Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 19:27   #4021
dottta
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość

za wizytę
dzięki

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a ja jednak nadal w domu....
skurcze od ok. 3 do 6 były masakryczne:mur :i trwały ok 1 minuty...

potem zaczęły byc mniej bolesne i krótsze.....przysypiałam, aż ok 9 usnęłam i przeszły....potem ok 10.30 obudził mnie skurcz dość mocny i od wtedy miałam jeszcze ze 2 i cisza....

co to do cholery było: confused:tyle godzin bólu i nic....

na 13 miałam iść na kontrolę do szpitala, ale nie wiem czy jest sens skoro wyszłam stamtąd o 1 w nocy???
współczuję

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
dotttka trzymamza udaną ostatnią wizytę

ten skwar mnie wykańcza

Cytat:
Wiadomość od Malwiny

To co się dzieje w tym cholernym szpitalu to są szczyty. Jestem wku.rw.wio.na na maksa. Nie chcą mnie wypuścić bo mam 40 tydz., a kroplówki nie dostałam bo t tylko 40 tydz. i szyjka jeszcze jest.

cudowny szpital

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Ciecie jutro o 9.jestem poddenerwowana i podekscytowana zarazwm.na szczesce dostalismy sale rodzinna wiec maz juz moze byc ze mna na noc, bo nie wiem jak usne!!!!Franio z usg wazyl dalej 3200. lozysko juz 3stopnia wiec pewnie dlatego nie przybral. dziekuje wam za wsparcie do tej pory!!!!jestescie kochane!!!

Cytat:
Hejka i byłam w szpitalu....

i niestety bez zmian....rozwarcia brak....

a do tego KTG nie wykazywało moich skurczy....super.... a one znów są super bolesne i regularne.....ale cóż lekarka powiedziała, że trzeba czekać....i na ból to sobie mogę jedynie paracetamol wziąć.....żyć nie umierać
przede mną męka niesamowita...
niech się coś ruszy

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

A ja po wizycie u ginekologa. Szyjka miękka, główka w kanale rodnym, okazało się, że mam jakieś drożdżaki i muszę brać antybiotyk. Mała waży 3500 jak do 20 nie urodzę, to mam umówiony masaż szyjki ale w nocy miałam skurcze co 10 minut, ale mało bolesne i trwały może tylko ponad godzinę...potem ucichło.
no to już do przodu

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Jestem
No i wiadomości średnie - idę jutro do szpitala. Mam za wysoki poziom leukocytów i obrzęki nóg (pisałam Wam, że od soboty mam nogi jak serdelki - po nocy to nie schodzi). W każdym razie mam nadzieję, że wrócę już z Młodym u cyca
za pobyt w szpitalu

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

Jutro z rana jadę do szpitala na wywołanie, obym nie została odesłana do domu tylko za parę dni wróciła z niunią...
Proszę trzymajcie kciuki.
Jak coś będzie się działo to dam znać sms-em.

trzymajcie się mamuśki

Widziałam, że o chustach pisałyście. Ja kupiłam z NatiBaby tkaną. Ogólnie firma jest polecana. Znajoma nosi w takiej dziecko. Ja póki co tylko na miśku trenowałam wiązania

Wizyta taka sobie. Mały postęp jest ale nic konkretnego. Skurczy nie mam - przynajmniej ich nie czuję. Mała pozwijana już jak precelek, waży ok 2900-3100.

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2012-08-06 o 19:28
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:28   #4022
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

jak mam skurcz to kręcę, piłka jakoś mi działa na nerwach, ogólnie ból jest tak duży, że chodzę po ścianach i nie wiem co ze sobą już zrobić
kovhana mysle, że rozkeca CI sie tak jak u mnie dlugo i boleśnie, wydaje mi sie że lada chwila urodzisz, te bole powoduja jednak postępowania rozwarcia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:32   #4023
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
A ile masz? Pytam bo tonący brzytwy się chwyta

Chyba 10 w polu widzenia (jeśli to tak się mierzy). Wyników nie widziałam bo one trafiły od razu do mojej kartoteki ale tak wyczytałam przez ramię lekarza

Jadę do rodziców. Będę później.
Trzymajcie się dziewczynki

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:36   #4024
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dziewczyny tak z innej beczki: znacie jakieś strony z wierszykami, cytatami, aforyzmami dotyczącymi ciąży czy narodzin maleństwa?
Będę robić fotoksiążkę dla babć i chciałabym oprócz zdjęć umieścić w niej jakieś ładne wierszyki.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
super, też bym sie przeszła, muszę sie umówić
Teraz pójdę na pedicure, a potem coś na pyszczek Małż co rusz mnie namawia na jakieś zabiegi, bo wie, że kobiety lubią takie "rozrywki"

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:37   #4025
agunia82
Zakorzenienie

Rany co za dzień, mała spała może z godzinkę, a tak to non stop albo na rączki albo cyca, ja już wymiękam
teraz coś przysypia, ciekawe czy uśnie czy zaraz będzie płacz

Cytat:
Jestem
No i wiadomości średnie - idę jutro do szpitala. Mam za wysoki poziom leukocytów i obrzęki nóg (pisałam Wam, że od soboty mam nogi jak serdelki - po nocy to nie schodzi). W każdym razie mam nadzieję, że wrócę już z Młodym u cyca
trzymam

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie do dziewczyn karmiących: jak podajecie witaminy K+D?
Bo ja codziennie odciągam trochę mleka laktatorem i rozpuszczam w butelce, ale trochę z tym zamieszania, więc może wy macie lepsze sposoby
ja daję prosto do dzioba

Cytat:
u mnie bez zmian, non stop skurcze....byłam w kąpieli, robię gorące okłady, małż masuje i nic nie pomaga....do tego mam bóle krzyżowe-kosmiczne, naprawdę....

pewnie przed nocą znów wyląduję w szpitalu i będę tam płakać, byleby mi tylko coś dali i nie dam się do domu wygonić
kochana, żebyś Ty tylko w domu nie urodziła, bo to naprawdę brzmi jak skurcze porodowe

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Info od Paulaaa23: Hej. Przepraszam, że się nie odzywałam, ale nie miałam na weekend za bardzo czasu. Dzisiaj poszłam znów do szpitala na badania, szyjka już miękka i długa na ok. 1 cm, ale rozwarcia nadal brak. Od rana mam jakieś skurcze z krzyża ale bolą tylko trochę i są bardzo nieregularne. Pozdrowienia dla wszystkich!
no to żeby akcja się rozkręciła

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Jutro z rana jadę do szpitala na wywołanie, obym nie została odesłana do domu tylko za parę dni wróciła z niunią...
Proszę trzymajcie kciuki.
Jak coś będzie się działo to dam znać sms-em.
trzymam bardzo mocno

Cytat:
Kobieta zajmująca się dzieckiem w domu ma kupę czasu... niestety z przewagą kupy.
dokładnie, a facetom się wydaje, że nic tylko leżą i pachną

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jakie to szczęście, że mój chłop jest to w stanie zrozumieć. Jak mówię, że nie ma obiadu to słyszę: nie ma problemu kupię coś na mieście, albo ugotuję coś. Staram się w miarę trzymać porządek w mieszkaniu, ale nie zawsze mi to wychodzi - małż się nie czepia i do tego pomaga mi w sprzątaniu.
Ale nie mogę go za bardzo chwalić bo może to przeczytać i mu się w głowie poprzewraca
zamień się chociaż na kilka dni

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:38   #4026
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny tak z innej beczki: znacie jakieś strony z wierszykami, cytatami, aforyzmami dotyczącymi ciąży czy narodzin maleństwa?
Będę robić fotoksiążkę dla babć i chciałabym oprócz zdjęć umieścić w niej jakieś ładne wierszyki.

Teraz pójdę na pedicure, a potem coś na pyszczek Małż co rusz mnie namawia na jakieś zabiegi, bo wie, że kobiety lubią takie "rozrywki"
nie znam takiej strony

moj nie musi mnie namawiaca z kim zostawisz malutką?
Stary 2012-08-06, 19:39   #4027
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
hej dziewczyny podczytuje Was z pisaniem już gorzej. Ostatnio mamy ciężki czas z mężem jakoś nie mozemy sie dogadać... zdołowana jestem. Powiedzcie prosze jakie moga być skutki uboczne wywoływania porodu po ostatniej wizycie u gina odniosłam wrażenie że on się ze swoimi pacjentkami umawia na termin oczywiście jeśli już dziecko jest ułożone do porodu i szyjka zgładzona czyli pewno podaje oksytocyne i trochę się boję czy to bezpieczne wizytę ma mieć 13 i jeśli szyjka będzie zgładzona to chyba będzie chciał się ze mną umówić na 17 na wywoływanie. Z jednej strony się obawiam a z drugiej ona ma tylko w piatki dyżu r w tym szpitalu w którym chcę rodzić no i mam paciorkowca wię w takiej sytuacji sytuacja z podaniem antybiotyku byłaby pod kontrolą no a na sr mówili że w przypadku paciorkowca to i tak jeśli poród się przedłuża to muszą przyspieszyć sztucznie. Termin mam na 21 więc to wywołanie byłoby 4 dni przed terminem doradzcie co o tym myśleć bo już sama nie wiem
ja miałam kroplówkę i było wszystko ok. Paciorkowca też miałam, trzeba antybiotyk podać 4h przed porodem, ja dostałam 1,5h przed. Mała została przebadana i na szczęście nie złapała tego gów.na
Stary 2012-08-06, 19:40   #4028
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Rany co za dzień, mała spała może z godzinkę, a tak to non stop albo na rączki albo cyca, ja już wymiękam
teraz coś przysypia, ciekawe czy uśnie czy zaraz będzie płacz

u mnie to samo od 9-18 nie było spania, usnął o 18 po tym jak go włozyłam do wózka i wystawiłam na balkon. nie wiem cyz ten upał nie doskwiera naszym maluchom dzis ja to syncia nawet juz nie wybudzam na nic, bo szalał tyle ze czas na sen
Stary 2012-08-06, 19:43   #4029
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
nie znam takiej strony

moj nie musi mnie namawiaca z kim zostawisz malutką?
Mała zostanie albo z małżem, albo z babcią. A bardzo prawdopodobne, że z obojgiem ponieważ moja mama jest zakochana we wnusi i bardzo chętnie spędza z nią czas.

Stary 2012-08-06, 19:44   #4030
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to samo od 9-18 nie było spania, usnął o 18 po tym jak go włozyłam do wózka i wystawiłam na balkon. nie wiem cyz ten upał nie doskwiera naszym maluchom dzis ja to syncia nawet juz nie wybudzam na nic, bo szalał tyle ze czas na sen
jak moja teraz nie uśnie porządnie (cały czas coś się w łózeczku wierci i postękuje) to chyba też ją w wózek włożę i na balkon wystawię...
tak też coś mi się wydaje, że to upał, a do tego chyba mamy kryzys laktacyjny

Karolinko współczuje Ci bardzo tych nerwów remonty są ogólnie wykańczające, a w końcówce ciąży to już w ogóle kosmos. Pomyśl sobie tylko, że jeszcze chwilę i te męczarnie wynagrodzi Ci maluszek, którym się będziesz cieszyć w pięknie wyremontowanym domku
A jak masz pomoc do sprzątania, to skorzystaj, później jak będziesz bardziej "na chodzie" poukładasz wszystko po swojemu, teraz sobie trochę odpuść

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-08-06 o 19:47
Stary 2012-08-06, 19:46   #4031
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
no i mi mówią, że to nie porodowe-skoro tak napier.....

jak mam skurcz to kręcę, piłka jakoś mi działa na nerwach, ogólnie ból jest tak duży, że chodzę po ścianach i nie wiem co ze sobą już zrobić
Oj, to już nie wiem co Ci poradzić...

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
dzięki

Wizyta taka sobie. Mały postęp jest ale nic konkretnego. Skurczy nie mam - przynajmniej ich nie czuję. Mała pozwijana już jak precelek, waży ok 2900-3100.
Ładna waga a wizyta udana

Cytat:
Chyba 10 w polu widzenia (jeśli to tak się mierzy). Wyników nie widziałam bo one trafiły od razu do mojej kartoteki ale tak wyczytałam przez ramię lekarza

Jadę do rodziców. Będę później.
Trzymajcie się dziewczynki
SPrawdzałam moje wyniki - nie ma czego czepić
Cytat:

Nic tylko zazdrościć Ci męża
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=300345

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:48   #4032
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Mała zostanie albo z małżem, albo z babcią. A bardzo prawdopodobne, że z obojgiem ponieważ moja mama jest zakochana we wnusi i bardzo chętnie spędza z nią czas.
super
Cytat:
jak moja teraz nie uśnie porządnie (cały czas coś się w łózeczku wierci i postękuje) to chyba też ją w wózek włożę i na balkon wystawię...
tak też coś mi się wydaje, że to upał, a do tego chyba mamy kryzys laktacyjny
ojj to chętnie oddałabym Ci teraz mlesio, bo mi kapie, nie wiem czy sciagac, bo boje sie ze maly sie obudzi za chwile i tak siedze z pełnymi piersiami
Stary 2012-08-06, 19:51   #4033
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

ojj to chętnie oddałabym Ci teraz mlesio, bo mi kapie, nie wiem czy sciagac, bo boje sie ze maly sie obudzi za chwile i tak siedze z pełnymi piersiami
mała chyba w końcu usnęła na dobre (mam nadzieję) więc póki co nie ma potrzeby Ale dzisiaj prawie cały dzień mi na cyckach wisiała, i to na pewno nie chodziło tylko o to, że jej się pić chciało, bo jak próbowałam dać wodę to tylko raz trochę wypiła, a potem butli z wodą nie chciała, ale cyca owszem

Stary 2012-08-06, 19:51   #4034
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Nic tylko zazdrościć Ci męża
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=300345
Dziękuję

Stary 2012-08-06, 19:52   #4035
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
mała chyba w końcu usnęła na dobre (mam nadzieję) więc póki co nie ma potrzeby Ale dzisiaj prawie cały dzień mi na cyckach wisiała, i to na pewno nie chodziło tylko o to, że jej się pić chciało, bo jak próbowałam dać wodę to tylko raz trochę wypiła, a potem butli z wodą nie chciała, ale cyca owszem
aha a moj malo jadl dzisiaj( w porównaniu z poprzednimi dniami) wody troche popił cholerka nie wiem co robic, sciagac- nie sciagac
Stary 2012-08-06, 19:54   #4036
Linka25
Zakorzenienie

dziś moja córa miała atak histerii, 2 h okropnego płaczu, nic nie było w stanie jej uspokoić nawet pierś
pierwszy raz coś takiego, a dziś zaczęła 4 tydzień....... czyżby to kolka... ? błagam nieeeee
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:57   #4037
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dziś moja córa miała atak histerii, 2 h okropnego płaczu, nic nie było w stanie jej uspokoić nawet pierś
pierwszy raz coś takiego, a dziś zaczęła 4 tydzień....... czyżby to kolka... ? błagam nieeeee
poobserwuj, jak się będzie powtarzać to możliwe, że kolka. Jak nie, to może te upały faktycznie tak maluchom dają w kość

Stary 2012-08-06, 19:57   #4038
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
oby nie
Stary 2012-08-06, 20:00   #4039
houserka
Rozeznanie

wit D+K daje małej 5 min przed jedzeniem
anna powodzenia jutro
victoriato życzę jutro porodu lub w przeciągu 3 dni max.
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:00   #4040
Soleilka
Zakorzenienie

Była u nas położna. Znowu pieprzyła o dokarmianiu go mm, oczywiście przyszła mama TŻ i zaczęła z nią dyskutować, że do 3 roku życia karmiła piersią a położna jej prosto w twarz powiedziała, że za długo !
Mały przytył, waży 4830g rośnie mi klucha mała

W końcu mam czas, więc idę Was nadrobić

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:01   #4041
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Była u nas położna. Znowu pieprzyła o dokarmianiu go mm, oczywiście przyszła mama TŻ i zaczęła z nią dyskutować, że do 3 roku życia karmiła piersią a położna jej prosto w twarz powiedziała, że za długo !

no ładnie, to kawał chłopa!

Stary 2012-08-06, 20:01   #4042
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

pieknie przybrał a po co ona Ci kaze dokarmiac mm
Stary 2012-08-06, 20:03   #4043
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie do dziewczyn karmiących: jak podajecie witaminy K+D?
Bo ja codziennie odciągam trochę mleka laktatorem i rozpuszczam w butelce, ale trochę z tym zamieszania, więc może wy macie lepsze sposoby
ja robię tak samo jak Ty, podaję z odciągniętym pokarmem

Cytat:
Info od Paulaaa23: Hej. Przepraszam, że się nie odzywałam, ale nie miałam na weekend za bardzo czasu. Dzisiaj poszłam znów do szpitala na badania, szyjka już miękka i długa na ok. 1 cm, ale rozwarcia nadal brak. Od rana mam jakieś skurcze z krzyża ale bolą tylko trochę i są bardzo nieregularne. Pozdrowienia dla wszystkich!
twardo się trzymasz oby się ruszyło

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
hej dziewczyny podczytuje Was z pisaniem już gorzej. Ostatnio mamy ciężki czas z mężem jakoś nie mozemy sie dogadać... zdołowana jestem. Powiedzcie prosze jakie moga być skutki uboczne wywoływania porodu po ostatniej wizycie u gina odniosłam wrażenie że on się ze swoimi pacjentkami umawia na termin oczywiście jeśli już dziecko jest ułożone do porodu i szyjka zgładzona czyli pewno podaje oksytocyne i trochę się boję czy to bezpieczne wizytę ma mieć 13 i jeśli szyjka będzie zgładzona to chyba będzie chciał się ze mną umówić na 17 na wywoływanie. Z jednej strony się obawiam a z drugiej ona ma tylko w piatki dyżu r w tym szpitalu w którym chcę rodzić no i mam paciorkowca wię w takiej sytuacji sytuacja z podaniem antybiotyku byłaby pod kontrolą no a na sr mówili że w przypadku paciorkowca to i tak jeśli poród się przedłuża to muszą przyspieszyć sztucznie. Termin mam na 21 więc to wywołanie byłoby 4 dni przed terminem doradzcie co o tym myśleć bo już sama nie wiem
ja nie jestem zwolenniczką wywoływania porodów bez powodu, wydaje mi się ze paciorkowiec to nie jest powód...

Cytat:
poobserwuj, jak się będzie powtarzać to możliwe, że kolka. Jak nie, to może te upały faktycznie tak maluchom dają w kość
rany, mam nadzieję, ze to nie to.... zobaczymy jutro
kolka tj. jej ataki, ponoć występują o podobnych porach

Cytat:
oby nie
to straszne patrzeć jak maluszek się tak męczy
Stary 2012-08-06, 20:06   #4044
agunia82
Zakorzenienie

Linka jak płacz trwał mniej niż 3 godziny, to raczej to nie kolka:

Cytat:
Według kryteriów rzymskich III muszą być jednocześnie spełnione trzy warunki (u niemowląt od urodzenia do ukończenia 4 miesiąca życia)[3]:
  1. rozpoczynające się i kończące bez określonej przyczyny napady grymaszenia, rozdrażnienia lub płaczu
  2. napady trwające co najmniej 3 godziny w ciągu doby, pojawiające się przez minimum 3 dni w tygodniu przez co najmniej jeden tydzień
  3. rozwój dziecka i jego wzrastanie są prawidłowe

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-08-06 o 20:07
Stary 2012-08-06, 20:06   #4045
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
żeby to "tylko" upał

Cytat:

za przyrost a to dla położnej

Jak tak dalej pójdzie to wszystkie w dwupaku będą w szpitalu na wywołaniu i ja zostanę sama
Jeszcze mnie mąż opieprza, że mam się cieszyć, że mam czas dla siebie bo za chwilę laba się skończy... Ja to wiem ale jest mi tak mega ciężko, że na chwilę obecną chcę urodzić!!!

mandragorka http://www.zamyslenie.pl/kategorie/rodzina_dzieci

Edytowane przez red_scorpio
Czas edycji: 2012-08-06 o 20:08
red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:09   #4046
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

fajnego masz męża Mój sam na nic takiego nie wpadnie ale jak mu już powiem, że na coś chce iść to nie robi problemów i mnie namawia jeśli się waham.
Też się wybieram do kosmetyczki po porodzie i fryzjera też chyba zaliczę (chociaż za tym akurat nie przepadam bo zazwyczaj wychodzę niezadowolona ).
Stary 2012-08-06, 20:10   #4047
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
to straszne patrzeć jak maluszek się tak męczy
noo

dziewczyny w nocy ściągnełam pokarm i schowałam do lodówki, dzis wogóle go nie podałam małemu, może dałabym mu jutro, tylko boje sie ze sie zepsuje, bo chyba nie mam w lodówce 4 stopni
Stary 2012-08-06, 20:14   #4048
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Linka jak płacz trwał mniej niż 3 godziny, to raczej to nie kolka:

[/LIST]
Usiłuję sobie przypomnieć, o której godz. się zaczęło, wiem w którym momencie - w parku, lezała w wózku a my z TZtem postanowilismy zdjąć jej skarpeteczki (miała cienkie skarpetki i sukienusię). Zdjęlismy skarpety i wtedy zaczał się ryk
no nie, to nie jest śmieszne...

przeanalizowałam i to było zdecydowanie 2h - nie więcej

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-08-06 o 20:17
Stary 2012-08-06, 20:16   #4049
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Usiłuję sobie przypomnieć, o której godz. się zaczęło, wiem w którym momencie - w parku, lezała w wózku a my z TZtem postanowilismy zdjąć jej skarpeteczki (miała cienkie skarpetki i sukienusię). Zdjęlismy skarpety i wtedy zaczał się ryk
no nie, to nie jest śmieszne...

przeanalizowałam i to było zdecydowanie 2h nie więcej
a może jej się te skarpetki po prostu tak bardzo podobały, stąd ta histeria próbowałaś założyć je z powrotem?
ale serio czasem jest tak, że dzieciom niewiele potrzeba do płaczu trudnego do opanowania. Moja kiedyś tak się wściekła jak ją niechcący ze snu wybudziłam

no to młoda już nie śpi na szczęście jeszcze nie ryczy

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-08-06 o 20:21
Stary 2012-08-06, 20:19   #4050
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak dalej pójdzie to wszystkie w dwupaku będą w szpitalu na wywołaniu i ja zostanę sama
Jeszcze mnie mąż opieprza, że mam się cieszyć, że mam czas dla siebie bo za chwilę laba się skończy... Ja to wiem ale jest mi tak mega ciężko, że na chwilę obecną chcę urodzić!!!

mandragorka http://www.zamyslenie.pl/kategorie/rodzina_dzieci
zostanę z Tobą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości