III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 10:49   #3661
Hatti
Rozeznanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chciałabym wrócić do wagi, którą miałam.. . Wagi, nie wyjściowej - z początku ciąży, ale tej zupełnie przed.
tez mam taki plan...mam nadzieje,ze sie uda !

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Wow, expresowy poród milusio.
Nie mogę doczekać się tego momentu kiedy malutka będzie w moich ramionach
jednak slowa POROD i MILUSIO nie laczylabym w jednym zdaniu ..

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
chyba zamiast rogala kupię taką bo na rogala nie umiem się zdecydować a muszę wybrać między rogalem który pewnie na ostatnie dni by przyszedł a leginsami które po porodzie mi się przydadzą - dwie rzeczy w tej samej cenie ... hehehee a 300 zł nie wydam na obie nie ? oszczędzać muszę
ja kupilam fasolke a spie z koldra dodatkowa z winieta w walek.daje rade

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Wiecie co, wyprałam te tetry i aż się popukałam w łeb, bo kupiłam ich 35!!! Po co mi aż tyle!
ja mam 20 bialych + 6 kolorowych. myslalam do tej pory,ze to malo,i ze trzeba z 10 dokupic. hmm,pukac sie w leb,czy kupowac jeszcze..?
a flaneli pare sztuk chyba i zamowie.

Cytat:
W takim razie chwalę się, że zaczęliśmy 37tydzień
omg,szalejesz!

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Helloł Mamusie
Przepraszam, ale nadrobiłam tylko tą stronę bo komputer mi si zacina i ładowanie jednej strony trwa dobre 10 minut a mam do nadrobienia ich kilka bo wczoraj cały dzień mnie nie było.

Tż zabrał mnie na wycieczke objazdową z okazji urodzin i muszę przyznać że mimo zmęczenia i upału było rewelacyjnie Postarało się moje kochanie. no cóż został nam tylko prawdopodobnie jeden weekend więc mam nadzieje że też go wykorzystamy bo 17ego na oddział
wszystkiego najlepszego ! fajnie,ze Tz dba o Ciebie i zapewnia atrakcje do konca

.................... ......................... ......................... ...
a nam stuknal 32 tydzien.
ktos sie ostatnio pytal o wage malucha w 31 tyg. ja chyba mala kluske nosze w sobie bo mala miala 2046 ale wiem,ze roznie to jest i czesto wychodza bledy w tych pomiarach jednak..
Stary 2012-08-06, 10:55   #3662
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Tak? Podobał Wam się ten batman? Ja wolałam 1 i 2.
Małej chyba też nie przypadł do gustu, calutki film przefikała. Możliwe, że jednak dla płodu jest w kinie za głośno. W każdym razie wole już nie chodzić do kina przed porodem i jej nie denerwować.
Madagaskar chętnie bym zobaczyła.

mi sie podobal, bo ostatnie to byla taka historia stara jak swiat-jocker, a tu zupelnie cos innego
teraz sie wybieramy na Niezniczalnych 2 ja akurat nie mam problemu z wysiedzeniem, dobrze sie czuje

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-08-06 o 11:08
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:07   #3663
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
anusia ja byłam pewna, że bierzesz fenek magnez to mi mój gin przepisał tez nim cokolwiek się działo. Także ryzyko przedwczesnego porodu u Ciebie nie takie duże
Właśnie nie wiem co myśleć. Bo wiecznie jest jakieś ale... w sumie ten fenek to na skurcze może się bierze, a ja skurczy nie mam więc nie przepisał... Wizyt też częściej nie ustala więc o kase nie chodzi. Jutro idę, zobacze co z moim łożyskiem

Cytat:
Helloł Mamusie
Przepraszam, ale nadrobiłam tylko tą stronę bo komputer mi si zacina i ładowanie jednej strony trwa dobre 10 minut a mam do nadrobienia ich kilka bo wczoraj cały dzień mnie nie było.

Tż zabrał mnie na wycieczke objazdową z okazji urodzin i muszę przyznać że mimo zmęczenia i upału było rewelacyjnie Postarało się moje kochanie. no cóż został nam tylko prawdopodobnie jeden weekend więc mam nadzieje że też go wykorzystamy bo 17ego na oddział
Dużo zdrówka i szczęścia życze. Jejku 17 już tak blisko...

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
a ja jak nigdy muszę się wyżalić na mojego tżeta. Juz ostatnio nie potrafie sie z nim dogadać normalnie ubździł sobie różne rzeczy w tej swojej główce i za chiny nie potrafię mu przegadać. normlanie mam ochotę mu walnąć patelnią w łeb tak porządnie może wreszcie dotrze coś do niegoa tak jak gorchem o ścianę przed chwiulką przez niego wyłam

no nic jadę do apteki i wpadnę do mamy na kawę może bedzie mi treochę lepiej.
Oj z tymi facetami to jest, ja swojego olewam, zostało mi 5 tygodni, łóżeczko nie zrobione, wózek nie zamówiony. Ale on ma czas... już z nim nie dyskutuje, bo szkoda moich nerwów i stresu. Też go olej... będziesz spokojniejsza

Cytat:
Małej chyba też nie przypadł do gustu, calutki film przefikała. Możliwe, że jednak dla płodu jest w kinie za głośno. W każdym razie wole już nie chodzić do kina przed porodem i jej nie denerwować.

Widzę, że ciągnie Was do morza Ja mam całkiem blisko ale nie korzystam za bardzo w tym roku. Nie idzie się nawet wygodnie ułożyć na plaży, a opalanie w ciąży też niewskazane. Pierwszy raz latem jestem taka blada.
Z przyjemnością bym popływała, ale kostiumy mam za małe
Ja jedynki nie pamiętam, na dwójce nie mogłam wytrzymać, strasznie mi się dłużył. Ale za to trzecia część dla mnie rewelacja. Ja już też do kina się nie wybieram, bo nie wytrzymam w tym fotelu całego seansu.

Nad morzem byłam co roku, dlatego jakoś tak mi przykro, że w tym nie pojechałam ale za rok już postanowione-jedziemy z mamciami i małym.
Koleżanka była nad morzem z córeczką, właśnie zjechali. Mała urodziła się 28 czerwca i nawet dobrze się sprawowała. A mamy około 600 km, więc podziwiam ją za odwagę. Z takim małym miesięcznym szkrabem pojechać

Wszystkiego najlepszego z okazji sobotnich urodzinek
Stary 2012-08-06, 11:10   #3664
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Właśnie nie wiem co myśleć. Bo wiecznie jest jakieś ale... w sumie ten fenek to na skurcze może się bierze, a ja skurczy nie mam więc nie przepisał... Wizyt też częściej nie ustala więc o kase nie chodzi. Jutro idę, zobacze co z moim łożyskiem

Dużo zdrówka i szczęścia życze. Jejku 17 już tak blisko...

Oj z tymi facetami to jest, ja swojego olewam, zostało mi 5 tygodni, łóżeczko nie zrobione, wózek nie zamówiony. Ale on ma czas... już z nim nie dyskutuje, bo szkoda moich nerwów i stresu. Też go olej... będziesz spokojniejsza

Ja jedynki nie pamiętam, na dwójce nie mogłam wytrzymać, strasznie mi się dłużył. Ale za to trzecia część dla mnie rewelacja. Ja już też do kina się nie wybieram, bo nie wytrzymam w tym fotelu całego seansu.

Nad morzem byłam co roku, dlatego jakoś tak mi przykro, że w tym nie pojechałam ale za rok już postanowione-jedziemy z mamciami i małym.
Koleżanka była nad morzem z córeczką, właśnie zjechali. Mała urodziła się 28 czerwca i nawet dobrze się sprawowała. A mamy około 600 km, więc podziwiam ją za odwagę. Z takim małym miesięcznym szkrabem pojechać

Wszystkiego najlepszego z okazji sobotnich urodzinek
Ja fenek zaczęłam brać ze względu na skracjącą się szyjkę .. a z takim maluszkiem myślę ze fajnie się jedzie bo on i tak wiekszościowo śpi ja byłam pierwsyz raz na wakacjach nad morzem z 4 miesieczna Zuzia i wspominam super.. duzo spacerowalismy nawet na plazy polezelismy

nadal mam ochotę ubic tego mojego
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:16   #3665
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
jednak slowa POROD i MILUSIO nie laczylabym w jednym zdaniu ..
Hihi. Oj tam, trzeba mieć pozytywne nastawienie Będzie milusio
Stary 2012-08-06, 11:22   #3666
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że ciągnie Was do morza Ja mam całkiem blisko ale nie korzystam za bardzo w tym roku. Nie idzie się nawet wygodnie ułożyć na plaży, a opalanie w ciąży też niewskazane. Pierwszy raz latem jestem taka blada.
A ja właśnie odwrotnie, tak się opaliłam na ramionach i dekolcie... sama nie wiem kiedy,bo przecież na słońce się nie wystawiam i to tak głupio że mam białe ramiączka od koszulki a reszta brązowa.

Cytat:

ja mam 20 bialych + 6 kolorowych. myslalam do tej pory,ze to malo,i ze trzeba z 10 dokupic. hmm,pukac sie w leb,czy kupowac jeszcze..?
.
Ło matko... to ja dopiero mam mało... 10 tetrowych i 3 flanelowe, ale póki co nie kupuję więcej.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:36   #3667
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
A ja właśnie odwrotnie, tak się opaliłam na ramionach i dekolcie... sama nie wiem kiedy,bo przecież na słońce się nie wystawiam i to tak głupio że mam białe ramiączka od koszulki a reszta brązowa.

Ło matko... to ja dopiero mam mało... 10 tetrowych i 3 flanelowe, ale póki co nie kupuję więcej.
a ja mam 3 tetrowe i 3 flanelowe

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:37   #3668
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Ja fenek zaczęłam brać ze względu na skracjącą się szyjkę .. a z takim maluszkiem myślę ze fajnie się jedzie bo on i tak wiekszościowo śpi ja byłam pierwsyz raz na wakacjach nad morzem z 4 miesieczna Zuzia i wspominam super.. duzo spacerowalismy nawet na plazy polezelismy

nadal mam ochotę ubic tego mojego
pewnie, że super. ja jestem zdania że wakacje z takimi maluhami sa najlepsze, pozniej jak juz zaczna chodzic ciezej
nasza polozna z sr mowila, ze ze swoim synem kapala sie w morzu jak mial 5 miesiecy. ludzie patrzyli na nia jak na wariatke a dziecko bylo przeszczesliwe i z wody wyjsc nie chciało

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

ja mam w sumie wszystkich 10 i nie zamierzam kupowc wiecej bo nie wiem czy nawet te 10 nie bedzie za duzo jak trzeba bedzie to dokupie juz potem

Stary 2012-08-06, 11:44   #3669
Iwoncia81
Zakorzenienie

Colds brawo za 37 tydzień

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

Bidulka ja na siuśki wstaję tak około 4 razy ale momentalnie potem zasypiam na szczęście
Gratki za rozpoczęty kolejny tydzień
No niestety, zapowiada się kolejny upalny dzień ....

ja też zasypiam od razu ale oprócz wstawania na siku to mi biodra drętwieją albo prawa ręka i jestem zła wściekła i jeszcze tż mi pierdzieli o jedzeniu że dużo jem a kuźwa od początku ciąży przytyłam dopiero niedawno 1,5kg.
Zabić dziada to mało

Cytat:
Oj ktoś wstał lewą nogą, ale brak porządnego snu na pewno nie sprzyja.

To jedyne 5 tygodni nam zostało.

mam tak łóżko ustawione że sie nie da lewą nogą wstać

tylko tyle już zostało

Cytat:
iwoncia wg om na usg wychodzi mi 15 września, wg pomiarów malutkiej 18 września a mój ginek wyliczył ,ze wg miesiączki 17 września bo 10+ 7 ale ja się i tak tych dat nie trzymam, bo znając życie na bank nie wytrwamy tak długo, pewnie będzie początek września zobaczymy jak tam łożysko wygląda 20 sierpnia, wtedy ostatnie usg i odstawianie fenka 35 tygodnia to tak czy siak idziemy prawie łeb, w łeb

ja też mam kilka dat do rozpakowania
Najpóźniejsza to 26 wrzesień a najwcześniejsza to 17 wrzesień
Trzymam sie pierwszej co będe już przygotowana jakoś.
Mam nadzieje że do tego 17 mi bobo posiedzi ładnie w brzuchu

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, też mam ochotę nad morzem poleżeć, poopalać się. Za rok pojadę
Udanego wypoczynku życzę i pogody przede wszystkim

za 35 tydzień, już niewiele...

dziękuje

A ja też pojade kurcze Za rok na wekejszyn bo już drugi rok jestem blada jak mąka

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
ale cyferki gnają

jeszcze magiczna 5

Kciuki za wizytę

dziękuje i
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:45   #3670
Iwoncia81
Zakorzenienie

cytowanie mi muli

Cytat:
a ja jak nigdy muszę się wyżalić na mojego tżeta. Juz ostatnio nie potrafie sie z nim dogadać normalnie ubździł sobie różne rzeczy w tej swojej główce i za chiny nie potrafię mu przegadać. normlanie mam ochotę mu walnąć patelnią w łeb tak porządnie może wreszcie dotrze coś do niegoa tak jak gorchem o ścianę przed chwiulką przez niego wyłam

no nic jadę do apteki i wpadnę do mamy na kawę może bedzie mi treochę lepiej.

te chłopy durne są jak nic
To dzisiaj obie narzekamy na nich

Cytat:

tak, ja też chcieć na plaże

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

za 35 tydzień , kiedy ja będę miała 3 z przodu...?
Już niedługo

No i zaś mnie tż wkur..iaaaa!!!!
No co za baran!!!!!
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:53   #3671
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ostatnio byłam w kinie to też mi się mała strasznie rzucała w brzuchu, chyba faktycznie było za głośno i się wkurzała, więc już też raczej do kina nie pójdę przed porodem.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Jedyna dobra wiadomość to taka że dziś zaczynamy 35 tydzień
No to powinnaś mieć termin na 15 września a nie 17
Zresztą wątpie żeby te terminy sie zgodził z wyjściem dzidziolków

Co za skwar dzisiaj znowu
klask i:

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Mnie jak zwykle nic się nie chcę, trudno mi się zebrać aby coś sensownego zdziałać! Poza tym od tygodnia mam znowu mdłości i jak w ciągu pierwszych trzech miesięcy wymiotowałam 4 razy tak w samym zeszłym tygodniu już 3 razy :/ Nie wiem co jest, ale mam nadzieję, że to nie jest groźne.
Dzisiaj moja mama wstawia pierwsze pranie z Dzidziusia ubrankami. Wszystko składowałam u Niej dlatego też ona podjęła się zadania przygotowania tego
Wkurza mnie fakt, że nie mamy jeszcze ustalonego imienia. Bardzo podoba mi się Maja i zawsze myślałam o tym imieniu, ale ostatnio skłaniam się też ku Kalinie. Podoba mi się jeszcze Nadia i Maria i Zoja, ale to już bardzo wymyślne.
Mi się bardzo podoba Kalinka- sama się zastanawiałam nad tym imieniem, Zoja też ciekawe. Nadia i Maja za popularne jak dla mnie .

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie!
U nas nic nowego,dalej w trójpaku
Jestem z siebie zadowolona bo jutro zaczynamy 34tydz. nie spodziewałam się że dotrwam tak daleko zważając na to że jednak dwójeczka no i 1 poród przedwczesny.Z każdym dniem jestem coraz spokojniejsza.
P.S. Nie wiem czy moge tu napisać ale na wrześniówkach na gazeta.pl są już 2 wcześniaczki:ehem:
My tu wszystkie donosimy dzieciaczki, nie ma innej opcji .

A u mnie nic przyjemnego, wybrałam się na pobranie krwi na środową wizytę i jak wyszłam to prawie zemdlałam, niewiele brakowało, już mi się nogi z waty robiły i czarne plamy przed oczami. Usiadłam na trawie w cieniu i zadzwoniłam do TŻta i na szczęście był niedaleko i po mnie przyjechał, inaczej to bym chyba wezwała taksówkę. Coś strasznego, ledwo doszłam do siebie, a teraz boli mnie głowa, coś mi ostatnio samopoczucie nie dopisuje .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:53   #3672
Hatti
Rozeznanie

to ja juz z tetrami sie wstrzymam
znajac moja mame to i tak mi pewnie przywiezie jeszcze jak do nas przyleci.

plan 'grubszych' zakupow na sierpien juz prawie zrealizowany
wczoraj kupilismy komode,lozeczko i materac. odfajkowac moge!
zamowienie wozka na koniec miesiaca zostaje.
Stary 2012-08-06, 11:58   #3673
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja mam w sumie wszystkich 10 i nie zamierzam kupowc wiecej bo nie wiem czy nawet te 10 nie bedzie za duzo jak trzeba bedzie to dokupie juz potem
Mi dwie koleżanki, które mają małe dzieci mówiły, że z 20 trzeba mieć, ale to zawsze można dokupić, więc nie ma problemu .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:58   #3674
kasiam187
Wtajemniczenie

dziewczyny co byscie polecily na prezent dla 10 i 11 latki ? odpadaja gry edukacyjne bo juz im takie kupilismy w zeszlym roku. nie mam pojecia czym sie teraz bawia co lubia takie dziewczynki

Stary 2012-08-06, 12:01   #3675
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie wczoraj byliśmy u nas nad wodą i teściowa z koleżanką powiedziały że nie dotrwam do 20 bo juz inaczej wyglądam. teściowa mnie widzi prawie codziennie więc może rzeczywiście.. wogóle jakieś przebarwienia mi powychodziły na ciele muszę w jakiś dobry krem zainwestoiwać może jakiś polecicie?? dzisiaj idę na kontrolę bo mój gin mnie teraz chce bardzo często oglądać..
Oj a te przebarwienia jak wyglądają? Bo właśnie ja teraz smaruję się codziennie kremem z filtrem, bo się strasznie boję, żeby nie wyszly mi na ciele żadne. Bo potem nie da się ich usunąć

Cytat:
Właśnie dzwoniłam do przychodni i się okazało, że u mnie w mieście położna przychodzi przed porodem również. Od 23tygodnia. Jak się dowiedziała, że ja już na końcówce to zaczęła się śmiać, no ale skąd ja miałam niby wiedzieć
No nic . W każdym razie umówiłyśmy się na jutro, na pierwszą wizytę
Hmmm, ale jaka to ma być przychodnia? I po co tam dzwoniłaś? Może ja też zadzwonię do jakiejś?

Cytat:
Ja te ciuszki z lumpeksu prałam już w zwykłym proszku. Teraz przepiorę je w dzidziusiowym i będzie si . A te nowe ubranka to tylko raz, w dziecięcym od razu.
A w ilu stopniach prałaś te ze sklepu? Bo ja w sumie tylko w 40... Nie chciałam ich zniszczyć...

Cytat:
Helloł Mamusie

Jezuuuuu, to już 17!!!! Nieźle Też jestem lwica, najlepszy znak zodiaku

Cytat:

Ja też byłam na Batmanie i mi się podobał Byłam też na Madagaskarze, Epoce Lodowcowej, Prometeuszu i innych... Chodzę póki mogę! A z wysiedzeniem nie mam większych problemów.

Też mnie martwi trochę głośność w kinie, ale zauważyłam, że ostatnio w cinema city ściszyli wszystkie filmy i jest dobrze.

Cytat:
No jak wolisz Ale ja w sumie się cieszę, że mam zapas w razie czego, na pewno się nie zmarnują - zawsze mogą zostać jakąś szmatą do podłogi.

A po co jest flanela właściwie? Jakie ma zastosowanie?

Cytat:
ja też mam kilka dat do rozpakowania
Najpóźniejsza to 26 wrzesień a najwcześniejsza to 17 wrzesień
Trzymam sie pierwszej co będe już przygotowana jakoś.
Mam nadzieje że do tego 17 mi bobo posiedzi ładnie w brzuchu
Też mam kilka dat - 12.09, 15.09, 20.09 i 22.09 Ale trzymam się tej z pierwszego usg, czyli 15.09, tak jak moja gin kazała

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
dziewczyny co byscie polecily na prezent dla 10 i 11 latki ? odpadaja gry edukacyjne bo juz im takie kupilismy w zeszlym roku. nie mam pojecia czym sie teraz bawia co lubia takie dziewczynki
Teraz w modzie jest Monster High
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:07   #3676
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Dobrze że dziś mam wizytę, bo wczoraj jak się położyłam to znów skurcze miałam. Dziś tylko z trzy były i mniej bolesne. Mam nadzieję że wszystko jest pozamykane to to zwykłe przepowiadacze. A dzis może po wózek pojedziemy
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
ja mam tez z 35 pieluch ale z tego 10 mam kolorowych i 5 flanelowych myślę że będą do łóżeczka do kąpieli do wózeczka nie wszystkie na raz wyciągnę ... jutro wypiorę 12 białych i 5 kolorowych i 3 flanelowe
Ja ma 10 białych, 2 kolorowe i 2 flanelki i myślę że starczy.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Początek pracy mgr.mam - str. tytułową, plan zrobiony - teraz skrobię wstęp.
Wstęp na końcu sie pisze, przynajmniej mnie tak uczono.

Cytat:

Cytat:
Ogólnie wczoraj byliśmy u nas nad wodą i teściowa z koleżanką powiedziały że nie dotrwam do 20 bo juz inaczej wyglądam. teściowa mnie widzi prawie codziennie więc może rzeczywiście.. wogóle jakieś przebarwienia mi powychodziły na ciele
No właśnie mi dzis jedna klientka też powiedziała że inaczej wyglądam i nie dotrwam do terminu I co z moim planem urodzenia po 20-tym września Niech to będzie nawet sierpień, ale po 20-tym

Cytat:
Jedyna dobra wiadomość to taka że dziś zaczynamy 35 tydzień

Cytat:
Domyślam się, że było o tym kilka razy, ale się zapytam. Jak wy odczuwacie te próbne skurcze? Coś jak mocniejszy ból miesiączkowy odczuwalny raczej z tyłu w dolnej części kręgosłupa i rozchodzący się na nogi?
Pamiętam, że pisałyście że ten ból powinien wędrować od góry brzucha do dołu, ale ja jeszcze czegoś takiego nie czułam ani razu.
Mnie łapie u góry samej, najpierw robi mi się tak dziwnie że tracę jakby czucie w skórze, a macica jak dotknę to czuję jak się napina. I tak spięta trzyma a później powoli puszcza.

Cytat:
Maja ładne imię ale wg mnie za bardzo oklepane obecnie, bo mam dwie koleżanki, które swoim córą dały tak na imie: tzn jedna dopiero da, bo rodzi w październiku, druga urodziła w styczniu. Z pozostałych Nadia
To samo miałam napisać

A no i z dobrych wiadomości mój synek kończy dziś 33 tygodnie i zaczyna 34

Ze złych moja babcia miała najprawdopodobniej drugi udar mózgu. Robią badania, bo w piątek ją odesłali twierdząc że wszystko jest dobrze. Babcia 10 miesięcy temu miała udar lewostronny i od tamtej pory leżała. Teraz jej rehabilitację w ośrodku załatwiliśmy, a tu drugi udar ( chyba ). Nie sprawne ma już obie strony ciała. Może to chore, ale nie mogę patrzeć na jej ból i cierpienie i niewiem czy śmierć nie byłaby dla niej lepszym wyjściem. Zawsze pełna życia, wszystkim pomocna, a teraz zdana na potcieranie tyłka przez innych. A co dopiero teraz jak jej i drugą stronę odjęło, nawet sama się nie napije...
Stary 2012-08-06, 12:09   #3677
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

A po co jest flanela właściwie? Jakie ma zastosowanie?

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Teraz w modzie jest Monster High

flanela jest grubsza i miekka, moim zdaniem lepsza od tej sztywnej tetry. ja mam tylko 3 flanele np do lekarza żeby na ta wage polozyc lub jak bede gdzies małą na miescie przebierac.

matko aż musiałam wygoglowac ten Monster High bo w życiu nie słyszałam

Stary 2012-08-06, 12:11   #3678
weronika_91
Zakorzenienie

Jak mnie dzisiaj głowa boli :/ aż postanowiłam sobie zmierzyć ciśnienie i jest 117 / 61 czyli tak w miarę i puls mam ostatnio wysoki ... dziś akurat 92 .

sojka hohoho 17 tuż tuż

Jeśli chodzi o daty porodu to ja w sumie mam na 11 oraz na 13 września ... jednak trzymam się tego 13 w sumie dwa dni w tą czy w tą nie robi żadnej różnicy
gda ale Ty masz tych terminów

Gratuluję rozpoczętych tygodni

Cytat:
flanela jest grubsza i miekka, moim zdaniem lepsza od tej sztywnej tetry. ja mam tylko 3 flanele np do lekarza żeby na ta wage polozyc lub jak bede gdzies małą na miescie przebierac.
Ja też mam tylko 3 ale chyba jeszcze ze 2 dokupię bo są na prawdę fajne, takie milsze na przewijak będę też kładła.
Stary 2012-08-06, 12:14   #3679
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Dobrze że dziś mam wizytę, bo wczoraj jak się położyłam to znów skurcze miałam. Dziś tylko z trzy były i mniej bolesne. Mam nadzieję że wszystko jest pozamykane to to zwykłe przepowiadacze. A dzis może po wózek pojedziemy

A no i z dobrych wiadomości mój synek kończy dziś 33 tygodnie i zaczyna 34

Ze złych moja babcia miała najprawdopodobniej drugi udar mózgu. Robią badania, bo w piątek ją odesłali twierdząc że wszystko jest dobrze. Babcia 10 miesięcy temu miała udar lewostronny i od tamtej pory leżała. Teraz jej rehabilitację w ośrodku załatwiliśmy, a tu drugi udar ( chyba ). Nie sprawne ma już obie strony ciała. Może to chore, ale nie mogę patrzeć na jej ból i cierpienie i niewiem czy śmierć nie byłaby dla niej lepszym wyjściem. Zawsze pełna życia, wszystkim pomocna, a teraz zdana na potcieranie tyłka przez innych. A co dopiero teraz jak jej i drugą stronę odjęło, nawet sama się nie napije...
trzymam kciukasy za wizyte
ale Ciebie to tak ostatnio wzieło z tymi skurczami nie? bo wczesniej dobrze sie czulas i nie mialas żadnych problemow typu szyjka ?

z babunia to strasznie przykre mojego tz babcia zyla 94 lata z czego ostatnie 24 z alzhaimerem i przywiazana do łozka, nie mogła chodzi i nic zrobic a do tego nie pamietala nikogo...no straszne to jest...

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-08-06 o 12:18
Stary 2012-08-06, 12:15   #3680
Asiuulka89
Zakorzenienie

Gda pod pachami takie ciemniejsze miejsca jakby brudne było i na wewnetrznej stronie reki .. i podobno moja twarz ma różne kolory.. tak mi inniu mowili jestem zalamana ..

Tamlin zobaczymy zaniedlugo czy miały racje czy niue Przykro mi z powodu babci.

po za tym dalej mi sie nudzi a wszystko mam zrobione posprzatane tez bo ja mam pomoc wiec pozostaje mi sie sgtrasznie nudzic niestety
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:15   #3681
weronika_91
Zakorzenienie

tamlin udanej wizyty kochana 3mam kciuki
i bardzo współczuję z powodu babci ... to coś strasznego widząc jak człowiek się męczy
Stary 2012-08-06, 12:16   #3682
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie mamusie, ledwo żyje. Wróciłam niedawno od lekarza, Klaudia dostała jeszcze 3 dodatkowe zastrzyki. Jest mała poprawa. Bo dużo odkrztusza. Lekarka mówi, że mogła ją jednak wysłać do szpitala - ja dziękuję postoję. Wolę leczyć w domowych warunkach. Wystarczająco zeszły rok zrył mi psychikę pod względem szpitali. Ja się zastanawiam kiedy u niej skończą te choróbska - czas najwyższy. Do tego upał niemiłosierny - można odpaść. Siedzę z młodą w domu pościągane rolety zewnętrzne z mikro-wentylacją i ani myślę iść na zewnątrz.

Cytat:
Napisane przez Mama36 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki tak sobie czytam...Nie umiem jeszcze poruszać się po forum, ale może się ogarne?

chciałam Wam powiedzieć ,że od początku ciąży przytyłam 5 kg...a 27 tc trwa. To przez ta moja dietkę cukrzycowa. Poza tym od jakiegoś czasu nie mam apetytu. Dziś w nocy nie spałam 4 godz. bolało mnie podbrzusze, raczej piekło. A wyobraźnia działaaaaa!!!!Co do imion- miałam opcję dla dziewczynki Gabrysia lub Pola, a dla chłopca ...no właśnie- brak!!!!Milego poniedziałku życzę
Witaj, powolutku się przyzwyczaisz U nas też imienia dalej nie wybraliśmy niby jakieś są ale na razie noszę małą płodziankę, będę się martwić po porodzie. A co do kilogramów ja nie wiele przytyłam a u mnie 35 tydzień leci. Liczę że na jutrzejszej wizycie chociaż kilogram do przodu stuknie bo inaczej się załamie. Ja muszę trzymać dietę, bo jakaś mała nietolerancja wyszła.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:18   #3683
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

Ja też mam tylko 3 ale chyba jeszcze ze 2 dokupię bo są na prawdę fajne, takie milsze na przewijak będę też kładła.
Faktycznie, te flanelki są bardzo milutkie.

Tamlin przykro mi z powodu babci... rozumiem Cię dobrze, moja babcia zmarła w kwietniu tego roku i pod koniec życia też było z nią kiepsko, nie tylko fizycznie ale i nie była nawet świadoma prawie niczego co się wokół niej działo... Ja byłam z babcią bardzo blisko i przeżyłam jej śmierc mocno, ale z drugiej strony wiem, że przynajmniej jej cierpienia się skończyły. Trzymaj się.
Stary 2012-08-06, 12:19   #3684
kraven
Zakorzenienie

Tamlin współczuje z powodu Babci. I trzymam kciuki za wizyte.

Muszę zrobić dzisiaj badanie moczu,bo nie wiem czy to maluch mnie tam cisnie czy coś mi się przyplątało ;(

Jaś to bardzo ładne imię i obojętnie ileby było ich dookoła to nasz też będzie miał taki na imię

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:19   #3685
Enigmama
Raczkowanie

Wspolczuje tamlin, moja tato przechodził udar. Był sprawny fizycznie leżąc w szpitalu ale kojarzył tylko częściowo, zabrał go nam drugi udar po 10 dniach. bylam wtedy na przełomie 6/7 miesiąca pierwszej ciązy, wiem jak się patrzy na bliską osobę która się tak męczy a zawsze byla sprawna, i wszedzie było jej pełno...

Gratuluje wszystkich tygodni kolejnych ukończonych! To juz koncówka. Ja wczoraj mialam dołek. Popuchły mi palce stóp i rąk, i się zdołowałam bo nie nosiłam dawno niektórych spodni ciążowych i wczoraj chcialam kilka zalożyć i przeszłam szok. Za małe.
Cały dzien sie meczylam myslami, w dodatku sprawy łożkowe ostatnio są nie takie jak powinny i przez to czuje sie dodatkowo nietrakcyjna. A pod koniec dnia zsotałam na chwilke sama i doszłam do wniosku ze mam to wszystko GDZIEŚ jesli sie nie podobam mojemu męzowi to jego strata, pare razy mi powiedział ze mi tyłek urósł teraz mowi narzeka ze ciagle ta sama pozycja w łóżku. Nie to NIE. Przytyłam dopiero 8 kg to nie jest jaka tragedia, fakt ze przed ciaza przytylam 6 kg i w sumie razem jestem chyba jak dotąd najciezsza w swoim życiu ale nie mam zamiaru sie tym przejmować wiecej. Dziecko jest najwazniejsze, skupie sie teraz na nim, na wyprawce, a po porodzie to juz mi sie nie będzie chcialo.

Sniło mi sie dzisiaj ze Dorotka miala 3850 i 60 cm i urodziłam ją w godzinę prawie bez bólu

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:25   #3686
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Tamlin, współczuję z powodu babci to jest smutne. Trzymaj się kochana.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:38   #3687
maggie123
Zakorzenienie

witajcie Kobietki po weekendzie
upał niemiłosierny dopiero przydreptałam do domu po wizycie u gina.

wszystko zaskakująco dobrze: szyjka zaczęła się skracać ale jeszcze długa jest (35mm), serduszko ślicznie bije. miałam robione ktg - dziś żadne skurcze nie wyszły. na kolejne mam zgłosić się jeszcze w tym tygodniu i kolejna wizyta z usg za tydzień. Na razie nie wygląda jakbym miała na dniach zacząć rodzić.
To mąż będzie niepocieszony bo on już by chciał maluszka i urlop (nie wiem, co bardziej)
dziś 36t+3d a ja mam 11 kg na plusie

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:39   #3688
ula2689
Wtajemniczenie

Tak piszecie o tych kg aż z ciekawości poszłam na wagę.A tu du..pa waga zepsutaNa ostatniej wizycie 3 tyg temu było +11kg chyba nie dużo jak podzielić na dwa dzieciaczki.Brzuch też mam raczej mały taki jak wy gdzieś jak po zdjęciach patrze.Dupa ten sam rozmiar uda też tylko w brzuch mi idzie.
Pieluch tetrowych kupiłam 30 czyli po 15 na łebek flanelowych nie mam, nie wiem czy potrzebne
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:39   #3689
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witajcie Kobietki po weekendzie
upał niemiłosierny dopiero przydreptałam do domu po wizycie u gina.

wszystko zaskakująco dobrze: szyjka zaczęła się skracać ale jeszcze długa jest (35mm), serduszko ślicznie bije. miałam robione ktg - dziś żadne skurcze nie wyszły. na kolejne mam zgłosić się jeszcze w tym tygodniu i kolejna wizyta z usg za tydzień. Na razie nie wygląda jakbym miała na dniach zacząć rodzić.
To mąż będzie niepocieszony bo on już by chciał maluszka i urlop (nie wiem, co bardziej)
dziś 36t+3d a ja mam 11 kg na plusie
Piękne wieści !
Stary 2012-08-06, 12:43   #3690
Enigmama
Raczkowanie

Zapomniałam napisać że moja córcia dziś kończy 7 lat
tak sobie przypominam jak to było, o tej porze miałam już dość konkretne skurcze

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości