Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 13:14   #871
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

o, matpol ibiza, taki wózek, słyszała któraś o takim? Mega mi się spodobał w sklepie, wydawał się leciutki jak jedną ręką próbowałam prowadzić to super, duże pompowane koła i lekki brąz, akurat wszystko niemal co bym chciała, może oprócz takiego klasycznego wyglądu jaki ma marita, no ale trzeba coś wybrać jeszcze muszę poprowadzić maritę

dziewczyny to co, wybierać się do tej położnej? Ona mi mówiła, że co 2tygodnie się do niej chodzi jakie taka położna ma obowiązki, do czego się przydaje?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:21   #872
maluchna30
Zadomowienie

Dziewczyny, a macie w domu psiaki??? Ja nie wiem jak sobie z moim dam radę jak dzidzia będzie. Strasznie jest o mnie zazdrosny, nawet jak mąż mnie przytula, to wariacji dostaje. Chyba będę musiałam z jakąś lalką pochodzić, żeby się przyzwyczaił, że pani nie tylko jego będzie głaskać, ale też dzidzie ciumciać. Oj, morda moja kochana...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg domek wrzesień 2011 202.jpg (73,1 KB, 22 załadowań)
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:22   #873
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
o, matpol ibiza, taki wózek, słyszała któraś o takim? Mega mi się spodobał w sklepie, wydawał się leciutki jak jedną ręką próbowałam prowadzić to super, duże pompowane koła i lekki brąz, akurat wszystko niemal co bym chciała, może oprócz takiego klasycznego wyglądu jaki ma marita, no ale trzeba coś wybrać jeszcze muszę poprowadzić maritę

dziewczyny to co, wybierać się do tej położnej? Ona mi mówiła, że co 2tygodnie się do niej chodzi jakie taka położna ma obowiązki, do czego się przydaje?
ja nic jeszcze nie wiem o żadnej mojej położnej.... ale że już ją trzeba wybrać? ja tylko słyszałam o takiej co to po porodzie przychodzi...
Stary 2012-08-08, 13:23   #874
Debrah
Zakorzenienie

Słuchajcie, czy to ta? Bo dziwnie tania jakaś jest??
http://www.smyk.com/motherhood-podus...t-niemowlaka-p

to chyba inna, mniejsza, do karmienia docelowo a nie dla mamy do spania?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:28   #875
bokeh
Zakorzenienie

chyba tylko do karmienia....
Stary 2012-08-08, 13:35   #876
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a macie w domu psiaki??? Ja nie wiem jak sobie z moim dam radę jak dzidzia będzie. Strasznie jest o mnie zazdrosny, nawet jak mąż mnie przytula, to wariacji dostaje. Chyba będę musiałam z jakąś lalką pochodzić, żeby się przyzwyczaił, że pani nie tylko jego będzie głaskać, ale też dzidzie ciumciać. Oj, morda moja kochana...
my mamy kota psychopatkę też zazdrosna niemożliwie, jak leżymy i rozmawiamy przytuleni to od razu przyłazi i miauczy niemożliwie, bo ona też chcę obawiamy się właśnie, jak to będzie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja nic jeszcze nie wiem o żadnej mojej położnej.... ale że już ją trzeba wybrać? ja tylko słyszałam o takiej co to po porodzie przychodzi...
no to taka właśnie, ona po porodzie do domu przychodzi i uczy jak karmić i kąpać Maluszka, podobno też nacięcie kontroluje? Dzisiaj mnie właśnie ta położna środowiskowa dorwała w przychodni i powiedziała, że mam przyjść do niej 'po poradę' może się wybiorę, co mi szkodzi

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Słuchajcie, czy to ta? Bo dziwnie tania jakaś jest??
http://www.smyk.com/motherhood-podus...t-niemowlaka-p

to chyba inna, mniejsza, do karmienia docelowo a nie dla mamy do spania?
niieee......ta do spania jest ogromna....... ja jestem akurat mała, ale jak się w niej zawinę to mnie całą opatula, z przodu i z tyłu

Stary 2012-08-08, 13:39   #877
bokeh
Zakorzenienie

hmm mi nikt w przychodni nie mówił, a byłam tam i wypisywałam taka deklaracje gdzie też było pole do wybrania połóżnej środowiskowej... to już trzeba wybrać chyba nie no nie??
Stary 2012-08-08, 13:40   #878
laurka23
Zakorzenienie

Dziewczyny ale pędzicie!! 40 minut was nadrabiałam!!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Seria Breslau tak sobie mi podeszła
jeśli chodzi o kolejność to idzie to w ten sposób:
Śmierć w Breslau
Koniec świata w Breslau
Widma w mieście Breslau
Festung Breslau
Dzuma w Breslau

natomiast ja totalnie odleciałam za tytułami:
Głowa minotaura
Erynie
Liczby Charona
i najnowsze Rzeki hadesu

te był dla mnie mistrz-ale np moja siostra i mama wolą zdecydowanie Breslau
Uwielbiam Krajewskiego! Muszę jeszcze przeczytać Liczby Charona i Rzeki Hadesu

Cytat:
pokaże wam dwa zdjęcia ze slubu który teraz robiłam, chyba tez sobie zrobie taki bukiet co wy na to??
Miałam bukiet z hortensji A co mi tam pochwalę się
Dorzucę jeszcze zaproszenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Super to łóżeczko, takie, hmmm, full-wypas na moje oko naprawde bardzo ladne. czy to nie jest przypadkiem łóżeczko turystyczne? a stabilne jest?
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Właśnie, ja mam problem z łużeczkiem. Na początku chciałam drewniane, ale po rozmowie z bratową za bardzo już sama nie wiem. Radziła mi właśnie takie turystyczne kupić. Mówiła że bardziej praktyczne, można ze sobą zabrać, przenieść do drugiego pokoju, a później jako kojec nawet może służyć. Ponoć fajnie bo dziecko główki nie obija o szczebelki. Więc tak się ciągle zastanawiam. Przeczytała, ze trzeba kupić tylko materac inny, taki jak do drewnianego bo ten oryginalny trochę za miękki. Może któraś z was ma doświadczenie z takim łużeczkiem i coś doradzi?
laurka jak te twoje, fajne jest? Stabilne?
Tak to łóżeczko turystyczne, wyspał się w nim już mój siostrzeniec, siostra bardzo chwali. Ma taką wkładkę dla niemowlaka, zresztą tu wszystko widać:
http://www.youtube.com/watch?v=9AgIO...eature=related
Jest stabilne bo ma 7 nóżek. Ja jestem nim zachwycona.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIE 0019.jpg (51,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie-2.jpg (44,3 KB, 17 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:43   #879
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale pędzicie!! 40 minut was nadrabiałam!!

Uwielbiam Krajewskiego! Muszę jeszcze przeczytać Liczby Charona i Rzeki Hadesu

Miałam bukiet z hortensji A co mi tam pochwalę się
Dorzucę jeszcze zaproszenie

Tak to łóżeczko turystyczne, wyspał się w nim już mój siostrzeniec, siostra bardzo chwali. Ma taką wkładkę dla niemowlaka, zresztą tu wszystko widać:

o takie taki własnie, ile sobie życzą za taki bukiet???
Stary 2012-08-08, 13:53   #880
laurka23
Zakorzenienie

Z bukietami to jest tak, że jak powiesz tylko słowo ślubny, to cena 100% w górę. Ja za bukiet i butonierkę dałam ok 100zł
Stary 2012-08-08, 13:55   #881
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
hej kochane

dziś mam gina i denerwuje się strasznie bo mały od wczoraj mniej się rusza, wczoraj ledwo co go wieczorem czułam a zwykle ok 23 kręci się jak szalony, dziś troszkę nad ranem a tak to cisza
trzymajcie kciuki

wczoraj połknęłam ok 100 stron- wciąga, jest wstrząsająca, ponoc Maria Nurowska napisała tę książkę na podstawie reportażu, któy przygotowywała odwiedzając więzienie dla kobiet- ciary przechodzą po plecach

ja wczoraj dostałam kasę z zusu- tak się już denerwowałam bo przecież kredyt mam i jak na czas kasa nie wpłynie to bank może mi podnieść marżę
no ale w jaką euforie wpadłam jak zobaczyłam kasę na koncie
już myślałam,że się nigdy nie doczekam- tyle to trwało
marsi nie denerwuj się
może sobie śpi, wiesz dzisiaj taka muląca pogoda
mój też nie regularnie daje o sobie znać...raz da raz nie
Stary 2012-08-08, 13:58   #882
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja jestem wściekła, bo za swój i butonierkę która wytrzymała tylko kościół i przejazd na salę dałam 130zł a malutka kulka i na dodatek do końca nie wyglądała tak jak chciałam, szczerze to sama mogłabym sobie taki bukiecik w domu zrobić i równie ładnie by wyglądał

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

idę się zdrzemnąć, jednak nie spałam dzisiaj do 12 i padam na twarz

Stary 2012-08-08, 14:11   #883
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Miałam tableta od Asusa z Windowsem 7, a produkują w ogóle z Androidem? To przecież oprogramowanie na smartphony... Chyba jakiś producent chciał przyoszczędzić, osobiście nie znam nikogo, kto miałby z Androidem. Nigdy więcej, no może IPadem bym nie pogardziła, ale za te pieniądze wolę sobie kupić dobrego laptopa, bo tablet nigdy mu nie dorówna funkcjami, tak samo, jak najlepszy PC zawsze będzie lepszy od najlepszego laptopa - wielkość przekłada się na wydajność. Niektórych podzespołów nie da się zmniejszyć do minimum.

Nie wiem, co to i kto to, ale się wkurzyłam i miałam ochotę rzucić czymś w niego przez okno, jeśli jeszcze raz przejedzie naszą ulicą, no ale nie zrobił tego, zamiast tego stał w centrum miasteczka i trąbił przez następne 20 minut. Co za idiotą trzeba być...
txt zaczerpnięty z wikipedii :

Wciąż jednym z najpopularniejszych obecnie tabletów PC jest Apple iPad oparty na systemie iOS, stanowi on około 70% rynku.[potrzebne źródło]
Innymi popularnymi systemami na tablety są: Android (wersja 3.0 została specjalnie zoptymalizowana dla tabletów), BlackBerry Tablet OS, webOS, MeeGo i systemy Microsoftu (Windows 7, 8, RT).

oczywiście, że są na androidach.. przecież to popularny system

ja np. chcę sobie kupić taki :

http://allegro.pl/asus-google-nexus-...547974528.html
Stary 2012-08-08, 14:12   #884
bokeh
Zakorzenienie

Zrobiłam zdjęcie zaproszeń, oczywiście kupiłam 5m wstążki, oczywiście potrzeba by ło 20metrów i ide własnie dokupić 15
Oczywiście nie była bym soba gdybym całej sesji im nie strzeliła hah

W ogóle myśle sobie czy by nie zrobić sesji zdjeciowej potem mojej dzidzi, tylko musiałabym wynająć studio do tego, ale to może byśmy wynajęły wspólnie dziołchy ze śląska? hah tylko ciekawe czy wszystkie one te nasze dzieciaki spały by w tym samym momencie szaja by nam uszyła czapeczki albo inne słodkie rzeczy do sesji :P jakiś koszyk wiklinowy itp

Tylko nie mam doświadczenia w takich sesjach więc teges no..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0190.jpg (85,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0202.jpg (76,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0204.jpg (104,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0208.jpg (84,2 KB, 41 załadowań)
Stary 2012-08-08, 14:14   #885
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Właśnie, ja mam problem z łużeczkiem. Na początku chciałam drewniane, ale po rozmowie z bratową za bardzo już sama nie wiem. Radziła mi właśnie takie turystyczne kupić. Mówiła że bardziej praktyczne, można ze sobą zabrać, przenieść do drugiego pokoju, a później jako kojec nawet może służyć. Ponoć fajnie bo dziecko główki nie obija o szczebelki. Więc tak się ciągle zastanawiam. Przeczytała, ze trzeba kupić tylko materac inny, taki jak do drewnianego bo ten oryginalny trochę za miękki. Może któraś z was ma doświadczenie z takim łużeczkiem i coś doradzi?
Moja sis używała łóżeczko turystyczne jako normalne i bardzo sobie chwaliła. Ona miała dwie pozycje do ustawienia, góra i dół. (nie wiem jak to lepiej napisać). Na początku chrześniak spał w górnej części, a jak dorósł, to na dole łóżeczka. Jak spał na górze, to na dole sis trzymała pieluchy i inne drobiazgi do pielęgnacji, więc dodatkowy plus zaoszczędzenie miejsca.
Muszę z nią pogadać, może mi pożyczy to łóżeczko, bo u nas też z miejscem ciężko.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:14   #886
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Z bukietami to jest tak, że jak powiesz tylko słowo ślubny, to cena 100% w górę. Ja za bukiet i butonierkę dałam ok 100zł
o jeski..... przeciez to tylko zwiazane kwiatki wstążką.. chyba kupie sobie sama takie hortensje bo masakra
Stary 2012-08-08, 14:17   #887
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam małego pieska w domu i jest zazdrosny o naszą córkę. Pieska mieliśmy wcześniej, a jak przyszło dziecko to psies nie może pogodzić się, że spadł w hierarchii Musieliśmy b.uważać na niego. Do dziś jak mała go zaczyna głaskać to na nią warczy
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:26   #888
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam zdjęcie zaproszeń, oczywiście kupiłam 5m wstążki, oczywiście potrzeba by ło 20metrów i ide własnie dokupić 15

W ogóle myśle sobie czy by nie zrobić sesji zdjeciowej potem mojej dzidzi, tylko musiałabym wynająć studio do tego, ale to może byśmy wynajęły wspólnie dziołchy ze śląska? hah tylko ciekawe czy wszystkie one te nasze dzieciaki spały by w tym samym momencie szaja by nam uszyła czapeczki albo inne słodkie rzeczy do sesji :P jakiś koszyk wiklinowy itp

Cytat:
o jeski..... przeciez to tylko zwiazane kwiatki wstążką.. chyba kupie sobie sama takie hortensje bo masakra
Pięknie wyszło
No dokładnie, żadna filozofia z bukietem
Stary 2012-08-08, 14:28   #889
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Mój bukiet był trochę jakby tu powiedzieć sztuczny zrobiony z broszek i ręcznie robionych kwiatków (trzy wieczory z siostrą siedziałyśmy) na początku stwierdziłam, ze jak nie wyjdzie to kupię z kwiatków jeszcze. Ostatecznie wyszedł taki jak chciałam i fajnie bo mam go do dzisiaj, schowany w pudełku jako pamiątka
kochana, musisz koniecznie pokazac foto tego bukietu bo brzmi bardzo oryginalnie

Cytat:

Moja Gabi ma dokladnie takie samo lozeczko... niestety mloda bylam i glupia Wydawalo mi sie, ze jak dokupie super materac to bedzie ok ale nie tak dawno naczytalam sie, ze jak stelaz nie jest porzadny to i materac nie pomoze, itp. i teraz mam wyrzuty sumienia, ze normalnego wtedy nie kupilam. Chociaz Gabi bardzo zadowolona bo ona sie przed spaniem strasznie lubi jeszcze powyglupiac a w takim drewnianym pewnie by sie cala poobijala
Tak czy inaczej, dla drugiego maluszka mam juz wybrane zwykle drewniane

bokeh no pieknie wyszlo
zazdroszcze talentu fotograficznego tez lubie robic zdjecia ale umiejetnosci i sprzet marniutkie

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2012-08-08 o 14:33
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:30   #890
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Ja mam małego pieska w domu i jest zazdrosny o naszą córkę. Pieska mieliśmy wcześniej, a jak przyszło dziecko to psies nie może pogodzić się, że spadł w hierarchii Musieliśmy b.uważać na niego. Do dziś jak mała go zaczyna głaskać to na nią warczy

maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:33   #891
aska27adopcje
Zadomowienie

Co do psiakow, toja tez sie boje ... Mam bardzo zaborczego owczarka, ktory niestety nie przepada za dziecmi i obcymi, a ze mna to juz taki obronca, ze na spcerze to nikt do mnie nie podejdzie ... rozpieszczony jak dziadowski bicz, co zreszta widac na fotce ... Ma 6 lat i do tej pory to on byl moim synusiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzi.jpg (35,8 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-08-08, 14:34   #892
monamur
Raczkowanie

Wrócę jeszcze do tematu cery, przed ciążą zero problemów z cerą, gładziutka, czasami jedna krosteczka się uchowała, a teraz! dla mnie szok, twarz usiana swędzącymi krostkami szczegolnie broda i okolice dolnej szczęki, pare małych na plecach i na udzie, jakis czas temu takze dekolt zsypany, ale juz zeszły z dekoltu. Smaruje je fenistilem i pomaga bo to juz tak nie swędzi. Te hormony wyprawiają z nami co chcą włosy mi teraz zaczynają wypadać, jedynie paznokcie się poprawiły, istne szaleństwo. Ciekawe czy to broi dziewczynka czy chłopczyk

Robie obiad, bo kiszki marsza grają, chciałam ugotować ryż brązowy, ale patrze ze sie gotuje 40 min- tyle to nie wytrzymam, wiec stanelo na kaszy gryczanej, mam juz małe podudzia z kurczaka i mamcia mi zrobiła buraczki czerwone zasmażane, ale jestem głodna
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:36   #893
aska27adopcje
Zadomowienie

monamur ja z cera mam tragiczny klopot ... mwisz ze smarujes fanistilem, to bede musiala kupic ... ja sudokremem smaruje sie 2x dziennie, cala twarz, szyja, ramiona i dekold, niestety nie bardzo pomaga ... kiedys pieknie mi wysuszalo to syfki, ale teraz sa jakies oporne
Stary 2012-08-08, 14:37   #894
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja za bukiet dałam ok 120 zł i był bardzo solidnie zrobiony. Nie rozleciał się, nie poluzował.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:41   #895
monamur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
monamur ja z cera mam tragiczny klopot ... mwisz ze smarujes fanistilem, to bede musiala kupic ... ja sudokremem smaruje sie 2x dziennie, cala twarz, szyja, ramiona i dekold, niestety nie bardzo pomaga ... kiedys pieknie mi wysuszalo to syfki, ale teraz sa jakies oporne
kup sobie ten fenistil, mnie naprawde pomaga, no i ma lekką konsystencje i szybko sie wchłania
cudowny ten twój owczarek

bokeh piekne zaproszenia, ja na bukiet polecam storczyki, pieknie wyglądają

Edytowane przez monamur
Czas edycji: 2012-08-08 o 14:45
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:45   #896
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
kochana, musisz koniecznie pokazac foto tego bukietu bo brzmi bardzo oryginalnie

Moja Gabi ma dokladnie takie samo lozeczko... niestety mloda bylam i glupia Wydawalo mi sie, ze jak dokupie super materac to bedzie ok ale nie tak dawno naczytalam sie, ze jak stelaz nie jest porzadny to i materac nie pomoze, itp. i teraz mam wyrzuty sumienia, ze normalnego wtedy nie kupilam. Chociaz Gabi bardzo zadowolona bo ona sie przed spaniem strasznie lubi jeszcze powyglupiac a w takim drewnianym pewnie by sie cala poobijala
Tak czy inaczej, dla drugiego maluszka mam juz wybrane zwykle drewniane

bokeh no pieknie wyszlo
zazdroszcze talentu fotograficznego tez lubie robic zdjecia ale umiejetnosci i sprzet marniutkie
No popatrz, a moja siostra przy pierwszym miała drewniane i teraz mówi że żałuje że już wtedy nie kupiła turystycznego Ciekawe od czego to zależy

Z hortensją trzeba uważać, ona jest bardzo wrażliwa na brak wody, zaraz oklapuje
Stary 2012-08-08, 15:02   #897
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
moj syn bez książki albo gazety nie pójdzie do kibelka
w gacie narobi a musi coś miec do czytani
wariaty
ja swego czasu nie byłam w stanie ogranąć tej czytelni w kiblu- w końcu kupiłam taki segregator jakby - i tak chowają swoje czytadła
a na nowy dom - kupiłam taki retro gazetnik
żeby chociaż stylem pasował
Ale ja też czytam tam

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Wszystko możliwe, dziś w pracy koleżanka mi opowiadała że u niej w 16 tc lekarz stwierdził że chłopiec będzie a na połówkowym okazało się że jednak dziewczynka no i teraz ma małą Luizę

Dziewczynki można mozarellę? Bo wy tu o tych pomidorach a mi się caprese zachciało...
Mówisz?

Można.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ale faaajnie
Tez tak zawsze chcialam i tez sie boje, ze nie zdaze przeczytac wszystkiego, co chce
Ja dodatkowo jeszcze taki żal czuję, że już tyle fajnych rzeczy przeczytałam i je znam

Cytat:
Mój bukiet był trochę jakby tu powiedzieć sztuczny zrobiony z broszek i ręcznie robionych kwiatków (trzy wieczory z siostrą siedziałyśmy) na początku stwierdziłam, ze jak nie wyjdzie to kupię z kwiatków jeszcze. Ostatecznie wyszedł taki jak chciałam i fajnie bo mam go do dzisiaj, schowany w pudełku jako pamiątka

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Ipad 2 fajnie bo ma kamerkę.
Pokaż bukiet!

Cytat:

Powiem Wam coś, czego nawet lekarzowi nie powiedziałam, bo nie wiem czy to możliwe. Piszecie tu o ruchach dzidziusiów, tzw. pyknięciach, przelewaniach itd. Poczułam coś takiego w 12 tc i od tej pory regularnie, co jakiś czas takie rzeczy się u mnie w brzuchu dzieją. Nie chcę mówić tego głośno, bo będzie gadania: "ooooooo, początek ciąży, a ta już ruchy dziecka niby czuje." Może któraś z Was też tak szybko coś czuła??? Czytałam, że kobiety szczupłe przed ciążą mogą ruchy dziecka odczuwać bardzo wcześnie. Ja mam tylko 155 cm wzrosu i 48 kg przed ciążą. Czy to możliwe???
Ja zakładam, że w ciąży wszystko jest możliwe są wyjątki i tyle.

Cytat:
a co z Nelą??

Ehh a mnie znów mój tż wyprowadził z równowagi..... załamie sie chyba

A jakie ksiązki Cobena polecacie?
Olej, mój codziennie mnie wyprowadza. Nie potrafi rozmawiać, jak jest problem to najlepszym wyjściem jest na mnie atak i wg niego sprawa załatwiona.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Wciągnęłam się w oglądanie seriali, więc mniej mnie tutaj ale Was czytam.

Szaja - doradź, bo chcę kupić jakiś stanik Gai może i - przed ciążą nosiłam 65C - teraz noszę 65D ale też jest na styk troszkę. Tylko powiesz coś o tych stanikach? Jak kupować w ciąży, lepiej większy obwód niż docelowo bo będzie za ciasny? Nie chcę kupić zbyt szerokiego,a nie znam tej firmy, zupełnie nie wiem czego się spodziewać. Obwody są ściśliwe tutaj?? Podziel się doświadczeniem
Jeśli grzebię po kategorii półusztywniane tzn z fiszbiną ale bez gąbki? Takie bym wolała właśnie.
Zwykle kupuję Ewę Michalak, Atlantic od niedawna jak są obwody 65, Esotiq. Gai nie znałam dotąd.

Nad poduchą do spania też myślę, taaak mi niewygodnie spać, okropnie mnie boli w pachwinach. Zobaczę na stronie Smyka czy jest.
Wiesz co, ja niespecjalnie się znam na tym, po prostu kupuję w tym sklepie, oni różne firmy mają

Cytat:

Świetne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:03   #898
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
hmm mi nikt w przychodni nie mówił, a byłam tam i wypisywałam taka deklaracje gdzie też było pole do wybrania połóżnej środowiskowej... to już trzeba wybrać chyba nie no nie??
Najczęściej jest tak, że jak wypisujesz deklarację to podajesz tylko nazwisko lekarza, bo wiesz do jakiego chcesz chodzić. A nazwisko pielęgniarki i położnej wpisują panie z rejestracji bo one znają nazwisko tej osoby. Tak przynajmniej był u mnie, położne w poradni mam dwie i w rejestracji panie "dzielą" pacjentki, żeby było po równo. Także położną swoją masz na pewno

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Co do psiakow, toja tez sie boje ... Mam bardzo zaborczego owczarka, ktory niestety nie przepada za dziecmi i obcymi, a ze mna to juz taki obronca, ze na spcerze to nikt do mnie nie podejdzie ... rozpieszczony jak dziadowski bicz, co zreszta widac na fotce ... Ma 6 lat i do tej pory to on byl moim synusiem
Jezu jaki wzrok normalnie genialne ujęcie, ale widać, że zazdrośnik
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:14   #899
aska27adopcje
Zadomowienie

juz zaczelismy troche odpieszczanie, coraz mniej na lozko wchodzi, chociaz czasami mu ulegam, zawsze rano przychodzi na tulonko do mamusi
ja jestem straszna psiara juz pisalam, gdyby nie jego charakter, to pewnie bym juz miala z 10 psow przygarnietych, a tak to on mnie stopuje, bo Tz by nie dal rady i tak bym psy do domu znosila

Jako zakochana mamusia, pokaze wam go jeszcze z kolega, lepiej go widac, to ten po prawej stronie

co do poloznych to ja sie u siebie w przychodni pytalam, to oani mi powiedziala ze wybiera sie tak z miesiac przed terminem, ze polozna pozniej przychodzi do domu, pomaga w opiece nad dzieckiem, pokazuje, uczy jak je kapac, przebierac itp ... w 1szych tygodniach zycia .... Dla mnie to troche dziwne, ja zawsze myslalam, ze polozna pomaga w porodzie ....

bokeh zaproszenia sliczne super ta wstazka pasuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cz+f.jpg (59,0 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-08-08 o 15:17
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:20   #900
Hosenka*
Zakorzenienie

O wyborze imion

http://www.blog.pl/artykuly/wanessa-kontra-dabrowka

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości