III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-05, 12:49   #3541
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witamy wśród Nas

Ja przytyłam 10 kg i 9.08 mam wizytę i już na samą myśl się boję, moja prowadząca strasznie na mnie krzyczy, że przytyłam, według mnie to normalne, że kobieta będąc w ciąży tyje a 10 kg to nie jest jakoś okropnie dużo. Mam stresa chodząc do niej ale to już tylko 2 miesiace.
no jakaś nienormalna baba
rozumiem, że można grzecznie zwrócić uwagę, by za bardzo nie szaleć z przybieraniem kolejnych kilogramów ale żeby krzyczeć ciekawe ile cwaniara sama przytyła?

ja przytyłam ponad 12 kg ale opieprzu nie dostałam, wręcz przeciwnie. lekarz jest zadowolony, że systematycznie przybieram na wadze.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 13:01   #3542
marzenka1984
Rozeznanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Mi też przychodzi tak 2 kg na miesiąc, według mnie jest to w normie ale ona twierdzi, że jak jeszcze przytyje to będzie trzeba poród wywoływać
Wiadomo, że jak urodzę Tośkę to postaram się w jak najszybszym tempie zgubić zbędne kilogramy, bo szczerze powiedziawszy ważę nie za mało bo ponad 100
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 13:06   #3543
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kupiłam poduszkę-fasolkę, jakby któraś szukała całkiem ładnych

http://allegro.pl/ala-i-as-poduszka-...533398808.html
bardzo fajny ja od tego sprzedawcy mam rozek

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

kasia, podytaj mamy o te wiśnie w syropie chętnie bym sobie takie zrobiła a nie wiem jak

wezme przepis i jutro ci wysle

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 13:11   #3544
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, mam pytanko.

ma któraś z Was lub widziała na żywo ten kombinezon?

http://allegro.pl/mothercare-jesienn...519978184.html

czy on będzie wystarczający na zimę, czy potrzebny grubszy?

czy cieplejszy będzie jednak ten?

http://allegro.pl/mariquita-kombinez...539472307.html
Stary 2012-08-05, 13:23   #3545
spioszka
Raczkowanie

Hej dziolchy!
Jak lozeczka nie ma ,tak nie ma... Wczoraj Tz stwierdzil,ze jednak po nie nie pojedzie, bo przez ta Olimpiade, to pewnie caly dzien bedzie jechal, bo sa straszne korki i pozamykane drogi Zamowilam kuriera i bedzie we wtorek
Poza tym wybralismy sie po reszte wyprawki, i najlepsze jest to,ze kupilismy wszystko to, co nie trzeba
Z mojej magicznej listy udalo sie kupic tylko czapeczki dla malego.
ALE i tak jestem mega zadowolona , bo Tz kupil mi torebke(taka porzadna),ktorej sama bym sobie oczywiscie nie kupila, bo ja lubie kupowac tanie rzeczy a czesto a on odwrotnie(taki glupi nawyk, z ktorym probuje walczyc) i piekna, ciepla bluze na jesien z Super Dry.
Dzisiaj powtorka z rozrywki i mam nadzieje,ze uda mi sie kupic to, co trzeba.

A tak na marginesie, to mam bardzo wazne i moze kontrowersyjne pytanie, bo wiem, ze opini na ten temat jest mnostwo;
Jakie macie zdanie na temat sciagania napletka u niemowlakow????

Cytat:
małżonek pojechał na zawody wędkarskie więc korzystam z ciszy i swobody
O widze,ze nie tylko moj Tz ma wedkarskie sklonnosci
Najgorsze jest to,ze moj zawsze jezdzi po pracy,a wraca o 1-2 w nocy, wiec na caly dzien i noc zostawia mnie sama, co w takiej sytuacji zaczyna mi sie nie podobac...

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 13:25   #3546
colds
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
A właśnie a propos pieluch tetrowych, to dziś wyjęłam te co kiedyś kupiłam, żeby je wyprać i zauważyłam, że są takie szorstkie w dotyku I teraz nie wiem czy nie kupić innych... Jak myślicie???
Tetra chyba taka jest..

Cytat:
To chyba zostanę przy tych swoich Wypiorę je, to może troszeczkę się zmiękczą...
Też mam taką nadzieje

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Do 15:00 będę się smęcić po domu bo mąż w pracy i dopiero potem się widzimy... pogoda niewyraźna więc nie mam wyrzutów sumienia :P
Oddaj pogodę!!! U mnie garówa..

Zielona - za rozpoczęcie nowego miesiąca!

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
zielona, ja już zapomniałam skąd się dzieci biorą
Jezu, ja też.. I tak mi źle z tym

Cytat:
Napisane przez Mama36 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki! Wasz wątek śledzę od dawna, ale dziś postanowiłam do Was dołączyć Co prawda mam termin na 4 listopada, lecz już dziś wiem, że Maleństwo będzie szybciej ( planowane cc). Mimo że nie jestem młodą mamusią, wszystko jest dla mnie nowe...więc jeżeli mogę , z chęcią skorzystam z Waszych spostrzeżeń
Witaj
Napisz coś więcej o sobie i Maleństwie . Córa? Synek? Czemu cc?
Stary 2012-08-05, 13:32   #3547
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczyny

ale sobie dziś pospałam, dopiero co z łóżka się wygramoliłam

małżonek pojechał na zawody wędkarskie więc korzystam z ciszy i swobody

po południu mam zamiar wybrać się do mamy ale jest taki upał, że za bardzo nie mam ochoty nigdzie wychodzić...

witaj
napisz coś o sobie.

kasia, podytaj mamy o te wiśnie w syropie chętnie bym sobie takie zrobiła a nie wiem jak

ja nie puchnę ale za to bardzo bolą mnie nadgarstki i dłonie najgorzej jest rano, dłonie są tak drętwe, że nie mogę ich zacisnąć...
w ciągu dnia jest znacznie lepiej chociaż cały czas czuję dyskomfort. podobnie mam ze stopami
czy ja już Wam mówiłam, że nie lubię być w ciąży
Mówiłaś mówiłaś mi też zaczynają drętwieć dłonie właśnie w nocy, rano na szczęście przechodzi, pocieszam się, że coraz bliżej końca

Witam nową mamę!

Zaraz chyba pójdę poporządkować rzeczy malutkiej, bo mąż wczoraj prawie cały regał zmontował, więc na razie poukładam, to co mogę, tylko muszę się do góry rzeczy dokopać, bo leży w kąciku pokoju a na środku pobojowisko ile my jeszcze tych gratów mamy w domu to ludzkie pojęcie przechodzi, niech ten mój mąż szybciej piwnice kończy sprzątać i układać po swojemu, to pozbędziemy się pudeł po robotach kuchennych, blenderze, czajniku, wiatraku itd. itd. matko jak już bym chciała, żeby jakaś wróżka machnęła patyczkiem i sprawiła, że cały ten bałagan zniknie i będę miała swoje wymarzone mieszkanko uporządkowane i piękne, eh!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 14:03   #3548
Mama36
Przyczajenie

Dziękuję za miłe przyjecieTak w skrócie o wszystkim...
To moja trzecia ciąża. Pierwsza super, druga gorzej, a teraz...pesymizm bierze górę;/Jestem po stracie dzieciątka i może dlatego tak mocno się denerwuje.
Od początku ciąży mam cukrzycę inslinozalezna, na szczęście wyniki Malucha są dobre- od badan genetycznych począwszyNo i najgorsze jest to ze mam czasem takie dni, że nie wstaję, boje się ruszyć- a to skurcze, a to wydaje mi się że zaczyna się przedwczesny poród, dwukrotnie wylądowałam na IP...koszmary! tak bardzo chciałabym zmienic swoje nastawienie i cieszyc sie tym, że nosze pod serduchem zdrowego Chłopczyka...ale te moje paranoje...
Mama36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 14:05   #3549
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też przychodzi tak 2 kg na miesiąc, według mnie jest to w normie ale ona twierdzi, że jak jeszcze przytyje to będzie trzeba poród wywoływać
Wiadomo, że jak urodzę Tośkę to postaram się w jak najszybszym tempie zgubić zbędne kilogramy, bo szczerze powiedziawszy ważę nie za mało bo ponad 100

no niby jak się startuje z wyższą wagą, to i przyrost kilogramów powinien być mniejszy. ale bez przesady, po co się drzeć zamiast podać jakieś konkretne rozwiązanie by dodatkowych kg było jak najmniej tj. rozsądną dietę, ćwiczenia to lepiej straszyć wywołaniem porodu nasza żałosna służba zdrowia...

jednak moim zdaniem pośpiech to nie jest dobry pomysł by stracić zbędne kg. tu potrzebny jest czas i systematyczność by efekt jo jo nie był groźny.

dasz radę, zobaczysz

moja bratowa jeszcze jakiś czas temu ważyła ponad 130 kg a dziś poniżej 80

nie będę kłamać, że było łatwo, bo na pewno nie było. ale wytrwałość i systematyczność to podstawa

wiem coś o tym bo sama swego czasu zrzuciłam ok 20 kg

a tak na marginesie, Tośka to zdrobnienie od Antoniny?
Stary 2012-08-05, 14:08   #3550
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Pierwszy raz mam brzuch większy niż cyc
Ja mam tak drugi raz Chociaż tak teraz zerknęłam w lustro i w sumie są na równi

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Czyli powinno się czuć te parte?
Ja ZZO nie miałam więc niewiem jakie to uczucie, ale na chłopski rozum aby przeć trzeba mieć skurcze parte, bo wtedy główka jest już nisko w kanale i sama napiera, stąd nazwa. Więc jak się nie czuje to nikt nie wie czy to już. To rodząca kieruje porodem, to ona wie najlepiej co czuje. Tak więc dawka powinna być taka aby zmniejszyć ból a nie całkowicie go wyłączyć.

Cytat:
Napisane przez Mama36 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki! Wasz wątek śledzę od dawna, ale dziś postanowiłam do Was dołączyć Co prawda mam termin na 4 listopada, lecz już dziś wiem, że Maleństwo będzie szybciej ( planowane cc). Mimo że nie jestem młodą mamusią, wszystko jest dla mnie nowe...więc jeżeli mogę , z chęcią skorzystam z Waszych spostrzeżeń
Hej Napisz coś więcej o Was.

Cytat:
Może dlatego się czepia, z powodu wagi wyjściowej. Wiadomo im większa tym mniej powinno się przytyć, no ale przecież odchudzać się w ciąży nie będziesz. Ja startowałam z 75 kilo, tyję też około 2 kilo na miesiąc i teraz na plusie mam 1o kilo, to znaczy na ostatniej wizycie tak było, więc jutro się pewnie okaże że mam 12. Dużo nie jem, więc nie mam sobie nic do zarzucenia, po prostu tyję.

Cytat:
dziewczyny, mam pytanko.

Ten drugi na zimę będzie na pewno dobry, bo z tym pierwszym to nie wiadomo. Na dość lichy wygląda.

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
A tak na marginesie, to mam bardzo wazne i moze kontrowersyjne pytanie, bo wiem, ze opini na ten temat jest mnostwo;
Co lekarz to inna opinia, poczekam na wypowiedź mojej pediatry w tym temacie.
Stary 2012-08-05, 14:12   #3551
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
no niby jak się startuje z wyższą wagą, to i przyrost kilogramów powinien być mniejszy. ale bez przesady, po co się drzeć zamiast podać jakieś konkretne rozwiązanie by dodatkowych kg było jak najmniej tj. rozsądną dietę, ćwiczenia to lepiej straszyć wywołaniem porodu nasza żałosna służba zdrowia...

jednak moim zdaniem pośpiech to nie jest dobry pomysł by stracić zbędne kg. tu potrzebny jest czas i systematyczność by efekt jo jo nie był groźny.

dasz radę, zobaczysz

nie będę kłamać, że było łatwo, bo na pewno nie było. ale wytrwałość i systematyczność to podstawa

ja tez juz cos wiem na temat zrzucania i faktycznie nie warto szybko a wolno i bez efektu jojo dlatego ja na spokojnie nastawiam sie na doibry rok b zrzucic sobie ponad 30 kg i wiecej nie wracac doi tej wagi co mam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 14:16   #3552
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Mówiłaś mówiłaś mi też zaczynają drętwieć dłonie właśnie w nocy, rano na szczęście przechodzi, pocieszam się, że coraz bliżej końca

Witam nową mamę!

Zaraz chyba pójdę poporządkować rzeczy malutkiej, bo mąż wczoraj prawie cały regał zmontował, więc na razie poukładam, to co mogę, tylko muszę się do góry rzeczy dokopać, bo leży w kąciku pokoju a na środku pobojowisko ile my jeszcze tych gratów mamy w domu to ludzkie pojęcie przechodzi, niech ten mój mąż szybciej piwnice kończy sprzątać i układać po swojemu, to pozbędziemy się pudeł po robotach kuchennych, blenderze, czajniku, wiatraku itd. itd. matko jak już bym chciała, żeby jakaś wróżka machnęła patyczkiem i sprawiła, że cały ten bałagan zniknie i będę miała swoje wymarzone mieszkanko uporządkowane i piękne, eh!
oj ja też bym tak chciała, jak znajdziesz taką wróżkę to koniecznie daj znać

my przeprowadziliśmy się na początku roku ale końca roboty nie widać... najgorsze jest to, że wielu rzeczy nie możemy dokończyć bo w każdym z pomieszczeń jeszcze jest coś do zrobienia,a to czekamy na jakiś mebel, a to brakuje gniazdka, to znowu nie mogę dostać odpowiednich rolet i tak w kółko...

i jeszcze te wszędzie przewracające się kartony, najwięcej mamy ich z ikei a tam wiadomo, każda pierdółka w innym pudełku od samych mebli kuchennych mieliśmy ponad 100 paczek
Stary 2012-08-05, 14:18   #3553
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:

dasz radę, zobaczysz

Tak, Tośka to zdrobnienie od Antoniny
Kobieta mi dała dietę cukrzycową ale ja się źle czuje na tej diecie staram się nie jeść słodyczy itp rzeczy i w miarę mądrze ale waga niestety chcąc nie chcąc rośnie.
Stary 2012-08-05, 14:21   #3554
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

my przeprowadziliśmy się na początku roku ale końca roboty nie widać... najgorsze jest to, że wielu rzeczy nie możemy dokończyć bo w każdym z pomieszczeń jeszcze jest coś do zrobienia,a to czekamy na jakiś mebel, a to brakuje gniazdka, to znowu nie mogę dostać odpowiednich rolet i tak w kółko...

i jeszcze te wszędzie przewracające się kartony, najwięcej mamy ich z ikei a tam wiadomo, każda pierdółka w innym pudełku od samych mebli kuchennych mieliśmy ponad 100 paczek
nie strasz bo ja jak bede sie porzeprowadzac to chce juz zaczac segregowac w starym domu na zbedne i niezbedne rzeczy i ogolnie brac to co najwaznijesze.. do tego powiedzielismy sobie ze w nowym domu bedzie wszystko nowe ale jak wiadomo pamietaki ciuchy, plyty wyposazenie kuchni juz sie boje ... brrr
Stary 2012-08-05, 14:38   #3555
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, Tośka to zdrobnienie od Antoniny
Kobieta mi dała dietę cukrzycową ale ja się źle czuje na tej diecie staram się nie jeść słodyczy itp rzeczy i w miarę mądrze ale waga niestety chcąc nie chcąc rośnie.
Antonina, ładne imię i chyba rzadko spotykane

marzenka, a Ty masz problem z cukrzycą, że zaleciła Ci dietę? bo z tego co wiem, na tej diecie nie powinno się chudnąć, przynajmniej takie jest jej założenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
nie strasz bo ja jak bede sie porzeprowadzac to chce juz zaczac segregowac w starym domu na zbedne i niezbedne rzeczy i ogolnie brac to co najwaznijesze.. do tego powiedzielismy sobie ze w nowym domu bedzie wszystko nowe ale jak wiadomo pamietaki ciuchy, plyty wyposazenie kuchni juz sie boje ... brrr
też segregowałam w starym mieszkaniu ale niestety i to nie pomogło burdel na kółkach i nie wiem, kiedy to się skończy...

a Ty kiedy planujesz przeprowadzkę? teraz mieszkacie w bloku czy w domu?
Stary 2012-08-05, 14:46   #3556
marzenka1984
Rozeznanie

Dostałam skierowanie do poradni diagnostycznej w której popatrzyli na mnie i nie wiedzieli po co przyszłam z dobrymi wynikami cukrzycy nie mam, wyniki mam ok.
Żałuje, że nie zmieniłam wcześniej tej babeczki na jakąś lekarzyce ze szpitala w którym chce rodzić bo ta mi już dawno jakaś inna się wydawała. Poszłam kiedyś do niej i powiedziałam, że mam bóle głowy to zaproponowała mi pyralgine ;/ albo na niby grzybice której w żadnym badaniu nie było przepisała mi Gynalgin, a zamiast zlecić mi badania na krostki na ciele powiedziała, że to pewnie od truskawek. Jedynie Isoptin mi dobrze zaleciła ale też przepisując receptę przepisuje mi po jednym opakowaniu i zawsze mi brakuje, dobrze że mam znajomą w aptece więc mogę donieść receptę, i dostać leki.

Antonina tak wybrał mój Tż więc tak zostanie, podoba mi się a zwłaszcza, że teraz jest bardzo dużo imion "starych" wybieranych dla maluszków więc w przyszłości kiedy moja Tosia będzie troszkę starsza będzie pasować do otoczenia z imieniem hehee.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-08-05 o 14:54
Stary 2012-08-05, 14:49   #3557
gda
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, mam pytanko.

Ja mam ten pierwszy. Mięciutki, od wewnątrz gruba warstwa polarku. Myślę, że na lekkie mrozy starczy, ale jeśli temperatury spadną tak jak z ostatnią zimę, to nie da rady
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 14:51   #3558
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziolchy!
Jak lozeczka nie ma ,tak nie ma... Wczoraj Tz stwierdzil,ze jednak po nie nie pojedzie, bo przez ta Olimpiade, to pewnie caly dzien bedzie jechal, bo sa straszne korki i pozamykane drogi Zamowilam kuriera i bedzie we wtorek
Poza tym wybralismy sie po reszte wyprawki, i najlepsze jest to,ze kupilismy wszystko to, co nie trzeba
Z mojej magicznej listy udalo sie kupic tylko czapeczki dla malego.
ALE i tak jestem mega zadowolona , bo Tz kupil mi torebke(taka porzadna),ktorej sama bym sobie oczywiscie nie kupila, bo ja lubie kupowac tanie rzeczy a czesto a on odwrotnie(taki glupi nawyk, z ktorym probuje walczyc) i piekna, ciepla bluze na jesien z Super Dry.
Dzisiaj powtorka z rozrywki i mam nadzieje,ze uda mi sie kupic to, co trzeba.

Ja nie będę ruszać do 2 roku życia, chyba że coś będzie się działo i nasz pediatra zaleci inaczej
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:05   #3559
weronika_91
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o przyrost kg to u mnie niestety 1 kg tygodniowo od jakiegoś czasu już ... na dzień dzisiejszy 35 tydzień i 13 kg na plusie :/
Stary 2012-08-05, 15:13   #3560
Asiuulka89
Zakorzenienie

Aga ton my w przyszłym roku chcielibyśmy sie wporowadzić. Narazie mieszkamy w domu szwagierki (sami bo ona chciala sie przeprowadzic z poznania ale jednak tam zostala)

nie wyobvrazam sobie tego z dwojka malych dzieci no ale coz bedzie trzeba
Stary 2012-08-05, 15:28   #3561
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:

Nie ma sprawy, podzielę się wróżką, jeśli takową spotkam

Normalnie jakbym o naszym mieszkanku czytała, hihihi, identyko sytuacja
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:31   #3562
colds
Zakorzenienie

Ja mam niby póki, co na +9kg. Ale coś mi się wydaje, że na wizycie za tydzień będzie już 10 albo i więcej
Jedyne, co jest dobre.. Nie wpieprzam dużo słodyczy. Wolę owoce, jakieś kanapeczki, sałateczki . Liczę, że do końca ciąży dobiję do max +15. Choć nie chciałabym
Stary 2012-08-05, 15:31   #3563
tamlin111
Zakorzenienie

Asiulka dacie radę. Pamiętasz jaka ja byłam miesiąc temu przerażona? A jak przeprowadzałam się z Poznania do Wałcza i Paula miała rok i 4 miesiące to jakoś to sprawniej poszło
Zmieniliśmy Paulince łóżko na jedyneczkę, powiesiliśmy obrazki, jeszcze Kropek musi Pauli sznur co sobie sama ukręciła powiesić.
Macie fotę kręcenia sznura w skansenie w Klukach i sprawdzanie jego wytrzymałości z ciocią Darią:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC15238.jpg (149,0 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC15241.jpg (195,9 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez tamlin111
Czas edycji: 2012-08-05 o 15:32
tamlin111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:38   #3564
weronika_91
Zakorzenienie

colds Ty to chyba na początku więcej przybrałaś nie ? a teraz już tak nie tyjesz ....
tamlin jaka śliczna ta Twoja córa
Stary 2012-08-05, 15:52   #3565
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my jestesmy u moich rodzicow od wczoraj,grilujemy i relaksujemy. mamuska na robil dzemow z wisni,truskawek, jablek,sliw, kompotow,ogorkow kiszonych,wisni w syropie, salatek i juz nam nimi auto napakowala
u mnie jest dokładnie na odwrót moja mama ma dwie lewe ręce do przetworów, zresztą do gotowania i pieczenia też więc ja od kilku lat odwiedzam ją pod koniec wakacji z całym bagażnikiem przetworów. wiosną wpadam po puste słoiki

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej ja miałam koszmarną noc, prawie nie spałam, pociłam się i śniły mi się koszmary, obudziłam się cała obolała . Ale najgorsze, że od rana bardzo twardnieje mi brzuch, wzięłam nospę, niby jak leżę to miękki, ale wystarczy, że się dosłownie ruszę, troche zmienię pozycję lub wstanę i już jest jak kamień. Nie boli, ale czuję to jak się wszystko spina. Nie wiem co robić i płakać mi się chce .

lilka, leż dzisiaj plackiem i odpoczywaj i nospa 3 razy dziennie (można wziąć 6 tabletek w 3 dawkach po 2 ), dodatkowo możesz wziąć magnez. nie ma innej rady, trzeba poleżeć.
buziaki dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

wezme przepis i jutro ci wysle
będę bardzo wdzięczna

ostatnio wpadłam w jakiś trans jeśli chodzi o przetwory, szukam w internecie co by tu jeszcze dobrego zrobić. jutro dokupię słoiczków i biorę się za dżem brzoskwiniowy

pod koniec sierpnia zaczynają u teściowej owocować maliny ( trafiła na super odmianę, owoce są od końca wakacji do przymrozków)więc i soki i dżemy będą

dobrze, że poród już we wrześniu bo inaczej chyba to do samej zimy bym coś pichciła. już nie mam miejsca w spiżarce. jutro małżonek jedzie do makro po dodatkowy regał

Cytat:
O widze,ze nie tylko moj Tz ma wedkarskie sklonnosci
Najgorsze jest to,ze moj zawsze jezdzi po pracy,a wraca o 1-2 w nocy, wiec na caly dzien i noc zostawia mnie sama, co w takiej sytuacji zaczyna mi sie nie podobac...
u mnie podobnie... tż pracuje od rana do nocy a w weekend mi na ryby wybywa a
ale już mu zapowiedziałam, żeby teraz jeździł do woli, bo po urodzeniu Leny kilka miesięcy ma siedzieć na dupie...

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Ten drugi na zimę będzie na pewno dobry, bo z tym pierwszym to nie wiadomo. Na dość lichy wygląda.

Cytat:
Ja mam ten pierwszy. Mięciutki, od wewnątrz gruba warstwa polarku. Myślę, że na lekkie mrozy starczy, ale jeśli temperatury spadną tak jak z ostatnią zimę, to nie da rady
dzięki dziewczyny za info w sprawie kombinezonów. w takim razie chyba zdecyduję się na drugi bo potrzebny mi grubszy, na mroźniejsze dni. cieńszy już mam ze smyka

Cytat:
Dostałam skierowanie do poradni diagnostycznej w której popatrzyli na mnie i nie wiedzieli po co przyszłam z dobrymi wynikami cukrzycy nie mam, wyniki mam ok.
Żałuje, że nie zmieniłam wcześniej tej babeczki na jakąś lekarzyce ze szpitala w którym chce rodzić bo ta mi już dawno jakaś inna się wydawała. Poszłam kiedyś do niej i powiedziałam, że mam bóle głowy to zaproponowała mi pyralgine ;/ albo na niby grzybice której w żadnym badaniu nie było przepisała mi Gynalgin, a zamiast zlecić mi badania na krostki na ciele powiedziała, że to pewnie od truskawek. Jedynie Isoptin mi dobrze zaleciła ale też przepisując receptę przepisuje mi po jednym opakowaniu i zawsze mi brakuje, dobrze że mam znajomą w aptece więc mogę donieść receptę, i dostać leki.

Antonina tak wybrał mój Tż więc tak zostanie, podoba mi się a zwłaszcza, że teraz jest bardzo dużo imion "starych" wybieranych dla maluszków więc w przyszłości kiedy moja Tosia będzie troszkę starsza będzie pasować do otoczenia z imieniem hehee.
to po co dieta dla cukrzyków w takim razie
ale masz rację, chyba za późno na zmianę lekarza, nie wiem czy sama bym się teraz zdecydowała bo nie wiadomo czy nie trafi się z deszczu pod rynnę

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Aga ton my w przyszłym roku chcielibyśmy sie wporowadzić. Narazie mieszkamy w domu szwagierki (sami bo ona chciala sie przeprowadzic z poznania ale jednak tam zostala)

nie wyobvrazam sobie tego z dwojka malych dzieci no ale coz bedzie trzeba
w takim razie powodzenia i dużo cierpliwości życzę
trochę ciężko będzie ale nie ma to jak na swoim
Stary 2012-08-05, 15:54   #3566
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
colds Ty to chyba na początku więcej przybrałaś nie ? a teraz już tak nie tyjesz ....
Tak, na początku szybciej szły mi kg. Choć patrząc na ilość jedzenia, którą w siebie wrzucałam to i tak nie mam dużo na plusie.
Teraz wydaje mi się, tzn. ostatnimi tygodniami, że mniej jem. Nie mam jakoś specjalnie apetytu. A jak się zapycham to właśnie nie słodyczami. Odtrąca mnie od nich.
Chciałabym wrócić do wagi, którą miałam.. . Wagi, nie wyjściowej - z początku ciąży, ale tej zupełnie przed.
Stary 2012-08-05, 16:04   #3567
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tak, na początku szybciej szły mi kg. Choć patrząc na ilość jedzenia, którą w siebie wrzucałam to i tak nie mam dużo na plusie.
Teraz wydaje mi się, tzn. ostatnimi tygodniami, że mniej jem. Nie mam jakoś specjalnie apetytu. A jak się zapycham to właśnie nie słodyczami. Odtrąca mnie od nich.
Chciałabym wrócić do wagi, którą miałam.. . Wagi, nie wyjściowej - z początku ciąży, ale tej zupełnie przed.
u mnie niestety na odwrót. nic mi tak nie smakuje jak czekoladka, nie ważne czy mleczna czy gorzka, ważne by było kakao w składzie

i jeszcze borówki... jadłabym je codziennie...

z wagą mam podobnie, w ostatnim czasie przestała tak szybko wzrastać, najgorzej było w 6 miesiącu , gdzie przybrałam prawie 5 kg
a tak to niecałe 2kg na miesiąc, w tym to chyba nawet kilogram nie doszedł

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-08-05 o 16:06
Stary 2012-08-05, 16:06   #3568
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
tamlin jaka śliczna ta Twoja córa
No nie skromnie powiem, że wiem
Pochwalę się jeszcze moim skarbem.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ja do tej sprzed ciąży z Paulą albo do tej po ciąży z nią.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC15210.jpg (147,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC15275.jpg (159,2 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC15289.jpg (168,8 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-08-05, 16:19   #3569
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Ja do tej sprzed ciąży z Paulą albo do tej po ciąży z nią.

Śliczna córa już się nie mogę doczekać swojej

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 16:20   #3570
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
naprawdę, śliczna z niej dziewczyna
ciekawe po kim odziedziczyła urodę, pewnie po mamusi

a jakie czerwoniaste pazurki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości