|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
witam z powrotem dziewczyny!
nareszcie w domu![]() no to opowiadam co u mnie i biore sie za nadrabianie. juz w czwartek wieczorem po kolacji wpadlismy moze na 15 min na zakupy do marketu i brzuch spial mi sie jak nie wiem. wzielam jeszcze jeden fenek ponad zalecone 4 i poszlam spac. w piatek musielismy z tzem skoczyc na zakupy, no nie moglam go puscic samego bo nie wiedzialby co wziac. zeszlo nam ze 2 godz, brzuch nie odpuszczal. wrocilismy do domu, zaleglam i odpoczywalam, no ale dalej kicha, brzuch napiety tak, ze nawet stanie sprawialo mi problem... pod wieczor zdecydowalam, ze wpadniemy na ip, liczylam, ze zrobia mi jakies badania, nie wiem, dadza jakies leki i wrocimy do domu na Harryego Pottera ![]() a tu od razu mnie wzieli na oddzial. dostawalam 4 kroplowki po 2 g fenka, w pon i wczoraj juz tabletki. w sobote zaczal mi brzuch mieknac, w niedziele juz bylo ok. mialam po raz pierwszy robione ktg- po 2 razy dziennie oczywiscie najczesciej maluch wiercil sie przed i po, w trakcie tak sobie ![]() weekend jak to weekend, nic specjalnego w szpitalu nie zrobia, za to w poniedzialek obchod na bogato- 3 lekarzy i 2 polozne, potem mialam badanie- szyjka rozmiekczona, i trzon macicy napiety mozliwe, ze to ze stresu, bo liczylam, ze w poniedzialek juz wyjde... po poludniu bylam na usg. Junior nadal pozostaje glowka w dol, wazy 2012 g (ukonczony 33 tydz) wzrosly mi wody, mam 12 nie wiem, czy od kroplowek, czy od mojego picia, ale cieszy mnie to ![]() lozysko dojrzale w II stopniu, reszta tez prawidlowa. mialam robiona morfo i mocz, tez ok ![]() wrocilam do domciu i jestem uziemiona, nie ma mowy o spacerach chocby 100metrowych, nie daje rady... byle do ukonczenia 37 tygodnia i niech sie dzieje, co chce tz jest kochany, wszystko w domu robi, bez zajakniecia nawet gotuje obiady ide ponadrabiac
|
#4142 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
po południu jedziemy na zdjęcia już się nie mogę doczekać efektu. mam nadzieję, że będę zadowolona
|
|
|
#4143 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamy
ja melduję, że żyję i że od dwóch dni wieczorem zjawiają się przepowiadacze no i że brzuch nisko
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ginekolog powiedziała, że taki skurcz może też wywołać dzidzia przesuwając się w macicy. I faktycznie jak on jest bardziej aktywny, to u mnie się pojawiają. Ja też nienawidzę podpasek!!! Zawsze używałam tamponów i wiem, że to będzie dla mnie ciężkie przeżycie, to krwawienie i te okropne podkłady, a potem podpaski... Anesh - a mogłabyś mi napisać na priv coś o tej kuracji? Bo ja też mam w bliskiej rodzinie osobę z tym wirusem... |
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do szpitala muszę mieć i podkłady-podpaski (mam babyono chyba), majtki jednorazowe (mam 10 par) i podkłady na łóżko. A tych podpasek mam dość dużo
|
|
|
|
#4147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i za nowy tydzień - ale to leci ![]() pół kopki poprasowane A przypomniało mi się - jak byłam wczoraj u kulisty to strasznie się nawrzeszczał na ginekologów w Polsce, że ciągle kobitki ciężarne do okulisty ganiają. Nigdzie indziej tego nie ma. Się nasłuchałam ale 50 zł skasował
|
|
#4148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki
U nas cudna chłodna pogoda i to mi pasi ![]() Załatwiłam dziś sobie bobra na cacy bo jak chodziłam to te włochy mnie po nogach już łaskotały ![]() Nawet łatwo poszło ![]() Cytat:
![]() Nie forsuj sie kochana. Cytat:
nie idzie tych chłopów tego jakoś przyuczyć ![]() Cytat:
Super wiadomość !!!!! Cytat:
Logiczne że łożysko sie starzeje ![]() Wszystko sie starzeje, serce, flaki, cycki, dupa, włosy itp ![]() Maluch już w brzuchach też ma kilka miesięcy i też sie starzeje. No kurka, taka kolej rzeczy ![]() O paciorkowcach to ja sie z forum naszego dowiedziałam a i wątpie żeby gin mi zalecił te badanie jak mam jeszcze tylko 40 dni do porodu a na wizyte w poniedziałek ide
|
||||
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź z tym magnezem
A mnie ostatnio podbrzusze pobolewa Szczególnie rano i jak się dużo ruszam.... Ale skurczów nie mam ani nie jest to bardzo silny ból, więc nie panikuję....Mały od wczoraj się zrobił jakiś taki spokojny.... Tzn. rusza się, ale już tak nie szaleje jak w tamtym tygodniu, gdzie praktycznie non-stop go czułam. Nawet się zastanawiałam kiedy on w ogóle śpi, więc pewnie teraz za to odpoczywa
|
|
|
|
#4150 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz ładnie odpoczywaj żebyście pozostali jak najdłużej w dwupaku i dla Tż-ta
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-08-08 o 12:05 |
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze jesteście w dwupaku Oszczędzaj sie kochana ale skoro mężul tak dba to wszystko będzie dobrze
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ze nadal w dwupaku ![]() dziewczynki ide na wizyte, mam nadzieje, że sie dowiem czy Giulia się obróciła ![]()
|
|
|
|
|
#4155 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() żebyście tylko zdążyły dziś wszystko pozałatwiać co macie zaplanowane Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zapomnij o fryzurze i makijażu Cytat:
![]() Cytat:
LadyBeatta witamy w domku dla TżtaZabieram się za dzisiejszą część mojej magisterki
|
||||||
|
|
|
#4156 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nie można.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę obiad robić, a mi się nie chce. Nie lubię stać przy garach. |
|||||||
|
|
|
#4157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w pracy siedzę i już mam dość.
![]() Ale jeszcze tylko 1,5 tygodnia, później urlop, po urlopie tydzień i zwolnienie ![]() Anesh bardzo się ciesze, że z Tatą lepiej. Śpioszka - łózeczko bardzo ładne, a TŻ niech nie narzeka. Colds, Kasiam - kciuki za wizyte. Lady - ciesze się, że jesteście w dwupaku, oby tak dalej.
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żadnych problemów czy infekcji nie miałam to pewnie odpuści. Wy tu ciągle jakieś badania robicie a ja tylko na początku zestaw wielki a potem same siuśki i morfologia do badania ![]() Kasiam za wizyte
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin bo noszę okulary
i on sobie ubzdurał, że w karcie muszę mieć wpis jaką mam wadę bo na pewno w szpitalu zapytają. A ja byłam na badaniach już ponad 3 lata temu więc mogły być niemiarodajne jak na dzisiaj.
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iwoncia81 no ten wymaz na paciorkowce jest teraz obowiązkowy musieli jej podać jakiś zastrzyk albo kroplówkę już nie pamiętam ... no i dziecko wtedy nie może przyjść na świat bodajże w przeciągu 3 godzin .
|
|
#4163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No,no. Myślę! ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiecie, co.. Wkurzona jestem jak byk Najchętniej to kupowanie wózka zleciłabym komuś innemu. Już mnie szlag trafia!!!!!!!! Normalnie w |
|||
|
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przede wszystkim dużo zdrówka dla Was i Waszych bliskich!
Ja dzisiaj lepiej czuję się fizycznie bo pogoda już lepsza stanowczo, ale za to psychicznie jakoś niezbyt fajnie. Smutna jakaś jestem i w ogóle. Byłam przed chwilą u rodziców, mama wrzucała właśnie drugie pranie Maluszkowych ubranek i jeszcze została jedna porcja do wyprania. Wczoraj siostra się śmiała, że mam ubranek na każdy dzień roku inne i chyba nie będę musiała prać A ja przed chwilą kupiłam sukienkę, wrzucam Wam poniżej foto.Ja tego cholernego paciorkowca na bank będę miała znając moje szczęście do infekcji. Teraz lekarz mi pobrał wymaz, a właściwie dwa, ale wynik będę miała dopiero na początku września. Dziewczyny, którym wyszedł pozytywny wynik, lekarz przepisał Wam teraz leki czy przy porodzie dostaniecie antybiotyk? Co do wózka to mnie się strasznie podoba ten Roan Marita, ale doradźcie, bo czytałam, że to nosidełko, które jest niejako w zestawie i służy na początku jako fotelik samochodowy nie ma zachwycających opinii, ale znowu pasuje do stelaża i można je razem montować. Nie wiem czy odpuścić sobie na razie ten fotelik i kupić sam wózek, czy szukać innego wózka, tak żeby można było wpiąć jakiś porządniejszy fotelik.
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-08-08 o 13:25 |
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Mi brał prowadzący.[COLOR="Silver"]
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Nisia - Śliczna sukienka!! |
|
|
|
#4168 | |
|
Raczkowanie
|
Mnie moja gin na ten wymaz skierowała do przychodni przyszpitalnej, tam pobrał mi lekarz dyżurujący i probówki zaniosłam do laboratorium, pewnie pobrała by mi sama ale jest na urlopie, a na piątkową wizytę chciała już mieć wyniki
![]() Cytat:
ale mojej szwagierce nie zdążyli podać kroplówki przed porodem, bo ledwo jej podłączyli a dzidziuś za chwilę był już na świecie, więc jeżeli jest taka możliwość to ja bym wolała dostać leki wcześniej
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Ladybeatta super ze już w domku w dwupaku oby tak dalej
![]() Kasiam mi już makijaż nawet nie pomaga w wyglada niu pieknie wiec juz od 2 tygodni sie wogóle nie maluje bo po co i tak wyglądam jak zombie ![]() juz mam porzadek zrobiony z nogami i rekami moge rodzic
|
|
|
|
#4170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...danie_GBS.html Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

nareszcie w domu

mozliwe, ze to ze stresu, bo liczylam, ze w poniedzialek juz wyjde...
nie wiem, czy od kroplowek, czy od mojego picia, ale cieszy mnie to 

za nowy tydzień - ale to leci 

i on sobie ubzdurał, że w karcie muszę mieć wpis jaką mam wadę bo na pewno w szpitalu zapytają. A ja byłam na badaniach już ponad 3 lata temu więc mogły być niemiarodajne jak na dzisiaj.