Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 15:10   #4231
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Donoszone i uparte
Z nogą poczekam bo i tak nie jestem pewna czy lekarz cokolwiek poradzi... Baniaki takie, że chyba nawet nie będzie umiał powiedzieć czy to uraz czy zatrzymanie wody i urok ciąży. Ale dziękuję za kopa
A co do uznania ojcostwa. Nie jestem w ogóle w temacie ale zastanawia mnie jedna rzecz - jak to jest, że jak się jest małżeństwem to automatycznie uznają męża za ojca? Przecież wcale tak być nie musi
Prawo dla mnie zawsze będzie zagadką
wiktoria trzymam kciuki i zazdroszczę, ale w pozytywnym sensie
Ja się już na nic nie nastawiam. Ja tylko chcę urodzić. Brzuch czasami boli, czasami twardnieje. Wczoraj rozwolnienie dziś mdłości. Od kilkunastu dni opuchlizna. Ciekawe co jeszcze??
Z całego serca życzę wszystkim donoszonym porodów bez oczekiwania kiedy TO będzie Nie ma nic gorszego niż takie oczekiwanie... i liczenie... i znowu czekanie bo ucichło...
I obyś jak najszybciej urodziła

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:14   #4232
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Z tego co wiem to potrzebne będzie upoważnienie. Ale możesz spróbować sprawdzić na stronie swojego urzędu miejskiego/urzędu gminy to tam powinno być napisane jak to załatwić
To jest co prawda link do strony mojego urzędu ale może Ci się przyda
https://www.wrotamalopolski.pl/root_...noworodka_.htm
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Upoważnienie, chyba tylko notarialne.

Ja wierzę w wiele rzeczy z tej ksiazki, bo u nas się potwierdzają, choć trzeba patrzeć na nią wybiórczo i nie stosować się ślepo do każdej rady. Jednak uważam, że jest pomocna dla świeżych mam.
Dziekuje
Jak ze wszystkim, nie ma co sie slepo stosowac do kazdej rady. To nic dobrego nie przynosi. Ale instynkt tez musi dzialac
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Dzięuję Czytałam, że masz, to samo z remontem i trochę mnie to pocieszało jeśli można to tak ująć Nie powinno tak być jednak, bo to nas dużo stresu kosztuje i napięcia tworzy w związku no ale czasem się tak życie układa i nie ma rady jakoś to trzeba ogarnąć. Kurcze ja musiałam się sprężyć z praniem ciuszków, bo się wczoraj dowiedziałam że przed cc kładą na tydz. do szpitala więc jak nie urodzę wcześniej, to pewnie teraz w czwartek już tam wyląduje.
Oki ide szyć dalej baldachim dla małego na łóżeczko, dobrze, że dzisiaj upału nie ma, bo wczoraj to już było apogeum i przegięcie
Zgadzam sie, ze nie powinno tak byc.
Szczerze? Zaluje, ze zostawilismy to na koniec.
Wyprawki nie zaluje, bo w ostatnich tygodniach kupilam wszystko i nie uwazam ze to za pozno, a zauwazylam, ze TZ beze mnie tez by sobie super poradzil.
Gorzej z tym remontem, prasowaniem ciuszkow... Nie dosc ze mnie wszystko boli to jeszcze sie poce jak szczur przy zelazku
Pierwsze slysze, zeby przed CC kladli az na tydzien Trzymaj sie, niech Ci tam szybko czas zleci...
Cytat:
Ja już w domu z nogami jak bańki, Wybrałam się na cmentarz do taty i poślizgnęłam i mało nie wylądowałam na ziemi. I najprawdopodobniej skręciłam nogę. I to jeszcze tę bardziej spuchniętą. Teraz to już jest koszmar... Wstyd mi wychodzić na miasto tak wyglądam
Do tego nie udało mi się kupić prezentu, dzień do du..!
Wspolczuje... Skonsultuj to jak najszybciej zebys miala pewnosc
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Załatwić uznanie ojcostwa przed porodem.

U nas potrzebne były dowody osobiste i mój odpis aktu urodzenia. Formalnie oświadczenie składa się przed kierownikiem USC, więc upewnij się, czy ta osoba będzie w tym czasie w urzędzie i czy nie musisz dostarczyć jeszcze jakiś dokumentów.
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
przecież Ty już doświadczona mamusia więc nie masz się co martwić
ja też nie wierze we wszystko co tam piszą ale wiele rzeczy do mnie przemawia, tak jak pisałam jeszcze nie przeczytałam całej więc zdania jeszcze nie mam
Eee tam gadanie, nie wiem jak sobie poradze z dwojka dzieci. Nie mam pojecia
Zwlaszcza ze z pierwszym czasami szlam na latwizne, tj. uspokajalam go np. dzwiekami suszarki czy deszczem, nie wiem jak bym sobie teraz poradzila.
Tak samo jak pierwszego nie karmilam piersia, a teraz sie nastawilam, ze musze i koniec, chocbym z lozka nie wychodzila i miala dziecko non stop przy piersi, to w koncu sie siebie nauczymy i bede karmic...
Ech, przeraza mnie to czasami.
Cytat:
Donoszone i uparte
Z nogą poczekam bo i tak nie jestem pewna czy lekarz cokolwiek poradzi... Baniaki takie, że chyba nawet nie będzie umiał powiedzieć czy to uraz czy zatrzymanie wody i urok ciąży. Ale dziękuję za kopa
A co do uznania ojcostwa. Nie jestem w ogóle w temacie ale zastanawia mnie jedna rzecz - jak to jest, że jak się jest małżeństwem to automatycznie uznają męża za ojca? Przecież wcale tak być nie musi
Prawo dla mnie zawsze będzie zagadką
wiktoria trzymam kciuki i zazdroszczę, ale w pozytywnym sensie
Ja się już na nic nie nastawiam. Ja tylko chcę urodzić. Brzuch czasami boli, czasami twardnieje. Wczoraj rozwolnienie dziś mdłości. Od kilkunastu dni opuchlizna. Ciekawe co jeszcze??
Oby jednak cos poradzil
Tez mnie to dziwi. Kiedys w wiadomosciach czytalam, jak kobieta zostawila meza dla kochanka. W trakcie trwania malzenstwa zaszla w ciaze z tamtym, rozwiodla sie z mezem i urodzila dziecko. W urzedzie nie chcieli uznac tego kochanka - czyli pozniej obecnego partnera, jako ojca dziecka, bo od konca jej malzenstwa do urodzenia dziecka nie minelo iles tam czasu i wyszlo na to, ze to niby ten maz musi byc ojcem.
Czasami mi sie wydaje, ze oni chca wszystko jak najbardziej skomplikowac

W pewnym sensie rozumiem, ze facet/narzeczony nie moze sam zalatwic wszystkiego w urzedzie, bo teoretycznie kazdy facet, kolega moglby pojsc do urzedu, powiedziec "to moje dziecko" i zalatwic wszystko, ale wydaje mi sie, ze w szpitalu powinni dawac jakis dokument z pieczatka, zeby ojciec dziecka, ktory nie jest mezem mogl sam wszystko zalatwic...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Edytowane przez Paula SHIN
Czas edycji: 2012-08-07 o 15:16
Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:15   #4233
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry kochane!
Ogromne gratulacje dla Karolki i Anny i buziaki dla maluchów!
Oczywiście i dla wszystkich mamusiek z gorszym humorkiem.
Ciekawe co u Chmielinki i Pauli?
My po dzisiejszej wizycie wiemy tyle, że mała waży 3200 i jest ułożona do wyjścia ale główkę ma jeszcze wysoko a wód jest sporo. Oczywiście ktg nie wykazało żadnych skurczy... Następna wizyta za tydzień a potem w pn na oddziale jeśli do tego czasu nie urodzę.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:15   #4234
red_scorpio
Rozeznanie

wiktoria nie będę dziękować żeby nie zapeszać.

A z ciekawostek - umówiłam się z mamą koło piekarni. Ona była szybciej. Wyszła ze sklepu, obrzuciła mnie obojętnym wzrokiem i poszła dalej... Musiałam za nią wołać!! Nie poznała mnie!! Wyobraźcie sobie zatem jaka jestem popuchnięta A lekarz mi, że to normalne w ciąży...
Dziś mam załamkę

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:19   #4235
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

A z ciekawostek - umówiłam się z mamą koło piekarni. Ona była szybciej. Wyszła ze sklepu, obrzuciła mnie obojętnym wzrokiem i poszła dalej... Musiałam za nią wołać!! Nie poznała mnie!! Wyobraźcie sobie zatem jaka jestem popuchnięta A lekarz mi, że to normalne w ciąży...
Dziś mam załamkę
O wow wlasna mama Cie nie poznala, faktycznie musialas sporo spuchnac.
Ale nie martw sie, wiele z nas to przechodzi. Wszystkie kiepsko sie czujemy i wygladamy...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 15:28   #4236
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
O wow wlasna mama Cie nie poznala, faktycznie musialas sporo spuchnac.
Ale nie martw sie, wiele z nas to przechodzi. Wszystkie kiepsko sie czujemy i wygladamy...
Właśnie, własna mama!!! Aż mi się wyć chce. Ale nie będę Kończę obiad bo zaraz przyjdzie mój mąż... I będzie pełne zdziwienie, że jest tylko zupa Jutro się bardziej postaram

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:29   #4237
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziś mam załamkę
A może to mama miała pomroczność jasną? Nie wpadłaś na to?? Wysłać ją do okulisty, a Ty się nie zamartwiaj. Jeszcze parę dni i Młody będzie z Wami, a za kilka tygodni wrócisz do ciuchów sprzed ciąży Zapamiętaj sobie moje słowa

Stary 2012-08-07, 15:36   #4238
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziś mam załamkę
o matulu, nie umiem sobie tego wyobrazić i współczuje już na prawdę blisko
Cytat:
Eee tam gadanie, nie wiem jak sobie poradze z dwojka dzieci. Nie mam pojecia
Zwlaszcza ze z pierwszym czasami szlam na latwizne, tj. uspokajalam go np. dzwiekami suszarki czy deszczem, nie wiem jak bym sobie teraz poradzila.
Tak samo jak pierwszego nie karmilam piersia, a teraz sie nastawilam, ze musze i koniec, chocbym z lozka nie wychodzila i miala dziecko non stop przy piersi, to w koncu sie siebie nauczymy i bede karmic...
Ech, przeraza mnie to czasami.
wcale nie gadanie! zobaczysz że w opiece nad noworodkiem będzie Ci dużo lżej niż przy pierwszym kiedy wszystko było nowe, to że będziesz mieć dwójkę trochę komplikuje sytuację ale wierze że dasz rade tak jak my wszystkie tutaj ja jestem przekonana że w karmieniu piersią podstawa to dobre nastawienie a potem wytrwałość w swoim postanowieniu choć trzeba przyznać że czasem jest to trudne
a i suszarka wcale nie jest pójściem na łatwiznę:P
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:44   #4239
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ja się orientuje bo i taką samą sytuacje zawodową mamy, według tego co ja wiem to pracodawca wysyła wszystkie dokumenty do zusu i oni kontynuują wypłatę, o dodatkowe 4 tyg trzeba zwrócić się do zusu
Super, bardzo dziękuję. A wiesz kiedy trzeba podreptać do Zusu po te 4 tygodnie?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:47   #4240
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Super, bardzo dziękuję. A wiesz kiedy trzeba podreptać do Zusu po te 4 tygodnie?
wydaje mi się że jak już zus będzie miał Twoje papiery czyli pewnie we wrześniu, dowiem się jeszcze dla pewności
Stary 2012-08-07, 15:50   #4241
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
o matulu, nie umiem sobie tego wyobrazić i współczuje już na prawdę blisko

wcale nie gadanie! zobaczysz że w opiece nad noworodkiem będzie Ci dużo lżej niż przy pierwszym kiedy wszystko było nowe, to że będziesz mieć dwójkę trochę komplikuje sytuację ale wierze że dasz rade tak jak my wszystkie tutaj ja jestem przekonana że w karmieniu piersią podstawa to dobre nastawienie a potem wytrwałość w swoim postanowieniu choć trzeba przyznać że czasem jest to trudne
a i suszarka wcale nie jest pójściem na łatwiznę:P
Zalezy jak na to spojrzec. Wiesz, mozesz dziecko uspokajac na rekach, kombinowac, albo po prostu wlaczyc suszarke i idzie sprawniej
Czy mi bedzie latwiej... Na pewno od poczatku wygodniej, jesli chodzi o zmiane pieluch czy ubieranie albo kapanie. Ale tak patrzac ogolnie - troche sie boje. Oby tylko bylo dobrze...
Za pierwszym razem mialam dobre nastawienie do karmienia, ale szpital mnie odstraszyl, przez co jeszcze bardziej sie boje i nie wiem co robic.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 15:53   #4242
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
wydaje mi się że jak już zus będzie miał Twoje papiery czyli pewnie we wrześniu, dowiem się jeszcze dla pewności
Może tak jak wtedy jak się pracuje - pracodawcę trzeba poinformować na co najmniej 7 dni przed tym jakby te 4 tygodnie miały się zacząć - czyli tydzień przed końcem macierzyńskiego trzeba złożyć wniosek o udzielenie dodatkowych 4 tygodni Ale czy tak samo się prosi ZUS???

Stary 2012-08-07, 16:05   #4243
hanjah
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Rano zajrzałam na chwilę i widziałam, że mamy nowe dzieciaczki ale nie miałam czasu napisać.
Pogoda przepiękna, byliśmy w ogrodzie botanicznym-wykorzystujemy ostatni wolny dzień męża przed powrotem do pracy... teraz wolne będzie miał w niedzielę dopiero.
Mama nas rozpieszcza-gotuje takie pyszności, że chyba jeszcze długo nie zrzucę nadprogramowych kilogramów
Dziś gotujemy w slow cookerze Kawał szynki wieprzowej-już się prawie 5h robi, zapachy było czuć jak tylko weszliśmy do budynku

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dziewczyny - MAMY DZIECKO!!!!

Wiadomość od anna99302

Z przyjemnością zawiadamiamy, że Franio jest już z nami Waży 3 kg, ma 51 cm długości i jest prześliczny. Ale rana po cesarce boli!!!!
Zapytaj dziewczyn jak długo boli ta rana po bo jest masakra!!!
Thx A mały jest cudowny ale padamy z mężem z sił i dopiero rano będzie z nami, ja czuję się bardzo nieswojo po tych zabiegach wszystkich. Ogólnie cesarka to kosmos! Takie dziwne uczucie!!!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mamy kolejnego bobaska

Karolka110: Nasza córeczka Lilunia urodziła się o 5.05 waży 3700g i ma 51 cm. Jest śliczna i cudowna a my przeszczęśliwi

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Czy ktoś uważa, że drugi wątek to zły pomysł?
Ja jestem za utworzeniem takiego samego jak tu, tzn. z listą na początku, tyle, że bez porad ciążowo-przedporodowych
Ja raczej też jestem za tym, żeby założyć nowy wątek na odchowalni-tego zostało ok. 800 postów, myślę że do końca mamusie się rozpakują
I też obiecuję zaglądać na oba

Jakby co, to ten drugi wątek też mogę założyć
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:13   #4244
Paula SHIN
Zakorzenienie

ooo hanjah wlasnie na Ciebie czekalam
Mam pytanie - pralas od razu ciuszki dzieci razem?
Nie wiem jak do tego podejsc, bo Michala ciuchy piore z naszymi, w normalnym plynie i proszku, ale w sumie wygodnie by bylo ich ciuchy juz wrzucac razem, bez problemu da sie zapelnic 2 pralki, jedno ich pranie, jedno nasze... Tylko zastanawia mnie na ile to ma sens...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 16:19   #4245
Soleilka
Zakorzenienie

Kolejny bobasek z nami
Paulaaa23: O 11:25 urodziłam Adasia 3300g i 56 cm. A teraz boli mnie tyłek... Mały jest wielkim żarłokiem

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Idziemy na spacer, później do mojej mamy, więc nadrobię Was wieczorem

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:23   #4246
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny bobasek z nami
Paulaaa23: O 11:25 urodziłam Adasia 3300g i 56 cm. A teraz boli mnie tyłek... Mały jest wielkim żarłokiem

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Wow 56cm! Gratulacje

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 16:24   #4247
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny bobasek z nami

kolejne gratulacje

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:26   #4248
sas
Wtajemniczenie

hej
my dzis o 8.00 skonczylismy miesiac i mam juz w domku niemowlaka ..jej jak to zlecialo...kurcze teraz ja mam chyba problem z pokarmem..bo niunia nie wytrzymuje w nocy dluzej niz 4h...a w dzien czasem i co 2,5h musze ja karmic...mam nadzieje, ze to minie....Zastanawia mnie ile ml mleka po odciągnięciu mala powinna zjesc??
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Nie piszę ale jestem z wami na bieżąco dniami, bo posty produkujecie zbyt szybko Codziennie cytuje sobie choć trzy posty żeby na nie odpowiedzieć ale po poczytaniu wątku nie mam już siły na nie odpisywaćSta ram się przetrwać te upały i wykorzystać resztki sił na dopinanie wszystkiego na ostatni guzik. Za późno remont się skończył kiedy ja resztkami sił ogarniałam zakupy, pranie, układanie, bo wcześniej ani nie było miejsca a syf taki, że kot ciągle brudny chodził
Psychicznie też ledwo ciągnę, tż spanikowany na maksa i nie potrafi mnie wesprzeć, wręcz wyżywa się na mnie od czasu do czasu i gdyby nie relanium chyba dawno wyskoczyłabym z okna
Przepraszam za te głupie słowa ale już nie mogę i przepraszam, że tak tylko o sobie ale dziś od wczoraj panikuje czy zdążę, bo w nocy jakby się zaczęło ale zasnęłam po lekach(wzięłam wcześniej, bo po zwiedzaniu szpitala i nieciekawych faktów nie umiałam zasnąć a musiałam dzisiaj być na nogach, bo mam/miałam jeszcze kupe rzeczy do zrobienia).
Czuje, że urodzę lada moment/dzień, dam znać Potem pewnie zaś zniknę, bo nie sądzę żebym czuła się cudownie, bo cholera nie mam wsparcia w tż i już wiem, że będzie mi ciężko Mam nadzieję tylko, że dam radę z opieką nad maluszkiem i dam mu tyle miłości żeby nie odczuł, że jest mi ciężko, bo kocham go już tak strasznie, że zabiłabym dla niego.
Rozpisałam się ale chciałam żebyście wiedziały, że żyję, no i witam się w 39tyg. nareszcie

Btw piękne te wasze maluszki i opowieści kupkowe też Temat laktacyjny mnie przeraża a płaczące i marudzące maluszki lekko też nie mają w te upały, może dlatego tak męczą i siebie i mamy Trzymam za nas wszystkie kciuki
kochana, 3maj sie i glowa do gory!! Mam nadzieje, ze tz po narodzinach maluszka otrząsie sięi będziesz miec w nim wsparcie!! a Ty napewno sobie poradzisz.To juz niedlugo kochana

Cytat:
Napisane przez niunianastajlu Pokaż wiadomość
Ja w piatek na 8 rani jade do szpitala na cc. No chyba ze bedzie alarm wczesniej. Mam niezlego stresa i ciezko mi spac po nocach, a podobno to ostatnia szansa na wyspanie sie .
Dzis skonczylam tez zyrandol do pokoju mojego synka.
Moze ktoras z was sie zainspiruje.
http://kobus-bedyk.blogspot.com/2012...ego-smyka.html
3mam kciuki, będzie dobrze
Cytat:
Mamy kolejnego bobaska

Karolka110: Nasza córeczka Lilunia urodziła się o 5.05 waży 3700g i ma 51 cm. Jest śliczna i cudowna a my przeszczęśliwi

SUPER!!! GRATULUJE
ANNA Tobie rowniez kochana!!
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:27   #4249
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Mamy kolejnego bobaska

GRatulacje!
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:28   #4250
mrowka88
Raczkowanie

No to dzisiaj mamy owocny dzień Aż miło!

Paulaaa gratulacje

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:32   #4251
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Zalezy jak na to spojrzec. Wiesz, mozesz dziecko uspokajac na rekach, kombinowac, albo po prostu wlaczyc suszarke i idzie sprawniej
Czy mi bedzie latwiej... Na pewno od poczatku wygodniej, jesli chodzi o zmiane pieluch czy ubieranie albo kapanie. Ale tak patrzac ogolnie - troche sie boje. Oby tylko bylo dobrze...
Za pierwszym razem mialam dobre nastawienie do karmienia, ale szpital mnie odstraszyl, przez co jeszcze bardziej sie boje i nie wiem co robic.
nic nie robić nic się nie bój, samo przyjdzie a jak nawet znowu Ci się nie uda karmić to przecież nie koniec świata!

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Kolejny bobasek z nami

no to się dzieciaczki posypały, GRATULUJE!!

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Ja raczej też jestem za tym, żeby założyć nowy wątek na odchowalni-tego zostało ok. 800 postów, myślę że do końca mamusie się rozpakują
I też obiecuję zaglądać na oba

Jakby co, to ten drugi wątek też mogę założyć
a właściwie skoro do końca mamusie nam się rozpakują to po co nam dwa wątki? nie wystarczy jeden już na odchowali? wszystkie się przeniesiemy

ale mój bąk dzisiaj śpi, już zapomniałam że tak umie
miałam dziś prasować to siedzę na kompie, tak mi się nie chce eh

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-08-07 o 16:34
Stary 2012-08-07, 16:38   #4252
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ooo hanjah wlasnie na Ciebie czekalam
Mam pytanie - pralas od razu ciuszki dzieci razem?
Nie wiem jak do tego podejsc, bo Michala ciuchy piore z naszymi, w normalnym plynie i proszku, ale w sumie wygodnie by bylo ich ciuchy juz wrzucac razem, bez problemu da sie zapelnic 2 pralki, jedno ich pranie, jedno nasze... Tylko zastanawia mnie na ile to ma sens...

Ciuszki dziecięce w ogóle piorę osobno-zwykle w ciągu 3-4 dni zbiera mi się cały wsad
Najpierw prałam tak tylko rzeczy Dorotki, teraz dorzucam rzeczy Marysi. Od początku piorę w płynie Persil, do tego delikatny płyn do płukania.

Cytat:
Kolejny bobasek z nami

Cytat:

a właściwie skoro do końca mamusie nam się rozpakują to po co nam dwa wątki? nie wystarczy jeden już na odchowali? wszystkie się przeniesiemy
To może rzeczywiście poczekać do końca tego wątku potem założyć jeden na odchowali
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:39   #4253
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Kolejny bobasek z nami

Gratulacje!
Stary 2012-08-07, 16:39   #4254
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
nic nie robić nic się nie bój, samo przyjdzie a jak nawet znowu Ci się nie uda karmić to przecież nie koniec świata!

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

no to się dzieciaczki posypały, GRATULUJE!!

Jasne, ze nie koniec, ale wiem ze gdybym sie wtedy bardziej wziela w garsc to bym karmila, chociaz nie mam wentyli jak Posh i wiem, ze przez to tez malemu bylo ciezej zlapac.

Zgadzam sie z tymi watkami. Juz lepiej poczekac Co innego gdyby zostal od razu zalozony, wtedy bym widziala sens. Ale teraz ?

mam podobnie z prasowaniem, ale jakos zbieram w sobie sily...
Moj tez wlasnie spi, jak nigdy

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-07, 16:45   #4255
agunia82
Zakorzenienie

wymiękam, nakarmiłam małą o 14.30, zaraz potem usnęła to zebrałam się na krótki spacer. W wózku już oczy jak pięć złoty, pod koniec na chwilę przysnęła. Wróciłyśmy do domu, godzina 15.30 a Luśka znowu drze się o jedzenie I tak dzisiaj cały dzień je co godzinę - półtorej, a w międzyczasie rozrabia. Błagam, powiedzcie mi, że to minie

Cytat:
Kolejny bobasek z nami

wow, ale wysyp, gratulacje

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej
my dzis o 8.00 skonczylismy miesiac i mam juz w domku niemowlaka ..jej jak to zlecialo...kurcze teraz ja mam chyba problem z pokarmem..bo niunia nie wytrzymuje w nocy dluzej niz 4h...a w dzien czasem i co 2,5h musze ja karmic...mam nadzieje, ze to minie....Zastanawia mnie ile ml mleka po odciągnięciu mala powinna zjesc??

dla mnie to co piszesz jest zupełnie normalne, u nas tak właśnie wygląda schemat karmienia, mała w nocy budzi się na jedzenie co 3 do 5 godzin, w dzień co 2-3 godziny

Cytat:
zazdroszczę

Branzoletko tulę mocno i mam nadzieję, że jednak z tż-tem sobie wszystko poukładacie jak należy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:54   #4256
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
wymiękam, nakarmiłam małą o 14.30, zaraz potem usnęła to zebrałam się na krótki spacer. W wózku już oczy jak pięć złoty, pod koniec na chwilę przysnęła. Wróciłyśmy do domu, godzina 15.30 a Luśka znowu drze się o jedzenie I tak dzisiaj cały dzień je co godzinę - półtorej, a w międzyczasie rozrabia. Błagam, powiedzcie mi, że to minie
minie! u mnie tak wyglądał piątek i sobota, dosłownie karmienie co godzinę a nawet czasem i częściej się domagał, a cycki puste... z linku który Hania wkleiła wynika że trwa to 2 do 7 dni, mi się udało że tylko 2, unormowało się teraz znowu karmienie jak wcześniej co 2 -3 h jest czas spania i czas aktywności no i dziecko znowu spokojne i kochane

edit: zapomniałam dodać że wczoraj zanotowaliśmy pierwszą łezkę i pierwszy świadomy uśmiech, starszego synka nim obdarzył i bardzo się cieszę że właśnie jego, niech miłość braterska kwitnie

Cytat:
Zgadzam sie z tymi watkami. Juz lepiej poczekac Co innego gdyby zostal od razu zalozony, wtedy bym widziala sens. Ale teraz ?
ja miałam na myśli to żeby ten skończyć i nie zakładać 16 części tylko już na odchowalni dla wszystkich, zaraz wszystkie będziemy tylko o dzieciach gadać

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-08-07 o 16:52
Stary 2012-08-07, 16:55   #4257
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
minie! u mnie tak wyglądał piątek i sobota, dosłownie karmienie co godzinę a nawet czasem i częściej się domagał, a cycki puste... z linku który Hania wkleiła wynika że trwa to 2 do 7 dni, mi się udało że tylko 2, unormowało się teraz znowu karmienie jak wcześniej co 2 -3 h jest czas spania i czas aktywności no i dziecko znowu spokojne i kochane

edit: zapomniałam dodać że wczoraj zanotowaliśmy pierwszą łezkę i pierwszy uśmiech, starszego synka nim obdarzył i bardzo się cieszę że właśnie jego, niech miłość braterska kwitnie
matko, jak to będzie trwało siedem dni to ja się wykończę
póki co zapakowałam małą w leżaczek, pobujałam, włączyłam wibracje i zaczęła przysypiać. Ciekawe na jak długo

Gratki łezki i uśmiechu My łezki mamy od dawna, a na uśmiech wciąż czekam

Stary 2012-08-07, 16:56   #4258
ajka89
Zadomowienie

W końcu zapowiadają ochłodzenie mam nadzieję, że upały się już skończą. Mi te 20 stopni ciepła wystarcza
Zaraz zbieram się na imieniny do mamy. Pewnie będzie dużo pysznych rzeczy do jedzenia, a ja zamierzam jeszcze sobie pozwolić na jedzeniowe szaleństwo
Stary 2012-08-07, 16:57   #4259
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
W końcu zapowiadają ochłodzenie mam nadzieję, że upały się już skończą. Mi te 20 stopni ciepła wystarcza
Zaraz zbieram się na imieniny do mamy. Pewnie będzie dużo pysznych rzeczy do jedzenia, a ja zamierzam jeszcze sobie pozwolić na jedzeniowe szaleństwo
baw się dobrze
no oby takie upały jak wczoraj już nie wróciły, bo to już koszmar był. Ja rozumiem, że jest lato, ale to przecież nie tropiki

Stary 2012-08-07, 17:00   #4260
ajka89
Zadomowienie

Cytat:

edit: zapomniałam dodać że wczoraj zanotowaliśmy pierwszą łezkę i pierwszy świadomy uśmiech, starszego synka nim obdarzył i bardzo się cieszę że właśnie jego, niech miłość braterska kwitnie

ja miałam na myśli to żeby ten skończyć i nie zakładać 16 części tylko już na odchowalni dla wszystkich, zaraz wszystkie będziemy tylko o dzieciach gadać
W sumie też niegłupi pomysł żebyśmy się wszystkie tam przeniosły. I tak jak widać dominującym tematem są tutaj już sprawy związane z opieką nad dziećmi itd. Od czasu do czasu któraś z nas w dwupaku wtrąci coś, że ma już dość ciąży i chciałaby urodzić

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
baw się dobrze
no oby takie upały jak wczoraj już nie wróciły, bo to już koszmar był. Ja rozumiem, że jest lato, ale to przecież nie tropiki
Dziękuję i tak się cieszę, że to lato nie było ( przynajmniej u mnie nad morzem) takie gorące.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości