|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Dziewczyny, a tak z innej beczki- czy któraś podpowie mi co z robic z ufarbowanym żakietem?
Dzisiaj dokonałam "odkrycia"- mój ukochany biały żakiecik z rękawkiem 3/4 wyszywany perełkami zafarbował mi od czerwonej satynowej bluzki...... Jak to zobaczylam to się popłakałam- ma różowe smugi na klapach i rękawach..... Co robic? pomocy!!!!!! |
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
sylwietta- spokonie jest w marketach "odbarwiacz" do zafarbowanych ubrań Dr.Beckmman
tylko im szybciej go użyjesz tym lepie |
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
MOj jest opanna, ja wodnik ... w sumie dziwie sie czemu wasi mezowie marudza o forum .... w koncu siedzimy w bqabskim gronie, 0 konkurencji
![]() ![]() ![]() Dziewczyny a ja jestem w trakcie wielkich porzadkow, dzis wywoze z domu 300 litrowe akwarium z szafka i moje biurko ktore mi kupili rodzice jak bylam w podstawowce, ogromne ... ahhh ile rzeczy wyjelam z niego to szok i teraz wszystko lezy bo musze to gdzies poupychac ... wiecie mam straszna ceche, jestem zbieraczem, bardzio ciezko mi sie jest pozbyc wszystkiego ![]() :brzyda l:
|
|
#724 | |||
|
Zadomowienie
|
Kocurek-Wszystkiego dobrego w nowych rozdziale życia
Przede wszystkim ciesz się swoim związkiem a dziecko samo przyjdzie. Wiem, że łatwo mówić ale najlepiej jest się zapomnieć PowodzeniaCytat:
) o żywieniu ciężarnych. Skończyłam technikum gastronomiczne gdzie mieliśmy żywienie a teraz to studiuje, więc mam sporo materiałów Cytat:
![]() Cytat:
Podobny mam![]() Zżarłabym co.... Ale co?
|
|||
|
|
|
#725 |
|
Zadomowienie
|
ogladalam wszystkie odcinki perfekcyjnej pani domu i co ... teoria mi idzie super, ale juz pozbyc sie czegos to trudna sprawa
co dio jedzenia i zwiekszania kalorii to powiem wam, ze mi wstyd, bo ja jem jak jestem glodna i wszystko na co mam ochote .... kurde mialam wstawic wam zdjecie, ale jak tak na was patrze i czytalam wasze wymiary w brzuszku, to mi wstyd
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze słyszę
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Relacja moj TZ kontra wizaz jest zalezna od jego humoru ![]() Jak ma dobry, to oczywiscie nie ma nic przeciwko. Ale jak mu nadepne na odcisk to zaraz mi wyrzuca, ze pol zycia tu marnuje
|
|
|
|
|
#728 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35742785] It's my belly Duży, a najlepsze, że jak wczoraj się ważyłam, to tylko pół kg na plusie, a z przodu mam piękną talię dalej [/QUOTE]Piękny taki okrąglutki. Mój też już spory i na szczęście nie wygląda już na przejedzony ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pisałyście o pralkach, ja kocham mojego Electroluxa Time Manager Dziewczyny mam takie pytanie, może mi coś doradzicie. Jestem w posiadaniu wózka Quinny Buzz trzykołowca, o takiego: http://www.mulan.pl/images/Obraz%20759.jpg Zastanawiam się czy nie zrobić z niego czterokołowca? http://srvimg14.tablica.pl/images_ta...cia_rev001.jpg Co byście zrobiły? |
||||||||
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję rzucenia palenia! Obyś już do tego nie wróciła
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
oo, hot wingsy, mniam mniam. przed ciążą byłam stałą bywalczynią KFC a od momentu jak się dowiedziałam byłam tylko raz. Sama się dziwie jak ja daje radę
|
|
|
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
mniaaam uwielbiam i do tego colesław
Ooo Hosenko już się nie świecisz na zielono |
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, no faktycznie niedużo, tylko ja kupowałam tutaj na miejscu w takim dużym sklepie z różnymi firmami typu Esotique, Triumph itp itd, i zapłaciłam 80zł, ale stanik jest piękny.
Teraz na oku mam drugi, już trochę tańszy. Dziewczyny, zupa warmińska jest bardzo prosta. Ja robię w 3litrowym garnku i podam Wam proporcje na taką ilość zupy. Potrzebne składniki - no oczywiście woda -3l, kostka rosołowa - 4szt, śmietana 18% - 200ml, czosnek (świeży) - 6 dużych ząbków pokrojonych w plasterki, 0,5kg mięsa mielonego, ocet - 3 łyżki, sól, pieprz, odrobina mąki do zagęszczenia, przyprawy wedle własnego uznania. Gotujecie wodę z kostkami (jak ktoś woli, można zrobić wywar mięsny ), do tego od razu wrzucacie czosnek, gdyż zupa musi być aromatyczna. Z mięsa robicie małe kuleczki i wrzucacie do wywaru - ja robię bez żadnych dodatków, po prostu sklejam mięso i tyle, takie są najsmaczniejsze, bo wchłaniają smak zupy, nie rozklejają się raczej. Gotujecie to kilka minut na wysokim ogniu, kuleczki bardzo szybko będą gotowe. Dolewacie śmietanę, ocet, ja wrzucam w tym miejscu 2 liście laurowe, pieprz w kulkach, trochę soli. Gotujecie całość, już przyprawioną, przez jakieś 10minut, zagęszczacie mąką rozrobioną z wodą i gotowe. Moja mama, gdy robię tę zupę, gotuje do tego jeszcze w oddzielnym garnku ziemniaki, pasują i fajnie razem smakują... Ja dodaję jeszcze marynowane pieczarki, ale to już na talerz, jak nalewam. I tyle. Zupa jest prosta, dość szybka (robi się ją około pół godziny), baaaardzo smaczna - trochę kwaskowata, mocno czosnkowa, naprawdę fajna sprawa. Nie jest bardzo ciężka, ale można się nią najeść. ![]() Marsi11 - dlaczego rybna? Warmia i Mazury to nie jest do końca rybny region, tutaj się mało jada ryb, mimo dużej ilości jezior.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-07 o 19:59 |
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Meduza- fajny kierunek, żywienie to moja pasja, zaczęłam się tym interesować jak sport trenowałam no i do dziś mi zostało,że poza liczeniem kalorii liczę dzienne spożywanie białka, węglowodanów i tłuszczów- tylko pytanie, jak w takim razie teraz powinny wyglądać te proporcje BTW? wiesz może? bo ja niestety o diecie sportowca na masie i redukcji to mam pojęcia, ale ciężarnej baby ni hu hu Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-08-07 o 20:02 |
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawy przepis, a do tego prosty, więc chętnie wypróbuję
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem skojarzyłam,że rybna
![]() no ale poza czosnkiem to nie daje się żadnych innych warzyw? |
|
|
|
#738 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
beznadziejny weekend miałam pokłóciłam się z małżem i nie odzywaliśmy się do siebie od soboty wieczór, a w niedzielę wieczorem pojechał i do tej pory nawet nie zadzwonił![]() Cytat:
wyprała sobie skórzane rękawiczki i wymysliła, że wysuszy je własnie w suszarce, żeby szybciej było i jak je wyciągnęła to wyglądały jak malutkie małpie łapki, tak się skurczyły i powykrzywiałyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
)marsi, ty chyba pisałaś o książce "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" - mam tą i drugą część ("Dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy") i normalnie porażka, nie przebrnęłam nawet przez połowę pierwszej, bo w kółko to samo
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona jest gęsta i gładka, konsystencją przypomina żurek, można opcjonalnie wrzucić ziemniaki od razu do niej, ale jak się ugotuje oddzielnie, to smakuje to lepiej. Jadłam ją w kilku miejscach i zauważyłam, że wszyscy tak robią, tzn bez warzyw, nawet na weselu mojego kuzyna (w piątek) była ta zupa i smakowała praktycznie identycznie, jak moja domowa, nic w niej nie pływało.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-07 o 20:08 |
|
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dramt ale później sobie pomyślałam,że w innych realich była pisana albo ja nie jestem autorki targetem za to pozostałe książki trafiłam super- Krajewski- wymiata, przeczytałam jego wszystkie książki a ta ostatnia podobała mi się najbardziej poza tym we wrocku jest popularny bo stad właśnie pochodzi owy autor a teraz zaczęłam czytać Nurowską - Drzwi do piekła, zapowiada się ciekawie ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
w moich okolicach takiej zupy nie spotkałam ale kuchnia regionalna RULEZ! ![]() muszę jeszcze koniecznie zrobić czosnkową- bardzo popularna w Czechach, jak byliśmy w tym roku na sylwestra to jedliśmy przez 6 dni z naszą ekipą zupę czosnkową i smażony syr jakby czesi nie mieli nic innego hehehe, mieliśmy jedną knapkę i kelner już wiedział co wszyscy będą zamawiać a w samego sylwestra nasza gospodyni u której dom wynajmowaliśmy też nam ugotowała czosnkową i podała dokładny przepis |
||
|
|
|
#741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Krajewskiego, to czytałam chyba dwie jego ksiązki, tylko to dawno było; a Nurowskiej przeczytałam własnie recenzję i rzeczywiście, ciekawie wygląda ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Marsi Odkurze księgi i ksera i wrzucę zapotrzebowanie na wszystkie składniki
|
|
|
|
#743 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
A teraz w tej z chłopcem mam cerę okropną, pełno podskórnych krostek i włosy mi wypadają.
|
||
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
co do czosnku- to nikt nie czuł bo każdy żarł
Meduzza- będę Ci wdzięczna Djerba- hello a tak wogóle to w wątku marcowo kwietniowym na pierwszej stronie jest tekst, ten sam co MadamAgula wkleiła w poprzedniej części naszego wątku
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno kiedyś spróbuję
|
|
#746 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
2 część.Cytat:
Cytat:
![]() Masz niepodległego męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#748 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35742785]Ja balsamem z Lirene rano, a na wieczór babydream olejek, bo brudzi
![]() Lubię go jednak bardzo. A co, jeśi np. wcześniej urodzisz lub nie będziesz mogła chodzić do SR bo będziesz musiała leżeć? Taaak, wiele różowych ![]() Ja tu już pisałam: poszłam do sklepu, córa miała z pół roku, może nie nawet. Pan sprzedawał. Mówię, że pajacyka chcę, dla dziewczynki, ale NIE musi być różowy. A pan zmartwiony na to: no to mamy tylko chłopięce, w pieski... O ty podła! dawaj ptaka, ja też gołąbki lubię Potwierdzam ![]() Jedyne, co z liimtem biorę, to chomik My mamy od lokalnego dostawcy, 54zł, jest super. Ale szałwia tylko do płukania nic nie robi. Dokładnie, rybeńka ----------------- It's my belly Duży, a najlepsze, że jak wczoraj się ważyłam, to tylko pół kg na plusie, a z przodu mam piękną talię dalej [/QUOTE]uuuuu yeeeeeaah cute belly!! |
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeśli chodzi o brzuch, to ja polecam krem z biedronki - taki czerwony, w dużym słoiku 300ml - multiodżywczy krem regenerujący do bardzo suchej skóry, tak się nazywa. Kosztuje 6,99zł za bardzo dużą pojemność i super, super nawilża, ładnie pachnie, nie wchłania się co prawda w tempie ekspresowym, ale można go dobrze wsmarować i nie brudzi ubrań. Jest jeszcze druga opcja, w białym opakowaniu - po prostu nawilżający, ale ma bardzo drażniący zapach (mama ma), także polecam Wam ten w czerwonym słoiczku.
![]() Mocno nawilża i sprawdziłam to już, na początku ciąży miałam bardzo przesuszoną skórę na twarzy - o ciąży jeszcze nie wiedziałam, a to właśnie dlatego taka mi się zrobiła - używałam go może 2-3 dni i cera mi wróciła do normy. Teraz smaruję brzuszek i skórka na nim jest gładka, delikatna, nie czuć suchości.Gochaa_p, ocet jest niezbędny w tej zupie, nadaje jej kwaskowatego smaku, nie czuć jego aromatu.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-07 o 20:59 |
|
|
|
#750 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Przede wszystkim ciesz się swoim związkiem a dziecko samo przyjdzie. Wiem, że łatwo mówić ale najlepiej jest się zapomnieć

ale tak myślałam względem transferu, że gówno nam to da a tylko kasę pochłonie

Tu mi odstaje, pod pachami wyłazi... Trzeba się chyba wybrać raz do brafiterki....