|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
AnnaKarolka Gratulacje!
|
|
|
|
#4202 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dziękuję za trzymanie za mnie ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za kciuki. Cytat:
Bo przegapisz... ![]() Ja już na oddziale - tym razem leżę na położniczym, a nie na patologii ciąży Lekarz mnie wybadał i zlecił całą furę badań. Ale że ja dziś nie przyszłam na czczo (o 5 się obudziłam do tego skurczu i byłam taka głodna, że myślałam, że oszaleję) to większość będę miała robioną jutro. Dziś mi tylko pobrali wymaz z pochwy.Podłączyli mnie do ktg i okazało się że mam skurcze co mnie bardzo zdziwiło bo w ogóle ich nie czuję. Może te skurcze nie jakieś bardzo mocne no ale są... Poza tym jest dobrze - jestem na sali 2osobowej (ze mną dziewczyna z terminem na dziś), jest tv i internet - właściwie jak w domu ![]() Wracam do nadrabiania co tam naskrobałyście
|
|||
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co moge zrobic zeby TZ mogl sam po porodzie wszystko zalatwic? Chodzi o zgloszenie dziecka w urzedzie. Nie jestesmy po slubie.
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!wg mnie dosyć łatwo, zobaczymy jak z dzieckiem będzie ![]() ostatnio już nie wiązałam bo mi bardzo brzuch przeszkadza ![]() Cytat:
za tygCytat:
Gratulacje !!A u mnie nadal cisza i spokój
|
|||
|
|
|
#4206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z książki jeszcze 2 rzeczy mnie uderzyły tzn autorka pisze że trzeba myć sutki po każdym karmieniu żeby resztki pokarmu nie zalegały bo będzie to pożywka dla bakterii, a wszyscy mówią i piszą że nie ma takiej potrzeby a wręcz nawet żeby smarować sutki po karmieniu swoim pokarmem a druga rzecz to że to co jemy nie ma wpływu na pokarm a ja wyraźnie widziałam reakcje wzdęciową na niektóre rzeczy które zjadłam, może większość dzieci nie ma takiego problemu, mój niestety reaguje książki jeszcze nie skończyłam więc może więcej rzeczy mnie nie przekona |
||
|
|
|
#4207 |
|
Branzoletka
|
Cześć dziewczyny. Nie piszę ale jestem z wami na bieżąco dniami, bo posty produkujecie zbyt szybko
![]() Psychicznie też ledwo ciągnę, tż spanikowany na maksa i nie potrafi mnie wesprzeć, wręcz wyżywa się na mnie od czasu do czasu i gdyby nie relanium chyba dawno wyskoczyłabym z okna ![]() Przepraszam za te głupie słowa ale już nie mogę i przepraszam, że tak tylko o sobie ale dziś od wczoraj panikuje czy zdążę, bo w nocy jakby się zaczęło ale zasnęłam po lekach(wzięłam wcześniej, bo po zwiedzaniu szpitala i nieciekawych faktów nie umiałam zasnąć a musiałam dzisiaj być na nogach, bo mam/miałam jeszcze kupe rzeczy do zrobienia).Czuje, że urodzę lada moment/dzień, dam znać Mam nadzieję tylko, że dam radę z opieką nad maluszkiem i dam mu tyle miłości żeby nie odczuł, że jest mi ciężko, bo kocham go już tak strasznie, że zabiłabym dla niego. Rozpisałam się ale chciałam żebyście wiedziały, że żyję, no i witam się w 39tyg. Btw piękne te wasze maluszki Temat laktacyjny mnie przeraża a płaczące i marudzące maluszki lekko też nie mają w te upały, może dlatego tak męczą i siebie i mamy Trzymam za nas wszystkie kciuki
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4209 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Nadii ![]() Cytat:
Cytat:
Jak trzeba to jeszcze kawy się napiję
|
|||
|
|
|
#4210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co czujesz teraz z porzadkami, remontem itd. bo mam to samo ![]() Jeszcze nawet nie zaczelam wszystkiego wsadzac do szafek tak jak trzeba. Zreszta.. Jeszcze nie ulozylismy wszystkich mebli, nie mowiac o gotowych ciuszkach ![]() Ale bedzie dobrze! Nie stresuj sie, wierze ze zdarzysz ze wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Za wiele opinii slyszalam od kobiet - najpierw zachwycone, co to za super ksiazka, a z czasem kazda sie w glowe pukala ![]() Ja tez ja mialam (w wersji ebook), dostalam od jednej wizazowej mamy, W sumie nawet nie przeczytalam calej, bo lapalam sie za glowe... Nie przekonuje mnie taka "treserka". Zaklinaczka dzieci ![]() Poza tym z tego co widze wszystkie sobie tutaj super radzicie i watpie ze kazda z Was sie stosuje do rad z tej ksiazki. Wierze ze mi tez sie uda bez pomocy literatury. Stawiam na instynkt. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
#4211 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie zamierzam brać. Teraz to wolałabym żeby mi coś raczej rozkręciło akcję, a nie ją stopowało ![]() Cytat:
![]() A żyrandol bardzo fajny ![]() Cytat:
Zatrzymuje ewentualne skurcze ![]() Cytat:
![]() To jest co prawda link do strony mojego urzędu ale może Ci się przyda ![]() https://www.wrotamalopolski.pl/root_...noworodka_.htm |
||||
|
|
|
#4212 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby miały wpływ na szyjkę!Cytat:
Warunki w szpitalu masz do pozazdroszczenia! ![]() Cytat:
. Życzę szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu i znacznej poprawy samopoczucia! |
|||
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie skurczy, tego samego dnia co urodziłam, byłam na ktg i mimo, że skurcze były co 10 min, to wcale ich nie czułam. Dopiero te co 2 minuty dały mi w kość. Także ciesz się, że dla Ciebie są nieodczuwalne ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za kolejny tydzień
|
|
|
|
|
#4216 | |
|
Branzoletka
|
Cytat:
Nie powinno tak być jednak, bo to nas dużo stresu kosztuje i napięcia tworzy w związku no ale czasem się tak życie układa i nie ma rady jakoś to trzeba ogarnąć. Kurcze ja musiałam się sprężyć z praniem ciuszków, bo się wczoraj dowiedziałam że przed cc kładą na tydz. do szpitala więc jak nie urodzę wcześniej, to pewnie teraz w czwartek już tam wyląduje. Oki ide szyć dalej baldachim dla małego na łóżeczko, dobrze, że dzisiaj upału nie ma, bo wczoraj to już było apogeum i przegięcie
|
|
|
#4217 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://www.pzu.pl/produkty/indywidualna-opieka-medyczna Najlepiej jak któreś z rodziców jest ubezpieczone, wówczas maluszka się do niego przypisuje. Cytat:
Ja już w domu z nogami jak bańki, Wybrałam się na cmentarz do taty i poślizgnęłam i mało nie wylądowałam na ziemi. I najprawdopodobniej skręciłam nogę. I to jeszcze tę bardziej spuchniętą. Teraz to już jest koszmar... Wstyd mi wychodzić na miasto tak wyglądam Do tego nie udało mi się kupić prezentu, dzień do du..! |
|||
|
|
|
#4218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obym z tymi bólami miała podobnie jak Ty |
|
|
|
|
#4219 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas potrzebne były dowody osobiste i mój odpis aktu urodzenia. Formalnie oświadczenie składa się przed kierownikiem USC, więc upewnij się, czy ta osoba będzie w tym czasie w urzędzie i czy nie musisz dostarczyć jeszcze jakiś dokumentów. |
|
|
|
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też nie wierze we wszystko co tam piszą ale wiele rzeczy do mnie przemawia, tak jak pisałam jeszcze nie przeczytałam całej więc zdania jeszcze nie mam |
|
|
|
|
#4222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Parę dni i Młody będzie z nami. Warte jest to każdego poświęcenia Marzy mi się, ze go przytulam, głaskam... echhh żeby już był TEN dzień ![]()
|
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zobaczyłam, że już wszystkie mamusie sierpniowe donosiły swoje maluszki!
![]() Gratuluję dziewczyny! ![]() Nela - Tobie też dużo nie brakuje.
|
|
|
|
#4224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też się zastanawiam jak to wszystko po narodzinach Bejbiuszka się ułoży. Chyba przede wszystkim jest to strach przed nieznanym. Nie mam doświadczenia w opiece nad malutkimi dziećmi, a dodatkowo zastanawiam się czy psychicznie to udźwignę. Boję się za całą naszą trójkę. Tż niby mnie nie opuszcza i wspiera, oboje bardzo chcieliśmy naszego Maluszka, ale teraz mam takie dni, że zastanawiam się☠czy nie porwaliśmy się z motyką na słońce Kiedy decydowaliśmy się na dziecko byłam na 100% pewna, że obydwoje do tego dojrzeliśmy i kochamy się tak mocno, że damy radę wszystkim przeciwnościom losu. A dzisiaj...nie wiem czy to wpływ hormonów, czy o co tutaj chodzi, ale już nie jestem tego taka pewna, że mój Tż wciąż tak samo mocno jak ja czeka na narodziny naszego Synka. Tak na prawdę nie mam podstaw, żeby wątpić w jego zaangażowanie i miłość do nas...ale mimo wszystko ogarnia mnie jakiś niepokój. Sytuacja materialna od chwili naszego zajścia w ciążę też się nieco pogorszyła...nie spodziewaliśmy się tego ani nie mieliśmy na to wpływu. Ale to jest życie...nie będzie zawsze kolorowo. Mam ogromną nadzieję, że po porodzie przestanę rozmyślać o mankamentach naszego związku, życia... bo po części to od nadmiaru czasu chyba wymyślam że mogłoby być idealniej. A prawda jest taka, że głodem nie przymieramy, mój chłop jest zawsze wtedy kiedy go potrzebuję, potrafi mnie przytulić i dać wsparcie a czasem kopa w 4 litery, żebym się ogarnęła... NO I WŁAŚNIE TERAZ CHYBA TAKI KOP BY MI SIĘ PRZYDAŁ ![]() Branzoletka wiem, że twarda z Ciebie kobieta! Trzymam kciuki, żeby się wszystko wyprostowało.
|
|
|
#4225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Branzoletka - wytrwałości życzę. Może po remoncie i po porodzie wszystko się ułoży.
Skorpionku - z nogą zgłoś sie do lekarza, a nie na wizaż! ![]() Wiktoria - powodzenia! W tym miesiącu urodzisz!
|
|
|
|
#4228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Uważaj na siebie i sprawdź ewentualne skręcenie u lekarza. Nie ma żartów... Prezentem się nie przejmuj - niedługo urodzisz najpiękniejszy prezent świata ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4230 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z nogą poczekam bo i tak nie jestem pewna czy lekarz cokolwiek poradzi... Baniaki takie, że chyba nawet nie będzie umiał powiedzieć czy to uraz czy zatrzymanie wody i urok ciąży. Ale dziękuję za kopa A co do uznania ojcostwa. Nie jestem w ogóle w temacie ale zastanawia mnie jedna rzecz - jak to jest, że jak się jest małżeństwem to automatycznie uznają męża za ojca? Przecież wcale tak być nie musi ![]() Prawo dla mnie zawsze będzie zagadką ![]() wiktoria trzymam kciuki i zazdroszczę, ale w pozytywnym sensie Ja się już na nic nie nastawiam. Ja tylko chcę urodzić. ![]() Brzuch czasami boli, czasami twardnieje. Wczoraj rozwolnienie dziś mdłości. Od kilkunastu dni opuchlizna. Ciekawe co jeszcze??
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

. Ciekawe czego nowego się dowiem.
za pobyt w szpitalu - żebyś wróciła z dzieciaczkiem!!!

Bo przegapisz... 
co mnie bardzo zdziwiło bo w ogóle ich nie czuję. Może te skurcze nie jakieś bardzo mocne no ale są... 

i co,niby mam go wtedy budzić bo po jedzonku powinna nastąpić aktywność???bez sensu

i przepraszam, że tak tylko o sobie ale dziś od wczoraj panikuje czy zdążę, bo w nocy jakby się zaczęło ale zasnęłam po lekach(wzięłam wcześniej, bo po zwiedzaniu szpitala i nieciekawych faktów nie umiałam zasnąć a musiałam dzisiaj być na nogach, bo mam/miałam jeszcze kupe rzeczy do zrobienia).
Mam nadzieję tylko, że dam radę z opieką nad maluszkiem i dam mu tyle miłości żeby nie odczuł, że jest mi ciężko, bo kocham go już tak strasznie, że zabiłabym dla niego.
a płaczące i marudzące maluszki lekko też nie mają w te upały, może dlatego tak męczą i siebie i mamy

klaski :
, ale mam wrażenie, że od ciąży dzielą mnie lata świetlne. A dokładniej od dolegliwości ciążowych.