|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
|
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imprezy z dzieckiem za sciana itd. Teraz slyszalam tylko, ze dziecko jest z babcia, bo mama nie ma dla niego czasu. Tak samo inna, urodzila jako 15-latka, imprezy byly wazniejsze od dziecka.Teraz on jest w wieku przedszkolnym, "mamo" mowi do babci, "tato" do dziadka (i przy okazji - nie wiadomo kto jest biologicznym ojcem dziecka), a mamusia sobie mieszka u jakiegos faceta i ma gleboko gdzies co sie dzieje z jej dzieckiem.
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też się nie mogę pozbierać.... |
|
|
|
|
#3934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może nie dociera do niej?Zmienne nastroje i takie reakcje to tak bywa na tym etapie ciąży (w ogóle w ciąży tak bywa). Nie martw się Cytat:
Ja swoją pisałam parę lat temu ale pamiętam, że się napociłam nad tym za Ciebie i pracę ![]() I kolejna wiadomość od Malwiny: Najwidoczniej robią se jaja, a mnie krew zalewa. Już mam dość tego. A napisałam bo to tylko 40 tydz. Gnije tutaj bez celu, bo w szpitalu pustki, a widocznie trzymanie mnie się opłaca. I jeszcze jedna: Dzięki i pozdrowienia dla Was. |
||
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Malwina. Ja na jej miejscu bym sie wypisala z tego szpitala. Przeciez na sile jej nei zatrzymaja.
Gorzej jesli w nim bedzie rodzic i ja przez to zapamietaja.
|
#3936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przydalby sie jakis znajomy lekarz albo jej ginekolog, kto by tam sie ugadal z lekarzami zeby bylo dla niej jak najlepiej. Wiadomo, ze dzisiaj wszystko trzeba po znajomosci...
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Eninka, Karolina
dziewczyny, jestescie wykonczone koncówka ciazy - to normalne. Ja tez pod koniec czułam sie kiepsko i fiz. i psych. Teraz, chociaz obowiazkow jest o wiele więcej, odzyskałam energię. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-08-06 o 13:08 |
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co zrobiłam......wzięłam srubokret, rozkrecilam ten wiatrak, okazało sie ze pękł kawałek plastiku w środku, wzięłam klej, skleilam, złożyłam i ......działa
![]() ![]() jeju, chociaż jedna dobra rzecz dzisiaj. Gdyby jeszcze zaczęło padać to byłoby jeszcze lepiej....cieszę sie ze tz ma 1 zmianę, wróci po 15 i mnie trochę wesprze. Dziękuje Wam bardzo za słowa otuchy jak czytam i wiem ze sama nie jestem to mi sie lżej na sercu robi. Każda z nas ma swoje "akcje"
|
#3940 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#3941 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Ciebie Super, że naprawiłaś Tylko siostrze nic nie mów Może kiedyś się poczuje...?Cytat:
Ale naprawdę temat super!!! Ja się cały czas boję, że utuczę mojego królika To miniaturka i jak na razie podobno wazy dobrze (2,15kg) ale muszę mu ograniczać bo zeżarł by wszystko co słodkie a mu nie wolno i musimy chować - potrafi ukraść czekoladę i ją napocząć, wszystko musi być w szafkach bo inaczej jak jest na widoku - znajdzie to
|
||
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3943 | |
|
Raczkowanie
|
aaaa...ja to się w ogóle zapomniałam tutaj pochwalić, że my już od trzech dni jesteśmy donoszeni
![]() Przez całą ciążę mój Tż się martwił, że jakiś mały mam ten brzuszek i powinnam jeść więcej i więcej...dla dobra naszego dziecka. A dzisiaj nagle stwierdził, że w ciągu tygodnia brzuszek się o wiele powiększył i strasznie się cieszy, że ta nasza Mała Głodzilla rośnie jak na drożdżach ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Już lubię to zwierzę
|
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Was za donoszenie ![]() Mówię serio z tym kradnięciem czekolady. Mój mąż kiedyś coś sobie dłubał u siebie i miał czekoladę na sofie. Przyszedł na obiad, zjadł, wraca do pokoju i słyszę taki krzyk - Marian, zostaw to ty bestio!!! Idę do pokoju, a tam nasz biedny królik zrzucił czekoladę z sofy i pół zjadł a drugą połówkę próbował zaciągnąć w inne miejsce ![]() A jak usłyszy szelest papierków, np. z galaretki to tak pędzi, że szkoda gadać i pcha nos do ust żeby wyciągnąć choć kawałek czegoś słodkiego
|
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię w końcu zasnęło, od 8 rano wojowała, na zmianę tylko na rączkach i cyc (a ona potrafi leżeć spokojnie sama w łóżeczku, tylko dzisiaj coś jej się odmieniło...)
a ja do tego mam mega migrenę, wczorajszy dzień był do ) no i dzisiaj odchorowuję ![]() Cytat:
Spore ryzyko otyłości miałby mój pies mieszkając z moją mamą
|
|
#3946 | |||||
|
Rozeznanie
|
Nommm i jechałam przez to miasto i myślałam o Tobie
Gratulacje Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że CIę trochę zagadałam Cytat:
Cytat:
No i za opracowywanie badań.Blue wiktoria królik już podbił moje serce |
|||||
|
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
Ciecie jutro o 9.jestem poddenerwowana i podekscytowana zarazwm.na szczesce dostalismy sale rodzinna wiec maz juz moze byc ze mna na noc, bo nie wiem jak usne!!!!Franio z usg wazyl dalej 3200. lozysko juz 3stopnia wiec pewnie dlatego nie przybral. dziekuje wam za wsparcie do tej pory!!!!jestescie kochane!!!
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-08-06 o 13:29 |
|
|
|
#3948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kot z wyższych stref (stół,półki, parapet) zrzucał wszystko na podłogę a pies zjadał. I raz się psu oberwało za darmo... Było ciasto na talerzyku, na dość wysokiej półce. Po jakimś czasie patrzymy ciasta nie ma. Konsternacja, żadne z nas nie jadło. I oberwało się psu... a potem dopiero siadamy z Mężem i zastanawiamy się jak pies je dostał... no i było nam głupio. Skoro coś leży na podłodze to pies chyba może skonsumować a skoro kot zrzucił.... Jeszcze raz numer mi zrobili, wyciągnęłam kilogram schabu z zamrażalnika, rano...poszliśmy do pracy. Jakie było nasze zdziwienie kiedy wróciliśmy a mięsa nie było (leżało na suszarce do naczyń w woreczku). I co najważniejsze - nie karmiliśmy surowizną żadnego a żadne nie odchorowało tego pochłoniętego kilograma. |
|
|
|
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam rozwolnienie, brzuch twardnieje i lekkie skurcze... Oby lekarz powiedział, że rodzę
|
|
|
|
|
#3950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to takie miasto jak nie miasto ale fajnie, dużo zielonych terenów - przynajmniej tu gdzie mieszkam - prawie pod Siemianowicami. Blisko stawik, lasek, pola jest gdzie spacerować
|
|
#3952 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za całą Waszą trójkę Cytat:
(musieliśmy go uśpić w 2004 roku jak mial 15 lat). I kiedyś zrobiliśmy test - mama położyła przed nim kość i kawałek szarlotki. I co pies wybrał? Oczywiście szarlotkę A na widok ciasta to tak mu z pyska ślina ciekła że wszystko potrafił zamoczyć Ale ze stołu nie ściągnął
|
||
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Anna - to dobrze że już jutro
Powodzenia!
|
|
|
|
#3954 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Marian wymiata
|
||
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale co do pierwsze piesiora którego niestaty kilka lat temu pożegnaliśmy to nie wiem co by wybrał Kiedyś pod naszą nieobecność wyjadł całą salaterkę czekoladek oczywiście wszystko zwrócił podobno czekolada jest dla psów trująca.A powiedzcie mi jak to jest z kościami z kurczaka? Wszędzie czytam że nie wolno a ostatnio szwagier i teście się ze mną sprzeczali i mówią że psy na wsi zawsze jadły i nic im nie jest. W ogóle jak mnie teściu raz wkur. na grillu u nas. Mówię do niego głośno i wyraźnie żeby mojemu psu nie dawać kość -widzę że jedną ma na talerzu i ściąga z niej chrząstkę, chrząstkę se wsadził do gęby a mojemu psu dał tą kość
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja kruszynka kończy dziś 3 tygodnie Nie wiem kiedy to minęło
|
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Psu można dawać spokojnie surowe korpusy i szyjki, ale nie kości długie dobry tekst z jednego forum: "poranienie przewodu pokarmowego to jedno, niedorznosc, skrety zoladka itp. itd. to nieco inna sprawa. Najedz sie czegos czego nie strawisz i co ma ostre krawedzie i sam sprawdz jak to przyjemnie jest srac ostrymi odlamkami."
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3959 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za kciuki i Marian też dziękuje
(właśnie śpi i udaje, że jest grzeczny )Cytat:
Cytat:
dla kruszynki Marysi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo mialam do nich pecha. Zawsze mi sie wydaje, ze mnie ktorys ugryzie/podrapie. Wiem, ze raz mialam krolika na kolanach, gdzies w podstawowce i mi podrapal nogi ![]() Nie wiem, da sie je w ogole jakos przytulic? Tak zeby nie ugryzly/podrapaly? Wydaja sie troche niedelikatne.Moge sie mylic, bo tak jak pisze, ostatni raz mialam kontakt z krolikiem gdzies w podstawowce. A przez cale zycie tylko z 2, oba mnie od siebie latwo odstraszyly
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

Może nie dociera do niej?
Dziś mam trochę więcej mocy i woli walki
...wiem, wiem, trochę czasu mi to zajęło, ale grunt, że się udało
Taryfy ulgowej u prowadzących raczej nie miałam ale to też dobrze, wiem że zasłużenie skończyłam studia. Teraz sen z powiek spędza mi ta praca, no i trochę też skurcze przepowiadające z czego się niezwykle cieszę
za Ciebie i pracę

dla Ciebie
Ale naprawdę temat super!!! Ja się cały czas boję, że utuczę mojego królika 

oczywiście wszystko zwrócił
Nie wiem kiedy to minęło