III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-04, 18:49   #3451
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
witam sie poznym wieczorkiem
dzieki za kciukasyprzeplywy wyszly w porzadku:jupi :
lekarz powiedzial,ze Pola nie bedzie gigantem skoro mamusia i tatus wypasieni nie sa
tylko ta lekarka zle pomierzyla ją ostatnio i mnie wystraszyla pinda jedna

na ktg mam chodzic co tydzien

zielona gratuluje mieszkanka i zazdroszcze

sara graatuluje prawka.ja 5 razy oblalam i na razie dalam sobie spokój

katee milego wypoczynku

wszyscy u mnie juz spia,tylko ja jak zwykle turlam sie po łóżku
dobrze,ze jutro sobota to sobie pospie

aha.ale dzien nie obyl sie bez przykrych niespodzianek i zepsula nam sie kuchenka
No widzisz było dokładnie tak, jak pisałyśmy, lekarka jakaś słaba i ci w głowie namieszała niepotrzebnie, super, że wszystko w porządku!

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Siedzę i myślę, że poszłabym do fryzjera bo gorąco mi w tej czuprynie którą mam ;/ ale wiem, że jest jakiś przesąd o ciąży i obcinaniu włosów. Wierzycie w niego?
Kochana, to mnie rozbawiłaś ja co miesiąc śmigam do fryzjera i farbuję i obcinam włosy i zero do bani sobie biorę to całe gadanie o włosach w ciąży, bo ja chcę wyglądać jak człowiek a nie jak upiór a przy fryzurze z włosami do brody bez cięcia to bym piękna była że hoho

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Skoro to przesąd, to znaczy że bujda! Daj spokój, idź spokojnie sobie zetnij włosy, póki masz na to czas. Lepiej się poczujesz.

A ten przesąd brzmi - "nie obcinaj włosów, bo dziecku rozum utniesz" czy coś w tym stylu. Prawda, że baaardzo "prawdopodobny"?

Dziewczyny! Mam pytanie odnośnie prania (trochę głupkowate)

Czy myślicie, że mogę wyprać jasnobeżowe rzeczy z jasnoszarymi i błękitnymi?
Pierz bez obaw, przynajmniej ja bym tak zrobiła.

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Iwoncia wszystkiego najlepszego Obyście jak najdłuzej wytrwali w miłości i zgodzie

gratuluje

Sto lat, sto lat...

A z Bebilonu to tylko misiek będzie? Angel pisała kiedys jeszcze o jakiejś książce, nie kojarzycie czy ją też przeslą?

Kraven udanego odpoczynku. Ładną macie pogodę?

ja sobie czasami zrobię łyka lub dwa od TŻ bo się nie mogę powstrzymać, taką mam chcicę na piwo w ciąży więc nie pisać mi juz o nim

też tak uważam. Jagoda zdecydowanie ładniejsze od Angeliki, także wybór trafiony

A mi mimo brania tabletek morfologia bardzo spadła, także jem te jabłuszka. Mam nadzieję że jedno, dwa dziennie nie zaszkodzą a tylko pomogą. Zobaczymy za 3 tygodnie na morfologii. Dodatkowo mam jeszcze te zastrzyki z wit B12, więc liczę na dużą poprawę. Zastrzyków mam aż 20 wczoraj byłam na pierwszym. trochę szczypało, bo to tak pomału trzeba wstrzykiwać. I w ogóle pielęgniarka mnie wkurzyła, bo powiedziała że powinnam płacić za to że mi będą je robić, skoro chodze do prywatnego ginekologa. No porażka. Ale w sumie nie wzięła nic kasy. Zobaczymy co będzie w poniedziałek jak będzie inna na zmianie.

gratuluję i żeby Zuźka jak najdłużej została w obecnym domku

ja w żadne głupie przesądy nie wierzę. lepiej idź teraz, bo potem może być z tym ciężko
no jak by mi tak leciało na łeb na szyję to pewnie i gwoździe bym zaakceptowała, na szczęście nie muszę a tobie mam nadzieję, że ta sztuczka pomoże

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Najpierw izba przyjęć później porodówka.
Co do gaci to chodzi się bez. A tak w ogóle to widzę jak czytam porodu mam z wcześniejszych wątków że teraz po odejściu wód pozwalają chodzić. Jak ja pracowałam na oddziale i sama rodziłam to po odejściu wód nie można było chodzić jeśli główka nie była jeszcze w kanale rodnym, bo groziło to przodowaniem rączki, nóżki lub co bardzo niebezpieczne pępowiny. Wówczas problemu nie było bo się siedziało/leżało na łózku a podkład taki wielki był między nogami. Teraz jak widzę można chodzić ale wątpię aby majtki pozwolili ubrać. Nie raz akcja przebiega bardzo szybko więc jeszcze walczyć z gaciami nie ma czasu.
Brzuch trochę odpuścił, ale skurcze dziś były z tym że rzadsze. Dobrze że w poniedziałek wizyta.
Dobrze, że skurcze trochę odpuściły, w poniedziałek się dowiesz, co i jak w brzusiu się dzieje

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
O raaanyyyyy!!! Może takie opowieści nie teraz, tuż przed terminami
właśnie teraz takie opowieści są na miejscubo zaraz u nas się zacznie, no może poza tymi o wypadających pępowinach, bo to rzeczywiście strasznie brzmi

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Dziękuję dziewczynki za życzenia

Dzisiaj posegregowałam rzeczy maluszkowej a mąż dzielnie skręca cały dzień meble, zawziął się i wszystko montujemój dzielny mężczyzna

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Iwonka, rónież najlesze życzenia z okazji rocznicy!
Nieustającej miłości i wzajemnego zrozumienia!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 18:50   #3452
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka skąd Ty teraz wisnie masz???

podaj pezepis na buraczki z papryka???

my dziś zaczynamy 32 tydzien wiec 8 miesiąc63 dni do godziny 0
u nas już końcówka wiśni,trzeba dobrze się nachodzić by znaleźć. przegapiłam moment gdy był na nie sezon i były zdecydowanie tańsze niż teraz

przepis na buraczki:
- 6 kg buraków
- 1 kg papryki
- 6 dużych cebul

zalewa:
- 1,5 szklanki octu
- 1 szklanka wody
-0,5 szklanki oleju
- 2 szklanki cukru
-2 łyżki soli
- liść laurowy
-pieprz
-ziele angielskie

buraki ugotować i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. paprykę i cebulę drobno pokroić.

przygotować zalewę, dodać do niej cebulę i paprykę. gotować kilka minut.
następnie dołożyć buraczki. gotować kolejne 10 minut.

gorące warzywa przełożyć do słoików i ułożyć pod kocem.

ja dodatkowo je pasteryzuję kilka minutek. tak dla pewności

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Taką położną to bym jeszcze specjalnie w pysk kopnęła i udała, że to niekontrolowane było no jak tak można się do rodzącej odezwać, jak ona i tak pewnie nie czuła co się dzieje, masakryczna baba

Ja próbowałam tego piwka, w sensie, że koniec języka umoczyłam tylko jak mężul na grilu u rodziców popijał i pyszne jest i też już bym się go chciała napić! i tak samo pyszny jest nowy desperados z żurawiną chyba, taki czerwony

No to czekamy z niecierpliwością na rozwój wydarzeń kochana

A ja wczoraj skończyłam 28 lat!

Poświętowałąm z mężem i znajomymi, którzy z Olsztyna przyjechali i już po powrocie nie miałam siły do kompa siadać więc chwalę się dzisiaj!
lidka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Cytat:
Dobry.
Zasnąć wczoraj nie mogłam, bo brzuch twardy miałam jak kamień, poza tym jak mnie Mati pizgnął w nerę to się poryczałam z bólu. Później płakałam bo mi nie wygodnie było, bo brzuch bolał, bo nogi mnie kręciły. I ogólnie wczoraj bylo nie fajnie. W końcu przeszłam samą siebie i jedną kołdrę swoją miałam między nogami, drugą Pauli pod nogami aby wyżej były, a trzecią Kropkową się przykryłam i jakoś zasnęłam. W nocy jak się budziłam to brzuch bolał, teraz też pobolewa. Nic dziś nie robię tylko leżę.

mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Aga_ton, ale to lekarz Cię zdiagnozował, że to nerki? Ja w sumie często miewam odmiedniczkowe zapalenie nerek i wówczas mam silne kolki, ale ten ból ich nie przypomina, mimo, że rzeczywiście ból zlokalizowany jest tak bardzo nisko w odcinku lędźwiowym. Tylko te bóle mam szczególnie wieczorami, więc nie wiem czy to nie czasami spowodowane kilogramami, które mi doszły w ciąży oraz dość dużych rozmiarów brzuchem. A w jakiej dawce bierzesz urosept?
Dearlie, ginekolog tego na 100 % nie potwierdził bo w ciąży nie tak łatwo postawić trafną diagnozę. z niektórymi badaniami trzeba poczekać do porodu... ale jego zdaniem mała napiera mi na pęcherz i na nerki przez co robił się zastój moczu czy coś takiego i stąd te bóle
polecił mi właśnie ten urosept (brałam go jak dziewczyny radziły 3 razy dziennie po 2 tabletki) i nospę, 3-6 tabletek dziennie. zauważyłam, że po tych lekach częściej chodzę siku i jest go znacznie więcej niż do tej pory. po niecałym tygodniu ból pleców minął całkowicie więc uważam, że ginekolog się nie pomylił.

co ciekawe wyniki moczu były idealne, a przy opukiwaniu nerek nie czułam żadnego dyskomfortu więc początkowo nie wierzyłam, że ma to coś wspólnego z układem moczowym...

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Gdybym mogła to wypiłabym tą glukozę za Ciebie, mi smakowała

Wybacz że dopiero odpowiadam, ale miałam do nadrobienia ponad 10 stron i dopiero dziś zobaczyłam że pytałaś o moje nery
Dziekuję - już jest lepiej, czasami jeszcze czuję ból moczowodu z prawej strony, ale na ostatniej wizycie ginek mówił, że dzidzia trzyma tam sobie głowkę więc może mnie trochę naciskać. Łobuziara noo
Za to brzuchol dalej twardnieje i biorę no spe forte 3x dziennie.
o matko, bardzo chętnie bym Ci ją oddała do wypicia powiem Ci szczerze, że jeszcze te 50 g nie było takie złe, jazdy się zaczęły po 75

super, że u Ciebie z nereczkami też lepiej

Cytat:
Siedzę i myślę, że poszłabym do fryzjera bo gorąco mi w tej czuprynie którą mam ;/ ale wiem, że jest jakiś przesąd o ciąży i obcinaniu włosów. Wierzycie w niego?
chodzi o ten, że, obcinając włosy obcinasz dziecku rozum ? nie, nie wierzę

Cytat:
Co do gaci to chodzi się bez. A tak w ogóle to widzę jak czytam porodu mam z wcześniejszych wątków że teraz po odejściu wód pozwalają chodzić. Jak ja pracowałam na oddziale i sama rodziłam to po odejściu wód nie można było chodzić jeśli główka nie była jeszcze w kanale rodnym, bo groziło to przodowaniem rączki, nóżki lub co bardzo niebezpieczne pępowiny. Wówczas problemu nie było bo się siedziało/leżało na łózku a podkład taki wielki był między nogami. Teraz jak widzę można chodzić ale wątpię aby majtki pozwolili ubrać. Nie raz akcja przebiega bardzo szybko więc jeszcze walczyć z gaciami nie ma czasu.
Brzuch trochę odpuścił, ale skurcze dziś były z tym że rzadsze. Dobrze że w poniedziałek wizyta.
też tak nam mówiła położna
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 18:56   #3453
lidka0308
Zadomowienie

Konczi, wrzucę fotki jak już uporządkujemy, bo teraz to mamy normalnie burdel na kółkach
Stary 2012-08-04, 18:57   #3454
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Konczi, wrzucę fotki jak już uporządkujemy, bo teraz to mamy normalnie burdel na kółkach

rozumiem tez tak mam
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:07   #3455
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:

Z obcinaniem włosów pamiętam tylko przesąd przed maturą...

Dziewczyny, które piszą prace mgr - zróbcie to teraz i będzie z głowy ja co prawda swoją pisałam już jakiś czas temu, ale zrobiłam to praktycznie w 2 m-ce. Ponieważ pisałam swoją pracę na podstawie prasy kobiecej z lat 80 tych musiałam zrobić to w bibliotece i to chyba było zbawienie - nic mnie nie rozpraszało. Teraz został mi jeszcze 1 semestr na podyplomowych, niestety promotor stwierdził że ciąża to nie choroba i że pracę napiszę wtedy kiedy reszta - zapomniałam mu powiedzieć że połóg to nie SPA...

Coś mnie brzuch pobolewa więc wieczór będzie polegujący...

Rozmawiałam z mężem, czy się nie boi ani trochę (bo ja - owszem, tak) a ten podchodzi zupełnie na luzaku. Nie wiem czy jest taki pewien że sobie poradzimy, czy nie zdaje sobie sprawy z tego co nas czeka
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:14   #3456
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Teraz został mi jeszcze 1 semestr na podyplomowych, niestety promotor stwierdził że ciąża to nie choroba i że pracę napiszę wtedy kiedy reszta - zapomniałam mu powiedzieć że połóg to nie SPA...

dobre
wykorzystam to gdy znowu usłyszę od swojej teściówki tekst o ciąży i chorobie
Stary 2012-08-04, 19:16   #3457
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
elena U mnie idzie się na IP gdzie robią KTG, sprawdzają rozwarcie ... potem w zależności jak ze skurczami i rozwarciem kierują na patologię bądź porodówkę
Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze tak bo jak przyjmowałam sie na patologie to wiekszość na IP była do porodu ale wszystkie były takie uśmiechnięte ze nie widziałam po nich jakichś bolesnych skurczy
Cytat:
Dzięki dziewczynki to już będę wiedzieć co i jak

Tamlin chyba ostatnio za dużo pracowałaś, należy ci się dużo odpoczynku. I komoda

Przegapiłam więc Iwonka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i kolejnych lat w szczęsciu i miłości

Sandra super, że z Maluszkową ok. Widzisz niepotrzebne nerwy były.

A ja wróciłam przed chwilą z zakupów. Kupiłam drugą koszulę nocną i 4 pary skarpetek dla Maluszkowej. I blendamed na dziąsła. Niestety moja mieszanka już nie pomaga a dziąsła są w opłakanym stanie

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:19   #3458
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, które piszą prace mgr - zróbcie to teraz i będzie z głowy ja co prawda swoją pisałam już jakiś czas temu, ale zrobiłam to praktycznie w 2 m-ce. Ponieważ pisałam swoją pracę na podstawie prasy kobiecej z lat 80 tych musiałam zrobić to w bibliotece i to chyba było zbawienie - nic mnie nie rozpraszało. Teraz został mi jeszcze 1 semestr na podyplomowych, niestety promotor stwierdził że ciąża to nie choroba i że pracę napiszę wtedy kiedy reszta - zapomniałam mu powiedzieć że połóg to nie SPA...

Rozmawiałam z mężem, czy się nie boi ani trochę (bo ja - owszem, tak) a ten podchodzi zupełnie na luzaku. Nie wiem czy jest taki pewien że sobie poradzimy, czy nie zdaje sobie sprawy z tego co nas czeka

poplułam monitor a mój mąż wpadł z pytaniem to jużżżżżżżżżżżżżż - mówię - nie, to jeszcze spa
Stary 2012-08-04, 19:19   #3459
elena_100
Wtajemniczenie

Aga_ton kiedyś pytałaś czy mi się mocz polepszył po urosepcie. Wtedy na pewno nie bo go zjadłam wieczorem a rano szłam na badanie. Lekarz powiedział, że to może z pochwy do moczu leukocyty się dostają i musiałam się przygotować następująco: umyć (nie podmyć) wsadzić tampona, pobrać mocz ze środkowego strumienia i potem wyciągnąć tampon. W moim przypadku poskutkowało.

Stary 2012-08-04, 19:20   #3460
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
I blendamed na dziąsła. Niestety moja mieszanka już nie pomaga a dziąsła są w opłakanym stanie
elena, spróbuj tego płynu:

http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...yn-200-ml.html

jest rewelacyjny przy problemach z dziąsłami
Stary 2012-08-04, 19:22   #3461
Konczita
Zakorzenienie

zrobiłam dzisiaj zakupy kosmetyczne dla Niuni, wybrałam Hippa i kupiłam szampon, płyn do kąpieli, kremik, krem na odparzenia i oliwkę do tego z bambino kremik zwykły może się też przyda no i płatki i patyczki i chyba mam już większą część
Stary 2012-08-04, 19:26   #3462
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

hehe super haslo

Mój mąż ostatnio jak sobie policzył ile nam dostało to rzucił się na łóżko z hasłem: K.... muszę się jeszcze wyspać

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
elena, spróbuj tego płynu:

http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...yn-200-ml.html

jest rewelacyjny przy problemach z dziąsłami
Dzięki, zobaczę po tygodniu. Jak nic nie pomoże to zakupię

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
zrobiłam dzisiaj zakupy kosmetyczne dla Niuni, wybrałam Hippa i kupiłam szampon, płyn do kąpieli, kremik, krem na odparzenia i oliwkę do tego z bambino kremik zwykły może się też przyda no i płatki i patyczki i chyba mam już większą część
Byłam dziś w rosmanie i widziałam te kosmetyki z babydream ale jak zobaczyłam ile tego to zwątpiłam i stwierdziłam, że muszę popatrzyć co wy kupujecie. W takim razie pójdę w przyszłym tygodniu. Babunia mi dała kaskę na urodziny to na Maluszkową wydam

Stary 2012-08-04, 19:31   #3463
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dziś w rosmanie i widziałam te kosmetyki z babydream ale jak zobaczyłam ile tego to zwątpiłam i stwierdziłam, że muszę popatrzyć co wy kupujecie. W takim razie pójdę w przyszłym tygodniu. Babunia mi dała kaskę na urodziny to na Maluszkową wydam

Tez je oglądaliśmy ale wybraliśmy hippa później będziemy zmieniać na babydream ale na początek niech będzie ten hipp ...

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

a i zapomniałam się pochwalić że dzisiaj wygrałam w real plecak jest loteria jakąś tam i odpowiada się na pytania z dziadziny geografia .. zapytano mnie o jakąś kotlinę w afryce nie maiłam pojęcia co to gdzie to i jak to .. ale podali 5 odpowiedzi na wyświetlaczu to se strzeliłam 3 i wygrałam a mój mąż borak niestety nie trafił w odpowiedzi i wygrał rabat do McDonalda powiedziałam, że ma go wyrzucić albo oddać szczupłym
Stary 2012-08-04, 19:32   #3464
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Aga_ton kiedyś pytałaś czy mi się mocz polepszył po urosepcie. Wtedy na pewno nie bo go zjadłam wieczorem a rano szłam na badanie. Lekarz powiedział, że to może z pochwy do moczu leukocyty się dostają i musiałam się przygotować następująco: umyć (nie podmyć) wsadzić tampona, pobrać mocz ze środkowego strumienia i potem wyciągnąć tampon. W moim przypadku poskutkowało.
też ostatnio siusiałam przez tampon położna mi tak poleciła.
Jeśli chodzi o urosept to mi po nim kiedyś spadły ładnie leukocyty . Brałam go bodajże 3x2 .

Cytat:
jednak były kosmetyki z Hippa .

A czy któraś z Was będzie używała sudocremu ?
Stary 2012-08-04, 19:35   #3465
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
też wybrałam hippa, oliwkę i krem na odparzenia. a do kąpieli kupiłam żel z rossmana. krem wybrałam zwykły bambino.

i jeszcze mam próbki z johnson'sa ... będzie co testować
Stary 2012-08-04, 19:35   #3466
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o urosept to mi po nim kiedyś spadły ładnie leukocyty . Brałam go bodajże 3x2 .

Ja już go drugi raz brałam. Za pierwszym pomógł, a za drugim nie zdążył.

Ja sudokrem zakupię na pewno. Aczkolwiek jak nie będzie odparzeń to nie będę stosować bo tak pisały dziewczynki, żeby bez potrzeby nie stosować.

Stary 2012-08-04, 19:36   #3467
lourose
Wtajemniczenie

Tak a propos SPA i połogu to kuzynka opowiadała mi wczoraj o swojej "przygodzie" w szpitalu tuż po narodzinach synka. Ale to dla osób o mocnych nerwach (!).

Przyszła do niej znajoma para - takich, co się uważali za przyjaciół TŻta kuzynki, chociaż prosiła go żeby nikt poza najbliższą rodziną jej nie odwiedzał w szpitalu. Ale przyleźli z kwiatami, których nie miała gdzie włożyć. Wstała z łóżka, żeby poszukać jakiegoś naczynia, i w tym momencie krew zaczęła jej cieknąć po nogach. Para nie wiedziała gdzie oczy podziać, przeprosiła ich i poszła do łazienki (w pokoju) gdzie po ściągnięciu majtek wypadł jej wielki skrzep krwi. W łazience brak było papieru toaletowego, nawet szmaty. Zamiast wychylić się i poprosić o cokolwiek (bo była zbyt zażenowana i spanikowana) wzięła ten skrzep w ręcznik papierowy i wrzuciła do ubikacji, co się skończyło oczywiście zatkaniem toalety. Wyobraźcie sobie, cała umazana krwią, spanikowana i z prawie obcą parą za drzwiami. TŻ sobie gdzieś polazł, czekała na niego w tej łazience, choć trochę to trwało...

Cytat:
Na wrzesień sobie zostawiam zakup kosmetyków

Cytat:
Mój mąż ostatnio jak sobie policzył ile nam dostało to rzucił się na łóżko z hasłem: K.... muszę się jeszcze wyspać
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:42   #3468
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Tez je oglądaliśmy ale wybraliśmy hippa później będziemy zmieniać na babydream ale na początek niech będzie ten hipp ...

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

a i zapomniałam się pochwalić że dzisiaj wygrałam w real plecak jest loteria jakąś tam i odpowiada się na pytania z dziadziny geografia .. zapytano mnie o jakąś kotlinę w afryce nie maiłam pojęcia co to gdzie to i jak to .. ale podali 5 odpowiedzi na wyświetlaczu to se strzeliłam 3 i wygrałam a mój mąż borak niestety nie trafił w odpowiedzi i wygrał rabat do McDonalda powiedziałam, że ma go wyrzucić albo oddać szczupłym
gratuluję wygranej

a my podczas tegorocznego balu sylwestrowego wygraliśmy na loterii kilkunastogodzinny kurs jazdy konnej ale chyba go nie wykorzystamy bo gdzie ja z takim brzucholem na konia chyba go komuś sprezentujemy bo możemy z niego skorzystać tylko do końca tego roku

Cytat:

ja kupiłam zielony linomag ale w szkole rodzenia dostaliśmy pudełeczko sudocremu więc go wypróbuję
Stary 2012-08-04, 19:48   #3469
Konczita
Zakorzenienie

Ja wybrałam wszystko z jednej firmy tak dla pewności
sudocrem raczej zakupię gdyby ten nie działał ... albo maść pośladkową jeszcze zobaczymy jak to będzie

mam jeszcze próbki z nivea i Johnsona więc coś tam jest .. ale mam zamiar na początek użyć hippa

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
gratuluję wygranej

a my podczas tegorocznego balu sylwestrowego wygraliśmy na loterii kilkunastogodzinny kurs jazdy konnej ale chyba go nie wykorzystamy bo gdzie ja z takim brzucholem na konia chyba go komuś sprezentujemy bo możemy z niego skorzystać tylko do końca tego roku

ja kupiłam zielony linomag ale w szkole rodzenia dostaliśmy pudełeczko sudocremu więc go wypróbuję

a linomag też mam oczywiście nie ?
jejku to dopiero wygrana ...
a ja wybrałam sobie jeszcze nagrody z DS - BOSCH Blender MSM7300 i BOSCH Maszynka do mielenia mięsa MFW1501 więc jestem zadowolona bardzo )))

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

dobrze, ja uciekam do męża swego co by trochę się nim nacieszyć jeszcze ...
spokojnego wieczorku
Stary 2012-08-04, 20:00   #3470
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
hehe super haslo

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Dzięki, zobaczę po tygodniu. Jak nic nie pomoże to zakupię

hihihihi ale się ubawiłam i mój mąż też jak mu przeczytałam
mój jakoś na to nie wpadł, żeby się wyspać na zapas

Konczi, gratulacje wygranej
Stary 2012-08-04, 20:07   #3471
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sudokrem zakupię na pewno. Aczkolwiek jak nie będzie odparzeń to nie będę stosować bo tak pisały dziewczynki, żeby bez potrzeby nie stosować.
No ja już kupiłam i tak jak mówisz zamierzam używać jak będę widziała że pupcia jest zaczerwieniona ... chociaż Tż ma inne zdanie ... tzn jego siostra ma inne zdanie a jej słowa są święte
Stary 2012-08-04, 20:14   #3472
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wybrałam wszystko z jednej firmy tak dla pewności

a ja znowu pomyślałam sobie, że jak małą coś uczuli to wtedy musiałabym wyrzucić wszystkie kosmetyki danego producenta a tak to odstawię ten jeden
a że nie zamierzam smarować jej wszystkim na raz to raczej wyczaję, który się dla niej nie nadaje.

mam jednak nadzieję, że Lena będzie miała cerę po mamusi i żadne uczulenia się jej nie przytrafią

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-08-04 o 20:20
Stary 2012-08-04, 20:40   #3473
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze tak bo jak przyjmowałam sie na patologie to wiekszość na IP była do porodu ale wszystkie były takie uśmiechnięte ze nie widziałam po nich jakichś bolesnych skurczy
I_K a Ty na pierwszej stronie masz wpisany termin porodu 21.10, czyli taki jak ja. zmienił Ci się na 26.10?
Stary 2012-08-04, 20:40   #3474
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Na drogę gacie można ubrać Na izbie zdejmiesz

Dzięki
A jak wody odeszły w domu to w szpitalu od razu na wózek i tak na porodówkę jechały. I szczerze mówiąc to już jak boli tak okropnie to czy się chodzi czy siedzi czy leży jeden pies.
Raz właśnie pamiętam jak przywieźli babkę co jej pępowina wypadła, lekarz rękę jej w pochwie trzymał aby dalej nie wysuwała się i migiem na cięcie.
Tamlin straszne
No teraz to się boję. Ja do szpitala mam jakieś 35 km q..wa
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 20:43   #3475
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
i apropo tego to mam pytanie: jak dojadę do szpitala ze skurczami to rozumiem że najpierw muszę się zalogować w IP a potem na porodówce czy też od razu gnać na porodówkę?
u mnie szpitalu od razu na porodówke sie idzie i tam sie zalogowywuje
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 20:59   #3476
lidka0308
Zadomowienie

Zmykam na dzisiaj laseczki!

Dobrej nocy!
Stary 2012-08-04, 21:00   #3477
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Tamlin straszne
No teraz to się boję. Ja do szpitala mam jakieś 35 km q..wa
ja też mam tyle, także jadę od razu jak tylko jakieś skurcze poczuje, nawet jak byłby to fałszywy alarm.
Stary 2012-08-04, 21:08   #3478
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
ja też mam tyle, także jadę od razu jak tylko jakieś skurcze poczuje, nawet jak byłby to fałszywy alarm.
Ktoś cię zawiezie czy sama jedziesz? Mój mąż pracuje dość daleko, musi mieć z dobrą godzinę na dojazd do domku.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 21:13   #3479
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Ktoś cię zawiezie czy sama jedziesz? Mój mąż pracuje dość daleko, musi mieć z dobrą godzinę na dojazd do domku.
Ja mam szpital w tym samym mieście jakieś 10 km dalej ... myślę że pojadę jak będę miała skurcze co 10 min ... zapewne to Tż weźmie taksówkę bo będzie tak wystraszony że nie wsiądzie za kierownicę to po pierwsze, a po drugie to Tż pracuje godzinę drogi od domu ... do pracy jeździ zakładowym autobusem ... więc jak dostanę skurcze jak on będzie w pracy to nie mam pojęcia co zrobię :/
Stary 2012-08-04, 21:14   #3480
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczyny

u nas już końcówka wiśni,trzeba dobrze się nachodzić by znaleźć. przegapiłam moment gdy był na nie sezon i były zdecydowanie tańsze niż teraz

przepis na buraczki:
- 6 kg buraków
- 1 kg papryki
- 6 dużych cebul

zalewa:
- 1,5 szklanki octu
- 1 szklanka wody
-0,5 szklanki oleju
- 2 szklanki cukru
-2 łyżki soli
- liść laurowy
-pieprz
-ziele angielskie

buraki ugotować i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. paprykę i cebulę drobno pokroić.

przygotować zalewę, dodać do niej cebulę i paprykę. gotować kilka minut.
następnie dołożyć buraczki. gotować kolejne 10 minut.

gorące warzywa przełożyć do słoików i ułożyć pod kocem.

ja dodatkowo je pasteryzuję kilka minutek. tak dla pewności

dzięki

laski uciekam do lozia spokojnej nocki życzę
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-08-04 o 21:16
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości