|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() A ten przesąd brzmi - "nie obcinaj włosów, bo dziecku rozum utniesz" czy coś w tym stylu. Prawda, że baaardzo "prawdopodobny"? ![]() Dziewczyny! Mam pytanie odnośnie prania (trochę głupkowate) ![]() Czy myślicie, że mogę wyprać jasnobeżowe rzeczy z jasnoszarymi i błękitnymi? |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
bo jaki wpływ moje malowanie włosów może mieć na kolor włosów dziecka (niby powinno być rude ). albo to, że robię normalny make up (powinno być transwestytą!) - dajcie spokój
|
|
|
#3423 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my dziś pojechaliśmy do Ikei i nabyliśmy w końcu część frontów do szafek kuchennych, na które trzy miesiące czekaliśmy, no i mebelki dla małej do pokoju, mąż wczoraj siedział i projektował zestawik dla córci a dzisiaj przytachaliśmy go do domku i jutro pewnie będzie go składał albo jeszcze dzisiaj znając go a ja mam zamiar zacząć segregować ciuszki dla małej i te większe popakuję w worki próźniowe, bo na razie ich prać nie zamierzam. Mąż już pierwsze fronty przykręca i moja kuchnia zaczyna nabierać kształtu, ale jestem zadowolona
|
|||||
|
|
|
#3424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zostało mi 11 stron jeszcze. Sojka, Alfabia rosną te wasze dzieciny ![]() Potwierdzam dzidziuś po wypraniu prawie wogóle nie pachnie, nawet jak dodacie płynu dzidziuś. Mam w tym wyprane wszystko.
|
|
#3425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Piękne ciuszki! ja mam ich tyle, że się z przyjaciółką podzielę a i tak nie mogę się powstrzymać i co raz wchodzę do pobliskiego ciucholandu, ale na szczęście nic nie kupuję tylko oglądam sobie |
||
|
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
dzis mamy dzien sprzatania.. od rana podlogi, okna i wogole eh mam dosyc ![]() zaraz koncze i lezee juz do wieczora nic nie robie ![]() Colds u mnie w miescie ( ostrów wielkopolski) jest pare sklepow typu niemowlak lub tatko i tam planujemy kupic, ale powiem Ci ze tez wariuje bo juz nie wiem ktory wybrac laret grander albo jeszcze tambero wchodza w gre.. totalny metlik mam w glowie i chyba poprostu kupimy ten ktory bedzie najtanszy bo wszystkie spelniaja nasze oczekiwania widze ze u Ciebie w Poznaniu takie same ceny jak u mnie za Lareta zycza sobie okolo 1500 z fotelikiem gratuluje rozpoczetych tygodni ![]() Iwoncia wszystkiego dobrego z okazji 5 rocznicy slubu Lidka0308 w takim razie sto lat zyczymy z Igusia weronika widze dotarl do Ciebie misiu z bebilonu, i co nie zachwyca nie?
|
|
|
|
#3427 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiem co mi się przypomniało. Grające zabawko to samo zło. Dla rodzica
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I koleś mi podał cene 1530zł, już z fotelikiem. I okres oczekiwania od tygodnia do 4. Tylko nie wiem czy mi się w takim razie opłaca, czy lepiej dołożyć. Bo do Lubonia mamy trochę dalej niż do Poznania, a w Poznaniu i tak mamy lekarza.. .Teraz dopiero zaczynam żałować, że tak późno zabrałam się za kupno.. |
|
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Maggie mam zamiar kupic tylko minimum potrzebne do szpitala:P
|
#3431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzięki za odpowiedzi w sprawie wkładki w foteliku, jeśli nie będzie jej to chyba dokupię jednak ...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niegrzeczna no miś= nic specjalnego liczyłam na ładniejszego
|
|
#3433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
brawo za zmianę podejścia, oby poskutkowało!
|
||
|
|
|
#3434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3435 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Sto lat, sto lat... Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc nie pisać mi juz o nim![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję ja w żadne głupie przesądy nie wierzę. lepiej idź teraz, bo potem może być z tym ciężko
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Poznaniu, w Pati i Maxie, jest od 4 do 6tygodni, a w Luboniu od tygodnia do max 4. I tutaj jest różnica. Ale znowu.. Jakbyśmy dołożyli do paliwa to może wyjść tak, że taniej nas wyjdzie kupić wózek w innym sklepie w Poznaniu. Choćby w tym na Ratajach.. ![]() A cena no waha się, różnica to prawie 200zł, bo jeszcze w Szamotułach mam jeden sklep, ale tam cena wychodzi 1700zł. Tyle, że wózio jest po 2-3dniach ![]() Też no przyznam się bez bicia. Na wózek mamy aktualnie odłożone 1300zł. Resztę musimy dołożyć, a jesteśmy przed wypłatą.. Fenka odstawiam za 2tygodnie, więc zależy mi baaaardzooo na czasie. Chciałabym w czym mieć odebrać Małą
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-08-04 o 15:47 |
|
|
|
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie sadzilam ze tak dlugo sie czeka na wozek.. myslalam ze podoba mi sie i wyjezdzam od razu nim ze sklepu ![]() nam tesciowa mowila ze kupi ale nie chcemy jej obarczac takimi kosztami wiec tysiaka da a reszte sobie dolozymy, i tak nam sporo pomoze |
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
martusia26 no ja dostałam tylko miśka
a też mi się wydawało, że coś do tego miało być... bynajmniej jak się rejestrowałam to o czymś jeszcze była mowa.
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam
![]() ale mnie bolą plery i duszno jak cholera ![]() Ta lewatywa apteczna jest spoko (enema). Musialam se zapodać jak mialam mieć robioną kolonoskopię. Zielona mieszkania.U mnie dziś równiusienko 40 dni do porodu i apropo tego to mam pytanie: jak dojadę do szpitala ze skurczami to rozumiem że najpierw muszę się zalogować w IP a potem na porodówce czy też od razu gnać na porodówkę? I pytanie nr 2 - to do mamuś mających poród za sobą. Jak już się męczyłyście z porodem to miałyście majtki i potem je ściągałyście czy jyż bez byłyście. Wiem jak to brzmi ale tak myślę, jak mi po korytarzu każą ganiać a mi np. jeszcze będą wody odchodzić
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
elena U mnie idzie się na IP gdzie robią KTG, sprawdzają rozwarcie ... potem w zależności jak ze skurczami i rozwarciem kierują na patologię bądź porodówkę
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka wszystkiego najlepszego z okazjo urodzin.
Pogoda ladna slonce swieci ale nie jest bardzo goraco.
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do gaci to chodzi się bez. A tak w ogóle to widzę jak czytam porodu mam z wcześniejszych wątków że teraz po odejściu wód pozwalają chodzić. Jak ja pracowałam na oddziale i sama rodziłam to po odejściu wód nie można było chodzić jeśli główka nie była jeszcze w kanale rodnym, bo groziło to przodowaniem rączki, nóżki lub co bardzo niebezpieczne pępowiny. Wówczas problemu nie było bo się siedziało/leżało na łózku a podkład taki wielki był między nogami. Teraz jak widzę można chodzić ale wątpię aby majtki pozwolili ubrać. Nie raz akcja przebiega bardzo szybko więc jeszcze walczyć z gaciami nie ma czasu. Brzuch trochę odpuścił, ale skurcze dziś były z tym że rzadsze. Dobrze że w poniedziałek wizyta. |
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie nie wyobrażam sobie, jak one leżały/siedziały, przecież podobno jak się chodzi i rusza to lepiej się znosi te skurcze, prawda...?Dobrze, że już Ci przechodzi ten ból, mam nadzieję że w brzusiu wszystko w porządku |
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Na drogę gacie można ubrać
Na izbie zdejmiesz ![]() Cytat:
A jak wody odeszły w domu to w szpitalu od razu na wózek i tak na porodówkę jechały. I szczerze mówiąc to już jak boli tak okropnie to czy się chodzi czy siedzi czy leży jeden pies. Raz właśnie pamiętam jak przywieźli babkę co jej pępowina wypadła, lekarz rękę jej w pochwie trzymał aby dalej nie wysuwała się i migiem na cięcie. |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witam się w ten duszny dzień .. byliśmy u teściów na obiedzie na ogrodzie było fajnie miałam wiatraczek ale jak dopadła mnie fala gorąca to zakwitłam normalnie odebrałam wyniki posiewu i mam wynik ujemny czyli nie powinnam się martwić ???? nadrabiam w partiach bo mi przeglądarka odpitala numery ![]() Cytat:
cudnie że z Polą wszystko ok ...właśnie ja mam mieć ktg dopiero 16 na wizycie ehhh ![]() za nowy tydzień Cytat:
![]() za kolejny tydzień ...ehh to pobolewanie najgorsze Cytat:
![]() za kolejny tydzieńzdrówka dla męża co by Cię nie dopadło nic kochana .. oo widzę że lidlowski odstawia sprawdź koniecznie i daj znać, chcę nabyć taki dotykowy ale chciałabym by był wytrzymały
|
|
#3449 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za kolejny tydzień Cytat:
Lidka 100lat!!!! marzeń spełnienia !!! Cytat:
Tamlin ehh odpoczywaj i dobrze że masz tę wizytę .. chyba nabędę tę lewatywę ![]() Cytat:
widzę że kolejne dolegliwości .. u mnie dzisiaj twardnienie brzuszka jest ale daję radę ... Cytat:
|
|
#3450 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem z Ciebie dumna !!! bardzo dobra mobilizacja i trzymam kciuki za Ciebie .. wiem co to znaczy .. ja broniłam się na przełomie 29/30t a pracę pisałam do kwietnia i było to dość ciężkie ale dałam radę i Ty też dasz ale im więcej teraz dasz rady napisać tym lepiej .. później będzie trudniej pochwal się o czym piszesz? Cytat:
oj z tym piwem to racja jest - zakaz będzie wątkowy hehehe i racuszki tez dostaną zakaz ![]() bierz się za pisanie Cytat:
niestety ale w ciąży nasze odmóżdżenie jest mega i z koncentracją trudno ale musicie się zmobilizować laseczki Cytat:
Myślę, że możesz to razem wyprać, ja miałam beżowe i błękitne i razem prałam Cytat:
widzę że mąż się ucieszył oni tylko tyle mają radości ... czyż nie ?czekam na foty złożonych mebelków
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Prawda, że baaardzo "prawdopodobny"? 

). albo to, że robię normalny make up (powinno być transwestytą!) - dajcie spokój
to ja chcę chociaż pierogi ze szpinakiem

.

ale tak myślę, jak mi po korytarzu każą ganiać a mi np. jeszcze będą wody odchodzić
63 dni do godziny 0
wczoraj wieczorem przyszli do nas znajomi, trzeba było przygotować kolację, potem posprzątać więc się trochę zmachałam. A w nocy bolał mnie brzuch jak na okres, tylko trochę wyżej