|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini!
I co? Przegraliśmy?
![]() Monia, myślisz, że jeszcze trwa? Moja mama zaczęła przechodzić menopauzę już parę lat temu
|
|
#1772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje szkolne nie nadawały się do pracy bo były zachlapane substancjami, których nie dało się usunąć, szkoda kasy.Nie nadaję się bo nie wyobrażam sobie siebie w innym mieście, z dala od rodziny Ja na BU nie buszuję |
||
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jakas maniaczka naturalnej pielegnacji nie jestem, ale mam strasznie suche koncowki. Nie sa rozdwojone, ale sa jakies przesuszone i chce je uratowac olejowaniem
To cos da?
|
|
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kurde, a ja wiecznie zapominam sobie kupić masło shea, a teraz ani nie mam pieniędzy (tzn. mam, ale mam też 300 rzeczy, które chcę/potrzebuję kupić i muszę się zastanowić co mi potrzebne najbardziej Monia, z jednej strony rozumiem, bo uwielbiam swoje miasto (choć chciałabym mieszkać w innej części), ale chętnie bym pomieszkała w kilku innych miejscach na jakiś czas (w Polsce i za granicą). To by była ciężka decyzja dla mnie, emigracja by miała tyle samo plusów i minusów .---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
. Aczkolwiek najlepiej by było jak najwięcej podciąć i pielęgnować te zdrowe - wiadomo łatwiej zapobiegać niż leczyć Edit: A jeszcze a propos tej naturalnej pielęgnacji itd. Ja np. przestałam się stosować to takiego 100% CG, bo moim włosom nie służyło mycie odżywką. Używam szamponów bez SLS, bo to mi bardzo służy A np. w pielęgnacji twarzy brakuje mi takiego zestawu idealnego, cały czas staram się go skompletować. Bo ja lubię mieć swoje sprawdzone produkty, nie przepadam za eksperymentami albo posiadaniem 10 kremów naraz. No ale niestety narazie wciąż szukam ...
XOXO Edytowane przez winyl Czas edycji: 2012-08-06 o 15:29 |
||
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam ten sam problem z pielegnacja twarzy:/ W sumie to uzywam tego, co mi wpadnie w rece i nie jest jakiejs podejrzanej firmy. Chyba musze sie doszkolic w tej kwestii. Ale wiecie co? Jakos mi szkoda kasy na ekstra krem z filtrem apteczny :P Uzywam balsamu do opalania DAX cosmetics i dziala identycznie :P
Moze Ewelka poleci jakis krem
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Wkleję menu na dzisiaj, ale jest średnie
![]() I. grahamka z serem, polędwicą i pomidorem + kawa z mlekiem II. dwa krokiety z mięsem kawa z mlekiem III. szklanka barszczu czerwonego IV. koktajl jog. nat.+banan (będzie wieczorem) no i w międzyczasie jakaś zielona herbata albo pokrzywa wpadnie...
|
|
#1777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie mam w ogole rozdwojonych koncowek a kiedys to mi nawet koncowki sie kruszyly, takze oleje sie sprawdza niestety tez nie mam swojego sprawdzonego zestawu do twarzy . Teraz mam plyn micelarny z AA, tonik chyba z fitomedu, hydrolaty z BU, krem humektan bo wszystko mnie zapycha, i ruszylam z kwasami effaclar duo. I licze na dermatologa bo sobie z cera nie radze odkad wrocilam z wakacji.
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelka ja teraz muszę dopieścić moje kręciołki
Szwagra brat jest w posiadaniu aparatu więc d.upa ze zdjęciami ![]() A najlepsze dla moich włosów są odżywka+parę kropel rycyny+ parę kropel płynnej gliceryny pozostawić na 15min. i spłukać A co do twarzy... U mnie sprawdza się Iwostin Sensitia żel do mycia, peeling dwa razy w tyg. i krem do twarzy oliwkowy Ziai (kremu używam tylko na noc)
and this is crazy! But here's my indeks so trójka maybe. Edytowane przez psyhe666 Czas edycji: 2012-08-06 o 15:58 |
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
A maseczki robicie?
Ja lubię wszelkie glinki Zieloną najbardziej.
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
zycia sobie bez zielonej nie wyobrazam! testuje rozne, czerwona, biala, zolta. Wole z apteki kupic proszek niż gotowe. No i algi
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, ze nie mam zielonej w domu, juz mi sie nie chce isc do drogerii. A ile kosztuje proszek? I starcza Ci go na dlugo? Saszetka z gotowa glinka kosztuje okolo 5zl.
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam wrażenie, że maseczki nic mi nie dają
i nie lubię ich używać.
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co na 3-4 razy starcza
|
|
#1784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie mierzyłam ciśnienia w przeciągu ostatniego miesiąca. Wczoraj bylismy z tzem na shoppingu, i co, kupiliśmy kilka rzeczy, nagle stop; bo mi się chce straszni spać zasnęłam już w samochodzie w czwartek idę na badania. Ciśnienia napewno też sobie zmierzę, hm, całkiem możliwe, że to od tego, może z wiekiem robię się bardziej czuła na spadki ciśnienia? co do wózków - ![]() Cytat:
ale było ekstra, mieszkanie ogromne, piękne, nowe, świetnie urządzone, także było jakoś tak fajnie, nikt sobie nawzajem nie przeszkadzał niestety nie wytrzymałyśmy tam długo, ale nie ze względu na warunki, a odległość do centrum . teraz raczej nie zdecydowałabym się na pokój dzielony, choćby z tzem Cytat:
![]() Ostatnio moim numerem jeden jest olej jaśminowy. A możesz podać nazwę jakiegoś szamponu? jeezu ja wczoraj szukałam szamponu o przyzwoitym składzie, ale wśród tych naszych, drogeryjnych, panie patrzyły na mnie jak na dziwoląga, bo dotykałam każdego szamponu i zamiast sprawdzania zapachu, czytałam składy . ![]() Nie znalazłam nic kupiłam jakąś ziaję mam nadzieję, ze niedługo znajdę jakiś super szampon babydream już mi nie służy
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę używać maseczek, olejków w ramach demakijażu i kremów na dzień, bo mnie każdy zapycha i mam takie podskórne górki i buzia mi się świeci bardziej niż zwykle Kupiłam sobie matujący Vichy, ale średnio mi pasuje Ewelka poleć coś ![]() Bania przeraża mnie godzina Twoich postów na wizażu ![]() Musisz iść do lekarza... Rozumiem wieczorem paść jak kawka, ale żeby w aucie zasypiać po zakupach? Z tego co czytałam Twoje posty to nigdy nie zauważyłam, żebyś pisała, że takie sytuacje miały miejsce........ Baaaaa ja nawet nie przypominam sobie żebyś pisała, że jesteś zmęczona Może masz niedobór żelaza w organizmie? Mama kiedyś mi mówiła, że jej przyjaciółki córka zawsze była mega aktywna, a jakiś czas później nie miała na nic siły, chodziła ospała no i zrobiła badanie krwi i okazało się, że ma bardzo mało żelaza w organizmie i to było przyczyna takiego samopoczucia....
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to też zawsze zagadka co ona robi
![]() psyhe, a co maja maseczki do przetłuszczania?? ja lubie glinki, naprawde fajnie oczyszczaja, oczywiscie efekt chwilowy ale warto krem to latem tylko humektan, jest tak lekki, nawilza minimalnie tyle żeby skóra nie była ściągnięta. Nienawidze kremow do twarzy, mogłabym bez nich zyc, ale nakładam bo z czasem skore mam strasznie odwodniona. Lubie jeszcze krem ziaja calma nawilzajacy. Jest lekki, na podraznienia, siegam po niego latem. I wiecej kremow nie znam ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Ja z kolei znow musze isc do gina, mam tak bolesne miesiaczki ze nie daje rady. A zdrowa jestem, wszystkie badania ok. Mama mnie namawia na tabletki anty ale to bez sensu prawda?? nie potrzebuje ich. Przynajmniej narazie
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelka, kremy na dzień mają dużo do przetłuszczania, a maseczki do wysypu jakichś syfków i do uczuleń itp... :P
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Psyche jak sobie radzisz bez kremu na dzień?:P
Ja muszę rano nałożyć jakiś lekki krem, który szybko się wchłonie, chociażby pod makijaż, nie wyobrażam sobie miziania się fluidem bez kremu pod spodem
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, jakoś daję radę
Nastąpił przełom w moim życiu Zaczęłam używać od soboty różnych przyspieszaczy porostu włosów i ścinam i trwałą i farbę
|
|
#1790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bez SLSów są jeszcze w bodyshopie, ja miałam tylko jeden z tego sklepu z serii rainforrest i jest fajny, dobry, ale plącze mi włosy, nie wiem jak inne. Natomiast mają bardzo fajną serię odżywek i maseł do włosów , one mają nawet na opakowaniu napisane, że bez silikonów, slsów itd, chyba wszystkie są z tej leśnej kolekcji, ale jest spory wybór. Poza tym, że drogie to naprawdę dobre . Ale jak tylko rossmann się opamięta to wracam do alterry .---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Z tym żelazem to bardzo prawdopodobne, przy brakach rzeczywiście człowiek jest taki ospały bez siły i bez życia, a baaaaardzo dużo ludzi ma niedobór ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
. Ja myślę, że już Ci gin doradzi. Tabletki anty też wiele dziewczyn bierze na skórę, czy właśnie bolesne miesiączki, więc może tak będzie najłatwiej .
|
|
#1791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- kaaaaaaaaawy
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, ale kawa wyplukuje magnez, a nie zelazo
Niedobory zelaza to sa zazwyczaj, gdy sie je malo miesa, chleba razowego, jajek itp. Moze Bania przyjrzyj sie swojej diecie? Ja kiedys robilam sobie kuracje zelazowe na recepte, a wystarczylo zmienic diete na zdrowa i pelnowartosciowa i od lat juz nie mam problemu. Moja siostra odzywia sie byle jak, duzo ☠☠☠☠☠☠☠ typu jogurty, wafle ryzowe, kaszka manna z biedronki i zawsze ma zelazo ponizej normy
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-08-07 o 14:12 |
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelka jeszcze nie teraz
Póki co nie mam co ciąć
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
co masz na porost?? nigdy nie bylam w tym systematyczna i juz od roku mam buteleczke jantara
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewelka, a wiesz, że ja zaczęłam ostatnio używać jantara? Jak mi się przypomni .
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, beznadziejnie sie odzywiam ostatnio. Ta ostatnio. Z miesiac przed chwila zjadlam sniadanie.
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelka, piątka ja też właśnie wszamałam śniadanie
Bo rano tylko szklanka mleka, co zarówno mama jak i tż nie uważają za śniadanie
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mleko to jeszcze moze 0,5 % co
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to teraz 2 parówki, 2 kromeczki chleba z serem i 2 ogórki kiszone Strasznie mało jemy z tż, rodzice cały czas chcą nam dawać jedzenie,a my tego nawet nie zjadamy, więc wykręcam się jak mogę. Pojutrze tż idzie do pracy, ma tam obiady, więc w ogóle będzie mało szło ![]() Zaoszczędzimy na alkohol |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

Moje szkolne nie nadawały się do pracy bo były zachlapane substancjami, których nie dało się usunąć, szkoda kasy.

. Teraz mam plyn micelarny z AA, tonik chyba z fitomedu, hydrolaty z BU, krem humektan bo wszystko mnie zapycha, i ruszylam z kwasami effaclar duo. I licze na dermatologa bo sobie z cera nie radze odkad wrocilam z wakacji.

Szkoda, ze nie mam zielonej w domu, juz mi sie nie chce isc do drogerii. A ile kosztuje proszek? I starcza Ci go na dlugo? Saszetka z gotowa glinka kosztuje okolo 5zl.

niestety nie wytrzymałyśmy tam długo, ale nie ze względu na warunki, a odległość do centrum .
kupiłam jakąś ziaję
babydream już mi nie służy