|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() rozumiem, że można grzecznie zwrócić uwagę, by za bardzo nie szaleć z przybieraniem kolejnych kilogramów ale żeby krzyczeć ciekawe ile cwaniara sama przytyła? ja przytyłam ponad 12 kg ale opieprzu nie dostałam, wręcz przeciwnie. lekarz jest zadowolony, że systematycznie przybieram na wadze. |
|
|
|
|
#3542 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Mi też przychodzi tak 2 kg na miesiąc, według mnie jest to w normie ale ona twierdzi, że jak jeszcze przytyje to będzie trzeba poród wywoływać
Wiadomo, że jak urodzę Tośkę to postaram się w jak najszybszym tempie zgubić zbędne kilogramy, bo szczerze powiedziawszy ważę nie za mało bo ponad 100
|
|
|
|
#3543 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, mam pytanko.
ma któraś z Was lub widziała na żywo ten kombinezon? http://allegro.pl/mothercare-jesienn...519978184.html czy on będzie wystarczający na zimę, czy potrzebny grubszy? czy cieplejszy będzie jednak ten? http://allegro.pl/mariquita-kombinez...539472307.html |
|
|
|
#3545 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziolchy!
Jak lozeczka nie ma ,tak nie ma... Wczoraj Tz stwierdzil,ze jednak po nie nie pojedzie, bo przez ta Olimpiade, to pewnie caly dzien bedzie jechal, bo sa straszne korki i pozamykane drogi Zamowilam kuriera i bedzie we wtorekPoza tym wybralismy sie po reszte wyprawki, i najlepsze jest to,ze kupilismy wszystko to, co nie trzeba ![]() Z mojej magicznej listy udalo sie kupic tylko czapeczki dla malego. ALE i tak jestem mega zadowolona , bo Tz kupil mi torebke(taka porzadna),ktorej sama bym sobie oczywiscie nie kupila, bo ja lubie kupowac tanie rzeczy a czesto a on odwrotnie(taki glupi nawyk, z ktorym probuje walczyc ) i piekna, ciepla bluze na jesien z Super Dry.Dzisiaj powtorka z rozrywki i mam nadzieje,ze uda mi sie kupic to, co trzeba. A tak na marginesie, to mam bardzo wazne i moze kontrowersyjne pytanie, bo wiem, ze opini na ten temat jest mnostwo; Jakie macie zdanie na temat sciagania napletka u niemowlakow???? Cytat:
![]() Najgorsze jest to,ze moj zawsze jezdzi po pracy,a wraca o 1-2 w nocy, wiec na caly dzien i noc zostawia mnie sama, co w takiej sytuacji zaczyna mi sie nie podobac... |
|
|
|
|
#3546 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie garówa.. ![]() Zielona - za rozpoczęcie nowego miesiąca!Jezu, ja też.. I tak mi źle z tym Cytat:
Napisz coś więcej o sobie i Maleństwie . Córa? Synek? Czemu cc?
|
||||
|
|
|
#3547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi też zaczynają drętwieć dłonie właśnie w nocy, rano na szczęście przechodzi, pocieszam się, że coraz bliżej końca![]() Witam nową mamę! Zaraz chyba pójdę poporządkować rzeczy malutkiej, bo mąż wczoraj prawie cały regał zmontował, więc na razie poukładam, to co mogę, tylko muszę się do góry rzeczy dokopać, bo leży w kąciku pokoju a na środku pobojowisko ile my jeszcze tych gratów mamy w domu to ludzkie pojęcie przechodzi, niech ten mój mąż szybciej piwnice kończy sprzątać i układać po swojemu, to pozbędziemy się pudeł po robotach kuchennych, blenderze, czajniku, wiatraku itd. itd. matko jak już bym chciała, żeby jakaś wróżka machnęła patyczkiem i sprawiła, że cały ten bałagan zniknie i będę miała swoje wymarzone mieszkanko uporządkowane i piękne, eh!
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za miłe przyjecie
Tak w skrócie o wszystkim...To moja trzecia ciąża. Pierwsza super, druga gorzej, a teraz...pesymizm bierze górę;/Jestem po stracie dzieciątka i może dlatego tak mocno się denerwuje. Od początku ciąży mam cukrzycę inslinozalezna, na szczęście wyniki Malucha są dobre- od badan genetycznych począwszy No i najgorsze jest to ze mam czasem takie dni, że nie wstaję, boje się ruszyć- a to skurcze, a to wydaje mi się że zaczyna się przedwczesny poród, dwukrotnie wylądowałam na IP...koszmary! tak bardzo chciałabym zmienic swoje nastawienie i cieszyc sie tym, że nosze pod serduchem zdrowego Chłopczyka...ale te moje paranoje...
|
|
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no niby jak się startuje z wyższą wagą, to i przyrost kilogramów powinien być mniejszy. ale bez przesady, po co się drzeć zamiast podać jakieś konkretne rozwiązanie by dodatkowych kg było jak najmniej tj. rozsądną dietę, ćwiczenia to lepiej straszyć wywołaniem porodu jednak moim zdaniem pośpiech to nie jest dobry pomysł by stracić zbędne kg. tu potrzebny jest czas i systematyczność by efekt jo jo nie był groźny. dasz radę, zobaczysz ![]() moja bratowa jeszcze jakiś czas temu ważyła ponad 130 kg a dziś poniżej 80 ![]() nie będę kłamać, że było łatwo, bo na pewno nie było. ale wytrwałość i systematyczność to podstawa wiem coś o tym bo sama swego czasu zrzuciłam ok 20 kg ![]() a tak na marginesie, Tośka to zdrobnienie od Antoniny? |
|
|
|
|
#3550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak drugi raz
Chociaż tak teraz zerknęłam w lustro i w sumie są na równi ![]() Ja ZZO nie miałam więc niewiem jakie to uczucie, ale na chłopski rozum aby przeć trzeba mieć skurcze parte, bo wtedy główka jest już nisko w kanale i sama napiera, stąd nazwa. Więc jak się nie czuje to nikt nie wie czy to już. To rodząca kieruje porodem, to ona wie najlepiej co czuje. Tak więc dawka powinna być taka aby zmniejszyć ból a nie całkowicie go wyłączyć. Cytat:
Napisz coś więcej o Was.Cytat:
Cytat:
Co lekarz to inna opinia, poczekam na wypowiedź mojej pediatry w tym temacie. |
|||
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiecej nie wracac doi tej wagi co mam
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my przeprowadziliśmy się na początku roku ale końca roboty nie widać... najgorsze jest to, że wielu rzeczy nie możemy dokończyć bo w każdym z pomieszczeń jeszcze jest coś do zrobienia,a to czekamy na jakiś mebel, a to brakuje gniazdka, to znowu nie mogę dostać odpowiednich rolet i jeszcze te wszędzie przewracające się kartony, najwięcej mamy ich z ikei a tam wiadomo, każda pierdółka w innym pudełku od samych mebli kuchennych mieliśmy ponad 100 paczek
|
|
|
|
|
#3553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kobieta mi dała dietę cukrzycową ale ja się źle czuje na tej diecie staram się nie jeść słodyczy itp rzeczy i w miarę mądrze ale waga niestety chcąc nie chcąc rośnie.
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja jak bede sie porzeprowadzac to chce juz zaczac segregowac w starym domu na zbedne i niezbedne rzeczy i ogolnie brac to co najwaznijesze.. do tego powiedzielismy sobie ze w nowym domu bedzie wszystko nowe ale jak wiadomo pamietaki ciuchy, plyty wyposazenie kuchni juz sie boje ... brrr
|
|
|
|
|
#3555 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() marzenka, a Ty masz problem z cukrzycą, że zaleciła Ci dietę? bo z tego co wiem, na tej diecie nie powinno się chudnąć, przynajmniej takie jest jej założenie Cytat:
burdel na kółkach i nie wiem, kiedy to się skończy... a Ty kiedy planujesz przeprowadzkę? teraz mieszkacie w bloku czy w domu? |
||
|
|
|
#3556 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam skierowanie do poradni diagnostycznej w której popatrzyli na mnie i nie wiedzieli po co przyszłam z dobrymi wynikami
cukrzycy nie mam, wyniki mam ok. Żałuje, że nie zmieniłam wcześniej tej babeczki na jakąś lekarzyce ze szpitala w którym chce rodzić bo ta mi już dawno jakaś inna się wydawała. Poszłam kiedyś do niej i powiedziałam, że mam bóle głowy to zaproponowała mi pyralgine ;/ albo na niby grzybice której w żadnym badaniu nie było przepisała mi Gynalgin, a zamiast zlecić mi badania na krostki na ciele powiedziała, że to pewnie od truskawek. Jedynie Isoptin mi dobrze zaleciła ale też przepisując receptę przepisuje mi po jednym opakowaniu i zawsze mi brakuje, dobrze że mam znajomą w aptece więc mogę donieść receptę, i dostać leki. Antonina tak wybrał mój Tż więc tak zostanie, podoba mi się a zwłaszcza, że teraz jest bardzo dużo imion "starych" wybieranych dla maluszków więc w przyszłości kiedy moja Tosia będzie troszkę starsza będzie pasować do otoczenia z imieniem hehee.
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-08-05 o 14:54 |
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o przyrost kg to u mnie niestety 1 kg tygodniowo od jakiegoś czasu już ... na dzień dzisiejszy 35 tydzień i 13 kg na plusie :/
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ton my w przyszłym roku chcielibyśmy sie wporowadzić. Narazie mieszkamy w domu szwagierki (sami bo ona chciala sie przeprowadzic z poznania ale jednak tam zostala)
nie wyobvrazam sobie tego z dwojka malych dzieci no ale coz bedzie trzeba |
|
|
|
#3561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Normalnie jakbym o naszym mieszkanku czytała, hihihi, identyko sytuacja |
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam niby póki, co na +9kg. Ale coś mi się wydaje, że na wizycie za tydzień będzie już 10 albo i więcej
![]() Jedyne, co jest dobre.. Nie wpieprzam dużo słodyczy. Wolę owoce, jakieś kanapeczki, sałateczki . Liczę, że do końca ciąży dobiję do max +15. Choć nie chciałabym
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka dacie radę. Pamiętasz jaka ja byłam miesiąc temu przerażona? A jak przeprowadzałam się z Poznania do Wałcza i Paula miała rok i 4 miesiące to jakoś to sprawniej poszło
Zmieniliśmy Paulince łóżko na jedyneczkę, powiesiliśmy obrazki, jeszcze Kropek musi Pauli sznur co sobie sama ukręciła powiesić. Macie fotę kręcenia sznura w skansenie w Klukach i sprawdzanie jego wytrzymałości z ciocią Darią: Edytowane przez tamlin111 Czas edycji: 2012-08-05 o 15:32 |
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
colds Ty to chyba na początku więcej przybrałaś nie ? a teraz już tak nie tyjesz ....
tamlin jaka śliczna ta Twoja córa
|
#3565 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja mama ma dwie lewe ręce do przetworów, zresztą do gotowania i pieczenia też więc ja od kilku lat odwiedzam ją pod koniec wakacji z całym bagażnikiem przetworów. wiosną wpadam po puste słoiki ![]() Cytat:
lilka, leż dzisiaj plackiem i odpoczywaj i nospa 3 razy dziennie (można wziąć 6 tabletek w 3 dawkach po 2 ), dodatkowo możesz wziąć magnez. nie ma innej rady, trzeba poleżeć. buziaki dla Ciebie będę bardzo wdzięczna ![]() ostatnio wpadłam w jakiś trans jeśli chodzi o przetwory, szukam w internecie co by tu jeszcze dobrego zrobić. jutro dokupię słoiczków i biorę się za dżem brzoskwiniowy ![]() pod koniec sierpnia zaczynają u teściowej owocować maliny ( trafiła na super odmianę, owoce są od końca wakacji do przymrozków)więc i soki i dżemy będą dobrze, że poród już we wrześniu bo inaczej chyba to do samej zimy bym coś pichciła. już nie mam miejsca w spiżarce. jutro małżonek jedzie do makro po dodatkowy regał ![]() Cytat:
aale już mu zapowiedziałam, żeby teraz jeździł do woli, bo po urodzeniu Leny kilka miesięcy ma siedzieć na dupie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale masz rację, chyba za późno na zmianę lekarza, nie wiem czy sama bym się teraz zdecydowała bo nie wiadomo czy nie trafi się z deszczu pod rynnę ![]() Cytat:
![]() trochę ciężko będzie ale nie ma to jak na swoim
|
|||||||
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wydaje mi się, tzn. ostatnimi tygodniami, że mniej jem. Nie mam jakoś specjalnie apetytu. A jak się zapycham to właśnie nie słodyczami. Odtrąca mnie od nich. Chciałabym wrócić do wagi, którą miałam.. . Wagi, nie wyjściowej - z początku ciąży, ale tej zupełnie przed.
|
|
|
|
|
#3567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i jeszcze borówki... jadłabym je codziennie... z wagą mam podobnie, w ostatnim czasie przestała tak szybko wzrastać, najgorzej było w 6 miesiącu , gdzie przybrałam prawie 5 kg a tak to niecałe 2kg na miesiąc, w tym to chyba nawet kilogram nie doszedł
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-08-05 o 16:06 |
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
No nie skromnie powiem, że wiem
![]() Pochwalę się jeszcze moim skarbem. Ja do tej sprzed ciąży z Paulą albo do tej po ciąży z nią. |
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna córa już się nie mogę doczekać swojej
|
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

ciekawe ile cwaniara sama przytyła? 

chętnie bym sobie takie zrobiła a nie wiem jak 

I teraz nie wiem czy nie kupić innych... Jak myślicie???
za rozpoczęcie nowego miesiąca!

a dziś poniżej 80
Chociaż tak teraz zerknęłam w lustro i w sumie są na równi