|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
Jak ja marzę o porządnym aparacie ![]() Może...
|
|
|
|
|
#2192 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jeśli tak, to co jesz? może musisz coś wyeliminować ![]() Cytat:
pierwsyz raz jak wypiła jakieś 20 ml, to potem chyba z 10 razy w ciagu 2-3 godzin... wzywaliśmy pogotowie...potem wypróbowaliśmy jeszcze mm z 2 innych firm i podaliśmy dosłownie pół łyżeczki i też wymiotowała, chociaż nie tak potwornie jak za pierwszym razem... a ulewanie jako takie, to zawsze dużo u lewała... teraz już zdecydowanie mniej, ale też może być to kwestia dojrzewania organów, albo tego, że jednak nie jem w ogóle nabiału ![]() No i z Sandrą jest już zdecydowanie lepiej... co prawda gorączka wracała od czasu do czasu, ale nie przekraczała 38,5, także jestem dobrej myśli, że do poniedziałku się wykuruje ![]()
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35686175]
Może... [/QUOTE]![]() |
|
|
|
#2194 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35686175]Współczuję złego samopoczucia
Jak ja marzę o porządnym aparacie ![]() [/QUOTE] ja też, na razie musi mi wystarczyć moja sony alfa 200 [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35686460]Natalko, trzymam kciuki za pozytywny wynik u Ciebie, bo testujesz jutro, tak? Coś czuję, że będą dwie kreski [/QUOTE]ja też trzymam
|
|
#2196 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale .. dostali wize na 10 lat!!!! Cytat:
Cytat:
Napisalas ze My pisalysmy po co sie meczyc jak jest mm. Chyba nie do konca przeczytalas moj pierwszy wpis na temat mm. Ja nie daje go z wygody bo mi sie tak widzi tylko poprostu moje mleko nie wystarcza Dominikowi. Maly je co 3h po 150ml i wiem ze jak dam mu mniej to bedzie ryk wiec wole dac mu mm i wiem ze ma pelny brzuszek ( nie wiem moze w Twoich oczach jest to wygoda ) Dla mnie jest to spokoj ze moje dziecko ma pelny brzuszek i ze nie bedzie plakalo z glodu a ja nie bede siedziala z pompka masowala piersi a z nich nie bedzie nic lecialo. W takiej sytuacji denerwuje sie on i ja .. Mam wrazenie ze te matki ktore karmia tylko piersia uwazaja ze te ktore podaly swojemu dziecko mm poprostu ide na latwizne , bo tak im wygodniej itp .. A niestety czasem jest inaczej niz ktos sobie zalozyl z gory , pamietaj o tym.
|
|
|
#2197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35681226]Zazdroszczę brzucha
A ja nadal nie mam @ - w poniedziałek muszę zadzwonić i przesunąć zabieg. Mam nadzieję, że będzie jeszcze w sierpniu, zanim wrócę do pracy [/QUOTE]o kurcze jak trzeba to @ nie przychodzi a jak nie trzeba to zawsze przyjdzie ![]() Cytat:
oby nic złego tylko dobregoCytat:
Cytat:
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35686460]Natalko, trzymam kciuki za pozytywny wynik u Ciebie, bo testujesz jutro, tak? Coś czuję, że będą dwie kreski [/QUOTE]ja też za Natalkę trzymam, jutro mnie prawie cały dzień nie będzie i się dowiem dopiero pewnie wieczorem, że wyszły II krechy Mrowinko jak u ciebie @ jutro się nie pojawi to też może spróbuj zatestować a mnie coraz bardziej dokuczają/bolą jajniki, aż mi promieniuje na nogi i plecy. Cały brzuch mam napęczniały. Czasami pokuwa mnie tak tępo jak na wyrostek. martwię się, ze to może być jakieś zapalenie przydatków albo jakaś torbiel. Wzięłam no-spę i zobaczymy, czy to pomoże, boję się, że coś złego się dzieje a z jednej strony myślę o tym najbardziej pozytywnym
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jasne!! pokazuj fotencje ![]() Cytat:
No wlasnie u nas Dominikowi sie ulewa prawie po kazdym jedzeniu Super ze z Sandra juz lepiej , oby jutro wstala zdrowa jak rybka ![]() mrowinka - a ja mysle ze Ty calkiem odwolasz ten zabieg , bo Ci nie bedzie potrzebny ![]()
|
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehPS nie aparat, tylko obiektyw do niego ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
a fotkę masz tutaj na moim fotoblogu linkhttp://www.photoblog.pl/cierp1enie/1...moj-skarb.html Miałam dodać inne ale nie miałam kiedy zrobić hehe
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-08-03 o 23:07 |
||
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2201 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy jest sens testować. Po tylu miesiącach to chyba wątpliwe, by się udało. Nie chcę znów sobie narobić nadziei... potem oglądanie negatywnego wyniku nie byłoby miłe ![]() A Ty nie wkręcaj sobie różnych chorób ![]() Cytat:
Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2012-08-03 o 23:09 |
||
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda obiektyw używany, bo nie stać mnie 5tys dać za nowy, ale i tak mega szczęśliwa jestem
|
|
|
#2203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko,
Cytat:
![]() co do wyników, no to czekamy na opinię jakiegoś 3 lekarza, a masz jakiegoś wybranego? może popytaj o jakiegoś dobrego. Cytat:
dzisiejsza kąpiel też bez problemu, nawet jakby się trochę cieszył przez chwilę ![]() Natalko, Cytat:
Ana, udanego wyjazdu i lotu ![]() Stokrotko, ach te humory... ale nie nakręcaj się że już zaraz znów będzie jedna krecha... uspokój się Kochana i czekaj cierpliwie jestem z Tobą całym serduszkiem ![]() Madzia, Żabcia... ja sie już też cieszę że mamy weekend bo nie lubię kiedy sama jestem w łóżku, i cieszę się że TŻ będzie w domu. Aaby, aleś się tego napłakała, biedna tulę ciepło ![]() Bao, uważajcie na siebie ![]() Gucia09, co u Ciebie kochana? Tomalinko, ale masz sny ![]() Gucia6, super że się Sandrze poprawia ![]() Today, uważaj na siebie!
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35687952]Też mam wrażenie, że @ jest zawsze nie w porę
![]() Nie wiem, czy jest sens testować. Po tylu miesiącach to chyba wątpliwe, by się udało. Nie chcę znów sobie narobić nadziei... potem oglądanie negatywnego wyniku nie byłoby miłe ![]() Optymistka [/QUOTE]patrząc na twoją temperaturę chyba masz rację nie ma co testować, no chyba, że jutro się zmieni i pójdzie znowu w górę. No niestety testy negatywne nie są przyjemne, ja to już odczułam a ty tym bardziej. Oby udało się przesunąć zabieg na wakacje jeszcze
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
więcej nie nadrobię bo zasypiam, dobranoc
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35686460]Natalko, trzymam kciuki za pozytywny wynik u Ciebie, bo testujesz jutro, tak?
Coś czuję, że będą dwie kreski [/QUOTE]Cytat:
Mrowinko, nigdy nie trać nadziei Cytat:
Żabciu, ale Ty chyba też mnie dobrze nie zrozumiałaś bo ja już na samym początku pisałam, że Cię podziwiam za to odciąganie, bo wg mnie jest to najtrudniejszy sposób karmienia i wymagający największego poświęcenia przy kp praktycznie zawsze co jakiś czas występują problemy, kryzysy, a ja czasami miałam wrażenie, że otoczenie tylko na to czeka żeby tą butlę wreszcie przemycić Napisałam również, że mnie się udało, bo Marysia bardzo chętnie ssała, a to jest kluczem sukcesu....wg mnie zdecydowanie więcej mam karmiłoby piersią bez konieczności podawania mm, gdyby pomoc w szpitalu była większa i gdyby presja otoczenia na mm była mniejsza
|
||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
butter, tomalinko zobaczycie, ze będziecie wspaniałymi mamusiami
![]() Mrowinko mam ogólny wynik i taki wykres z każdej cześć (nie ma punktów dokładnie, tylko tak mniej więcej. Najlepiej mi poszedł ustny i wypracowanie a najgorzej czytanie. Stokrotko, blonde, Gucia6 Today ruuuuskie ![]() Emilko jak Maję zaczał boleć brzuszek to kupiłam jej koperek i herbatkę na brzuszek i pomogło i to bardzo szybko. aaa i jeszcze jej nóżki do brzuszka dociskałam aby gazy puszczała. Albo coś jesz takiego, moja miała skazę białkową i pediatra powiedziała, ze problemy z brzuszkiem też moga być od tego. Jak dostawiłam nabiał to i z brzuszkem super. Natalko u nas na początku z karmieniem tez było różnie. Też mała miała faze , ze non stop wisiała na cycu, wydawało mi sie, że sie nie najada, bo płakała, ze jest głodna. Okazało, ze chyba był jakis kryzys spowodowany moim egzaminem i stresem. Ale nie dałam się. Na szczeście nikt mnie wtedy na mm nie namawiał. Powiedziałam sobie, ze mała musi miec jakiś problem, ale to przeczekamy. Co prawda namęczyłam sie troszkę, bo baardzo często chciała ssać, possała chwilę i za chwilę znowu. Ale wszystko wróciło do normy. Ciesze się z tego. Mi też na karmieniu piersia choć do tych 6 miesięcy bardzo zależy, ale ja uwielbiam to robić. Zabcia no teraz była sesja, ale tak to nie każdy weekend jestem sama. A czasami troszkę tęsknoty nie jest złe. Nikiiiitaaaaa padłam ... ale ty jestes laska..... |
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak pójdę do pracy to i z tym sobie jakoś poradzimy... zresztą kto wie, może do tego czasu sie wszystko unormuje i Rita ze skaz wyrośnie ![]() Cytat:
za ten ustny...mi zawsze ustny najgorzej wychodził i pomimo łatwości porozumiewania się, to tematy zawsze takie dostawałam, że na egzaminie BEC miałam opowiadać o swojej wymarzonej pracy (a ze mną razem była kobieta z działu personalnego firmy, w której wtedy pracowałam... ai szukałam wtedy nowej pracy )a na IELTS też masakra... :jakie zawody poprawiają świat ... spodziewałam się czegoś bardziej rozrywkowego po tym jak mąż miał opowiadać o ptakach ![]()
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia6 ja na ustny to przede wszystkim poszłam wyspana
stresowałam sie przed nim jak diabli bo nie lubię ustnych a tu poszło mi naprawdę dobrze.
|
|
|
|
#2211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kochana ja mialam tak samo....chcialam karmic ale Maja po pociagnieciu ze 3 razy tak odlatywala ze nawet pielegniarka nie mogla jej dobudzic a poniewaz piersi mialam pelne to zaczelam sciagac. I sciagalam ponad 8 miesiecy i jestem dumna ze tyle czasu dalam rade. Bo slyszalam od innych mamus ze mnie podziwiaja ze tyle z laktatorem walczylam. Wiec nie przejmuj sie i karm Dominisia czym chcesz byle by mial brzuszek pelny Cytat:
tak samo jak zazdroszcze porodow naturalnych ktorego nie bedzie mi nikt mogl zagwarantowac ![]() Strippi alez cudny pokoik |
|||
|
|
|
#2212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35687952] Optymistka [/QUOTE]zawsze Cytat:
Faktycznie zle Cie zrozumialam. Masz racje karmienie przez odciagnie jest zdecydowanie najtrudniejsze. Siedzenie przy pompce i sciaganie mleka gdy dziecko lezy obok Ciebie i placze bo jest glodne a Ty nie mozesz nic zrobic. Jeszcze jak maz jest w domu to pol biedy bo zajmuje sie malym a jak jestem sama to jedna reke uspokajam druga trzymam pompke a przydalaby sie jeszcze jedna reka zeby masowac piers. No i nie ma mozliwosci za bardzo wyjsc gdzies na dluzej niz 3h. Tak jak ostatnio mama zostala z malym a my poszlismy do znajomych to z zegarkiem na reku musielismy wrocic na pompowanie. A wiadomo jak dziecko doi piers to raz dwa przystawi sie i po problemie to samo w nocy mozna sobie kimac a dziecko samo sie obsluguje A ja musze pompowac pozniej przelewac do butli karmic i tak godzina w ciagu nocy mija. No i te butle trzeba wszystko dokldnie myc itp .. O wiele wiecej roboty przy tym ale narazie daje rade , dopoki bede miala mleko bede sciagala Cytat:
![]() Cytat:
trzymam za to kciuki aby jej przeszlo Te mm co ja mam to maja tez dla dziecki ktore wlasnie ulwaja. Cytat:
![]() ![]() co do pogrubionego - absolutnie sie z Toba zgadzam
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super teraz już chyba innych nie dają, co? bo kto pojedzie to dostaje na 10...
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
widzicie tam coś?
|
|
|
|
#2215 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2217 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam na chwilkę, bo mnie sąsiad obudził kosiarką...
![]() Nikita, super ciało Natalka, widzę cień
|
#2218 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam trudne poczatki, poczatkowo karmilam mieszanie, az w spokoju powalczylam o laktacje(bo w szpitalu za bardzo mnie stresowano )Cytat:
ja tam nawet nie mam lustrzanki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2219 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tym roku mialam opowiedziec(w formie dialogu)o zyciu na wsi i w miescie, wady zalety, o transporcie itp. Bardzo mily temat![]() Cytat:
za to odciaganieCytat:
jakis cien jest!Trzymam kciuki! Dzien dobry ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
Ale Ty nie masz malo jesc Mma nadzieje,ze problemy brzuszkowe mina Polecam jakies kropelki Mrowinka trzymam kciuki!
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35685756]Nie, u mnie nie. Strasznie wydłuża mi się cykl, a to mi akurat nie na rękę [/QUOTE]rób test ![]() to super ja widzę cień
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

Przez to cały czas boli mnie głowa :/ okropnie. 
chociaż tak dla samej siebie... ?

chyba z 10 razy w ciagu 2-3 godzin... wzywaliśmy pogotowie...

ja płaciłam w marcu

i lotu
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.