|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() A co do reszty, to każda kobieta w ciąży jest piękna moim zdaniem
|
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Hej
ale upał dziś ...Cytat:
życzę aby ten też taki był
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm, a gdzieś czytałam że dziewczyna nie czuła żadnych skurczy po znieczuleniu i lekarz musiał mówić kiedy ma przeć. Może to jakoś zależy od zastrzyku?? Cytat:
czyli przez najbliższe 4 lata mam na pewno z głowy spanie ![]() Dzisiaj w nocy maluch dawał spać bo chyba zmęczony po wczorajszym świętowaniu rodziców, a ja oczywiście do kibelka non-stop i wypluta śliwka jestem. Chyba sie zdrzemne za chwile. Oby sie to nie sprawdziło i dzieciaczki dawały spać nam w nocy Ja też przez ostatni miesiąc czy nawet dwa jestem budzona wierceniem sie małego w brzuchu i to czasem bolesne jest
|
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale, myślę, że poznanie rytmu dnia dziecka pomoże ustalić wszystko. Ja na początku zachowywałam się jak omam tropikalny. Dopiero potem zaczęłam obserwować małą, dodatkowo szkoła mojej mamy, że dziecko nie idzie później spać niż godzina 19.30-20. Jak mała już była sporym niemowlakiem (8mcy) wprowadziłam mleko modyfikowane, żeby zlikwidować jedno nocne karmienie. Efekt, młoda najadała się i budziła o 5.30 na cyca drugi cyc był koło 17.00 potem 19.30 kąpiel koło 20 flaszka i błogie spanie dwa pilnowałam drzemek. Nie dopuszczałam by ostatnia popołudniowa drzemka trwała do 15:00. Moja bratowa tak schrzaniła sprawę ich mała na drzemkę popołudniową udaje się o 17 efekt budzi się koło 19.30 a potem buszuje do 23.---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() Oczywiście nie obyło się bez szczepionek uodparniających. Ja swoją w zeszłym roku na jesień szczepiłam broncho-vaxom z racji częstych zapaleń oskrzeli i płuc i pomogło, cały rok bez żadnej choroby. Przyplątało się dopiero teraz (rok i 3 mce więc mega sukces)
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tyle przytyłam ale nie czuję się grubo ![]() Zielona gratki za 8 miesiąc ![]() Ja nie pisałam bo tak się zle czułam,wczoraj myslałam że na ip już pojadę tak mnie brzuch bolał,cały dzień przelezałam,dzisiaj czuję się lepiej ale brzuch mi często twardnieje. Oby wytrzymać do skończonego 36 tygodnia
|
|
#3516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gda, zaawansowaną ciążę musi być widać Mi przybyło niespełna 9 kg i widać jak cholera |
|
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Z ledwością do 12 tygodnia wytrzymałam:P. A poza tym ciężko by było wydać na raz kilka tysięcy... Bo z odkładaniem kasy to różnie bywa... no nie?![]() Cytat:
![]() za 32 tydzień ![]() To mi też popalić w nocy...:P |
||
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moim też każda kobieta w ciąży jest piękna ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3521 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Obudziłam się rano a brzucho mięciutki ![]() Wybaczcie, ale nie miałam zamiaru straszyć. Chodziło o to że kilka lat temu nie pozwalali chodzić, teraz pozwalają, ale na pewno do pewnego momentu. Poza tym wytłumaczę do końca i dokładnie, samo odejście wód bez sporego rozwarcia niczym nie grozi. Co innego jak odejdą wody, rozwarcie powiedzmy na 5 cm, główka nie wstawiona. Wtedy może się przydarzyć jakieś wypadnięcie. Natomiast jeśli główka jest wstawiona w kanał rodny i odejdą wody nawet przy dużym rozwarciu to nic się nie stanie bo główka zamyka otwór. Sytuacje takie jak pisałam wcześniej zdażają się rzadko. Przepraszam już więcej nie będę przytaczała historii z porodówki, bo nie chcący Was straszę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:A do Mc'a bym sobie skoczyła ![]() Cytat:
Nie chciałam straszyć.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hmmmmmm mój też ![]() Zależy to od dawki leku, jak dali za dużo taki był efekt. |
|||||||
|
|
|
#3522 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy raz mam brzuch większy niż cyc
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a spróbuje z tym do cocpitow lub tą pastą. ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Tia ale za 3-4 tygodnie znów będzie na odwrót
|
|
#3525 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za mobilizacje ![]() u mnie ciezko z tym. na razie mam tylko zgromadzone ksiazki i prase. musze napisac plan i tu sie ociagam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje wygranej ja juz nie wiem jaak z tymi kosmetykami babydream....bo wyczytalam ze jednej lipcowce polozna kazala sie znimiwstrzymac doczasu az dziecko skonczy miesiac,bo wlasnie nie ma zadnej inf na opakowaniu odkiedy ![]() ja narazie mam tyle probek ze sr ze nie wiem czy kupowac cos. mam 3 zestawy tych probek johnsona, 2 zestawy z mustelli, 1 z hippa i saszetke olalium. Cytat:
na sr nam mowila babka ze my sami bedziemy wiedziec co dobre dlanaszego malucha i zeby z dystansem do rad znajomych/rodziny podchodzic ![]() Cytat:
byleby jak najmniej w szpitalu spedzic. polozna nam mowila ze po odejsciu czytsych wod, jak nie ma skruczy mozna do 6h byc w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamuski zycze milej niedzieli my jestesmy u moich rodzicow od wczoraj,grilujemy i relaksujemy. mamuska na robil dzemow z wisni,truskawek, jablek,sliw, kompotow,ogorkow kiszonych,wisni w syropie, salatek i juz nam nimi auto napakowala
|
||||||||||
|
|
|
#3526 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3527 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja cały czas się zastanawiam czy brać to znieczulenie czy nie. Cytat:
![]() I mam plan właśnie, żeby wprowadzić wcześniej MM na nocki. Pawełek dostał po 14 miesiącu, a ja głupia tak wstawałam przez ten czas kilka razy w nocy. Cytat:
Cytat:
Ja wagi w ogóle nie mam. Mc Doanlds - o tak ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- KAsiam tylko czy ja paragon znajdę Ok lecę po zakupy Papa miłej niedzieli |
|||||
|
|
|
#3528 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Kobietki! Wasz wątek śledzę od dawna, ale dziś postanowiłam do Was dołączyć
Co prawda mam termin na 4 listopada, lecz już dziś wiem, że Maleństwo będzie szybciej ( planowane cc). Mimo że nie jestem młodą mamusią, wszystko jest dla mnie nowe...więc jeżeli mogę , z chęcią skorzystam z Waszych spostrzeżeń![]()
|
|
|
|
#3529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w naszym gronie jeśli patrząc na cyferkę przy twoim nicku można się sugerować, że to Twój wiek to Ty, ja i Alfabia jesteśmy równolatkami
|
|
#3531 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też Cytat:
witam nową mamusie Hahah, dobre
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam poduszkę-fasolkę, jakby któraś szukała całkiem ładnych
![]() http://allegro.pl/ala-i-as-poduszka-...533398808.html |
|
|
|
#3534 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() ale sobie dziś pospałam, dopiero co z łóżka się wygramoliłam ![]() małżonek pojechał na zawody wędkarskie więc korzystam z ciszy i swobody ![]() po południu mam zamiar wybrać się do mamy ale jest taki upał, że za bardzo nie mam ochoty nigdzie wychodzić... Cytat:
![]() napisz coś o sobie. Cytat:
chętnie bym sobie takie zrobiła a nie wiem jak ![]() ja nie puchnę ale za to bardzo bolą mnie nadgarstki i dłonie w ciągu dnia jest znacznie lepiej chociaż cały czas czuję dyskomfort. podobnie mam ze stopami czy ja już Wam mówiłam, że nie lubię być w ciąży
|
||
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz coś więcej o sobie
|
|
#3538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja przytyłam 10 kg i 9.08 mam wizytę i już na samą myśl się boję, moja prowadząca strasznie na mnie krzyczy, że przytyłam, według mnie to normalne, że kobieta będąc w ciąży tyje a 10 kg to nie jest jakoś okropnie dużo. Mam stresa chodząc do niej ale to już tylko 2 miesiace. |
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja przytyłam z was najwięcej bo do porodu spokojnie dobije do 30 kg no cóż mam wielkie skłonności do tycia a nie za bardzo umiem sobie czegokolkwiek odmówić tym bardziej ze za chwilkę przechodzę na dożywotnią dietę witam nową mamusię ja dzisiaj wzięłam się za robienie moiejsca na butelki inne maluszkowe rzeczy i jestem w połowie juz jedne wór zbednych rzeczy wyrzuciłam ale jedną szafkę w kuchni zyskałam ależ dzisiaj upał
|
|
|
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja miałam koszmarną noc, prawie nie spałam, pociłam się i śniły mi się koszmary, obudziłam się cała obolała
. Ale najgorsze, że od rana bardzo twardnieje mi brzuch, wzięłam nospę, niby jak leżę to miękki, ale wystarczy, że się dosłownie ruszę, troche zmienię pozycję lub wstanę i już jest jak kamień. Nie boli, ale czuję to jak się wszystko spina. Nie wiem co robić i płakać mi się chce Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-08-05 o 12:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

ale upał dziś ...
(przyjechałam z pełnym rozwarciem) część wod odeszła mi na pol godziny przed urodzeniem a reszta wyplynela razem z mloda. Nigdy nie zapomnę tego widoku, mala ze mnie wychodzi, położna ja odbiera, z buzi leci jej ta woda a ona drze gębę na czym świat stoi.

bo mowi ze sie bo,ze zaczne rodzic...

klask i:
Nie chciałam straszyć.
I teraz nie wiem czy nie kupić innych... Jak myślicie???

i juz nam nimi auto napakowala