Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 18:09   #2731
Malensstfo
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Wpadam na moment! K. jest w ciąży! Dziś było już serduszko !!!
Lecimy zaraz na Madagaskar!!!
Super! Czyli było za wcześnie

Też lecimy niedługo na Madagaskar!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:23   #2732
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35746294]Poważnie? Miałam nadzieję, że od razu się dowiem. Będę się denerwować niepotrzebnie.
Moja lekarka mówiła, że pewnie się spotkamy w szpitalu, bo ona ma tam dyżury - może jak na nią trafię, to mi powie wszystko

Dziękuję.[/QUOTE]

Myślę, że na pewno szybciej się dowiesz niż ja, ja to miałam w ogóle wszystko na wariackich papierach załataiwane, więc pewnie wyglądało to inaczej niż normalnie. Na pewno będziesz wcześniej wszystko wiedziała
Nie martw się już, trzymamy za Ciebie
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 19:27   #2733
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Mrowinko, trzymam kciuki i będę o Tobie myśleć intensywnie
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Mrowinko powodzenia.
Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Mrownko wszystko będzie dobrze! Trzymam za Ciebie mocno kciuki!
Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Nerwy mnie zżerają, ale cóż - trzeba wierzyć, że będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Myślę, że na pewno szybciej się dowiesz niż ja, ja to miałam w ogóle wszystko na wariackich papierach załatwiane, więc pewnie wyglądało to inaczej niż normalnie. Na pewno będziesz wcześniej wszystko wiedziała
Nie martw się już, trzymamy za Ciebie
Wiesz, tak się zastanawiałam ostatnio - ciekawe, czy u Ciebie faktycznie ta laparoskopia pomogła.

Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Czas edycji: 2012-08-07 o 19:59
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 19:44   #2734
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Duszonki
a widzisz o duszonkach zapomnialam

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
o kurcze! tego chyba nie czytałam, a uwielbiam Kinga
ksiazka King-owa o telefonicznych szalencach wiec raczej nie komedia ale momentami smialam sie sama do siebie
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Kotek u mnie to prażone uwielbiam!
ooo prazone....tej wersji nie znalam czlowiek sie uczy cale zycie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
zapraszam, mam 2 bilety Polska-USA ktore przepadna jak ich komus nie odsprzedam

jezu jakby to bylo takie proste to biere od reki

Przepraszam dziewczyny, ale Wasze posty o jedzeniu omijam jak juz widze "gotujesz paczke tortellini..." a ja zaraz sobie zrobie swoj koktajl kawowy... a coz to za koktail?pewnie jakis specjalistyczny

Ex-TZ zdecydowal, ze nie przylatuje. Odwolal juz urlop.
wydaje mi sie ze to dobre rozwiazanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Tez tak mysle. Przyjazn z ex to nic dobrego i nigdy nic dobrego z tego nie wychodzi...
Co do chrzesniaka, to Amani, nie obraz sie, ale wlasnie dlatego nie jestem zwolenniczka wybierania tego typu osob, jak chlopak siostry etc na chrzestnego... Zwiazek sie rozpada i dzieciak jest na tym stratny... Przykre.
no i tu moge sie podpisac bo mam w rodzinie taki przypadek.....niestety po paru latach dziecko nie ma zadnego kontaktu z ojcem chrzestnym nawet na komuni nie byl ani nawet nie zadzwonil. No ale u Was moze byc zupelnie inaczej
Cytat:
Wpadam na moment! K. jest w ciąży! Dziś było już serduszko !!!
Lecimy zaraz na Madagaskar!!!
fantastyczne wiesci

i tak se mysle.....hmmmm Agnusek nie pisala ze na wakacje leca

Cytat:
Słuchajcie... dzis idę z małą na spacer a tu idzie dziecko ok 6 lat i co ma na głowie?? czeskiego metala mało się nie pisikałam.... : hahaha:
haha kurcze czeski metal zawsze w modzie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Też lecimy niedługo na Madagaskar!
no nieeeee!!!!!! wezcie mnie ze soba albo chociaz napiszcie czy warto

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 19:49   #2735
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no nieeeee!!!!!! wezcie mnie ze soba albo chociaz napiszcie czy warto
Napiszemy, napiszemy Niedługo wychodzimy...

A ja się masakrycznie czuję Może coca-cola w kinie mi przeżre te mdłości
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:08   #2736
kaska87
Zakorzenienie

cześć
naśmiałam się w fryzurek, o których pisałyście

Amani

zakupy w jueseju i te ceny

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:11   #2737
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu ja bym nie radziła odciągać, bo po co podkręcac laktację, spokojnie niedługo sie unormuje. Odbic tez sie nie musi - jeśli mały nie nałykał sie powietrza. Mai tez nie zawsze sie odbija aaa mojej córci tez się zdarza, ze się zachłyśnie mleczkiem ale pokaszle i jest dobrze, więc spokojnie. Tak im widocznie nasze cycusie smakują

Słuchajcie... dzis idę z małą na spacer a tu idzie dziecko ok 6 lat i co ma na głowie?? czeskiego metala mało się nie pisikałam.... : hahaha:
Ja bym odciagala do poczucia ulgi

Cytat:
Moje dziecko kilka dni temu odkryło swoje rączki - boski widok jak się im przygląda, szarpie się za paluszki itp.

Kupilam dzis Sebie ta walizkeKLIKdolozylam troche i kupilam inna niz chcialam-woz strazacki)Ale ma radoche, chyba spac nie pojdzie

A popoludnie przesiedzielismy za domem w piaskownicy

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-08-07 o 20:12
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:31   #2738
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie ze to dobre rozwiazanie

no i tu moge sie podpisac bo mam w rodzinie taki przypadek.....niestety po paru latach dziecko nie ma zadnego kontaktu z ojcem chrzestnym nawet na komuni nie byl ani nawet nie zadzwonil. No ale u Was moze byc zupelnie inaczej
Kotku, tak, koktajl specjalistyczny, z proszku haha, ale jest pyycha
Jak TZ zapomni o Malego urodzinach albo dacie chrztu to osobiscie do niego zadzwonie i bede miala wszystko gdzies

Cytat:
haha kurcze czeski metal zawsze w modzie

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć
naśmiałam się w fryzurek, o których pisałyście

Amani

zakupy w jueseju i te ceny

ja prawie zamieszkalam w TJ Maxxie i ostatnio zrobilam atak na Forever XXI (chociaz jakosc tych ubran pozostawia wiele do zyczenia... zobaczymy).

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:46   #2739
kaska87
Zakorzenienie

Amani ja kocham Kohl's (jest gdzies u Was)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:48   #2740
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziekuje probuje patrzec na dobre strony calej sytuacji, ale chwilami mam momenty zalamania, juz dzis pare lez niekontrolowanie splynelo... no ale nic, trzeba zyc dalej. "Bog jak zamyka drzwi, to otwiera okno"

---------- Dopisano o 05:
dokladnie tak bedzie dobrze

Cytat:

Fajterstwo dobrze, TŻ po długiej i ciętej wymianie zdań, przyznał mi rację, obiecał schudnąć, lepiej się odżywiać, uprawiać sport, zrezygnować z palenia (w to jakoś nie wierzę)... Co prawda miał na to jakiś dziwny plan, ale szybko go wyprowadziłam z błędu, bo chciał prawie nic nie jeść, ćwiczyć codziennie i schudnąć jak najszybciej...i najpierw się obraził, jak powiedziałam, że to durny pomysł, ale potem jak sobie to przemyślał, przyznał mi rację. Więc trzymajcie kciuki za zapał
trzymam

Cytat:
w sumie to mnie siostra przekonała...... miała w obu ciązach robione (a miała 26 i 28 lat wtedy), no i np jak mały miał 2 latka to chorował na zapalenie pęcherza, nerek tego typu sprawy, no i potem na kontroli wyszło, że ma coś nie tak z nerką, i od razu pytanie "czy ma tak od urodzenia" - no i bądź tu mądry...... kto robi niemowlęciu usg nerek po urodzeniu, no ale siostra po tym ostatnim genetycznem usg wiedziała, i teraz już wie, że nerka została "uszkodzona" na skutek choroby...... w sumie to stwierdziliśmy, że to jedyna okazja, żeby tak dokładnie Emilkę przebadać, więc już nie przeliczamy tego na kasę...... chociaż moja siostra miała za darmo.
U nas takie dokladniejsze badania robia jesli matka ma powyzej 35lat. Dokladnie takich rzeczy nie przelicza sie na kase , jesli chcecie miec pewnosci ze wszystko z Emilka wporzadku

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Cóż to za cudo ? Mogłabyś napisać jak robisz?

tuta przepis ja jeszcze dodaje pieczarki

http://www.gotujmy.pl/zapiekanka-z-k...isy,53250.html

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
zazdroszczę i też mam następną wizytę 3 września z tym, że we wtorek za tydzień idę na kontrolę poza kolejką...
miło, że pytasz

już piszę...no więc te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źlezyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymamże będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalałypoczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnicae wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie powa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddziało więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę....wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
kurde to Cie nastraszyla lekarka , mam nadzieje ze na nastepnej wizycie juz wszystko bedzie pworzadku. Co do rodzicow Twoich nie przejmuj sie bo tylko niepotrzebnie sie denerwujesz .. ale fakt zachowali sie bardzo ne fajnie. A maz nie moze wziasc wolnego ?

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej
Ja tylko na chwilke.U nas powoli sie uklada, ja juz duzo lepiej sie czuje Wczoraj byla polozna i malutki w 2 dni przytyl 100 g zarloczek jeden
Tylko martwi mnie, ze on tak lapczywie je i zuca sie przy piersi jakby ja 1 raz widzial, az czasem sie zachlystnie i nie umie zlapac powietrza Potem mu tez sie nie odbija i ma bole brzuszka i gazy Moze cos doradzicie??? Mam nawal pokarmu, ale nawet jak odciagne przed jedzeniem to i tak leci jak z prysznica. Polozna mowila ze to normalne, ale jak mam pomoc malutkiemu, zeby brzuszek go potem nie bolal
super ze sobie radzisz moj Domino tez tak zachannie je

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
ja po usg... i nie wiem co myslec pęcherzyk jest ma około 18-23mm kosmówka grubość 4mm ale narazie zarodka brak za dwa tygodnie kolejne usg lekarz mówi zeby się nie martwić choć teraz to nie wim co myśleć...ale to niby 6-7 tydzień.... no nic dwa tygodnie stresu....
napewno na nastepne wizycie bedzie mocno bilo serduszko

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
w de robią

Przede wszystkim Bao... zmroziło mnie to co piszesz... i to jakie podejście mają rodzice do twojego dziecka
trzymam mocno kciuki, żeby się wszystko uspokoiło i żeby maleńka była jak najdłużej w brzuszku

Resztę nadrobię później, a teraz proszę wypowiedzcie się, którą spódnicę, którą bluzkę i które buty na rozmowę jutro..
i ta pomarańczowa bluzka i krótsza spódniczka to moje sobotnie zakupy
ja bym ubrala ta pomaranczowa bluzke olowkowa spodnice i buty z paseczkiem

Cytat:

ja prawie zamieszkalam w TJ Maxxie i ostatnio zrobilam atak na Forever XXI (chociaz jakosc tych ubran pozostawia wiele do zyczenia... zobaczymy).
Kocham TjMaxx i Marchalls , jeslio Forever 21 chodzi to masz racje ciuchy nie sa najlepszej jakosci Po paru praniach ida do kosza

mrowinka - trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!

Witajcie

Dzisiaj z malym malam wycieczke bylismy na poczcie stoimy w kolejce a Domino tak zaczal plakac ze mnie babki musialy przepuscic w kolejce i co ? Stanelam pierwsza i maly przestal plakac A wszyscy w smiech ze mam syna cwaniak wie jak zalatwic sprawe z czekaniem Pozniej bylismy w polskim deli

Zaniedlugo przychodza do mnie przyjacolki , a maz zrobil mi niespodzianke i wrocil do domu wczesniej ( wlasnie maja drzemke z Domino )

Aaaa no i najwazniejsze Dominik konczy dzisiaj 8 tygodni

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:59   #2741
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

trzymam

U nas takie dokladniejsze badania robia jesli matka ma powyzej 35lat. Dokladnie takich rzeczy nie przelicza sie na kase , jesli chcecie miec pewnosci ze wszystko z Emilka wporzadku

tuta przepis ja jeszcze dodaje pieczarki

http://www.gotujmy.pl/zapiekanka-z-k...isy,53250.html

kurde to Cie nastraszyla lekarka , mam nadzieje ze na nastepnej wizycie juz wszystko bedzie pworzadku. Co do rodzicow Twoich nie przejmuj sie bo tylko niepotrzebnie sie denerwujesz .. ale fakt zachowali sie bardzo ne fajnie. A maz nie moze wziasc wolnego ?

super ze sobie radzisz moj Domino tez tak zachannie je

napewno na nastepne wizycie bedzie mocno bilo serduszko

ja bym ubrala ta pomaranczowa bluzke olowkowa spodnice i buty z paseczkiem

Kocham TjMaxx i Marchalls , jeslio Forever 21 chodzi to masz racje ciuchy nie sa najlepszej jakosci Po paru praniach ida do kosza

mrowinka - trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!

Witajcie

Dzisiaj z malym malam wycieczke bylismy na poczcie stoimy w kolejce a Domino tak zaczal plakac ze mnie babki musialy przepuscic w kolejce i co ? Stanelam pierwsza i maly przestal plakac A wszyscy w smiech ze mam syna cwaniak wie jak zalatwic sprawe z czekaniem Pozniej bylismy w polskim deli

Zaniedlugo przychodza do mnie przyjacolki , a maz zrobil mi niespodzianke i wrocil do domu wczesniej ( wlasnie maja drzemke z Domino )

nie, bo ma tylko 5 dni i trzyma je na czas jak pójdę rodzić, z resztą nawet gdyby chciał to mu teraz nie dadzą, oni mają musowo urlopy w zimie lub w maju - jedyny minus jego pracy
gratki dla Dominisia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:16   #2742
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde bardzo fajna walizka dla małego.

Zabcia niezły cwaniak z niego.

Dziś się dowiedziałam, ze od 1 października mój mąz zaczyna nową pracę. Na koniec sierpnia składa wypowiedzenie z tej (akurat miesiąc ma wypowiedzenia).

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:20   #2743
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak mysle. Przyjazn z ex to nic dobrego i nigdy nic dobrego z tego nie wychodzi...
Co do chrzesniaka, to Amani, nie obraz sie, ale wlasnie dlatego nie jestem zwolenniczka wybierania tego typu osob, jak chlopak siostry etc na chrzestnego... Zwiazek sie rozpada i dzieciak jest na tym stratny... Przykre.
mam dokładnie takie same odczucia na ten temat...

my zastanawialiśmy się kogo wziąć na ojca chrzestnego (symbolicznie, bo dziewczynek i tak nie chrzcimy ) i właśnie chłopak siostry męża wchodził w rachubę... dobrze jednak, że nie podjęliśmy tej decyzji, bo niedawno dowiedzieliśmy się, że oni się rozchodzą... bo ta inna zaszła w ciążę

Cytat:

Cytat:
Moje dziecko kilka dni temu odkryło swoje rączki - boski widok jak się im przygląda, szarpie się za paluszki itp.

Cytat:

Mrowinko, wielkie dla ciebie

i idę dalej szykować się na jutro

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:

Dziś się dowiedziałam, ze od 1 października mój mąz zaczyna nową pracę. Na koniec sierpnia składa wypowiedzenie z tej (akurat miesiąc ma wypowiedzenia).
gratuluję
Stary 2012-08-07, 21:21   #2744
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Amani ja kocham Kohl's (jest gdzies u Was)
musze poszukac, ale jeszcze nie widzialam

Cytat:

Witajcie

To z Dominikiem musisz teraz chodzic wszystkie sprawy zalatwiac modelem nie bedzie, bo sie na sesji niecierpliwil, chociaz warunki fizyczne ma ale moze dyplomata?
dla Domino za 8 tygodni, a nasz Maly konczy dzisiaj 11 miesiecy za miesiac roczek!

-26kg

Stary 2012-08-07, 21:21   #2745
agnusek22
Wtajemniczenie

Wróciliśmy z Madagaskaru Szybcy jesteśmy Bardzo nam się podobało Polecam!

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:23   #2746
Amani
Zakorzenienie

Teraz pisalam z moja ciocia, bo sie dowiedziala, ze rozstalam sie z TZem i napisala: "zawsze bylo widac, ze on Cie BARDZO kocha"... tak mnie cos scisnelo w sercu eh...

-26kg

Stary 2012-08-07, 21:23   #2747
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia6

Agnusek czyli polecasz

Stary 2012-08-07, 21:44   #2748
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz pisalam z moja ciocia, bo sie dowiedziala, ze rozstalam sie z TZem i napisala: "zawsze bylo widac, ze on Cie BARDZO kocha"... tak mnie cos scisnelo w sercu eh...
Jejkuś jak widzę takie teksty to mi się słabo robi po prostu.
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:50   #2749
stokrotka24
Zakorzenienie

dobry wieczór

mrowinko trzymam kciuki za laparoskopie, będzie dobrze, dasz radę

amani to gratuluję wolności, a ten właściwy znajdzie się po drodze

tomalinko oby laptopa dało radę odratować, a co do @ to może po prostu taki cykl masz, czasami się to podobno zdaża

baobabku przytulam mocno, oby izunia była jak najdłuźej w twoim brzuszku, na pewno bedzie z nią wszystko dobrze, urodzi się zdrowa, silna musisz tylko w to wierzyć, przetrwacie jakoś a co do sytuacji z rodzicami to bardzo mi przykro, że nie możesz na nich liczyć

żabcia ale Dominiś już duży, kiedy te 8 tygodni minęło

bika ty wybij sobie taki głupoty z głowy, Emilka na pewno jest zdrowa i śliczna, myśl pozytywnie

agusku super, że jest serduszko, ja tez chce na Madagaskar do kina ja byłam niedawno na epoce lodowcowej 3 i tez fajne było

Abby że z kotkiem już dobrze

uciekam zaraz spać bo cały dzień normalnie zasypiam na stojąco, wczoraj tez tak miałam, chyba ta pogoda mi nie służy i wstawanie do pracy na 7

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:52   #2750
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

stokrotko chyba taka pogoda, bo co się nie pytam to każdy senny.

Stary 2012-08-07, 21:54   #2751
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
tomalinko oby laptopa dało radę odratować, a co do @ to może po prostu taki cykl masz, czasami się to podobno zdaża
Kurde myślisz że tak się może zdażyć? Bo ja już zaczynam wątpić czy to w ogóle @. Najbardziej mnie to martwi bo mam ta droznosc umówioną już..

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Chyba tak bo ja też jestem bardzo senna dzisiaj.. i jakaś taka rozleniwiona
Stary 2012-08-07, 22:10   #2752
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
potem zadzwonilam do niego zapytac jak rodzice przyjeli newsy, to juz mi caly sentyment przeszedl jeszcze pare dni temu jak bylo zle i szedl do pracy, to powiedzial, ze jakby nie praca to by mogloby byc z nim bardzo zle... A dzis zimna krew

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
amani to gratuluję wolności, a ten właściwy znajdzie się po drodze

-26kg

Stary 2012-08-07, 22:12   #2753
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Blonde bardzo fajna walizka dla małego.

Super z praca meza

Cytat:
dla Domino za 8 tygodni, a nasz Maly konczy dzisiaj 11 miesiecy za miesiac roczek!
Stary 2012-08-07, 22:13   #2754
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
potem zadzwonilam do niego zapytac jak rodzice przyjeli newsy, to juz mi caly sentyment przeszedl jeszcze pare dni temu jak bylo zle i szedl do pracy, to powiedzial, ze jakby nie praca to by mogloby byc z nim bardzo zle... A dzis zimna krew
Bo chyba lepiej kochana żebyś nie dzwoniła do niego póki co.
To dla Was obojga nowa i trudna sytuacja.
Stary 2012-08-07, 22:16   #2755
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
o

Strippi alez cudny pokoik
Cytat:
sliczny ma pokoik
Cytat:
strippi - śliczny pokój Julci
Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Strippi, śliczny pokoik
Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Strippi sliczny pokoik
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
strippi, zazdroszczę obiektywu! My mamy alfę 500, do tego obiektyw krótki kitowy 18-55 f3.5-5.6, długi kitowy 55-200 f4.0-5.6 i jasną stałkę 55 f1.8. Marzy mi się jasny długi
Śliczny pokoik córci! I nawet mąż się załapał

Dziękuję wam za miłe słowa odnośnie pokoiku Julci

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
widzicie tam coś?
widzę!!!

Nie nadrobię reszty tyle napisałyście, że się nie wyrabiam.
Ogólnie mam doła, 3 dziewczyny u nas poroniły w przeciągu weekendu
Stary 2012-08-07, 23:38   #2756
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
bosz

a co to ciotka z wami mieszkała, czy co, że taka mądra?

nie ważne co by kto mówił, to przecież TY musiałabyś nieść ten krzyż na plecach... nikt inny

Cytat:
dokładnie

a mnie się słabo robi jak czytam jakie to pytania mogą mi się trafić na rozmowie kwalifikacyjnej... najgorsze, że niektóre to takie pier.do.lenie kotka za pomocą młotka (wszystkie kotki i zwłaszcza Kotka proszę o wybaczenie za sformułowanie )...
no ale luzik... dam radę
Stary 2012-08-08, 04:09   #2757
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
nie, bo ma tylko 5 dni i trzyma je na czas jak pójdę rodzić, z resztą nawet gdyby chciał to mu teraz nie dadzą, oni mają musowo urlopy w zimie lub w maju - jedyny minus jego pracy
gratki dla Dominisia
Kurde mam nadzieje ze jakos sobie poradzisz

i dziekuje

Cytat:
Zabcia niezły cwaniak z niego.

Cytat:
my zastanawialiśmy się kogo wziąć na ojca chrzestnego (symbolicznie, bo dziewczynek i tak nie chrzcimy ) i właśnie chłopak siostry męża wchodził w rachubę... dobrze jednak, że nie podjęliśmy tej decyzji, bo niedawno dowiedzieliśmy się, że oni się rozchodzą... bo ta inna zaszła w ciążę

nie bedziecie wogole chrzcic?

dziekuje

Cytat:
To z Dominikiem musisz teraz chodzic wszystkie sprawy zalatwiac modelem nie bedzie, bo sie na sesji niecierpliwil, chociaz warunki fizyczne ma ale moze dyplomata?
hehe wiesz ze to nie glupi pomysl bede go brala ze soba zalatwiac wszystkie papierkowe sprawy

Dyplomata albo prezes na to sie nadaje

dziekuje i nalepszego dla malego u ciebie

Cytat:

żabcia ale Dominiś już duży, kiedy te 8 tygodni minęło
jak bym chciala zeby czas chodz na chwile stanal w miejscu

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 07:10   #2758
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
no pewnie tak, o 22 poszłąm spać to dzisiaj już lepiej, nie che się aż tak spać

Cytat:
Kurde myślisz że tak się może zdażyć? Bo ja już zaczynam wątpić czy to w ogóle @. Najbardziej mnie to martwi bo mam ta droznosc umówioną już..

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Chyba tak bo ja też jestem bardzo senna dzisiaj.. i jakaś taka rozleniwiona
a co podejżewasz jakieś plamienia, czy może ciążę? myślę, że czasami różne anomalia sie nam w cyklach zdażają

a ja dzisiaj umieram, @ przyszła i tak mnie strasznie brzuch boli, że ledwo siedzę w pracy. Do normalnych bóli @ czuję jakby dochodził jeszcze ból wyrostka, taki tępy, mam nadzieję, że tabletki szybko zaczną działać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 07:29   #2759
tomalinka
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
a mnie się słabo robi jak czytam jakie to pytania mogą mi się trafić na rozmowie kwalifikacyjnej... najgorsze, że niektóre to takie pier.do.lenie kotka za pomocą młotka (wszystkie kotki i zwłaszcza Kotka proszę o wybaczenie za sformułowanie )...
no ale luzik... dam radę
Bedzie dobrze
Stary 2012-08-08, 07:33   #2760
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ się ciesze, że z Olkiem lepiej !
Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Aaby,
dobrze, ze z kiciakiem juz lepiej!
Cytat:
aaby super, że z kotkiem lepiej.
Cytat:
Aaby fajnie, że z kociakiem już lepiej
Cytat:

to w takim razie Aaby, ciesze sie, ze z kotkiem juz lepiej
Cytat:
Abby że z kotkiem już dobrze
Wrrr... widzę, że części mi nie zacytowało
Dziękuję dziewczyny! Zacytowanym i niezacytowanym!
Wczoraj byliśmy na zastrzykach, do końca dnia był ospały, ale to mogła być reakcja na leki. Dostał jeszcze tabletki na 4 dni (dziś rano już schrupał, nie wiem, jaki mają smak, ale nawet surowego kurczaka tak nie wcina ) i maść na ranę w uchu (albo sam sobie zrobił, albo to efekt walki z Herą).
Niestety ma pełne jelitka, więc teraz czekamy na kupę (kurcze, jak z dzieckiem ).

Cytat:
Wczoraj sobie zdałam sprawę, że chyba nie wytrwam ze staraniami do 2014 roku. Szczególnie, że dołączyłam do Was
Zapraszamy wcześniej!

Cytat:
już piszę...no więc te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam że będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały poczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnica We wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie posuwa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddział no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
Bao Kochana, po pierwsze wdech-wydech
Lekarka ostro Cię nastraszyła! Co ona za głupoty gada, że Izunia by sobie nie poradziła?! Oczywiście, że by sobie poradziła! Jasne, lepiej, żeby jeszcze sobie u mamusi posiedziała i nigdzie się nie spieszyła, ale to już końcówka ciąży, mała ma 2kg, więc spokojnie dałaby radę.
Trzymam kciuki, żeby pobyła w brzuszku jeszcze z miesiąc
Przykro mi tylko strasznie jak czytam o reakcji Twoich rodziców Chyba zwyczajnie nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji. Oby tylko oni kiedyś nie potrzebowali od Ciebie pomocy...
Szkoda, że nie mieszkamy w jakimś zagłebiu wizażowym - na zmianę byśmy Cię odwiedzały i pomagały

Cytat:
ojj Aaby i Ty Brutusie..........

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zaliczylam 7 skalpel, jestem zachwycona efektami!
7 skalpel W przeciągu tygodnia
A wiesz, że efekty wymagają dokumentacji fotograficznej?

Cytat:
O tym właśnie ostatnio pisałam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości