|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
I to by było na tyle nadrabiania, bo dzidziusia wstała
![]() Reszta wieczorkiem
|
|
#2732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Załogo czy w rossmanie ładne zdjecia robią
|
#2734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czy nie będzie miał większej radosny za rk z innego rowerka ![]() Jaś śpi więc szybciutko pisze Po 2 letniej przerwie odwiedze dziś kino Ps strasznie zazdroszczę spotkania iustynowo-ulkowego
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-08-06 o 15:01 |
||
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
ładne ale jak ładowałam z kompa w domu to mi z 3 różne formaty dali a ja zamawialam jeden
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
monia jestem koragą
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko hehehe pierwszy raz w życiu takie słowo słyszę
|
|
|
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
eh za szybko zachwaliłam, że biegunki już nie ma.... w ciągu dnia z pworotem się pojawiłą, dopiero smecta co nieco pomogła. Szczepienie jutrzejsze mamy przełożone na za 2 tyg.....
patik nie było opcji powrotu po macierzyńskim do tamtej firmy, a co dopiero teraz...teraz bym inaczej to wszystko rozegrała, dużo nieporozumień wprowadzała moja szefowa, a prezes jej słuchał, jej wierzył. A mogłam od razu z wieloma sprawami do niego bezpośrednio iśc i pewnie teraz nie musiałabym szukać innej pracy. Też mam ograniczone kryteria w szukaniu pracy, przede wszytkim stałe godz. system niezmianowy. Ciężko!! Co do zdjęć w rossie, moja znajoma tez jak tma odbiera zdjęcia to am w różnych formatach.... |
|
|
|
#2739 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
daaawno mnie tu nie było, za chiny ludowe Was nie nadrobię, remont idzie do przodu, w tym tygodniu kończymy, ja tak sobie dałam w kość, w zeszłym tygodniu w poniedfziałek byłam u lekarza bo wysoka gorączka 38,5 dostałam antybiotyk, lekarz kazał sie oszczędzać, a;e ja jak to ja no gdzie ja będę leżała ( a dodam,że gardło nie bolało, tylko przewiało mnie), robota jest to trzeba robić i tapete kład lam z temperatura powyżej 38, łoj wymęczyłam się ale położyłam, ale kaszel męczy i cały czas temperatura więc dzisiaj poszłam do lekarza i co się okazało? że mam zapalenie oskrzeli,organizm słaby wymęczony, krótko mówiąc za bardzo dałam sobie w doope, teraz to na bank muszę zwolnic bo w szpitalu wyladuję na płuca, eh, człowiek niby młody ale roboty nie pogoni tylko zdrowie może stracić, pozdrawiam gorąco i dbajcie o siebie dziewczyny, |
|
|
|
#2740 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
espresso zalane mlekiem i lód!!!!!!!!!!!!!!PYCHA!Cytat:
Cytat:
Cytat:
tż'ci sie smieja a sami zaraz pewnie założa watek na wizazu Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas tez zeby...zaden zab nie wychodził Ewce tak bolesnie jak teraz górna trójka...nawet po syropie budzi sie co chwile z płaczem...tylko butelka z woda przynosi ulge ![]() My cały weekend spedziliśmy ze znajomymi i ich Kornelkiem z czerwca Kornel biegała Ewka goniła go raczkujac Byliśmy tez nad woda za Sobótka-cud miód! Nareszcie wspólny weekend z tż...już zapomniałam jak jest cudownie w trójeczke! Telik Byliśmy na pergoli, mieliśmy isc do zoo alebyłza duży upał,w kazdym razie sprawdziłam bilety...75zł kosztuje bilet rodzinny-2dorosłych i dwójka dzieci, lub osobn0, 29zł odosoby-podrożały strasznie ![]() Moi rodzice pojechali na wakacje....akurat teraz mogli gdzies wybyc a mi to kompletnienie pasuje... po 1 jestem sama w pracy...ciezko wszystko samemu ogarnac po 2 w niedziele roczek, mama miała mitroche pomoc z jedzeniem ale juz nie pomoze bo wracajaw sobote wieczorem... Tz nie ma cały tydzien...nie wiem jak to wszystko naszykuje,wykosze,wyplewi e i pogotuje
|
|||||||
|
|
|
#2741 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziekuje za pamiec I zyczenia dla mojej Sophie.
Zyczymy my rowniez wszystkiego najslodszego dla solenizantow. |
|
|
|
#2742 |
|
Rozeznanie
|
Nie damy rady dotrzec z Ewka na zlot w W, mimo, że bardzo bym chciała zwiedzic chociaz ciut stolicy...wstyd
byłam 2razy na szkoleniu ale nigdy nie było czasuTak sobie pomyślałam, ze moze sa jakies mamuski, ktore nie dotra do Wa-wy ale dojechały bydo Wrocławia? ![]() Co do nocnika...Ewka dzisiaj buszowała w łazence(wrzucała klocki do wanny...)po chwili cisza...zagladam do niej a ona siedzi w najlepsze na nocniku! Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-08-06 o 21:33 |
|
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Majeczki sto latek Koszmarnie sie dziś czułam w pracy , ta duchota mnie wykończy ![]() Pieleszka czytałam że u Was impreza roczkowa wyglądała podobnie jak u nas dla Haneczki Patik Sara Agadus oszczędzaj sie kobieto Madzia ja planuje trzymać Krystka na mm nie dłużej niż do 2 lat bo potem pójdzie do przedszkola i bedzie normalne z kartonika dostawał Isiaok u nas też idą zęby tylko nie wiem które bo Krystek nie da sobie do buzi zajrzeć
|
|
|
|
#2744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bijecie brawo czy jak? Sorry za te glupie pytania, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, czy to odpowiedni czas itd.....
|
|
|
|
|
#2745 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mi zrobili brzydkie
Kolory skopali.I potwierdzam to, co Monia pisała, ze w różnych formatach, choć nie było o tym mowy ![]() Cytat:
![]() 2. Ale fajnie Ty zazdrościsz spotkania dziewczynom, ja zazdroszczę kina Cytat:
![]() A w jakiej Ty branży pracowałaś? 2. Grunt, że już coraz lepiej edit: o nie, doczytałam, ze jednak nie minęło ![]() 1. 2. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze ze zajrzałaś i dobrze, że już kończycie, bo byś się wykończyłą ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Sweet http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...89249160_n.jpg
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nocnik mam w łazience i przynosze go do pokoju jak trzeba jak Krystek coś zrobi do nocnika i mu pokazuje to jest zdziwiony
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie , melduję,że żyję
choć co to za życie ... mały jeszcze dziś miał biegunkę, do południa jak nie minie do jutra to lekarz apetyt mu trochę wrócił zobaczymy ja dziś pobiłam rekord osłabienia, temp 35,6 , mierzyłam kilka razy bo nie mogłam uwierzyć ledwo na nogach stałam dla solenizantów wielkie spadam od 4 rano nie spałam bo maly się wiercił i nie umiał zasnąć
|
|
|
|
#2748 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Padam na pyszczek, ale obiecałam, że nadrobię
Mózg mi się roztopił z gorąca ![]() Cytat:
Alez Was dopadło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oby mężowi udało się dojechać![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla Tzta, oby doszedł do siebie jak najszybciej ... Z tym płaceniem za leczenie to jakaś paranoja Ależ kawaler mały
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-08-06 o 23:36 |
||||||
|
|
|
#2749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewka siedzi na nocniku od 6m z 2 miesiaczna przerwa...lubi na nim sobie długo posiedziec, nie trzymam jej na siłe.Jak akurat zrobi siku bije brawo Ale czy to wczesne sadzanie bedzie miało wpływ na równie szybkie odpieluszkowanie:confused :nie mam pojecia...Moja kuzynka ma 3 dzieci i kazde zostało odpieluszkowane po roczku!!!Wyobrazcie sobie moje zdziwienie w tamtym tyg na widok 1,5 rocznej Rozalki w majteczkach na placu zabaw one twierdzi, ze kazde dziecko sie da
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba coś dzisiaj większość z nas weny nie miała, bo malutko napisane. ale przynajmniej nie ma za dużo nadrabiania
![]() jakoś mi popołudnie i wieczór minęły za szybko. a teraz już padnięta jestem i mi się nie chce prasować, więc udaje, że wcale nie widzę tej góry prania, którą mam w pokoju ![]() niania zaczęła dzisiaj oswajanie Hanysy z nocnikiem, ale na razie to traktuje go jak zabawkę - w dodatku nie bardzo ciekawą ![]() wrzucam kilka zdjęć z roczków- tego pierwszego z "wybierania przyszłości" i tego wczorajszego
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hania oczywiście też - aniołek mały O nocnikach piszecie... Mi się do nocnika zupełnie nie spieszy. Nawet jeszcze nie myślałam, żeby go kupić.
|
|
#2753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Julianek ma proste włoski, jedynie na karku mu się kędziorki robią, no i jak się spoci. W upały niestety dość mocno się poci zwłaszcza przy piersi Tort był mega wypaśny Wysoki strasznie, w środku kilka warstw (m.in ciemny biszkopt przedzielony masą kakaową, masa budyniowa z owocami w środku: brzoskwiniami, bananami, truskawkami, jasny biszkopt, następna masa z małymi kawałkami kolorowych galaretek, no i na biszkopcie dekoracja na wierzchu), a upieczony został przez ciotkę Tż, która piecze na zamówienie Cytat:
![]() Też na placu zabaw ludzie się dziwią że nie chodzi, bo go biorą za dwulatka Wracam nadrabiać
|
|
#2754 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo mi sie tęskni Cytat:
My w sobotę krecilismy sie po parku południowym we Wrocławiu A cena biletów ![]() Choć słyszałam ze warto biorąc pod uwagę nowości takie jak fokarium Cytat:
biedny dziubkuNawet nie wiem co powiedzieć przesyłam chociaż tulasy Brumka mi nie zacytowało ![]() Byliśmy na batmanie, Tzta urodziny więc cóż mogło być innego Choć przyznam ze nie zasnelam, co u mnie jest rzadkością w kinie
|
|
#2755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My używamy Babydream czasami, bo lepsze dla nas niż Dady. Ale i tak Pampersy są the best (białe, tudzież zielone). Teraz zrobiłam sobie zapas Papmersów na tej propocji z Korso ![]() Cytat:
A to dranie I takie uczucie bezsilności, bo co możesz zrobić? Ja pracuję w takiej jednej firmie pod Rzeszowem, w administracji (nie chcę tu na forum nazwy podawać, bo licho nie śpi )Amelka na razie zostaje z Tztem na miesiąc, a potem trochę mama z Tztem (jeden tydzień tak fajnie się zgrywają zmianami, że mama zdąży wrócić, zanim Tz wyjdzie do pracy),a kolejny tydzień żłobek :/ Niezbyt ciekawe rozwiązanie, ale ja innego wyjścia nie widzę ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Mniej więcej nadrobiłam, ale padam ![]() Spadam do łóżeczka, dobranoc
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. No to masz co nosić, powiem Ci ![]() Cytat:
A z Ciebie taki śpioch kinowy? Mi się nie zdarzyło zasnąć. Za to raz - tylko raz - zdarzyło mi się wyjść w połowie filmu, bo nie mogłam go znieść. Tylko raz i wolę się nie przyznawać co to było, bo dla większości ludzi to dzieło sztuki (ale co tam - Dzień Świra )---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Mam myślówę ![]() Teściowie spytali, co chcemy dla Tymka na urodziny. I jestem w kropce, bo kompletnie nie mam pojęcia (wiem, wiem, żeby tylko takie problemy w życiu były ). Jakby nie było smart trika, to chciałabym coś takiego. Ale jest A na tę chwilę nie mam żadnych potrzeb większych.Powiedzcie mi, czego mogę pragnąć dla mojego dziecka o dziadków czego nam do szczęścia brakuje? ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Wiem, mam! Właśnie wpadłam na to, żeby się do fotelika dołożyli
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas dzisiaj zmiana pogody. Wieje aż łeb urywa. Na spacer nie wyjdzie sie w taką pogodę, nie da się utrzymać równowagi dosłownie. Jedziemy na szczepienie. Trzymajcie kciuki, jakoś sie dziwnie stresuje. Pieleszka
|
#2758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic tylko Ci do tyłka nakopać teraz musisz naprawdę się oszczędzaćCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam. Wczoraj po południu była burza-niby nie jakaś ogromna, ale kilka drzew zdążyło powalić. Wieczorem udało się wyjść nam na spacerek i jeszcze z koleżanką pospacerowałyśmy na dwa wózki ![]() A nad ranem/ w nocy to juz była konretna burza- Julka się obudziła, bo okno u niej trzasnęło, ale szybko zasnęła spowrotem. Dzisiaj z Julcią teściowa. Brumciu podasz jeszcze raz linka do tej bransoletki? Zamawiam, a co! A! I który Ty masz model, bo tak się ladnie prezentuje na rączce. Nosisz ją cały czas? A Wy kupujecie swoim dzieciaczkom jakiś prezent na urodziny? My narazie kupiliśmy zestaw książeczek, oglądaliśmy też takie samochodziki-jeździki, ale szału nie było i sama niewiem... Teść wczoraj wyszedł ze szpitala
|
||||
|
|
|
#2759 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko ta moja mała materialistka wybrała pieniądze
my dla Hani nie kupiliśmy jeszcze nic (śmieję się, że na imprezę się "wykosztowaliśmy" ). chcieliśmy zobaczyć co dostanie, żeby wiedzieć czego nie kupować teraz zamawiamy dla niej maskotkę-teletubisia bo uwielbia, a nigdzie w sklepach już nie można dostać
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co dawałaś do wyboru Hance na stoliku? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

tż'ci sie smieja a sami zaraz pewnie założa watek na wizazu
jak nie przejdzie za 2-3 dni to mamy wrócić po antybiotyk.. 

dla Haneczki

Kto robił?