|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Aha, a rozmowę z tż zaczęłam płynnie przechodząc od artykułu: http://tygodnik.onet.pl/33,0,75899,z...a,artykul.html
Polecam drugi już raz
|
|
|
|
#3992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agunia, Blue, jakie chusty kupiłyście ? Blue, mam na myśli który rodzaj, bo jaką to już wiem. Cytat:
Mnie tż też się nie pyta, jak mi minął dzień, bo przecież wie doskonale,, że nic nie robiłam. przykre to.Cytat:
Karolina, rozumiem Cię odnośnie forum, wiem, że przeginamy, dużo już jest mam i gadania o odległych dla Ciebie rzeczach. Przeniesiemy się na pewno częściowo z tymi tematami. Wiem, że ta koncowka i remont Cię dobijają, ale pomysl, ze wkrotce rodzina wam się powiększy i wbrew Twoim myślom, będzie to nprawde bardzo szczesliwy czas. Każda z nas miała i ma obawy, jak to będzie itd. Ja jestem tego przykładem, patrząc na totalną zmianę mojego życia... Ale mimo to jestem szczęśliwa, bo ten skarb wszystko wynagradza. Także Karola, chwila oddechu i do przodu, życzę Ci wszystkiego co najlepsze. |
|||
|
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja na szczęście obok na ogół jest spokojna, ale też nie zawsze udaje mi się ją odłożyć do łóżeczka. Ewentualne koncerty odbywają się głównie wieczorami, Cytat:
Najczęściej zasypia tuż po jedzeniu, więc akurat to, że na mnie zupełnie mi nie przeszkadza.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-06 o 17:18 |
||
|
|
|
#3994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Faceci w ogóle są porażkowi...
|
|
#3995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój tż nie wszystko złapał, ale ja mu już to chętnie wytłumaczyłam - oczywiście nie pomijając odniesienia do naszego życia. ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------
|
||
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisałam Ci, ale sesja mi wygasła i nie przeszło.
Jeszcze nie mam "Języka niemowląt", więc nie wiem, co się kryje pod pojęciem "łatwego planu", ale jeśli warunkiem jest aktywność po jedzeniu, to nie przejdzie - moja po jedzeniu leje się przez ręce. Aktywna to jest tuż przed, albo jak ma mokrą pieluszkę. Zainteresowanie światem wokół wykazuje pomiędzy tymi skrajnymi sytuacjami.
|
|
|
|
#3998 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nitka
Cytat:
![]() Mi niestety nie ma kto pomóc, mąż w pracy całe dnie jedynie zaproponował, żeby pani, która nam myła okna mi pomogła. Nie jest w stanie zrozumieć, że obca osoba nie poukłada wszystkiego tak jak trzeba i tak będę musiała zrobić po swojemu![]() Cytat:
![]() U mnie remont właściwie skończony, juz tylko takie kosmetyczne sprawy pozostały, ale muszę teraz ogarnąć bałagan, poprać poprasować, poukładać, nie wiem w co ręce włożyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, ze jak już moje maleństwo będzie na świecie przestanę się czuć jak na bocznym torze i podołam obowiązkom
|
|||||
|
|
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
doslownie brak mi czasu a tak bym chciala byc na bieząco... niunia ok, ale potrzebuje uwagi spryciarz maly, a jak juz zajmie sie sama soba to ja proboje zrobic cos w domu ...GRATULUJE NOWYM MAMOM:d i Trzymam kciuki za nast narodziny ![]() mam nadzieje, ze jakos was podczytam
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dni. To nic złego, zwłaszcza, że karmię ją mm i piersią, ale też bardzo się przy tym męczy.---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4001 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale po jakichś 10 dniach mu się odmieniło![]() Cytat:
). A nad ranem to praktycznie przez kilka godzin mogłabym nie odstawiać od cyca![]() Już zaczęłam dopajać go wodą z tego wszystkiego no bo to czyste szaleństwo, żeby wisiał tak non stop na piersi ![]() Ale pamiętam, że położna na sr mówiła, że właśnie po miesiącu mniej więcej zmienia się mleko na takie pełnowartościowe, no i ten okres trzeba przetrwać bez dokarmiania mm, a potem się już wszystko samo ureguluje, dzieciaczek też powinien nabrać już w miarę stałych por jedzenia. Ale czy tak będzie to w praktyce zobaczymy |
||
|
|
|
#4002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4003 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() No i wiadomości średnie - idę jutro do szpitala. Mam za wysoki poziom leukocytów i obrzęki nóg (pisałam Wam, że od soboty mam nogi jak serdelki - po nocy to nie schodzi). W każdym razie mam nadzieję, że wrócę już z Młodym u cyca
|
|
|
|
#4004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
to będą wywoływać poród? nie wiadomo?
|
|
|
|
#4006 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie do dziewczyn karmiących: jak podajecie witaminy K+D?
![]() Bo ja codziennie odciągam trochę mleka laktatorem i rozpuszczam w butelce, ale trochę z tym zamieszania, więc może wy macie lepsze sposoby |
|
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie bez zmian, non stop skurcze....byłam w kąpieli, robię gorące okłady, małż masuje i nic nie pomaga....do tego mam bóle krzyżowe-kosmiczne, naprawdę....
pewnie przed nocą znów wyląduję w szpitalu i będę tam płakać, byleby mi tylko coś dali i nie dam się do domu wygonić
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Info od Paulaaa23: Hej. Przepraszam, że się nie odzywałam, ale nie miałam na weekend za bardzo czasu. Dzisiaj poszłam znów do szpitala na badania, szyjka już miękka i długa na ok. 1 cm, ale rozwarcia nadal brak. Od rana mam jakieś skurcze z krzyża ale bolą tylko trochę i są bardzo nieregularne. Pozdrowienia dla wszystkich!
|
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
Karolina głowa do góry, ja czuję się dokładnie tak samo
![]() Jutro z rana jadę do szpitala na wywołanie, obym nie została odesłana do domu tylko za parę dni wróciła z niunią... Proszę trzymajcie kciuki. Jak coś będzie się działo to dam znać sms-em. trzymajcie się mamuśki |
|
|
|
#4010 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie wyjście po 15 schodach jest wyczynem...Cytat:
O ogoleniu bożenki nawet nie myślę Podcinam tylko lekko elektryczną maszynką i tyle...Cytat:
dla tej instytucji co to przyznaje Żeby wszystkie urzędy tak szybko działały ![]() Cytat:
Cytat:
W każdym razie szkoda, że ten ktoś to taki kawał ciula ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale na punkcie królików zwariowałam Przyznaję się bez bicia ![]() Cytat:
Brak słów... Bardzo to optymistyczne i pięknie napisane ![]() Karolina - uszy do góry. Teraz będzie już tylko lepiej ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4011 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się na pedicure
Malwina dziadostwo w Twoim szpitalu Kicha, że nic Ci nie robią ani też nie chcą wypuścić. Trzymaj się KarolinaPw przytulam Za niedługo urodzisz i będzie Ci lżej. Cytat:
za naprawę wiatraka, zdolna jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
żeby się ruszyło i jak najmniej bolało.Cytat:
![]() Jakie to szczęście, że mój chłop jest to w stanie zrozumieć. Jak mówię, że nie ma obiadu to słyszę: nie ma problemu kupię coś na mieście, albo ugotuję coś. Staram się w miarę trzymać porządek w mieszkaniu, ale nie zawsze mi to wychodzi - małż się nie czepia i do tego pomaga mi w sprzątaniu. Ale nie mogę go za bardzo chwalić bo może to przeczytać i mu się w głowie poprzewraca ![]() Cytat:
żebyś urodziła terminowo.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4012 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dla Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, że córeczki są tatusia ale skoro młody już się ojca tak słucha, a jeszcze jest w brzuchu... no to ja się boję pomyśleć co będzie jak już się urodzi ![]() Dziękuję Nic nie mówił o wywoływaniu. Powiedział żebym przyszła jutro ok. 10 to zrobią mi dokładnie wszystkie badania i się zobaczy A wysoki poziom leukocytów może być wskazaniem do wywołania porodu? Bo ja się nie znam, a głupia nie spytałam Cytat:
żeby jakoś poszło Bo nam koleżanka lekko wstrzymuje kolejeczkę...
|
|||
|
|
|
#4013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za Was dziewczyny i za Wasze maleństwa!
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny podczytuje Was z pisaniem już gorzej. Ostatnio mamy ciężki czas z mężem jakoś nie mozemy sie dogadać... zdołowana jestem. Powiedzcie prosze jakie moga być skutki uboczne wywoływania porodu po ostatniej wizycie u gina odniosłam wrażenie że on się ze swoimi pacjentkami umawia na termin oczywiście jeśli już dziecko jest ułożone do porodu i szyjka zgładzona czyli pewno podaje oksytocyne i trochę się boję czy to bezpieczne wizytę ma mieć 13 i jeśli szyjka będzie zgładzona to chyba będzie chciał się ze mną umówić na 17 na wywoływanie. Z jednej strony się obawiam a z drugiej ona ma tylko w piatki dyżu r w tym szpitalu w którym chcę rodzić no i mam paciorkowca wię w takiej sytuacji sytuacja z podaniem antybiotyku byłaby pod kontrolą no a na sr mówili że w przypadku paciorkowca to i tak jeśli poród się przedłuża to muszą przyspieszyć sztucznie. Termin mam na 21 więc to wywołanie byłoby 4 dni przed terminem doradzcie co o tym myśleć bo już sama nie wiem
|
|
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Z tego zdenerwowania jutrzejszym szpitalem aż mnie wszystko boli, a najbardziej krzyż. I chyba mam skurcze... Kurde, jak nie pech to sr.acz.ka
|
|
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4017 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4018 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4019 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Strasznie mi się spodobało hasło z kupą czasu Cytat:
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-08-06 o 19:31 |
|||
|
|
|
#4020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mam skurcz to kręcę, piłka jakoś mi działa na nerwach, ogólnie ból jest tak duży, że chodzę po ścianach i nie wiem co ze sobą już zrobić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

) Szkoda tylko, że NIGDY się mnie nie zapytał jak wygląda mój dzień, tylko sobie coś ubzdurał i na tej podstawie pretensje do mnie...
Mnie tż też się nie pyta, jak mi minął dzień, bo przecież wie doskonale,, że nic nie robiłam. przykre to.

Najczęściej zasypia tuż po jedzeniu, więc akurat to, że na mnie zupełnie mi nie przeszkadza.

To nic złego, zwłaszcza, że karmię ją mm i piersią, ale też bardzo się przy tym męczy.

dla tej instytucji co to przyznaje
W każdym razie szkoda, że ten ktoś to taki kawał ciula
Za niedługo urodzisz i będzie Ci lżej.