Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 11:18   #3901
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Moj Michal to tylko tata i tata.
Ja mowie Michal nie wolno - Michal sie "zlowieszczo" usmiecha.
"Michal bo powiem tacie" - ojj juz sie mina zmienia i albo odpuszcza albo dalej ze mna "walczy"
Wolam tate - albo od razu spokoj albo tata powie, ze nie wolno i nagle Michalek wszystko zostawia
ew. jeszcze biegnie do niego i sie przytula.
W nocy bywa podobnie.
Cos mu sie przysni - przyjde ja. Ale nie, on chce tate. Tata sie pokaze - juz zapomina ze mial zly sen i kladzie sie spac.
Dlatego tez w pokoju mu zostawimy lozko, jakby co to z tatusiem bedzie spac jesli Adam bedzie mial kolki itd. i bedzie mi wygodniej z nim samej.

Tez bym chciala coreczke Ale raczej sie nie zdecydujemy na kolejne, przynajmniej nie w najblizszym czasie. 2 rozbojnikow to i tak duzo, nie wiem co bym zrobila gdyby 3 tez sie trafil chlopak
Ale słodko
Ja jestem bardzo ciekawa jak mój mąż będzie się zajmował młodym. Do niego dotarło, że będzie dziecko dopiero jak moja przyjaciółka mówi do niego - i jak tatuśku? Na co on, że jeszcze nie. A ona - przecież mały już jest tylko w brzuchu więc jesteś tatusiem... I to do niego dotarło

Ja na drugie, że będzie córka się jakoś specjalnie nie nastawiam. Bardzo bym chciała ale jak będzie drugi syn to też będzie cudnie Ale na drugie to się zdecydujemy dopiero za jakieś 3 lata. Teraz chcę urodzić i wrócić do pracy w lutym To jest plan na dziś, a co będzie jutro - okaże się...

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:19   #3902
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Mandi, ja dzisiaj gadałam z mamą i ona się mnie pytała kiedy robię chrzciny, mówię jej że w sobotę albo w niedzielę. A ona mi na to że w sobotę to ksiądz daje chrzest parom bez ślubu, a w niedzielę małżeństwom...
Bzdura
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:19   #3903
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Udało się tż wczoraj dorwać potencjalne autko - może jutro już będzie nasze Za to wczoraj na poprawinach ktoś nam trzasnął w naszego staruszka i nie zostawił kartki Będzie nas to trochę kosztowało... Mieliśmy w tym tygodniu sprzedać ten samochód, a tak Co za ludzie!!!

Ja nauczyłam się reagować na "jakie ona ma zimne rączki"... Odpowiadam, że super! Wtedy następuje dezorientacja. Jak ktoś jest ciekawski to dodaję, że to oznacza, że nie jest przegrzana. Temat się kończy. A jest to tekst, który słyszę najczęściej
Wspolczuje. A bardzo Was trzasnal?

Ja tez to ciagle slyszalam Ja nie wiem czemu ludzie tak koniecznie chca nam wsciskac swoje racje.
Tak samo jak z "a czemu on nie ma czapeczki?" , "bo czapka jest na zime!", "ale go zawieje..."... Tia... A nigdy nie choruje, raz zlapal od pielegniarki - jako noworodek, drugi raz mial 3 dniowke jako prawie roczniak, a trzeci raz zlapal od kuzyna. No faktycznie chorowitek straszny, a nie byl ani piersia karmiony, ani czapki przez wiosne/lato/jesien nie nosil, chyba ze wyjatkowo wialo i ja sama bylam cieplej ubrana...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:20   #3904
prince_polo
Zakorzenienie

ale mnie boli ten palec polozne dalej nie ma

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:25   #3905
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ale słodko
Ja jestem bardzo ciekawa jak mój mąż będzie się zajmował młodym. Do niego dotarło, że będzie dziecko dopiero jak moja przyjaciółka mówi do niego - i jak tatuśku? Na co on, że jeszcze nie. A ona - przecież mały już jest tylko w brzuchu więc jesteś tatusiem... I to do niego dotarło

Ja na drugie, że będzie córka się jakoś specjalnie nie nastawiam. Bardzo bym chciała ale jak będzie drugi syn to też będzie cudnie Ale na drugie to się zdecydujemy dopiero za jakieś 3 lata. Teraz chcę urodzić i wrócić do pracy w lutym To jest plan na dziś, a co będzie jutro - okaże się...
Ja jestem ciekawa jak moj sobie poradzi przy dwojce
Na czas mojego pobytu w szpitalu jestem pewna, ze dobrze sobie poradzi z Michalem - juz teraz spedzaja duuuzo czasu sam na sam (ja pod koniec ciazy wymiekam i nie mam sil, glownie leze).
Ale taki maluch placzacy przez pol nocy... Hmm
No nic, zobaczymy. Mam nadzieje, ze nie wymieknie.
My tej ciazy nie planowalismy, inaczej tez bym sie zdecydowala pozniej
Ale juz jest, wiec musi byc dobrze, na pewno bedzie bardzo przez nas kochany. Dziadkowie juz oszaleli na jego punkcie
Ostatnio mama TZ dawala mi odetchnac przy malowaniu i brala wszedzie Michala, nawet jak powiedzielismy w ktorys dzien przez tel. ze jedziemy na zakupy, to pytala czy nie chcemy Michala zostawic
Uff, jestem pozytywnej mysli, chociaz mnie przeraza wizja dwojki dzieci.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:36   #3906
eninka84
Zadomowienie

Hej, dziś znów Was tylko podczytam, u mnie 40 st,siostry dzieci zepsuly mi wiatrak, ja ledwie zipie, jest mi niedobrze w dodatku......cudownego dnia!
Stary 2012-08-06, 11:42   #3907
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA!!!! Dostałam wspaniałą wiadomość

Hej tu ewka5891. 4 sierpnia przyszedł na świat mój synek. Jestem przeszczęśliwa, mały jest super pozdrowienia dla wszystkich mamuś
mamy dzieciaczka Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Nitka jaką chustę kupiłaś? Ja nie wiem czy będę umiała wiązać Jestem kiepska w czynnościach manualnych.. A chusta by się przydała, bo nie chcę być uwiązana z dzieckiem w domu, a czasem trzeba wyskoczyć na 15 minut z domu i tachać za każdym razem wózek ze sobą.. Ja mieszkam w centrum dużego miasta i chusta na małe szybkie wypady byłaby idealna.
Ja używam chusty. Na razie w domu, żeby się szkolić i bywa wybawieniem, kiedy Mała chce koniecznie spać przytulona, a ja wolałabym co zrobić. Kupiłam taką, bo jest najbardziej uniwersalna.Firma jest bardzo polecana i jej cena spada nieznacznie, gdybym chciała odsprzedać używaną. A wiązać się nauczysz

Cytat:
Wspolczuje. A bardzo Was trzasnal?

Ja tez to ciagle slyszalam Ja nie wiem czemu ludzie tak koniecznie chca nam wsciskac swoje racje.
Tak samo jak z "a czemu on nie ma czapeczki?" , "bo czapka jest na zime!", "ale go zawieje..."... Tia... A nigdy nie choruje, raz zlapal od pielegniarki - jako noworodek, drugi raz mial 3 dniowke jako prawie roczniak, a trzeci raz zlapal od kuzyna. No faktycznie chorowitek straszny, a nie byl ani piersia karmiony, ani czapki przez wiosne/lato/jesien nie nosil, chyba ze wyjatkowo wialo i ja sama bylam cieplej ubrana...
Błotnik wgnieciony, nadkole. Gdyby nie to, że mieliśmy go prędko sprzedać, to draki by nie było. A tak władujemy kasę i nic z tego nie będziemy mieć.
Każdy ma inny organizm. Martynka śmiga w bodziaku z krótkim rękawkiem i tyle. Przecież gorąco jest i żadnej babci nic do tego
Stary 2012-08-06, 11:44   #3908
Linka25
Zakorzenienie

Blue nie dziwię się, ze odpuściłaś pisanie pracy w ciaży. Ja w ciąży jakoś do niczego nie miałam głowy, sporo było we mnie lęku z tytułu ciąży właśnie. Teraz się uspokoiłam. A myślałam że przy małym dziecku to dopiero zwariuję, będę się panicznie o nie bała. Ale nie.
W ogóle dochodzę do wniosku że ciąża to nie dla mnie. Nie lubię byc w ciąży Cieszę się bardzo, ze mam to już za sobą.

Cytat:
Ja tez sie zastanawialam nad chusta, ale nie wiem czy to faktycznie az takie wygodne...
Poza tym boje sie ze szybko by mi sie znudzila. A to juz pieniadze w bloto
moja koleżanka twierdzi, że nawet w domu to wygoda, nie tylko na wyjścia
jak dziecko jest marudne, to ma je przy sobie, a ręce wolne

Cytat:
A to zależy na co się zdecydujesz. Zawsze możesz zarezerwować stolik i zapłacić normalnie wg spożycia - my tak mamy. Obiad 25 zł, deser kilkanaście i do tego soki, kawa, herbata, piwko - wg zużycia. Ciasto doniesiemy sami, bo restauracja nie oferuje. U nas będzie chyba 19 osób. Nie zapraszam taty - szkoda go trochę, ale na wesele zaprosiłam i żałuję.
No i ja kończę 24 lata w tym miesiącu. Dziś jest nasza pierwsza rocznica ślubu, a razem jesteśmy ponad 7,5 roku, znamy się 8 lat A Maluda kończy 4 tygodnie dziś

86, ale szczęśliwi lat nie liczą

To super! Moja uznaje, ze 24-2 w nocy to najlepszy czas na brykanie (w brzuchu też tak było.
Ad. 1 Dzis Wasza pierwsza rocznica? I Martynka kończy 4 tyg? Gratulacje I najlepsze życzenia dla całej Waszej trójeczki.

My 15.08 mamy 4 rocznicę. A Mała będzie wtedy miała równo miesiąc.

Ad.2 86? Poczułam się staro

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ale mnie boli ten palec polozne dalej nie ma
bidulka...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:44   #3909
karolka110
Wtajemniczenie

a ja jednak nadal w domu....
skurcze od ok. 3 do 6 były masakryczne:mur :i trwały ok 1 minuty...

potem zaczęły byc mniej bolesne i krótsze.....przysypiałam, aż ok 9 usnęłam i przeszły....potem ok 10.30 obudził mnie skurcz dość mocny i od wtedy miałam jeszcze ze 2 i cisza....

co to do cholery było: confused:tyle godzin bólu i nic....

na 13 miałam iść na kontrolę do szpitala, ale nie wiem czy jest sens skoro wyszłam stamtąd o 1 w nocy???
Stary 2012-08-06, 11:48   #3910
Linka25
Zakorzenienie

Karolka może idź niech Cię zobaczą, dowiesz się czegoś!

Blue
a co sądzisz o kółkowych chustach? Chyba są łatwiejsze w wiązaniu.
Stary 2012-08-06, 11:48   #3911
blueberry88
Zakorzenienie

Phdwao, u nas też Martynka najchętniej spałaby w nas wtulona. Udaje się jednak, by część czasu spędzała w łóżeczku. To też zależy od tego ile mamy sił i wytrwałości. Zastanawia mnie jednak od jakiego wieku trzeba na to ostro zwracać uwagę, żeby jej jednak nie przyzwyczaić. Potrzebuje ciepła i - tak jak teraz - może sobie spać do mnie przytulona. Jednak przecież nie za każdym razem. Bywają noce, że cały czas śpi w łóżeczku z przerwami na karmienie. A bywają takie jak dziś, że nie mam siły i zasypia na trochę u mnie na brzuszku, trochę śpi w łóżeczku, a trochę z nami w łóżku...
Wcięło mi cytaty... Pamiętam, że chciałam napisać Asi, że Dzieciaczek cudnie przytula konika
Stary 2012-08-06, 11:49   #3912
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
A to zależy na co się zdecydujesz. Zawsze możesz zarezerwować stolik i zapłacić normalnie wg spożycia - my tak mamy. Obiad 25 zł, deser kilkanaście i do tego soki, kawa, herbata, piwko - wg zużycia. Ciasto doniesiemy sami, bo restauracja nie oferuje. U nas będzie chyba 19 osób. Nie zapraszam taty - szkoda go trochę, ale na wesele zaprosiłam i żałuję.
No i ja kończę 24 lata w tym miesiącu. Dziś jest nasza pierwsza rocznica ślubu, a razem jesteśmy ponad 7,5 roku, znamy się 8 lat A Maluda kończy 4 tygodnie dziś

86, ale szczęśliwi lat nie liczą

To super! Moja uznaje, ze 24-2 w nocy to najlepszy czas na brykanie (w brzuchu też tak było.
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

potem zaczęły byc mniej bolesne i krótsze.....przysypiałam, aż ok 9 usnęłam i przeszły....potem ok 10.30 obudził mnie skurcz dość mocny i od wtedy miałam jeszcze ze 2 i cisza....

na 13 miałam iść na kontrolę do szpitala, ale nie wiem czy jest sens skoro wyszłam stamtąd o 1 w nocy???
Jeśli nie masz daleko, to ja bym chyba poszła...

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:50   #3913
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem ciekawa jak moj sobie poradzi przy dwojce
Na czas mojego pobytu w szpitalu jestem pewna, ze dobrze sobie poradzi z Michalem - juz teraz spedzaja duuuzo czasu sam na sam (ja pod koniec ciazy wymiekam i nie mam sil, glownie leze).
Ale taki maluch placzacy przez pol nocy... Hmm
No nic, zobaczymy. Mam nadzieje, ze nie wymieknie.
My tej ciazy nie planowalismy, inaczej tez bym sie zdecydowala pozniej
Ale juz jest, wiec musi byc dobrze, na pewno bedzie bardzo przez nas kochany. Dziadkowie juz oszaleli na jego punkcie
Ostatnio mama TZ dawala mi odetchnac przy malowaniu i brala wszedzie Michala, nawet jak powiedzielismy w ktorys dzien przez tel. ze jedziemy na zakupy, to pytala czy nie chcemy Michala zostawic
Uff, jestem pozytywnej mysli, chociaz mnie przeraza wizja dwojki dzieci.
Będzie dobrze Na pewno wszystko się ułoży
Trzymam za to

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Hej, dziś znów Was tylko podczytam, u mnie 40 st,siostry dzieci zepsuly mi wiatrak, ja ledwie zipie, jest mi niedobrze w dodatku......cudownego dnia!
No to siostra powinna jak najszybciej odkupić wiatrak.
U mnie też gorąco. W pokoju mam 24 stopnie i co chwilkę włączam klimę

Cytat:
Ja używam chusty. Na razie w domu, żeby się szkolić i bywa wybawieniem, kiedy Mała chce koniecznie spać przytulona, a ja wolałabym co zrobić. Kupiłam taką, bo jest najbardziej uniwersalna.Firma jest bardzo polecana i jej cena spada nieznacznie, gdybym chciała odsprzedać używaną. A wiązać się nauczysz

Błotnik wgnieciony, nadkole. Gdyby nie to, że mieliśmy go prędko sprzedać, to draki by nie było. A tak władujemy kasę i nic z tego nie będziemy mieć.
Każdy ma inny organizm. Martynka śmiga w bodziaku z krótkim rękawkiem i tyle. Przecież gorąco jest i żadnej babci nic do tego
Ja się cały czas zastanawiam nad tą chustą... Mam mieszane uczucia i chyba się jednak nie zdecyduję. Ale chętnie poczytam o tym czy rzeczywiście są takie rewelacyjne. Bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie noszenia dziecka w takiej temperaturze - nie tylko ja ale i dziecko bylibyśmy cali mokrzy.

A z tym autem to się ktoś zachował jak dupek. Tak się nie robi. Zapytaj młodych, może ktoś coś widział?

Stary 2012-08-06, 11:51   #3914
eninka84
Zadomowienie

Cytat:

Bedactwo życzę żeby sie wreszcie ruszyło !!!!!!!!
Stary 2012-08-06, 11:52   #3915
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blue nie dziwię się, ze odpuściłaś pisanie pracy w ciaży. Ja w ciąży jakoś do niczego nie miałam głowy, sporo było we mnie lęku z tytułu ciąży właśnie. Teraz się uspokoiłam. A myślałam że przy małym dziecku to dopiero zwariuję, będę się panicznie o nie bała. Ale nie.
W ogóle dochodzę do wniosku że ciąża to nie dla mnie. Nie lubię byc w ciąży Cieszę się bardzo, ze mam to już za sobą.

Ad. 1 Dzis Wasza pierwsza rocznica? I Martynka kończy 4 tyg? Gratulacje I najlepsze życzenia dla całej Waszej trójeczki.

My 15.08 mamy 4 rocznicę. A Mała będzie wtedy miała równo miesiąc.

Ad.2 86? Poczułam się staro
Mój mózg odżył po porodzie Ja naprawdę zgłupiałam Wiadomo, że lepiej byłoby mieć to za sobą, ale nie wszystko da się przewidzieć.
Dziękujemy
To też Wam się zbiegną uroczystości
Staro? Nie gadał głupot Przecież nie 28

Cytat:

Blue
a co sądzisz o kółkowych chustach? Chyba są łatwiejsze w wiązaniu.
Myślę, że już w tym momencie noszenie Małej na jednym boku jest sporym obciążeniem. To co będzie później. Dlatego nie zdecydowałabym się. Tym bardziej, że chusta wiązana może mieć zrobiony węzeł i wtedy jest praktycznie jak kółkowa.

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2012-08-06 o 11:53
Stary 2012-08-06, 11:56   #3916
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao, u nas też Martynka najchętniej spałaby w nas wtulona. Udaje się jednak, by część czasu spędzała w łóżeczku. To też zależy od tego ile mamy sił i wytrwałości. Zastanawia mnie jednak od jakiego wieku trzeba na to ostro zwracać uwagę, żeby jej jednak nie przyzwyczaić. Potrzebuje ciepła i - tak jak teraz - może sobie spać do mnie przytulona. Jednak przecież nie za każdym razem. Bywają noce, że cały czas śpi w łóżeczku z przerwami na karmienie. A bywają takie jak dziś, że nie mam siły i zasypia na trochę u mnie na brzuszku, trochę śpi w łóżeczku, a trochę z nami w łóżku...
Wcięło mi cytaty... Pamiętam, że chciałam napisać Asi, że Dzieciaczek cudnie przytula konika
Blue ja dużo przytulam Małą, karmienie też jest świetną okazją, jest też sporo noszona, ale w nocy zawsze śpi w swoim łóżeczku (które jest w naszej sypialni). W ciagu dnia nawet jak nie śpi to odkładamy ją trochę samą do łóżeczka - leży sobie z otwartymi oczkami i ogląda ściany Biedne dziecko! Jak nudno ma!
To czego się bardziej obawiam to rozkład dnia, czy uda nam się wypracować jakiś rytm. Na razie jedyna stała sprawa, to kąpiel o 19-20, potem karmienie, potem łóżeczko i spanie do 2-3 w nocy. Karmienie i znów spanie do 6-7. Reszta jest ruchoma
Stary 2012-08-06, 11:56   #3917
wvictoria
Wtajemniczenie

Też mi wcięło cytaty

blueberry - najlepszego z okazji wszystkich rocznic dla całej trójki

karolka - ja bym chyba poszła

Linka - dla Was też wszystkiego dobrego z okazji rocznic

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2012-08-06 o 11:58
Stary 2012-08-06, 11:56   #3918
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello
Tak jak przypuszczałam Amelka nie dała nam zbytnio pospać, teraz śpi i zaraz idziemy na spacerek

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A już macie mniej więcej jakiś pomysł na nie?
Pomysł mamy - będzie obiad i deser, tylko z małżem nie zgadzamy się co do ilości mięcha i ilości gości, ale do chrzcin mamy jeszcze czas więc dojdziemy do porozumienia

A propos chrzcin:
http://kwejk.pl/obrazek/1346573/ateista.html

Cytat:
Dziś moja córa skończyła 3 tygodnie. Jutro TZ wraca do pracy. Boję się!!!
Dasz radę
Mój po porodzie w ogóle nie miał wolnego, ale ja mam ten plus, że małż ma swoją działalność i często w domu jest już ok 12. A potem pracuje w domu.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Pisałam posta i mi wcieło :/
Karolka trzymam kciuki żeby to było to!
wiktoria z tymi młodymi mamami to jest różnie... Mój brat strzelił swojej dziewczynie dziecko jak miała 15 lat a on 17. Rok później wzięli ślub kościelny i cywilny. Dziwne że urząd i ksiądz się na to zgodził:/ 2 lata później mój brat poszedł na służbę do wojska a bratowej się zaczęło nudzić i zaczęła go puszczać kantem. Szlajała się z jakimiś metalowcami kiedy wcześniej była przykładem porządnej i spokojnej dziewczyny. I tylko komputer w głowie. Syf w domu... Dziecko osrane, dawała mu same śmieci do jedzenia, i popajała go cycem. W wieku 2 lat ważył 25kg! Dopiero teraz w czerwcu się rozwiedli bo zawsze robiła jakieś problemy. Teraz pracuje w wojsku co by się za bardzo nie wysilać, ma 22 lata, 6 letniego syna, i siano w głowie. Żal mi jej.
Szkoda dziecka
Moja druga kuzynka która zaszła w ciążę mając 21 lat niestety też olewa dziecko. Z ojcem dziecka już nie jest, zdążyła wymienić w tym czasie kilku facetów. Na opiekę nad dzieckiem nie ma czasu - bo albo chłopak albo komputer. Dziecko jedzie na suchym prowiancie - kanapeczki z keczupem Obiadów nie gotuje bo po co, owoców czy warzyw dziecku prawie nie daje. Przykłady można mnożyć... Dziecko woli być z babcią niż z mamą. A jak zaszła to wydawało się, że będzie dobrą matką...

Cytat:

Hej tu ewka5891. 4 sierpnia przyszedł na świat mój synek. Jestem przeszczęśliwa, mały jest super pozdrowienia dla wszystkich mamuś
Fantastycznie Ogromne gratulacje klask i:

Cytat:
Hej Dziewczynki....zaliczyłam już szpital:

najpierw godzinę leżałam pod KTG, gdzie skurcze były różne od 40-100 i dość regularne, ale nadal ok 40-45 sek.....

potem badanie ginekologiczne-nadal brak rozwarcia....lekarka stwierdziła, że możemy wracać do domu i da mi jeszcze coś przeciwbólowego, a wracać mamy jak będzie i dłużej i bardziej boleć....

tylko, że w domu to mnie już tak napierdziela, że masakra....
ale nadal są one za krótkie....
zaaplikowałam czopka od niej....nic nie dał poza tym, że okropnie się obrobiłam

i teraz skurcze jakby lżejsze.....

jak ja mam to wytrzymać???i ile to potrwa??
piszę pomiędzy skurczami, Małż mi zasnął-Kochany denerwuje się okropnie, ale cudnie mnie wspiera

jakby coś się działo dam znać

także dalej trzymajcie kciuki

tak więc od około 21 mam te skurcze...a jest 3.30 w nocy....nawet oka nie mogę zmrużyć....straszne to....
żeby się ruszyło, czekamy na rozwarcie.
Jak u mnie zaczął się poród to w domu miałam takie skurcze, że zginało mnie w pół, a w szpitalu były dużo słabsze. Jednak jak dojechałam do szpitala to miałam rozwarcie na 6 cm.
U Ciebie za niedługo też będzie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
czesc!przyjmuja mnie na ocp. ciecie jutro albo pojutrze
Cytat:
Udało się tż wczoraj dorwać potencjalne autko - może jutro już będzie nasze Za to wczoraj na poprawinach ktoś nam trzasnął w naszego staruszka i nie zostawił kartki Będzie nas to trochę kosztowało... Mieliśmy w tym tygodniu sprzedać ten samochód, a tak Co za ludzie!!!

Ja nauczyłam się reagować na "jakie ona ma zimne rączki"... Odpowiadam, że super! Wtedy następuje dezorientacja. Jak ktoś jest ciekawski to dodaję, że to oznacza, że nie jest przegrzana. Temat się kończy. A jest to tekst, który słyszę najczęściej
Super, że dorwaliście potencjalne autko. Kicha, że obecne ktoś stuknął. Tym bardziej, że chcieliście sprzedać.
ostatnio małża też stuknęła dziewczyna z bloku obok. Na szczęście widziała to nasza sąsiadka i dała znać małżowi. inaczej winnego byśmy nie znaleźli.

Sposób na zimne rączki super. Wypróbuję następnym razem

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

zauważyłam na papierze większą ilość budniowej wydzieliny - kolor żółtawy. Piszą że czop jest biały ewentualnie podbarwiony krwią więc to chyba nie to
Hmm czop to chyba może być różnej barwy. U mnie był przeźroczysty, taka maź podbarwiona krwią i zaczął odchodzić na dzień przed porodem.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:57   #3919
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Muminku jak tam u Was, żyjecie? Wyspani po dzisiejszej nocy?
dziękuje dajemy radę przez dwie ostatnie noce mały jadł o 23 3 i 7 wiec mega sukcesoby tak zostało bo wcześniej budził się co 2-3 godz.jadł i nie chciał zasnąć!za to w dzień masakra nie chce spać ta głodomorra
Cytat:

gratulacje Ewka!
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
czesc!przyjmuja mnie na ocp. ciecie jutro albo pojutrze
trzymam
dotttka trzymamza udaną ostatnią wizytę

ten skwar mnie wykańcza
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:58   #3920
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Cytat:
Ja się cały czas zastanawiam nad tą chustą... Mam mieszane uczucia i chyba się jednak nie zdecyduję. Ale chętnie poczytam o tym czy rzeczywiście są takie rewelacyjne. Bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie noszenia dziecka w takiej temperaturze - nie tylko ja ale i dziecko bylibyśmy cali mokrzy.

A z tym autem to się ktoś zachował jak dupek. Tak się nie robi. Zapytaj młodych, może ktoś coś widział?
Myślę, że jest trochę za ciepło. Jednak chusta jest z dobrego materiału i najbardziej grzeje obszar, którym jesteśmy do siebie przytulone z chustą, czy bez. Zobaczymy jak nam si e sprawdzi na krótkie spacery.

Dupek jak nic! Młodzi wiedzą. Co więcej został lakier tamtego auta, więc znamy kolor.
Stary 2012-08-06, 12:02   #3921
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Będzie dobrze Na pewno wszystko się ułoży
Trzymam za to

No to siostra powinna jak najszybciej odkupić wiatrak.
U mnie też gorąco. W pokoju mam 24 stopnie i co chwilkę włączam klimę
Zazdroszczę klimy....coś Ty siostra w ogóle sie nie poczuwa, w☠☠☠☠ia mnie, zreszta ja od 2 dni rycze tylko, nawet teraz jak sie żale. Kur.. Nie wytrzymam już normalnie i sama nie wiem o co mi chodzi. Płacze z powodu wiatraka, tego ze Nowa ściana jest brudna, ze kontakty zamówiłam i klamki i wybrałam te tańsze chociaż podobały mi sie droższe..... ze muszeoddac 20.000 zł a miały być na wieczne oddanie, ze kończy mi sie kasa, ze kolejna wypłata to najniższa krajowa, ze wyrastają mi włoski na nogach i mam stany zapalne i przez to nie mogę spać w nocy bo boli
Przepraszam, musiałam sie wygadac....
Stary 2012-08-06, 12:02   #3922
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hello
Tak jak przypuszczałam Amelka nie dała nam zbytnio pospać, teraz śpi i zaraz idziemy na spacerek

Pomysł mamy - będzie obiad i deser, tylko z małżem nie zgadzamy się co do ilości mięcha i ilości gości, ale do chrzcin mamy jeszcze czas więc dojdziemy do porozumienia

A propos chrzcin:
http://kwejk.pl/obrazek/1346573/ateista.html

Dasz radę
Mój po porodzie w ogóle nie miał wolnego, ale ja mam ten plus, że małż ma swoją działalność i często w domu jest już ok 12. A potem pracuje w domu.

Szkoda dziecka
Moja druga kuzynka która zaszła w ciążę mając 21 lat niestety też olewa dziecko. Z ojcem dziecka już nie jest, zdążyła wymienić w tym czasie kilku facetów. Na opiekę nad dzieckiem nie ma czasu - bo albo chłopak albo komputer. Dziecko jedzie na suchym prowiancie - kanapeczki z keczupem Obiadów nie gotuje bo po co, owoców czy warzyw dziecku prawie nie daje. Przykłady można mnożyć... Dziecko woli być z babcią niż z mamą. A jak zaszła to wydawało się, że będzie dobrą matką...

Fantastycznie Ogromne gratulacje klask i:

żeby się ruszyło, czekamy na rozwarcie.
Jak u mnie zaczął się poród to w domu miałam takie skurcze, że zginało mnie w pół, a w szpitalu były dużo słabsze. Jednak jak dojechałam do szpitala to miałam rozwarcie na 6 cm.
U Ciebie za niedługo też będzie

Super, że dorwaliście potencjalne autko. Kicha, że obecne ktoś stuknął. Tym bardziej, że chcieliście sprzedać.
ostatnio małża też stuknęła dziewczyna z bloku obok. Na szczęście widziała to nasza sąsiadka i dała znać małżowi. inaczej winnego byśmy nie znaleźli.

Hmm czop to chyba może być różnej barwy. U mnie był przeźroczysty, taka maź podbarwiona krwią i zaczął odchodzić na dzień przed porodem.

no właśnie ten z krwią mówi o rychłym porodzie czyli ja jeszcze mogę spać spokojnie

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:03   #3923
mrowka88
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i kciuki

Ewka, gratuluję i zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Swoją pracę pisałam dłuuuuugo, bo trudno było mi się za to zabrać - zwłaszcza za część teoretyczną. Jak już ruszyłam, to napisałam dużo, ale u mnie najważniejsze były wyniki badań, szukanie zależności pomiędzy nimi i masa wykresów.
Właściwie pomogło mi napisanie spisu treści - uzupełnianie poszczególnych puntów było znacznie łatwiejsze, niż tworzenie ich na bieżąco. Oczywiście często ten spis modyfikowałam.
Jeśli ten etap masz już za sobą, to po prostu życzę powodzenia!
Część teoretyczną mam już właściwie za sobą...teraz tylko nie wiem od której strony mam się zabrać za analizowanie badań Wkurzam się dodatkowo tym, że w sierpniu na uczelni nikogo nie ma...łącznie z moim promotorem. No ale cóż, jakoś muszę przez to przebrnąć Dziś mam trochę więcej mocy i woli walki

Cytat:
Ja mogłabym już mieć mgr, gdybym była w stanie w ciąży. Jednak kosztowało mnie to za dużo stresu i sprawa wygląda tak, że czeka mnie w nadchodzącym roku jeszcze trochę zaliczanie i cała(!) praca. Wiem jednak, patrząc na Małą, jaka jest spokojna, że warto było to odłożyć. Mam nadzieję, że uda Ci się napisać pracę, ale nic na siłę. Ja już czuję, że teraz będzie mi łatwiej, psychicznie łatwiej. I czekam już tylko na potwierdzenie z jakich materiałów mam się uczyć i jestem gotowa do boju.
Mnie się udało pozaliczać wszystkie przedmioty, egzaminy, ale tak jak mówię, Dzidziuś w ciąży mnie oszczędza i miałam na to siłę. Z powodu stanu w jakim jestem też miałam podejście bardziej luzackie do tych wszystkich zaliczeń...wiedziałam, że nie mogę się za bardzo stresować bo Mały to czuje, no i wyszło mi to tylko na dobre Na piątym roku nauczyłam się opanowywać nerwy i stres ...wiem, wiem, trochę czasu mi to zajęło, ale grunt, że się udało Taryfy ulgowej u prowadzących raczej nie miałam ale to też dobrze, wiem że zasłużenie skończyłam studia. Teraz sen z powiek spędza mi ta praca, no i trochę też skurcze przepowiadające z czego się niezwykle cieszę

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:06   #3924
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blue ja dużo przytulam Małą, karmienie też jest świetną okazją, jest też sporo noszona, ale w nocy zawsze śpi w swoim łóżeczku (które jest w naszej sypialni). W ciagu dnia nawet jak nie śpi to odkładamy ją trochę samą do łóżeczka - leży sobie z otwartymi oczkami i ogląda ściany Biedne dziecko! Jak nudno ma!
To czego się bardziej obawiam to rozkład dnia, czy uda nam się wypracować jakiś rytm. Na razie jedyna stała sprawa, to kąpiel o 19-20, potem karmienie, potem łóżeczko i spanie do 2-3 w nocy. Karmienie i znów spanie do 6-7. Reszta jest ruchoma
Nasza woli oglądać ściany z przewijaka, na którym przecież nie mogę jej zostawić samej albo z łóżka. Na szczęście łóżeczko nie jest znienawidzone.
Ja jeszcze nie zauważam regularności. Nigdy nie wiadomo kiedy zacznie brykać. Myślę, że to się wyklaruje.

Cytat:

blueberry - najlepszego z okazji wszystkich rocznic dla całej trójki

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Ludzie nie chcą stracić zniżek. Plaga chamstwa!
Stary 2012-08-06, 12:06   #3925
phdwao
Zakorzenienie

Blue to Jasiu sie nawet nie wtula we mnie, u mnie tylko szuka papu albo samego ssania, u tz na rekach zasypia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:06   #3926
agunia82
Zakorzenienie

Ja sobie właśnie chustę zamówiłam, będzie przynajmniej po to, żeby na chwilę z małą wyskoczyć do sklepu jak mi czegoś na obiad na przykład braknie. Teraz jestem uwiązana, a z wózkiem tam nie wejdę, bo za małe przestrzenie między półkami...

Cytat:

przepowiadacze pewnie. Idź na tą kontrolę, może coś te skurczy ruszyły jednak szyjkę

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:14   #3927
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Myślę, że jest trochę za ciepło. Jednak chusta jest z dobrego materiału i najbardziej grzeje obszar, którym jesteśmy do siebie przytulone z chustą, czy bez. Zobaczymy jak nam si e sprawdzi na krótkie spacery.

Dupek jak nic! Młodzi wiedzą. Co więcej został lakier tamtego auta, więc znamy kolor.
No to jak wiedzą to ja bym spytała wprost i nie odpuściła. Ja jak ja, ale mój mąż to by na 1000% nie odpuścił
Kiedyś jechał za ciężarówką i facet nie miał przykrytego ładunku a wiózł jakieś kamienie. Wyprzedził go i mówi żeby przykrył bo sypie tym po autach, które jadą za nim. Facet mu kazał spadać i odjechał. Więc on zadzwonił na policję, że jedzie za takim i facet sypie i zniszczył mu szybę. Policja przyjechała na miejsce (powiedział jaką jedzie trasą i numery rej. tej ciężarówki) - facet z ciężarówki dostał mandat i ściągnęli mu z ubezpieczenia kasę na naprawę szyby w aucie męża A wystarczyło żeby facet powiedział, że przykryje i to zrobił to nie robiłby afery tylko odjechał... No ale niektórych to trzeba uczyć.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Wiadomość od Malwiny

To co się dzieje w tym cholernym szpitalu to są szczyty. Jestem wku.rw.wio.na na maksa. Nie chcą mnie wypuścić bo mam 40 tydz., a kroplówki nie dostałam bo t tylko 40 tydz. i szyjka jeszcze jest.

Chyba sobie tam jaja robią. Po jaką jasną cholerę ją trzymają?

Stary 2012-08-06, 12:17   #3928
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Wiadomość od Malwiny

To co się dzieje w tym cholernym szpitalu to są szczyty. Jestem wku.rw.wio.na na maksa. Nie chcą mnie wypuścić bo mam 40 tydz., a kroplówki nie dostałam bo t tylko 40 tydz. i szyjka jeszcze jest.

Chyba sobie tam jaja robią. Po jaką jasną cholerę ją trzymają?
no nie, trzymać dla samego trzymania to głupota, niech się może wypisze na własne życzenie... chociaż potem jej przy porodzie mogą problemy robić

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:18   #3929
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
przepowiadacze pewnie. Idź na tą kontrolę, może coś te skurczy ruszyły jednak szyjkę
ale ja nie wiedziałam, że to może tak boleć.....i przepowiadacze są też tak bolesne i długo trwają:confused :

a 12h temu byłam pewna, że niedługo urodzę i byłam taka zadowolona
Stary 2012-08-06, 12:20   #3930
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę klimy....coś Ty siostra w ogóle sie nie poczuwa, w☠☠☠☠ia mnie, zreszta ja od 2 dni rycze tylko, nawet teraz jak sie żale. Kur.. Nie wytrzymam już normalnie i sama nie wiem o co mi chodzi. Płacze z powodu wiatraka, tego ze Nowa ściana jest brudna, ze kontakty zamówiłam i klamki i wybrałam te tańsze chociaż podobały mi sie droższe..... ze muszeoddac 20.000 zł a miały być na wieczne oddanie, ze kończy mi sie kasa, ze kolejna wypłata to najniższa krajowa, ze wyrastają mi włoski na nogach i mam stany zapalne i przez to nie mogę spać w nocy bo boli
Przepraszam, musiałam sie wygadac....
Czasem tak jest, że wszystko człowieka przerasta, każda głupota sprawia że świat się wali i z nie wiadomo jakiego powodu chce się ryczeć....mam nadzieję, że Tobie to wkrótce minie Hormony jednak biorą górę a my jesteśmy wobec nich bezradne
Skoro nie masz tego wiatraka to zrób sobie chłodną kąpiel albo chociaż nalej zimnej wody do jakiejś miski i mocz sobie w niej nóżki. To na prawdę pomaga. Do tego zrób sobie coś dobrego do jedzenia albo włącz muzykę jaką lubisz i jest szansa, że się zrelaksujesz. Tulę Cię mocno

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości