|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Dziewczyny, które brały lub biorą luteinę dowcipnie na niedomogę, miałyście czasem beżową wydzielinę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
yyy chyba nie miałam...ale to mogą być resztki luteiny także myślę że nie ma się czym przejmować ale gdyby to się dłużej utrzymywało to lepiej do lekarza....obecnie tez właśnie mam lutke dowcipną;/
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
A ja się muszę pochwalić, że kupiłam kilka par bodów i śpiochów, w sumie nie wiem dlaczego.. Ale teraz jak mały się mniej rusza to się bardziej boję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
FIO! Pochwal sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EWEL! jak lutka dowcipna bierzesz to pewnie to ona. tez tak miałam! Edytowane przez eseska Czas edycji: 2012-08-03 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez wlasnie nie mam zadnej koszuli nocnej, a przydaly by sie ze dwie do szpitala badz jedna do domu do karmienia jakas rozpinana...
![]() |
#3428 |
Wtajemniczenie
|
Mi sie pojawil jakis tydzien temu zolty sluz, jak powiedziaalm ginowi to jakos na to nie zareagowal, pewnie tez od lutki...
#3429 | ||||||
Zakorzenienie
|
Natalia- zostały jeszcze muffiny?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja kiedyś uwielbiałam korę ale jak odkryłam bawełnianą satynę to oczy mi się otworzyły... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35669481]Ech, moje emocje to taka sinusoida. Jeszcze niedawno było OK, wczoraj tragicznie, a dzisiaj jest na zerze - znowu mi wszystko jedno. Pewnie niedługo będzie lepiej. Zaraz idę sprzątać to, co odkładam od 2 dni ![]() Perse- dzieje się tak bo przechodzisz w kolejny etap żałoby jeżeli tylko pojawi się znowu u Ciebie myśl aby chodzić na grób co drugi dzień to nie odganiaj jej- nic złego się nie stanie jeśli nie będziesz tam każdego dnia, myślę, że Dawid na to czeka a Ty jesteś już gotowa na to aby te wizyty nie były tak częste heh- kiedy ja się takich czasów doczekam, wieczorami tacy padnięci jesteśmy, że zasypiamy nieprzytomni... ale staraczkom polecam "pandowanie" ostatnio jak byliśmy w przychodni to Kasia słodko spała w foteliku- Tz-et zerkał na nią zachwycony i w pewnym momencie szepce mi: "Udała się nam ta Kasia. To musiało być na tą PANDĘ ![]() ![]() Cytat:
esesia- jak się mieszka w nowym mieszkaniu? chcemy zdjęcia! Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-08-03 o 12:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Esko chętnie bym się pochwaliła, ale aparat w telefonie mi nie działa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
ewel- ja brałam lutkę dowcipną i dużo lezałam- raz wybrałam się na miasto (lekarz+szybkie zakupy) i wpadłam w panikę bo wydzielina miała inny kolor (lekko podbarwiony brązem - ale naprawdę niewiele) dzwoniłam wtedy do gin i kazała mi więcej leżeć, prawdopodobnie to nastąpiło z wysiłku i z tego, ze poruszałam się i ona trochę inaczej się uwalniała....
#3433 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Właśnie kończę piec murzynka z jabłkami ![]() Cudowna ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35666795]Nieeee, chyba przesadziłam dzisiaj z tym dobrym humorem i graniem twardzielki. Jak spojrzałam na misia, który się suszy na balkonie i pomyślałam, że to miś na grób mojego dziecka, to nie dałam rady, ale po prostu się przeraziłam, to wydało mi się w momencie takie straszne... A teraz aż boli fizycznie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Anusia w 11d od owulki beta już powinna pokazać bardzo wczesną ciążę ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-08-03 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Rozeznanie
|
Zeberkomoże faktycznie to z wysiłku, bo wczoraj miałam pracowity dzień, trochę dźwigałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |||||||||
Zakorzenienie
|
NARESZCIE! Dziewczyny od wczoraj was nadrabiam a tu taki gorąc że nie mogłam się doczekać aż skończe. Jesteście niemożliwe!
![]() No więc wróciłam z Londynu. Wszystko ok, w poniedziałek mam wizyte i wielką nadzieje na serduszko ![]() Bałam się latać samolotem a tu bardziej wykonczył mnie sam Londyn... naprawde bardzo się przemeczałam ale poprostu nie miałam innego wyjscia, także pol na pol jestem zadowolona z wyjazdu. Zmęczyły mnie okropnie do tego stopnia że codziennie patrzyłam w majtki czy tu już... Na szczescie nic mi nie jest i odkąd jestem w Polsce wierzę że już wszystko musi być dobrze... skoro dzidziuś to wszystko wytrzymał to znaczy ze jest silny i już! A jutro idę na wesele ![]() Cycki mnie bardzo bolą ![]() ![]() ![]() Zeberko piekne zaproszenia ![]() Co do noszenia na rękach: Mieszkałam z moja siostrą, gdy się dowiedziałam o jej ciąży płakałam cały dzień ze szczęścia, bo zawsze miałam świra na punkcie dzieci. Niestety później się okazało że musze z tym dzieckiem dużo siedzieć (ona musi myc butelki, sikać, myc się, zrobić śniadanie) ale tylko gapiąc się czy oddycha, bo nawet rączki mi nie wolno było dotknąć ![]() ![]() ![]() Nawet mojej chrześnicy nie miałam na rękach w dniu chrztu ![]() Wniosek jest jeden, kochana to Twoje pierwsze dziecko! ![]() Najważniejsze że zauważyłaś to i teraz postaraj się to troszke zmienić ![]() I pamiętaj o chrzestnych na chrzcinach ![]() Pisałyście o kartach ciąży, więc mi tamtym razem gin nie założył nawet w 8tc a teraz w 4tc założył tylko położna mi da w poniedziałek. Trzymajcie kciuki ![]() Zgadzam się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja chrzesnica dlatego nie wiedziała bo jej się buzia nie zamyka, za to była kiedyś u mnie na noc i dzwoniła siostra żeby jej powiedzieć dobranoc a ona: -mamo mam do Ciebie dwie sprawy: -pierwsza to że troche kaszle -druga to że ciocia ma w brzuchu dzidziusia Co by było kompletną bzdura gdyby nie to że tydzień później okazało się prawdą ![]() Ostatnio byłyśmy w rossmanie z moją mama ale była na innych regałach i patrzyłam na balsamy ciążowe bo były w promocji na co mała wypaliła: -Ciociu to kremy nie dla Ciebie tylko dla takich co mają w brzuchu dzidziusia ![]() Cytat:
![]() Też nie moge spac i jestem wymęczona okropnie. Super że widziałaś serduszko ![]() Mi zabrakło luteiny i dziś musiałam iść po nią do pediatry. A mój TŻ dokładnie tak samo zareagował jak mu powiedziałam jakie to badanie USG jest ![]() Cytat:
Moją siostrzenice łużeczko "parzyło" i wiecznie była na rękach... po 5 godzin ją trzymałam i spała mi na rękach tylko po to żeby się wyspała po w łóżeczku max 20 min, a miała 2 tyg ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35536668] Wczoraj do nocy oglądałam film "My, dzieci z dworca ZOO". Już go kiedyś widziałam, w podstawówce, a teraz sobie przypominam, miałam chęć go obejrzeć i nagle patrzę - a on mi wyskoczył na youtube ![]() Dokładnie dzień wczesniej wzieło mnie na ten film i też go oglądałam ![]() Cytat:
![]() Dasti okropna historia... nie mam nic do upośledzonych ale mogą zrobić krzywdę jak każdy inny, nie jesteś lekarzem więc niby jak miałaś stwierdzić jaki jest rodzaj jego upośledzenia ![]() Perse moja kolezanka ma migrene od 20 roku życia i wtedy ma 3 dni wyjęte z życia.. zrobiła miliony badań i chyba taka jej uroda. Gdyby nie ona pewnie nie wiedziałabym co to jest... ja przeżyłam jedną migrene dwa lata temu i nie chce nigdy więcej ![]() Pani bałam się nadrabiać wątek, ale na szczęście wszystko ok. Trzymam kciuki ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
Luna super że maluszek wytrzymał Twoje zmęczenie
![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
LUNAO! wierze ze rozsądna byłaś! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rozglądam się za taką : http://lazienki-lodz.eu/product.php?id_product=273 ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() miałam jakieś wyznaczniki...Wielaknoc, majowy weekend a w końcu chyba pierwsze rzeczy przyniosłam końcem marca do domu Lunao- witamy! dobrze, że już szczęśliwie w domu jesteś właśnie pamiętam o chrzestnych...i nawet sama zaczęłam przekonywać Siostrę aby brała Kasię na ręce bo potem będzie chciała zdjęcia z nią a jeszcze jej na rękach nie miała- ale widzę, że ona się trochę boi...
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo ja też dostałam na wesele i tak ją trzymałam bo mi szkoda było....ale jak raz założyłam to nie chciałam zmieniać na inną.....niestety też dostaliśmy w wym. 160x200 a teraz kupiliśmy kołdrę 200x220 bo zawsze była wojna i przeciąganie hehe no i tak kupiliśmy jedną pościel a druga mam od ciotki ![]() LUNA super że jest ok! 3majcie się tam dzielnie a dzieć na pewno zdrowiutki i silny będzie!!
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
Kundzia Ty remontujesz mieszkanie czy domek??
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do bety to weź pod uwagę, że Twoje laboratorium ma inne normy z tego co pamiętam, ja robiłam betę w 31 albo 32 dniu i była 333. wg mojego laboratorium beta tydzień 1,3-2 wynosi 16-156, więc już ewidentnie pokazuje ciążę 10 dni po zapłodnieniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Rozeznanie
|
LUNA super że wróciłaś cała i zdrowa
![]() DASTI myślisz że beta wykarze coś w11 dni po owulce? ![]() EWEL spróbuj się bardziej oszczędzać ![]() FIOLUSIU to szybko naprawiaj aparat bo my koniecznie będziemy chciały zobaczyć Stasia a czas szybciutko leci ![]() PANI leżysz i odpoczywasz?
#3443 |
Zakorzenienie
|
Pani jak się czujesz?? Co robisz??
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-08-03 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Rozeznanie
|
Anusia spróbuję, ale pomału przestaję mieć nadzieję, że się uda...
A ćwiczenia sprawiają mi wielką przyjemność i już widać efekty w obwodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny - pisałam Wam, że kupiłam na allego nianię z kamerką
sprawdzała się super niestety po kilku dniach okazało się, że akumulatorek prawie w ogóle nie trzyma aż w końcu nie dało się go naładować- mimo podłączenia na całą dobę niania na gwarancji 24miesiące ale nie chciałam jej odsyłać bo nie wiedziałam ile to potrwa i jak to będzie wyglądać i poprosiłam Tz-eta aby spróbował kupić nową baterię- kupił nowy akumulator (20zł) i ładował się 17 godzin i nie naładował się do końca tylko 80%....niestety w urządzeniu wytrzymał 20 minut i padł... pozmieniałam funkcje urządzenia zgodnie z instrukcją na niskie natężenie dźwięku, słabe nasycenie kolorów żeby bateria dłużej trzymała i spróbuję jeszcze raz podłączyć do ładowania... mogę reklamować - tylko ![]() ![]() ![]() ja- co wszystkie paragony(potrzebne do gwarancji) przechowuję czasem też zdarza mi się miesiącami nie wyrzucać paragonów za spożywcze zakupy .... a ten jeśli dobrze pamiętam widziałam na meblach i nie ma... o ile to był ten bo jednego dnia przyszła niania i laktator byłam zabiegana i nawet nie miałam czasu tego otwierać, wszystko robiłam w pośpiechu i nie wiem gdzie ten cholerny paragon dałam i czy nie wyrzuciłam - ostatnio byłam taka nie do życia, ze mogłam to zrobić... boję się pisać i dzwonić do sprzedawcy bo na pewno każą odesłać urządzenie z paragonem... ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- co można zrobić z patisona? marynować, usmażyć jak kotlet? skórę się obiera? urosło mi w ogrodzie dość duże i nie wiem co z tym zrobić... ![]()
#3446 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale troszeczkę zbastuj z tymi ćwiczeniami ( bardzo intensywnymi) chociaż do terminu @ tak na wszelki wypadek ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Ja patisona jadłam marynowanego, pycha ale wiem ze też smażą tak jak schabowego. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Jejku ja do 18.00 w pracy ![]() dobrze ze chociaż na wizażu mogę pobuszować bo nie ma szefa ![]() Ale ten czas się wlecze ![]() Co dziś gotowałyscie na obiadek? Ja robie dzień leniwca i idę w ślady eseki i dziś na obiad pizza.
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i coraz bardziej jestem przekonana, że wywaliłam bo nie chciałam aby ktoś zobaczył ile ona kosztowała....wydaje mi się, że leżał ten paragon w kuchni przy kompie i sprzątając w pośpiechu wywaliłam go zdenerwowana, że mi się tam poniewiera, przyćmiło mnie z tym paragonem, nie pomyślałam o gwarancji...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Rozeznanie
|
Hymm to ciężka sytuacja bo bez pragaonu raczej nie uznają gwarancji, szkoda bo z tego co pamiętam to wcale mało nie kosztowała
![]()
#3449 |
Zakorzenienie
|
ZEBERKA a jak płaciłas za to?? przelewem?? może na tej podstawie uznają Ci gwarancję??!!
#3450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tydzień zastanawiała się czy ją kupić Tz-et mi powiedziała, żebym kupiła skoro uważam, ze nam potrzebna beczeć mi się chce ale mówię sobie, że to tylko rzecz, głupi przedmiot (tyle, że nie był taki głupi i dzięki niemu odzyskałam psychiczną równowagę- mogłam wyjść chociaż na chwilkę do Mamy a teraz będę znowu siedzieć 24h i świrować) ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
boję się tam dzwonić może napisze maila do sprzedawcy...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.