|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
A co do loda to jadłam 2 wersje. Jest jeszcze owocowa bardzo orzeźwiająca, jednak ten sos wiśniowy jest taki nieco sztuczny. zalatywał mi chemią i zepsuł smak loda. Z kolei te czekoladowe mnie zamuliły tj. ten czekoladowy smak i zauwazyłam ze mają 2 rodzaje sosu. od wierchu czekoladowy a od spodu tiramisu a ciasto francuskie kup w Lidlu po 1,99zł kurde ale byka walnęłam grahamka przez samo h
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-08-07 o 17:30 |
|
|
|
|
#2492 |
|
Rozeznanie
|
No i co z tego , że mam bloga pod taką nazwą ? Anoreksja to przeszłość . Teraz mam inny problem ( bulimia, ,,dzięki" której przytyłam ), więc nie rozumiem dlaczego od razu oceniasz po nazwie bloga.
Jogurt 0% zaznaczyłam na czerwono , bo chodziło mi o to, że jest niezdrowy. |
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jajco na kolację będzie na miękko a nie na twardo
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie : )
Dawno nic tu nie wrzucałam, ale nie myślcie sobie, że o was zapomniałam ; ) To moje dzisiejsze: 2 szklanki wody z cytryną na czczo I) piernikowy biszkoptowy orkiszowy omlet z 2 jaj z mango i dżemem żurawinowo-jagodowym II) spora miska sałatki z brązowego ryżu z kurkumą, grillowanym kurczakiem, kukurydzą i przyprawami III) placek po węgiersku, ogórki po arabsku i ćwikła (dojadana z wczoraj) IV) brzoskwinia, śliwki V) będą domowej roboty knedle twarogowe z malinami, jogurtem greckim i cynamonem mleko z cynamonem i imbirem przed spaniem do picia: herbata zielona, kubek kawy i dużo wody hm...zauważyłam, że wiele z was pisze jeszcze ile sportu uprawia. Nigdy nie pisałam, ale może to błąd. A więc dzisiaj (o ile nie popsuje się pogoda) będzie ok. 40min biegu + brzuszki i streaching = ok. godz. W sumie jest tak, że codziennie staram się, żeby była ta godzinka ruchu : D |
|
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dopiero zaczynam moją przygodę z ustalaniem odpowiedniej diety więc bardzo przydałyby mi się wasze rady Od jakiegoś czasu podczytuje wasz troszkę![]() wczoraj: 6:30 owsianka(3 łyżki)na mleku z kasza manna, bananem i cynamonem, kilka rodzynek 10:00 kanapki(2) z chleba pełnoziarnistego z wędliną, serem i pomidorem 13:00 -||- byłam w pracy i nie wiedziałam co mogę zrobić ![]() 17:00 pół piersi z kurczaka i kilka ziemniaków 20:00 sałatka: kukurydza, ogórek konserwowy, pomidor, surimi dzisiaj: 6:30 owsianka na mleku z kasza manna, 2 kostki czekolady i kokos 10:30 jabłko 12:30 spory kawałek pizzy 17:00 kawałek tarty 20:00 może serek wiejski z pomidorem, ogórkiem i kukurydzą |
|
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do "niezdrowego" jogurtu... niezdrowe jest jedzenie pięciu hamburgerów na dzień i picie dwóch litrów coca coli. nie wiem, jakie zło kryje się w biedronkowym jogurcie. czyżby był tam arszenik?
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikol nie słucha nikogo więc lepiej oceniac i pomagac innym którzy korzytają..
|
|
|
#2500 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj dość luźne U
![]() I opieczone kromki z chlebka pełnoziarnistego z soją i słonecznikiem z eko serkiem czekoladowym (ekołukta) i malinami + duża kawa parzona II kawałek domowej tarty serowej na kakaowym pełnoziarnistym cieście kruchym (z cukrem trzcinowym) z gałką musu z zamrożonych malin III chińszczyzna - krewetki w sezamie z marchewką, papryką, dymką, sosem ostrygowym i sojowym podane z brązowym ryżem miseczka borówek z gałką domowych lodów orzechowych IV pełnoziarniste penne z makrelą, brokułem, pieprzem i czosnkiem do picia: woda i pokrzywa
|
|
|
|
#2501 |
|
Raczkowanie
|
moje U:
1. dwie kromki zwykłego chleba z margaryną, serkiem Delicate naturalnym w plastrach, papryką, pomidorem i cebula 2. nektarynka, jablko, potem śliwka 3. ziemniaki z koperkiem, gołąbek - sporo kapusty 4. jabłko 5. dwie kromni zwykłego chleba z margaryną, jajko na twardo, pomidor cebulka proszę o ocenkę
|
|
|
|
#2502 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-08-07 o 20:46 |
|||
|
|
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję hello_penny
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
U
Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie ze szczypiorkiem, tymiankiem, prażoną cebulką, czarnymi oliwkami i ketchupem; 2 kromki śliwkowego razowca z ziołowym camembertem, salami, pomidorem, jasnymi winogronami i sałatą Obiad: zupa śliwkowa na chudym mleku z makaronem z pszenicy durum (+ 2 dokładki )Przekąska: nektarynka Kolacja: 3 kromki śliwkowego razowca 1. z serem sałatkowym i borówkami amerykańskimi 2. z szynką, żółtym serem, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem 3. z szynką, żółtym serem, sałatą i ogórkiem małosolnym Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, pu-ehr, ziołowa.
|
#2505 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj mocno zabiegana, ale jutro to odrobię i piekkkę duuużo- po pierwsze bułeczki, po drugie ciasteczka z domowej roboty ciastem francuskim i jabłkami i nuggetsy z frytkami (pieczone, nie smażone
)I śniadanie (10:30- wstałam godzinę wcześniej, ale robiłam śniadania dla innych i wgl)= 2 szklanki ciepłego mleka 2%+ ok. 4 łyżki płatków żytnich pełnoziarnistych+ 2 łyżki otrębów granulowanych z truskawką i czarną porzeczką+ 2 łyżki płatków kukurydzianych corn flakes+ 2 łyżki płatków pełnoziarnistych just fit z biedronki+ 3 łyżki otrębów= owsianych i pszennych w międzyczasie: mirabelka z drzewka obiad 15) zupka warzywna z ratkami (ratki=bleeeee, na szczęście wylądowały w misce mojego psa dokończenie obiadu (19) ryż gotowany na mleku, smazony z papirówkami i cynamonem + 4 winogrona i jeszcze koktajl z mleka sojowego i winogron kolacja: ryż z jabłkami
|
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
R
ocenicie?
|
|
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
R
* kromka chleba pełnoziarnistego z masłem, szynką + 3 duuuuuuże pomidory (uwielbiam * 2 jajka na twardo * duża porcja zupy grochowej z warzywami * 200g jogurtu naturalnego + 30g musli |
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie widzę tłuszczy a poza tym jw. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Jest tragedia. W Greckim stylu ... akt MMDCVIII
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powyżej skomentowałaś jadłospis dziewczyny, która jak dla mnie uskutecznia lekką głodówkę...ale to jest ok,tak?
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Komentuje tylko jadłospisy osób, co do których mam podejrzenia, że wcielą w życie różne rady.EOT. Koniec offtopa. |
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok.Kompletnie Cię nie rozumiem, bo jeśli czytasz uważnie menu Wizażanek, zauważyłaś pewnie różnicę w odstawieniu 2-3 piw co kilka dni, pizzy,itd....jest chyba to dość znamienne.. ale absolutnie Cię nie atakuję, pytałam z ciekawości ![]() |
|
|
|
|
#2514 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tylko jeszcze to chude mleko, sama wiesz. ![]() Cytat:
ale czy Ty nie chciałaś tyć? Jeśli tak, to raczej nic z tego nie będzie - za mało posiłków jak na taką ilość ruchu moim zdaniem ![]() moje U (maślane )przed: brzoskwinia bieg 9,5 km I.Jajecznica z dwóch wiejskich jaj na maśle z awokado, szczypiorkiem i solą ziołową + grahamka z masłem, sałatą i papryka II. Kostka twarogu półtłustego z bananem, morelami, jagodami i malinami III.Gulasz wieprzowy z szynki z kaszą gryczaną niepaloną, buraczkami zasmażanymi z czosnkiem, fasolką szparagową z masłem IV. Gotowana kolba kukurydzy z masłem i solą, brzoskwinia ufo Do picia woda i herbatka zielona
|
|||
|
|
|
#2515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mogę wiedzieć jak zrobiłaś? po prostu zamieniłaś w przepisie mąkę zwykłą na razową czy masz może jakiś specjalny przepis?
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
PPPPP
sniadanie 500ml mleka+3 lychy manny kanapka z serem"moj ulubiony" i pomidorem kanapka (razowiec maja po 2cm) z zoltym serem i pomidorem II sniadanie banan+jogurt naturalny obiad 2 talerze krupniku na zeberkach z ziemniakami kolacja 3 kromki razowego(2cm) 2 jajka+szczypiorek+pomidor +szynka+ketchup |
|
|
|
#2517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2518 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
cytuję, żebyś w razie usunięcia poprzednich postów mogła sobie w dalekiej przyszłości dostrzec irracjonalność tejże wypowiedzi, a potem wyłączyć komputer, pójść radośnie spędzać czas wolny i zjeść obiad w międzyczasie. tak najnormalniej na świecie.
życzę ci tego, naprawdę i bez cienia ironii ![]() teraz zamiast nieocenionego wizażu polecam psychologa. |
|
|
|
#2520 |
|
Rozeznanie
|
Wbrew pozorm ja zyje normalnie,naprawde. Caly czas jestem poza domem,imprezuje jak nromalna dziewcyzna. Psychicznie duzym stopniu z aną sobie poradzilam. Teraz tylko chcialabym podskoczyc z 3 kg waga do gory. Moi rodzice jak widze,ze jem np schaba z surowka ,ale takiego zapieczonego z serem to strasznie krzycza,ze to malo itd,a gdy mam duzo na talerzu sa spokojni.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

A co do loda to jadłam 2 wersje. Jest jeszcze owocowa bardzo orzeźwiająca, jednak ten sos wiśniowy jest taki nieco sztuczny. zalatywał mi chemią i zepsuł smak loda. Z kolei te czekoladowe mnie zamuliły tj. ten czekoladowy smak i zauwazyłam ze mają 2 rodzaje sosu. od wierchu czekoladowy a od spodu tiramisu 
To śniadanie, obiad, podwieczorek
Chociaż mam wrażenie, że w drugiej części dnia jesz więcej niż w pierwszej 

15) zupka warzywna z ratkami (ratki=bleeeee, na szczęście wylądowały w misce mojego psa