Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 17:26   #2491
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
Mm, smacznie! Fajna musiała być pizza, ciekawa jestem, jak smakuje taka na cieście francuskim. A te lody znam, są dobre, ale faktycznie duże opakowania.
Dziękuję... Pizza na cieście francuskim jest boska taka chrupiąca i delikatna... Wspaniała... Pewnie smakuje podobnie do tarty A co do loda to jadłam 2 wersje. Jest jeszcze owocowa bardzo orzeźwiająca, jednak ten sos wiśniowy jest taki nieco sztuczny. zalatywał mi chemią i zepsuł smak loda. Z kolei te czekoladowe mnie zamuliły tj. ten czekoladowy smak i zauwazyłam ze mają 2 rodzaje sosu. od wierchu czekoladowy a od spodu tiramisu a ciasto francuskie kup w Lidlu po 1,99zł kurde ale byka walnęłam grahamka przez samo h

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-08-07 o 17:30
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:27   #2492
nikol12
Rozeznanie

No i co z tego , że mam bloga pod taką nazwą ? Anoreksja to przeszłość . Teraz mam inny problem ( bulimia, ,,dzięki" której przytyłam ), więc nie rozumiem dlaczego od razu oceniasz po nazwie bloga.
Jogurt 0% zaznaczyłam na czerwono , bo chodziło mi o to, że jest niezdrowy.
Stary 2012-08-07, 17:28   #2493
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imperfect1997 Pokaż wiadomość
Wszystko taakie pyszne To śniadanie, obiad, podwieczorek Chociaż mam wrażenie, że w drugiej części dnia jesz więcej niż w pierwszej Ale to w niczym nie przeszkadza
A wiesz nie zauważyłam tego a jajco na kolację będzie na miękko a nie na twardo

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:28   #2494
DemiRose13
Raczkowanie

Witam ponownie : )
Dawno nic tu nie wrzucałam, ale nie myślcie sobie, że o was zapomniałam ; )

To moje dzisiejsze:

2 szklanki wody z cytryną na czczo

I) piernikowy biszkoptowy orkiszowy omlet z 2 jaj z mango i dżemem żurawinowo-jagodowym

II) spora miska sałatki z brązowego ryżu z kurkumą, grillowanym kurczakiem, kukurydzą i przyprawami

III) placek po węgiersku, ogórki po arabsku i ćwikła (dojadana z wczoraj)

IV) brzoskwinia, śliwki

V) będą domowej roboty knedle twarogowe z malinami, jogurtem greckim i cynamonem

mleko z cynamonem i imbirem przed spaniem

do picia: herbata zielona, kubek kawy i dużo wody

hm...zauważyłam, że wiele z was pisze jeszcze ile sportu uprawia. Nigdy nie pisałam, ale może to błąd. A więc dzisiaj (o ile nie popsuje się pogoda) będzie ok. 40min biegu + brzuszki i streaching = ok. godz.
W sumie jest tak, że codziennie staram się, żeby była ta godzinka ruchu : D
DemiRose13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:12   #2495
luminosa
Raczkowanie

Hej
Dopiero zaczynam moją przygodę z ustalaniem odpowiedniej diety więc bardzo przydałyby mi się wasze rady Od jakiegoś czasu podczytuje wasz troszkę

wczoraj:
6:30 owsianka(3 łyżki)na mleku z kasza manna, bananem i cynamonem, kilka rodzynek
10:00 kanapki(2) z chleba pełnoziarnistego z wędliną, serem i pomidorem
13:00 -||- byłam w pracy i nie wiedziałam co mogę zrobić
17:00 pół piersi z kurczaka i kilka ziemniaków
20:00 sałatka: kukurydza, ogórek konserwowy, pomidor, surimi

dzisiaj:
6:30 owsianka na mleku z kasza manna, 2 kostki czekolady i kokos
10:30 jabłko
12:30 spory kawałek pizzy
17:00 kawałek tarty
20:00 może serek wiejski z pomidorem, ogórkiem i kukurydzą
luminosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 19:16   #2496
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
No i co z tego , że mam bloga pod taką nazwą ? Anoreksja to przeszłość . Teraz mam inny problem ( bulimia, ,,dzięki" której przytyłam ), więc nie rozumiem dlaczego od razu oceniasz po nazwie bloga.
to mając bulimię świadomie jesz tak mało konkretnie i nie smacznie żeby wywołać napady???
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 19:31   #2497
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
to mając bulimię świadomie jesz tak mało konkretnie i nie smacznie żeby wywołać napady???
popieram. przyznaję, nie jestem dietetykiem ani nie znam się na zaburzeniach odżywiania w takim stopniu, ale według mnie robisz huśtawkę. z jedzenia zbyt dużych ilości do restrykcyjnego ograniczania pokarmu. myślę, że powinnaś jeść normalnie, ewentualnie trochę lżej. nie odmawiać sobie zwykłego jedzenia. wtedy powinny zniknąć napady, bo po co się na coś rzucać, skoro możesz to zjeść, nie jest czymś zakazanym?
co do "niezdrowego" jogurtu... niezdrowe jest jedzenie pięciu hamburgerów na dzień i picie dwóch litrów coca coli. nie wiem, jakie zło kryje się w biedronkowym jogurcie. czyżby był tam arszenik?
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 19:31   #2498
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luminosa Pokaż wiadomość
Hej
Dopiero zaczynam moją przygodę z ustalaniem odpowiedniej diety więc bardzo przydałyby mi się wasze rady Od jakiegoś czasu podczytuje wasz troszkę

R, U?

wczoraj:
6:30 owsianka(3 łyżki)na mleku z kasza manna, bananem i cynamonem, kilka rodzynek ok jeśli sie najadłaś
10:00 kanapki(2) z chleba pełnoziarnistego z wędliną, serem i pomidorem smarujesz czymś chlebek?
13:00 -||- byłam w pracy i nie wiedziałam co mogę zrobić mogłaś zjeść serek wiejski, homo, jogurt plus słonecznik, orzechy, pestki dyni, jakieś owoce, zabrać kanapkę albo sałatkę w pudełku.
17:00 pół piersi z kurczaka i kilka ziemniaków brakuje warzyw, pierś mogła być cała
20:00 sałatka: kukurydza, ogórek konserwowy, pomidor, surimi jeśli jesteś na R to przydałoby się białko, twaróg, serek, jajca.

dzisiaj:
6:30 owsianka na mleku z kasza manna, 2 kostki czekolady i kokos ok
10:30 jabłko mało
12:30 spory kawałek pizzy jeden?
17:00 kawałek tarty za duża przerwa
20:00 może serek wiejski z pomidorem, ogórkiem i kukurydzą jeśli R to ogólnie kolacja ok ale kromka mogła wpaść
Bardzo mało i ubogo. Brak NNKT, oliwa, orzechy, pestki dyni itp., jakieś jajca, RYBY, awokado, oliwki. Skromnie i tak jałowo.
Stary 2012-08-07, 19:48   #2499
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
popieram. przyznaję, nie jestem dietetykiem ani nie znam się na zaburzeniach odżywiania w takim stopniu, ale według mnie robisz huśtawkę. z jedzenia zbyt dużych ilości do restrykcyjnego ograniczania pokarmu. myślę, że powinnaś jeść normalnie, ewentualnie trochę lżej. nie odmawiać sobie zwykłego jedzenia. wtedy powinny zniknąć napady, bo po co się na coś rzucać, skoro możesz to zjeść, nie jest czymś zakazanym?
co do "niezdrowego" jogurtu... niezdrowe jest jedzenie pięciu hamburgerów na dzień i picie dwóch litrów coca coli. nie wiem, jakie zło kryje się w biedronkowym jogurcie. czyżby był tam arszenik?
szkoda Twojego czasu
Nikol nie słucha nikogo więc lepiej oceniac i pomagac innym którzy korzytają..
Stary 2012-08-07, 20:42   #2500
Milka1224
Rozeznanie

Dzisiaj dość luźne U

I opieczone kromki z chlebka pełnoziarnistego z soją i słonecznikiem z eko serkiem czekoladowym (ekołukta) i malinami + duża kawa parzona

II kawałek domowej tarty serowej na kakaowym pełnoziarnistym cieście kruchym (z cukrem trzcinowym) z gałką musu z zamrożonych malin

III chińszczyzna - krewetki w sezamie z marchewką, papryką, dymką, sosem ostrygowym i sojowym podane z brązowym ryżem

miseczka borówek z gałką domowych lodów orzechowych

IV pełnoziarniste penne z makrelą, brokułem, pieprzem i czosnkiem

do picia: woda i pokrzywa
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:42   #2501
biedroneczka94
Raczkowanie

moje U:
1. dwie kromki zwykłego chleba z margaryną, serkiem Delicate naturalnym w plastrach, papryką, pomidorem i cebula
2. nektarynka, jablko, potem śliwka
3. ziemniaki z koperkiem, gołąbek - sporo kapusty
4. jabłko
5. dwie kromni zwykłego chleba z margaryną, jajko na twardo, pomidor cebulka
proszę o ocenkę
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:42   #2502
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez breathoflife Pokaż wiadomość
Tak, wiem...
Byłam pod "opieką" endokrynologa. Piszę to w cudzysłowie, ponieważ to, co ta kobieta robiła i jak bardzo mnie zniechęciła swoim zachowaniem nie można nazwać... w ogóle w żaden sposób, a już na pewno nie "opieką". Czy to normalne, że lekarka już na wstępie, na pierwszej wizycie, nie przyprowadzając wcześniej jakiegokolwiek wywiadu nieomal z wrzaskiem rzuca obraźliwymi tekstami pod adresem pacjenta, kierując go, tu cytuję "do czubków" i twierdząc, że i tak już leczenie nie ma sensu etc. ? Co prawda to było już jakiś spory kawałek czasu temu, wtedy był taki sam problem, ale jakoś to wróciło do normy, a dobre pół roku temu powrócił... Sorry za off'a.
mam nadzieję, że zniechęciła Cię do siebie, a nie do leczenia. dbaj o zdrowie. mnie sporo kosztowało wywoływanie okresu, ale suma sumarum było warto.

Cytat:
Napisane przez aszer Pokaż wiadomość
Proszę o ocenę.
R
śniadanie: jajecznica (2 jajka) na łyżeczce oliwy z cebulą i polędwicą, dwie kromki pełnoziarnistego.
drugie: sałatka (fasola czerwona, ogórki konserwowe, pomidor, 2 łyżki słonecznika) i serek wiejski
obiad: pierś z kurczaka duszona z cebulą, papryką, pomidorem i pieczarkami i szklanka makaronu pełnoziarnistego
kolacja: wędzona makrela + warzywka

Proszę o ocenę jeśli chodzi o jakość posiłków, ale również jeśli chodzi o ilość. Wydaje mi się, że jem dobrze, ale jak czytam niektóre jadłospisy to dochodzę do wniosku, że wpycham w siebie zdecydowanie za dużo jak na redukcję.
bardzo mi się podoba. nie jest za dużo! nic nie zmniejszaj, jeśli waga i/lub wymiary lecą. smacznie i zdrowo.

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
moje U:
1. dwie kromki zwykłego chleba z margaryną, serkiem Delicate naturalnym w plastrach, papryką, pomidorem i cebula trochę mało. dodałabym jeszcze jedną kanapkę/owoc/kakao.
2. nektarynka, jablko, potem śliwka same owoce to przekąska, a nie posiłek.
3. ziemniaki z koperkiem, gołąbek - sporo kapusty ładnie.
4. jabłko to, co dwa 'piętra' wyżej.
5. dwie kromki zwykłego chleba z margaryną, jajko na twardo, pomidor cebulka i najadłaś się?
proszę o ocenkę
moim zdaniem skromnie. najadasz się w ogóle? nie chudniesz? tylko obiad fajny.

Sumienie miała czyste. Nieużywane.

56 55 54 53 52 51 50 49 48 47

Edytowane przez hello_penny
Czas edycji: 2012-08-07 o 20:46
hello_penny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:50   #2503
aszer
Raczkowanie

dziękuję hello_penny

aszer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:00   #2504
Poa alpina
Zadomowienie

U

Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie ze szczypiorkiem, tymiankiem, prażoną cebulką, czarnymi oliwkami i ketchupem; 2 kromki śliwkowego razowca z ziołowym camembertem, salami, pomidorem, jasnymi winogronami i sałatą

Obiad: zupa śliwkowa na chudym mleku z makaronem z pszenicy durum (+ 2 dokładki )

Przekąska: nektarynka

Kolacja: 3 kromki śliwkowego razowca
1. z serem sałatkowym i borówkami amerykańskimi
2. z szynką, żółtym serem, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem
3. z szynką, żółtym serem, sałatą i ogórkiem małosolnym

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, pu-ehr, ziołowa.

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:19   #2505
olmana
Raczkowanie

ja dzisiaj mocno zabiegana, ale jutro to odrobię i piekkkę duuużo- po pierwsze bułeczki, po drugie ciasteczka z domowej roboty ciastem francuskim i jabłkami i nuggetsy z frytkami (pieczone, nie smażone )
I śniadanie (10:30- wstałam godzinę wcześniej, ale robiłam śniadania dla innych i wgl)= 2 szklanki ciepłego mleka 2%+ ok. 4 łyżki płatków żytnich pełnoziarnistych+ 2 łyżki otrębów granulowanych z truskawką i czarną porzeczką+ 2 łyżki płatków kukurydzianych corn flakes+ 2 łyżki płatków pełnoziarnistych just fit z biedronki+ 3 łyżki otrębów= owsianych i pszennych
w międzyczasie: mirabelka z drzewka
obiad15) zupka warzywna z ratkami (ratki=bleeeee, na szczęście wylądowały w misce mojego psa )
dokończenie obiadu (19) ryż gotowany na mleku, smazony z papirówkami i cynamonem + 4 winogrona
i jeszcze koktajl z mleka sojowego i winogron
kolacja: ryż z jabłkami
olmana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:22   #2506
Irish lady 28
Zadomowienie

R
  1. ok. 8.45 grahamka: masło, polędwica sopocka, rukola, czosnek, pomidor, cebula- sporo!, parówka cielęca 80 kcal
  2. ok. 13.00 pomidor malinowy + jogurt naturalny 150 g
  3. ok. 17-18 kurczak po seczuańsku ok.200g , w dość głębokim oleju i panierce , ostry sos sambal, micha surówek, warzywa chińskie (Mieszanka) + lampka wina czerwonego

ocenicie?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:34   #2507
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
R
  1. ok. 8.45 grahamka: masło, polędwica sopocka, rukola, czosnek, pomidor, cebula- sporo!, parówka cielęca 80 kcal
  2. ok. 13.00 pomidor malinowy + jogurt naturalny 150 g
  3. ok. 17-18 kurczak po seczuańsku ok.200g , w dość głębokim oleju i panierce , ostry sos sambal, micha surówek, warzywa chińskie (Mieszanka) + lampka wina czerwonego

ocenicie?
A po co?
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:34   #2508
Inka_
Zadomowienie

R

* kromka chleba pełnoziarnistego z masłem, szynką + 3 duuuuuuże pomidory (uwielbiam )
* 2 jajka na twardo
* duża porcja zupy grochowej z warzywami
* 200g jogurtu naturalnego + 30g musli
Inka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:37   #2509
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
A po co?

bo chyba nie ma tragedii?????????
Stary 2012-08-07, 21:40   #2510
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Inka_ Pokaż wiadomość
R

* kromka chleba pełnoziarnistego z masłem, szynką + 3 duuuuuuże pomidory (uwielbiam ) dołóż jeszcze jedną kromkę/owoc/jajko bo jedna kromka to mało
* 2 jajka na twardo + warzywa
* duża porcja zupy grochowej z warzywami jakies mięsko w zupce?
* 200g jogurtu naturalnego + 30g musli
jeżeli węgle na noc Ci nie szkodzą to ok chociaż ja bym jogurt zamieniła na twaróg/homo

Nie widzę tłuszczy a poza tym jw.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
bo chyba nie ma tragedii?????????
Jest tragedia. W Greckim stylu ... akt MMDCVIII
Stary 2012-08-07, 21:45   #2511
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
jeżeli węgle na noc Ci nie szkodzą to ok chociaż ja bym jogurt zamieniła na twaróg/homo

Nie widzę tłuszczy a poza tym jw.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Jest tragedia. W Greckim stylu ... akt MMDCVIII

powyżej skomentowałaś jadłospis dziewczyny, która jak dla mnie uskutecznia lekką głodówkę...ale to jest ok,tak?
Stary 2012-08-07, 21:50   #2512
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
powyżej skomentowałaś jadłospis dziewczyny, która jak dla mnie uskutecznia lekką głodówkę...ale to jest ok,tak?
Dziewczyna wkleiła jadłospis. Nigdy jej tu na forum nie widziałam. Jadłospis nie jest idealny. Skomentowałam, bo wierzę, że dziewczyna wyciągnie wnioski z krytyki/komentarzy. Ty jestes tu odkąd pamiętam. Kilka razy komentowałam ale już wiem, że to jak grochem o scianę Komentuje tylko jadłospisy osób, co do których mam podejrzenia, że wcielą w życie różne rady.

EOT. Koniec offtopa.
Stary 2012-08-07, 21:53   #2513
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyna wkleiła jadłospis. Nigdy jej tu na forum nie widziałam. Jadłospis nie jest idealny. Skomentowałam, bo wierzę, że dziewczyna wyciągnie wnioski z krytyki/komentarzy. Ty jestes tu odkąd pamiętam. Kilka razy komentowałam ale już wiem, że to jak grochem o scianę Komentuje tylko jadłospisy osób, co do których mam podejrzenia, że wcielą w życie różne rady.

EOT. Koniec offtopa.

ok.Kompletnie Cię nie rozumiem, bo jeśli czytasz uważnie menu Wizażanek, zauważyłaś pewnie różnicę w odstawieniu 2-3 piw co kilka dni, pizzy,itd....jest chyba to dość znamienne..
ale absolutnie Cię nie atakuję, pytałam z ciekawości
Stary 2012-08-07, 22:12   #2514
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
jak dla mnie powinnaś pisać na KZ, od pół roku ciągle tkwisz w tym samym, zmieniasz tylko literki nad jadłospisami. nie wiem, czy twoje posty się powinny tu znajdować...

Cytat:
Napisane przez Poa_Alpina
U

Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie ze szczypiorkiem, tymiankiem, prażoną cebulką, czarnymi oliwkami i ketchupem; 2 kromki śliwkowego razowca z ziołowym camembertem, salami, pomidorem, jasnymi winogronami i sałatą

Obiad: zupa śliwkowa na chudym mleku z makaronem z pszenicy durum (+ 2 dokładki )

Przekąska: nektarynka

Kolacja: 3 kromki śliwkowego razowca
1. z serem sałatkowym i borówkami amerykańskimi
2. z szynką, żółtym serem, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem
3. z szynką, żółtym serem, sałatą i ogórkiem małosolnym

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, pu-ehr, ziołowa.
Aż przyjemnie czytać, niby trzy posiłki a konkretne. Ogólnie to w porównaniu z paroma miesiącami wstecz, zmiana w diecie wręcz nie do poznania, na plus oczywiście tylko jeszcze to chude mleko, sama wiesz.
Cytat:
Napisane przez DemiRose13
Witam ponownie : )
Dawno nic tu nie wrzucałam, ale nie myślcie sobie, że o was zapomniałam ; )

To moje dzisiejsze:

2 szklanki wody z cytryną na czczo

I) piernikowy biszkoptowy orkiszowy omlet z 2 jaj z mango i dżemem żurawinowo-jagodowym

II) spora miska sałatki z brązowego ryżu z kurkumą, grillowanym kurczakiem, kukurydzą i przyprawami

III) placek po węgiersku, ogórki po arabsku i ćwikła (dojadana z wczoraj)

IV) brzoskwinia, śliwki

V) będą domowej roboty knedle twarogowe z malinami, jogurtem greckim i cynamonem

mleko z cynamonem i imbirem przed spaniem

do picia: herbata zielona, kubek kawy i dużo wody

hm...zauważyłam, że wiele z was pisze jeszcze ile sportu uprawia. Nigdy nie pisałam, ale może to błąd. A więc dzisiaj (o ile nie popsuje się pogoda) będzie ok. 40min biegu + brzuszki i streaching = ok. godz.
W sumie jest tak, że codziennie staram się, żeby była ta godzinka ruchu : D
Fajne U, wszystko poza I to zdecydowanie moje smaki ale czy Ty nie chciałaś tyć? Jeśli tak, to raczej nic z tego nie będzie - za mało posiłków jak na taką ilość ruchu moim zdaniem

moje U (maślane)
przed: brzoskwinia
bieg 9,5 km
I.Jajecznica z dwóch wiejskich jaj na maśle z awokado, szczypiorkiem i solą ziołową + grahamka z masłem, sałatą i papryka
II. Kostka twarogu półtłustego z bananem, morelami, jagodami i malinami
III.Gulasz wieprzowy z szynki z kaszą gryczaną niepaloną, buraczkami zasmażanymi z czosnkiem, fasolką szparagową z masłem
IV. Gotowana kolba kukurydzy z masłem i solą, brzoskwinia ufo
Do picia woda i herbatka zielona
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:21   #2515
DemiRose13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Dzisiaj dość luźne U

I opieczone kromki z chlebka pełnoziarnistego z soją i słonecznikiem z eko serkiem czekoladowym (ekołukta) i malinami + duża kawa parzona

II kawałek domowej tarty serowej na kakaowym pełnoziarnistym cieście kruchym (z cukrem trzcinowym) z gałką musu z zamrożonych malin

III chińszczyzna - krewetki w sezamie z marchewką, papryką, dymką, sosem ostrygowym i sojowym podane z brązowym ryżem

miseczka borówek z gałką domowych lodów orzechowych

IV pełnoziarniste penne z makrelą, brokułem, pieprzem i czosnkiem

do picia: woda i pokrzywa

mogę wiedzieć jak zrobiłaś? po prostu zamieniłaś w przepisie mąkę zwykłą na razową czy masz może jakiś specjalny przepis?
DemiRose13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:30   #2516
Bibiannaa
Rozeznanie

PPPPP

sniadanie
500ml mleka+3 lychy manny
kanapka z serem"moj ulubiony" i pomidorem
kanapka (razowiec maja po 2cm) z zoltym serem i pomidorem

II sniadanie banan+jogurt naturalny

obiad 2 talerze krupniku na zeberkach z ziemniakami

kolacja
3 kromki razowego(2cm)
2 jajka+szczypiorek+pomidor +szynka+ketchup
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:33   #2517
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
PPPPP

sniadanie
500ml mleka+3 lychy manny
kanapka z serem"moj ulubiony" i pomidorem
kanapka (razowiec maja po 2cm) z zoltym serem i pomidorem

II sniadanie banan+jogurt naturalny

obiad 2 talerze krupniku na zeberkach z ziemniakami

kolacja
3 kromki razowego(2cm)
2 jajka+szczypiorek+pomidor +szynka+ketchup
może jest tu dużo objętościowo, ale kalorycznie ja na U jem zwykle więcej.
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:35   #2518
Bibiannaa
Rozeznanie

Cytat:
może jest tu dużo objętościowo, ale kalorycznie ja na U jem zwykle więcej.

Nie wierze..
jEM TYLE,BO RODZICE MUSZA WIDZIEC,ZE JEST duzo.
Stary 2012-08-07, 22:42   #2519
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
Nie wierze..
jEM TYLE,BO RODZICE MUSZA WIDZIEC,ZE JEST duzo.
cytuję, żebyś w razie usunięcia poprzednich postów mogła sobie w dalekiej przyszłości dostrzec irracjonalność tejże wypowiedzi, a potem wyłączyć komputer, pójść radośnie spędzać czas wolny i zjeść obiad w międzyczasie. tak najnormalniej na świecie.
życzę ci tego, naprawdę i bez cienia ironii

teraz zamiast nieocenionego wizażu polecam psychologa.

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:48   #2520
Bibiannaa
Rozeznanie

Wbrew pozorm ja zyje normalnie,naprawde. Caly czas jestem poza domem,imprezuje jak nromalna dziewcyzna. Psychicznie duzym stopniu z aną sobie poradzilam. Teraz tylko chcialabym podskoczyc z 3 kg waga do gory. Moi rodzice jak widze,ze jem np schaba z surowka ,ale takiego zapieczonego z serem to strasznie krzycza,ze to malo itd,a gdy mam duzo na talerzu sa spokojni.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości