|
|
#871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super ze wszystko dobrze , zdj faktycznie słabe ale najważniejsze że wszystko dobrze a tak z innej beczki wie może która z was coś o policytemii?
|
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, to może i ja się dołączę nieśmiało
tyle się naczytałam o różnych smutnych historiach, że do końca I trymestru chyba będę w nerwach chodzić Tak czy owak postanowiłam zaryzykować i się zapisać i do Was, jeśli przyjmiecie dziś widziałam swojego 3 mm malucha i jego serducho na usg :P termin niby na 29 marca...ale to tylko chyba bo nie zapisałam sobie terminu ostatniej @ przed zajściem, taka ze mnie była staraczka ![]() Maluch oczywiście wyczekiwany, planowany i mam nadzieję że będzie dobrze, a z Wami chyba musi być
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratulujemy brawo za serducho napewn bedzie dobrze, musi. ja mam w czwartek drugą wizyte i też już sie denerwuje zwłaszcza po ostatnich wydarzeniach . a napisz mam cos o sobie jeszcze
|
|
|
#874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak jak w tamtej ciąży powiem tylko najblizszej rodzinie mama tata brat siostra a reszcie w II trym bo wiadomosc rozejdzie sie w mgnieniu oka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tyle ze pic moge ale wszystko tylko nie wode bo odrazu mi niedobrze |
|||
|
|
|
|
#875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się tylko kiedy poinformować mojego szefa... trochę boję się jego reakcji bo dopiero co dostałam stały kontrakt w lipcu :\ Cytat:
|
|
|
#876 | |
|
Wtajemniczenie
|
29 lat, mężatka od 4, staraliśmy się 3 cykl dopiero, poszliśmy na żywioł czyli urlop, słońce, dużo wina i dużo seksu
D i wyszło TŻ jest w 7 niebie, on już chciał od 2 lat ja się broniłam bo czekałam na awans w pracy ![]() Cytat:
U mnie wiedzą moi rodzice i moja najlepsza przyjaciółka, no i TŻ D Reszcie nie mówimy do końca 3 miesiąca, w pracy też planuję wtedy powiedzieć, ale nie mam jakiejś męczącej pracy ( trochę wyjazdów, ale na razie luz ) więc w niczym ciąża nie koliduje i nie muszę póki co nic w niej zmieniać ani brać l4
|
|
|
|
|
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwilę. Jestem w szpitalu. To była ciąża pozamaciczna. Jestem już po operacji. Napiszę wszystko po kolei jak mnie stąd wypuszczą.
|
|
|
|
|
#878 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-06 o 22:52 |
||||
|
|
|
|
#879 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziwne.. ja też miałam oba na raz.. nie denerwuj się.. bo szkodzisz dzidziusiowi.. poczekasz.. zobaczysz.. :głaszcze : Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Ja też miałam zamiar poinformować wszystkich(nawet Tż) dopiero gdy skończę 3 mies... Ale któregoś razu dostałam krwawienia i przez tydz.tak się martwiłam,że z płaczem wszystko powiedziałam Tż-potem okazało sie ,że to nic grożnego i dostałam obietnice ,że nie wygada....naiwniaczka uwierzyłam -dałam się nabrać już 3 raz...mój Tż -to największa papla na świecie .Obejrzeliśmy każdy etap ciąży w necie,ksiązkach no i przyszedł moment na kompletne uświadomienie...Córka jest na etapie narządów -wie kto co ma i jest wielce dumna ,że jak to mówi-"ma piękną pipkę.." wie ,że dzidziuś rośnie w brzuszku,pije mleczko z cyca(piła do 2 r.ż)to jej starcza na razie.Syn natomiast z etapu -tata daje nasionko mamusi ...itd-dziś przeszedł na prawie ostatni etap wiedzy,po pytaniu zadanemu swojemu tacie-"Tata a pokaż mi te nasionko(i wyciągnął rączkę....)"...Więc dziś też miałam wych.seksualne...dowiedzi ał,się wszystkiego szczegółowo,także którędy dzidzuś się rodzi....najbardziej zadowolony był,że jest plemniczkiem zwycięzcą---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:21 ---------- Cytat:
...trzymaj się ... Dziewczyny-AgatkaL - bree09 yssmay - tak mi przykro....bardzo....życz ę wam jak największego wsparcia ze strony bliskich,i szybkiego dojścia "do siebie"... Te smutne historie pojawiają się lawinowo....ja już proszę -koniec! Tylko kto ma na to wpływ.... Brzuch mnie boli ,i chyba też z nerwów. To takie smutne....i jakiś paradoks...część z nas się cieszy swoim szczęściem,widzianym serduszkiem,zdięciem...a część w tej samej chwili przeżywa koszmar......Takie jest życie-niestety czasami okrutne. Gdy urodziłam synka ,leżałam na sali z dziewczyną która urodziła bliżniaki-bardzo wczesne...ja obok z pierwszym dzieckiem ,z niepohamowanym zachwytem,radością ,wzruszeniem....ona obok tylko z płaczem,dzieci na intensywnej.....Nigdy tego nie zapomnę....straszne. Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-08-06 o 23:48 |
||
|
|
|
|
#881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytulam ![]() A ja zaraz wychodze do pracy.. 3 dni zmiany porannej, naprawde ciezko wstac tak wczesnie ![]() ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Cytat:
bardzo wcześnie miałaś usg przez brzuch, choć pewnie lekarz chciał tylko potwierdzić ciążę, bezstresowo dla Ciebie i dla dziecka ![]() Kiedy masz kolejna wizytę? Ja juz sie nie moge doczekać - 21 sierpnia
|
|
|
#882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj się...
|
|
|
#883 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)) dobrze, że podróż minęła spokojnie! na następną wizytę co musisz zrobić jakieś badania czy teraz już robiłaś? toxo, cytomegalię, krew, mocz itd?---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
strasznie współczuje yssmay! ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
) uśmiałam się! hehe ))
|
|
|
|
#884 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
a z której jego części jestes? i do jakiego lekarza chodzisz masz jakiegoś sprawdzonego i który szpital planujesz wybierać czy sie jeszcze nie zastanawiałaś![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chciałam poczekać do konca sierpnia akurat byłby 13 tydzien i wtedy dopiero tylko że po 1 zaczyna mi rosnac brzuchol a do tego mam tak straszne mdłości że boje się ze ktoś się domyśli![]() Cytat:
nestelle super masz dzieciaki ![]() eh czemu to tak jest że jak ktoś bardzo czeka na dzidzie i się tak z niej cieszy to tak często są jakieś problemy
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-08-07 o 08:39 |
||||||
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
mi progesteronu też nikt, wcześniej tylko wypisałam badania, które mam w książeczce jako zalecane, a lekarz kazał mi zrobić tylko połowę z nich nie wiem czemu
tsh wyszło mi ponad 3.Cytat:
dalej nie jestem w stanie pojąć traktowania ciąży poważnie dopiero po 3 miesiącu, gdzie wcześniej jest takie ryzyko, czy to ciąży pozamacicznej, czy zagrożeń dla prawidłowo umiejscowionego zarodka. przecież są leki, metody diagnostyczne, eeeeh Czuby. chodzę do luxmedu do dr Haratyma, wybrałam go bo jest jednym z niewielu lekarzy w luxmedzie, który robi też usg, większość kieruje do innych lekarzy, więc trzeba chodzić 2 razy. o szpitalu nie myślałam, raz, że bardzo się wstrzymuję z długoterminowym myśleniem, ze strachu, że znowu coś się stanie, a dwa nie bardzo mam pojęcie o szpitalach. wiem tylko, że mój lekarz pracuje na Lubartowskiej. a Ty? |
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() widzę że wiekszosc siostr od facetow jest walnieta. eh. a co do dzieci to gratuluje a co do imion piekne hehe też jestem fanką HP Cytat:
no ale i tak potem bede miala jeszcze 2 usg w tym luxmedzie wiec tam i tak pewnie jeszcze raz beda badac. ale masakra jestem tak zdenerwowana ze mialam dzisiaj koszmar ze wlasnie bylam na wizycie i wyszlo ze dziecko bedzie chore Cytat:
głowa do góry
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
ja po usg... i nie wiem co myslec pęcherzyk jest ma około 18-23mm kosmówka grubość 4mm ale narazie zarodka brak za dwa tygodnie kolejne usg
lekarz mówi zeby się nie martwić choć teraz to nie wim co myśleć...ale to niby 6-7 tydzień.... no nic dwa tygodnie stresu....
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,wszystko będzie dobrze!Powinnyśmy chyba na czas ciąży być analfabetkami ,to jedyne wyjście które uchroniłoby nas przed czytaniem głupot.....a także rzeczy nawetprawdziwych, istotnych ale przede wszystkim dla lekarzy,no bo skąd mamy wiedzieć jakie w chwili obecnej dzieci są duze?one rosną dosłownie jak na drożdżach...Ja polegam na gin.(wiem są różni...)ona mi powie co i jak,i nie mam zamiaru się denerwować na zapas...w końcu to nie ja studiowałam med. Takie jest moje podejście,robię co mogę,stosuję się do wszystkich zaleceń a reszta....to dobre nastawienie,i nadzieja ,że wszystko będzie dobrze.
|
|
|
|
|
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie teraz miedzy terminem z @ a z usg mam az 7 dni róznicy gdzie w 1 c mialam tylko 1 dzień, więc nie stresuj się, musi być dobrze
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
NIE MARTW SIĘ!!! Ja za pierwszym razem w 6 tyg.trafiłam do nieodpowiedniego gina( nagadał mi okropieństw)który miał gorszy sprzęt i niedosyć ,że zrobił złe pomiary(powiedział,że ciąża jest 8 tygodniowa nie ma zarodka a przecież powinien być....)to jeszcze gdy poprawił badania to także było widać tylko pęcherzyk...poszłam do innej gin.i wszystko było jak należy.Więc dużo zależy też od sprzętu.
|
|
|
|
|
#892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też Czuby Tylko ja chodze do dr Gulanowskiej-Gędek do Donny Vity![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny....Jak wytrzymać do 25-go do wizyty....Przeciez to zgłupieć można.... NAjchętniej chodziłabym do lekarza co tydzień, żeby mi potewierdzał, że wszystko jest dobrze.... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-07 o 11:30 Powód: miszmasz |
|||
|
|
|
|
#893 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Więc nie martw się na zapas, tylko idź do laboratorium żeby się szybko dowiedzieć i nie stresować.A co do tego, że lekarz wysłal Cię tylko na badanie IgG, no to ja akurat uważam, że po prostu chcial dobrze i nie chciał Cię narażać na być może zbędne koszty - no bo jeśli IgG wyszlaby ujemna, to nie ma sensu robić IgM, bo od razu widać, że toxo nie przechodziłaś. Tak samo w przypadku gdy IgG wyjdzie pozytywna, ale do 350 - to oznacza ze masz przeciwcial i przechodziłaś ją dawno. Ale właśnie wynik powyżej 350 jest zastanawiajacy (czy infekcja nie trwa w tej chwili) i dlatego trzeba zrobić IgM. Dla wielu mam kazdy grosik jest ważny, bo takie niestety mamy czasy... Więc pewnie są wdzięczne, ze lekarz nie wysyła ich żeby robiły cała listę badań 'tak w razie czego", tylko gdy wysyła je na badanie dopiero gdy zajdzie potrzeba ![]() Taki oto mój wywód ![]() Cytat:
Cytat:
I tylko proszę Bozię, by wszystko było dobrze... Cytat:
Tak bardzo mi przykro;(Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, powiem Wam, że jestem przerażona tym co się dzieje w przeciagu ostatnich kilku dni... Aż 3 z naszego grona straciły swoje Maleństwa. Straszne czytac takie informacje... i zaraz sobie pewnie każda z nas myśli - żebym tylko nie byla nastepna Po prostu koszmar.Z tego wszystkiego już nie wiem co robić. Po tej mojej czwartkowej akcji z krwiakiem, jak byłam w piątek na wizycie u gin, to ona powiedziała, że jeśli jakies krwawienie nadal by się pojawiło w ciagu tego tygodnia, to mam przyjść na wizytę za tydzień. A jeśli już nic takiego nie będzie mialo miejsca, to mam przyjść za 2 tygodnie. No więc po wyjściu z gabinetu, umówiłam się wstępnie w recepcji na ten piątek... Ale w sumie na szczęście nic niepokojącego póki co się nie dzieje. W piątek i sob śluz był trochę zabariwony na brunatno, no ale gin mówiła że tak się będzie dzialo, bo w szyjsce widziaal jeszcze resztki tamtej krwi. Ale od wczoraj w sumie już ładny czysty śluz. Więc tak sobie myślę, że chyab przełoże wizytę na za tydzień? Prawda jest taka, że najchętniej podglądalabym naszą Fasolke co tydzień, ale z drugiej strony chyba nie można dać się zwariować i biegać na usg co tydzień... Już sama nie wiem... Doradzicie coś?
|
|
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
oby było dobrze choć sprzet był dobry niedawno zakupiony:/
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem ci ze ja jeszcze 3 lata temu będąc to bym przelożyla tą wizytę ale teraz tyle co się o tych nieszczęściach nasłuchałam i to nie tylko na forum ale i wśród znajomych to chyba bym pobiegła jednak sprawdzic Chociaż cięzko to ocenić tylko mysląc ja mam wizyte dopiero pod koniec sierpnia i tez wariuje czy nie pójśc w międzyczasie jeszcze gdzieś
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też najchętniej chodziła bym na USG co tydzień
|
|
|
|
#897 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już w domu. Ostatecznie miałam zabieg wczoraj o 21. Jakoś przeżyłam, ale pustka została. Żegnam się z Wami, będę pewnie zaglądać i podczytywać jak rosną Wasze Fasolki. Dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków !!!
|
|
|
#898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny nadrabiam wątek bo mnie nie było i tylko tak myśle byle wszystkie były... a tu aż dwa aniołki poszły do nieba
![]() Agatko, Bree, Yssmay bardzo mi przykro i jak najbardziej wiem przez co przechodzicie...Niestety takie życie.. ja kiedys po wizycie miałam dołączyć do mam grudniowo styczniowych.. niestety zarodek był za mały i stwierdziłam że dołacze jak bedzie ok, ale nie było... Teraz dołączyłam odrazu, bo wiem że nic nie daje nie zapeszanie. Tamtym razem dmuchałam i chuchałam a i tak nie wyszło... tym razem leciałam do Angli gdzie się bardzo wymęczyłam i zaraz po powrocie jeszcze poszłam na wesele a serce bije Dlatego dbam o siebie ale wiem że na pewne rzeczy nie mamy wpływu... Ale na Chorwację nie chciałam się wybrać w pierwszej zdrowej ciąży ze strachu o maleństwo i w tej po # też nie chce, bo to dość duże ryzyko, sam fakt grzania się w upałach na plaży ![]() Dziś powiedziałam rodzicom I bardzo się ucieszyli tylko tata na początku myślał że pokazuje mu stare zdjęcie USG a to wczorajsze było ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() Kolejna wizyta 20 sierpnia ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Wątek aniołkowych mam tez bardzo mi pomógł także Ci polecam
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-08-07 o 14:52 |
||
|
|
|
|
#899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny a kiedy widac ze sa blizniaki? w fazie zarodkowej z ciałkiem żółtym juz widac czy to sie potem dopiero rozdziela?
|
|
|
#900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czemu pytasz o bliźniaki?;D chciałabyś? hehe ja znam dziewczynę co niby w 5 miesiącu dopiero się dowiedziała ale nie wiem czy to prawda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

a dziś byłam na wizycie
Co prawda słabo było widać ale zarodek na 6tydz i 4 dzien czyli idealnie, co sie spodziewałam że spokojnie tydzień wstecz może być... Wydrukował mi zdjęcie ale niewyraźne bo to stara aparatura w szpitalu i mowi żebym sobie zrobiła telefonem ale tak mi sie ręce trzesły że wyszło całe zamazane 

,mama się śmiała że pewnie przeholowałam właśnie na imprezie ,ale w tym rzecz że byłam kierowcą ,wiec jak. Wiec zgoniłam to na jelitówke. Jako że do rano poniedziałkowego nie przeszło ,to umówiłam się do rodzinnego ,żeby mi coś poradził. Gdy lekarka badała mi brzuch uciskała iwg padło pytanie czy byłam już u ginekologa bo mam strasznie twarde podbrzusze i to może być jakaś choroba ,albo właśnie ciąże. A że ja ciąże od razu wykluczyłam ,to ze strachem od razu się wepchałam w kolejkę. I lekarz mi oznajmił że ciąży chorobą się raczej nie nazwie. Od razu mi zrobił USG i już usłyszałam serduszko dzidziusia. Termin mi wyliczył na 17.03 . 

??? To po co ja cholera te składki płacę?? O nie, pomyślałam sobie, to ja tu taką forsę mam płacić a on może mi wystawić skierowanie i wtedy za darmo??? Zrezygnowałam z toxo. A jak mi gin nie da skierowania to w ogóle nie zrobię. Pierwszą ciążę przechodziłam i nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak toksoplazmoza. Coś tam się słyszało, ale zawsze straszą jak kobieta jest w ciąży. Więc nie brałam do bani i urodziłam śliczną, zdrową, mądrą córkę. Jak nie da mi skierowania to naprawdę oleje te badania. Jak by coś miało być, to by było przy 1 ciąży. Dobrze myślę?
Normalnie załamka. 

i który szpital planujesz wybierać czy sie jeszcze nie zastanawiałaś
05.07.2008 
,wszystko będzie dobrze!