|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Marinko Igorek zacznie chodzić, wszystko w swoim czasie
![]() dziękujemy za życzenia ![]() jutro imprezka, przyniosłam torta i chciałam 2kg wyszło jakieś 1,8 kg ... myślicie że starczy dla 10 osób dorosłych i 6 dzieci? ![]() aha i jeszcze jedno, myślicie że muszę dokupić jakieś ciasto ? czy ciastka wystarczą? poza sałatkami i przekąskami oczywiście, gorących dań nie zamierzam robić ( to nie chrzciny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Słoneczko z powodzeniem starczy i jeszcze zostanie. Ja miałam 2 kg i dla 18 osób dorosłych starczyło, i jeszcze 1/5 tortu została.
Ciasto? jak wolisz, nie koniecznie. Ale z kawałek możesz kupić
#2613 |
Zakorzenienie
|
Stronczek pewnie ze cookie chelsea moga wpasc
![]() ![]() ![]()
#2614 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja do Wawy tez nie dam rady(a chciałabym Was wszystkie zobaczyc- face to face), chociaż jak tak myślę, może byłby cień szansy ale wątpię czy Tż chciałby jechać bo sama nie pojadę, bo jednak cały dzień... i dwójka maluchów. Cytat:
![]() Dzieciaki sa różne, popatrz na moje dziewczyny. Jedna już biega (!) a druga zaczyna...
![]() |
#2615 |
Wtajemniczenie
|
hej
Alibany jakie śliczne z Was plażowiczki ![]() Maksymilian jaki dzielny pomocnik ![]() Justyna ja tez bym z chęcią dołączyła do Was. miłego spotkania! dziubku Boże chyba bym osiwiała ze strachu..oby się to już nie powtórzyło! brumku oby szybko pomogli teściowej!! co do zlotu to ja też chętna. mam nadzieję, że mąż mnie do W-wy puści ![]() padam na niewyspanie... pojachaliśmy wczoraj z tż i kolegami z pracy na przystanek woodstock. nie na długo jakieś 5 godzin. hanka była u mojej siostry. ale jak ją odebrałam (było przed północą) i dotarlismy do domu to się rozbudziła i padła dopiero po 2...a pobudka przed 8... kawę drugą muszę sobie zrobić. przede mną zakupy bo jutro roczkowa impreza. muszę do mamy pojechać popoludniu i pomóc wszystko poszykować...ale mi się nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Wtajemniczenie
|
![]() Położyłam Szymka na drzemkę więc mam wkońcu chwilkę dla siebie ![]() Mamy dzisiaj z A. 5 rocznicę ślubu ![]()
#2617 |
Raczkowanie
|
Hey
![]() znalazlam jakos weekendowo chwile wytchnienia dla siebie i oczywiście w ![]() ![]() dla iustynow i youyouów miłego grilowania wieczora i wogóle jednej fali ![]() ![]() patik ![]() ![]() brumek też myslałam ze przegapilam coś niedoczytałam z ![]() Telik nie wiem czy u was też? ale u nas ten kapelusz to hit sezonu i wogole hit hitów zakupowych, Jaś wywołuje w nim przez całe lato u wielu osób duże emocje ![]() ![]() ![]() ZLOT! myślę że wrześniowy weekend byłby najlepszy, akurat będzie już wrześniowo po wszystkich wyprawianych roczkach... a my z dziewczynami wymyślimy jakieś ciekawe miejsce na spotkanie ![]() ![]() szkoda tylko że wiadomo już że nie uda nam się spotkać wszystkim bo chętnie spotkałabym was wszystkie w jednym miejscu ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Dziubek to musiało byc straszne przezycie, do tego w nocy w czasie snu wogole bym sięnie spodziewała, może faktycznie wysyp zębów, a jak własnie u was ile Szymek ma zębów? ma 4? może to czwórki albo trójki tak idą ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2618 |
Rozeznanie
|
dziekuję dziewczyny za komplementy
![]() brumek też myślałam, że coś przeoczyłam odnośnie Twojej tesciowej. Zdrówka dla niej!!!! Aparat lustrzanka canon ale model już nieco przestarzały więc jak zwykle obróbka zdjęć robi swoje.... a biegunka to na 99%wirus, bo za duży zbieg okoliczności by był z racji tego, że wszystkie dzieciaczki z sobotniego spotkania mają te same dolegliwości. Juz w sobote jedne z chłopaczków zrobił pierwszą niełądną kupkę i widocznie już go coś brało i przeszło na resztę.....martwię się tylko bo Ala bardzo mało pije....50ml w dzień to max....... pisałyście o krupniku, wczoraj taki gotowałam Ali i chciałąm delikatnie dodać pieprzu....wsypało mi się go co najmniej pół opakowania!!!! Cała zupa na stracenie. wyjęłam tylko mięsko kilka warzywek spłukałam pod wodą i taki Ala miała obiad ![]() pieleszko ja jak mieszkałam w Żarach to co roku byłam na woodstocku ![]() Marina Igor na pewno ruszy niebawem, ma czas.....jak by miał 2 lata i nie chodzil to bym się martwiła ![]() Patik Sara widzę też się wzięła do roboty. Koleżanki córka tez w ogólne nie stawała i nie chodziła przy meblach, ale już przy innych podpórkach tak.... ![]() iustyna chętnie przyjmę parę kilo ale pod warunkiem, że pójdzie w biust i pupę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
Sara nie chce spać, a ja nie mogę nic zrobić. Posiedziała trochę z
![]() Samochód muszę posprzątać. I mam ambicję szarlotkę z budyniem zrobić, ale pewnie do wieczora mój zapał minie. Zresztą gorąco jest w domu, a piekarnikiem jeszcze bardziej nagrzeję. A może zlot w ostatnią niedzielę sierpnia?
#2620 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i nie zdziwiłabym się gdyby w tych spuchniętych dziąsłach szły już 3 ![]() Cytat:
![]() my za 3 dni mamy 2 rocznicę ![]() Cytat:
![]() no to życzę udanej imprezki !!!! u nas nadal kiespki apetyt i biegunka ale za to humor ma młody lepszy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Zakorzenienie
|
Madziulka Kochana kolejnych pięknych rocznic
![]()
#2622 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() I tak idę z nim w środę do lekarza ( z tą kością między piersiami ) to zapytam przy okazji. Madziulko kolejnych 100 przepięknych rocznic! ( my też w sierpniu 2 rocznica ślubu ![]() dziubku jak dobrze, że Denis w lepszym nastroju. patik ![]() słoneczko ja miałam torciaka 1,5 kg ( teściowa robiła ![]() ![]() Byłam teraz z małym w tesco, po smoka. Jednak nie dało się wytrzymać. Mówiłam Wam, że dzisiaj miałam masakryczną noc ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | ||||||||
Zakorzenienie
|
ZOSIA - STO LAT KOCHANIE NASZE ROCZNE JUŻ!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Witam się ze wsi, z działki ![]() Przyjechałam z Tymkiem na trochę na powietrzu pobyć. Wzięłam na wszelki wypadek rzeczy na noc, ale raczej nie odważę się zostać. Ze względu na to jego (nie)spanie tu ![]() ![]() Dzięki za kciuki za teściową - niestety zostaje na razie w szpitalu. Nie wiedzą skąd te bóle. Ale dali jej silne środki przeciwbólowe w kroplówce, więc chociaż ma dobry humor, bo poczuła ulgę. Cytat:
![]() Domyślam się, że nadal jesteś kłękiem nerwów i boisz się oko z niego spuścić ![]() Teliczku, weekend mamy! Nie zauważyłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Może zmiana miejsca tak na nią działa? W końcu dawno w domu nie mieszkała... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Dobrze gadasz! ![]() Cytat:
![]() A jak teraz brzuszek Ali? Przeszło? My chyba wtedy urodzinki wyprawiamy ![]()
![]() |
#2625 |
Raczkowanie
|
Hej!!!
Ja tak szybko jak zwykle ![]() No więc 3 dni pracy za mną.. Jest już lepiej, nie ryczę przynajmniej i powoli przyzwyczajam się do sytuacji. Patik pytałaś się w jakich godzinach pracuję - o 7 do 15, jadę razem z TŻ, bo mamy firmy koło siebie i w tych samych godzinach pracujemy. zawozimy Dominika do babci (teściowej), jakieś 5min samochodem od nas. także sytuacja nie jest zła, a nawet idealna, bo praktycznie od 16 już wszyscy razem jesteśmy w domku. Czasem nawet zjemy obiad u teściowej to już w ogóle dużo czasu mam na zabawę i spacery, przynajmniej do końca lata, bo zima to wiadomo ciemno, zimno już będzie po południu. Doczytałam o trudnych sytuacjach z duszeniem się Tymka i Szymka, bardzo współczuje tych chwil ![]() U nas tez ząbki ida i zdarza się, że D. zaksztusi sie śliną ale niegroźnie. pozatym, rzadkie kupki robi i budzi sie w nocy z płaczem ( a już tak ładnie przesypiał całe noce). Wczoraj dość dużo mleka zwymiotował przed snem, a przedwczoraj była podwyższona temp 38,1. U nas idzie dwójka dolna i czwórka. teraz ma 7ząbków. W dzień jest w miarę dobrze. Patik a tez miałam się pytać o postępy Sarki i czytam, że się ruszyło ![]() ![]() ![]() D. na razie to chodzi tylko trzymany za rączki. Zlot tak bardzo bym chciała w nim uczestniczyć, ale pewnie to niemożliwe, za daleko jak dla nas ![]() Przepraszam, że tylko tyle ale lecimy na plac zabaw a potem dziadkowie przychodza.
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My dzisiaj byliśmy na działce- foto w K. ;] Źle mi ![]() ![]() ![]() ![]()
#2627 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aktualnie obrabiam zdjęcia w picassie jak wiele dziewczyn tutaj....jest bardzo intuicyjny, na początku próbowałam wszytskie warianty a teraz juz mam swoje ulubione parametry. Zawsze na początku koryguję światlo (więcej, mniej), podwyższam delikatnie temperaturę kolorów, a później w zaeżności jaki charakter ma zdjęcie, to albo wzmacniam kontrast/podkręcam kolory, albo moją ulubioną opcja jest "proces krosowy", dodatkowo opcja winietowanie i wsio ![]() ![]() I jak wróciliście do domku na noc? Zmalowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
Brumek ja nie umiem zaproponować żadnej sensownej daty, bo 1 września wesele, nasz wyjazd nad morze na początku miesiaca, ( termin nie ustalony, a to od tżta pracy zależy). Może mniej więcej przed połową września?
Madzia no warunki idealne, tzn godziny, Każdy by tak chciał ![]() Dzisiaj Pisałam że Sara nie staje przy meblach tylko w wózku i basenie. Już staje, dzisiaj się nauczyła. ![]() Zapraszam na: http://mojewypieki.blox.pl/2008/10/S...-budyniem.html Sara ma nadal duże ciemiączko. Mam wrażenie że nie chce się wogóle zrastać. Zmalowana a w Lbn szukasz pracy, tak? bo na sam Ś. to marne szanse chyba?
#2629 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój młody dzisiaj dostał temperatury, chyba znowu z przegrzania... ![]() Jeszcze mnie tż wyprowadził z równowagi na wieczór, będzie mi się tu mądrzył na temat wychowywania dziecka (sama ostatnio z młodym siedze całymi dniami i wieczorami, bo on zajęty robieniem jakiejś barierki na balkonie i innymi pracami przy domu ale będzie mnie pouczał mądrala ;/)
![]() |
#2630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ciasta to ja budyniu niecierpię... ![]()
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara ma teraz faze na niejedzenie z butelki, wszystko tylko łyżeczka (jak nie moje dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Zakorzenienie
|
Wprowadzacie już mleko krowie ? Pamiętam, że u Marinki się ostatnio pojawiło przez pomyłke. Jak skończymy antybiotyk to zrobie Małemu budyń na takim mleku. W sumie zupy śmietaną zabielam od dawna..
#2633 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A do kiedy planujecie być na MM, do 2 czy 3 lat? ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Wiem wiem, na godziny pracy nie mogę narzekać, tym bardziej, że razem z TŻ kończymy. No to teraz Sara nic innego nie będzie robiła tylko wstawała przy wszystkim. U nas już nie ma ciemiączka, na szczepieniu ostatnim tak mamy wpisane do książeczki. Podpytaj się lekarza przy wizycie, a byliście już na szczepieniu?
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
madziak1 no to u nas jogurty też. A do kiedy ? Pojęcia nie mam
![]()
#2635 |
Zakorzenienie
|
Chciałam dać na krowim 2% kasze manną ale nie chciała. Zresztą żadnych kasz nie chce jeść. Ani dzieciowych ani nie dzieciowych. Jej tylko mleko do szczęścia potrzebne.
![]() Dzisiaj zrobiłam specjalnie dla niej ogórkową i skończyło się otworzeniem słoika na obiad. I gdzie tu oszczędność. A kiedyś jadła i jej smakował kwaskowaty smak. Zupy niektóre zabielam, i jogurty je. A tak do picia to nie dawałam. Urobiłam się dzisiaj. Obiad dla nas, dla Sary, zakupy, ciasto, , sprzątnie samochodu i domu, spacer. Oglądam masajkę na polsacie. Nie mam siły sie wykąpać i "zmopować" podłóg. Madzia we wtorek mamy szczepienie. Tylko u nas popaprane jest wszystko, bo: w innym miejscu się szczepimy, do innego pediatry prywatnie jeździmy, a jeszcze u innego jest zapisana na nfz.
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-08-04 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
Też oglądam Masajkę, nie wiem który już raz
![]()
#2637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie myślałam nawet nad tym.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Zadomowienie
|
Też oglądam, pierwszy raz, a na scenie przed chwilą się popłakałam....
#2639 |
Zadomowienie
|
Zosieńko kochana sto lat i spełnienia wszystkich dziecięcych marzeń!
![]() ![]() Dziubku, Wy też 7 sierpnia ślubowaliście? ![]() Madziulka, 5 lat to już ładny staż, gratuluję rocznicy. ![]() Zmalowana, trzymam kciuki,żeby w tym miesiącu się udało. ![]() Alibany, zdrówka dla małej ![]() Zapałeczka, oby temperatura szybko spadła. ![]() Gdzie jest Zanka? Coś dawno jej nie było... Wiecie co, nie zdawałam sobie sprawy, że niespełna roczne dziecko może urządzać takie histerie i to o byle co (po zapięciu pasów w foteliku do karmienia, czy usadzeniu jej samej na podłodze)... ![]() Powiedzcie, czy Wasze maluchy dają sobie spokojnie przyciąć paznokcie? Hania od jakiegoś czasu nie daje ich dotknąć, jak tylko widzi obcinacz. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Marzena u nas od jakiegoś czasu jest to samo. Obcinam na raty, sadzam na kolanach i włączam muzykę w tv. 3 paznokcie obetnę dopóki nie zczai bazy. I tak cały dzień nam zejdzie nam zejdzie na zabawie w kotka i myszkę z obcinaniem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.