III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 13:50   #3721
colds
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
taka nasza uroda jest ... jeszcze jeżeli ktoś ma regularne cykle to jakoś można to połapać ale jeżeli ktoś ma sajgon np jak ja .. to w modlitwę do bozi trzeba ... ale mam nadzieje że przy drugim nie będziemy tyle lat czekać
Ja niby miałam regularne cykle i jakoś od razu Nam nic nie wyszło.. Po prostu.. Nie dość, że u mnie problem z jajeczkowaniem to się okazało, że możliwe iż TŻ odziedziczył 'strzelanie' po swoim ojcu .
Teściowa opowiadała, że właśnie o pierwsze dziecko dłuuugo się starali, Ona po lekarzach jeździła - bo to czasy gdzie kobitę się obwiniało za wszystko. A z drugim dzieckiem, tzn. z TŻem, to od razu teściu trafił .
Więc i Tobie Konczi tego życzę Żeby z drugim dzieciątkiem po myśli było
Stary 2012-08-06, 13:51   #3722
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Jakie mam skurcze
Nigdzie się już dzisiaj nie ruszam.. TŻ mnie spakuje.. Nie dam się wygonić z wyrka..
ojej odpoczywaj koniecznie .
Stary 2012-08-06, 13:53   #3723
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Tam gdzie mam rodzinnego lekarza . Dzwoniłam aby się dowiedzieć czy położna przychodzi tylko po porodzie czy też może przed. Od razu się umówiłyśmy na wizytę

Dokładnie w tylu, co Ty

tamlin - Dzisiaj chyba jakiś pechowy dzień, bo ja też mam znowu skurcze.. .

A co do babci to bardzo współczuje

I za wizytę!

Patrząc na tygodnie to jestem w trochę krótszej ciąży niż Ty - bo ja dzisiaj zaczęłam 37tydzień dopiero, a szyjkę mam o wiele krótszą.. 16mm O ile w środę nie okaże się jeszcze krótsza

Gratuluję udanej wizyty.. I zazdroszczę!

Enigmama - Wszystkiego najlepszego dla córci!
Ja juz nie mam wogole szyjki i sie 3mam spoko dasz rade
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
Enigmama pieknie wygladasz i nie przejmuj sie mezemoczy to on chyba w ma....
ja mam na +14kg i sie tym nie przejmuje wszystkie majtki mam juz za ciasne

Tamlin przykro mi z powodu choroby twojej babci

dziewczyny,kupila któras z was wanienke ze stelażem?bo ja nie wiem wlasnie czy kupowac z nim czy bez...
ja mam ze stelazem bo tak mi wygodnie.. i tez ze nie mam gdzie postawic tej wanienki

zovbacztymy czy ta moja szyjka ktorej juz nie ma ma ujscie zamkniete czy otwarte

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Ja niby miałam regularne cykle i jakoś od razu Nam nic nie wyszło.. Po prostu.. Nie dość, że u mnie problem z jajeczkowaniem to się okazało, że możliwe iż TŻ odziedziczył 'strzelanie' po swoim ojcu .
Teściowa opowiadała, że właśnie o pierwsze dziecko dłuuugo się starali, Ona po lekarzach jeździła - bo to czasy gdzie kobitę się obwiniało za wszystko. A z drugim dzieckiem, tzn. z TŻem, to od razu teściu trafił .
a nam sie udało z jednym i z drugim po 3 miesiacach staran czyli u mnie wychodzi teraz tak ze przez 2 miesiace przytulamy sie bez zabezpieczenia a 3 miesiac abstynecja i tak dokonca zycia
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:54   #3724
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie mam skurcze
Nigdzie się już dzisiaj nie ruszam.. TŻ mnie spakuje.. Nie dam się wygonić z wyrka..

colds kobieto spakuj torbę bo mnie ciarki przechodzą wiesz? niech będzie gotowa!!!! rożnie bywa tak ?

Cytat:

życie pokaże jak to będzie ... liczę na wsparcie Tego u Góry

uciekam do łóżeczka bo dzisiaj mam wyjsciówę i muszę odpocząć hyhyhy
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:59   #3725
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Tam gdzie mam rodzinnego lekarza . Dzwoniłam aby się dowiedzieć czy położna przychodzi tylko po porodzie czy też może przed. Od razu się umówiłyśmy na wizytę
O kurczę, ciekawe gdzie ja mam rodzinnego lekarza... Nie mam pojęcia!

Ale te skurcze masz już w regularnych odstępach? Leż i odpoczywaj...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:06   #3726
colds
Zakorzenienie

U nas seksu nie ma prawie od początku.
Ja najpierw nie miałam ochoty, ani ciupińkę!, uwierzcie.. Później, jak już ochota była, to zakaz się pojawił. I tak do teraz.
Po porodzie to jak dziewica będę . .
TŻ jednak nie narzeka, bo staram się zaspakajać Go na tyle ile mogę. . I sam też powtarza, że Go strasznie podniecam, i nie może doczekać się czasu po połogu gdy już będziemy mogli spokojnie baraszkować .

Natomiast.. Co do wylewności.. Na początku w ogóle zero jakiegokolwiek ogarnięcia w temacie, później - po moich tutejszych żalach - nadrobił zaległości . Jednak nie ma jakiś ogromnie dużych pieszczot brzuszka. Przytuli, pocałuje, ale nie codziennie.
Po prostu On z tych, którzy muszą widzieć.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja juz nie mam wogole szyjki i sie 3mam spoko dasz rade
Oby, oby!

Cytat:
zovbacztymy czy ta moja szyjka ktorej juz nie ma ma ujscie zamkniete czy otwarte
Ważne żeby dobrze było

Cytat:
a nam sie udało z jednym i z drugim po 3 miesiacach staran czyli u mnie wychodzi teraz tak ze przez 2 miesiace przytulamy sie bez zabezpieczenia a 3 miesiac abstynecja i tak dokonca zycia
Wybacz, ale..

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
colds kobieto spakuj torbę bo mnie ciarki przechodzą wiesz? niech będzie gotowa!!!! rożnie bywa tak ?
No muszę dopakować, ale to właśnie jak w domu będę, a dzisiaj mamy tam wylądować spowrotem.. Więc jak poczuje się troszku lepiej to od razu przepakowuje.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
O kurczę, ciekawe gdzie ja mam rodzinnego lekarza... Nie mam pojęcia!
Ciekawe jak można to sprawdzić... Bo jakby była możliwość to czemu nie skorzystać, no nie?

Cytat:
Ale te skurcze masz już w regularnych odstępach? Leż i odpoczywaj...
Jeszcze nie odmierzam czasu.. Liczę, że to tylko takie chwilowe..
Leżakuję z girkami do góry
Stary 2012-08-06, 14:09   #3727
Asiuulka89
Zakorzenienie

A ja w torbie nie mam nic jeszcze do szpitala stoi pusta i sie do mnie uśmiecha i nadal niue mam pojecia co to są skurcze niby w czwartyek coś tam bolalo ale sama nie wiem trudno jak cos sie bedzie działo wcześniej liczę na odejście wód wtedy będę poewna że coś sie zaczyna dziać
Stary 2012-08-06, 14:23   #3728
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A ja w torbie nie mam nic jeszcze do szpitala stoi pusta i sie do mnie uśmiecha i nadal niue mam pojecia co to są skurcze niby w czwartyek coś tam bolalo ale sama nie wiem trudno jak cos sie bedzie działo wcześniej liczę na odejście wód wtedy będę poewna że coś sie zaczyna dziać
Ja nie mam jeszcze kapci do szpitala dla siebie i męża, koszul do porodu, szlafroka i staników do karmienia. Poza tym, to chyba wszystko już mam.

Myślicie, że takie kapcie z Ikei miękkie dadzą radę? Takie jednorazowe

A w czym mam rodzić, to już kompletnie nie wiem... Gdzie ja znajdę takie wielkie tiszerty?

Ale ta lista jest taaaakaaa długa, a oni jeszcze napisali, żeby nie brać toreb/walizek, tylko foliowe siaty! Oszaleli...
Stary 2012-08-06, 14:26   #3729
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Ja fenek zaczęłam brać ze względu na skracjącą się szyjkę .. a z takim maluszkiem myślę ze fajnie się jedzie bo on i tak wiekszościowo śpi ja byłam pierwsyz raz na wakacjach nad morzem z 4 miesieczna Zuzia i wspominam super.. duzo spacerowalismy nawet na plazy polezelismy

nadal mam ochotę ubic tego mojego
No to mnie mój gin fenka nie podał, a cały czas kazał leżeć bo szyjka krótka. Ciekawe ile teraz jej zostało - jutro się dowiem.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Mi dwie koleżanki, które mają małe dzieci mówiły, że z 20 trzeba mieć, ale to zawsze można dokupić, więc nie ma problemu .
Ja mam tak ze 20 sztuk tetrowych. I 3 flanelki. Jutro zamierzam to wszystko przejrzeć i powoli zacząć prać, bo z prasowaniem może być gorzej

Cytat:
dziewczyny,kupila któras z was wanienke ze stelażem?bo ja nie wiem wlasnie czy kupowac z nim czy bez...
Ja kupiłam stelaż i wanienke. Bardzo to stabilne, nie miałabym gdzie ustawić a tak to środek pokoju i będzie myju myju...

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Do nas przychodzi położna, która do mojego męża przychodziła jak się urodził. Ale super babeczka.
I to jest nieodpłatne, one świadczą te usługi w ramach nfz.
Do mnie też przychodzi położna. Tłumaczyła mi że każdemu przysługują takie wizyty w ramach NFZ. 4 przed porodem i 4 po. W każdej przychodni są takie położne więc bez problemu możesz się umówić.
U mnie była raz i opowiadała o diecie w ciąży, następnie będzie o porodzie, laktacji. Ja fajnie trafiłam, bo okazało się, że babka mieszka w moim bloku i powiedziała, że zawsze mogę na nią liczyć, gdyby coś się działo.

Cytat:
Jakie mam skurcze
Jejku, leż i odpoczywaj, bo jedzcze tydzień Ci został

Cytat:
Tak dobrze to nie będzie
Stary 2012-08-06, 14:28   #3730
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam jeszcze kapci do szpitala dla siebie i męża, koszul do porodu, szlafroka i staników do karmienia. Poza tym, to chyba wszystko już mam.

A w czym mam rodzić, to już kompletnie nie wiem... Gdzie ja znajdę takie wielkie tiszerty?

Ale ta lista jest taaaakaaa długa, a oni jeszcze napisali, żeby nie brać toreb/walizek, tylko foliowe siaty! Oszaleli...
ja zamierzam zapakować zwykłe japonki.. w takich jest mi teraz najlepiej i w szpitalu myślę ze tez bedzie najwygodniej tym bardziej ze tam pewnie gorąco będzie że szok a mężem się nie martwię.
Stary 2012-08-06, 14:28   #3731
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Do mnie też przychodzi położna. Tłumaczyła mi że każdemu przysługują takie wizyty w ramach NFZ. 4 przed porodem i 4 po. W każdej przychodni są takie położne więc bez problemu możesz się umówić.
U mnie była raz i opowiadała o diecie w ciąży, następnie będzie o porodzie, laktacji. Ja fajnie trafiłam, bo okazało się, że babka mieszka w moim bloku i powiedziała, że zawsze mogę na nią liczyć, gdyby coś się działo.
To u mnie przed porodem więcej, niż 4, bo teraz będzie przychodzić do mnie 2 razy w tygodniu aż do porodu, a wcześniej raz w tyg.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:32   #3732
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
To u mnie przed porodem więcej, niż 4, bo teraz będzie przychodzić do mnie 2 razy w tygodniu aż do porodu, a wcześniej raz w tyg.
Ja za późno do niej zadzwoniłam, bo miałam już 32tyg. skończone. Dlatego mam o 2 wizyty mniej
Stary 2012-08-06, 14:33   #3733
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ja zamierzam zapakować zwykłe japonki.. w takich jest mi teraz najlepiej i w szpitalu myślę ze tez bedzie najwygodniej tym bardziej ze tam pewnie gorąco będzie że szok a mężem się nie martwię.
Ja też biorę japonki, ale pod prysznic Chyba, że mogę chodzić w nich i tu i tu... Ja się strasznie brzydzę szpitala i wolałabym mieć tam jakieś rzeczy "jednorazowe", wiem wiem dziwaczka ze mnie...

Tam na tych oddziałach poporodowych jest ciepło, prawda? Czyli szlafrok też nie jakiś super gruby brać?

A czemu mężem się nie martwisz?
Stary 2012-08-06, 14:33   #3734
kraven
Zakorzenienie

MAggie gratulacje za wizyte.

Enigmama - wszystkiego najlespszego dla córci

Agnus - łóżeczko bardzo ładne.

Colds odpoczywaj. Mnie wczoraj troche skurcze wzięły po jeździe samochodem, ale przesżło. Teraz czekam na wyniki moczu.
Dearline jak dla mnie to może coś się dziać w drogach moczowych.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:35   #3735
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też biorę japonki, ale pod prysznic Chyba, że mogę chodzić w nich i tu i tu... Ja się strasznie brzydzę szpitala i wolałabym mieć tam jakieś rzeczy "jednorazowe", wiem wiem dziwaczka ze mnie...

Tam na tych oddziałach poporodowych jest ciepło, prawda? Czyli szlafrok też nie jakiś super gruby brać?

U nas poprodowe nie mają klimy a do tego słońce sie opiera idealnie na sale więc duchoita jest straszna ja szlafrok mam taki cieniutki, żeby tylko narzucić i tyle.
a bo dlatego że on nawet by nie chciał być przy mnie przy porodzie więc będzie siedział w poczekalni i czekał
Stary 2012-08-06, 14:47   #3736
tamlin111
Zakorzenienie

Ja już po wizycie. Co do skurczy, mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Szyjka ok, ujście zewnętrzne otwarte ale wewnętrzne zamknięte. Główka wysoko. Przytyłam przez 3 tygodnie 400 gram Ogólnie jest dobrze, tylko mam się oszczędzać. Powiedział że przy tej pogodzie, skokach ciśnienia, ciągłych burzach to normalne że organizm reaguje. Bez ciąży się buntuje, to teraz tym bardziej. Pogoda się unormuje to powinno wszystko się ustabilizować.
Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
jednak slowa POROD i MILUSIO nie laczylabym w jednym zdaniu ..
Ja też nie

Cytat:

Koleżanka była nad morzem z córeczką, właśnie zjechali. Mała urodziła się 28 czerwca i nawet dobrze się sprawowała. A mamy około 600 km, więc podziwiam ją za odwagę. Z takim małym miesięcznym szkrabem pojechać
Paulinka pierwszy raz nad morzem była jak miała 3 tygodnie. Mieliśmy być z 2- 3 godziny a się dwa dni z tego zrobiły No ale my 120km mamy.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
ja też mam kilka dat do rozpakowania
Najpóźniejsza to 26 wrzesień a najwcześniejsza to 17 wrzesień
Trzymam sie pierwszej co będe już przygotowana jakoś.
Mam nadzieje że do tego 17 mi bobo posiedzi ładnie w brzuchu
To ja nie rozumiem, jeśli trzymasz się pierwszej czyli 26 września a w suwaczku masz 34 tydzień. Ja mam z OM na 24 września i dziś mój mały kończy 33 tygodnie

Cytat:
Tamlin przykro mi z powodu babci... rozumiem Cię dobrze, moja babcia zmarła w kwietniu tego roku i pod koniec życia też było z nią kiepsko, nie tylko fizycznie ale i nie była nawet świadoma prawie niczego co się wokół niej działo... Ja byłam z babcią bardzo blisko i przeżyłam jej śmierc mocno, ale z drugiej strony wiem, że przynajmniej jej cierpienia się skończyły. Trzymaj się.
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Szczerze to nie wierzę że będzie lepiej a patrzeć na nią teraz to serce staje po prostu. Zawsze w ruchu, pełna życia a teraz zdana na innych, bez kontaktu, nie poznająca ludzi...

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Wspolczuje tamlin, moja tato przechodził udar. Był sprawny fizycznie leżąc w szpitalu ale kojarzył tylko częściowo, zabrał go nam drugi udar po 10 dniach. bylam wtedy na przełomie 6/7 miesiąca pierwszej ciązy, wiem jak się patrzy na bliską osobę która się tak męczy a zawsze byla sprawna, i wszedzie było jej pełno...

Sniło mi sie dzisiaj ze Dorotka miala 3850 i 60 cm i urodziłam ją w godzinę prawie bez bólu
Przykro mi z powodu taty
A co do snu, to takiego porodu Ci życzę. I nam wszystkim

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wszystko zaskakująco dobrze: szyjka zaczęła się skracać ale jeszcze długa jest (35mm), serduszko ślicznie bije. miałam robione ktg - dziś żadne skurcze nie wyszły. na kolejne mam zgłosić się jeszcze w tym tygodniu i kolejna wizyta z usg za tydzień. Na razie nie wygląda jakbym miała na dniach zacząć rodzić.
To mąż będzie niepocieszony bo on już by chciał maluszka i urlop (nie wiem, co bardziej)
dziś 36t+3d a ja mam 11 kg na plusie
No to wizytka udana

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać że moja córcia dziś kończy 7 lat
tak sobie przypominam jak to było, o tej porze miałam już dość konkretne skurcze
Buziaki dla niej od wizażowych ciotek
Stary 2012-08-06, 14:48   #3737
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za późno do niej zadzwoniłam, bo miałam już 32tyg. skończone. Dlatego mam o 2 wizyty mniej
aa no chyba, że tak.

Cytat:

Ja japonki też pod prysznic wezmę, a do chodzenia chyba jakieś inne kapcie w sumie nie wiem jeszcze...
A szlafrok mam cienki bawełniany.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:50   #3738
martusia26
Rozeznanie

Cześć mamuśki,
mam doła, bo TŻ ma wolne, chciałam z nim połazić po sklepach za wyprawką i spędzić jakoś fajnie czas, a tu mi brzuch cały czas twardnieje, podbrzusze boli jak cholera, jakies skurcze łapia i muszę leżeć. mam już dość wszystkiego, a szczególnie tego leżeniabiorę na zmianę nospę, fenka i magnez i nie wiem o co chodzi.
wczoraj rozpoczęłyśmy 30 tydzień.
Stary 2012-08-06, 14:52   #3739
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Enigmama pieknie wygladasz i nie przejmuj sie mezemoczy to on chyba w ma....
ja mam na +14kg i sie tym nie przejmuje wszystkie majtki mam juz za ciasne

Tamlin przykro mi z powodu choroby twojej babci

my mamy ze stelazem. no bo na czyms musisz polozyc

Cytat:

ja mam takie kapcie właśnie jednorazowe kupilam za 3 zlote i pod prysznic mam japonki. a do porodu taka stara koszule znalazlam w domu i to ubiore a potem w kosz.

za to jak bylam teraz w weekend u rodzicow to wygrzebałam szlafrok mojej mamy taki cienki, niebieski, z krotkim rekawem co miala do szpitala jak mnie rodzila i go wezme, bo szkoda mi kupowac nowy jak ja i tak potem w tym chodzic nie bede.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:54   #3740
lidka0308
Zadomowienie

Witanko!

Ale się dziś wystraszyłam, bo mnie okropne zawroty głowy dopadły, więc wróciłam z mężem do domku, położyłam się, pospałam i już jest lepiej, uff!

Cytat:
Hej
Jak zwykle masa nadrabiania po weekendzie, no ale postaram się chociaż po łebkach nadrobić.

My mamy dzisiaj wizytę.
Kciuki za wizytę!

Gratuluję wam również rozpoczętych tygodni, Colds twój licznik zawsze mnie pozytywnie nastraja, że to już tak niedługo
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:58   #3741
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Bardzo smutne Szkoda, że nasz koniec nie może przyjść niespodziewanie w łóżku we śnie, bez takich przejść...
Moja druga babcia miała szczęście tak odejść...

Cytat:
Jeszcze się pochwalę łóżeczkiem mojego Skarbka
Założyłam baldachim, ochronkę i jestem bardzo zadowolona.
Materac jeszcze w folii, nie chcę żeby się kurzył. Kołderka i podusia też jeszcze schowana bo pościel nie wyprana.
Niestety przewijak kupiłam za duży(ma leżeć na łóżeczku). Liczę że mi go wymienią.
Śliczne, a pościel z owieczką na all zamawiałaś czy w sklepie kupowałaś?

Cytat:

ooo mówisz że coś przemokło tak ?
To jak u nas

Cytat:
Jakie mam skurcze
Leż kochana i relacja ma być na bierząco.
Stary 2012-08-06, 15:01   #3742
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
sliczne łóżeczko my tez mamy białe i te szeroki szczebelki fajnie sie komponuje z tym bialym baldachimem, ja nie kupowalam a moze szkoda
czy dpnrze widze, macie te oslonki przed zabkami dzidzi? byly z lozeczkiem czy osobno kupowliscie?
Tak, szerokie szczebelki też mnie zauroczyły
Ja baldachim chciałam koniecznie, żeby na czas drzemki chociaż troszeczkę odciąć ją od świata bo u nas jest tylko jeden pokój. No i chce żeby miała ochronę w nocy przed owadami.
Osłonki były od razu przy łóżeczku.
Stary 2012-08-06, 15:16   #3743
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my mamy ze stelazem. no bo na czyms musisz polozyc

.
jak kąpałam młodego to wanienke stawialam poprostu na podlodze ale przyznaje,ze niewygodne to bylodlatego sie zastanawiam nad stelażem,tylko nie widzialam go jeszcze "na żywo" i nie wiem jak ze stabilnością jest

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 15:21   #3744
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
jak kąpałam młodego to wanienke stawialam poprostu na podlodze ale przyznaje,ze niewygodne to bylodlatego sie zastanawiam nad stelażem,tylko nie widzialam go jeszcze "na żywo" i nie wiem jak ze stabilnością jest

współczuje twoim plecom my mamy cos takiego http://allegro.pl/stojak-stelaz-do-w...523347008.html i jest stabilny

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 15:28   #3745
Kalpana
Zakorzenienie

Hej

Ale upał... Normalnie nie wyrabiam

Wczoraj mnie złapał taki atak, że nawet z tego bólu nie mogłam płakać Chciałam tylko żeby albo przestało, albo żebym już umarła, bo nie mogłam wytrzymać Mam nadzieję, że lekarz da mi jakieś leki zapobiegawcze, bo ja sobie nie wyobrażam,żeby do zabiegu przechodzić przez takie piekło w każdym tygodniu....

Właśnie się dowiedziałam, że moja dobra koleżanka poroniła Miała urodzić na początku kwietnia,już się bardzo cieszyła, za kilka dni mieli brać cywilny... Eh, życie jest niesprawiedliwe

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 15:30   #3746
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam zamiar kłaść wanienkę na ławę w pokoju

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej

Ale upał... Normalnie nie wyrabiam

Wczoraj mnie złapał taki atak, że nawet z tego bólu nie mogłam płakać Chciałam tylko żeby albo przestało, albo żebym już umarła, bo nie mogłam wytrzymać Mam nadzieję, że lekarz da mi jakieś leki zapobiegawcze, bo ja sobie nie wyobrażam,żeby do zabiegu przechodzić przez takie piekło w każdym tygodniu....

Właśnie się dowiedziałam, że moja dobra koleżanka poroniła Miała urodzić na początku kwietnia,już się bardzo cieszyła, za kilka dni mieli brać cywilny... Eh, życie jest niesprawiedliwe
Bidulka
Oj strasznie to przykre ... mieli brać cywilny ? czyli co zrezygnowali przez to , że poroniła ?
Stary 2012-08-06, 15:31   #3747
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A ja mam zamiar kłaść wanienkę na ławę w pokoju
A ja na pralce... włączonej
Stary 2012-08-06, 15:33   #3748
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

QUOTE=tamlin111;35724279]
Śliczne, a pościel z owieczką na all zamawiałaś czy w sklepie kupowałaś?
[/QUOTE]

Pościel kupiona w sklepie. Firmy Plus Baby. W zestawie dostałam też rożek.
Stary 2012-08-06, 15:39   #3749
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

I powiedz mi, jak się dzieciaczki trzymają? Jakieś problemy są? Większe mniejsze?
Ostatnia wizyte miałam 3 tyg temu i była skrócona szyjka 1,95cm następna dopiero za 2 tyg bo ginka na urlopie,ogólnie staram się dużo leżeć więc jest ok i nie narzekam
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 15:54   #3750
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Gatulacje

Ja kończę 37 jutro i w środę zacznę 38
Ło matko, jeszcze lepszy wynik, ja też chcę już taki, żebym przestała się martwić o moją dzidzię w te upały

Cytat:
Zazdroszczę, też mam ochotę nad morzem poleżeć, poopalać się. Za rok pojadę
Udanego wypoczynku życzę i pogody przede wszystkim

Ja kupiłam tego rogala, cena podobna, tylko innej firmy. Powiem szczerze, że przydaje się, bo odciąża kręgosłup jak siedze na kanapie. Jeśli chodzi o sen to mnie denerwuje, bo jak śpie na lewym boku to wkładam go między nogi i jest okey, ale jak chce się przekręcić to tyle zamieszania robi, że budze siebie i męża. Ale ogólnie zakup oceniam na plus, mąż mówi, że to mój kochanek bo spędzam z nim bardzo dużo czasu i wszędzie go ze sobą noszę.
A tymi spodniami to mnie zaintrygowałaś. Ciekawe czy działają bo nie ukrywam, że przydały by się

Gratuluje, jeszcze tydzień i jesteś donoszona...

Też byłam na batmanie. Fajny był. Też miałam wyjść w połowie filmu bo mój kręgosłup trochę bolał ale wytrwałam, bo ciekawy był.

za 35 tydzień, już niewiele...

Trzymam kciuki za wizytę
Ja też mam tego "banana" jak go mąż nazywa i mówi, że wolę go od jego "sprzętu"i opracowałam sposób przekręcania się z boku na bok - otóż też go wkładam między nogi, ale całego mam go z porzodu ciała nie z tyłu, łapię go rękami i ściskam nogami i przekręcam się w komlpecie cała razem z tą poduchą, gładko mi to teraz już idzie, bez żadnych problemów, ale na początku też kupę zachodu zajmowało i wybudzało mnie kompletnie, potrenuj w ciągu dnia i na pewno też ci się uda

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Cześć Kochane.

Nie oddzywałam się cały weekend, ale cały czas śledziłam wątek.

Jestem po wizycie położnej i... jadę jednak dzisiaj do ginka. Powiedziała, że jej bez badania ciężko zdiagnozować te moje bóle i kłucia w dolnych partiach brzucha. Może to być zarówno coś niegroźnego, ale nie można też wykluczyć, że coś się dzieje z szyjką. Tym bardziej, że mam problem z twardnieniem brzucha. Powiedziała, że lepiej pojechać i się przebadać, chociażby dla własnego spokoju, bo sama widziała, że jestem zestresowana tym wszystkim,a zaplanowaną wizytę mam dopiero 30 sierpnia. Oczywiście puls od razu dzisiaj 112. Z pozytywnych rzeczy to informacja, że moje pH wróciło do normy. Poleciałam dzisiaj rano przebadać krew i siuśki, po 12 mam wyniki.

Aaaaa... Antek nadal dupką w dół. A dzisiaj w nocy obudziłam się i miałam wrażenie, że się obrócił, bo kopał mnie wysoko nad pępkiem, dupkę miał wypiętą tak mocno po prawej, ale ledwo wstałam i przespacerowałam się do łazienki to wrócił na dół.

Colds poniedziałki kojarzą mi się z Tobą Gratuluję!!!

Haha Podobno w większości przychodni jest opieka prenatalna położnych, tylko nie każdy o tym wie.

Kochana łączę się z Tobą w cierpieniu. Ja również w pierwszych 3 miesiącach wymiotowałam tylko z 2 razy, a od niecałych 2 tygodni zdarza mi się to bardzo często, niemalże codziennie. Dzisiaj jadę do lekarza i podpytam o to.
Kciukasy za wizytę! i za obrót synka, ja w przyszły poniedziałek podejrzę, jak mała leży, bo teraz to już ją czuję całym brzuchem.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Helloł Mamusie
Przepraszam, ale nadrobiłam tylko tą stronę bo komputer mi si zacina i ładowanie jednej strony trwa dobre 10 minut a mam do nadrobienia ich kilka bo wczoraj cały dzień mnie nie było.

Tż zabrał mnie na wycieczke objazdową z okazji urodzin i muszę przyznać że mimo zmęczenia i upału było rewelacyjnie Postarało się moje kochanie. no cóż został nam tylko prawdopodobnie jeden weekend więc mam nadzieje że też go wykorzystamy bo 17ego na oddział
Sto latek, nic się nie pochwaliłaś wcześniej!

Cytat:
a ja jak nigdy muszę się wyżalić na mojego tżeta. Juz ostatnio nie potrafie sie z nim dogadać normalnie ubździł sobie różne rzeczy w tej swojej główce i za chiny nie potrafię mu przegadać. normlanie mam ochotę mu walnąć patelnią w łeb tak porządnie może wreszcie dotrze coś do niegoa tak jak gorchem o ścianę przed chwiulką przez niego wyłam

no nic jadę do apteki i wpadnę do mamy na kawę może bedzie mi treochę lepiej.
A cóż on takiego sobie do tej głowy wbił?

Cytat:
Wszystkiego najlepszego lwico! Ja obchodziłam w sobotę.
Mój postarał się z tej okazji minimalnie, ale przynajmniej pamiętał
Również wszystkiego najlepszego!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości