dnia, myślę, że Dawid na to czeka a Ty jesteś już gotowa na to aby te wizyty nie były tak częste

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

@ się kończy będzie można z mężem poszaleć
heh- kiedy ja się takich czasów doczekam, wieczorami tacy padnięci jesteśmy, że zasypiamy nieprzytomni...

ale staraczkom polecam "pandowanie"
ostatnio jak byliśmy w przychodni to Kasia słodko spała w foteliku- Tz-et zerkał na nią zachwycony i w pewnym momencie szepce mi: "Udała się nam ta Kasia. To musiało być na tą PANDĘ"

Cytat:
ja to wogole pewnie bede mogla w niej lezec i sie moczyc, echh juz nie moge sie doczekac aromatycznej kapielu przy swieczkach z kieliszkiem wina w reku , na to wino jeszcze troche musze poczekac
kunia- jaką masz wannę? mnie się marzyła taka na 170 ale musimy chyba zostać przy 160 bo większa nie wejdzie...

esesia- jak się mieszka w nowym mieszkaniu? chcemy zdjęcia!

Cytat:
Nawet byłam ostatnio w lumpku i oglądałam dzieciowe rzeczy ale nic nie kupiłam. Skad mam wiedziec czy mi sie to w ogole przyda. Ale chyba musze zacząc od września cos kupowac. Nawet uświadomiłam sobie ze nie mam jakies przyzwoitej koszuli nocnej (bo piżamy sa bardzo niewygodne) czy szlafroka do szpitala!
zebra- kilka miesięcy temu

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A ja się muszę pochwalić, że kupiłam kilka par bodów i śpiochów, w sumie nie wiem dlaczego.. Ale teraz jak mały się mniej rusza to się bardziej boję
Staś się mniej rusza bo spokojny, ze mama zadbała o ubranka dla niego

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-08-03 o 12:29
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:33   #3430
fiolusiek
Zakorzenienie

Esko chętnie bym się pochwaliła, ale aparat w telefonie mi nie działa Wiesza się cały tel przy włączaniu go. Miałam oddać go do naprawy gwarancyjnej, ale chyba sobie daruje, bo kilka razy mi spadł na ziemie, i od razu pewnie stwierdzą, że to od tego, a na to będę musiała czekać z 2 tyg. Więc jakoś będę żyć bez aparatu w telu
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:38   #3431
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
kunia- jaką masz wannę? mnie się marzyła taka na 170 ale musimy chyba zostać przy 160 bo większa nie wejdzie...
Zeberka taka mam 170x75 http://www.kaldewei.pl/produkty/wann...dukt/novola-5/

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-08-03, 12:42   #3432
zebrawpaski
Zakorzenienie

ewel- ja brałam lutkę dowcipną i dużo lezałam- raz wybrałam się na miasto (lekarz+szybkie zakupy) i wpadłam w panikę bo wydzielina miała inny kolor (lekko podbarwiony brązem - ale naprawdę niewiele) dzwoniłam wtedy do gin i kazała mi więcej leżeć, prawdopodobnie to nastąpiło z wysiłku i z tego, ze poruszałam się i ona trochę inaczej się uwalniała....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-08-03, 12:45   #3433
Dasti80
Zakorzenienie

Witam

Właśnie kończę piec murzynka z jabłkami

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
mój 9 miesięczny psotek sylwik
Cudowna piękne oczka
Cytat:
mam nadzieję że ten cykl skończy się zaaa 9 miesięcy!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35666795]Nieeee, chyba przesadziłam dzisiaj z tym dobrym humorem i graniem twardzielki.
Jak spojrzałam na misia, który się suszy na balkonie i pomyślałam, że to miś na grób mojego dziecka, to nie dałam rady, ale po prostu się przeraziłam, to wydało mi się w momencie takie straszne... A teraz aż boli fizycznie [/QUOTE]
znając Twoją historię, czytając Twoje posty zawsze mam łzy w oczach. Teraz wiem na swoim przykładzie i przemyśleniach że im póżniej sie traci ciążę tym większy ból.....

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Anusia w 11d od owulki beta już powinna pokazać bardzo wczesną ciążę

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-08-03 o 13:11
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:48   #3434
ewel28
Rozeznanie

Zeberkomoże faktycznie to z wysiłku, bo wczoraj miałam pracowity dzień, trochę dźwigałam , a później jeszcze ćwiczenia na orbitreku
Stary 2012-08-03, 12:48   #3435
Luna0
Zakorzenienie

NARESZCIE! Dziewczyny od wczoraj was nadrabiam a tu taki gorąc że nie mogłam się doczekać aż skończe. Jesteście niemożliwe!

No więc wróciłam z Londynu. Wszystko ok, w poniedziałek mam wizyte i wielką nadzieje na serduszko to bedzie 6tc i 5 dz.
Bałam się latać samolotem a tu bardziej wykonczył mnie sam Londyn... naprawde bardzo się przemeczałam ale poprostu nie miałam innego wyjscia, także pol na pol jestem zadowolona z wyjazdu. Zmęczyły mnie okropnie do tego stopnia że codziennie patrzyłam w majtki czy tu już...
Na szczescie nic mi nie jest i odkąd jestem w Polsce wierzę że już wszystko musi być dobrze... skoro dzidziuś to wszystko wytrzymał to znaczy ze jest silny i już!
A jutro idę na wesele
Cycki mnie bardzo bolą i cały czas mi jest niedobrze, ale chciałam objawy to mam chociaż przez pare dni TŻ mi musiał przegadać że to naprawde objawy ciążowe a nie niestrawność

Zeberko piekne zaproszenia
Co do noszenia na rękach:
Mieszkałam z moja siostrą, gdy się dowiedziałam o jej ciąży płakałam cały dzień ze szczęścia, bo zawsze miałam świra na punkcie dzieci. Niestety później się okazało że musze z tym dzieckiem dużo siedzieć (ona musi myc butelki, sikać, myc się, zrobić śniadanie) ale tylko gapiąc się czy oddycha, bo nawet rączki mi nie wolno było dotknąć strasznie to męczące.. później nie miała wyjscia i zaczeła mi dawać tym bardziej że od 3 miesiąca to ja się zajmowałam małą. Mój brat ma z nią piersze zdjęcie i wygląda jakby ją dusił ale to normalne, domowników trzeba nauczyć
Nawet mojej chrześnicy nie miałam na rękach w dniu chrztu i było mi bardzo bardzo przykro... za to z drugą siostrzenicą całkiem inaczej, niosłam ją ze szpitala, trzymałam po 5 godzin na rękach (spała) a na chrzcinach cały czas i to ja ja ubierałam itp.
Wniosek jest jeden, kochana to Twoje pierwsze dziecko!
Najważniejsze że zauważyłaś to i teraz postaraj się to troszke zmienić
I pamiętaj o chrzestnych na chrzcinach

Pisałyście o kartach ciąży, więc mi tamtym razem gin nie założył nawet w 8tc a teraz w 4tc założył tylko położna mi da w poniedziałek. Trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość
JNie ma ludzi zdrowych psychicznie - są niezdiagnozowani!
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Monika ja miałam TSH ponad 7, a dostałam 50. Ja bym na razie została przy tej dawce, ale zrobisz jak uważasz. Poza tym piszę już po raz kolejny, efekt działania tabletki sprawdza się po 4 tygodniach, więc nie ma sensu żebyś na wyjeździe robiła badania
Ja też TSH ponad 7, dostałam 75 i lekarz kazal zrobić badanie za 4 tyg od ZWIEKSZONEJ czyli stałej dawki inaczej mówi że nie ma sensu bo będzie skakać a po 4 tyg tej samej dawki dopiero można stwierdzić czy dobrze zmalało

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
czworaj moj 5-letni chrześniak wypalił do mnie z tekstem:

- "ciocia a ty pamietasz, ze w brzuchu ci umarło dziecko?"
-pamietam...odpowiedziałam (w pokoju powstała mega cisza )
- "bardzo chciałbym je zobaczyc!"

Dużo mnie kosztowało, żeby czegoś głupiego nie zrobić...
Dzieciaczki.. musiało Ci być bardzo przykro kocurku
Moja chrzesnica dlatego nie wiedziała bo jej się buzia nie zamyka, za to była kiedyś u mnie na noc i dzwoniła siostra żeby jej powiedzieć dobranoc a ona:
-mamo mam do Ciebie dwie sprawy:
-pierwsza to że troche kaszle
-druga to że ciocia ma w brzuchu dzidziusia
Co by było kompletną bzdura gdyby nie to że tydzień później okazało się prawdą
Ostatnio byłyśmy w rossmanie z moją mama ale była na innych regałach i patrzyłam na balsamy ciążowe bo były w promocji na co mała wypaliła:
-Ciociu to kremy nie dla Ciebie tylko dla takich co mają w brzuchu dzidziusia oczywiście cały sklep słyszał

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ALE od ok tygodnia nie mogę spać w nocy, budzę się ok 2-3 i nie mogę zasnąć przez 1-2 godz, mimo, że chce mi się spać, jestem zmęczona, potem trochę przysypiam i znowu się budzę. rano jestem strasznie zmęczona i niewyspana. nie wiem czy wiązać to z euthyroxem, po prostu z ciążą, stresem i nerwami, czy upałami (chociaż dzisiaj było chłodniej a też nie mogłam spać). chyba zacznę pić meliskę przed snem, można w ciąży, prawda?
dzisiaj byłam u gina, widziałam i słyszałam bijące serduszko, niesamowite mąż w końcu powiedział, że poczeka pod gabinetem, ale jak wyszłam, pokazałam mu zdjęcie i opowiedziałam to się wzruszył i chyba żałował. wpatrywał się w to zdjęcie jakby dopiero teraz dotarło do niego, że mamy maleństwo. z tych emocji zapomniałam o recepcie na luteinę i wracałam do lekarza. przy okazji pytałam o ewentualne zwolnienie lekarskie, powiedział, że jestem w ciąży i jak najbardziej należy mi się zwolnienie i jak tylko będę potrzebować to mam mówić. także myślę, że jak tylko życie nam na to pozwoli i będziemy razem z kropką rosnąć i dobrze się rozwijać to w tym roku do pracy już nie wrócę. a, zapomniałabym, kropka ma 7mm, w OM jestem w 7t0d, wg USG 6t4d. tylko na usg lekarz miał wyznaczyć termin porodu a ja o tym zapomniałam i nie upomniałam się z tych emocji.
Kochana ja słyszałam tylko o kołataniu serca po euthyroxie
Też nie moge spac i jestem wymęczona okropnie.
Super że widziałaś serduszko bardzo się cieszę!
Mi zabrakło luteiny i dziś musiałam iść po nią do pediatry.
A mój TŻ dokładnie tak samo zareagował jak mu powiedziałam jakie to badanie USG jest i sama jakoś nie chce żeby ze mną był

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
myślę podobnie. uważam, że przytulaniem i noszeniem nie mozna rozpuścić tak maleńkiego dziecka. to najlepszy czas na przytulanie, bo starsze dzieciaczki takie skore do tego już nie są
Ja uważam tak samo, dodam jeszcze że czasami poprostu są dzieci niby rozpieszczone bo takie się poprostu rodzą.
Moją siostrzenice łużeczko "parzyło" i wiecznie była na rękach... po 5 godzin ją trzymałam i spała mi na rękach tylko po to żeby się wyspała po w łóżeczku max 20 min, a miała 2 tyg lepiej było tak niż żeby się męczyła

Cytat:
To dobrze, że już jet ok.
Mój TŻ też się przestraszył jak na drugi dzień po # kazali mi zacząć chodzić, a nie chodziłam wogóle 3 tygodnie i zemdlałam w szpitalu, osunęłam się po ścianie i nawet nacisnęłam dzwonek do pielęgniarek. Mówił, że w życiu tak się nie bał tym bardziej, że cały czas miałam otwarte oczy, które na nic nie reagowały. W domu też mi się kilka razy przytrafiło, ale już był na to przygotowany
Mi po zabiegu pozwolili wstać po 2 godz i przy wstawaniu się ubrudziłam więc poszłam do ubikacji się przebrać.. jak tylko chciałam górą zdjąć piżame padłam na ziemie.. wolalam TŻ ale usłyszał dopiero po chwili bo taka słaba byłam i zaniósł mnie do łóżka.. na dodatek ubrudziłam wszystko z krwi wiec musiał to posprzątać

Cytat:
kooocur pierwszy raz słyszę, że tampony mogą mieć wpływ na #. Na pewno nie powinno się ich używać zaraz po # i może w kolejnym cyklu, przez tampony jest większe ryzyko wstąpienia nadżerki lub jakiś infekcji, ale żeby przez nie # to nie słyszała
Monika odpoczywaj kochana i się mocno nie przemęczaj. A TŻ może niał proroczy sen i będzie córcia
Mi się wydaje że co najwyżej powodują infekcje.. ja tamponów używałam w tamtej ciąży jak miałam to 3dniowe krwawienie i myślałam że to @ a tu się okazało ze ciąża już była

Cytat:
anusia nie za wcześnie ta beta?? w którym dc miałaś owu?? heh jedna dziewczyna robiła betę w 27dc chyba przy cyklach 28 i jej nie wyszło!! a co dopiero jak TY masz zrobić w 26 przy cyklach 31dniowych?? !!
Ja robiłam bete w 30 dc i wyszła mi 3 na dodatek dostałam niby @ wiec byłam pewna że nie ciąża... a jednak to 3 to już był początek zagnieżdżania także w 26 duże ryzyko ze nie wyjdzie

Cytat:
Ja nie brałam i nie biorę ale dużo razy mi sie o uczy obiło że jest beżowa/brązowa wydzielina po niej. także jakbym miała brać do byłabym gotowa na takie plamienie. Nie masz się czym przejomwać

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35536668]
Wczoraj do nocy oglądałam film "My, dzieci z dworca ZOO". Już go kiedyś widziałam, w podstawówce, a teraz sobie przypominam, miałam chęć go obejrzeć i nagle patrzę - a on mi wyskoczył na youtube Wczoraj obejrzałam godzinę, bo późno się zabrałam, dziś dokończę. No ale film jaki jest każdy wie, mało podnoszący na duchu.[/QUOTE]
Dokładnie dzień wczesniej wzieło mnie na ten film i też go oglądałam ale zbieg okoliczności

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wiesz co, nazwijmy to kontrolowaną wpadką, bo nie staraliśmy się jeszcze, baliśmy się podjąć tą decyzję, zabezpieczaliśmy się, ale raz nam się nie chciało i niby zdawaliśmy sobie sprawę, ale nie przypuszczaliśmy, że jak wcześniej na prawdę się staraliśmy i nie udawało się to teraz od jednego razu się uda. ale udało się, chociaż do terminu @ byłam przekonana, że nic z tego. generalnie bardzo się cieszę, że tym sposobem ominęło mnie świadome zdecydowanie się.
My tak samo, niby uważaliśmy ale jednak nie do końca i bardzo się cieszę ze to nie była świadoma decyzja

Dasti okropna historia... nie mam nic do upośledzonych ale mogą zrobić krzywdę jak każdy inny, nie jesteś lekarzem więc niby jak miałaś stwierdzić jaki jest rodzaj jego upośledzenia

Perse moja kolezanka ma migrene od 20 roku życia i wtedy ma 3 dni wyjęte z życia.. zrobiła miliony badań i chyba taka jej uroda. Gdyby nie ona pewnie nie wiedziałabym co to jest... ja przeżyłam jedną migrene dwa lata temu i nie chce nigdy więcej także współczuje

Pani bałam się nadrabiać wątek, ale na szczęście wszystko ok. Trzymam kciuki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:02   #3436
Dasti80
Zakorzenienie

Luna super że maluszek wytrzymał Twoje zmęczenie tak jak pisałaś silny jest ja na początku ciąży z Olkiem chodziłam po Wysokich Tatrach na Słowacji, troszkę pobolewł mnie brzuch ale jeszcze nie wiedziałam że byłam w ciąży

Stary 2012-08-03, 13:15   #3437
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
esesia- jak się mieszka w nowym mieszkaniu? chcemy zdjęcia!

zebra- kilka miesięcy temu
ZEBERKO! mieszka sie fajnie choc jeszcze nie wszystko zrobione. I pamietam jak pisałaś ze jeszcze nie czas kupowac dzieciowe rzeczy i ze sie boisz. a kiedy Ty dokładnie zaczełaś?

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Esko chętnie bym się pochwaliła, ale aparat w telefonie mi nie działa
FIO! a nie masz aparatu zwyklego? Jak ty nam STASIA pokazesz?????????

LUNAO! wierze ze rozsądna byłaś!

ZOSIA
Stary 2012-08-03, 13:34   #3438
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
fajna
ja rozglądam się za taką :
http://lazienki-lodz.eu/product.php?id_product=273

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
ZEBERKO! mieszka sie fajnie choc jeszcze nie wszystko zrobione. I pamietam jak pisałaś ze jeszcze nie czas kupowac dzieciowe rzeczy i ze sie boisz. a kiedy Ty dokładnie zaczełaś?
nie pamiętam kiedy...
miałam jakieś wyznaczniki...Wielaknoc, majowy weekend a w końcu chyba pierwsze rzeczy przyniosłam końcem marca do domu

Lunao- witamy! dobrze, że już szczęśliwie w domu jesteś
właśnie pamiętam o chrzestnych...i nawet sama zaczęłam przekonywać Siostrę aby brała Kasię na ręce bo potem będzie chciała zdjęcia z nią a jeszcze jej na rękach nie miała- ale widzę, że ona się trochę boi...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-08-03, 13:35   #3439
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
zaglądaj do nas częściej a my się postaramy aby te dwa tygodnie szybko Ci przeleciały

pościel - zawsze i wszędzie się przydaje
ja kiedyś uwielbiałam korę ale jak odkryłam bawełnianą satynę to oczy mi się otworzyły...
heh jestem jestem tutaj już częściej...ale chyba nie dam rady bo Tż ciągle mówi że mam nie siedzieć przed kompem i leżeć!!

Nooo ja też dostałam na wesele i tak ją trzymałam bo mi szkoda było....ale jak raz założyłam to nie chciałam zmieniać na inną.....niestety też dostaliśmy w wym. 160x200 a teraz kupiliśmy kołdrę 200x220 bo zawsze była wojna i przeciąganie hehe no i tak kupiliśmy jedną pościel a druga mam od ciotki

LUNA super że jest ok! 3majcie się tam dzielnie a dzieć na pewno zdrowiutki i silny będzie!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 13:50   #3440
Dasti80
Zakorzenienie

Kundzia Ty remontujesz mieszkanie czy domek?? U nas w mieszkanku zamontowali ogrzewanie podłogowe i wczoraj wylewkę betonową zrobili

Stary 2012-08-03, 13:52   #3441
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
NARESZCIE! Dziewczyny od wczoraj was nadrabiam a tu taki gorąc że nie mogłam się doczekać aż skończe. Jesteście niemożliwe!

Ja robiłam bete w 30 dc i wyszła mi 3 na dodatek dostałam niby @ wiec byłam pewna że nie ciąża... a jednak to 3 to już był początek zagnieżdżania także w 26 duże ryzyko ze nie wyjdzie
fajnie, że już wróciłaś i że wszystko ok

co do bety to weź pod uwagę, że Twoje laboratorium ma inne normy z tego co pamiętam, ja robiłam betę w 31 albo 32 dniu i była 333. wg mojego laboratorium beta tydzień 1,3-2 wynosi 16-156, więc już ewidentnie pokazuje ciążę 10 dni po zapłodnieniu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:58   #3442
anusia1808
Rozeznanie

LUNA super że wróciłaś cała i zdrowa

DASTI myślisz że beta wykarze coś w11 dni po owulce?

EWEL spróbuj się bardziej oszczędzać

FIOLUSIU to szybko naprawiaj aparat bo my koniecznie będziemy chciały zobaczyć Stasia a czas szybciutko leci

PANI leżysz i odpoczywasz?

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:03   #3443
Dasti80
Zakorzenienie

Pani jak się czujesz?? Co robisz??

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
DASTI myślisz że beta wykarze coś w11 dni po owulce?
kiedyś robiłam 7dni po owulce i pani w labie powiedziała że raczej nie pokaże ciąży, że najwcześniej w 11d po owu można robić

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-08-03 o 14:05
Stary 2012-08-03, 14:06   #3444
ewel28
Rozeznanie

Anusia spróbuję, ale pomału przestaję mieć nadzieję, że się uda...
A ćwiczenia sprawiają mi wielką przyjemność i już widać efekty w obwodzie
Stary 2012-08-03, 14:19   #3445
zebrawpaski
Zakorzenienie

dziewczyny - pisałam Wam, że kupiłam na allego nianię z kamerką
sprawdzała się super
niestety po kilku dniach okazało się, że akumulatorek prawie w ogóle nie trzyma aż w końcu nie dało się go naładować- mimo podłączenia na całą dobę
niania na gwarancji 24miesiące ale nie chciałam jej odsyłać bo nie wiedziałam ile to potrwa i jak to będzie wyglądać i poprosiłam Tz-eta aby spróbował kupić nową baterię- kupił nowy akumulator (20zł) i ładował się 17 godzin i nie naładował się do końca tylko 80%....niestety w urządzeniu wytrzymał 20 minut i padł...
pozmieniałam funkcje urządzenia zgodnie z instrukcją na niskie natężenie dźwięku, słabe nasycenie kolorów żeby bateria dłużej trzymała i spróbuję jeszcze raz podłączyć do ładowania...
mogę reklamować - tylkonie wiem gdzie mam paragon i obawiam się, że go wywaliłam
ja- co wszystkie paragony(potrzebne do gwarancji) przechowuję
czasem też zdarza mi się miesiącami nie wyrzucać paragonów za spożywcze zakupy ....
a ten jeśli dobrze pamiętam widziałam na meblach i nie ma...
o ile to był ten bo jednego dnia przyszła niania i laktator
byłam zabiegana i nawet nie miałam czasu tego otwierać, wszystko robiłam w pośpiechu i nie wiem gdzie ten cholerny paragon dałam i czy nie wyrzuciłam - ostatnio byłam taka nie do życia, ze mogłam to zrobić...
boję się pisać i dzwonić do sprzedawcy bo na pewno każą odesłać urządzenie z paragonem...

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

co można zrobić z patisona?
marynować, usmażyć jak kotlet? skórę się obiera?
urosło mi w ogrodzie dość duże i nie wiem co z tym zrobić...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-08-03, 14:51   #3446
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Anusia spróbuję, ale pomału przestaję mieć nadzieję, że się uda...
A ćwiczenia sprawiają mi wielką przyjemność i już widać efekty w obwodzie
Nie wolno ci tracić nadzieji musisz myśleć pozytywnie
Ale troszeczkę zbastuj z tymi ćwiczeniami ( bardzo intensywnymi) chociaż do terminu @ tak na wszelki wypadek

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
dziewczyny - pisałam Wam, że kupiłam na allego nianię z kamerką
sprawdzała się super
niestety po kilku dniach okazało się, że akumulatorek prawie w ogóle nie trzyma aż w końcu nie dało się go naładować- mimo podłączenia na całą dobę
niania na gwarancji 24miesiące ale nie chciałam jej odsyłać bo nie wiedziałam ile to potrwa i jak to będzie wyglądać i poprosiłam Tz-eta aby spróbował kupić nową baterię- kupił nowy akumulator (20zł) i ładował się 17 godzin i nie naładował się do końca tylko 80%....niestety w urządzeniu wytrzymał 20 minut i padł...
pozmieniałam funkcje urządzenia zgodnie z instrukcją na niskie natężenie dźwięku, słabe nasycenie kolorów żeby bateria dłużej trzymała i spróbuję jeszcze raz podłączyć do ładowania...
mogę reklamować - tylkonie wiem gdzie mam paragon i obawiam się, że go wywaliłam
ja- co wszystkie paragony(potrzebne do gwarancji) przechowuję
czasem też zdarza mi się miesiącami nie wyrzucać paragonów za spożywcze zakupy ....
a ten jeśli dobrze pamiętam widziałam na meblach i nie ma...
o ile to był ten bo jednego dnia przyszła niania i laktator
byłam zabiegana i nawet nie miałam czasu tego otwierać, wszystko robiłam w pośpiechu i nie wiem gdzie ten cholerny paragon dałam i czy nie wyrzuciłam - ostatnio byłam taka nie do życia, ze mogłam to zrobić...
boję się pisać i dzwonić do sprzedawcy bo na pewno każą odesłać urządzenie z paragonem...

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

co można zrobić z patisona?
marynować, usmażyć jak kotlet? skórę się obiera?
urosło mi w ogrodzie dość duże i nie wiem co z tym zrobić...
ZEBERKO powolutku przeszukaj wszystko, ale bez pośpiech napewno gdzieś masz ten paragon skoro zawsze zbierasz takie rzeczy to czemu teraz miałobybyć inaczej? Pewnie gdzieś leży jeszcze raz pobuszuj w szafkach.
Ja patisona jadłam marynowanego, pycha ale wiem ze też smażą tak jak schabowego.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Jejku ja do 18.00 w pracy z nudów chyba zaraz padnę
dobrze ze chociaż na wizażu mogę pobuszować bo nie ma szefa
Ale ten czas się wlecze

Co dziś gotowałyscie na obiadek?
Ja robie dzień leniwca i idę w ślady eseki i dziś na obiad pizza.

Ugo Foscolo
Stary 2012-08-03, 14:53   #3447
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:

ZEBERKO powolutku przeszukaj wszystko, ale bez pośpiech napewno gdzieś masz ten paragon skoro zawsze zbierasz takie rzeczy to czemu teraz miałobybyć inaczej? Pewnie gdzieś leży jeszcze raz pobuszuj w szafkach.
szukałam i nie ma..
i coraz bardziej jestem przekonana, że wywaliłam bo nie chciałam aby ktoś zobaczył ile ona kosztowała....wydaje mi się, że leżał ten paragon w kuchni przy kompie i sprzątając w pośpiechu wywaliłam go zdenerwowana, że mi się tam poniewiera, przyćmiło mnie z tym paragonem, nie pomyślałam o gwarancji...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 14:57   #3448
anusia1808
Rozeznanie

Hymm to ciężka sytuacja bo bez pragaonu raczej nie uznają gwarancji, szkoda bo z tego co pamiętam to wcale mało nie kosztowała

Ugo Foscolo
Stary 2012-08-03, 15:00   #3449
agatkaa1
Zakorzenienie

ZEBERKA a jak płaciłas za to?? przelewem?? może na tej podstawie uznają Ci gwarancję??!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-03, 15:07   #3450
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Hymm to ciężka sytuacja bo bez pragaonu raczej nie uznają gwarancji, szkoda bo z tego co pamiętam to wcale mało nie kosztowała
z przesyłką prawie 330zł
tydzień zastanawiała się czy ją kupić
Tz-et mi powiedziała, żebym kupiła skoro uważam, ze nam potrzebna

beczeć mi się chce ale mówię sobie, że to tylko rzecz, głupi przedmiot
(tyle, że nie był taki głupi i dzięki niemu odzyskałam psychiczną równowagę- mogłam wyjść chociaż na chwilkę do Mamy a teraz będę znowu siedzieć 24h i świrować)

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
ZEBERKA a jak płaciłas za to?? przelewem?? może na tej podstawie uznają Ci gwarancję??!!
przelewem ale obawiam się, ze to nie wystarczy
boję się tam dzwonić
może napisze maila do sprzedawcy...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości