III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 21:04   #4051
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej dziołszki ja po wizycie, waga dalej w miejscu i zrobiliśmy USG i kanał

główka na 35t3d a brzuszek 34t1d - waga 2,5 kg - za mało jak na ten tydzień. Okazuje się, że moje łożysko już zaczyna się starzeć i dziecię mniej przybiera (k.u..r..f..a) .

Mój ginek będzie dostępny do 15 sierpnia i potem jedzie na wakacje.

Powiedział, że jak najwięcej leżeć na lewym boku, zwłaszcza po posiłku, żeby maleństwo dostało jak najwięcej.

Szczerze zryło mi to beretkę. Ale ginek tragedii nie robił. I ja już zgłupiałam.

Czytałam (wiem zlinczujecie mnie), że w takim przypadku powinnam co tydzień robić usg sprawdzając dobrostan płodu oraz łożysko.

Przepływy OK ale co z tego jak od początku ciąży przybrałam raptem niecałe 6kg a tu już moment koniec ciąży. Powiedział że dobrze bym urodziła o czasie, żeby młode jak najwięcej przybrało ... nic będę kombinować, u ordynatora szpitala w Pyskowicach (bo mi go polecił) żeby monitorować to wszystko, raz w tygodniu mam się zważyć, jeśli waga w górę nie pójdzie to pędzić do szpitala, bo może okazać się, że trzeba będzie szybciej rozwiązać ciąże.
Zaaaraz,co to ten lekarz wybredza?? Pierwszą ciąże prowadzi??
to on nie wie ile bobasy w ostatnim miesiącu przybierają chyba.
Poza tym co ma Twoja waga do wagi dzidziusia
Ja dopiero od miesiąca przybieram na wadze - przybrałam 1,5kg a mój gin mi gratulował ostatnio że nie wyglądam jak baleron i nie będe miała problemów zrzucić kg.

jak dla mnie i dla dziewczyn tutaj to waga dziecka jest całkiem normalna

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

czy któraś decyduje się na znieczulenie ???? miałyście już spotkanie z anestezjologiem ?

taaaak, ja sie decyduje na zzo

Cytat:
mi się wydaje że maleństwo Bafi w normie jest ...

a mój mąż przyszedł... tuli brzuchol i mówi do Niuni - Niunia siedź tam jeszcze minimum te 2 tyg bo tatuś nie chce byś była w inkubatorze - no i się poryczałam .. wariatka nie ?
Kuźwaczki, gdzieś Ty tego chłopka znalazła ???
Mój to raz na m-ąc brzucha dotknie z moją interwencją, ewentualnie sam pod wpływem %
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:15   #4052
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

taaaak, ja sie decyduje na zzo

Kuźwaczki, gdzieś Ty tego chłopka znalazła ???
Mój to raz na m-ąc brzucha dotknie z moją interwencją, ewentualnie sam pod wpływem %

Ja również chcę zzo

A co do mojego mezula nie mogę narzekać,wszystko mi w domku urządził tak jak chciałam,codziennie przykłada ręcę do brzuszka,całuje,mówi,po prostu jest bosko

Kocham go nad życie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:22   #4053
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Dobranoc laseczki, przeczytałam ale padam na pyszczek, tak więc dobranoc
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:25   #4054
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dobranoc laseczki, przeczytałam ale padam na pyszczek, tak więc dobranoc

Dobrej nocki

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:26   #4055
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

główka na 35t3d a brzuszek 34t1d - waga 2,5 kg - za mało jak na ten tydzień. Okazuje się, że moje łożysko już zaczyna się starzeć i dziecię mniej przybiera (k.u..r..f..a) .

Powiedział, że jak najwięcej leżeć na lewym boku, zwłaszcza po posiłku, żeby maleństwo dostało jak najwięcej.

Szczerze zryło mi to beretkę. Ale ginek tragedii nie robił. I ja już zgłupiałam.

Czytałam (wiem zlinczujecie mnie), że w takim przypadku powinnam co tydzień robić usg sprawdzając dobrostan płodu oraz łożysko.

Przepływy OK ale co z tego jak od początku ciąży przybrałam raptem niecałe 6kg a tu już moment koniec ciąży. Powiedział że dobrze bym urodziła o czasie, żeby młode jak najwięcej przybrało ... nic będę kombinować, u ordynatora szpitala w Pyskowicach (bo mi go polecił) żeby monitorować to wszystko, raz w tygodniu mam się zważyć, jeśli waga w górę nie pójdzie to pędzić do szpitala, bo może okazać się, że trzeba będzie szybciej rozwiązać ciąże.
Już widziałam że dziewczyny pisały o tym samym o czym ja chce napisać, ostatnio na wizycie prawie 36 tydzień a Jasiu miał 2500 g i lekarz wogóle nie mówił że wagę ma niską czy coś takiego. Jednak dlatego mam odpoczywać by miał czas przybrać więcej.
Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
dzięki kochana!
Zauwazylam ze on to chyba ogólnie jakis kryzys ma chodzi zmeczony ( a dopiero przeciez co wrócilismy z wakacji) jakis taki do niczego. dam mu spokój moze musi sobie poukładac w glowie cos.

Bafi, moze czegos nie doczytalam ale 2,5 kg na 35 tydzien to jest normalna waga, ja urodziłam 10 dni przed terminem i mała miala zaledwie 500 gram wiecej w 2,5 tygodnia (bo tyle wiecej bylam od Ciebie w ciazy) dziecko moze przybrac spokojnie te 500 g, szczegolnie ze pomiary z dzis moga byc zaniżone. dzieciaczki sie rodzą różne, moze poprsotu jestes drobna i to dlatego?
Moja mała byla donoszona i miala 3050 g (pierwsze dziecko) nikt mi nie mówił ze jest za mała. W ciazy wtedy przytyłam 7,5 kg od utraty wagi z początku ciazy, czyli tez cos koło 6 kg od powrotu do wagi z samego poczatku ciazy.
Co do łożyska to wydaje mi się że najwazniejsze ze przepływy są ok. ??
Dokładnie moja córka też urodziła się w terminie 3060 g i nikt mi nie mówił że mało czy cpoś.

A ja musze wam powiedzieć że chyba jestem tutaj największa panikarą jak wiecie wczoraj byłam na badaniu szyjki a natomiast dzisiaj znowu u mojego gina ale na badaniu usg bo mało co czułma Jasia na usg okej przepływy super ale musiałam jechać jeszcze na ktg dz szpitala i też wsio ok i mój lekarz specjalni eprzyjechał do szpitala jeszcze zobaczyc wyniki.. także może uda mi się dotrwać do wizyty 14sierpnia bez dzwonie nia do mpjego gina bo i tak teraz juz mi głupio do niego tak wydzwaniać ale ja wolę sprawdzic czy wszystko okej czy nie.. wtedy jestem spokojniejsza.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:31   #4056
zielona1911
Zakorzenienie

a ja mysle o tym lozeczku
http://allegro.pl/ala-i-as-zyrafka-l...518003697.html

tylko szkoda ze nie ma jakiegos jasnego kolorku..
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:31   #4057
kraven
Zakorzenienie

Wróciliśmy z grilla. Było fajnie. Tylko strasznie wymęczona jestem.

Dobranoc Kobietki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:34   #4058
weronika_91
Zakorzenienie

hoho ale lecicie z tymi postami dziś

Nadrobiłam to mogę pójść spać dobranoc mamuśki
Stary 2012-08-07, 21:38   #4059
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja również chcę zzo

A co do mojego mezula nie mogę narzekać,wszystko mi w domku urządził tak jak chciałam,codziennie przykłada ręcę do brzuszka,całuje,mówi,po prostu jest bosko

Kocham go nad życie
Co do urządzenia w mieszkaniu to ja na to narzekać też nie moge bo zrobi dosłownie wszystko, ja bym tylko chciała żeby był bardziej uczuciowy bo jak czytam jak tam u Was z tymi chłopami to sie zastanawiam dlaczego ten mój tak nie może. No ale w sumie co sie dziwić jak ma rodziców do dupy i też nigdy od nich uczuć nie doznał
Eeeeh...
Stary 2012-08-07, 21:53   #4060
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Wpadłam zdać relacje po wizycie. Moja szyjka ma tylko 17 mm i zaczęło robić się rozwarcie. Łożysko w III stopniu dojrzałości. Przepływy jak narazie ok. Mały ładnie przybrał na wadze. Waży 2600g. Następna wizyta za 2 tygodnie. Mam nadzieje, że dotrwam. Skurczy brak.
Gin mówił, że najważniejsze są teraz ruchy małego, mam je kontrolować. Jeśli nie będę czuła małego dłużej niż 6 godzin odrazu na IP.
Trochę mnie to przeraziło i aż zbladłam. Mówie mu żeby jeszcze te 3 tygodnie w dwupaku wytrwać a on na to, że ze względu na to łożysko to tak do końca niekoniecznie.
Pobrał wymaz na parciorkowca, zapłaciłam za badanie 27 zł(pamiętam, że ktoś pytał o cene).
Łożysko u jednej rozwija się szybciej, u drugiej wolniej. W mojej rodzinie często kobiety rodziły w 37/38 tygodniu, może to jakieś genetyczne uwarunkowanie. Nie wiem. Zaczęłam się bać konkretnie. A ostatnio tak się oszczędzałam, nic nie robiłam, większość leżałam i co? Nic nie pomogło, szyjka poleciała i skróciła się
Stary 2012-08-07, 22:03   #4061
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Bafi co ten Twoj lekarz opowiada? Bzdury totalne. Przeciez w ostatnim miesiącu dziecko przybiera po 250g na tydzień więc dzidziuś powinien dobić do 3,5kg.

A druga sprawa - jak Ty masz przybierać na wadze jak Ci kazali trzymać dietę? No kurcze, jeść Ci nie każą i się dziwią, że nie tyjesz. Coś mi się wydaje, że ty żadnej cukrzycy nie masz, tyle Ci powiem.

Kolejna rzecz - masa dziecka nie zależy od tego ile matka przybiera w ciąży. To kwestia genów dziecka. Ja przytyłam w pierwszej ciąży 23kg to moje dziecko powinna być pulchniutkie w takim razie, tak? A ważyła 3,4kg czyli w sam raz. A moje niektóre koleżanki tyły po 10kg i rodziły dzieci ponad 4kg.
Aaliyach wlasnie ta dieta juz to chrzanie. Nie jem tylko słodyczy. Ale po prostu wiecej posiłków i częściej. Robie to dla małej. Wiesz mój mąż urodził sie w terminie z waga 2600 w jego rodzinie sami szczupli i drobni. Ja urodziłam sie z waga 3100, córkę urodziłam 3200 w całej ciazy przytylam 8.5 kg

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Wpadłam zdać relacje po wizycie. Moja szyjka ma tylko 17 mm i zaczęło robić się rozwarcie. Łożysko w III stopniu dojrzałości. Przepływy jak narazie ok. Mały ładnie przybrał na wadze. Waży 2600g. Następna wizyta za 2 tygodnie. Mam nadzieje, że dotrwam. Skurczy brak.
Gin mówił, że najważniejsze są teraz ruchy małego, mam je kontrolować. Jeśli nie będę czuła małego dłużej niż 6 godzin odrazu na IP.
Trochę mnie to przeraziło i aż zbladłam. Mówie mu żeby jeszcze te 3 tygodnie w dwupaku wytrwać a on na to, że ze względu na to łożysko to tak do końca niekoniecznie.
Pobrał wymaz na parciorkowca, zapłaciłam za badanie 27 zł(pamiętam, że ktoś pytał o cene).
Łożysko u jednej rozwija się szybciej, u drugiej wolniej. W mojej rodzinie często kobiety rodziły w 37/38 tygodniu, może to jakieś genetyczne uwarunkowanie. Nie wiem. Zaczęłam się bać konkretnie. A ostatnio tak się oszczędzałam, nic nie robiłam, większość leżałam i co? Nic nie pomogło, szyjka poleciała i skróciła się
U mnie tez problem z łożyskiem przepływy ok w którym jesteś tygodniu.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:16   #4062
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:

Już dziewczyny pisały, że proszę się tak nei denerwować tylko myśleć pozytywnie, że mała urośnie sobie do tych 3kg

Cytat:
mi się wydaje że maleństwo Bafi w normie jest ...

a mój mąż przyszedł... tuli brzuchol i mówi do Niuni - Niunia siedź tam jeszcze minimum te 2 tyg bo tatuś nie chce byś była w inkubatorze - no i się poryczałam .. wariatka nie ?
Cudny ten twój mąż

Cytat:
Kochana nie bój się, z dzidziusiem wszystko dobrze a ile wytrzymacie tyle wytrzymacie każdy dzień do przodu trzeba traktować jako kolejne punkty na korzyść maluszka i nie zamartwiać się, bo to nie służy nikomu, choć wiem, że to niezwykle trudne i komuś kto tego nie doświadcza łatwo się mówi, ale my tu wspieramy dobrymi myślami i jak widać to działa, bo na razie wcześniaków brak więc tego się proszę trzymać
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:16   #4063
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wszystkich

wiecie, że mój termometr pokazuje 30oC ??
wygląda, że znów się w nocy nie wyśpię z gorąca
a ty masz nadzieje jeszcze niezweglana byc po 300 c ????
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
muminek - Masz chłopców wcześniaków. Ile byłaś z Nimi w szpitalu? Ile mieli punktów? Wszystko było okej? Rehabilitacja? Czy nie była potrzebna?
Szymek mial 7 ze względu na oddychanie,rodzilam jeszcze w pl i nie chcieli mi zrobic cc az bylo xle i potem szybko,bylismy 7 dni w szpitaly,wazyl 4,1 i mial 58cm a Łukasz urodzil sie juz w de,mial 56cm 3,600 i dostal 10 pkt a wyszlismy w 3 dobie. Z szymkiem byly problemy z trzymaniem ciepla i oddychaniem,potem mial żółtaczke ale dzis z obuma jest wsio ok

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Kobiety czy Was też boli całe krocze? Ja mam tak, że jak leże na boku to nie ma szans żebym podniosła nogę do góry albo jak wychodząc z wanny ciężko podnieść mi girkę do góry bo ciąży jak nie wiem a w kroku mam uczucie jakby mnie ktoś tam skopał a to dopiero 30 tydzień jak będzie dalej.
miie,szczegolnie przy wyprożnianiu i strasznie sie boję

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile razy dziennie Wasze dzieci mają czkawkę?? Bo mój ma jakieś 6-8 razy na dobę :p Wariat!!!
moje wcale ale drugi synek mial chyba z 8 razy dziennie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Za to doskonale wiem kiedy łapią mnie skurcze w nogach w nocy :/ Dziewczyny jaka jest maksymalna dawka magnezu w ciąży?
jutro zapytam bo mam raz dziennie ale juz nie daje razy w nocy a potem wciaz mam zakwasy

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czesc, czytam was, ale nie odpisuję bo nie mam bardzo jak, od środy leżę, bo miałam straszne skurcze, a lapka nie wydgodnie mi trzymać, teraz piszę jedną ręką na boku leżąc...
Te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam że będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały poczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnica We wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie posuwa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddział no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
Zazdroszczę tym z was co mają już skończony chociaż 35 tydzień u mnie w czwartek dopiero 33 się zacznie
wspolczuje,ja tez nie mam na kogo liczyc ale z innych powodow,dobrze ze mam to chociaz zyczliwych znajomych w de
Cytat:

Dzwoniłam do szpitala w Pyskowicach, już wiem co mi potrzebne, dla dzidziusia nic, dla siebie podstawowe rzeczy, no i wymóg, muszę zrobić badanie na posiew w kierunku paciorkowca i to się robi miedzy 37-38 tygodniem ciąży. Więc akurat na kolejnej wizycie polece sobie do laboartorium i zrobię

Konczi, czytałam artykuł, że w Pyskowicach mają gaz rozweselający ponoć pomaga uśmierzyć ból 60-70% i dzięki temu rodzące lepiej sobie radzą

Tamlin - powóz dla synka - rewelacjone

No i dzisiaj całonocny deszcz orzeźwił powietrze, aż się lepiej funkcjonuje
szpital jest bardzo dobry pod wzgledem porodowki bo pozatym to katastrofa.tez tam rodzilam pierwsze dziecko i poza tym zamieszniaem przy cc bylo ok

Musze brac insuline 3 razy dziennie.Dibrze ze nie zostalo m iduzo bo sie boję .... Jutro jade na gruntowne podpatrywanie malych do szpoitala..Juz sie ciesze
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:16   #4064
lidka0308
Zadomowienie

dobranockam!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:22   #4065
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam Was z leżaczka na mazurach!

W końcu udało się nam wyrwać na trochę do naszego domku nad jeziorem. Jest cudownie - słońce świeci, ale jest też mocny wiatr. Po prostu wymarzona pogoda dla grubaska

Są z nami też rodzice, więc dobre jedzonko też będzie.
Udanego wypoczynku, szczęściaro!

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
dziewczyny z większych miast, a nie zamawiacie leków przez net w aptekach Dbam o zdrowie? można zamówić i odebrać w aptece przecież a jest sporo taniej, ja teraz tylko tak leki zamawiam
U mnie ogólnie nie ma tej apteki, ale tak jak piszesz.. Do odbioru w wybranej przez siebie. No i myślałam, że to tylko tak funkcjonuje, aleee.. Jak byłam w Poznaniu, i weszłam do takowej apteki, to Oni mają dla posiadaczek kart takie gazetki, w których właśnie są takie same promocje jak na stronie

Cytat:
Napisane przez Mama36 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy bolały/bolą Was gnaty? uda, krzyż itd?
Stopy, w sensie kości.. I nadgarstki.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to zauważyłam, że lada moment stuknie nam 4000 postów w tym wątku i tak sobie myślę, że jestem bardzo ciekawa czy wśród tego tysiąca wiadomości, które napiszemy, przywitamy pierwsze maleństwo na wątku.
Myślę, że nie. Oby!
Możemy powoli myśleć nad nowym tytułem

Cytat:
Jeśli do dwóch tygodni nie przybiorę na wadzę mam iść do szpitala .... fakers .... mam małego doła z tego powodu szlag
Nie wiem, ale osobiście udałabym się do jakiegoś innego ginka. Tak aby się dopytać czy faktycznie jest prawo panikować.

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
No i poszłam w końcu do fryzjera jak leciutko mi teraz na głowie z włosów do pasa zrobiło się za ucho Fryzjerka powiedziała, że nie powinno się obcinać w pierwszej połowie ciąży a dlaczego nie wiem. Dzięki Wam poszłam bo tak to się ociągałam i pewnie bym sie nadal męczyła
Z chęcią zobaczyłabym tę zmianę

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
No ale 2500 gram na 35 tyg to w normie jest
Moje dziecię miało tydzień temu, czyli wg mojego Doktorka w 35t, 2340g I nic nie mówił.
Stary 2012-08-07, 22:29   #4066
spioszka
Raczkowanie

W koncu sie doczekalam lozeczka!!!
Ale ile sie przy tym nasluchalam Tz-ta, to glowa boli, ze gowniane, ze nie warte pieniedzy,ze sruby nie takie i wogole... w pewnym momencie myslalam,ze wszystko to walnie i bedzie po sprawie.
Fakt lozeczko same w sobie szalu nie robi, no ale dzieki calej tej oprawie wyglada calkiem przyzwoicie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg phpMes76KPM.jpg (45,8 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg phpU0LigWPM.jpg (98,0 KB, 61 załadowań)

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:32   #4067
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Moja szyjka w 35t, zaczętym 36, miała 16mm. Więc leż, odpoczywaj i nie dźwigaj - przede wszystkim! Zresztą, wiesz jak u mnie Największa dawka fenka, relanium, aspargin, a i tak wychodzi jak wychodzi. Więc uszka do góry. Wytrwamy!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ja znowu z mojego się śmieję, bo ostatnio zamiast powiedzieć do małej nie kop mamy to on do niej: nie kop pani

jakoś ta "mama" nie chce mu przejść przez gardło. chyba musi się z tym oswoić

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z grilla. Było fajnie. Tylko strasznie wymęczona jestem.

Dobranoc Kobietki
Ja w tym roku to jeszcze grilla nie jadłam

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Ale ile sie przy tym nasluchalam Tz-ta, to glowa boli, ze gowniane, ze nie warte pieniedzy,ze sruby nie takie i wogole... w pewnym momencie myslalam,ze wszystko to walnie i bedzie po sprawie.
Fakt lozeczko same w sobie szalu nie robi, no ale dzieki calej tej oprawie wyglada calkiem przyzwoicie.
Bardzo fajne łóżeczko! Mi się tam podoba
Stary 2012-08-07, 22:38   #4068
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:

U mnie tez problem z łożyskiem przepływy ok w którym jesteś tygodniu.
W piątek koniec 35 tygodnia. Pocieszam się, że maluch nawet spory, ale tym pomiarom to tak do końca wierzyć nie można. Widziałam właśnie, że u Ciebie też jakiś problem z łożyskiem. Narazie u mnie zwapnień nie ma, ale pojawią się zapewne za 2-3 tygodnie. Mam nadzieje, że nie wczęsniej.
Gin kazał się nie martwić i nie panikować.
Stary 2012-08-07, 22:46   #4069
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
też tego dokonałam i ogoliłam bobra bez lusterka
To dopiero wyczyn

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
gratulacje i wszystkiego dobrego na kolejne lata pełne wyzwań!

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mój to tę umowę na miejscu będzie miał tylko na 3-4 miesiące, a później pewnie znowu mi zniknie. Eh.
Ale maluszek będzie i trzeba będzie się trzymać

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
anesh, spioszka śliczne brzuski

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Anesh kochana wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Duuużo miłości i jak najmniej osobnych dni!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:55   #4070
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a widzisz, ja nie zdążyłam ostatnio 2 razy wytrzymałam i byłam pewna że i tym razem tak będzie a tu zonk

oj, to nie fajnie.
ja jestem wprawiona w boju bo u nas wiosną zatrzęsienie tego dziadostwa i mimo kropli na kark, mały codziennie przynosił po 2-3 krwiopijce
polecam takie kleszczołapki, są rewelacyjne:

http://www.karusek.com.pl/produkt.ph...d=8970&cat=204

sól fizjologiczna, paracetamol w czopkach, nadmaganian potasu w kropelkach, coś na oparzenia linomag lub sudocrem, maść witaminowa... to tak co mi przyszło na szybko do głowy

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Ja jeszcze kupiłam Linomag, Cicatridina (na rane na kroczu), Maltan (masc na bolace sutki) iii chyba to wszystko

dzieki.zaraz sobie wszystko dopisze

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:56   #4071
Iwoncia81
Zakorzenienie

A ja ide spać
Papule
Stary 2012-08-08, 00:15   #4072
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam Was z leżaczka na mazurach!

W końcu udało się nam wyrwać na trochę do naszego domku nad jeziorem. Jest cudownie - słońce świeci, ale jest też mocny wiatr. Po prostu wymarzona pogoda dla grubaska

Są z nami też rodzice, więc dobre jedzonko też będzie.
Super

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Ja dziś napisałam 3 strony mojej magisterki, więc jestem z siebie dumna
Kurcze coś mi ostatnio brzuszek twardnieje, nie cały, bardziej podbrzusze i wczoraj wieczorem mnie bolało jak przed okresem, ale widzę że u niektórych dziewczyn podobnie, więc to pewnie przygotowanie do porodu
Ja dziś tylko jedną....:/ Ojjjj, wstyd mi.

Cytat:
Napisane przez Mama36 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy bolały/bolą Was gnaty? uda, krzyż itd?
Tak

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Babcię w piątek przywiozła karetka, ale lekarka po ogólnych oględzinach, bez badań stwierdziła że wszystko jest dobrze i odesłała. Wczoraj już stwierdziła udar. Ogólnie jest lepiej niż po pierwszym udarze, bo ręką rusza, nie tak jak wcześniej ale rusza. Mówi, kojarzy wszystko. Pierwszy udar całkowicie jej sparaliżował lewą stronę, teraz poszło na prawą.
A dziadkowi założyli cewnik i odesłali do domu. Powinno mu to pomóc.
Brak mi słów i sił
Konowały

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Bafi będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Anesh wszystkiego najlepszego z okazji
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
weronika, anesh, bafi gratuluję nowych tygodni

Cytat:

Słodziak

Chciałabym by ktoś mnie przytulił

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Cytat:
Więc odpoczywaj dużo kochana.

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Gówniane? Składać mu się po prostu nie chciało:P. Mój tż tak zawsze mówi jak mu coś nie wychodzi:P
Śliczne jest.

Dobranoc
Stary 2012-08-08, 04:25   #4073
gda
Zakorzenienie

Nie mogę jakoś spać...

Nietoperze buszują pod dachówką i za oknem
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 06:02   #4074
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
dzisiaj mnie nie będzie .. chciałam tylko zameldować że znowu są skurcze i już się boje co to będzie dalej jak dopiero 3 dni bez fenka ehhh ....
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 06:50   #4075
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dzień dobry.

Już na nogach, zjadłam właśnie solidne śniadanie i za chwile kładę się na lewy boczek żeby malutka dostała potrzebne składniki odżywcze.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-08-08 o 08:17
Stary 2012-08-08, 07:23   #4076
kraven
Zakorzenienie

Ja też wpadłam się przywitać i zmykam do pracy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 08:05   #4077
anesh_
Zakorzenienie

Hej

Witam się z rańca i mam doskonałą wiadomość - jest szansa, że mój tatuś będzie całkowicie zdrowy.
Stary 2012-08-08, 08:15   #4078
lourose
Wtajemniczenie

Iwoncia, u mnie to samo chłop pokazuje że kocha przez czyny, jest bardziej zadaniowy niż uczuciowy. Mój tak samo dobrego przykładu od rodziców nie miał, też mi brakuje czułości z jego strony ale ten typ tak ma

Anusia, musicie wytrwać i już. Tak jak lekarz powiedział, nie panikować. Bądź cierpliwa!

Śpioszka fajne łóżeczko ! podobają mi się białe, niestety u nas nie pasuje i mamy sosnę.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja też wpadłam się przywitać i zmykam do pracy
Hello też zaraz zmykam! byle do środy, a potem sajonara! kocham moją pracę ale serio mam już dość tych nerwów wczoraj miałam taki dzień że myślałam że paznokcie pozjadam :/ w ciąży moja odporność na stres jest równa 0.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 08:16   #4079
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim za wsparcie - będę dobrej myśli.

Anesh - wspaniałe wieści dotyczące tatusia

Tamlin - trzymam kciuki za dziadka i babcie - niech jak najszybciej dojdą do siebie

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-08-08, 08:24   #4080
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę jakoś spać...

Nietoperze buszują pod dachówką i za oknem
Ale Ci fajnie.

Cytat:
dzień dobry
dzisiaj mnie nie będzie .. chciałam tylko zameldować że znowu są skurcze i już się boje co to będzie dalej jak dopiero 3 dni bez fenka ehhh ....
Odpoczywaj kochana

Cytat:
Dzień dobry.

Już na nogach, zjadłam właśnie solidne śniadanie i za chwile kładę się na lewy boczek żeby malutka dostała potrzebne składniki odżywcze.
Smacznego dla córeczki

Ale jestem szczęśliwa, po prostu się poryczałam ze szczęścia. Kilka lat temu tata zaczął terapię mającą zwalczyć wirusa wątroby. I mu terapię przerwano, bo nie przyniosła efektu. W tamtym roku miał 3 st. marskości wątroby i dali mu kolejną szansę... Od kwietnia jest na terapii i własnie dziś odebrał wyniki, że terapia jest skuteczna. Oby tak dalej. Siedzę i ryczę ze szczęścia. To była ostatnia szansa.

A moją siorkę zabiję!! Umówiłam się z nią do Poznania, bo miałyśmy do niej na uczelnię papiery zawieźć i pojeździć po bibliotekach poszukać książek do mojej pracy... A ona dopiero znad morza wyjeżdża... Co prawda to 2 - 2,5 godziny od nas, ale później jeszcze musi swojego narzeczonego odwieźć... jak wyruszymy o 11 to będzie dobrze, ciekawe jak my przez ten poznań przejedziemy

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Anesh - wspaniałe wieści dotyczące tatusia
Siedzę i ryczę dosłownie, łez powstrzymać nie mogę.... Tyle lat z tym wirusem żył, każdy tylko cicho myślał ile jeszcze będzie z nami... Wiem okrutne to, ale bez wątroby żyć się nie da, a przeszczepu nie dałoby się zrobić, bo nową wątrobę dalej atakowałby wirus... Teraz jest realna szansa, że będzie zdrowy. Może nam się uda piwko z nim kiedyś wypić nawet
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości