|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Fuerteventura;)
taj
Cytat:
Witaj Byłam przy Olivia Beach, ale nie w srodku. Fakt, jest przy samej plazy, ale jest na zupełnym odludziu ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie Fuerta jest cudowna. Ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia. Uwielbiam takie puste, niezamieszkałe miejsca bez nawału turystów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Przyczajenie
|
No ja teraz troszkę żałuję, że wykupiłam tylko 7 dni, 10 byłoby lepsze, ale to może następnym razem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
zazdroszcze, wlasnie ogladalam swoje zdjecia i chetnie bym tam wrocila...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
Wróciłam wczoraj z Fuerty z hotelu SBH Club Paraiso Playa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
No to napisz jak było?
![]()
![]() |
#336 |
Rozeznanie
|
onoono ty tam nie czekaj na pytania tylko sma pisz ..zwłaszcza .o czym warto pamiętać czyli co zabrać ....zakochana w fuercie ?
ja już odliczam dni ... za 25 dni o tej porze będę sobie leżeć na plaży ![]()
![]() |
![]() |
#337 |
Przyczajenie
|
Oj, zakochana po uszy
![]() ![]() Hotel bardzo fajny, w fajnej części wyspy. Jedzenie faktycznie super, trochę przytyłam ![]() No i plaże Sotavento, nie myślałam że są AŻ tak szerokie, czułam się jak na pustyni, ale wiatr niesamowity ![]() Trochę zlekceważyłam zalecenia o ciepłych ciuchach na wieczór i wzięłam tylko dwa cieniutkie sweterki, a mój mąż jedną, jedyną bluzę. A że codziennie wieczorem puszczali mecze Euro przy basenach, skończyło się tym, że siedziałam w kapeluszu owinięta kocykiem, bo wiał chłodny wiatr ![]() No i filtry i jeszcze raz filtry! Tam jest bardzo zdradliwa pogoda, nie czuć tak upału (chyba że przestanie na chwilę wiać, wtedy słońce wręcz pali!). My pierwszego dnia byliśmy przerażeni wiatrem, ale trafiliśmy akurat na taki dzień, potem wiało już mniej. poza tym później okazało się, że ten wiatr wręcz ułatwia tam życie. Jak opalaliśmy się na leżakach i przestawało wiać, to się nie mogłam doczekać tego wiatru ![]() Jak któraś z Was będzie w tym hotelu, to podpowiadam, że na leżakach przy brodziku wieje najmniej ![]() Ale bym chciała tam wrócić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Dot.: WYSPY KANARYJSKIE! Co, gdzie i jak?
odświeżam wątek, bo wakacje w pełni
![]() wybieram się na WK po 20 sierpnia (wciąż szukam towarzyszki...) i nie umiem się zdecydować, na którą wyspę chcę jechać... może Wy pomożecie? zależy mi i na odpoczynku na plaży i imprezowych nocach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Teneryfę - Siam Park i Loro Park są świetne!
A lecisz 20 sierpnia i nie masz wykupionej jeszcze wycieczki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Szanelowa Madżesti
|
Ja polecam Gran Canarie - Las Palmas, Maspalomas, Puerto Rico, Palmitos Park, Roque Nublo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Słoneczko świeci, śmigasz w klapkach ... a u nas mrozy i chlapa. Kanary to znakomita opcja wyjazdowa przez cały rok, polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
SweetThing -dokładnie od 24.08 mam urlop, trochę niespodziewanie dlatego mam opóźnienia w wyborze wakacji
![]() ![]() aniyam - a jak zależy mi jeszcze na życiu nocnym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Szanelowa Madżesti
|
też nie było problemu, jak nie w hotelu to w Puerto Rico były całonocne imprezy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
mam wstępną rezerwację w Hotelu Vistamar, jak zobaczyłam zdjęcia to zakochałam się od 1 wejrzenia, mam nadzieję, że na żywo naprawdę tak to wygląda
![]() ![]() właśnie doczytałam, że też tam byłaś <lol>
sky's the limit Edytowane przez agens Czas edycji: 2012-08-02 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie, planujemy z mężem podróż poślubną na Fuertaventurę, co prawda rocznicę mieliśmy w lipcu ale taka przyjemność kosztuje i trzeba było troszkę na nią odkładać.
Czy mogłabym prosić forumowiczów o opinie na temat hotelu Barcelo Jandia Playa, warunków klimatycznych w jego pobliżu na czas 11-18 wrzesień ? byłabym bardzo wdzięczna. I jeszcze pytanko: jako młodzi ludzie po 25 roku życia ale przed 30 ![]() ![]() ![]() Dodam, że te wakacje planujemy na własną rękę nie przez biuro i lecimy z Irlandii. Istnieje dobre połączenie autobusowe w kierunku hotelu z lotniska? ponoć to około 80km? Wiem że hotel ma autokar do zamówienia ale z tego co pamiętam to około 190 euro za trasę tam i z powrotem ![]() O co miałam zapytać, chyba zapytałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Przyczajenie
|
Kochani, jeżeli chcecie jakieś informacje o kanarach to zapraszam na mojego bloga, adres niżej. Nie jest to raczej reklama a forma pomocy, nie chce mi się drugi raz pisać tego samego. Głównie są tam informacje o Teneryfie, bo na resztę wysp wybieram się za rok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
ja w tym roku (jutro) lecę na Fuerteventurę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#349 | |
psy-chopatka
|
Cytat:
![]() Miłego pobytu!
![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
dziękuję i wzajemnie
![]()
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dyskotek nie interesowalam się, ale miejsc do posiedzenia przy piwku (polecam jednak winko ![]() Co do transportu z lotniska, chyba taniej wyjdzie publiczny, to koszt ok 10 euro jak wynika z tej strony: http://www.aena-aeropuertos.es/csee/...1237554530095/ Na zobaczenie atrakcji wyspy starczy 1 dzien, max 2. Koszt wypozyczenia Opla Corsy to 35 E z tym, ze niektore rzeczy zobaczyc mozna tylko podróżujac terenowką, to juz co najmniej 70 E. Polecam wypozyczalnie Cicar, korzystalismy z niej na Lanzarote i na Fuercie i wszystko bylo super. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Przyczajenie
|
Nebraska dzięki wielkie za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Teneryfa
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
ziewczyny przyznawac sie ktora odlicza tygodnie do wyjazdu tak jak ja?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
wróciłam choć ciężko było wyjeżdzać .....
byłam w hotelu pajara beach -pokuj mieliśmy na najwyższym piętrze (nr1) z widokiem na ocean - bardzo mi się podobał, czysto ładnie elegancko - jak na zdjęciach w necie co można znaleść. Sam hotel może nie jest idealny gdzie nie gdzie można dostrzec odpadający tynk ale widziałam już gorsze miejsca a niby mające więcej gwiazdek ...ogólnie bardzo czysty i przyjazny, jedzenie dobre w stylu angielskim(jajka, bekon, donught) oraz owoce morza jednak po 2 tygodniach tęskniłam za normalnym mięsem (tam jest dziwne nie umiem powiedzieć co mu było) ....basen z lodowatą wodą ale nawet 2 razy sie w dużym basenie kąpałam (reszte w małym gdzie woda była zanczanie cieplejsza i w oceanie) sama wyspa wspaniała, bardzo spokojna, bezludna i dająca poczucie oderwania od miejskiego szumu aż do nie wyobrażania całkowite oderwanie od spraw pracy i ludzi (zwłaszcza tak jak ja sie wyłączy tele) -- wyspa jak księżyc bez ludzi i drzew... naprawdę warto wziąć sobie samochód i samemu pojeździć po wyjątkowych zakamarkach ...dodatkowo byliśmy na wycieczce dokoła wyspy przez itakę organizowaną (nie byliśmy na lazarote i żałujemy) ....szczerze to naprawdę warto i bez stresów jedzie się na Cofete (terenówka obowiązkowa), za to dużo nerwów kosztowała mnie wyprawa przez urwiska do wioski Betancuria i dalej na północ na załączniku zdjęcia drogi jaką się pokonuje ![]() na fuercie z pewnością dużo rzeczy może zaskoczyć (nas m in. pogoda w 1 tygodniu było dość pochmurno ale potem opalanie nadrobiłam na pewno trzeba pamiętać by zabrać długi rękaw na wieczór i to nie żart, malutkie miasteczka i domy na odludziu) ale naprawdę warto było tam pojechać i chętnie pojechała bym jeszcze raz ...
![]() ślub 07. o7. 2012 ![]() Edytowane przez kotek6 Czas edycji: 2012-08-19 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Fuerta my love
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A teneryfa jest cudowna!! Bylam tam 2 razy w II 2011. Piekne wspomnienia. tu troche fotek jak masz ochote. http://womanontheway.wordpress.com/c...1-teneryfa-ii/
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam Was
![]() ![]() Przede wszystkim zastanawiam się, co będzie lepsze: Teneryfa, Gran Canaria, Lanzarote czy Fuerteventura? Jak czytam Wasze posty to wychodzi na to, że najlepsza jest Teneryfa ![]() Chciałam Was jeszcze zapytać jak tam jest z obiadami? Drogie? Lepiej chyba wybrać oferte z all inclusive?
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() piękne piaszczyste plaże, które skusiły nas na wyjazd tam (a właściwie to ja się tak upierałam ![]() ![]() ![]() Spodziewałam się pięknej, zielonej wyspy, pełnej turystów, same piękne, białe, piaszczyste plaże - a tu głazy ![]() Wyspa bardzo wietrza, ciągle wiał dość mocny wiatr, który średnio współgrał z nabalsamowanym kremem do opalania ciałem- po prostu się przyklejał do skóry ![]() Na prawdę spodziewałam się czego innego po samej wyspie, ale kto wie może inne są takie jak mi się wymarzyły ![]() ![]() Jeszcze dodam, że przez wiatr nie czułam się jak na takich zagranicznych wakacjach, bo nie odczuwałam ciepłego słońca (a ja lubię jak grzeje ![]()
![]() Edytowane przez yes Czas edycji: 2012-08-21 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.