|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
Nie ma nic gorszego niż takie oczekiwanie... i liczenie... i znowu czekanie bo ucichło...I obyś jak najszybciej urodziła |
|
|
|
|
#4232 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak ze wszystkim, nie ma co sie slepo stosowac do kazdej rady. To nic dobrego nie przynosi. Ale instynkt tez musi dzialac ![]() Cytat:
Szczerze? Zaluje, ze zostawilismy to na koniec. Wyprawki nie zaluje, bo w ostatnich tygodniach kupilam wszystko i nie uwazam ze to za pozno, a zauwazylam, ze TZ beze mnie tez by sobie super poradzil. Gorzej z tym remontem, prasowaniem ciuszkow... Nie dosc ze mnie wszystko boli to jeszcze sie poce jak szczur przy zelazku ![]() Pierwsze slysze, zeby przed CC kladli az na tydzien Trzymaj sie, niech Ci tam szybko czas zleci...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zwlaszcza ze z pierwszym czasami szlam na latwizne, tj. uspokajalam go np. dzwiekami suszarki czy deszczem, nie wiem jak bym sobie teraz poradzila. Tak samo jak pierwszego nie karmilam piersia, a teraz sie nastawilam, ze musze i koniec, chocbym z lozka nie wychodzila i miala dziecko non stop przy piersi, to w koncu sie siebie nauczymy i bede karmic... Ech, przeraza mnie to czasami. Cytat:
![]() Tez mnie to dziwi. Kiedys w wiadomosciach czytalam, jak kobieta zostawila meza dla kochanka. W trakcie trwania malzenstwa zaszla w ciaze z tamtym, rozwiodla sie z mezem i urodzila dziecko. W urzedzie nie chcieli uznac tego kochanka - czyli pozniej obecnego partnera, jako ojca dziecka, bo od konca jej malzenstwa do urodzenia dziecka nie minelo iles tam czasu i wyszlo na to, ze to niby ten maz musi byc ojcem. Czasami mi sie wydaje, ze oni chca wszystko jak najbardziej skomplikowac ![]() W pewnym sensie rozumiem, ze facet/narzeczony nie moze sam zalatwic wszystkiego w urzedzie, bo teoretycznie kazdy facet, kolega moglby pojsc do urzedu, powiedziec "to moje dziecko" i zalatwic wszystko, ale wydaje mi sie, ze w szpitalu powinni dawac jakis dokument z pieczatka, zeby ojciec dziecka, ktory nie jest mezem mogl sam wszystko zalatwic...
Uwielbiam moje życie po zmianach. Przeszłości nie zmienię, ale muszę pracować na lepszą przyszłość Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa Nasze Drugie Dziecko ![]() Edytowane przez Paula SHIN Czas edycji: 2012-08-07 o 15:16 |
|||||||
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane!
Ogromne gratulacje dla Karolki i Anny i buziaki dla maluchów! Oczywiście i Ciekawe co u Chmielinki i Pauli? My po dzisiejszej wizycie wiemy tyle, że mała waży 3200 i jest ułożona do wyjścia ale główkę ma jeszcze wysoko a wód jest sporo. Oczywiście ktg nie wykazało żadnych skurczy... Następna wizyta za tydzień a potem w pn na oddziale jeśli do tego czasu nie urodzę. |
|
|
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
wiktoria nie będę dziękować żeby nie zapeszać.
A z ciekawostek - umówiłam się z mamą koło piekarni. Ona była szybciej. Wyszła ze sklepu, obrzuciła mnie obojętnym wzrokiem i poszła dalej... Musiałam za nią wołać!! Nie poznała mnie!! Wyobraźcie sobie zatem jaka jestem popuchnięta ![]() Dziś mam załamkę
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie martw sie, wiele z nas to przechodzi. Wszystkie kiepsko sie czujemy i wygladamy...
|
|
#4236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kończę obiad bo zaraz przyjdzie mój mąż... I będzie pełne zdziwienie, że jest tylko zupa
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłać ją do okulisty, a Ty się nie zamartwiaj. Jeszcze parę dni i Młody będzie z Wami, a za kilka tygodni wrócisz do ciuchów sprzed ciąży
|
|
|
|
|
#4238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tak jak my wszystkie tutaja i suszarka wcale nie jest pójściem na łatwiznę:P |
||
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Super, bardzo dziękuję. A wiesz kiedy trzeba podreptać do Zusu po te 4 tygodnie?
|
|
|
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy mi bedzie latwiej... Na pewno od poczatku wygodniej, jesli chodzi o zmiane pieluch czy ubieranie albo kapanie. Ale tak patrzac ogolnie - troche sie boje. Oby tylko bylo dobrze... Za pierwszym razem mialam dobre nastawienie do karmienia, ale szpital mnie odstraszyl, przez co jeszcze bardziej sie boje i nie wiem co robic.
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale czy tak samo się prosi ZUS???
|
|
|
|
|
#4243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Rano zajrzałam na chwilę i widziałam, że mamy nowe dzieciaczki Pogoda przepiękna, byliśmy w ogrodzie botanicznym-wykorzystujemy ostatni wolny dzień męża przed powrotem do pracy... teraz wolne będzie miał w niedzielę dopiero. Mama nas rozpieszcza-gotuje takie pyszności, że chyba jeszcze długo nie zrzucę nadprogramowych kilogramów ![]() Dziś gotujemy w slow cookerze Kawał szynki wieprzowej-już się prawie 5h robi, zapachy było czuć jak tylko weszliśmy do budynku![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I też obiecuję zaglądać na oba Jakby co, to ten drugi wątek też mogę założyć
|
|||
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
ooo hanjah wlasnie na Ciebie czekalam
![]() Mam pytanie - pralas od razu ciuszki dzieci razem? Nie wiem jak do tego podejsc, bo Michala ciuchy piore z naszymi, w normalnym plynie i proszku, ale w sumie wygodnie by bylo ich ciuchy juz wrzucac razem, bez problemu da sie zapelnic 2 pralki, jedno ich pranie, jedno nasze... Tylko zastanawia mnie na ile to ma sens...
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny bobasek z nami ![]() Paulaaa23: O 11:25 urodziłam Adasia 3300g i 56 cm. A teraz boli mnie tyłek... Mały jest wielkim żarłokiem ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Idziemy na spacer, później do mojej mamy, więc nadrobię Was wieczorem
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4248 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() my dzis o 8.00 skonczylismy miesiac i mam juz w domku niemowlaka ..jej jak to zlecialo ...kurcze teraz ja mam chyba problem z pokarmem..bo niunia nie wytrzymuje w nocy dluzej niz 4h...a w dzien czasem i co 2,5h musze ja karmic...mam nadzieje, ze to minie....Zastanawia mnie ile ml mleka po odciągnięciu mala powinna zjesc??Cytat:
.To juz niedlugo kochana![]() Cytat:
Cytat:
ANNA Tobie rowniez kochana!!
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#4249 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4250 |
|
Raczkowanie
|
No to dzisiaj mamy owocny dzień
Aż miło! Paulaaa gratulacje
|
|
#4251 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic się nie bój, samo przyjdzie a jak nawet znowu Ci się nie uda karmić to przecież nie koniec świata!---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Cytat:
ale mój bąk dzisiaj śpi, już zapomniałam że tak umie ![]() miałam dziś prasować to siedzę na kompie, tak mi się nie chce eh Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-08-07 o 16:34 |
|||
|
|
|
#4252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciuszki dziecięce w ogóle piorę osobno-zwykle w ciągu 3-4 dni zbiera mi się cały wsad ![]() Najpierw prałam tak tylko rzeczy Dorotki, teraz dorzucam rzeczy Marysi. Od początku piorę w płynie Persil, do tego delikatny płyn do płukania. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiem, ze przez to tez malemu bylo ciezej zlapac.Zgadzam sie z tymi watkami. Juz lepiej poczekac mam podobnie z prasowaniem, ale jakos zbieram w sobie sily... Moj tez wlasnie spi, jak nigdy
|
|
#4255 | |||
|
Zakorzenienie
|
wymiękam, nakarmiłam małą o 14.30, zaraz potem usnęła to zebrałam się na krótki spacer. W wózku już oczy jak pięć złoty, pod koniec na chwilę przysnęła. Wróciłyśmy do domu, godzina 15.30 a Luśka znowu drze się o jedzenie
I tak dzisiaj cały dzień je co godzinę - półtorej, a w międzyczasie rozrabia. Błagam, powiedzcie mi, że to minieCytat:
![]() Cytat:
![]() dla mnie to co piszesz jest zupełnie normalne, u nas tak właśnie wygląda schemat karmienia, mała w nocy budzi się na jedzenie co 3 do 5 godzin, w dzień co 2-3 godziny Cytat:
![]() Branzoletko tulę mocno i mam nadzieję, że jednak z tż-tem sobie wszystko poukładacie jak należy
|
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz znowu karmienie jak wcześniej co 2 -3 h jest czas spania i czas aktywności no i dziecko znowu spokojne i kochane![]() edit: zapomniałam dodać że wczoraj zanotowaliśmy pierwszą łezkę i pierwszy świadomy uśmiech, starszego synka nim obdarzył i bardzo się cieszę że właśnie jego, niech miłość braterska kwitnie ![]() ja miałam na myśli to żeby ten skończyć i nie zakładać 16 części tylko już na odchowalni dla wszystkich, zaraz wszystkie będziemy tylko o dzieciach gadać Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-08-07 o 16:52 |
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co zapakowałam małą w leżaczek, pobujałam, włączyłam wibracje i zaczęła przysypiać. Ciekawe na jak długo ![]() Gratki łezki i uśmiechu My łezki mamy od dawna, a na uśmiech wciąż czekam
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
W końcu zapowiadają ochłodzenie
mam nadzieję, że upały się już skończą. Mi te 20 stopni ciepła wystarcza Zaraz zbieram się na imieniny do mamy. Pewnie będzie dużo pysznych rzeczy do jedzenia, a ja zamierzam jeszcze sobie pozwolić na jedzeniowe szaleństwo
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no oby takie upały jak wczoraj już nie wróciły, bo to już koszmar był. Ja rozumiem, że jest lato, ale to przecież nie tropiki
|
|
#4260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

Brzuch czasami boli, czasami twardnieje. Wczoraj rozwolnienie dziś mdłości. Od kilkunastu dni opuchlizna. Ciekawe co jeszcze??
Nie ma nic gorszego niż takie oczekiwanie... i liczenie... i znowu czekanie bo ucichło...

Nie powinno tak być jednak, bo to nas dużo stresu kosztuje i napięcia tworzy w związku no ale czasem się tak życie układa i nie ma rady jakoś to trzeba ogarnąć. Kurcze ja musiałam się sprężyć z praniem ciuszków, bo się wczoraj dowiedziałam że przed cc kładą na tydz. do szpitala więc jak nie urodzę wcześniej, to pewnie teraz w czwartek już tam wyląduje. 
Trzymaj sie, niech Ci tam szybko czas zleci...
i
Nie poznała mnie!! Wyobraźcie sobie zatem jaka jestem popuchnięta

i przepraszam, że tak tylko o sobie ale dziś od wczoraj panikuje czy zdążę, bo w nocy jakby się zaczęło ale zasnęłam po lekach(wzięłam wcześniej, bo po zwiedzaniu szpitala i nieciekawych faktów nie umiałam zasnąć a musiałam dzisiaj być na nogach, bo mam/miałam jeszcze kupe rzeczy do zrobienia).
a płaczące i marudzące maluszki lekko też nie mają w te upały, może dlatego tak męczą i siebie i mamy Trzymam za nas wszystkie kciuki
I tak dzisiaj cały dzień je co godzinę - półtorej, a w międzyczasie rozrabia. Błagam, powiedzcie mi, że to minie