Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 10:02   #4141
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Hejka
Coś czuję, że będę miała dzisiaj powtórkę z rozrywki z dnia wczorajszego. Mała rano zjadła, a następnie przy odbijaniu poszedł trochę rzyg na podłogę (nie jakiś strasznie duży, ale sporo się ulało) i po tym zaczął się koncert... teraz leży w łóżeczku i jeszcze coś pokwękuje, ehhh

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
To będzie mój trzeci pobyt w szpitalu w ciąży i mam nadzieję ostatni
Spakowana jestem, a jutro dopakuję jeszcze wodę mineralną. Ja do szpitala mam 2km (dziś sprawdzałam) więc w razie czego to mąż mi wszystko dowiezie
Lekarz powiedział żebym poszła bo zrobią mi wszystkie badania + ugs + ktg. A ja te podwyższone leukocyty to mam od ponad 2 tygodni i antybiotyk (chyba furaginum) nic nie dał. Jakoś specjalnie się nie gorączkuję samym pobytem. Będzie co ma być. A ja sama wychodzę z założenia, że może już niedługo wyjdę z Kubusiem więc warto się poświęcić Pocieszam się, że lekarz dziś mi wypisał L4 tylko do 12.08 bo powiedział, że dłużej to już mi nie będzie potrzebne

Dziewczyny - MAMY DZIECKO!!!!

Wiadomość od anna99302

Z przyjemnością zawiadamiamy, że Franio jest już z nami Waży 3 kg, ma 51 cm długości i jest prześliczny. Ale rana po cesarce boli!!!!
Zapytaj dziewczyn jak długo boli ta rana po bo jest masakra!!!
Thx A mały jest cudowny ale padamy z mężem z sił i dopiero rano będzie z nami, ja czuję się bardzo nieswojo po tych zabiegach wszystkich. Ogólnie cesarka to kosmos! Takie dziwne uczucie!!!

Dziewczyny, to ile boli ta rana?

no to oby wszystko poszło jak najszybciej

Anna ogromne gratulacje!

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość

Od kiedy mała się urodziła nie mam czasu na nic. Mimo że mama była z nami od wyjścia z szpitala do dziś. Mąż zabrania mi robić czegokolwiek. Mamy problemy z przystawianiem małej do piersi. Raz się zasie a czasem próby kończą się kapturkiem. W czwartek wybieramy się do poradni laktacyjnej.
Dziewczyny po jakim czasie byłyście na spacerze z waszymi pociechami i czy werandowaliście je wcześniej?
za wizytę w poradni, oby Wam pomogli
Co do spacerów - ja najpierw werandowałam, bo pogoda na dworze była niezaciekawa. Werandowanie trwało 3 dni - 1 dzień 15 minut z dala od okna, drugi 30 minut bliżej okna, trzeci 20 minut na balkonie a potem spacer - pierwszy 15 minut i każdego dnia wydłużany właśnie o 15 minut.
Ale jak na dworze jest ciepło i nie wieje mocno można werandowanie odpuścić

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja mam sraczke od tygodnia i co?nic mnie nie bierze.

Na jutro mam wpisaną kroplówkę w karcie, dzisiaj ma przyjść moja lekarka do mnie i pogadać z tym durnym ordynatorem. Ale mam nadzieję że najdalej w czwartek będę miała Agatkę przy sobie

vvictoria doczytałam że idziesz do szpitala, powodzenia, żebyście wrócili już w dwójkę jaknajszybciej

Niewiem ile wątku nadrobię bo mi laptop się rozładwouje a w tym szpitalu prąd wyłączyli
no to oby wszystko poszło po Twojej myśli i żebyś mogła jak najszybciej wyjść z tego porażkowego szpitala

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Anna -wielkie gratulacje!!!
_____
Mam też wiadomość od Karolki (z 1:44 w nocy)

Dopiero podali mi PDA (zzo) cudowne uczucie! po 11 rozwarcie było na 4 palce, teraz będę trochę spać, bo ledwo żyję. Nie spałam od 30 godzin

(pisała też, że ma bóle krzyżowe i że odezwie się po porodzie )
o matko, długo się bidulka męczy, mam nadzieję, że tuli już swojego skarba

Cytat:
Dziewczyny, czytam sobie powiedzenia i historyjki z dziećmi. Oto jedna z nich:

Siedziałem niedawno z moim synem w poczekalni u lekarza i ponieważ kolejka była długa rozwiązywaliśmy krzyżówkę. Przeczytałem opis jednego hasła, który brzmiał tak:
"Ozdoba kobiety pod szyją"
A synalek bez zastanowienia na cały głos: Cycki!

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:03   #4142
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Witam się po nieprzespanej nocy - wstawałam na siku 7 razy... Do tego 2 razy na dwójkę... Teraz jestem po śniadanku i jest trochę lepiej.
Wczoraj się goliłam z lusterkiem pod prysznicem (męża nie było i musiałam sobie sama poradzić intymnie) i zauważyłam, że jak kucam to moja p... na wyraźny otwór - okrągły i odbyt mi zaczął trochę wystawać (sorry za dosłowność). Ciekawe czy to dlatego, że mała jest tak nisko? W ogóle chodzenie sprawia mi ból - kłucie w p... W nocy nie mogłam ruszyć nogami ani się przekręcić - tak bolało...
Dziś wizyta u gina . Ciekawe czego nowego się dowiem.
Trzymam kciuki za wizyte
A to o czym piszesz to nie sa hemoroidy? Podobno czesto sie pojawiaja w ciazy i po porodzie...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:04   #4143
eninka84
Zadomowienie

Boli mnie brzuch.....jak na okres.....od 9 co jakiś czas..... Boże, żeby sie zaczęło!
Stary 2012-08-07, 10:04   #4144
agunia82
Zakorzenienie

Bebe za wizytę

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Boli mnie brzuch.....jak na okres.....od 9 co jakiś czas..... Boże, żeby sie zaczęło!
liczysz odstępy?

Stary 2012-08-07, 10:07   #4145
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
oooooooooo

oby coś z tego było

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:09   #4146
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
KarolinaPW szkoda, że babeczka pojechała, nikogo więcej zaufanego nie macie? A radę sobie dasz powoli ale do przodu
Nie mam niestety, ciężko strasznie kogoś znaleźć.
Dziękuję
Cytat:
Anna -wielkie gratulacje!!!
_____
Mam też wiadomość od Karolki (z 1:44 w nocy)

Dopiero podali mi PDA (zzo) cudowne uczucie! po 11 rozwarcie było na 4 palce, teraz będę trochę spać, bo ledwo żyję. Nie spałam od 30 godzin

(pisała też, że ma bóle krzyżowe i że odezwie się po porodzie )
Karolka trzymaj się, dobrze, ze Cie znieczulili
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Mnie wczorajszy remont wykonczyl. Do tego wzielam sie za prasowanie ciuszkow - czego nienawidze jak kiedys pisalam - robie to raz przed porodem, pozniej odpuszczam. Wypralismy kilka pralek, ciuszki juz rozlozylismy, wczoraj udalo mi sie wyprasowac wszystkie pieluchy tetrowe, koszulki z dlugim i krotkim i pare innych rzeczy. Wymiekam. Plecy mnie bola, cala sie upocilam i jeszcze brzuch mialam non stop twardy
Meble do pokoju-sypialni juz wymyte. Trzeba je tylko jakos ustawic z lozeczkiem. Jeszcze pokoj dla Michalka trzeba zrobic tak jak trzeba...
Kurcze niby mam planowana cesarke na 17, ale czuje ze nie dotrzymam. Nie mam na nic sily. Jeszcze ciagle musze biegac za Michalem, w ogole przestal sie sluchac przez ten remont (i juz 3 razy mylam go od farby ).
Ale jesteś dzielna. Ja nie dałam już rady wczoraj poprasować, za gorąco było, zemdlałabym przy desce
A w ogóle wszystkie jasne ciuszki- wszystkie rozmiary łącznie z pościelą i kocykami weszły mi do jednej pralki (poj.6kg), kolorowych nie mam na zapełnienie całej pralki, muszę dopełnić naszymi i edno pranie to pieluszki. Jak sobie przypomnę ile Wy miałyście pralek to się zastanawiam czy nie mam za mało rzeczy?
Cytat:
Karolina, nie martw się niczym. Teraz najważniejsze, że dzieciątko będzie niedługo z Wami. Co do imienia to podobno bywa tak, że się urodzi, spojrzycie w jego oczy i wtedy będzie decyzja... być może nawet imię o którym byś wcześniej nie pomyślała U mnie też z imieniem nie było łatwo. Ale mąż się tak uparł na Kubę, że odpuściłam Ale już zapowiedziałam, że jak będzie córeczka kiedyś to będzie Joanna i nawet niech nie próbuje negocjować bo pogryzę
Dziękuję za kciuki
Mam nadzieję, dzięki
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:10   #4147
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

no mam nadzieję że szybko będzie miała dzidzie na świecie

gratulacje

Od kiedy mała się urodziła nie mam czasu na nic. Mimo że mama była z nami od wyjścia z szpitala do dziś. Mąż zabrania mi robić czegokolwiek. Mamy problemy z przystawianiem małej do piersi. Raz się zasie a czasem próby kończą się kapturkiem. W czwartek wybieramy się do poradni laktacyjnej.

Dziś pierwszy raz wyszłam z domu od porodu. Byliśmy w szpitalu na zdjęciu szwów i u mnie w pracy złożyć papiery o macierzyński.

Dziewczyny po jakim czasie byłyście na spacerze z waszymi pociechami i czy werandowaliście je wcześniej?
Na spacerku byliśmy 6 dni po urodzeniu, czyli 3 dni po wyjściu ze szpitala. Nie werandowaliśmy wcześniej małej

Anna gratulacje z okazji narodzin potomka

Dziewczyny czy któraś z Was podaje swojemu dzieciaczkowi Debridat na zaparcia itp. i czy działa ???
Wczoraj byłyśmy u lekarza Nadia miała mieć szczepienie , ale w związku z tym, że 12 dni wcześniej miala kontakt z dzieckiem , które ma ospę kazali poczekać jeszcze ok 2 tyg Mała waży 4300 i wszystkie wymiary ma odpowiednie i podobno,, piękną i zdrowiutką skórę ''
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:13   #4148
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Bebe za wizytę

liczysz odstępy?
Nie liczę, dopiero od godziny, nie chce sie nakręcić. Pochodzę trochę i za godzinę jeśli bedą to zacznę
Ach i są bardzo delikatne...

Edytowane przez eninka84
Czas edycji: 2012-08-07 o 10:15
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:15   #4149
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hejka
Coś czuję, że będę miała dzisiaj powtórkę z rozrywki z dnia wczorajszego. Mała rano zjadła, a następnie przy odbijaniu poszedł trochę rzyg na podłogę (nie jakiś strasznie duży, ale sporo się ulało) i po tym zaczął się koncert... teraz leży w łóżeczku i jeszcze coś pokwękuje, ehhh
ojj oby nie u nas w nocy byl rzyg co poszeł buzia i nosem, do tego kaszel, myslalam ze sie przekrece ze strachu teraz małego nakarmiłam i odłozyłam mam 10 minut spokoju jak na razie zdązyłam wypic kawe, powiesic pranie i zjeśc jogurt

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
no no trzymam kciuki
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:17   #4150
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ojj oby nie u nas w nocy byl rzyg co poszeł buzia i nosem, do tego kaszel, myslalam ze sie przekrece ze strachu teraz małego nakarmiłam i odłozyłam mam 10 minut spokoju jak na razie zdązyłam wypic kawe, powiesic pranie i zjeśc jogurt

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

no no trzymam kciuki
Szybka jesteś ja też od kiedy mała jest z nami potrafię robic niektóre rzeczy też zdecydowanie krócej, oj ten nasz los ,nic pozostało nam tylko bieganie po domu

Eninka powodzenie moze to już Twój czas
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:18   #4151
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
To strasznie dlugo. Nie dostawalas nic na znieczulenie jak Cie bolalo juz 3 czy 4 dzien?
Mnie najbardziej bolalo jak jeszcze byl opatrunek. Skora sie strasznie naciagala, tak bolalo ze nie moglam wstawac. Po sciagnieciu byla ogromna ulga, od razu od sciagniecia moglam normalnie wstawac, chodzic...
Mi opatrunek ściągnęli już następnego dnia rano, niedługo potem był pierwszy rozruch. Ale to pierwsze wstanie z łóżka to była masakra, aż mi tchu brakło Ale też od początku nie brałam żadnych przeciwbólowych. Ale bólu też nie wspominam dobrze, tak jak pisałam Pirince - 3-4 dni takiego intensywnego, ale potem było już tylko lepiej, pamiętam, że tak rzeczywiście dobrze poczułam się 6 dnia od porodu - w dniu wyjścia ze szpitala.
Zresztą nie było czasu, żeby o tym myśleć - trzeba było wstawać do dzieciaczka i nim się zajmować

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:18   #4152
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Trzymamy
Cytat:
Biedny Jaś
To święta prawda o poprawie organizacji czasu po porodzie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:18   #4153
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ale jesteś dzielna. Ja nie dałam już rady wczoraj poprasować, za gorąco było, zemdlałabym przy desce
A w ogóle wszystkie jasne ciuszki- wszystkie rozmiary łącznie z pościelą i kocykami weszły mi do jednej pralki (poj.6kg), kolorowych nie mam na zapełnienie całej pralki, muszę dopełnić naszymi i edno pranie to pieluszki. Jak sobie przypomnę ile Wy miałyście pralek to się zastanawiam czy nie mam za mało rzeczy?
Ja sie cala zapocilam, plecy mnie bolaly... TZ sie ulitowal i mnie wyciagnal na zewnatrz zebym odpoczela
Wiesz po prostu bedziesz czesciej pranie robic, ja jestem dosc wygodna i wole miec troche wiecej, po to zeby super czesto nie prac.
Chociaz Michal ma teraz malutko ciuszkow, wiec i tak nie uciekne od pralki A ciuszkow mam naprawde sporo, glownie dlatego, ze mnostwo dostalam, w tym ciuszki po Michale, do tego jeszcze mama TZ od poczatku ciazy chodzila na ciuszkowe zakupy i troche sie uzbieralo.
Wiekszosci i tak nie ubierze, bo jest sporo rzeczy, ktorych zwyczajnie nie lubie takim maluchom zakladac. Samych bodziakow z krotkim rekawem nie liczylam, ale mam tego min. 30, jeszcze nie liczylam, ale podejrzewam ze jakos tak bedzie... z czego sama nie kupilam nic, jest tam troche po Michale.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 10:20   #4154
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie liczę, dopiero od godziny, nie chce sie nakręcić. Pochodzę trochę i za godzinę jeśli bedą to zacznę
bardzo dobry pomysł

Stary 2012-08-07, 10:20   #4155
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie... I do tego musialas sie najesc strachu

Ja na poczatku jak mialam wstawac np. do toalety, to zajmowalo mi sporo czasu, ale jak tylko mi dzeicko zaplakalo, to zapominalam o bolu i podnosilam sie w doslownie w pare sekund
tez tak mialam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:21   #4156
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam poodpisywać, ale już nie dam rady, bo padam z nóg - małż wyjechał służbowo do Gdańska, od wczoraj do czwartku jestem w tym całym majdanem (dziecko, kot, dom) całkiem sama, ech...
_________________________ _

Mam wiadomość od karolki110:
Mam rozwarcie na 2 palce Zostaję w szpitalu

No to trzymamy kciuki!

Cytat:
Dziewczyny, czytam sobie powiedzenia i historyjki z dziećmi. Oto jedna z nich:

Siedziałem niedawno z moim synem w poczekalni u lekarza i ponieważ kolejka była długa rozwiązywaliśmy krzyżówkę. Przeczytałem opis jednego hasła, który brzmiał tak:
"Ozdoba kobiety pod szyją"
A synalek bez zastanowienia na cały głos: Cycki!

A cały wątek tutaj:
http://pytamy.pl/title,jaki-najlepsz...zlticaid=6ef16

Ciekawe kiedy nasze dzieci będą takie rozgadane

Cytat:
Ja już też tak miałam...i przeszło ale Tobie powodzenia
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:24   #4157
Soleilka
Zakorzenienie

Mamy kolejnego bobaska

Karolka110: Nasza córeczka Lilunia urodziła się o 5.05 waży 3700g i ma 51 cm. Jest śliczna i cudowna a my przeszczęśliwi

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:25   #4158
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny jak z ubezpieczeniem dzieci? tznchodiz mi o takie prywatne. gdzie najlepiej ubezpieczyc???

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mamy kolejnego bobaska

Karolka110: Nasza córeczka Lilunia urodziła się o 5.05 waży 3700g i ma 51 cm. Jest śliczna i cudowna a my przeszczęśliwi

woooow super gratulacje!!!!!!!klaski :

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-08-07, 10:26   #4159
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Mi opatrunek ściągnęli już następnego dnia rano, niedługo potem był pierwszy rozruch. Ale to pierwsze wstanie z łóżka to była masakra, aż mi tchu brakło Ale też od początku nie brałam żadnych przeciwbólowych. Ale bólu też nie wspominam dobrze, tak jak pisałam Pirince - 3-4 dni takiego intensywnego, ale potem było już tylko lepiej, pamiętam, że tak rzeczywiście dobrze poczułam się 6 dnia od porodu - w dniu wyjścia ze szpitala.
Zresztą nie było czasu, żeby o tym myśleć - trzeba było wstawać do dzieciaczka i nim się zajmować
Mi dopiero w drugiej dobie.
Tj. kazali mi samej sciagac, w ogole polozna byla zdziwiona, ze nikt mi nie kazal tego sciagnac samej, a to juz taka pozna godzina, a ja dalej z opatrunkiem chodze (przenosili mnie wtedy na sale z dzieckiem) i wielki szok, ze nikt mnie nie poinformowal, bo przeciez ja mialam sobie w ten dzien sama sciagnac, najlepiej w trakcie prysznicu, zeby klej latwiej odszedl, a tak to niestety, no ale bedzie bolalo - i jakos go sciagnela ze mna. Ech. Przyjemnie nie bylo.
Po wyjsciu ze szpitala juz dosc normalnie chodzilam
Nie bolalo nic, po prostu byl lekki dyskomfort.
Za to do dzisiaj pamietam jak mnie kregoslup i nerki bolaly, chyba ze 2 tygodnie po porodzie...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 10:26   #4160
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy kolejnego bobaska

rewelacynie się dziś dzień zaczął

Stary 2012-08-07, 10:26   #4161
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny jak z ubezpieczeniem dzieci? Tznchodiz mi o takie prywatne. Gdzie najlepiej ubezpieczyc???

---------- dopisano o 10:25 ---------- poprzedni post napisano o 10:25 ----------

woooow super gratulacje!!!!!!!klaski :
gratulacje

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 10:26   #4162
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłyśmy u lekarza Nadia miała mieć szczepienie , ale w związku z tym, że 12 dni wcześniej miala kontakt z dzieckiem , które ma ospę kazali poczekać jeszcze ok 2 tyg Mała waży 4300 i wszystkie wymiary ma odpowiednie i podobno,, piękną i zdrowiutką skórę ''
no to super

Cytat:
no i w sumie dobrze

Cytat:
mojej nie raz tak się ulewa i się zakrztusza, ale tylko u mnie na rękach, w łóżeczku jeszcze nigdy nie zdarzyło się jej zakrztusić na szczęście
teraz śpi, jakimś cudem usnęła w końcu sama w łóżeczku, odczekam do kolejnego karmienia i wyjdziemy na spacer - taki wybieg, żeby mieć trochę spokoju, bo ona na spacerach jest grzeczniutka.

Chociaż najchętniej położyłabym się z powrotem do wyrka i nie wstawała, wczorajszy dzień mnie wykończył a i nocka nienajlepsza była

Stary 2012-08-07, 10:27   #4163
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki za rozkręcenia akcji oby to było to

Cytat:
Ja sie cala zapocilam, plecy mnie bolaly... TZ sie ulitowal i mnie wyciagnal na zewnatrz zebym odpoczela
Wiesz po prostu bedziesz czesciej pranie robic, ja jestem dosc wygodna i wole miec troche wiecej, po to zeby super czesto nie prac.
Chociaz Michal ma teraz malutko ciuszkow, wiec i tak nie uciekne od pralki A ciuszkow mam naprawde sporo, glownie dlatego, ze mnostwo dostalam, w tym ciuszki po Michale, do tego jeszcze mama TZ od poczatku ciazy chodzila na ciuszkowe zakupy i troche sie uzbieralo.
Wiekszosci i tak nie ubierze, bo jest sporo rzeczy, ktorych zwyczajnie nie lubie takim maluchom zakladac. Samych bodziakow z krotkim rekawem nie liczylam, ale mam tego min. 30, jeszcze nie liczylam, ale podejrzewam ze jakos tak bedzie... z czego sama nie kupilam nic, jest tam troche po Michale.

No to z takim zapasem ciuszków faktycznie będziesz mogła robić pranie co tydzień Ja na rozmiar 56 kupiłam wszystkiego po 3 sztuki - 3 body, 3 koszulki, 3 kaftaniki i 3 śpiochy. Dajemy radę, ale fakt, że pranie robię codziennie

Gratulacje dla Karolki

Preferencje

Edytowane przez Vestis
Czas edycji: 2012-08-07 o 10:28
Stary 2012-08-07, 10:28   #4164
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za rozkręcenia akcji oby to było to

No to z takim zapasem ciuszków faktycznie będziesz mogła robić pranie co tydzień Ja na rozmiar 56 kupiłam wszystkiego po 3 sztuki - 3 body, 3 koszulki, 3 kaftaniki i 3 śpiochy. Dajemy radę, ale fakt, że pranie robię codziennie

Gratulacje dla Karolki
Ja na 56 mam tyle co nic. Wszystko mamy tak od 62

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 10:29   #4165
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy kolejnego bobaska

nooo super wieści

Stary 2012-08-07, 10:30   #4166
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Szybka jesteś ja też od kiedy mała jest z nami potrafię robic niektóre rzeczy też zdecydowanie krócej, oj ten nasz los ,nic pozostało nam tylko bieganie po domu
dokładnie ja tak samo- latam i zastanawiam sie co tu jeszcze zrobic

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Trzymamy

Biedny Jaś
To święta prawda o poprawie organizacji czasu po porodzie
noo prawda, nawet nie myslisz czy ci sie chce cos robic, tylko robisz co trezba byle zdazyc
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:31   #4167
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Mi dopiero w drugiej dobie.
Tj. kazali mi samej sciagac, w ogole polozna byla zdziwiona, ze nikt mi nie kazal tego sciagnac samej, a to juz taka pozna godzina, a ja dalej z opatrunkiem chodze (przenosili mnie wtedy na sale z dzieckiem) i wielki szok, ze nikt mnie nie poinformowal, bo przeciez ja mialam sobie w ten dzien sama sciagnac, najlepiej w trakcie prysznicu, zeby klej latwiej odszedl, a tak to niestety, no ale bedzie bolalo - i jakos go sciagnela ze mna. Ech. Przyjemnie nie bylo.
Po wyjsciu ze szpitala juz dosc normalnie chodzilam
Nie bolalo nic, po prostu byl lekki dyskomfort.
Za to do dzisiaj pamietam jak mnie kregoslup i nerki bolaly, chyba ze 2 tygodnie po porodzie...
Sama ściągnąć opatrunek?!? No masakra, dla mnie to nie do pomyślenia, ja się na tą ranę nawet spojrzeć bałam na początku, a co dopiero tam grzebać przy niej

Preferencje

Stary 2012-08-07, 10:33   #4168
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Sama ściągnąć opatrunek?!? No masakra, dla mnie to nie do pomyślenia, ja się na tą ranę nawet spojrzeć bałam na początku, a co dopiero tam grzebać przy niej
Ja tez sie balam spojrzec

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 10:34   #4169
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez sie balam spojrzec
a ja se zdjecie zrobiłam po sciagnieciu opatrunku mam do teraz") na pamiatke

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-08-07, 10:35   #4170
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie pytanie do dziewczyn karmiących: jak podajecie witaminy K+D?
Bo ja codziennie odciągam trochę mleka laktatorem i rozpuszczam w butelce, ale trochę z tym zamieszania, więc może wy macie lepsze sposoby
W trakcie karmienia do pyszczka.

Cytat:
Kobieta zajmująca się dzieckiem w domu ma kupę czasu... niestety z przewagą kupy.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Byłam dziś na spacerze z "baby bag premaxx" i nie podoba mi się to. Dziecko jest wygięte w pałąk, a mnie bardzo bolało ramię, chociaż przecież ona waży dopiero 3 kg. W dodatku jakoś temu nie ufam (chociaż wygląda bardzo solidnie) i podtrzymywałam to nosidełko obiema rękoma. Rodzinka tż może uznać, że wymyślam, bo chyba i tak kupię zwykłe nosidełko na brzuch.
No właśnie, na jednym ramieniu jest ciężko

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Mamy kolejnego bobaska

fantastycznie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości