|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Delicjanko ja też bym się wzruszyła i ryczała na taką wieść
![]() Marsi aż mi się łezka w oku zakręciła szkoda że takie osoby tak szybko od nas odchodzą.Djerba nie tylko belly Ci urósł ,cyc też niczego sobie Ok wypróbuje dziś czosnek na noc, akurat mężul poszedł na nockę do pracy to nie zaczadzieje |
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, ale brzunio cudny!
Ja mam już okrąglutki, ale niektórzy ludzie chyba udają, że tego nie widzą... Dzisiaj graliśmy koncert, niedaleko nas na ławce siedział koleś i palił, dym leciał prosto na mnie, patrzyłam na niego wzrokiem mordercy i gładziłam się po brzuchu, to po 3. fajce przestał palić i już więcej nie zapalił, będąc w pobliżu, no ale mimo wszystko... Ludzie, przecież nikt nie ma takiego brzucha z przejedzenia czy przepicia.
|
|
|
|
#304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda, że mój mąż tego cyca nie może zobaczyć ![]() zanim on wróci to pewnie jeszcze trochę podrośnie
|
|
|
|
|
#305 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej,
jejku ja też cały czas głodna chodzę. Dzisiaj na kolację zjadłam 6 kanapek z sałatą, wędlinką i czerwoną papryką Tyle chleba to ja przed ciążą przez cały dzień jadałam, a nie na jeden posiłek ![]() Cytat:
Ale każda z nas ma inne potrzeby ![]() Cytat:
Cytat:
djerba fajny brzuszek
|
|||
|
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Wątek goni, aż się kurzy! Próbuję Was nadrabiać, ale nie daję rady. U mnie z dzieckim ok, wazy 250g w 20tc, brzuszek troszkę wystaje. Załamałam się przed chwilą więc się Was poradzę - może ktoś mi pomoże? Wyskoczyła mi teraz opryszczka - jak sobie z nią poradzić? Czy można zastosować vratizolin? Jest możliwośc, że w wyniku różnych uniesień ślina dostała się tam. Czy to może zagrozić dziecku? Chyba umrę do końca sierpnia, kiedy kolejny raz idę na usg ;( |
|
|
|
#307 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
polskie drogi, chodniki nie nadają się z reguły do jazdy na lekkich, piankowych kołach - powiem tak, spacerówkę-parasolkę mam na takich, używana rok, dramat. Koła niemalże zdarte, każdy kamyczek czuć. A jednak pompowane koła dają zdecydowanie lepszą amortyzację, a to ważne dla malucha.
|
||
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Neipys super, ze z dzieciaczkiem wszystko ok
![]() A tak w temacie hormonow i placzliwosci to przypomnialo mi sie jak wczoraj przed drzemka Gabrysi wzielam sie za czytanie jej "dziewczynki z zapalkami" i zaczelam tak ryczec, ze az sie mloda przestraszyla i malo co nie zaczela plakac razem ze mna
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie po 6 dniowym urlopie ... Ledwo co dalam rade nadrobic poprzedni watek, a tu jeszcze 11 stron nowego przede mna
ale to juz jutro ....Czy moge poprosic o wpisnie na liste ciezarowkowa, bo mnie nie ma -> OM 14,04 - termin mam na 21 stycznia ![]() edit juz doczytalam, ze trzeba miec 100 postow, by na liste trafic .... ************************* ********** szajajaba, a czy Ty kochana robisz zarobkowo te Twoje cudenka na drutach, bo jak widzialam zdjecia sweterkow, to chetnie bym zamowila dla Groszka, jak tylko bedzie wiadomo to tam w brzuszku siedzi ![]() ![]()
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-05 o 00:01 |
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Melduję się na nowym wątku. Wczoraj próbowałam nadrobić Wasze pisanie ale nie dałam rady. Dzisiaj też tylko tak po łepkach nadrobiłam. Delicjanka, gratuluję córeczki ![]() Lenova, co do wymiotów z domieszkami krwi to już pisałam. Też od czasu do czasu takie mam. Raczej nie są groźne. Po prostu może przełyk albo żołądek jest nadwyrężony i dlatego trochę krwawi. djerba, świetny brzuszek Witam wszystkie nowe mamuśki na forum
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamuski
![]() tak jak pisałam- dzisiaj jestem u mamusi ![]() Djerba- brzuszek że łał trzymajcie się i miłej niedzieli |
|
|
|
#312 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35699366]
Ależ ja dawno temu notkę napisałam: http://www.dzieciologia.blogspot.com/search/label/wózek [/QUOTE] No tak, a myślałam, że już całego Twojego bloga przewaliłam Zaraz się biorę do lektury.Ojej toszto już na ciąża! A nie jakieś tam wzdęcia Piękny, okrągły brzuszek, tylko sobie życzyć takiego za miesiąc![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dzięki za opinie na temat wózków, na pewno przydadzą się mnie i reszcie Mamusiek Ja korzystam z tego rankingu: http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/. No ale trzeba zobaczyć na żywo-kilka takich sklepów w Szczecinie jest A wiecie, że w październiku mamy w SZCZ. targi Mamy Dziecko: wystawcy wózków, łóżek, ciuchów ciążowych, warsztaty, lekarze a nawet aparat 4D do skorzystania Chcę się na to wybrać-fajna sprawa. No i ciąża już będzie dość zaawansowana to akurat Miłej niedzieli
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już po śniadanku, piję herbatkę - ale dziwne bo ostatnio mi coś nie wchodzi i wręcz mi nie dobrze po niej ![]() Djerba wyglądasz kwitnąco sliczny brzuszek a jak z wagą ?? Mi już pieczenie przeszło no ale jeszcze dziś zażyje te leki bo po 2 dniach to troche szybko sie wyleczyło...
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jestem nie wyspana. Wczoraj był kolega i siedział do 1 w nocy, a później go odwoziłam. A rano o 7 pobudka bo siku przecież ehhh
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
hej,
już z rana zaliczyłam rigoletto chciałam ugotować rosół, otwieram lodówkę a tak śmierdzi trupem- szmaty mi wczoraj śmierdzące mięso sprzedały, normalnie w pysk rzucić zdąrzyłam do kibla dobiec, ale nawet TZ zrobił się zielony poza tym dzisiaj teście pojechali na dluuuugi shopping i w końcu mogliśmy swobodnie poszaleć z mężem, kurde normalnie nie poznaje się, hormonki służą Cytat:
http://motherandbaby.pl/ TZ nie chciał iść ale wczoraj udało mi się go namówić- cieszę się bo tam wiele rzeczy będzie można zobaczyć i dotknąć poza tym może znajdę w końcu jogę i masaż dla ciężarnych |
|
|
|
|
#316 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a teraz już żadnej babci ani dziadka![]() Witam się w niedzielę, wczoraj mi internet strasznie chodził, nie mogłam nic zrobić więc się nie odzywałam, dzisiaj nadrobiłam i zaraz ide jeść śniadanko. Mnie się podoba bardzo ten wózek http://allegro.pl/tako-laret-multico...522761291.html
|
|
#317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet nie wiem kiedy ten kg się przyplątał :P
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
witam i ja z rana, w kolejnym dniu czekania na amniopunkcję!
nie umiem pozbierać myśli ani zająć się czymkolwiek tak porządnie... nie wiem czy wspominałam, ze lekarz wyliczył mi statystyki i wychodzi, że 1:800, a nawet 1:1000 tego ryzyka urodzenia dziecka z ZD. No, ale ponieważ NT wyszło mi wysokie, to mam prawo na amnio... miłego dnia!
|
#319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jej chłopaki bardzo lubiły kubełkową spacerówkę.Cytat:
|
|||
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, sliczny brzuszek!! Jaaaki duuuzy
|
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
Laseczki jakby któraś chciała dekoracje do pokoju maleństwa to znalazłam na necie fajny motyw http://www.pinspire.pl/pin/show/9644488
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ja to się aż boje bo coś czuje że zaraz będzie 1,5 więcej a co dopiero potem
|
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki z rana, nadrobilam nowy watek
![]() widzialam, ze byla mowa o wozkach, ja tez mam wybrany, ale patrzac na wasze limnki to wydaje mi sie strasznie drogi ![]() :conf used:http://allegro.pl/wozek-x-lander-x1-...537575491.html zasugerowalam sie pobytem w szpitalu jak plamilam i opiniami dziewczyn, kilka z nich bardzo chwalilo sobie firme x-lander, odradzano mi wozek na 3 kolach ... Jak bylam teraz nad morzem to mialam obsesje na punkcie wozkow haha ... strasznie duzo bylo rodzin z dziecmi i ciezarnych kobitek, wydaje mi sie ze wczesniej ich az tak bardzo nie zauwazalam ... ciagle mowilam mojemu TZ zobacz ta tez w ciazy i ta i ta ![]() co do przytycia to ja przytylam juz 5 kilo, az mi wstyd jak czytam jak wy minimalnie tyjecie ... Nad morzem pocalym dniu obrzarstwa, to byly dni ze mialam brzuch jak w 9 miesiacu, wydety taki twardy balon
|
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wczesniej były aukcje z 3w1 ale cos nie mogę znaleźć. Rozmawiałam kilka dni temu z sąsiadką która okazało się, ze ona ma właśnie taki i bardzo jest z niego zadowolona W sklepie już też go macałam
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2012-08-05 o 11:42 |
|
|
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Mój dzień niestety zaczął się okropnie zresztą to już nie nowość powiem Wam szczerze że już mam dosyć , już chyba 5 dzień z kolei kiedy budzę się z zatkanym nosem, mega bólem głowy, bolącym gardłem i mdłościami. Ja już nie dam rady funkcjonować, chodzę jak naćpana, nie wiem co się dziej dookoła , najchętniej bym tylko leżała ale i wtedy mnie cholera bierze bo ileż można leżeć Tak Wam zazdroszczę że sobie chodzicie gdzieś na spacery, do zoo , nad jezioro itp a ja nawet nie dam rady do sklepu się ruszyć bo słabo mi się robi. Chyba wybiorę się do internisty ale to mąz będzie mnie musiał na rękach nieśc bo sama nie dojdę ![]() Jestem beznadziejnym przypadkiem |
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() po 2 tygodniowych wakacjach wracam do normalności tak szybko mi czas zleciał i z roku na rok coraz ciężej wyjeżdżać od rodzinki, od najbliższych. A teraz w ciąży było jeszcze gorzej. Ale nie będę smęcić bo zaraz znowu będę ryczeć wakacje cudne, pogoda cudna no ale co najważniejsze przebadaliśmy naszego maluszka. na usg nasz mały ufoludek całe badanie siedział po turecku i nic a nic nie chciał pokazać co ma między nogami. A szkoda bo mieliśmy usg 3d więc super wszystko byłoby widać. A na zdjęciach ze zwykłego usg widać ślicznie całą rączkę, że paluszki można liczyć, a na 3d buziaka, skrzyżowane nóżki, a na jednym zdjęciu jak kciuka śsie najważniejsze, że dzidzius zdrowy, serduszko bije jak szalone, widzieliśmy nerki - budowa idealna, wątrobę i inne narządy. pokazał nam nawet lekarz dwie półkule mózgowe jak pięknie się rozwijają. uszka, oczka nosek no wszystko było super widać i słychać a na dzień dobry dzidziuś zaczął się głaskać rączką po głowie i opłacało się zjeść batona przed badaniem, bo bobas skakał i fikał zaraz zrobię zdjęcia to Wam pokażę ![]()
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() I mamy niedziele mój Tż usnął :[ wrrr chociaż i tak nuda... a może później go namówię na jakąś przejażdżkę ;D jutro jade obejrze jakieś wózki, bo powoli czas zacząć się rozglądać, Tż mówi że weźmie wózek od swojej siostry, ale ja nie chceee ! poza tym ona będzie chciała niedługo drugiego maluszka i co będzie chciała żebym jej oddała czy coś.. swoje to swoje. ;]..... aaaaaale parno.. chyba będzie burza. Djerba.. ale brzuńko )) fajny
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam po siostrzenicy wózek firmy Bebecar, model Multipla AT - chyba jakiś starszy, bo ciężko go znaleźć w googlach, ale bardzo, bardzo porządny, z dużymi kołami, spacerówka + gondola + fotelik, w idealnym stanie... Także ten wydatek mam z głowy... Siostra ma jeszcze małą spacerówkę składaną - taką do samochodu, to też mi ją odda na ten czas.
A co do wagi, to u mnie ok 1kg (a dokładnie 0,9kg ), także chyba nie ma tragedii. Mój TŻ się dziwi, że już niedługo 5. miesiąc ciąży, a ja dalej tak mało ważę... ![]() A, i u mnie lekkie pukanie w środku (nie są to kopniaki na pewno, ale nie pochodzi też od mojego żołądka ) jest na porządku dziennym od 2-3 dni. Zauważyłam wzmożoną aktywność w nocy i nad ranem.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-05 o 12:06 |
|
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
))
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

szkoda że takie osoby tak szybko od nas odchodzą.

) ta dziedzina to czarna magia. Jak czytam koła piankowe, dmuchane, stelaż taki a taki to mi mina rzednie....
bo ja ciągle i ciągle, a przeziębiona nie jestem......
polskie drogi, chodniki nie nadają się z reguły do jazdy na lekkich, piankowych kołach - powiem tak, spacerówkę-parasolkę mam na takich, używana rok, dramat. Koła niemalże zdarte, każdy kamyczek czuć. A jednak pompowane koła dają zdecydowanie lepszą amortyzację, a to ważne dla malucha.

ehhh