Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 00:16   #4111
red_scorpio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
To będzie mój trzeci pobyt w szpitalu w ciąży i mam nadzieję ostatni
Spakowana jestem, a jutro dopakuję jeszcze wodę mineralną. Ja do szpitala mam 2km (dziś sprawdzałam) więc w razie czego to mąż mi wszystko dowiezie
Lekarz powiedział żebym poszła bo zrobią mi wszystkie badania + ugs + ktg. A ja te podwyższone leukocyty to mam od ponad 2 tygodni i antybiotyk (chyba furaginum) nic nie dał. Jakoś specjalnie się nie gorączkuję samym pobytem. Będzie co ma być. A ja sama wychodzę z założenia, że może już niedługo wyjdę z Kubusiem więc warto się poświęcić Pocieszam się, że lekarz dziś mi wypisał L4 tylko do 12.08 bo powiedział, że dłużej to już mi nie będzie potrzebne

Dziękuję

Dziewczyny - MAMY DZIECKO!!!!

Wiadomość od anna99302

Z przyjemnością zawiadamiamy, że Franio jest już z nami Waży 3 kg, ma 51 cm długości i jest prześliczny. Ale rana po cesarce boli!!!!
Zapytaj dziewczyn jak długo boli ta rana po bo jest masakra!!!
Thx A mały jest cudowny ale padamy z mężem z sił i dopiero rano będzie z nami, ja czuję się bardzo nieswojo po tych zabiegach wszystkich. Ogólnie cesarka to kosmos! Takie dziwne uczucie!!!

Dziewczyny, to ile boli ta rana?

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

No pewnie tak. A jak mam się zastanawiać czy z Kubusiem wszystko ok to wolę iść do tego szpitala.
Wiem, że na pewno chcą mi zrobić komplet badań
No raczej z kataru mi nie wywołają Tym bardziej, że akurat kataru to nie mam
No to odezwij się jutro, co i jak. Masz chyba do kogoś telefon...
Ja mam L4 wypisane do 06.09

Anna miała mieć jutro o 9.00 ale od dziś byli z mężem w szpitalu i może lekarze mieli okienko albo coś się zaczęło dziać...
W każdym razie Anna gratulacje!!!!

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 00:18   #4112
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
No to odezwij się jutro, co i jak. Masz chyba do kogoś telefon...
Ja mam L4 wypisane do 06.09

Anna miała mieć jutro o 9.00 ale od dziś byli z mężem w szpitalu i może lekarze mieli okienko albo coś się zaczęło dziać...
W każdym razie Anna gratulacje!!!!
Odezwę się W szpitalu jest dostęp do netu i biorę mojego lapka więc powinnam być na bieżąco. Jutro rano jeszcze zaglądnę - może ktoś napisze ile boli ta rana

Dobrej nocy dziewczynki

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 00:21   #4113
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Odezwę się W szpitalu jest dostęp do netu i biorę mojego lapka więc powinnam być na bieżąco. Jutro rano jeszcze zaglądnę - może ktoś napisze ile boli ta rana

Dobrej nocy dziewczynki
Ja na cc się nie znam.... papa

Stary 2012-08-07, 00:22   #4114
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Z przyjemnością zawiadamiamy, że Franio jest już z nami Waży 3 kg, ma 51 cm długości i jest prześliczny. Ale rana po cesarce boli!!!!
Thx A mały jest cudowny ale padamy z mężem z sił i dopiero rano będzie z nami, ja czuję się bardzo nieswojo po tych zabiegach wszystkich. Ogólnie cesarka to kosmos! Takie dziwne uczucie!!!
Gratuluję!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 00:25   #4115
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Wiadomość od anna99302

Ojej, Gratulacje

Na 3-4 dzień ból był znośny. Samo w sobie bolało ok. tydzień, może dłużej. Najgorsze są pierwsze 24 godziny

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Kiedy urodziła? Wczoraj czy dzisiaj już?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 00:25   #4116
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
-Wizyta taka sobie. Mały postęp jest ale nic konkretnego. Skurczy nie mam - przynajmniej ich nie czuję. Mała pozwijana już jak precelek, waży ok 2900-3100.
Duża mała.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak z innej beczki: znacie jakieś strony z wierszykami, cytatami, aforyzmami dotyczącymi ciąży czy narodzin maleństwa?
Będę robić fotoksiążkę dla babć i chciałabym oprócz zdjęć umieścić w niej jakieś ładne wierszyki.
Fajny pomysł.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Była u nas położna. Znowu pieprzyła o dokarmianiu go mm, oczywiście przyszła mama TŻ i zaczęła z nią dyskutować, że do 3 roku życia karmiła piersią a położna jej prosto w twarz powiedziała, że za długo !
Mały przytył, waży 4830g rośnie mi klucha mała
Duży! Po co mm? Nie słuchaj tej położnej.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Chciałam poodpisywać, ale już nie dam rady, bo padam z nóg - małż wyjechał służbowo do Gdańska, od wczoraj do czwartku jestem w tym całym majdanem (dziecko, kot, dom) całkiem sama, ech...
_________________________ _

Mam wiadomość od karolki110:
Mam rozwarcie na 2 palce Zostaję w szpitalu

No to trzymamy kciuki!

Dasz radę.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 00:34   #4117
pumas
Zakorzenienie

widze ze inne dzieci tez dzis płakały... Moja mała dała koncert dwugodzinny po kapieli i dopiero zasnela. Matko. Nie szlo jej uciszyc uspokoic. Wszyscy probowali. Kupiłam bobotic. Wykanczamy delicol. Nie wiem czy to kolka. Moim zdaniem tak bo chocby kupki nie moze zrobic a wczoraj strzelala kupami jak z procy. Chcialam kupic windi ale oczywiscie nie bylo co za wiocha... Pisze z tel wiec jutro moze doczytam co tam w swiecie matek i ciezarowek. Mam nadz ze mi laseczki odpisalyscie odnosnie chusty. Jestem w desperacji zmhkam spac. Niech sie jakies dzieci rodza!! Jestem zadna emocji paaaa
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 02:14   #4118
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Jestem
No i wiadomości średnie - idę jutro do szpitala. Mam za wysoki poziom leukocytów i obrzęki nóg (pisałam Wam, że od soboty mam nogi jak serdelki - po nocy to nie schodzi). W każdym razie mam nadzieję, że wrócę już z Młodym u cyca
trzymam kciuki
Cytat:
Chciałam poodpisywać, ale już nie dam rady, bo padam z nóg - małż wyjechał służbowo do Gdańska, od wczoraj do czwartku jestem w tym całym majdanem (dziecko, kot, dom) całkiem sama, ech...
_________________________ _

No to trzymamy kciuki!
no mam nadzieję że szybko będzie miała dzidzie na świecie
Cytat:
Spakowana jestem, a jutro dopakuję jeszcze wodę mineralną. Ja do szpitala mam 2km (dziś sprawdzałam) więc w razie czego to mąż mi wszystko dowiezie
Lekarz powiedział żebym poszła bo zrobią mi wszystkie badania + ugs + ktg. A ja te podwyższone leukocyty to mam od ponad 2 tygodni i antybiotyk (chyba furaginum) nic nie dał. Jakoś specjalnie się nie gorączkuję samym pobytem. Będzie co ma być. A ja sama wychodzę z założenia, że może już niedługo wyjdę z Kubusiem więc warto się poświęcić Pocieszam się, że lekarz dziś mi wypisał L4 tylko do 12.08 bo powiedział, że dłużej to już mi nie będzie potrzebne

Dziękuję

Wiadomość od anna99302

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

No pewnie tak. A jak mam się zastanawiać czy z Kubusiem wszystko ok to wolę iść do tego szpitala.
Wiem, że na pewno chcą mi zrobić komplet badań
No raczej z kataru mi nie wywołają Tym bardziej, że akurat kataru to nie mam
gratulacje

Od kiedy mała się urodziła nie mam czasu na nic. Mimo że mama była z nami od wyjścia z szpitala do dziś. Mąż zabrania mi robić czegokolwiek. Mamy problemy z przystawianiem małej do piersi. Raz się zasie a czasem próby kończą się kapturkiem. W czwartek wybieramy się do poradni laktacyjnej.

Dziś pierwszy raz wyszłam z domu od porodu. Byliśmy w szpitalu na zdjęciu szwów i u mnie w pracy złożyć papiery o macierzyński.

Dziewczyny po jakim czasie byłyście na spacerze z waszymi pociechami i czy werandowaliście je wcześniej?

Edytowane przez modnisia86
Czas edycji: 2012-08-07 o 02:21
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 05:41   #4119
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej, Gratulacje

Na 3-4 dzień ból był znośny. Samo w sobie bolało ok. tydzień, może dłużej. Najgorsze są pierwsze 24 godziny

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Kiedy urodziła? Wczoraj czy dzisiaj już?
Dziękuję. Wyślę jej to smsem tylko o jakiejś bardziej znośnej porze

Pierwszego smsa że Franio jest dostałam o 23:54, czyli urodziła jeszcze w poniedziałek

Dziewczyny o czym mogą świadczyć kurcze mięśni nóg przed porodem? Czy w ogóle coś znaczą? Bo ja przed chwilą zostałam obudzona przez skurcz w obu nogach i to taki, ze palce miałam powykrzywiane. Tak się darłam, że mąż się obudził i on masował jedną nogę, a ja drugą. I jak przeszło to stanąć na nogi nie mogłam bo wydawało mi się, że ich nie mam Dopiero po jeszcze chwilowym masowaniu mogłam stanąć i próbować rozchodzić te kurcze. Matko, ale taki ból, że myślałam, że oszaleję.

A teraz przez to spać nie mogę Cały czas mnie mięśnie w łydkach bolą. Jakby tego było mało to w nocy włączył się alarm na przeciwko. Jest tam taki duży skład budowlany i około 2 w nocy obudził mnie alarm... no i nie mogłam zasnąć. Po jakimś czasie zamilkł i już kiedy zasypiałam na nowo - bach, włączył się ponownie i tak trzy razy.

Muszę nogami poruszać bo nie będę mogła chodzić

Tak w ogóle to dzień dobry

Stary 2012-08-07, 06:42   #4120
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ad. 1 Wspomniałam kiedyś, że tż zainteresuje się tematem imienia na porodówce (tzn. pytał o imię dwa razy, ale przez telefon w czasie wizyt u rodziców, więc wiedziałam, że to pytanie jego mamy i nie podjęłam tematu zaznaczając, że porozmawiamy, jak wróci) i własciwie się nie pomyliłam, bo powiedział, że trzeba wymyślić jakieś imię po badaniu na IP. Moja propozycja najwyraźniej mu się nie spodobała, ale innej nie miał, a poza tym po tylu miesiącach ja już nie wyobrażałam sobie innego , a właściwie innych imion. Mimo uznania ojcostwa już przed porodem do USC poszłam osobiście. Jest tak, jak chciałam, ale jego reakcja była dla mnie przykra. Z kolei on rozżalonym tonem powiedział, że nie ma na nic wpływu. Bardzo bym chciała, żeby chciał mieć większy wpływ.
Ad. 2 Niepotrzebnie. Ja nie miałam kontaktu z małymi dziećmi, a z podstawową opieką sobie radzę. Ty masz przynajmniej kontakt z trochę większymi. Nie potrafię znaleźć czasu dla siebie, ale może kojarzysz, że moja sytuacja jest trochę inna. Problematyczne okazało się karmienie, ale gdyby każdą bolało tak, jak mnie od początku, to na pewno tyle kobiet by nie karmiło, więc może u Ciebie nie będzie problemu. Tylko nie podchodź do tego ambicjonalnie.
Ad. 3 Dlatego proponowałam założenie równoległego wątku na odchowalni i tym samym podział tematów na ciążowe i dzieciowe. Jak już Róża była na świecie, to przemknęło mi przez myśl "dałam radę, nie było źle" (chociaż chwilę wcześniej były bardzo bolesne parte, a przed ZZO w łazience utknęłam na podłodze) i dotychczasowy ból stał się nieważny. Przez kilka dni czułam silny ból po pęknięciu, a teraz odczuwam jeszcze jeden skutek uboczny , ale mam wrażenie, że od ciąży dzielą mnie lata świetlne. A dokładniej od dolegliwości ciążowych.
Teraz zamiast lęku o ciążę, jest lęk o tą kruchą istotkę.
Ad. 4 Też ciągle miałam coś do zrobienia w domu i wcale mi się nie spieszyło, ale ten wieczny ból ciążowy już mnie wykańczał i dzień lub dwa przed porodem pomyślałam, że skoro i tak nie daję rady uporządkować wszystkiego, to może lepiej, żebym już urodziła. No to urodziłam!
Ad .5 Płakałam w domu po porodzie, jak ssaczek wykańczał mnie wiecznym żądaniem karmienia, a tż spędzał z nami bardzo mało czasu i mówił mi, co muszę.
Dziękuję bardzo- to pocieszające
Ja wiem, jakie imię mi sie podoba, ale mąż powiedział, że po jego trupie i vice versa...nie wiem jak dojdziemy do porozumienia w tej kwestii.
Pamiętam, że u Ciebie sytuacja z tż jest skomplikowana, tym bardziej Cie podziwiam, że tak doskonale sobie dajesz radę
Dwa wątki wydają mi się niezłym pomysłem
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Karolinko współczuje Ci bardzo tych nerwów remonty są ogólnie wykańczające, a w końcówce ciąży to już w ogóle kosmos. Pomyśl sobie tylko, że jeszcze chwilę i te męczarnie wynagrodzi Ci maluszek, którym się będziesz cieszyć w pięknie wyremontowanym domku
A jak masz pomoc do sprzątania, to skorzystaj, później jak będziesz bardziej "na chodzie" poukładasz wszystko po swojemu, teraz sobie trochę odpuść
Cytat:

Z braku laku zrezygnowałam z układania po swojemu bo ni dałabym rady. Daj sobie pomóc, niech kobitka zrobi to za Ciebie a Ty z czasem sobie zrobisz tak jak będziesz chciała. Zobaczysz, że jak zaczniesz widzieć światełko w tunelu, humor się poprawi. A w kwestii porządków - tak moim zdaniem będzie lepiej...

Za Waszą namową zadzwoniłam do babki wieczorem- niestety pojechała do siebie na Ukrainę i wróci w październiku, więc z jej pomocy nici.
Ułożyłam sobie plan robót z podziałem na dni co robić do porodu, może dzięki temu dam radę zdążyć
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość

Ja mam lepiej....dzwoni do mnie maz ze pracownicy nie przyjda, bo juz wszytsko prawie zrobili i jak posprzatamy i przyjda nam wszytskie kontakty, swiatelka i inne duperele to zeby do nich zadzwonic, po czym mowi mi ze jak wroci z pracy to zacznie tam sprzatac....i zebym ja czasem nie wpadla na genialny pomysl zeby to robic....i ja wpadlam na ten genialny pomysl i wytrzymalam 15 minut....nie bylam w stanie nic zrobic, nie wiedzialam nawet od czego zaczac wiec, pozrywalam naklejki z okien i na tym skonczylam......
ach....w sobote mam wizyte u gina....tą na która mialam nie doczekac.....
Od czegoś trzeba zacząćNaklejki to już coś jak się je prztrzyma za długo to trzeba skrobać i ścierać acetonem.
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Karolina głowa do góry, ja czuję się dokładnie tak samo mam nadzieję że to szybko minie

Jutro z rana jadę do szpitala na wywołanie, obym nie została odesłana do domu tylko za parę dni wróciła z niunią...
Proszę trzymajcie kciuki.
Jak coś będzie się działo to dam znać sms-em.
Dziękuję
Czekamy na wieści
Cytat:
Karolina - uszy do góry. Teraz będzie już tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Zapisałam się na pedicure Ale dopiero na poniedziałek, już się nie mogę doczekać. Lubię jak ktoś coś koło mnie robi.

KarolinaPw przytulam Za niedługo urodzisz i będzie Ci lżej.
Ja idę na pedikiur jutro do tej pory dawałam radę sama ale już trochę za ciężko jest dosięgnąć, pewnie jakoś bym to zrobiła ale zajęłoby mi ze 3 godziny

Dziękuję
Cytat:

Wiadomość od anna99302

Wvictoria- kciuki za owocny pobyt w szpitalu fajnie, że się nie stresujesz
Mam często straszne skurcze łydek w nocy, więc to pewnie nic związanego z porodem tylko brak magnezu. Uzupełniam tabletkami, ale jakoś kiepsko działają.

Anno- wielkie gratulacje, ale szybko i niespodziewanie

Karolka, Malwina_a
Kciuki za Was dziewczyny
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-08-07 o 06:45
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 07:00   #4121
red_scorpio
Rozeznanie

Hejka,
Ja też już nie śpię. Pogoda bajka - niebo zachmurzone, pada i jest 19 stopni.. Kto by pomyślał, że ja szalona będę się cieszyć z chłodku i deszczu w sierpniu

Cytat:

Dziewczyny o czym mogą świadczyć kurcze mięśni nóg przed porodem? Czy w ogóle coś znaczą?

Muszę nogami poruszać bo nie będę mogła chodzić

Tak w ogóle to dzień dobry
Myślę, że niestety o niczym. Brakuje magnezu i tylko albo aż tyle. Ból jest okropny i po takim ataku mięśnie są czasami obolałe jeszcze następnego dnia.

KarolinaPW szkoda, że babeczka pojechała, nikogo więcej zaufanego nie macie? A radę sobie dasz powoli ale do przodu

Stary 2012-08-07, 07:24   #4122
phdwao
Zakorzenienie

AnnA gratulacje!!!

Soleilka co za tlumaczenie tej poloznej o mm, widze ze tesz ma dziwne teorie jak moja

Witam po dlugiej nocy, padlam o 21, maly jeszcze spi wiec skorzystam i sie zdrzemne jeszcze
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 07:53   #4123
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Tego nie słyszalam więc czekam na sraczkę
Ja mam sraczke od tygodnia i co?nic mnie nie bierze.

Na jutro mam wpisaną kroplówkę w karcie, dzisiaj ma przyjść moja lekarka do mnie i pogadać z tym durnym ordynatorem. Ale mam nadzieję że najdalej w czwartek będę miała Agatkę przy sobie

vvictoria doczytałam że idziesz do szpitala, powodzenia, żebyście wrócili już w dwójkę jaknajszybciej

Niewiem ile wątku nadrobię bo mi laptop się rozładwouje a w tym szpitalu prąd wyłączyli
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 07:54   #4124
depoison
Zadomowienie

Anna -wielkie gratulacje!!!
_____
Mam też wiadomość od Karolki (z 1:44 w nocy)

Dopiero podali mi PDA (zzo) cudowne uczucie! po 11 rozwarcie było na 4 palce, teraz będę trochę spać, bo ledwo żyję. Nie spałam od 30 godzin

(pisała też, że ma bóle krzyżowe i że odezwie się po porodzie )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 07:59   #4125
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
_____

Dopiero podali mi PDA (zzo) cudowne uczucie! po 11 rozwarcie było na 4 palce, teraz będę trochę spać, bo ledwo żyję. Nie spałam od 30 godzin

Uper ze ma znieczulenie, ja rodzilam bez po 2 nieprzespanych z bolo nocach, jeszcze chwilka i urodzi

W nocy przezylam chwile grozy- maly pijac ulal i zaczal kaszlec, mega sie wystraszylam, teraz spi ale postekuje i kwili
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 08:37   #4126
Paula SHIN
Zakorzenienie

Gratulacje!!!
I trzymam kciuki za Karolke.

Mnie wczorajszy remont wykonczyl. Do tego wzielam sie za prasowanie ciuszkow - czego nienawidze jak kiedys pisalam - robie to raz przed porodem, pozniej odpuszczam. Wypralismy kilka pralek, ciuszki juz rozlozylismy, wczoraj udalo mi sie wyprasowac wszystkie pieluchy tetrowe, koszulki z dlugim i krotkim i pare innych rzeczy. Wymiekam. Plecy mnie bola, cala sie upocilam i jeszcze brzuch mialam non stop twardy
Meble do pokoju-sypialni juz wymyte. Trzeba je tylko jakos ustawic z lozeczkiem. Jeszcze pokoj dla Michalka trzeba zrobic tak jak trzeba...
Kurcze niby mam planowana cesarke na 17, ale czuje ze nie dotrzymam. Nie mam na nic sily. Jeszcze ciagle musze biegac za Michalem, w ogole przestal sie sluchac przez ten remont (i juz 3 razy mylam go od farby ).

Maciejka_ - ja tez wczesniej pisalam zeby zalozyc rownolegly watek na odchowalni - zeby bylo latwiej i tematy dzieciowe nie mieszaly sie z ciazowymi

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 08:42   #4127
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo- to pocieszające
Ja wiem, jakie imię mi sie podoba, ale mąż powiedział, że po jego trupie i vice versa...nie wiem jak dojdziemy do porozumienia w tej kwestii.
Pamiętam, że u Ciebie sytuacja z tż jest skomplikowana, tym bardziej Cie podziwiam, że tak doskonale sobie dajesz radę
Dwa wątki wydają mi się niezłym pomysłem

Za Waszą namową zadzwoniłam do babki wieczorem- niestety pojechała do siebie na Ukrainę i wróci w październiku, więc z jej pomocy nici.
Ułożyłam sobie plan robót z podziałem na dni co robić do porodu, może dzięki temu dam radę zdążyć

Od czegoś trzeba zacząćNaklejki to już coś jak się je prztrzyma za długo to trzeba skrobać i ścierać acetonem.

Dziękuję
Czekamy na wieści

Ja idę na pedikiur jutro do tej pory dawałam radę sama ale już trochę za ciężko jest dosięgnąć, pewnie jakoś bym to zrobiła ale zajęłoby mi ze 3 godziny

Dziękuję

Wvictoria- kciuki za owocny pobyt w szpitalu fajnie, że się nie stresujesz
Mam często straszne skurcze łydek w nocy, więc to pewnie nic związanego z porodem tylko brak magnezu. Uzupełniam tabletkami, ale jakoś kiepsko działają.

Anno- wielkie gratulacje, ale szybko i niespodziewanie

Karolka, Malwina_a
Kciuki za Was dziewczyny
Karolina, nie martw się niczym. Teraz najważniejsze, że dzieciątko będzie niedługo z Wami. Co do imienia to podobno bywa tak, że się urodzi, spojrzycie w jego oczy i wtedy będzie decyzja... być może nawet imię o którym byś wcześniej nie pomyślała U mnie też z imieniem nie było łatwo. Ale mąż się tak uparł na Kubę, że odpuściłam Ale już zapowiedziałam, że jak będzie córeczka kiedyś to będzie Joanna i nawet niech nie próbuje negocjować bo pogryzę
Dziękuję za kciuki

Cytat:
Hejka,
Ja też już nie śpię. Pogoda bajka - niebo zachmurzone, pada i jest 19 stopni.. Kto by pomyślał, że ja szalona będę się cieszyć z chłodku i deszczu w sierpniu

Myślę, że niestety o niczym. Brakuje magnezu i tylko albo aż tyle. Ból jest okropny i po takim ataku mięśnie są czasami obolałe jeszcze następnego dnia.

KarolinaPW szkoda, że babeczka pojechała, nikogo więcej zaufanego nie macie? A radę sobie dasz powoli ale do przodu
U nas też pogoda znośniejsza Aż się żyć chce

A co do skurczów to doczytałam, że mogą byś spowodowane niedokrwieniem kończyn - macica naciska na żyły w miednicy i stąd one. Nie powinnam za dużo siedzieć, leżeć ani stać. To co mam robić? Pomaga podobno na przemian zimny i ciepły prysznic, masowanie łydek. Oczywiście brak magnezu, potasu i wapnia też nie pomaga. Ale pierwszy raz w życiu skurcz był w obu nogach na raz i aż wykrzywiał mi palce u nóg.

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

Na jutro mam wpisaną kroplówkę w karcie, dzisiaj ma przyjść moja lekarka do mnie i pogadać z tym durnym ordynatorem. Ale mam nadzieję że najdalej w czwartek będę miała Agatkę przy sobie

vvictoria doczytałam że idziesz do szpitala, powodzenia, żebyście wrócili już w dwójkę jaknajszybciej

Niewiem ile wątku nadrobię bo mi laptop się rozładwouje a w tym szpitalu prąd wyłączyli
Ale to nie chodzi o to, że poród przychodzi po sraczce, tylko, że przychodzi tak samo znienacka jak ona
Trzymam za Was obie Niech już Agatka się zdecyduje na opuszczenie brzuszka

Cytat:
_____

za Karolkę

Stary 2012-08-07, 08:51   #4128
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Wiadomość od anna99302

Pogratulowalam, a na to zapomnialam odpisac
Boli najbardziej na poczatku, moze dzien czy 2, od 3 dnia juz jest ok, mozna normalnie chodzic itd. i zaraz sie zapomina ze byla cesarka
Przynajmniej tak bylo u mnie, a niestety kazdy ma inna odpornosc na bol i inaczej do siebie dochodzi...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 08:54   #4129
wvictoria
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czytam sobie powiedzenia i historyjki z dziećmi. Oto jedna z nich:

Siedziałem niedawno z moim synem w poczekalni u lekarza i ponieważ kolejka była długa rozwiązywaliśmy krzyżówkę. Przeczytałem opis jednego hasła, który brzmiał tak:
"Ozdoba kobiety pod szyją"
A synalek bez zastanowienia na cały głos: Cycki!

A cały wątek tutaj:
http://pytamy.pl/title,jaki-najlepsz...zlticaid=6ef16

Ciekawe kiedy nasze dzieci będą takie rozgadane

Stary 2012-08-07, 08:58   #4130
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Oj cieżko mi się teraz udzielać wciąż za mało czasu, w wolnej chwili od Nadii gdy śpi sprzątam , gotuję itp i na wizaż brakuje mi już czasu mam nadzieję że to się zmieni obiecuję
Mała wczoraj cały dzień płakała i jadła daliśmy jej czopek i dopiero wtedy się uspokoiła. Męczy ją ból brzuszka myślę , że ma kolki plus zaparcia. Karmię ją mlekiem modyfikowanym i ściągam mleko laktatorem , ale mam juz malutko pokarmu dziennie uzbieram tylko 50-70 ml , ale zawsze chociaż troszkę dobrego

Daję małej Infacol na gazy działa , ale brzuszek nadal boli więc wczoraj ostawiliśmy jej:
- cukier który dodawałam do wody do picia
- moje mleko ( mrożę od 3 dni- podejrzewałam ze to moze nietolerancja laktozy)
- zmieniłam mleko z Bebiko na Hipp comfort z prebio i probiotykiem na wzdęcia ---mam nadzieję ze pomoże

a teraz czekam na efekty , mała robi kupkę raz na 24-36 h i widać ze się męczy ,a brzusio robi się twardy , czy któraś z wAs też ma podobne problemy????Muszę pogadać z pediatrą , aby coś nam przepisała na zaparcia, bo nie mogę patrzeć jak się męczy i preży z bólu( chwilami płakałyśmy razem , ech bycie mamą nie jest takie proste)

Dzisiaj popołudniu idziemy na I szczepienie biedulka Poza tym jest słodziutka i najkochańsza

Gratki z rozpoczętych tygodni ciążowych oraz urodzonych dzieciaczków, całuski dla wszystkich
Wiec nie dawaj ani Bebiko (w ogole Bebiko nie ufam ), ani HiPP, tylko jakies dla dzieci z nietolerancja, np. Bebilon HA (tak to bylo? Ten dla dzieci, ktore moga nietolerowac laktozy). Ew. Moglabys sprobowac Bebilon Pepti - najlepiej gdyby ktorys lekarz Ci przepisal - wtedy kupujesz za pol ceny na recepte.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:

Siedziałem niedawno z moim synem w poczekalni u lekarza i ponieważ kolejka była długa rozwiązywaliśmy krzyżówkę. Przeczytałem opis jednego hasła, który brzmiał tak:

A cały wątek tutaj:

fajny dzieciaczek

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

Widziałam, że o chustach pisałyście. Ja kupiłam z NatiBaby tkaną. Ogólnie firma jest polecana. Znajoma nosi w takiej dziecko. Ja póki co tylko na miśku trenowałam wiązania
I jak Ci idzie wiazanie? Latwo sie wprawic?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 09:04   #4131
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Pogratulowalam, a na to zapomnialam odpisac
Boli najbardziej na poczatku, moze dzien czy 2, od 3 dnia juz jest ok, mozna normalnie chodzic itd. i zaraz sie zapomina ze byla cesarka
Przynajmniej tak bylo u mnie, a niestety kazdy ma inna odpornosc na bol i inaczej do siebie dochodzi...
Czyli podobnie jak pisała Soleilka Dziękuję, pocieszę Annę

Stary 2012-08-07, 09:05   #4132
nel_a
Zakorzenienie

słyszałam że nowe bejbe jest na wątku

Zaczynamy 37 tc

ależ mały w nocy szalał w brzuchu, cały czas go czułam

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-08-07 o 09:29
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 09:30   #4133
prince_polo
Zakorzenienie

hejka

kurde ciagle mi brak czasu

gratuluje Anna!!!!!
mnie rana strasznie bolała 3-4 dni. Potem znosnie bylo, ale mnie ogolnie bolała dlugo przez te szpitalne lozka wiecznie.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 09:33   #4134
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka

kurde ciagle mi brak czasu

gratuluje Anna!!!!!
mnie rana strasznie bolała 3-4 dni. Potem znosnie bylo, ale mnie ogolnie bolała dlugo przez te szpitalne lozka wiecznie.....
To strasznie dlugo. Nie dostawalas nic na znieczulenie jak Cie bolalo juz 3 czy 4 dzien?
Mnie najbardziej bolalo jak jeszcze byl opatrunek. Skora sie strasznie naciagala, tak bolalo ze nie moglam wstawac. Po sciagnieciu byla ogromna ulga, od razu od sciagniecia moglam normalnie wstawac, chodzic...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 09:55   #4135
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
To strasznie dlugo. Nie dostawalas nic na znieczulenie jak Cie bolalo juz 3 czy 4 dzien?
Mnie najbardziej bolalo jak jeszcze byl opatrunek. Skora sie strasznie naciagala, tak bolalo ze nie moglam wstawac. Po sciagnieciu byla ogromna ulga, od razu od sciagniecia moglam normalnie wstawac, chodzic...
dostawałam. Ale ja na drugi dzien zaraz zerwałam sie z lozka na chama bo mała nie oddychała bo sie krztusiła wodami i lekarka mi Ją zabrała a ja wyrwałam za nimi do gabinetu bo sie bałam. I naderwałam sobie chyba tzn nadwyrezyłam.... i mysle ze od tego bo z lozka takiego wyskoczyc ktore jest zapadniete to wiesz , wyczyn nie patrzyłam wtedy czy boli czy nie.... dopiero potem ledwo do lozka wrociłam.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 09:57   #4136
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
_____

karolka oby teraz było już z górki!!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Uper ze ma znieczulenie, ja rodzilam bez po 2 nieprzespanych z bolo nocach, jeszcze chwilka i urodzi

W nocy przezylam chwile grozy- maly pijac ulal i zaczal kaszlec, mega sie wystraszylam, teraz spi ale postekuje i kwili
Tego każda z nas boi się najbardziej dobrze, że sobie poradziłaś

Cytat:

A cały wątek tutaj:

Jeszcze będziemy tęsknić pewnie za okresem kiedy nie mówiły. Pamiętam moją siostrzenicę...szybko zaczęła mówić i jeszcze oczu rano nie miała otwartych a już nawijała...

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

Zaczynamy 37 tc

Pogoda się poprawiła (ochłodziło się) to i dzieci dostały werwy. Mój też jest bardziej aktywny niż przez weekend.
za tygodnie

Zmykam do mamy i po prezent na rocznicę
Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne mamusie, wizyty, badania

Stary 2012-08-07, 09:57   #4137
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

Witam się po nieprzespanej nocy - wstawałam na siku 7 razy... Do tego 2 razy na dwójkę... Teraz jestem po śniadanku i jest trochę lepiej.
Wczoraj się goliłam z lusterkiem pod prysznicem (męża nie było i musiałam sobie sama poradzić intymnie) i zauważyłam, że jak kucam to moja p... na wyraźny otwór - okrągły i odbyt mi zaczął trochę wystawać (sorry za dosłowność). Ciekawe czy to dlatego, że mała jest tak nisko? W ogóle chodzenie sprawia mi ból - kłucie w p... W nocy nie mogłam ruszyć nogami ani się przekręcić - tak bolało...
Dziś wizyta u gina . Ciekawe czego nowego się dowiem.

Cytat:

No to trzymamy kciuki!
Cytat:

Cytat:
Póki co, cieszymy się sobą a w czwartek mamy 4 rocznicę ślubu i byłoby miło jakby nam niespodzianka wyskoczyła
Życzę Wam, żeby rozwiązanie nastąpiło w czwartek!

Cytat:
za pobyt w szpitalu - żebyś wróciła z dzieciaczkiem!!!

Cytat:

Wiadomość od anna99302

Super wiadomość! Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

Kochana dalej trzymam za Was

Cytat:
Zaczynamy 37 tc
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:01   #4138
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Dziecko za to mu da
dowie się w odpowiednim momencie.....
Cytat:
Hejka,

U mnie to samo! Brak upałów
Cytat:

Zaczynamy 37 tc

Gratuluje kolejnego tygodnia
Stary 2012-08-07, 10:01   #4139
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dostawałam. Ale ja na drugi dzien zaraz zerwałam sie z lozka na chama bo mała nie oddychała bo sie krztusiła wodami i lekarka mi Ją zabrała a ja wyrwałam za nimi do gabinetu bo sie bałam. I naderwałam sobie chyba tzn nadwyrezyłam.... i mysle ze od tego bo z lozka takiego wyskoczyc ktore jest zapadniete to wiesz , wyczyn nie patrzyłam wtedy czy boli czy nie.... dopiero potem ledwo do lozka wrociłam.
No to faktycznie... I do tego musialas sie najesc strachu

Ja na poczatku jak mialam wstawac np. do toalety, to zajmowalo mi sporo czasu, ale jak tylko mi dzeicko zaplakalo, to zapominalam o bolu i podnosilam sie w doslownie w pare sekund

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 10:02   #4140
eninka84
Zadomowienie

I gratulacje dla Anny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości