III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 15:14   #3931
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
co do wozeczka, widzialam na zywo ten co my zamowilismy i ten czerwono czarny - calkiem fajnie wyglada ale grafit - popiel nie urzekl mnie, jest dla mnie taki smutny ale kazdy ma inny gust oczywiscie.
Mysle ze smialo mozesz brac czerwony- to taki kolor raczej uniwersalny dla chlopca i dla dziewczynki
niegrzeczna, a jaki fotelik do niego wybraliście?

wózeczek zamawiałaś z tej strony, którą podałaś? jak z terminem realizacji?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:14   #3932
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

kasiam 2 opak podkładów z belli http://allegro.pl/podklady-poporodow...520682410.html
i jedną paczkę tych gaci http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...504382248.html tylko chyba z rozmiarem przesadziłam
dziekuje bo dostawałam oczoplasu patrz ile tego na all

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:16   #3933
angel166
Zakorzenienie

weronikazdobyczy

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziekuje bo dostawałam oczoplasu patrz ile tego na all
ja podkłady wybrałam te, bo położna zachwalała i tu dziewczyny na forum. Gorzej z gaciami, bo wiem, że najlepsze takie siateczkowe ale do mnie one jakoś nie przemawiają i szukałam takich fizelinowych czy jakoś tak to się nazywa tylko rozmiar nie wiedziałam jaki, bo przed ciążą nosiłam 38/40, spodnie ciążowe mam 42, a obecne gatki xl :/

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-08-07 o 15:17
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:19   #3934
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja myślę, że jak możesz to spróbuj. Jak Ci nie będzie to możesz podziękować tak jak ja.

Nie chce mi się wierzyć żeby po tym gazie ktoś miał taki odlot żeby nie byl w stanie wykonywać poleceń położnej, a już na pewno nie uwierzę że aż tak znieczuli żeby zapomnieć że się rodzi.
Ja rok temu miałam operację oka przy znieczuleniu miejscowym i dostałam głupiego jasia na uspokojenie. I nawet po tym byłam w stanie współpracować z chirurgiem, który mówił mi kiedy i jak poruszać okiem, także bez obaw.
nie, nie, wolę już znieczulenie jakbym miała możliwość
moja mama niestety po głupim jasiu nie mogła się dogadać z personelem medycznym, zamiast ich słuchać to cały czas chichotała a później rzygała. może za dużą dawkę dostała albo po prostu tak zareagował jej organizm...
Stary 2012-08-07, 15:21   #3935
kraven
Zakorzenienie

Aga teraz to jest śmieszne, ale wtedy co myśmy się nagimnastykowaliśmy, żeby złapać kontakt z pacjentką.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:22   #3936
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
nie, nie, wolę już znieczulenie jakbym miała możliwość
moja mama niestety po głupim jasiu nie mogła się dogadać z personelem medycznym, zamiast ich słuchać to cały czas chichotała a później rzygała. może za dużą dawkę dostała albo po prostu tak zareagował jej organizm...
To pewnie kwestia dawki. Moja operacja nie miałaby sensu gdybym nie kontaktowała więc chyba musieli się bardzo postarać żeby mi nie dać za dużo.

Ja koniec końców rodziłam bez żadnego wspomagania.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:23   #3937
weronika_91
Zakorzenienie

spioszka śliczny brzusio
Stary 2012-08-07, 15:26   #3938
angel166
Zakorzenienie

anesh, spioszka śliczne brzuski

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:28   #3939
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
brałam po tym jeszcze 6 globułek floragynu na poprawe ph i tej calej flory. ale nie dalo nic. potem bralam w tabletkach provag-probiotyk ale tez nic
zastanawim sie czy nie kupic teraz tego lacibios femina i brac do porodu bo wiesz jak tak wraca...a niechce dziecka tym zarazic szkoda tylko ze ten lacibios taki drogi a trzeba by bylo brac caly czas.

mam nadzieje, ze po ciazy mi sie wszystko uspokoi. bo nigdy wczesniej nie mialam zadnych infakcji, pierwszej sie na bawilam wlasnie teraz bedac w ciazy i tak sie ciagnie
mnie, odpukać, większe infekcje się nie przytrafiły ale zauważyłam upławy po stosowaniu wkładek higienicznych. dziwne to dla mnie, bo przed ciążą używałam ich stale i nic niepokojącego się nie działo
ginekolog kazał ostawić wszelkie wkładki, często wietrzyć tyłek i rzeczywiście problem zniknął.

Cytat:

kasiam 2 opak podkładów z belli http://allegro.pl/podklady-poporodow...520682410.html
i jedną paczkę tych gaci http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...504382248.html tylko chyba z rozmiarem przesadziłam
podkłady mam identyczne,majtki kupiłam podobne ale musiałam dokupić siateczkowe bo okazało się, że u mnie w szpitalu nie można mieć tych jednorazowych.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Aga teraz to jest śmieszne, ale wtedy co myśmy się nagimnastykowaliśmy, żeby złapać kontakt z pacjentką.
wyobrażam to sobie
Stary 2012-08-07, 15:29   #3940
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
ja stosowalam globulki Clotrimazolum wlasnie, dodatkowo mam tabletki Lacibios femina , wczesniej gynofemidazol plus te same tabletki, wczesniej jeszcze na poczatku ciazy w 7 tyg mialam natamycyne czy jakos tak ogolnie ciagle sie czyms faszeruje i ciagle upławy sa.. mam dosc
co do wozeczka, widzialam na zywo ten co my zamowilismy i ten czerwono czarny - calkiem fajnie wyglada ale grafit - popiel nie urzekl mnie, jest dla mnie taki smutny ale kazdy ma inny gust oczywiscie.
Mysle ze smialo mozesz brac czerwony- to taki kolor raczej uniwersalny dla chlopca i dla dziewczynki
A to dobrze, że mówisz o tych popielatych, bo ja właśnie na żywo ich nie widziałam. Teraz jeszcze spojrzałam na ten zielony, ale nie wiem czy robaki nie będą do tego leciały. Jak TŻ wróci to musimy w końcu podjąć jakąś decyzję. On w sumie też twierdzi, że ta czerwień może dla chłopca być.

Cytat:
brałam po tym jeszcze 6 globułek floragynu na poprawe ph i tej calej flory. ale nie dalo nic. potem bralam w tabletkach provag-probiotyk ale tez nic
zastanawim sie czy nie kupic teraz tego lacibios femina i brac do porodu bo wiesz jak tak wraca...a niechce dziecka tym zarazic szkoda tylko ze ten lacibios taki drogi a trzeba by bylo brac caly czas.

mam nadzieje, ze po ciazy mi sie wszystko uspokoi. bo nigdy wczesniej nie mialam zadnych infakcji, pierwszej sie na bawilam wlasnie teraz bedac w ciazy i tak sie ciagnie
Mi właśnie ginekolog zapisał wczoraj te Lacibios femina, ale właśnie ich jeszcze nie wykupiłam ze względu na finanse. Wiem, że nie powinnam w tych okolicznościach oszczędzać na zdrowiu maluszka, ale jak pomyślę, że mam znowu sporą kwotę zostawić w aptece, w której miejsce mogłabym kupić coś dla małego, to chora jeszcze bardziej jestem. Jak skończę globulki to pewnie i tak wykupię, bo co zrobić.
Stary 2012-08-07, 15:30   #3941
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
niegrzeczna, a jaki fotelik do niego wybraliście?

wózeczek zamawiałaś z tej strony, którą podałaś? jak z terminem realizacji?
wybralismy fotelik tutek berber carlo , jest prawie caly czarny , pasy ma aby w kolorze tym wrzosowym i gdzies tez ma wstawki wrzosu
wozek zamawialam u mnie w miescie, moglismy brac juz od reki bo stal na sklepie ale nie spieszy nam sie termin realizji byl od 2 tyg do 4 takze na koniec sierpnia powiedzielismy za ma byc

nie wiem czy macie u was w miescie dziewczyny apteki stylowe? bo u mnie zdecydowanie taniej te tabletki lacibios femina sa w tej aptece, tz kiedys kupil w innej to dal 33 a w stylowej 17 za 10 tableteka biore je juz 4 opakowanie.. one sa bez recepty jakby co
o wlasnie kasiam przypomnialas mi ze tez bralam provag i nic nie pomoglo

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-08-07 o 15:33
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:30   #3942
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
I to tylko po tym gazie? Może jeszcze coś dostała oprócz niego?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:33   #3943
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

no ten jest super na materac już przymierzałam

chwale się
Nooooo, blenderek
Ostatnio mieliśmy zawias w hipermarkecie czy kupować teraz czy później. W większości to dla dzidka sie potem przyda bo w sumie jakoś mi to potrzebne nie było do tej pory.
Postanowiliśmy że blenderek w późniejszym terminie a najpierw zainwestujemy w podgrzewacz do butelek również z przejściówką do samochodu

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

Pochwalę się moimi zdobyczami lumpkowymi dziś
Fajniusie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:36   #3944
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ostatnio miałam podobne wyniki, do tego cukier, azotyny i białko w moczu

po 2 tygodniowej kuracji nospą i uroseptem wyniki moczu idealne. żadne normy nie są już przekroczone i nereczki przestały boleć
to super

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
wspaniałą Tylko pozazdrościc takiej pomocnej duszki.

Ja też zawsze biorę jak tylko czuję że coś zaczyna być nie tak i zazwyczaj mi pomaga.

Kur.wa to są jakieś jaja. Przyjeli dziadka do szpitala, po czym stwierdzili że nie da rady założyć cewnika bo krew sie leje i go wypisali. A ten po ścianach z bólu chodzi, dostaje narkotyczne leki przeciwbólowe po których ma omamy wzrokowe. Stwierdzili że niech jedzie do Piły, tam gdzie ma mieć operację. A ci z Piły niewiem na co czekają, bo miał już mieć ją dwa miesiące temu, a sobie przekładają bez powodu ( urlopy ). kur.wa nie rozumiem tego, człowiek się męczy, ma wpęcherzu 5-cio centymetrowego guza a te chu.je maja to gdzieś. Nie jestem mściwa ale aby tych mądrych to kiedyś spotkało. Tata pojechał teraz z dziadkiem do Piły, ciekawe czy go przyjmą czy każą czekać do 30-tego. Oby przyjeli i cos zrobili, bo ja jestem spokojna do czasu...
To jest nie do pomyślenia jak u nas traktują pacjentów. A jak już są starsi to wogóle. Straciłam dwóch dziadków na raka pluc chorych więc wiem co przeżywasz

Ależ jestem obrotna. Zapisałam się dziś do biblioteki i mam 6 książek
byłam w rossmanie i kupiłam dla Maluszkowej z babydream niebieski: dwupak chusteczek do pupy, oliwkę, mydelko, krem przeciw odparzeniom i krem do buzi a w sklepie z ubraniami dwie pary rajstopek 58-62 i parę bucików szmacianych.
Teraz się loguję na all i zamawiam resztę

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:50   #3945
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy macie u was w miescie dziewczyny apteki stylowe? bo u mnie zdecydowanie taniej te tabletki lacibios femina sa w tej aptece, tz kiedys kupil w innej to dal 33 a w stylowej 17 za 10 tableteka biore je juz 4 opakowanie.. one sa bez recepty jakby co
Fakt, apteki stylowe mają tańsze leki ale zawsze tam takie kolejki ...
Stary 2012-08-07, 15:55   #3946
kraven
Zakorzenienie

Aaliyah tylko po gazie. U nas nic innego nie ma.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:55   #3947
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Fakt, apteki stylowe mają tańsze leki ale zawsze tam takie kolejki ...
ani mi nie mow.. kiedys tam stalam przeszlo pol godziny, wkoncu pani do mnie z okienka ze mnie zaprasza, ludzie przede mna malo mnie nie zlinczowalimowila ze na drugi raz mam podejsc bez kolejki , ale juz sie boje

IGA

Maja

Stary 2012-08-07, 16:01   #3948
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
ani mi nie mow.. kiedys tam stalam przeszlo pol godziny, wkoncu pani do mnie z okienka ze mnie zaprasza, ludzie przede mna malo mnie nie zlinczowalimowila ze na drugi raz mam podejsc bez kolejki , ale juz sie boje

Hehe no jakbyś tak podeszła bez kolejki to już widzę co by się działo
Ja ostatnio stałam pół godziny po czym jedna osoba została przede mną a mnie się tak słabo zrobiło że musiałam wyjść i już nie wróciłam
Stary 2012-08-07, 16:01   #3949
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
mnie, odpukać, większe infekcje się nie przytrafiły ale zauważyłam upławy po stosowaniu wkładek higienicznych. dziwne to dla mnie, bo przed ciążą używałam ich stale i nic niepokojącego się nie działo
ginekolog kazał ostawić wszelkie wkładki, często wietrzyć tyłek i rzeczywiście problem zniknął.

i dajesz rade bez wkladek? ja to bym musiala zmieniac bielizne ze 4 razy juz wlasnie zaczelam chodzic ostatnio bez majtek po domu i wietrzyc moze cos da

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Mi właśnie ginekolog zapisał wczoraj te Lacibios femina, ale właśnie ich jeszcze nie wykupiłam ze względu na finanse. Wiem, że nie powinnam w tych okolicznościach oszczędzać na zdrowiu maluszka, ale jak pomyślę, że mam znowu sporą kwotę zostawić w aptece, w której miejsce mogłabym kupić coś dla małego, to chora jeszcze bardziej jestem. Jak skończę globulki to pewnie i tak wykupię, bo co zrobić.
zeby chociaz bylo 20 tabletek w opakowaniu a nie 10

Cytat:

u nas w krk najtansza jest chyba ziko...musze tam zapytac po ile maja ten lacibios.... juz cena pal licho zeby tylko pomoglo

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:04   #3950
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
wspaniałą Tylko pozazdrościc takiej pomocnej duszki.

Ja też zawsze biorę jak tylko czuję że coś zaczyna być nie tak i zazwyczaj mi pomaga.

Kur.wa to są jakieś jaja. Przyjeli dziadka do szpitala, po czym stwierdzili że nie da rady założyć cewnika bo krew sie leje i go wypisali. A ten po ścianach z bólu chodzi, dostaje narkotyczne leki przeciwbólowe po których ma omamy wzrokowe. Stwierdzili że niech jedzie do Piły, tam gdzie ma mieć operację. A ci z Piły niewiem na co czekają, bo miał już mieć ją dwa miesiące temu, a sobie przekładają bez powodu ( urlopy ). kur.wa nie rozumiem tego, człowiek się męczy, ma wpęcherzu 5-cio centymetrowego guza a te chu.je maja to gdzieś. Nie jestem mściwa ale aby tych mądrych to kiedyś spotkało. Tata pojechał teraz z dziadkiem do Piły, ciekawe czy go przyjmą czy każą czekać do 30-tego. Oby przyjeli i cos zrobili, bo ja jestem spokojna do czasu...
Współczuje moi teściowe są starsi już, zawsze mówią że służba zdrowia takich ludzi spisuje na straty to straszne ale to rzeczywiście tak wygląda, nieludzkie podejscie, przykro to czytać, człowiek chciałby natłuc takiemu konowałowi. Z reszta jak moj tata dostal udar to tez jakos sie nie palili do pomocy konkretnej... a miał 49 lat sopiero....

Cytat:
Ale ładny! ile waży ?

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Tak, patrzenie na łóżeczko to sama przyjemność. Też nie wyjmuje materaca z folii i myślę, że dopiero po porodzie każe mężowi go wyjąć.
Pościel też czeka, a już nie mogę się doczekać żeby ją ubrać

Kupiła któraś z was laktator?
Mnie czeka jeszcze ten jeden grubszy wydatek. Mąż mówi że mam kupić nowy i dobry i nie oszczędzać na tym, ale on z reguły nie jest oszczędny
No ja też zlece ubranie poscieli chyba jak będe w szpitalu, dopiero po porodzie już, albo ubiore jak wróce.

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Baobabek, masz sytuację nie do pozazdroszczenia. Dobrze, że mąż pomaga. Dacie jakoś radę, niewiele Ci już zostało żeby ciąża była donoszona. No i zawsze możecie jakąś opiekunkę wziąć.
Ja nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu bo nie mamy blisko ani rodziców ani żadnej rodziny... A i mąż musi wyjeżdżać służbowo.

Enigmama, masz juz 2 córeczki, a teraz kto jest w brzuszku? Znasz płeć?
Mogłabym chętnie też urodzić tym razem jak za pierwszym - 5 dni przed terminem.
dziewczynka oczywiście A moje obie rodzone 10 dni przed tp no i chciałabym tak znowu ale ponoć organizm ma taką "pamięć" i przy poprzednich dwóch wcześniejszych/ przenoszonych porodach przy kolejnym już nie jest odwrotnie tylko tak samo. Ponoć.

Cytat:
strasznie zrobiło mi się Ciebie szkoda, biedactwo dobrze, że tżet Cie wspiera i pomaga. Zachowania lekarki nie skomentujęz a Was, leż kochana i odpoczywajwszystko będzie dobrze. A swoją drogą to duże twoje maleństw jak na 33tydzień. Moja ważyła w dniu skończonych 33 tyg 1998gram

tamlin no ja zamówiłam w ubiegły czwartek i tego samego dnia wysłałam kasę. W piątek napisali mi maila, że po zaksięgowaniu kasy na koncie wyślą przesyłkę. Pisałam do nich wczoraj maila i cisza...

enigmama śliczne łóżeczko i ubranko
spioszka no to godzina zero tuż tuż

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:06   #3951
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo przykre, mój dziadek też miał raka, ale żołądka i bardzo cierpiał . Rożnica jest taka, że u mnie w mieście jest akurat jedno z lepszych w PL centrów onkologii i miał dobrą opiekę i lekarze zrobili wszystko co mogli, więc co też już naszej rodzinie wiele pomogło.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
A to chamstwo .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:07   #3952
martusia26
Rozeznanie

Cześć mamuśki,

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Kobiety czy Was też boli całe krocze? Ja mam tak, że jak leże na boku to nie ma szans żebym podniosła nogę do góry albo jak wychodząc z wanny ciężko podnieść mi girkę do góry bo ciąży jak nie wiem a w kroku mam uczucie jakby mnie ktoś tam skopał a to dopiero 30 tydzień jak będzie dalej.
marzenko ja też w 30 tygodniu jestem i krocze boli jak cholera jakbym tam cała poobijana była. jednego dnia jest lepiej drugiego gorzej. nie wiem od czego to zależy

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile razy dziennie Wasze dzieci mają czkawkę?? Bo mój ma jakieś 6-8 razy na dobę :p Wariat!!!
ja jeszcze nigdy czkawki nie czułam, a nawet jak czuje takie rytmiczne puknięcia to w miejscu gdzie wydaje mi się że mała ma nóżki, więc już sama nie wiem
Cytat:
tamlin współczuję sytuacji z babcią mój tato miał dwa udary, po pierwszym sparaliżowało mu tylko rękę, drugiego jednak nie przeżył
dziewczyny współczuje Wam strasznie tych przeżyć

Cytat:
A tak w ogóle to my z Jaśkiem dziś kończymy 35 tydzień, a co za tym idzie wkraczamy w 36 jejku to już tak blisko ... nie dowierzam wręcz jakoś , że niebawem będę tuliła mojego skarba
Weronika gratuluje. Torba już spakowana?

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czesc, czytam was, ale nie odpisuję bo nie mam bardzo jak, od środy leżę, bo miałam straszne skurcze, a lapka nie wydgodnie mi trzymać, teraz piszę jedną ręką na boku leżąc...
Te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam że będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały poczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnica We wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie posuwa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddział no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
Zazdroszczę tym z was co mają już skończony chociaż 35 tydzień u mnie w czwartek dopiero 33 się zacznie
Leż kochana i nie przejmuj się tym co mówi lekarka. Nawet jakby mała urodziła się teraz to jest już na pewno na tyle silna że da radę dorównac tym urodzonym w terminie. No i gratuluje cudownego męża. Co do rodziców to brak słów, ale ja ze swoimi mam chyba jeszcze gorzej...

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
My dziś mamy drugą rocznicę ślubu. Oczywiście spędzamy ją osobno.

Ja chyba jeszcze nigdy nie czułam czkawki mojego maluszka.
Anesh kochana wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu

Cytat:
matrusia, i jak po glukozie, byłaś? ja wybieram się jutro i już mnie trzęsie na samą myśl....
Aga no wczoraj nie byłam, bo strasznie źle się czułam. maksymalnie na 10 minut mogłam wstać z łóżka. tylko na zastrzyk dałam radę pojechać. A u mnie w ośrodku nie chcą robić prywatnych badań krwi, a na NFZ ta glupia lekarka nie dałaby mi skierowania, więc do laboratorium musze jechać 20 km. Jutro rano wezmę męża i pojedziemy, bo sama na pewno się już nie wybiorę, o nie...
dziś brzuszek już lepiej, może to rzeczywiscie od tej pogody sie stawiał
Stary 2012-08-07, 16:17   #3953
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość

Ale ładny! ile waży ?
dziekuje san stelaz wazy 12 kg, nie wiem jak wyjdzie z gondola, ale maz nie narzekał wyjdzie w praniu jak bedziemy go wnosic na 4 pietro

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Bardzo przykre, mój dziadek też miał raka, ale żołądka i bardzo cierpiał . Rożnica jest taka, że u mnie w mieście jest akurat jedno z lepszych w PL centrów onkologii i miał dobrą opiekę i lekarze zrobili wszystko co mogli, więc co też już naszej rodzinie wiele pomogło.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

A to chamstwo .
chamstwo ale tacy ludzie sa niestety

IGA

Maja

Stary 2012-08-07, 16:26   #3954
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładny

Jadę zaraz do babci do szpitala.
Stary 2012-08-07, 16:42   #3955
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

Dziś rano byłą wymarzona pogoda dla mnie, padał deszcz i taki przyjemny chłodek czuło się w powietrzuteraz niestety już jest znowu cieplej

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Kobiety czy Was też boli całe krocze? Ja mam tak, że jak leże na boku to nie ma szans żebym podniosła nogę do góry albo jak wychodząc z wanny ciężko podnieść mi girkę do góry bo ciąży jak nie wiem a w kroku mam uczucie jakby mnie ktoś tam skopał a to dopiero 30 tydzień jak będzie dalej.
mnie też tak czasem boli, ale nie każdego dnia na szczęście i my kończymy 32 tydzień a boli już ponad miesiąc

Cytat:
uffff nadrobiłam wczorajsze pogaduszki i zmykam poleżakowac, bo coś brzusio zaczął mnie pobolewać grrrr niedziela i wczoraj było ok, a dziś znów ale to pewnie przez wczorajszy wysiłek, bo byłam na spotkaniu z położną, a później mężul rozwalał meble w ostatnim pokoju i się troszkę przeforsowałam chowając w kartony swoje ciuchy musiałam to zrobić sama, bo jak on by mi je pochował to bym nic nie znalazła. Nie nosiłam ich oczywiscie ale chyba samo wkładanie tych rzeczy mnie nadwyrężyło

w ogóle przerażona jestem tym remontem czuję się coraz bardziej ociężała i coraz częściej mam bóle, a wszystko jest rozpier*dolone sypialnia i łazienka tylko zrobiona. W wc stoi tylko kibelek jeszcze nie zabudowany, w jadalni jest położona wykładzina, trzeba jeszcze pomalować i zrobić tam porządek, bo obecnie jest w niej składzik. Kuchnia nawet nie ruszona, przedpokój zawalony kartonami, a ostatni trzeba w tym tygodni pomalować,a dopiero połowa segmentu wyniesiona, nie wspomnę już o tapetach, które trzeba zerwać
w dodatku kasy i czasu coraz mniej,a pomocy brak. Ja prawie nic nie mogę pomóc, bo nawet pozamiatać mi ciężko i umyć podłogi, bo zaraz mnie brzuch zaczyna bolec a mężul późno wraca z pracy i zmęczony ma słabsze obroty. Chociaż dziś o 5 rano wstał i wynosił częśc płyt z tych rozwalonych mebli. 20 zaczyna urlop to mam nadzieję, że remont nabierze tempa, byleby Jagódka ten czas wysiedziała w brzuchu, bo nei chce iści mieszkać do teściów

tamlin
współczuję sytuacji z babcią mój tato miał dwa udary, po pierwszym sparaliżowało mu tylko rękę, drugiego jednak nie przeżył
enigmama nie przejmuj się facetem, szkoda nerwów wszystkiego najlepszego dla córeczki
agnus śliczne łóżeczko

co do baraszkowania, to nasze stosunki przez całą ciążę idzie policzyć na palcach jednej ręki od początku miałam zakaz ze względu na polipa, później w 12tyg dostałam krwawienia to się baliśmy, a później obkurczyła się ta szyjka i znów zakaz od ginka także śmiejemy się z mężulem, że może w rocznicę ślubu uda nam się pobaraszkować

colds u mojego męzula podobnie z okazywaniem emocji co do brzuszka czasem pogłaszcze, coś tam powie ale bez entuzjazmu, bo mała zazwyczaj wtedy zamiera w bezruchu o tyle dobrze, że zaczął się interesować wyprawką dla malutkiej i rzeczy z all zamówione, a w tym tygodniu idziemy po pampersy i kosmetyki także będzie już chyba wszystko z wyprawki

w ogóle która zamawiała od raj rodzica rzeczy? ile czekałyście na przesyłkę??

ja torbę do szpitala mam spakowaną tylko czekam, aż przyjdą mi z all czapeczki bawełniane, gacie jednorazowe i podkłady. No i stanika do karmienia nie mam

martusia to odpoczywaj kochana może pozamawiaj co nie co na all, by nie ryzykować biegając po sklepach?

dearlie udanej wizyty. Ja też w ogóle nie poczułam kiedy Jagódka mi się odwróciłaMówiłam, że na pewno wszystko w porządku
almariel rośnie synuś jak na drożdżach
tamlin super wózek
lukrecja to odpoczywaj kochana i 8mca
gda Jagódka właśnie teraz ma czkawkę 2/3 razy dziennie to u niej normalka
nisia 4x1 tab chyba

pytanie do dziewczyn, które robią prywatnie wymaz na paciorkowca ile zapłaciłyście?

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

to siem rozpisałam
ja czekałam ponad tydzień, najwyraźniej ten sprzedawca tak ma, od Rodzyneczek dostałam następnego dnia po przelewie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Angel
ja zapłacę 35 zł plus 20 zł jeśli coś wyhoduje i będą musieli zrobić bakteriogram

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------
Nisia -> Co do L4 miałam wpisane raz 1 - a tak to zwykle 2. Wszystko zależy co lekarz wpisał w kodzie choroby. Moja koleżanka, miała całą ciążę wpisywaną 1. Z drugiej strony mogą sprawdzić i nie muszą - zawsze mogłaś iść do apteki bądź na badania. Więc ja nie widzę jakiegoś problemu. Zresztą powiem, że ja mimo L4 rzadko gdzieś wychodzę. Małe miasteczko, pokus żadnych - tyle co na większe zakupy z mężem raz w tygodniu i to tylko autem.

Pamiętam jak 10 lat temu moja koleżanka była w ciąży i od początku miała zagrożoną i kazali jej się stawić - dosłownie stawić w ZUSie celem kontroli, ledwo tam doczłapała - jak ich z...ła! to im się głupio zrobiło. Pokazała papiery, że wcześniej poroniła, że ta ciąża to ciąża wysokiego ryzyka, papiery szpitalne pokazała bo kilka razy w ciąży w szpitalu była, nie mówiąc, że wymiotowała do 6 miesiąca ciąży. Wtedy jeszcze tak durnowacie było, że na całą ciąże przysługiwało ileś dni chorobowego, teraz przepisy się zmieniły i należy się tyle dni ile trwa cała ciąża.

No i nie czarujmy się, niby ciąża to nie choroba, ale przepraszam, rwące krocze, bądź spojenie łonowe, nie mówiąc o obciążonym krzyżu czy rozchodzącej się miednicy, nie przespane noce i to nie jedna ale wiele, jak człowiek ma funkcjonować w pracy ja się pytam, czy wymioty. Pamiętam, że łaziłam jak zombie i odliczałam godziny do wyjścia nie mówiąc, że ledwo potrafiłam doczłapać do auta na parkingu bo tak mnie rwał dół brzucha, do tego pół godzinna jazda powrotna do domu mnie wykańczała. A teraz się nie martwię, nie wyśpię się w nocy, to drzemie w ciągu dnia, relaksuje się i wyciszam. A dwa nie słucham pytań i jak się czujesz itp itd.
No właśnie niby nie choroba i ogólnie czuję się dobrze, ale jak czasem da się we znaki to tylko usiąść i wyć do księżyca, dobrze, że na końcu ta radość w postaci maluszka na nas czeka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czesc, czytam was, ale nie odpisuję bo nie mam bardzo jak, od środy leżę, bo miałam straszne skurcze, a lapka nie wydgodnie mi trzymać, teraz piszę jedną ręką na boku leżąc...
Te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam że będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały poczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnica We wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie posuwa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddział no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
Zazdroszczę tym z was co mają już skończony chociaż 35 tydzień u mnie w czwartek dopiero 33 się zacznie
Kochana wytrwacie, zobacz ile tu dziewczyn było w pdobnej sytuacji i nadal się trzymają, czas szybk przeleci i już będziecie w bezpiecznym kresie
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:49   #3956
elena_100
Wtajemniczenie

Ok, zamówienie na all zrobione. Czekam na realizację

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:50   #3957
Nisia4
Zadomowienie

Ja dzisiaj zawiozłam zwolnienie do pracy, w sumie pół dnia tam przesiedziałam bo trochę z szefem pogadałam, z koleżankami, musiałam wesprzeć duchowo dziewczynę która mnie zastępuje ale generalnie cieszę się, że mam możliwość wypoczywać.
Dzisiaj przed pójściem spać spróbuję wymasować sobie łydki i rozgrzać pod gorącą wodą, może to pomoże na te moje skurcze
Stary 2012-08-07, 17:00   #3958
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
no jak to w kielcach nie za ciekawie??? Muszę sie zbulwersować bo szpital na prostej ( tam trafiają dzieci wcześnie urodzone i wszystkie z problemami noworodki do instytutu matki i dziecka właśnie jest nowoczesny bardzo dobry sprzęt znakomici lekarze i ja tam bede rodzić
a moja siostra własnie gtam rodzić nie chciała i rodziła w wojewódzkim różne opienie ma ten szpital

Cytat:
strasznie zrobiło mi się Ciebie szkoda, biedactwo dobrze, że tżet Cie wspiera i pomaga. Zachowania lekarki nie skomentujęz a Was, leż kochana i odpoczywajwszystko będzie dobrze. A swoją drogą to duże twoje maleństw jak na 33tydzień. Moja ważyła w dniu skończonych 33 tyg 1998gram
32 mi leci, w xczwartek zacznę dopiero 33 tydzień, a ginka liczy skończone, więc dla niej 31 synek w 32 tc ważył 2100 a urodzony w 37/38 3150, także licze,że mała też tak wagowo będzie oby tylko dotrwać

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

Kochana wytrwacie, zobacz ile tu dziewczyn było w pdobnej sytuacji i nadal się trzymają, czas szybk przeleci i już będziecie w bezpiecznym kresie
wiem i to mnie trzyma w pionie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:02   #3959
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
My dziś mamy drugą rocznicę ślubu. Oczywiście spędzamy ją osobno.

Ja chyba jeszcze nigdy nie czułam czkawki mojego maluszka.
Duuużo miłości i jak najmniej osobnych dni!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:06   #3960
ula2689
Wtajemniczenie

[QUOTE=muminek88;35728920]ojej a jak małe??
2200 i 2030 coś takiego,ale obie mamy dostały sterydy i mają już w domu po 2 wcześniaków także były przygotowane,a dzieciaczki radzą sobie świetnie i same oddychają.

ja mam 26 tydz i nie wiem ile jeszcze dam radę,sa gorsze i lepsze dni,obu chlopcow urodzilam 3 i 4 tyg za wczesnie i nie wiem na kiedy sie szykowac.Ty ile mialas ten porod pierwszy wczesniej/??
Ja miałam pierwszy w 32 tyg
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości