|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Hej
Niestety nasz fasolek nie żyje Traumatyczne przeżycie nas dziś spotkało
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz siłę, to napisz jak to się stało? Miałas jakieś objawy lub tp.? Głowa do góry!
|
|
|
|
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Nie mogłam spać całą noc, ale trochę się już opanowałam i mogę Wam napisać co sie stało. Pojechaliśmy wczoraj na wesele mojej koleżanki. Czułam się super, nic mnie nie bolało. Jak byliśmy już na sali weselnej, zjedliśmy obiad i poszliśmy z mężem zatańczyć pierwszy taniec z młodą parą...zaczął mnie pobolewać brzuch, poszłam do toalety i zobaczyłam krew, więc w te pędy zapakowaliśmy się w samochód i do szpitala. Zbadali mnie i zrobili USG...okazało się, że nie ma tętna, fasolek nie rozwijał się od ostatniego USG, zatrzymał się na 5tyg i 6 dniach, a obecnie jest 8 tydz, miał identyczne wymiary jak 1,5 tyg temu. Nie wiem czy lekarz się pomylił i tego serduszka tam wcale nie było, czy faktycznie zaraz po tym USG przestało bić. W każdym bądź razie trafiłam jeszcze na bardzo niemiłą lekarkę, która ochrzaniła, mnie, żebym się tak z mężem nie emocjonowała, bo ona tu pracuje, a nie będzie wysłuchiwać płaczów
Jutro idę na zabieg Chociaz powiedzieli mi, że lepiej będzie jeśli dziś sama poronię i wszystko samo się oczyści. Więc siedzę, czekam, co chwilę zaglądam czy krwawię. No i tak się skończyła moja przygoda z ciążą...a tak bardzo się nastawiłam, że wszystko będzie dobrze.
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana tam na górze jest zapisane wszystko- co ma być to będzie-tak ja sobie tłumaczyłam. Zobaczysz dostaniecie jeszcze jedną szansę, a teraz odpoczywaj i 3maj się mocno!!
|
|
|
|
|
#815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:-(((((((((( wiem, ze to nie wiele pomoże, ale z casement będzie lepiej i na pewno doczekała się niebawem następnej Fasolki Co do dat: mówiłam, że jestem w szoku ;-) miał być 5 kwietnia oczywiście. Cykle rzeczywiście miewają nieregularnie ale nie aż tak ))))) 3 tygodnie różnicy teraz. Ostatnią mmiesiączke miałam 28 czerwca ale w ciążę zaszalam 16 lipca![]() Heh właśnie poinformowalam Tz - mailem. Wiem, że dziwnie ale jest za granicą, a ja nie nawidzę rozmawiać przez telefon. Teraz czekam na reakcję. No i mam inną zagwozdkę - jak powiedzieć synowi, że będzie miał rodzenństwo. Ma 6 lat i jest "królem rodziny" - pogadać najpierw z psychologiem.? Poczekam z tą informacją trochę, żale w końcu będzie trzeba to zrobić przecież |
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#817 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety wiem co przezywasz, trzymaj sie kochana
|
|
|
#819 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wam wszytskim, ojj maaaasa stron do nadrobienia przede mną!
AgatkaL tak mi przykro, trzymaj się ![]() |
|
|
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
AgatkaL
|
|
|
|
|
#821 |
|
Wtajemniczenie
|
AgatkaL, nawet nie wiem co napisać. Strasznie Ci współczuję. Poza zdrowiem, życzę byście szybko pozbierali się po tym psychicznie. Trzymaj się Kochana
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#823 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim (; po 2 tygodniowej nieobecności nie mam szans żeby nadrobić Was...
Ja w końcu w poniedziałek 30.07 byłam u gina i okazało się że ciąża jest na pewno, wyszedł równo 7 tydzień i było nawet słychać serce (: ![]() pochwalę się (; Cytat:
Nie mogę sobie nawet wyobrazić jak się czujesz...
|
|
|
#824 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje i witamy no to mieliście szczęście że zaskoczyło odrazu ![]() Cytat:
Cytat:
no widze że niedługo nasz wątek nie będzie najnowszy bo pojawią się majówki ;pCytat:
Cytat:
gratulacje piekny maluch ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- za mną koszmarny weekend, w zasadzie to sobota ale do tej pory jestem zdenerwowana eh ;/ kolejny raz potwierdza się powiedzenie, że z rodziną dobrze to tylko na zdj. bedzie długo i szczegółowo bo muszę się wyżalić ;/ ..... z tego stresu jak płakałam to zrobiło mi się niedobrze i musiałam zwymiotować ;/ a jak by mi było mało to potem jeszcze mi się ząb połamał. mam dość. po prostu brak mi słów. wiedziałam że jest ona okropna ale do takiego czegoś że się posunęła, to nie wierze. jest dla mnie nikim! nie ma dla mnie gorszego człowieka na świecie i nie ma takiej rzeczy co musiała by zrobić żeby jej wybaczyć. za pierwszym razem jak byłam w ciąży to też mi mówiła że jeszcze nic nie wiadomo że wszystko się może zdarzyć oczywiście potem niby bylo jej głupio i przepraszała ale teraz to już naprawdę przeszła samą siebie. to tyle. ;/
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-09-18 o 14:35 |
|||||
|
|
|
|
#825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-09-18 o 17:33 |
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
Dragusia okropność... sama też już jakiś czas temu doszłam do wniosku że z rodziną najlepiej się na zdjęciu wychodzi.
Ale choroba tutaj to już gruba przesada a Tobie teraz stresy jak najmniej wskazane. Najlepiej byłoby się nie przejmować z tym że to łatwo powiedzieć a trudno wykonać... Mimo wszystko postaraj się odstresować(:
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
AgatkaL, bardzo wam wspolczuje
A ta lekarka...szkoda gadac, skad sie biora tacy lekarze..
|
|
|
#829 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wierzę, że wszystko będzie dobrze.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() bardzo współczuję.. Cytat:
a syn no będzie się musiał przyzwyczaić z myślą, że już nie będzie jedynakiem.. powodzenia z tżtem i synkiem.. ![]() Cytat:
cudny..
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-09-18 o 18:41 |
||||||
|
|
|
|
#830 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez Leonikowa Czas edycji: 2012-09-18 o 15:15 |
|
|
|
|
#831 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sucz - mmm dobrze powiedziane A u mnie dziś spokojnie. Było nie fajnie w piątek wieczorem, mąż mnie chciał przytulić jakoś za mocno mnie pociągnął czy coś, zabolało mnie coś po prawej stronie i się rozpętało. Dostałam jakiś strasznych bóli brzucha, tak jakby wszystkie te więzadła coś szarpało. Ledwo byłam w stanie się podnieść i dojść do łazienki. Zdychałam w łóżku z 3h. Na sam koniec standardowo kilka kropelek krwi, ale minimalna ilość, krwotokiem bym tego nigdy nie nazwała. W dodatku chyba dostałam jakiegoś podrażnienia pęcherza. W sobotę już nic ze mnie nie leciało, ale cały brzuch dookoła bolał, szczególnie po prawej stronie w okolicach jajnika (mnie tam często boli, nawet jeszcze przed ciążą). No a dziś już kompletny spokój. Za to były jakieś mdłości - co mnie nadal cieszy . No i tak się przyglądałam sobie w lustrze i chyba mi się brzuszek pojawia Swoją drogą teściowa mi wyczarowała Luteinę i Duphaston Idę się po woli spakować i narobić jedzenia na drogę .
|
|||
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia- tylko spokój Was uratuje, 3maj się!
Dziewczyny mi zaczał brzuchol rosnąć...I to tak, że zaczyna być widać. Dopiero 9 tydzień, nie jestem przesadnie chuda 58kg/162cm, ale brzuch mi zaczyna wystawać. Fakt, troche to oponka spowodowana lepszym odżywianiem i nicnierobieniem, ale nigdy nie miłam jescze takiego brzucha- oprócz rodzicom nikomu nie mówilismy, a 2 osoby sie juz dopytywały;p Nie za wcześnie na taki brzuchol? Byliśmy wczoraj na ślubie i w kościele tak był zaduch, że stoję sobie a tu nagle czuje, że odlatuję...Wiem, że mam oczy otwarte, a zupełnie nic nie widzę...Podobno, zaczęłam się telepać, na szczęście Tż mnie szybko wyprowadził, bo bym fiknęła ja nic...Ależ się strachu najadłam... Mam nadzieję, że zasłabnięcia nie są złym objawem w ciąży.... |
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kurcze u nas pochmurno, az ciężko bylo podnieść sie z łóżka ![]() U mnie nadal żadnych objawów, ani mdłości, ani piersi nie bolą i sie nie wypełniają.. az zaczynam sobie głupio wkręcać (w pierwszej pustej ciąży tez nie miałam żadnych objawów)... a kysz głupie myśli! chyba mam dzisiaj gorszy dzień ![]() No jedynie wzdęty brzuch, którego nie da się ukryć
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-06 o 08:23 |
|
|
|
|
#834 |
|
Przyczajenie
|
Witam ,a zarazem się Żegnam . Nasz aniołek odszedł od nas 03.08. . Sama nie wiem co miałabym napisać ,mimo iż nie planowaliśmy ciąży i na początku byliśmy zrozpaczeni ,zdążyliśmy już przywyknąć do tej myśli ,cieszyliśmy się . Myśleliśmy jak tu się nam życie ułoży . A tu życie samo nam zepsuło nasze plany. Jesteśmy zrozpaczeni.
Żegnam.
|
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(((( Trzymaj się ciepło!---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Ale masakra Dragusia! nie wyobrażam sobie w ogóle takiej osoby co jest taka pełna nienawiści do drugiej osoby! teście to powinni się do niej przestać odzywać!! okropna baba! nie denerwuj się bo szkoda nerwów na taką osobę i Fasolinka wszystko czuje! może ona Wam zazdrości czy co??
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odzywałam się kilka dni ale byliśmy z Zakopanem. Podróż długa i męcząca ale jakoś zleciało. Byliśmy nad Morskim Okiem 2,5h w jedną stronę w dłuższe trasy się nie wybieraliśmy bo pewnie nie dałabym rady. Ale widoki przepiękne. Od kilku dni tak mnie męczą mdłości, no coś strasznego ![]() na co nie popatrzę to od razu mi nie dobrze, na śniadanie to już nic innego nie zjem jak płatki z mlekiem. |
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( Współczuje Ci bardzo. Trzymaj się!-------------------------------------------- a u mnie dziś zaczyna się 12 tydzień jupi! za tydzień wizyta! Nie mogę się już doczekać!
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-08-06 o 08:41 |
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie planowałam ciąży ale gdyby coś się stało chyba bym się załamała...
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj jest watek aniolkowych mam, jeżeli masz potrzebę wirtualnego wsparcia, to zaglądnij ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=625881
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Niestety nasz fasolek nie żyje 

Jeśli masz siłę, to napisz jak to się stało? Miałas jakieś objawy lub tp.? Głowa do góry!
))))) 3 tygodnie różnicy teraz. Ostatnią mmiesiączke miałam 28 czerwca ale w ciążę zaszalam 16 lipca

gratuluje i witamy
Kurcze, ale Ci współczuje takiej szwagierki. A Twojemu mężowi takiej siostry... Koszmar po prostu! Ona od początku dla Ciebie była taka nieprzyjemna? Odkąd się poznałyście? Co za babsztyl... no normalnie brakuje mi słów
.
chyba mam dzisiaj gorszy dzień