|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
właśnie teraz takie opowieści są na miejscu bo zaraz u nas się zacznie, no może poza tymi o wypadających pępowinach, bo to rzeczywiście strasznie brzmi---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Dziękuję dziewczynki za życzenia Dzisiaj posegregowałam rzeczy maluszkowej a mąż dzielnie skręca cały dzień meble, zawziął się i wszystko montuje mój dzielny mężczyzna---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Iwonka, rónież najlesze życzenia z okazji rocznicy! Nieustającej miłości i wzajemnego zrozumienia! |
|||||
|
|
|
#3452 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
przepis na buraczki: - 6 kg buraków - 1 kg papryki - 6 dużych cebul zalewa: - 1,5 szklanki octu - 1 szklanka wody -0,5 szklanki oleju - 2 szklanki cukru -2 łyżki soli - liść laurowy -pieprz -ziele angielskie buraki ugotować i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. paprykę i cebulę drobno pokroić. przygotować zalewę, dodać do niej cebulę i paprykę. gotować kilka minut. następnie dołożyć buraczki. gotować kolejne 10 minut. gorące warzywa przełożyć do słoików i ułożyć pod kocem. ja dodatkowo je pasteryzuję kilka minutek. tak dla pewności ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() polecił mi właśnie ten urosept (brałam go jak dziewczyny radziły 3 razy dziennie po 2 tabletki) i nospę, 3-6 tabletek dziennie. zauważyłam, że po tych lekach częściej chodzę siku i jest go znacznie więcej niż do tej pory. po niecałym tygodniu ból pleców minął całkowicie więc uważam, że ginekolog się nie pomylił. co ciekawe wyniki moczu były idealne, a przy opukiwaniu nerek nie czułam żadnego dyskomfortu więc początkowo nie wierzyłam, że ma to coś wspólnego z układem moczowym... Cytat:
powiem Ci szczerze, że jeszcze te 50 g nie było takie złe, jazdy się zaczęły po 75 super, że u Ciebie z nereczkami też lepiej Cytat:
nie, nie wierzę ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Konczi, wrzucę fotki jak już uporządkujemy, bo teraz to mamy normalnie burdel na kółkach
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem tez tak mam
|
|
#3455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z obcinaniem włosów pamiętam tylko przesąd przed maturą... Dziewczyny, które piszą prace mgr - zróbcie to teraz i będzie z głowy ja co prawda swoją pisałam już jakiś czas temu, ale zrobiłam to praktycznie w 2 m-ce. Ponieważ pisałam swoją pracę na podstawie prasy kobiecej z lat 80 tych musiałam zrobić to w bibliotece i to chyba było zbawienie - nic mnie nie rozpraszało. Teraz został mi jeszcze 1 semestr na podyplomowych, niestety promotor stwierdził że ciąża to nie choroba i że pracę napiszę wtedy kiedy reszta - zapomniałam mu powiedzieć że połóg to nie SPA...Coś mnie brzuch pobolewa więc wieczór będzie polegujący... Rozmawiałam z mężem, czy się nie boi ani trochę (bo ja - owszem, tak) a ten podchodzi zupełnie na luzaku. Nie wiem czy jest taki pewien że sobie poradzimy, czy nie zdaje sobie sprawy z tego co nas czeka |
|
|
|
|
#3456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobre ![]() wykorzystam to gdy znowu usłyszę od swojej teściówki tekst o ciąży i chorobie
|
|
|
|
|
#3457 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tamlin chyba ostatnio za dużo pracowałaś, należy ci się dużo odpoczynku. I komoda ![]() Przegapiłam więc Iwonka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i kolejnych lat w szczęsciu i miłości Sandra super, że z Maluszkową ok. Widzisz niepotrzebne nerwy były. A ja wróciłam przed chwilą z zakupów. Kupiłam drugą koszulę nocną i 4 pary skarpetek dla Maluszkowej. I blendamed na dziąsła. Niestety moja mieszanka już nie pomaga a dziąsła są w opłakanym stanie
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_ton kiedyś pytałaś czy mi się mocz polepszył po urosepcie. Wtedy na pewno nie bo go zjadłam wieczorem a rano szłam na badanie. Lekarz powiedział, że to może z pochwy do moczu leukocyty się dostają i musiałam się przygotować następująco: umyć (nie podmyć) wsadzić tampona, pobrać mocz ze środkowego strumienia i potem wyciągnąć tampon. W moim przypadku poskutkowało.
|
#3460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...yn-200-ml.html jest rewelacyjny przy problemach z dziąsłami |
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam dzisiaj zakupy kosmetyczne dla Niuni, wybrałam Hippa i kupiłam szampon, płyn do kąpieli, kremik, krem na odparzenia i oliwkę do tego z bambino kremik zwykły może się też przyda
no i płatki i patyczki i chyba mam już większą część
|
#3462 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż ostatnio jak sobie policzył ile nam dostało to rzucił się na łóżko z hasłem: K.... muszę się jeszcze wyspać ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez je oglądaliśmy ale wybraliśmy hippa później będziemy zmieniać na babydream ale na początek niech będzie ten hipp ... ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- a i zapomniałam się pochwalić że dzisiaj wygrałam w real plecak jest loteria jakąś tam i odpowiada się na pytania z dziadziny geografia .. zapytano mnie o jakąś kotlinę w afryce nie maiłam pojęcia co to gdzie to i jak to .. ale podali 5 odpowiedzi na wyświetlaczu to se strzeliłam 3 i wygrałam ![]() ![]() a mój mąż borak niestety nie trafił w odpowiedzi i wygrał rabat do McDonalda powiedziałam, że ma go wyrzucić albo oddać szczupłym
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna mi tak poleciła.Jeśli chodzi o urosept to mi po nim kiedyś spadły ładnie leukocyty . Brałam go bodajże 3x2 . Cytat:
jednak były kosmetyki z Hippa .A czy któraś z Was będzie używała sudocremu ?
|
|
#3465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jeszcze mam próbki z johnson'sa ... będzie co testować
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sudokrem zakupię na pewno. Aczkolwiek jak nie będzie odparzeń to nie będę stosować bo tak pisały dziewczynki, żeby bez potrzeby nie stosować.
|
|
#3467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak a propos SPA i połogu to kuzynka opowiadała mi wczoraj o swojej "przygodzie" w szpitalu tuż po narodzinach synka. Ale to dla osób o mocnych nerwach (!).
Przyszła do niej znajoma para - takich, co się uważali za przyjaciół TŻta kuzynki, chociaż prosiła go żeby nikt poza najbliższą rodziną jej nie odwiedzał w szpitalu. Ale przyleźli z kwiatami, których nie miała gdzie włożyć. Wstała z łóżka, żeby poszukać jakiegoś naczynia, i w tym momencie krew zaczęła jej cieknąć po nogach. Para nie wiedziała gdzie oczy podziać, przeprosiła ich i poszła do łazienki (w pokoju) gdzie po ściągnięciu majtek wypadł jej wielki skrzep krwi. W łazience brak było papieru toaletowego, nawet szmaty. Zamiast wychylić się i poprosić o cokolwiek (bo była zbyt zażenowana i spanikowana) wzięła ten skrzep w ręcznik papierowy i wrzuciła do ubikacji, co się skończyło oczywiście zatkaniem toalety. Wyobraźcie sobie, cała umazana krwią, spanikowana i z prawie obcą parą za drzwiami. TŻ sobie gdzieś polazł, czekała na niego w tej łazience, choć trochę to trwało... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a my podczas tegorocznego balu sylwestrowego wygraliśmy na loterii kilkunastogodzinny kurs jazdy konnej ale chyba go nie wykorzystamy bo gdzie ja z takim brzucholem na konia chyba go komuś sprezentujemy bo możemy z niego skorzystać tylko do końca tego roku Cytat:
|
||
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wybrałam wszystko z jednej firmy tak dla pewności
sudocrem raczej zakupię gdyby ten nie działał ... albo maść pośladkową jeszcze zobaczymy jak to będzie mam jeszcze próbki z nivea i Johnsona więc coś tam jest .. ale mam zamiar na początek użyć hippa ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
a linomag też mam oczywiście nie ? jejku to dopiero wygrana ... a ja wybrałam sobie jeszcze nagrody z DS - BOSCH Blender MSM7300 i BOSCH Maszynka do mielenia mięsa MFW1501 więc jestem zadowolona bardzo ))) ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- dobrze, ja uciekam do męża swego co by trochę się nim nacieszyć jeszcze ... spokojnego wieczorku
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój jakoś na to nie wpadł, żeby się wyspać na zapas ![]() Konczi, gratulacje wygranej
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3472 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja znowu pomyślałam sobie, że jak małą coś uczuli to wtedy musiałabym wyrzucić wszystkie kosmetyki danego producenta a tak to odstawię ten jeden ![]() a że nie zamierzam smarować jej wszystkim na raz to raczej wyczaję, który się dla niej nie nadaje. mam jednak nadzieję, że Lena będzie miała cerę po mamusi i żadne uczulenia się jej nie przytrafią
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-08-04 o 20:20 |
|
|
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
I_K a Ty na pierwszej stronie masz wpisany termin porodu 21.10, czyli taki jak ja. zmienił Ci się na 26.10?
|
#3474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No teraz to się boję. Ja do szpitala mam jakieś 35 km q..wa |
|
|
|
|
#3475 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam na dzisiaj laseczki!
Dobrej nocy! |
|
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam tyle, także jadę od razu jak tylko jakieś skurcze poczuje, nawet jak byłby to fałszywy alarm.
|
#3478 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam szpital w tym samym mieście jakieś 10 km dalej ... myślę że pojadę jak będę miała skurcze co 10 min ... zapewne to Tż weźmie taksówkę bo będzie tak wystraszony że nie wsiądzie za kierownicę to po pierwsze, a po drugie to Tż pracuje godzinę drogi od domu ... do pracy jeździ zakładowym autobusem ... więc jak dostanę skurcze jak on będzie w pracy to nie mam pojęcia co zrobię :/
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
laski uciekam do lozia spokojnej nocki życzę
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-08-04 o 21:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

i zazdroszcze

Prawda, że baaardzo "prawdopodobny"?
więc nie pisać mi juz o nim

63 dni do godziny 0
A w jakiej dawce bierzesz urosept?