|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
seriously? no.
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z proteinami znam tylko maski: mleczny biovax, nie wiem czy kallos mleczny też ale możliwe. Dodatkowo jest nowy biovax jedawb + keratyna. |
|
|
|
|
#1773 |
|
Raczkowanie
|
no to chyba zostane przy masce z jajek i rycyny. Musze zuzyc odzywki/maski, ktore kupilam..szkoda, ze wszystkie sa nawilzajace, a zadna z proteinami.
blackberry8: jak milo uslyszec, ze widac roznice...moj chlopak sie tylko smieje, ze predzej mi wlosy wypadna niz beda w lepszym stanie. W takim razie nadal będę dzielnie walczyc o zdrowe wlosy :P
|
#1774 |
|
Raczkowanie
|
Pisząc wrażliwe włosy mam na myśli delikatne, takie które łatwo jest uszkodzić, i które mocno reagują na wszystko co sie z nimi robi, np na farbowanie, ba, moje reagują mocnym wysuszem nawet na szampon pokrzywowy, więc nie moge takich używać bo mam fryzure a'la piorun w miotłe i włosy cienkie jak pajęczynki
(aha, jeszcze isana babassu też mi robi suchego pioruna) Tak wogóle jestem delikatnego i wrażliwego charakteru, i jak mam jakiś powod to przeżywam bardziej niż powinnam, no wiecie troche zbyt panikarsko ![]() sory zapomniałam wkleić foto (przepraszam że takie marne) Oto moje włosy gdy użyłam tej koszmarnej isana babassu i i na drugi dzień po szamponie brzozowym i odżywce garnier AiK , czyba nie musze dokładniej opisać bo widać które są które
Edytowane przez Mimi1985 Czas edycji: 2012-08-08 o 01:27 |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
Nie, nie
Tylko na końcówki używam![]() Mogłabyś polecić mi jakąś dobrą drogeryjną maseczkę z silikonem?
|
#1778 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ale dawno mnie tu nie było, mam nadzieję, że chociaż jedna z was mnie pamięta. Przechodząc do sedna sprawy, chciałam was prosić o pomoc. Otóż zamówiłam w końcu nożyczki na hairstore.pl i chce już dokonać przelew bankowy, ale niestety coś mi się nie zgadza. Kod pocztowy jest inny w zakładce "Kontakt z nami" a inny na fakturze :/ Jeżeli któraś z was robiła już przelew i produkt bezpiecznie dotarł, czy mogłaby mi napisać wiadomość z danymi ?
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam wcale takich ładnych włosów dzisiaj pamiętacie jak wrzuciłam zdjęcia niby po tygodniu pielęgnacji, co taka różnica była? to było po masce Welli, wtedy tylko umyłam i nałożyłam ta maskę, a teraz mnie coś przesuszyło, albo eliksir na całość, albo Bingo na noc, albo oba ale chociaż tak wysuszyłam grzywkę, że nie musiałam jej prostować ![]() I chyba jednak kupię Hippa bo stwierdziłam, że jak mi nie podpasuje i mam zużyć do ciała, to wolę coś perfumowanego. Dzisiaj też polukam na nożyczki w rossmanie, bo koniecznie muszę ciachnąć końcówki ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cholercia, zobaczcie, że eliksir GP ma na KWC 5/5 może ja go źle używam że nie widzę efektów nastraszyłyście, że zioła wysuszają i go używam raczej jako wcierkę, teraz może zacznę po myciu po długości psikać...
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaktualizowałam moją włosową galerię, niby w długości widać jakąś tam różnicę, ale w tak ogólnie to nie wiem.. Możecie to ocenić i porównać z początkowymi zdjęciami?
(Możecie się zdziwić, że wszystkie zdjęcia dodane dziś, ale zrobiłam porządek, bo chciałam je uporządkować miesiącami, a inaczej nie szło )Proszę o szczere opinie ;* Link w podpisie
Edytowane przez miranda122 Czas edycji: 2012-08-08 o 11:01 |
|
|
|
#1781 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj umyć je delikatniejszym szamponem po takiej masce.Cytat:
Cytat:
jak coś, to dam Ci znać
|
|
#1783 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem czy mogą być gorsze pasma
![]() moooniek - ale piękne masz gęste włosy , masz opisaną gdzies pielegnacje?
Edytowane przez ejzii Czas edycji: 2012-08-08 o 11:03 |
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Isi Rici - znalazłam takie trzy maski z silikonem
tą stosowałam i bardzo sobie chwaliłam : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-jajeczna.html a tych dwóch nie używałam w ogóle, ale oprócz silikonu mają całkiem fajny skład: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html (ta już trochę bardziej chemiczna, ale niektóre wizażanki bardzo chwalą)
|
#1785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż tak harcorowych kuracji nie polecam.Włosy nie wyjdą, ani nie będzie podrażnienia (chyba że ktoś jest nadwrażliwcem na któryś składnik maści, ale przecie chyba wszystkie tutaj robimy próby uczuleniowe za uchem/na łokciu?).
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamierzam kupic mydelko Aleppo, ale jest tyle roznych % i skladow, ze zdurnialam. Widzialam, ze na blogu o nim piszesz (uzywasz, zdaje sie, tego z czerwona glinka). Powiedz mi, prosze, na co mam zwracac uwage, jesli mam cere tlusta z pozostaloscia tradziku i marze o pozbyciu sie go (w koncu 24 lata zobowiazuja |
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jajeczną akurat teraz używam ![]() Elseve muszę jutro znaleźć w sklepie
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno minie tu nie było ale jakoś mało czasu miałam
![]() Znalazłam w domu masło do ciała z organique i mam zamiar użyć go do włosów ![]() Nasz wyjazd zbliża się wielkimi krokami więc i na zakupy kosmetyczne trzeba by się wybrać No i nie mam najmniejszego pojęcia co ze sobą wziąć do włosów nie chcę za dużo rzeczy a wyjazd tylko na 7 dni. Myślicie że facelle i issanka wystarczą?Mam teraz na włoskach oliwkę bd i na to nałoże to masło
|
#1789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam też z joanny maseczkę z olejkiem rycynowym. nie mogę znaleźć składu, a coś mi się kojarzy, że też miała dimethicone. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
np. balsam bdfm do mycia ciała , twarzy i włosów. balsam potters jako odżywka i też do mycia włosów no i koniecznie coś do zabezpieczania przed słońcem, wiatrem i innymi urokami wakacji jejku, też chcę jechać.. właśnie namawiam tż na wakacje.
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na 100% jakaś odżywka czyli albo issana albo potters![]() Do ochrony przed słońcem na mus coś muszę wziąć najlepiej jedwab i kapelusz z duuuuużym rondem
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() say hello, Ty masz wakacje na co dzien W ogole zauwazylam, ze ludzie z Gdanska rzadko gdzies wyjezdzaja
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Spaceroholiczka
|
A ja idę nałożyć oliwę z oliwek, a później może napaćkam na to jakiegoś stuningowanego Bingacza
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
O jakim myślisz?
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Trójmiastem już bardzo tęsknie. ani razu nie byłam na plaży w te wakacje..
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tylko nie wiem czy będę miała tam warunki żeby to przechowywać
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Olej jakiś filtrowy: np ryżowy, woda, jakiś półprodukt
![]() I wzięłabym treściwszą odżywkę niż isana i pottersy
|
#1799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko myślę nad zabezpieczeniem, bo na pewno wezmę jedwab Biovax, ale nim zabezpieczam tylko końcówki, stąd brakuje mi psikacza na długość. Mam jeszcze Jantara, ale boję się, że wysuszy na długości, więc albo dziś zakupię jakiegoś z Mariona, albo będę później kombinować ![]() Cytat:
Choć przypuszczam, że już dawno Wam się ono znudziło i przejadło
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|||
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pociesze Cie, nie ma czego zazdroscic - masa ludzi i halasu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

(aha, jeszcze isana babassu też mi robi suchego pioruna) Tak wogóle jestem delikatnego i wrażliwego charakteru, i jak mam jakiś powod to przeżywam 

pamiętacie jak wrzuciłam zdjęcia niby po tygodniu pielęgnacji, co taka różnica była? to było po masce Welli, wtedy tylko umyłam i nałożyłam ta maskę, a teraz mnie coś przesuszyło, albo eliksir na całość, albo Bingo na noc, albo oba
ale chociaż tak wysuszyłam grzywkę, że nie musiałam jej prostować 
może ja go źle używam że nie widzę efektów 

nie chcę za dużo rzeczy a wyjazd tylko na 7 dni. Myślicie że facelle i issanka wystarczą?