|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
próbuje postawić się w jej położeniu, wyobrazić sobie jak ona moze się odnajdywać na takim swiecie, gdzie wszystko jest takie duze i nowe staramy się być jak najdelikatniejsi, robic wszystko powoli.. i tak jestem zdziwiona ile mam cierpliwości to chyba z wiekiem mi się stało
|
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorem dziś dzien byl intensywny mieliśmy dużo załatwiania. Okazało się ze w restauracji w której mamy robić nie można 25
I albo znajdę jutro coś innego albo muszę przełożyć chrzciny na 1wrzesnia. A tak pozatematem krzyż mnie tak rwie ze jak dam lewa nogę na nogę gdy siedzę to muszę ręka ja ściągnąć bo mam jakas blokadę i nie mogę ruszyć nią masakra a rano po nocy albo w środku nocy to tragedia jak mam się poc hylic by .mala przebrac myślę ze to te znieczulenie w kręgosłup O wizycie położnej opowiem jutro idd zaraz spać bo jakoś nie najlepiej się czuje...
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
Mandragorka nie pogniewałabym się, jakbym już urodziła
donoszona jestem, łożysko jest 3 stopnia a ja mam już dość chodzenia z brzuchem. Karolina dziękuję za kciuki |
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blue my przed ślubem byliśmy razem 7 lat, a w tym roku mamy 5. rocznicę ślubu
|
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień przed porodem nie spodziewałam się, że następnego dnia będę trzymała moje maleństwo w ramionach. Za niedługo urodzisz Uciekam do mojego głodomorka. Dobrej nocy Kochane |
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4058 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam wywoływany i też miałam paciorkowca. Zaczęły mi odchodzić wody, ale skurcze były niewielkie, no to leżałam podpięta do kroplówki - na przemian oksytocyna i antybiotyk. Bolało - nie powiem, że nie, ale wszystko jest do przetrwania - a u mnie poród trwał dokładnie 24h, a i tak zakończył się cc z powodu zanikającego tętna i blokującej pępowiny. Tylko u mnie niestety maleństwo musiało brać jeszcze antybiotyk przez 5 dni, ale to przez to, że ten poród tyle trwał Cytat:
|
||
|
|
|
#4059 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A w moim najbliższym otoczeniu jakaś "epidemia" Pisałam Wam ostatnio, że mojej koleżance udało się zajść w ciążę po dość długich staraniach, a dziś przyszła do Nas szwagierka i też oznajmiła radosną nowinę
|
|||
|
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
czytałam was cały dzień ale miałam tylko jedną rękę wolną więc nie miałam jak napisać mały dziś szaleje jak nigdy,ciągły płacz i wiszenie na rękach, nie spał CALUTKI dzień,teraz mąż go przejął ale on ani myśli spać! dziś Oskarek kończy miesiąc widzę że macie takie samo zdanie odnośnie "łatwego planu" jak ja,dla mnie to chore żeby aktywność była po karmieniu,kiedy zazwyczaj mi się dzieciątko pięknie uspokaja i co,niby mam go wtedy budzić bo po jedzonku powinna nastąpić aktywność???bez sensu
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mała w końcu sobie smacznie śpi, ufff Ooolllccciiiaaa ![]() mi się jeszcze w tej książce nie podoba system karmienia. Nie wiem jak można mówić, że jak karmimy dziecko na żądanie, to znaczy, że ono nami rządzi... A czy autorka sobie jest w stanie wyobrazić jakby się czuła, jakby była głodna już bardzo i chciała coś zjeść, a ktoś by jej powiedział "sorry, musisz poczekać jeszcze godzinę - dwie, bo teraz nie pora". Mnie by trafiło ![]() raz tak miałam, że musiałam małą przeczekać godzinę z jedzeniem, nie było wyjścia, jechaliśmy na badanie i musiała być dwie godziny na czczo, więc trzeba było dopasować porę karmienia. Jak mi jej szkoda było, jak przez tą godzinę ryczała z głodu... Czułam się tak, jakbym się co najmniej nad dzieckiem znęcała
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-08-06 o 21:18 |
|
|
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko jest wygięte w pałąk, a mnie bardzo bolało ramię, chociaż przecież ona waży dopiero 3 kg. W dodatku jakoś temu nie ufam (chociaż wygląda bardzo solidnie) i podtrzymywałam to nosidełko obiema rękoma. Rodzinka tż może uznać, że wymyślam, bo chyba i tak kupię zwykłe nosidełko na brzuch.Cytat:
Już lepiej, żeby jej dali coś na szyjkę. |
||
|
|
|
#4063 | |
|
Rozeznanie
|
dziękuję
sraczka już była i jest przereklamowana jak czop ![]() Cytat:
![]() A ja popadam w depresję przedporodową jak to napisała dziś eninka ![]() Gorąc mnie dobija, brzuchol przeszkadza, Maciek wariuje w brzuszku a wszyscy dookoła denerwują. Czy to normalne w tym stanie?? ![]() |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Dziś odpuściliśmy jej kąpiel, dość się napłakała, a kąpieli przecież nienawidzi. Upiekło się jej. Bardzo to niewychowawcze Ciekawe co by na to powiedziała autorka tej książki.Tak w ogóle to zgadzam się z Tobą Aga jeśli chodzi o karmienie na żądanie. Taka jest filozofia tego karmienia. I już. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-08-06 o 21:29 |
|
|
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze do tego te teksty " jak tam grubasku jeszcze nie urodziłaś?"
|
|
|
|
|
#4067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akarat analizować mogłabym bez końca. Na X semestrze sporo czasu spędziłam w laboratorium, a do tego dostałam wyniki innych badań i to tak dokładnych, że pożałowałam, że o nie poprosiłam. Cytat:
Gratuluję donoszenia Głodzilli. ![]() Cytat:
za pomyślny przebieg cc i zdrowie Frania.
|
|||
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
Anna aaa jutro utulisz Frania!!!
|
|
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
Anna, mocno trzymam kciuki!
Wvictoria, za Ciebie też Oby wszystkie badania wyszły pomyślnie i żeby Mały wrócił z Tobą już po tej stronie brzuszka
|
|
#4070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nic mu nie poradzę, bez cyca jest ryk jakbym go ze skóry obdzierała
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brak słów na głupotę lekarzy...Cytat:
|
|||
|
|
|
#4071 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
!!! Wszystkiego najlepszego!Cytat:
żebyś wróciła z Młodym u cyca!!!Cytat:
żeby akcja ruszyła!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień po wizycie u gina mam termin porodu - może się uda... ![]() Cytat:
dla Fabisia!
|
||||||||
|
|
|
#4072 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
od malego tak mam lubilam zawsze cos rozkrecac, naprawiac ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- ach....w sobote mam wizyte u gina....tą na która mialam nie doczekac.....
|
|
#4073 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś szybko doszła do siebie po cięciu i żeby wszystko ok było Cytat:
Ale po karmieniu o 3 pobudka jest już o 5![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żebyście wrócili razem z niunią ![]() Cytat:
![]() ![]() Zapytałam, to powiedziała, że tak się teraz robi i że mi łatwiej będzie ![]()
|
||||||
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam poodpisywać, ale już nie dam rady, bo padam z nóg - małż wyjechał służbowo do Gdańska, od wczoraj do czwartku jestem w tym całym majdanem (dziecko, kot, dom) całkiem sama, ech...
_________________________ _ Mam wiadomość od karolki110: Mam rozwarcie na 2 palce Zostaję w szpitaluNo to trzymamy kciuki!
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam mocno
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój co prawda nigdzie nie wyjechał, ale po pracy od razu bierze się za robienie przy autku (porwali się z kumplem na wymianę wahaczy, nie chcę już mówić, ile je już wymieniają) więc właściwie chłopa w domu nie mam. Ehhh ciężki nasz los słomianych samotnych matek ![]() Ad.2 No wiedziałam, że te skurcze coś jej muszą ruszyć! Trzymam mocno
|
|
#4079 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Sprawdziłam w karcie ciąży wynik wpisany jest 5-10 w polu widzenia
![]() Ale to raczej dobrze, że nie ma się czego czepnąć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I ładną kluseczkę masz w domu ![]() Cytat:
Ja w tym toku (5 września) będę miała 3 rocznicę ślubu, a przed byliśmy z sobą 3 lata.
|
|||
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
A ja z moim Tz jesteśmy razem od 6 lat, w tym 2 lata malzenstwem...2 lata w maju minęło, a 6 minie teraz jakoś w sierpniu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

i nowe
to chyba z wiekiem mi się stało 

I albo znajdę jutro coś innego albo muszę przełożyć chrzciny na 1wrzesnia.
myślę ze to te znieczulenie w kręgosłup
donoszona jestem, łożysko jest 3 stopnia a ja mam już dość chodzenia z brzuchem. 

i co,niby mam go wtedy budzić bo po jedzonku powinna nastąpić aktywność???bez sensu

Dziecko jest wygięte w pałąk, a mnie bardzo bolało ramię, chociaż przecież ona waży dopiero 3 kg. W dodatku jakoś temu nie ufam (chociaż wygląda bardzo solidnie) i podtrzymywałam to nosidełko obiema rękoma. Rodzinka tż może uznać, że wymyślam, bo chyba i tak kupię zwykłe nosidełko na brzuch.
) Dziś odpuściliśmy jej kąpiel, dość się napłakała, a kąpieli przecież nienawidzi. Upiekło się jej. Bardzo to niewychowawcze
brak słów na głupotę lekarzy...