III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-04, 14:06   #3421
gda
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Siedzę i myślę, że poszłabym do fryzjera bo gorąco mi w tej czuprynie którą mam ;/ ale wiem, że jest jakiś przesąd o ciąży i obcinaniu włosów. Wierzycie w niego?
Skoro to przesąd, to znaczy że bujda! Daj spokój, idź spokojnie sobie zetnij włosy, póki masz na to czas. Lepiej się poczujesz.

A ten przesąd brzmi - "nie obcinaj włosów, bo dziecku rozum utniesz" czy coś w tym stylu. Prawda, że baaardzo "prawdopodobny"?

Dziewczyny! Mam pytanie odnośnie prania (trochę głupkowate)

Czy myślicie, że mogę wyprać jasnobeżowe rzeczy z jasnoszarymi i błękitnymi?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 14:08   #3422
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Siedzę i myślę, że poszłabym do fryzjera bo gorąco mi w tej czuprynie którą mam ;/ ale wiem, że jest jakiś przesąd o ciąży i obcinaniu włosów. Wierzycie w niego?
ja nie wierzę w żadne przesądy! i w ciąży robię wszystko normalnie również obcinanie i malowanie włosów.
bo jaki wpływ moje malowanie włosów może mieć na kolor włosów dziecka (niby powinno być rude). albo to, że robię normalny make up (powinno być transwestytą!) - dajcie spokój

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 14:10   #3423
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
to ja chcę chociaż pierogi ze szpinakiem

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Też nie lubię ciąży, a jeszcze 10 tygodni mi zostało, nie wiem czy się drugi raz na takie przyjemności zdecyduję

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Ja też jakoś nie sądzę, żebym tęskniła za ciążą Jestem wręcz tego pewna, no ale kto wie jak będzie .

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Mi też, chociaż teoretycznie miałabym co robić to mi się taaaak nie chce, te 30 stopni mnie wykańcza.
Ja też coraz gorzej czuję się w ciąży, w sensie, że coraz więcej rzeczy przeszkadza i trudno się poruszać i do wanny wleźć, ale i tak mam zamiar za niecały rok od porodu jak się uda oczywiście zajść znowu, bo chcę mieć dzieci póki jeszcze mam siłę i energię i mega zapał do tego, bo wiem, że czym dłużej będę czekała tym trudniej będzie się zdecydować na ponowne takie atrakcje a że ja dopiero zaczynam i jeszcze dzieci nie mam, to myślę, że mi się nie odmieni.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja nie mam kompletnie nic do zrobienia aż mi z tym źle obiad ugotowany, pranie poprane, posprzątane. Zwariować można
Zapraszam do mnie kochana, ja mam mega rozpiździel w domu, więc pomożesz mi poogarniać mój bałagan

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
wróciłam ... mam rybcię i nerwa ale o nerwie za chwil parę tera Was cytuję może mi się uda

śliczniutki jest !!!!! ja mam taki wielki ale to wielka jestem i temu .. Twój piękny - pogłasiaj od cioci Konczi całować Ci nie będę kazała bo to nie lada wyczyn

wysłałam mojemu mężowi powiedział że zboczuchy na tym forum same

co za babsko no !!! faktycznie też bym jej nic nie podpisała ... żenada

za kolejnytydzień o je jeee ... właśnie ja też dzisiaj wkraczam w kolejny nasz tydzień ...
35 wg usg

piwa???? o Ty dziadzie wstrętny o piwie milcz tak? napiłabym się takiego żurawinowego z mega ilością żurawiny ooo .. już mi lepiej

yy bafi a nie w 36 wkraczasz???? bo u mnie 34t czyli zaczynam 35 tak ? jeszcze 6 tyg do porodu
znowu rypłam coś???

wytrzymasz kochana zobaczysz

ja na pewno zdecyduję się na lewatywę ... to już postanowione

kurcze ja nie mam lanoliny ehh a też bym dodała .. zrobię tak jak Ty, dam na najmniejsze obroty i delikatne pranie ręczne i spróbuje to tak wyprać

wszystkim gratuluję rozpoczętych tygodni i tych zakończonych też ....

a teraz o moim newrwie ... mój mąż w zeszłym tyg miał w pracy wypadek... niby nic poważnego ale miał założone na jednej nodze szwy w ilości 5 szt i na ramieniu w ilości 7 ... wczoraj mu to wyciągali i dzisiaj jechałam odebrać kartę by zgłosić do pzu szkodę ... no i jestem w tej poradni chirurgicznej, stoję w kolejce i oczywiście nikt nie widzi że ledwo brzuch mi się przez drzwi przepycha ale ok .. stoję i stoję - przychodzi do mojej kolejki a kobieta do mnie - przerwa! ahahahahhaa buchłam jej śmiechem i mówię że chciałam odebrać ksero historii choroby męża a dokładniej ściągnięcia szwów ... ona z łaską przyniosła mi ksero kartoteki całej (!!!!) mimo, że chcieliśmy ostatnią stronę gdzie o tym adnotacja była i mi mówi 7,50 hehee no dobra za 5 stron ok .. daje jej kasę patrzę a na tej ostatniej stronie ani imienia i nazwiska męża ani pieczątki z jakiej poradni ta karta nic .. więc jej mówię że tu brak danych a ona do mnie że mam na pierwszej stronie .. wpadłam w taką furię, ściągłam kierownika na dół i dopięłam swego ... pół godziny z kretynką walczyłam aż zrozumiała że faktycznie takim dokumentem tyłek sobie w pzu mogę wytrzeć i kierownik mnie poparł ... ale swoje nerwy musiałam przeżyć ...
Jestem z ciebie dumna, że nie odpuściłaś i dopięłas swego! Pięknie! Niektórych to trzeba uczyć, jak mają swoją pracę wykonywać!

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny,
ale u mnie duchota...upociłam się jak szczur bo malowałam paznokcie u nóg..jutro idziemy na wesele więc ogarnianie się rozłożyłam sobie na dwa dni z racji tego że mam dużo odpoczywać teraz leżę grzecznie i póżniej wezmę się za prasowanie strojów weselnych

powiedzcie mi dziewczyny czy czkawka u dzidziura to takie rytmiczne hmm jakby podskakiwanie? miałam to pierwszy raz, cudowne uczucie

wczoraj byliśmy z mężem u jego siostry i jeej prawie 6-miesiecznego synka, musieliśmy z nim zostać i z racji tego że mi nie wolno dźwigać małż się nim zajmował, co prawda troszkę nieporadnie bo nigdy nie miał do czynienia z dziećmi ale i tak widok był cudowny mój wielki 193 cm mąż tak uroczo zajmujący się maluszkiem nie moge się doczekać widoku męża z naszym synkiem ale kupa go przeraziła stwierdził że nie bedzie przebierał kup bo to jest okropne i tak wiem że swojego przebierze

a i ostatnio jak przytuliłam się brzuchem do jego pleców i poczuł jak mały juz mocno kopie to był przerażony i pytał czy to boli, mówie mu że `czasem jk trafi w jakiś nerw ale i tak był przerażony
Mój wczoraj się przy nas położył, umieścił rękę na brzuchu i tak sobie leżeliśmy. Nagle mała fiknęła mega pirueta, że aż się brzuch przefasonował a mój mąż na to: " o ja cię, o ja cię ona tak ci robi? i to było mocno czy umie mocniej?" no to ja mówię, że potrafi mocniej a on znowu " o ja cię , o ja cię" uśmiałam się z niego

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
ja mam duźżo do roboty ale z racji ze mam lezec a sie poddalam i leze to oprocz obiadu jnie robie nic

biedna

Konczita i bardzo dobrze ze zrobiłaś awanturę, niech ma głupie babsko. bo ona sobie przerwa chciała zrobić a jej nie wolno było nosz cholera...

wogóle jak byłam w czwartek na wizycie miałam na 19 a z racji ze u mojego gina czeka sie strrasznioe dlugo to byłam juz o 17.30 i suma sumarów weszłam o 19 to przyszła lalunia szczuplutka z facetem młoda cizia i ona do babki w reccepcji ze ona umawiała się z doktorem przez telefon na 19 (rzyszla 18.55 ) poani jej mowi prosze sie zapytac kto jest ostatni a ona powtarza ze byla umowiona telefonicznie .. pani z recepcji dlaej swoej no to wzieli karte i wyszli na zewnatrz po czym po chwoli wrocili i powiedzieli ze oni sie zdoktorem umowia na inny termin noszz cholera ciezarne babki siedza i czekaja cierpliwe i n ikt sie nie odezwie a przyjdzie mloda siks a i mysli ze wjedzie bez kolejki
Oj jak by się taka próbowała przede mnie wepchać, to już bym ją osobiście wytargała z tego gabinetu za fraki, u mojego lekarza na szczęście nic takiego się nie dzieje, babeczki na godziny poumawiane, nigdy się nie spóźnił i żadko kiedy więcej niż dwie w poczekalni siedzą

A my dziś pojechaliśmy do Ikei i nabyliśmy w końcu część frontów do szafek kuchennych, na które trzy miesiące czekaliśmy, no i mebelki dla małej do pokoju, mąż wczoraj siedział i projektował zestawik dla córci a dzisiaj przytachaliśmy go do domku i jutro pewnie będzie go składał albo jeszcze dzisiaj znając go a ja mam zamiar zacząć segregować ciuszki dla małej i te większe popakuję w worki próźniowe, bo na razie ich prać nie zamierzam. Mąż już pierwsze fronty przykręca i moja kuchnia zaczyna nabierać kształtu, ale jestem zadowolona
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 14:25   #3424
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie się czy foteliki tako mają wkładkę dla noworodka?
Czasem jest na wyposażeniu a czasem nie.

Zostało mi 11 stron jeszcze.

Sojka, Alfabia rosną te wasze dzieciny

Potwierdzam dzidziuś po wypraniu prawie wogóle nie pachnie, nawet jak dodacie płynu dzidziuś. Mam w tym wyprane wszystko.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 14:27   #3425
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
przyszlam Wam sie tylko pochwalic ze mieszkanie przyjelismy bo jest naprawde fajne,w bloku,centralne,parter,pl astikowe okna,3 pokoje,balkon..
warto bylo czekac tyle czasu,ale w koncu na swoim
Cudne nowiny! a jak twoje samopoczucie? no i buźka synka?

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Hej ! juz po wizycie Myslalam ze to moje wczasowanie wpłynęło jakoś na szyjkę itd ale nic takiego. Szyjka nie skrócona, zamknięta. Mam brać magnez 500 na twardnienia brzucha Malusia ma ok 1800 g Kolejna wizyta dopiero za 5 tygodni czyli 3 tygodnie przed terminem, bo jak powiedział lekarz naprawde nie ma powodu żeby się częsciej widziec jeszzcze do zrobienia mam morfologię i mocz i koniecznie mam liczyć codziennie ruchy. jestesmy zadowoleni. Maleńka brała sobie do buzi palce od stóp mamy zdjęcie jak ma na policzku paluszki od stópki
Również brawa za pozytywne nowiny. Ja idę na 3d 13.08 i już się nie mogę doczekać, bo od połówkowego usg nie widziałam mojej małej, ostatnio tylko doktorek w minutę sprawdził ułożenie, bo podejrzewałam pośladkowe, co się potwierdziło.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej.
Właśnie wróciłam z mamcią z zakupów:P. I jestem tak zadowolona z zakupów dla niuni, że aż się Wam pochwalę.
Piękne ciuszki! ja mam ich tyle, że się z przyjaciółką podzielę a i tak nie mogę się powstrzymać i co raz wchodzę do pobliskiego ciucholandu, ale na szczęście nic nie kupuję tylko oglądam sobie
Stary 2012-08-04, 14:28   #3426
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam u mnie znowu parno
dzis mamy dzien sprzatania.. od rana podlogi, okna i wogole eh mam dosyc

zaraz koncze i lezee juz do wieczora nic nie robie
Colds u mnie w miescie ( ostrów wielkopolski) jest pare sklepow typu niemowlak lub tatko i tam planujemy kupic, ale powiem Ci ze tez wariuje bo juz nie wiem ktory wybrac laret grander albo jeszcze tambero wchodza w gre.. totalny metlik mam w glowie i chyba poprostu kupimy ten ktory bedzie najtanszy bo wszystkie spelniaja nasze oczekiwania
widze ze u Ciebie w Poznaniu takie same ceny jak u mnie za Lareta zycza sobie okolo 1500 z fotelikiem

gratuluje rozpoczetych tygodni
Iwoncia wszystkiego dobrego z okazji 5 rocznicy slubu
Lidka0308 w takim razie sto lat zyczymy z Igusia
weronika
widze dotarl do Ciebie misiu z bebilonu, i co nie zachwyca nie?

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 14:30   #3427
elena_100
Wtajemniczenie

A wiem co mi się przypomniało. Grające zabawko to samo zło. Dla rodzica Rany bratanica jak wszystko pozałączała to się szło

Stary 2012-08-04, 14:36   #3428
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A wiem co mi się przypomniało. Grające zabawko to samo zło. Dla rodzica Rany bratanica jak wszystko pozałączała to się szło
wiem coś po moim siostrzeńcu to prawda
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 14:50   #3429
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Colds u mnie w miescie ( ostrów wielkopolski) jest pare sklepow typu niemowlak lub tatko i tam planujemy kupic, ale powiem Ci ze tez wariuje bo juz nie wiem ktory wybrac laret grander albo jeszcze tambero wchodza w gre.. totalny metlik mam w glowie i chyba poprostu kupimy ten ktory bedzie najtanszy bo wszystkie spelniaja nasze oczekiwania
widze ze u Ciebie w Poznaniu takie same ceny jak u mnie za Lareta zycza sobie okolo 1500 z fotelikiem
No ja właśnie jeszcze do Lubonia zadzwoniłam.
I koleś mi podał cene 1530zł, już z fotelikiem. I okres oczekiwania od tygodnia do 4.
Tylko nie wiem czy mi się w takim razie opłaca, czy lepiej dołożyć. Bo do Lubonia mamy trochę dalej niż do Poznania, a w Poznaniu i tak mamy lekarza.. .

Teraz dopiero zaczynam żałować, że tak późno zabrałam się za kupno..
Stary 2012-08-04, 14:52   #3430
kajaja
Zadomowienie

Maggie mam zamiar kupic tylko minimum potrzebne do szpitala:P
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 14:56   #3431
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
NIEEEE

dzięki za odpowiedzi w sprawie wkładki w foteliku, jeśli nie będzie jej to chyba dokupię jednak ...

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 14:58   #3432
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

No ja bym wyprała

niegrzeczna no miś= nic specjalnego liczyłam na ładniejszego
Stary 2012-08-04, 14:58   #3433
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
gratuluję wizyty

śliczne ubranka

maggie, a mogłabyś podać linka sprzedawcy, u którego zamawiałaś wózeczek?
ja w sumie jestem nastawiona na tako ale jeszcze waham się nad modelem... captvia, laret czy jeszcze coś innego

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Coco, widzę że jesteś powiedz, mi jak Twoje nerki? powiem Ci szczerze, że u mnie znacznie lepiej. po kuracji uroseptem ( 6 tabletek dziennie)i no spie (3-6 tabletek) ból zniknął jak ręką odjął. a wcześniej miałam takie ataki, że małżonek musiał mnie z łóżka ściągać bo sama nie byłam w stanie się podnieść...

matko, co za ulga
Cieszę się, że ze zdrowiem lepiej!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za współczucie odnośnie tej glukozy, ja sama sobie współczuję

ale ja tak łatwo się nie poddam, uparta babka jestem, nie będzie mnie żadna glukoza w.kur.iać w środę idę jeszcze raz, wypiję i ma mi to gówno zostać w żołądku minimum przez 2 godziny bo inaczej wp.ier.dol
Trza ją twardo potraktować i już!brawo za zmianę podejścia, oby poskutkowało!
Stary 2012-08-04, 14:59   #3434
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
No ja właśnie jeszcze do Lubonia zadzwoniłam.
I koleś mi podał cene 1530zł, już z fotelikiem. I okres oczekiwania od tygodnia do 4.
Tylko nie wiem czy mi się w takim razie opłaca, czy lepiej dołożyć. Bo do Lubonia mamy trochę dalej niż do Poznania, a w Poznaniu i tak mamy lekarza.. .

Teraz dopiero zaczynam żałować, że tak późno zabrałam się za kupno..
jak macie w Poznaniu lekarza to ja bym kupila tam, ceny i tak sie nie roznia sporo ja tam nawet nie wybieram sie do innego miasta bo to nie ma sensu. Tez zaluje ze sie zabralam za to dopiero teraz, Tz mnie juz pogania bo okres oczekiwania tez u nas okolo 4 tyg.. wiec w poniedzialek jedziemy zamawiac, jeszcze nie wiem co, podotykam, zrobie rundke po sklepie i juz zdecydujemy

IGA

Maja

Stary 2012-08-04, 15:23   #3435
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj tak jak obiecałam 3 dni temu, pochwale sie iiiiiż obchodzimy z mężulem 5tą rocznice ślubu
Iwoncia wszystkiego najlepszego Obyście jak najdłuzej wytrwali w miłości i zgodzie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
melduje,że dzisiaj na suwaczki mamy 30 tydzień w końcu
i stawiamy soczek
gratuluje

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj skończyłam 28 lat!
Sto lat, sto lat...

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziś przyniosłam ze skrzynki paczuszkę z bebilonu i też mam tego stojącego miśka niestety ... jak nie wysyłali to nie wysyłali a teraz w ostatnim czasie kilka z nas dostało więc dziewczęta czekające na paczuszkę sprawdzić skrzynkę radzę
Oto on
A z Bebilonu to tylko misiek będzie? Angel pisała kiedys jeszcze o jakiejś książce, nie kojarzycie czy ją też przeslą?

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Czesc. Pozdrawiam serdecznie z plazy z Rowow.

Tamlin odpoczywaj jak najwiecej.

Iwoncia gratuluje rocznicy.

Katee milego wypoczynku. My wyjechalismy tylko na weekend prawdziwy urlop bedziemy miec za 2 tygodnie.

Milego dnia i odezwe sie wieczorem.
Kraven udanego odpoczynku. Ładną macie pogodę?

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Dziewczyny nawet nie piszcie o piwie, bo na tych upałach mam takiego smaka na zimne piwko z soczkiem albo jakiegoś reddsika że masakra
ja sobie czasami zrobię łyka lub dwa od TŻ bo się nie mogę powstrzymać, taką mam chcicę na piwo w ciąży więc nie pisać mi juz o nim

Cytat:
Dobrze, ze się na Jagódke jednak zdecydowaliście, takie ładne zdrobnienie. Angelika nie ma takiego zdrobnienia.
też tak uważam. Jagoda zdecydowanie ładniejsze od Angeliki, także wybór trafiony

Cytat:
Na serio jesz te jabłka? ja bym się bała, że nie wiadomo, ile one tego żelaza asymilują z tych gwoździ i że może być za dużo, chyba bezpieczniejsze mi się wydaje takie w tabletkach i u mnie skutkuje, bo morfologia nie spada, choć zaparcia po nim straszne niestety
A mi mimo brania tabletek morfologia bardzo spadła, także jem te jabłuszka. Mam nadzieję że jedno, dwa dziennie nie zaszkodzą a tylko pomogą. Zobaczymy za 3 tygodnie na morfologii. Dodatkowo mam jeszcze te zastrzyki z wit B12, więc liczę na dużą poprawę. Zastrzyków mam aż 20 wczoraj byłam na pierwszym. trochę szczypało, bo to tak pomału trzeba wstrzykiwać. I w ogóle pielęgniarka mnie wkurzyła, bo powiedziała że powinnam płacić za to że mi będą je robić, skoro chodze do prywatnego ginekologa. No porażka. Ale w sumie nie wzięła nic kasy. Zobaczymy co będzie w poniedziałek jak będzie inna na zmianie.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
też dziś zaczynamy 37tydzień
gratuluję i żeby Zuźka jak najdłużej została w obecnym domku

Cytat:
ja w żadne głupie przesądy nie wierzę. lepiej idź teraz, bo potem może być z tym ciężko
Stary 2012-08-04, 15:45   #3436
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
jak macie w Poznaniu lekarza to ja bym kupila tam, ceny i tak sie nie roznia sporo ja tam nawet nie wybieram sie do innego miasta bo to nie ma sensu. Tez zaluje ze sie zabralam za to dopiero teraz, Tz mnie juz pogania bo okres oczekiwania tez u nas okolo 4 tyg.. wiec w poniedzialek jedziemy zamawiac, jeszcze nie wiem co, podotykam, zrobie rundke po sklepie i juz zdecydujemy
Tylko właśnie chodzi o czas oczekiwania.
W Poznaniu, w Pati i Maxie, jest od 4 do 6tygodni, a w Luboniu od tygodnia do max 4.
I tutaj jest różnica. Ale znowu.. Jakbyśmy dołożyli do paliwa to może wyjść tak, że taniej nas wyjdzie kupić wózek w innym sklepie w Poznaniu. Choćby w tym na Ratajach..

A cena no waha się, różnica to prawie 200zł, bo jeszcze w Szamotułach mam jeden sklep, ale tam cena wychodzi 1700zł. Tyle, że wózio jest po 2-3dniach

Też no przyznam się bez bicia. Na wózek mamy aktualnie odłożone 1300zł. Resztę musimy dołożyć, a jesteśmy przed wypłatą.. Fenka odstawiam za 2tygodnie, więc zależy mi baaaardzooo na czasie.
Chciałabym w czym mieć odebrać Małą

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-08-04 o 15:47
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 16:12   #3437
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tylko właśnie chodzi o czas oczekiwania.
W Poznaniu, w Pati i Maxie, jest od 4 do 6tygodni, a w Luboniu od tygodnia do max 4.
I tutaj jest różnica. Ale znowu.. Jakbyśmy dołożyli do paliwa to może wyjść tak, że taniej nas wyjdzie kupić wózek w innym sklepie w Poznaniu. Choćby w tym na Ratajach..

A cena no waha się, różnica to prawie 200zł, bo jeszcze w Szamotułach mam jeden sklep, ale tam cena wychodzi 1700zł. Tyle, że wózio jest po 2-3dniach

Też no przyznam się bez bicia. Na wózek mamy aktualnie odłożone 1300zł. Resztę musimy dołożyć, a jesteśmy przed wypłatą.. Fenka odstawiam za 2tygodnie, więc zależy mi baaaardzooo na czasie.
Chciałabym w czym mieć odebrać Małą
no to faktycznie moze lepiej dolozyc do paliwka a szybciej miec wozek w domu
nie sadzilam ze tak dlugo sie czeka na wozek.. myslalam ze podoba mi sie i wyjezdzam od razu nim ze sklepua tu klops
nam tesciowa mowila ze kupi ale nie chcemy jej obarczac takimi kosztami wiec tysiaka da a reszte sobie dolozymy, i tak nam sporo pomoze

IGA

Maja

Stary 2012-08-04, 16:13   #3438
weronika_91
Zakorzenienie

martusia26 no ja dostałam tylko miśka a też mi się wydawało, że coś do tego miało być... bynajmniej jak się rejestrowałam to o czymś jeszcze była mowa.
Stary 2012-08-04, 16:22   #3439
elena_100
Wtajemniczenie

Nadrobiłam

ale mnie bolą plery i duszno jak cholera

Ta lewatywa apteczna jest spoko (enema). Musialam se zapodać jak mialam mieć robioną kolonoskopię.

Zielona mieszkania.

U mnie dziś równiusienko 40 dni do porodu

i apropo tego to mam pytanie: jak dojadę do szpitala ze skurczami to rozumiem że najpierw muszę się zalogować w IP a potem na porodówce czy też od razu gnać na porodówkę?

I pytanie nr 2 - to do mamuś mających poród za sobą. Jak już się męczyłyście z porodem to miałyście majtki i potem je ściągałyście czy jyż bez byłyście. Wiem jak to brzmi ale tak myślę, jak mi po korytarzu każą ganiać a mi np. jeszcze będą wody odchodzić

Stary 2012-08-04, 16:30   #3440
weronika_91
Zakorzenienie

elena U mnie idzie się na IP gdzie robią KTG, sprawdzają rozwarcie ... potem w zależności jak ze skurczami i rozwarciem kierują na patologię bądź porodówkę
Stary 2012-08-04, 16:40   #3441
I_K
Zakorzenienie

Cytat:

i apropo tego to mam pytanie: jak dojadę do szpitala ze skurczami to rozumiem że najpierw muszę się zalogować w IP a potem na porodówce czy też od razu gnać na porodówkę?

I pytanie nr 2 - to do mamuś mających poród za sobą. Jak już się męczyłyście z porodem to miałyście majtki i potem je ściągałyście czy jyż bez byłyście. Wiem jak to brzmi ale tak myślę, jak mi po korytarzu każą ganiać a mi np. jeszcze będą wody odchodzić
wydaje mi sie ze tak bo jak przyjmowałam sie na patologie to wiekszość na IP była do porodu ale wszystkie były takie uśmiechnięte ze nie widziałam po nich jakichś bolesnych skurczy
Stary 2012-08-04, 17:03   #3442
kraven
Zakorzenienie

Lidka wszystkiego najlepszego z okazjo urodzin.

Pogoda ladna slonce swieci ale nie jest bardzo goraco.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 17:08   #3443
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Najpierw izba przyjęć później porodówka.
Co do gaci to chodzi się bez. A tak w ogóle to widzę jak czytam porodu mam z wcześniejszych wątków że teraz po odejściu wód pozwalają chodzić. Jak ja pracowałam na oddziale i sama rodziłam to po odejściu wód nie można było chodzić jeśli główka nie była jeszcze w kanale rodnym, bo groziło to przodowaniem rączki, nóżki lub co bardzo niebezpieczne pępowiny. Wówczas problemu nie było bo się siedziało/leżało na łózku a podkład taki wielki był między nogami. Teraz jak widzę można chodzić ale wątpię aby majtki pozwolili ubrać. Nie raz akcja przebiega bardzo szybko więc jeszcze walczyć z gaciami nie ma czasu.
Brzuch trochę odpuścił, ale skurcze dziś były z tym że rzadsze. Dobrze że w poniedziałek wizyta.
Stary 2012-08-04, 17:20   #3444
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Co do gaci to chodzi się bez. A tak w ogóle to widzę jak czytam porodu mam z wcześniejszych wątków że teraz po odejściu wód pozwalają chodzić. Jak ja pracowałam na oddziale i sama rodziłam to po odejściu wód nie można było chodzić jeśli główka nie była jeszcze w kanale rodnym, bo groziło to przodowaniem rączki, nóżki lub co bardzo niebezpieczne pępowiny. Wówczas problemu nie było bo się siedziało/leżało na łózku a podkład taki wielki był między nogami. Teraz jak widzę można chodzić ale wątpię aby majtki pozwolili ubrać. Nie raz akcja przebiega bardzo szybko więc jeszcze walczyć z gaciami nie ma czasu.
Brzuch trochę odpuścił, ale skurcze dziś były z tym że rzadsze. Dobrze że w poniedziałek wizyta.
czyli do szpitala bez gaci trzeba jechac
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 17:24   #3445
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm, to jak wody odchodziły jeszcze w domu, to co wtedy? Przecież kobieta musiała jakoś dojść do szpitala. Ale w sumie nie wyobrażam sobie, jak one leżały/siedziały, przecież podobno jak się chodzi i rusza to lepiej się znosi te skurcze, prawda...?

Dobrze, że już Ci przechodzi ten ból, mam nadzieję że w brzusiu wszystko w porządku
Stary 2012-08-04, 17:43   #3446
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
czyli do szpitala bez gaci trzeba jechac
Na drogę gacie można ubrać Na izbie zdejmiesz

Cytat:
Hmmm, to jak wody odchodziły jeszcze w domu, to co wtedy? Przecież kobieta musiała jakoś dojść do szpitala. Ale w sumie nie wyobrażam sobie, jak one leżały/siedziały, przecież podobno jak się chodzi i rusza to lepiej się znosi te skurcze, prawda...?

Dobrze, że już Ci przechodzi ten ból, mam nadzieję że w brzusiu wszystko w porządku
Dzięki
A jak wody odeszły w domu to w szpitalu od razu na wózek i tak na porodówkę jechały. I szczerze mówiąc to już jak boli tak okropnie to czy się chodzi czy siedzi czy leży jeden pies.
Raz właśnie pamiętam jak przywieźli babkę co jej pępowina wypadła, lekarz rękę jej w pochwie trzymał aby dalej nie wysuwała się i migiem na cięcie.
Stary 2012-08-04, 18:20   #3447
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
A jak wody odeszły w domu to w szpitalu od razu na wózek i tak na porodówkę jechały. I szczerze mówiąc to już jak boli tak okropnie to czy się chodzi czy siedzi czy leży jeden pies.
Raz właśnie pamiętam jak przywieźli babkę co jej pępowina wypadła, lekarz rękę jej w pochwie trzymał aby dalej nie wysuwała się i migiem na cięcie.
O raaanyyyyy!!! Może takie opowieści nie teraz, tuż przed terminami
Stary 2012-08-04, 18:23   #3448
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry
witam się w ten duszny dzień .. byliśmy u teściów na obiedzie na ogrodzie było fajnie miałam wiatraczek ale jak dopadła mnie fala gorąca to zakwitłam normalnie
odebrałam wyniki posiewu i mam wynik ujemny czyli nie powinnam się martwić ????

nadrabiam w partiach bo mi przeglądarka odpitala numery

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
witam sie poznym wieczorkiem
dzieki za kciukasyprzeplywy wyszly w porzadku:jupi :
lekarz powiedzial,ze Pola nie bedzie gigantem skoro mamusia i tatus wypasieni nie sa
tylko ta lekarka zle pomierzyla ją ostatnio i mnie wystraszyla pinda jedna

na ktg mam chodzic co tydzien

aha.ale dzien nie obyl sie bez przykrych niespodzianek i zepsula nam sie kuchenka

cudnie że z Polą wszystko ok ...
właśnie ja mam mieć ktg dopiero 16 na wizycie ehhh

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
my dziś zaczynamy 32 tydzien wiec 8 miesiąc63 dni do godziny 0

za nowy tydzień

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Dzisiaj kończymy 34 tydzień i to znaczy, że zaczynamy 35 jejku ale to poważnie już brzmi stawiamy z Jagódką soczek

i wszystko byłoby super, gdyby nie to, że wieczorem i dzisiaj rano znów mnie brzuch pobolewa

za kolejny tydzień ...
ehh to pobolewanie najgorsze

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wczoraj wróciłam z pracy i nic już mi się nie chciało. Pogoda też mnie dobijała. W mieszkaniu sauna. Mąż chory. On pod kocem bo mu zimno, a ja w bieliźnie cała mokra

I gratuluję rozpoczętych tygodni coraz bliżej i bliżej

My dzisiaj 37 rozpoczynamy

Co do termometrów to ten z lidla mi już nie działa - mam nadzieję, że to tylko bateria
A rtęciowych juz raczej nie można kupić. Zresztą im dziecko będzie bardziej aktywne tym bardziej będzie się liczył czas, a rtęciowym dość długo się mierzy.
.

za kolejny tydzień
zdrówka dla męża co by Cię nie dopadło nic kochana ..
oo widzę że lidlowski odstawia sprawdź koniecznie i daj znać, chcę nabyć taki dotykowy ale chciałabym by był wytrzymały
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 18:24   #3449
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Ja sie przywitam i ide jeszcze podrzemać bo znowu niewyspana jestem z racji częstgo chodzenia siku i przeciągania sie małego w brzuchu.
To będzie urwis jak jego tata na 10000000%

Ja dzisiaj tak jak obiecałam 3 dni temu, pochwale sie iiiiiż obchodzimy z mężulem 5tą rocznice ślubu

U mnie też 44 dni do porodu, tylko jakim cudem zaczynasz dziś nowy tydzień jak ja zaczynam w poniedziałek ??? a mamy ten sam termin...

kochana wszystkiego najlepszego dla Was .. miłości, zrozumienia i wytrwałości w tej wspólnej drodze

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
melduje,że dzisiaj na suwaczki mamy 30 tydzień w końcu
i stawiamy soczek

za kolejny tydzień

Cytat:
A ja wczoraj skończyłam 28 lat!

Poświętowałąm z mężem i znajomymi, którzy z Olsztyna przyjechali i już po powrocie nie miałam siły do kompa siadać więc chwalę się dzisiaj!

Lidka 100lat!!!! marzeń spełnienia !!!

Cytat:
Dobry.
Zasnąć wczoraj nie mogłam, bo brzuch twardy miałam jak kamień, poza tym jak mnie Mati pizgnął w nerę to się poryczałam z bólu. Później płakałam bo mi nie wygodnie było, bo brzuch bolał, bo nogi mnie kręciły. I ogólnie wczoraj bylo nie fajnie. W końcu przeszłam samą siebie i jedną kołdrę swoją miałam między nogami, drugą Pauli pod nogami aby wyżej były, a trzecią Kropkową się przykryłam i jakoś zasnęłam. W nocy jak się budziłam to brzuch bolał, teraz też pobolewa. Nic dziś nie robię tylko leżę.

Ta apteczna to tak mała lewatywka, już z płynem w środku, bezpośrednio do aplikacji. W szpitalach już też enemy mają a nie normalne lewatywy z mydlinami.
O to coś takiego:
http://allegro.pl/enema-plyn-do-lewa...516339240.html

Tamlin ehh odpoczywaj i dobrze że masz tę wizytę ..
chyba nabędę tę lewatywę

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Widzę Tamlin, że za tobą też ciężka nocka, u mnie również połączona z bólem głowy i takimi skurczami tylko w dolnej prawej części brzucha. Nie mogłam spać na żadnym boku jedynie spanie na wznak ale zaś nie szło bo malizna rozpychała mi żebra i naciskała na przeponę. Wzięłam dwie nospy i nie wiele to dało. Teraz jest spokój ale znów z rana zażyłam dwie nospy. Ja zauważyłam że mniej więcej co drugą noc mam spanie do

widzę że kolejne dolegliwości .. u mnie dzisiaj twardnienie brzuszka jest ale daję radę ...

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć mamcie!
Też miałam ciężką noc wczoraj wieczorem przyszli do nas znajomi, trzeba było przygotować kolację, potem posprzątać więc się trochę zmachałam. A w nocy bolał mnie brzuch jak na okres, tylko trochę wyżej to są skurcze HB czy co?

Przybyło mi 13 kg wiem że po porodzie natychmiastowa dieta jest niemożliwa ale już nie mogę się doczekać kiedy będę wyglądać jak przed porodem...

W pracy mam problemy i się denerwuję wszystkim za bardzo, niby od połowy sierpnia mam nie pracować ale widzę że oczekiwano że tak szybko ich nie zostawię i mam wyrzuty sumienia :/

Każdej z Was gratuluję kolejnych tygodni !

pamiętaj że teraz nerwy nie wskazane .. a waga spadnie jak przybyło - ja już nawet nie patrzę na to bo bym chyba się załamała ... ale zdawałam sobie sprawę że poszybuję bo zawsze szybowałam, a teraz na wsio sobie pozwalamy z Dusieńką to mam za swoje
Stary 2012-08-04, 18:33   #3450
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Ułożyłam sobie ankietę do mojej pracy magisterskiej. W końcu wzięłam się za jakieś działania dot. magisterki - mam co prawda jeszcze rok, ale wiadomo jak to będzie jak dzidzia już na świecie będzie....
:
jestem z Ciebie dumna !!! bardzo dobra mobilizacja i trzymam kciuki za Ciebie .. wiem co to znaczy .. ja broniłam się na przełomie 29/30t a pracę pisałam do kwietnia i było to dość ciężkie ale dałam radę i Ty też dasz ale im więcej teraz dasz rady napisać tym lepiej .. później będzie trudniej
pochwal się o czym piszesz?

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Dziewczyny nawet nie piszcie o piwie, bo na tych upałach mam takiego smaka na zimne piwko z soczkiem albo jakiegoś reddsika że masakra

Chyba muszę wziąć z ciebie przykład dobra kobieto, bo moja praca magisterska na razie nie tknięta, co prawda jeszcze rok ale z dzidziusiem wcale łatwiej nie będzie ale nie mam motywacji żeby się za to zabrać
A najlepsze jest to że do końca września mam jeszcze napisać pracę przejściową weźcie mnie pogońcie bo jeszcze nic w tej kwestii nie zrobiłam

A dziś robię sobie racuszki na obiad

oj z tym piwem to racja jest - zakaz będzie wątkowy hehehe
i racuszki tez dostaną zakaz
bierz się za pisanie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Wy tu widzę o pracach magisterskich , a mnie w przyszłym roku czeka licencjacka ... nawet nie mam pojęcia o czym chcę ją pisać :/ ogólnie teraz w ciąży to nawet u mnie z koncentracją słabo ...

niestety ale w ciąży nasze odmóżdżenie jest mega i z koncentracją trudno ale musicie się zmobilizować laseczki

Cytat:

Myślę, że możesz to razem wyprać, ja miałam beżowe i błękitne i razem prałam

Cytat:
Jestem z ciebie dumna, że nie odpuściłaś i dopięłas swego! Pięknie! Niektórych to trzeba uczyć, jak mają swoją pracę wykonywać!

Mój wczoraj się przy nas położył, umieścił rękę na brzuchu i tak sobie leżeliśmy. Nagle mała fiknęła mega pirueta, że aż się brzuch przefasonował a mój mąż na to: " o ja cię, o ja cię ona tak ci robi? i to było mocno czy umie mocniej?" no to ja mówię, że potrafi mocniej a on znowu " o ja cię , o ja cię" uśmiałam się z niego

A my dziś pojechaliśmy do Ikei i nabyliśmy w końcu część frontów do szafek kuchennych, na które trzy miesiące czekaliśmy, no i mebelki dla małej do pokoju, mąż wczoraj siedział i projektował zestawik dla córci a dzisiaj przytachaliśmy go do domku i jutro pewnie będzie go składał albo jeszcze dzisiaj znając go a ja mam zamiar zacząć segregować ciuszki dla małej i te większe popakuję w worki próźniowe, bo na razie ich prać nie zamierzam. Mąż już pierwsze fronty przykręca i moja kuchnia zaczyna nabierać kształtu, ale jestem zadowolona

dzięki kochana
widzę że mąż się ucieszył oni tylko tyle mają radości ... czyż nie ?
czekam na foty złożonych mebelków
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości