Wyspy Kanaryjskie - Gran Canaria, Teneryfa, Lanzarote, Fuertaventura - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 14:03   #331
Beffana
Raczkowanie

Dot.: Fuerteventura;)

taj
Cytat:
Napisane przez Amitiel77 Pokaż wiadomość
Hejka ja lecę na Fuerte 20 czerwca na tydzień do hotelu Riu Oliva Beach. Postawiłam na ten hotel ze względu na to, że jest na samiutkiej plaży, a właściwie na wydmach Corralejo. Cieszę się jak dziecko na ten wyjazd i niecierpliwie odliczam dni Czy któraś z Was wybiera się w tym czasie w te okolice, a może ktoś był już w tym hotelu i może coś o nim powiedzieć. Chodzi mi dokładnie o ceny wycieczek proponowanych w hotelu, bo chcielibyśmy z narzeczonym zobaczyć Lanzarote, przepłynąć się katamaranem, żeby zobaczyć delfinki i zafundować sobie wycieczkę dookoła wyspy, ewentualnie zobaczyć jeszcze Isla de Lobos. Wiem, że wynajęcie auta wychodzi taniej ale nie prowadziłam samochodu od ponad 10 lat więc nie chcę ryzykować. Fajną opcją byłoby spotkać po przyjeździe jakiś fajnych ludzi, z którymi można by się wybrać na tour po wyspie (zawsze to taniej) . Kurcze jeszcze nie wyjechałam a już jestem zakochana w wyspie oglądając zdjęcia i filmiki na youtube. Aż strach pomyśleć co to będzie jak już tam dotrę i nie będę chciała wracać

Witaj
Byłam przy Olivia Beach, ale nie w srodku. Fakt, jest przy samej plazy, ale jest na zupełnym odludziu Mi to kompletnie by nie przeszkadzalo Lubie puste miejsca ;D Dla mnie problemem jednak był baaaardzo silny wiatr. Tam wiało bardzo silnie przez co było zimno. Nikt się tam nie opalał. Było za to pełno kitesurfingowców. Aaa i w kamionkach chroniących przed wiatrem było troche nudystów No ale bylam w Kwietniu wiec moze w czerwcu bedzie cieplej. Za to widoki pięknie. Lobos pod nosem, ze tak powiem, a wycieczka na Lanzarote to 13 minut wodolotem
Ogólnie Fuerta jest cudowna. Ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia. Uwielbiam takie puste, niezamieszkałe miejsca bez nawału turystów 7 dni to dla mnie zdecydowanie za mało. Wróce tam jeszcze na pewno!
Beffana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 22:00   #332
Amitiel77
Przyczajenie

No ja teraz troszkę żałuję, że wykupiłam tylko 7 dni, 10 byłoby lepsze, ale to może następnym razem Co do tego, że hotel stoi na pustkowiu to wiedziałam jak go rezerwowałam i zrobiłam to troszkę specjalnie, bo jadę odpocząć i się zrelaksować, a nie imprezować. Zresztą ja zawsze lubiłam miejsca z dala od wielkich kurortów. Poza tym do miasteczka nie jest tak daleko, można sobie spacerek plaża zrobić A jeśli chodzi o wiatr to się nie boję, przyzwyczaiłam się do wiatru, bo u mnie wieje prawie codziennie i to dość mocno
Amitiel77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 14:26   #333
aniapoi
Raczkowanie

zazdroszcze, wlasnie ogladalam swoje zdjecia i chetnie bym tam wrocila...
aniapoi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 11:30   #334
onoono
Przyczajenie

Wróciłam wczoraj z Fuerty z hotelu SBH Club Paraiso Playa było super, polecam ten hotel. Jakbyście chciały o coś spytać to chętnie odpowiem
onoono jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 11:59   #335
atrament
Raczkowanie

GG do atrament

No to napisz jak było?
Stary 2012-06-21, 17:54   #336
kotek6
Rozeznanie

onoono ty tam nie czekaj na pytania tylko sma pisz ..zwłaszcza .o czym warto pamiętać czyli co zabrać ....zakochana w fuercie ?

ja już odliczam dni ... za 25 dni o tej porze będę sobie leżeć na plaży b

ślub 07. o7. 2012
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 11:44   #337
onoono
Przyczajenie

Oj, zakochana po uszy na pewno jeszcze kiedyś tam wrócę
Hotel bardzo fajny, w fajnej części wyspy. Jedzenie faktycznie super, trochę przytyłam Widoki przepiękne, szczególnie podobało nam się w wiosce Ajuy, polecam każdemu odwiedzić to miejsce.
No i plaże Sotavento, nie myślałam że są AŻ tak szerokie, czułam się jak na pustyni, ale wiatr niesamowity
Trochę zlekceważyłam zalecenia o ciepłych ciuchach na wieczór i wzięłam tylko dwa cieniutkie sweterki, a mój mąż jedną, jedyną bluzę. A że codziennie wieczorem puszczali mecze Euro przy basenach, skończyło się tym, że siedziałam w kapeluszu owinięta kocykiem, bo wiał chłodny wiatr ale aż tak nie zmarzłam, bez przesady.

No i filtry i jeszcze raz filtry! Tam jest bardzo zdradliwa pogoda, nie czuć tak upału (chyba że przestanie na chwilę wiać, wtedy słońce wręcz pali!). My pierwszego dnia byliśmy przerażeni wiatrem, ale trafiliśmy akurat na taki dzień, potem wiało już mniej. poza tym później okazało się, że ten wiatr wręcz ułatwia tam życie. Jak opalaliśmy się na leżakach i przestawało wiać, to się nie mogłam doczekać tego wiatru
Jak któraś z Was będzie w tym hotelu, to podpowiadam, że na leżakach przy brodziku wieje najmniej

Ale bym chciała tam wrócić...
onoono jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-30, 15:29   #338
agens
Raczkowanie

Dot.: WYSPY KANARYJSKIE! Co, gdzie i jak?

odświeżam wątek, bo wakacje w pełni
wybieram się na WK po 20 sierpnia (wciąż szukam towarzyszki...) i nie umiem się zdecydować, na którą wyspę chcę jechać... może Wy pomożecie? zależy mi i na odpoczynku na plaży i imprezowych nocach
agens jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 11:07   #339
SweetThing
Raczkowanie

Ja polecam Teneryfę - Siam Park i Loro Park są świetne!
A lecisz 20 sierpnia i nie masz wykupionej jeszcze wycieczki?
SweetThing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 12:26   #340
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Ja polecam Gran Canarie - Las Palmas, Maspalomas, Puerto Rico, Palmitos Park, Roque Nublo i w ogóle zwiedzenie całej wyspy. Gran Canaria to taki mini kontynent i w każdym miejscu jest inna, z jednej strony masz jak na pustyni sam piach i aloes i kaktusy, z drugiej strony same zielone bananowce, z trzeciej przepiękne, kolorowe kwiaty. Osobiście polecam!!!

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 12:44   #341
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gggl10 Pokaż wiadomość
Czy był ktoś na wyspach w grudniu ,styczniu? Wiecie może jaka tam jest wtedy pogoda?
Ja byłam, pogoda jak u nas wiosną z tą różnicą, że jest cieplej.

Słoneczko świeci, śmigasz w klapkach ... a u nas mrozy i chlapa.

Kanary to znakomita opcja wyjazdowa przez cały rok, polecam.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-01, 16:42   #342
agens
Raczkowanie

SweetThing -dokładnie od 24.08 mam urlop, trochę niespodziewanie dlatego mam opóźnienia w wyborze wakacji dobrze, że już kierunek wybrałam
aniyam - a jak zależy mi jeszcze na życiu nocnym?
Stary 2012-08-02, 09:05   #343
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez agens Pokaż wiadomość
S
aniyam - a jak zależy mi jeszcze na życiu nocnym?
też nie było problemu, jak nie w hotelu to w Puerto Rico były całonocne imprezy

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

Stary 2012-08-02, 13:51   #344
agens
Raczkowanie

mam wstępną rezerwację w Hotelu Vistamar, jak zobaczyłam zdjęcia to zakochałam się od 1 wejrzenia, mam nadzieję, że na żywo naprawdę tak to wygląda Blisko do miasta, jedynym wyzwaniem mogą być wczesnoporanne powroty do hotelu ale od czego są taksówki

właśnie doczytałam, że też tam byłaś <lol>

Edytowane przez agens
Czas edycji: 2012-08-02 o 14:17
Stary 2012-08-03, 09:42   #345
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez agens Pokaż wiadomość
mam wstępną rezerwację w Hotelu Vistamar, jak zobaczyłam zdjęcia to zakochałam się od 1 wejrzenia, mam nadzieję, że na żywo naprawdę tak to wygląda Blisko do miasta, jedynym wyzwaniem mogą być wczesnoporanne powroty do hotelu ale od czego są taksówki

właśnie doczytałam, że też tam byłaś <lol>
tak, hotel jest polozony na samym szczycie góry, widoki są nieziemskie, jak chcesz to moge wrzucic kilka fotek

Stary 2012-08-03, 17:11   #346
Jusiach
Przyczajenie

Witam serdecznie, planujemy z mężem podróż poślubną na Fuertaventurę, co prawda rocznicę mieliśmy w lipcu ale taka przyjemność kosztuje i trzeba było troszkę na nią odkładać.
Czy mogłabym prosić forumowiczów o opinie na temat hotelu Barcelo Jandia Playa, warunków klimatycznych w jego pobliżu na czas 11-18 wrzesień ? byłabym bardzo wdzięczna. I jeszcze pytanko: jako młodzi ludzie po 25 roku życia ale przed 30 interesują nas miejsca gdzie można dobrze się pobawić, potańczyć, posiedzieć przy piwku wieczorkami, są tam jakieś dyskoteki czy coś w tym stylu? Nasza wymarzona podróż to białe plaże, bez upałów i zabawa wieczorkami Oraz kilka dni na wycieczki samochodowe po wyspie
Dodam, że te wakacje planujemy na własną rękę nie przez biuro i lecimy z Irlandii. Istnieje dobre połączenie autobusowe w kierunku hotelu z lotniska? ponoć to około 80km? Wiem że hotel ma autokar do zamówienia ale z tego co pamiętam to około 190 euro za trasę tam i z powrotem
O co miałam zapytać, chyba zapytałam czekam na informacje i opinie kochani forumowicze
Jusiach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 22:40   #347
monaleasa
Przyczajenie

GG do monaleasa

Kochani, jeżeli chcecie jakieś informacje o kanarach to zapraszam na mojego bloga, adres niżej. Nie jest to raczej reklama a forma pomocy, nie chce mi się drugi raz pisać tego samego. Głównie są tam informacje o Teneryfie, bo na resztę wysp wybieram się za rok Adres niżej
Stary 2012-08-05, 09:31   #348
yes
Zakorzenienie

ja w tym roku (jutro) lecę na Fuerteventurę lecimy z tż z itaki relacja po powrocie, ale już nie mogę się doczekać
Stary 2012-08-05, 11:06   #349
whip
psy-chopatka

Cytat:
Napisane przez yes Pokaż wiadomość
ja w tym roku (jutro) lecę na Fuerteventurę lecimy z tż z itaki relacja po powrocie, ale już nie mogę się doczekać
My też jedziemy z Itaką ale na Teneryfę.
Miłego pobytu!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-05, 11:31   #350
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
My też jedziemy z Itaką ale na Teneryfę.
Miłego pobytu!
dziękuję i wzajemnie
Stary 2012-08-07, 07:24   #351
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek6 Pokaż wiadomość
ja już odliczam dni ... za 25 dni o tej porze będę sobie leżeć na plaży b
Kotku jak tam wrażenia po pobycie na Fuercie ? Czekamy na relację i zdjęcia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 20:50   #352
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jusiach Pokaż wiadomość
Witam serdecznie, planujemy z mężem podróż poślubną na Fuertaventurę, co prawda rocznicę mieliśmy w lipcu ale taka przyjemność kosztuje i trzeba było troszkę na nią odkładać.
Czy mogłabym prosić forumowiczów o opinie na temat hotelu Barcelo Jandia Playa, warunków klimatycznych w jego pobliżu na czas 11-18 wrzesień ? byłabym bardzo wdzięczna. I jeszcze pytanko: jako młodzi ludzie po 25 roku życia ale przed 30 interesują nas miejsca gdzie można dobrze się pobawić, potańczyć, posiedzieć przy piwku wieczorkami, są tam jakieś dyskoteki czy coś w tym stylu? Nasza wymarzona podróż to białe plaże, bez upałów i zabawa wieczorkami Oraz kilka dni na wycieczki samochodowe po wyspie
Dodam, że te wakacje planujemy na własną rękę nie przez biuro i lecimy z Irlandii. Istnieje dobre połączenie autobusowe w kierunku hotelu z lotniska? ponoć to około 80km? Wiem że hotel ma autokar do zamówienia ale z tego co pamiętam to około 190 euro za trasę tam i z powrotem
O co miałam zapytać, chyba zapytałam czekam na informacje i opinie kochani forumowicze
Nie byłam wprawdzie w tym hotelu, a w pobliskim SBH Jandia Resort, ale Barcelo wyglądał fajnie. Jest to hotel polożony na skraju miejscowości, do tzw. centrum jest ok 20 min. spacerkiem, natomiast blisko do cudownej plaży,
Co do dyskotek nie interesowalam się, ale miejsc do posiedzenia przy piwku (polecam jednak winko jest pełno.

Co do transportu z lotniska, chyba taniej wyjdzie publiczny, to koszt ok 10 euro jak wynika z tej strony:
http://www.aena-aeropuertos.es/csee/...1237554530095/

Na zobaczenie atrakcji wyspy starczy 1 dzien, max 2. Koszt wypozyczenia Opla Corsy to 35 E z tym, ze niektore rzeczy zobaczyc mozna tylko podróżujac terenowką, to juz co najmniej 70 E.
Polecam wypozyczalnie Cicar, korzystalismy z niej na Lanzarote i na Fuercie i wszystko bylo super.

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 10:06   #353
Jusiach
Przyczajenie

Nebraska dzięki wielkie za odpowiedź pozdrawiam wszystkich zakochanych w Fuercie, liczę, że i nas urzeknie
Jusiach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 13:42   #354
elficzeq
Zadomowienie

GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq
Dot.: Teneryfa

Cytat:
Napisane przez nacik23 Pokaż wiadomość
my 1 dzień poświęciliśmy na loro, jeden na siam park, jeden na teide i reszte na lenistwo, spacery, kąpiele i korzystanie z all inclusive
w jakim byłaś hotelu? Właśnie taka opcja spędzenia wakacji mnie interesuje w jakiej miejscowości, jak dojechać do parku loro, siam i na wulkan? Jakie były plaże? Proszę o relację Pozdrawiam serdecznie!

elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 10:31   #355
travis
Zakorzenienie

GG do travis

ziewczyny przyznawac sie ktora odlicza tygodnie do wyjazdu tak jak ja? do mojego wyjazdu 6 tyg i 5 dni!! i mimo ze kilka miesiecy temu bylam na innej hiszpanskiej wyspie, nie moge sie doczekac jakbym jechala pierwszy raz na urlop
Stary 2012-08-12, 20:40   #356
kotek6
Rozeznanie

wróciłam choć ciężko było wyjeżdzać .....

byłam w hotelu pajara beach -pokuj mieliśmy na najwyższym piętrze (nr1) z widokiem na ocean - bardzo mi się podobał, czysto ładnie elegancko - jak na zdjęciach w necie co można znaleść. Sam hotel może nie jest idealny gdzie nie gdzie można dostrzec odpadający tynk ale widziałam już gorsze miejsca a niby mające więcej gwiazdek ...ogólnie bardzo czysty i przyjazny, jedzenie dobre w stylu angielskim(jajka, bekon, donught) oraz owoce morza jednak po 2 tygodniach tęskniłam za normalnym mięsem (tam jest dziwne nie umiem powiedzieć co mu było) ....basen z lodowatą wodą ale nawet 2 razy sie w dużym basenie kąpałam (reszte w małym gdzie woda była zanczanie cieplejsza i w oceanie)

sama wyspa wspaniała, bardzo spokojna, bezludna i dająca poczucie oderwania od miejskiego szumu aż do nie wyobrażania całkowite oderwanie od spraw pracy i ludzi (zwłaszcza tak jak ja sie wyłączy tele) -- wyspa jak księżyc bez ludzi i drzew...

naprawdę warto wziąć sobie samochód i samemu pojeździć po wyjątkowych zakamarkach ...dodatkowo byliśmy na wycieczce dokoła wyspy przez itakę organizowaną (nie byliśmy na lazarote i żałujemy) ....szczerze to naprawdę warto i bez stresów jedzie się na Cofete (terenówka obowiązkowa), za to dużo nerwów kosztowała mnie wyprawa przez urwiska do wioski Betancuria i dalej na północ na załączniku zdjęcia drogi jaką się pokonuje

na fuercie z pewnością dużo rzeczy może zaskoczyć (nas m
in. pogoda w 1 tygodniu było dość pochmurno ale potem opalanie nadrobiłam na pewno trzeba pamiętać by zabrać długi rękaw na wieczór i to nie żart, malutkie miasteczka i domy na odludziu) ale naprawdę warto było tam pojechać i chętnie pojechała bym jeszcze raz ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg droga.jpg (101,5 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiwe.jpg (65,4 KB, 67 załadowań)

ślub 07. o7. 2012

Edytowane przez kotek6
Czas edycji: 2012-08-19 o 11:49
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 21:20   #357
Beffana
Raczkowanie

Fuerta my love
Beffana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 09:34   #358
womanontheway
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
ziewczyny przyznawac sie ktora odlicza tygodnie do wyjazdu tak jak ja? do mojego wyjazdu 6 tyg i 5 dni!! i mimo ze kilka miesiecy temu bylam na innej hiszpanskiej wyspie, nie moge sie doczekac jakbym jechala pierwszy raz na urlop
hey Moj wyjazd za dokladnie 6 tygodni, ale do Brazylii
A teneryfa jest cudowna!! Bylam tam 2 razy w II 2011. Piekne wspomnienia.

tu troche fotek jak masz ochote.

http://womanontheway.wordpress.com/c...1-teneryfa-ii/

fitness blog: http://elizasylwia.blogspot.ie/
TRENUJE...WSZYSTKO CO SIE DA
bylo: 82kg, jest 58kg
womanontheway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 12:29   #359
Waniliova
Zakorzenienie

Smile Dot.: WYSPY KANARYJSKIE! Co, gdzie i jak?

Witam Was ja z moim TŻ planujemy jechać w podróż poślubną właśnie na Wyspy Kanaryjskie. To będzie dopiero w czerwcu 2014 ale już myślimy, przeglądamy, czytamy żebyśmy mogli w przyszłym roku zarezerwować

Przede wszystkim zastanawiam się, co będzie lepsze: Teneryfa, Gran Canaria, Lanzarote czy Fuerteventura? Jak czytam Wasze posty to wychodzi na to, że najlepsza jest Teneryfa

Chciałam Was jeszcze zapytać jak tam jest z obiadami? Drogie? Lepiej chyba wybrać oferte z all inclusive?
Stary 2012-08-21, 18:27   #360
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Witam Was ja z moim TŻ planujemy jechać w podróż poślubną właśnie na Wyspy Kanaryjskie. To będzie dopiero w czerwcu 2014 ale już myślimy, przeglądamy, czytamy żebyśmy mogli w przyszłym roku zarezerwować

Przede wszystkim zastanawiam się, co będzie lepsze: Teneryfa, Gran Canaria, Lanzarote czy Fuerteventura? Jak czytam Wasze posty to wychodzi na to, że najlepsza jest Teneryfa

Chciałam Was jeszcze zapytać jak tam jest z obiadami? Drogie? Lepiej chyba wybrać oferte z all inclusive?
powiem Ci szczerze że dla mnie jednak 'Kanary' są zbytnio przereklamowane tzn. ja wypowiem się tylko o Fuerteventurze Fuerta- ma mało zieleni, sam piach, mało rozrywkowa wyspa (ale to też zależy do jakiej miejscowości się trafi, jednakże zwiedziliśmy i stolicę i jeszcze inną, bardzo popularną mieścinę - i też: szału nie ma- taka troszkę wioska )

piękne piaszczyste plaże, które skusiły nas na wyjazd tam (a właściwie to ja się tak upierałam ) - występują dość rzadko- ale to też zależy od położenia, miejsca gdzie byście chcieli się zatrzymać My musieliśmy dojeżdżać 2 autobusami - łącznie ok 1 h w jedną stronę

Spodziewałam się pięknej, zielonej wyspy, pełnej turystów, same piękne, białe, piaszczyste plaże - a tu głazy

Wyspa bardzo wietrza, ciągle wiał dość mocny wiatr, który średnio współgrał z nabalsamowanym kremem do opalania ciałem- po prostu się przyklejał do skóry

Na prawdę spodziewałam się czego innego po samej wyspie, ale kto wie może inne są takie jak mi się wymarzyły (a niech to! )

Jeszcze dodam, że przez wiatr nie czułam się jak na takich zagranicznych wakacjach, bo nie odczuwałam ciepłego słońca (a ja lubię jak grzeje )

Edytowane przez yes
Czas edycji: 2012-08-21 o 18:28
yes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości