III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 15:53   #4201
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja na twoim miejscu to bym sie uparła o to badanie. moja znajoma 2 lata temu nie miala tego badania a okazalo sie ze miala paciorkowca i dzidzia dostala sepsy. na szczescie wszystko dobrze sie skonczyło.

sukieneczka sliczna mam podobno dla mojej pannicy

ja w sumie nie moge teraz narzekać, bo mi nic nie wyskakuje ale no ja mialam problemy przed ciaza wszyscy mi mowili ze po ciazy sie skoncza i licze na to

telewizor obowiązkowo

dziekuje dziewczyny za kciuki
niestety nadal nie wiem czy Giulia sie obróciła czy nie i jestem wsciekła z tego powodu.ginka kazał przyjsc za 2 tyg i wtedy zobaczymy i bedziemy robic badania do porodu, bo dziecko ma jeszcze czas sie obrocic. no ok ale kurka co z moimi nerwami, ja jujz bym chciala wiedziec
i jeszcze powiedziała mi żebym sie CIESZYLA ze moge miec cesarke, bo to o wiele lepsze niz sn...brak problemow z wyproznianiem, skurczy, nacinania, problemow ze wspolzyciem ...no cala wiazanke zalet mi wyliczyla..... no moze i jest lepiej...ale jak czlowiek nigdy czegos takiego nie przezyl to raczej ciezko mu sie nastawnic pozytywnie no i my bardzo chcemy byc przy narodzinach razem z tz, a tu dupa jak by cesarka byla no nic jakos musze wytrzymac te 2 tyg.

kupilam sobie rafaello i ide sie najesc moze mi sie humor poprawi eh.
chyba sobie żartujesz że tak powiedziała

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja już w domu po pracy, muszę jeszcze tylko na 19 wyskoczyć do gabinetu na jedne brwi. Dobrze, że mam tak blisko.

Poza tym dzisiaj z mamą odbyłam poważną rozmowę i chyba jednak zdecyduję się na zamknięcie działalności. Serce mi pęka na myśl o tym, ale tak chyba będzie najlepiej. Jeżeli mam się co miesiąc stresować, żeby znaleźć pieniądze na opłatę czynszu to chyba nie warto. Gdyby lokal był luksus to też co innego... a tak to na wiosnę musiałabym jeszcze wsadzić z 3 tys. w remont, bo ściany pękają, dach przecieka i grzyb wychodzi, co zimę zamarzają rury i muszę nosić wodę w butlach 5 litrowych, brak ogrzewania i musze ogrzewać elektrycznie, a tym samym moje rachunki w okresach zimniejszych wynoszą za sam prąd ponad 1000 zł. Co nie zmienia faktu, że decyzja jest trudna... kocham tę pracę, ubóstwiam wiele moich klientek i na tę chwilę nie widzę swojego życia bez tego gabinetu. Muszę psychicznie oswoić się z tą myślą i decyzją.

Witamy spowrotem. Cudownie, że masz tak wielkie wsparcie w mężu. Odpoczywajcie kochani, a wierzę, że bez problemu wytrwacie do tego 37 tygodnia.

widzę, że robi się na wątku co raz bardziej gorąco u mam z pierwszymi terminami na liście.

Dearlie jak masz wierne klientki, ich numery, to ja tylko staniesz finansowo na nogi to możesz przecież podzwonić do nich, że otwarłaś salon nowym miejscu.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
wróciłam z IP .. mam skurcze co 16 minut i odesłano nas do domu ! szyjka ma prawie 5 mm i rozwarcie na pół opuszka .. mam się relaksować ... aaaaaaaaaaaa mała waży uwaga 2985 ... gdzie ostatnio miała 2150 ... masakra ....

o rany co 16 minut??

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
dziekujemy dziewczyny, za trzymanie kciukasow kazdej z osobna i wszystkim razem
uch uziemienie mnie dobije, ale jest jeden plus- nie bede lazic po sklepach i wydawac kasy na bzdury no chyba ze przez all
hehe to samo powiedziałam męzowi wczoraj, że jak byłam uziemiona to była dupa z zakupami, a teraz

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:55   #4202
karolluki
Raczkowanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Ja już w domu po pracy, muszę jeszcze tylko na 19 wyskoczyć do gabinetu na jedne brwi. Dobrze, że mam tak blisko.

Poza tym dzisiaj z mamą odbyłam poważną rozmowę i chyba jednak zdecyduję się na zamknięcie działalności. Serce mi pęka na myśl o tym, ale tak chyba będzie najlepiej. Jeżeli mam się co miesiąc stresować, żeby znaleźć pieniądze na opłatę czynszu to chyba nie warto. Gdyby lokal był luksus to też co innego... a tak to na wiosnę musiałabym jeszcze wsadzić z 3 tys. w remont, bo ściany pękają, dach przecieka i grzyb wychodzi, co zimę zamarzają rury i muszę nosić wodę w butlach 5 litrowych, brak ogrzewania i musze ogrzewać elektrycznie, a tym samym moje rachunki w okresach zimniejszych wynoszą za sam prąd ponad 1000 zł. Co nie zmienia faktu, że decyzja jest trudna... kocham tę pracę, ubóstwiam wiele moich klientek i na tę chwilę nie widzę swojego życia bez tego gabinetu. Muszę psychicznie oswoić się z tą myślą i decyzją.

Witamy spowrotem. Cudownie, że masz tak wielkie wsparcie w mężu. Odpoczywajcie kochani, a wierzę, że bez problemu wytrwacie do tego 37 tygodnia.

widzę, że robi się na wątku co raz bardziej gorąco u mam z pierwszymi terminami na liście.
O kurcze Dearlie tak mi przykro z powodu twojego gabinetu, widać że uwielbiasz tę pracę i sprawia ci ona wiele radości i satysfakcji, ale z drugiej strony to żaden interes jeśli miałabyś do niego jeszcze dokładać. Nie wiem co ci doradzić A może po ewentualnym zamknięciu gabinetu mogłabyś przyjmować swoje stałe klientki u siebie w domu??

Cytat:
wróciłam z IP .. mam skurcze co 16 minut i odesłano nas do domu ! szyjka ma prawie 5 mm i rozwarcie na pół opuszka .. mam się relaksować ... aaaaaaaaaaaa mała waży uwaga 2985 ... gdzie ostatnio miała 2150 ... masakra ....

Konczi nie strasz
I ty sama się nie denerwuj
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:55   #4203
aga_ton
Wtajemniczenie

[QUOTE=aaliyah;35768535]

Cytat:

Konczita, z Twojej Duśki to już duża dziewczyna będzie dobrze, tylko wskakuj do łóżka i wypoczywaj
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:59   #4204
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Dearlie jak masz wierne klientki, ich numery, to ja tylko staniesz finansowo na nogi to możesz przecież podzwonić do nich, że otwarłaś salon nowym miejscu.
Elena ja mam gabinet na moim rodzinnym osiedlu. Większość moich klientek to moje sąsiadki, które wszędzie spotykam, więc z poinformowaniem ich nie będzie problemu. Problem jednak w tym, że ja się boję, że jak teraz zamknę działalność to już nigdy nie podejmę się otwarcia nowego gabinetu. Prowadzenie swojej firmy to duży stres, a do tego dochodów z tego też wielkich nie miałam. W naszym miasteczku ze znalezieniem pracy w zawodzie też będzie ciężko, a perspektywa pracy na kasie w markecie bądź na produkcji nie podnosi mnie na duchu.
Stary 2012-08-08, 15:59   #4205
kraven
Zakorzenienie

Konczi a coś zalecili oprócz zrelaksowania? Najważniejsze nie stresuj się ( łatwo mówić ) bo to dla dzidzi.
Jakby do wieczora nie przeszło to ja bym jeszcze raz pojechała.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:03   #4206
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Jak Ci się podoba zestaw 3w1 to korzystniej wychodzi cenowo niz kupowane oddzielnie. Chyba, że planujesz kupno z innej firmy.
Chyba się zdecyduję na Roan Marita, ale 2w1, a dodatkowo wezmę fotelik Maxi Cosi, tym bardziej, że znalazłam takie zestawy z adapterami i fotelikiem na Allegro i sprzedawca jest z Częstochowy. Jutro pojadę obejrzeć.

Konczi trzymam kciuki!
Stary 2012-08-08, 16:04   #4207
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ale z drugiej strony to badanie nie jest na tyle uciążliwe by go nie zrobić tym bardziej gdy zleca je lekarz prowadzący ciążę (u nas w Polsce to raczej standard).
wiem coś o tym, sama podchodziłam do niego kilkakrotnie i nieraz też się porzygałam...
moim zdaniem lepiej dmuchać na zimne i w razie czego zastosować dietę niż później mieć pretensje że coś się przeoczyło.
Dla niektórych jak widać jest nie do przejścia.

Moim zdaniem, jak już pisałam, najlepiej profilaktycznie zdrowo się odżywiać, a nie tylko wtedy kiedy wyniki badań wychodzą nieciekawe. A swoją drogą to badanie wydaje się trochę chore. Jeśli ktoś nie może powstrzymać odruchu wymiotnego po wypiciu tej glukozy to raczej na pewno nie spożywa tyle cukru w normalnym posiłku, a co za tym idzie nie będzie miał tak wysokiego poziomu cukru we krwi. Więc czemu to badanie ma w zasadzie ma służyć? Ale to tylko takie moje luźne przemyślenia i uwagi i oczywiście możesz się ze mną nie zgadzać.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:05   #4208
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
O kurcze Dearlie tak mi przykro z powodu twojego gabinetu, widać że uwielbiasz tę pracę i sprawia ci ona wiele radości i satysfakcji, ale z drugiej strony to żaden interes jeśli miałabyś do niego jeszcze dokładać. Nie wiem co ci doradzić A może po ewentualnym zamknięciu gabinetu mogłabyś przyjmować swoje stałe klientki u siebie w domu??
Mój TŻ właśnie bez przerwy mi to powtarza, że co to za interes, skoro ciągle trzeba do tego dorzucać. Mam na przykład taką sytuację, że na jeden rachunek na prąd pożyczyliśmy pieniądze od mojej mamy, a na kolejny od jego. One nie chcą zwrotów tych pieniędzy, co mi też siedzi na sercu. Zawsze, gdy pomyślę o tym fakcie to utwierdzam się w przekonaniu, że czas zamknąć. Jednak jak pomyślę ile serca i pracy włożyłam w tę działalność, to mam łzy w oczach. To nie jest łatwa decyzja, ale wygląda na to, że to będzie najlepsze wyjście. W miejsce wszystkich tych opłat w okresie macierzyńskiego, wolę te pieniądze przeznaczyć dla Antosia. A tak to jak mamy liczyć się z każdym wydanym groszem, aby wszystko opłacić, to chyba wolę sobie odpuścić.
Stary 2012-08-08, 16:06   #4209
weronika_91
Zakorzenienie

Konczi to odpoczywaj grzecznie w łóżku kochana i się nie martw bo Twoja mała już duża dziewczynka i 36 tydzień już więc nie ma co panikować ale trzymam kciuki abyście jeszcze trochę wytrwały w dwupaku
Stary 2012-08-08, 16:08   #4210
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Konczi, to wyskoczyłaś z tymi skurczami.
marsz do łóżka i odpoczywaj i ani mi się waż panikować! 36 tydzień to już wysoka ciąża, Dusia prawie 3 kg waży więc nawet jeśli miałaby się niedługo urodzić, to wszystko będzie dobrze.
a swoją drogą trzymam kciuki za jeszcze 2 tygodnie w brzuszku!
a Ty się nie denerwuj i nie nakręcaj, bo tylko Wam zaszkodzisz
Cytat:
Elena ja mam gabinet na moim rodzinnym osiedlu. Większość moich klientek to moje sąsiadki, które wszędzie spotykam, więc z poinformowaniem ich nie będzie problemu. Problem jednak w tym, że ja się boję, że jak teraz zamknę działalność to już nigdy nie podejmę się otwarcia nowego gabinetu. Prowadzenie swojej firmy to duży stres, a do tego dochodów z tego też wielkich nie miałam. W naszym miasteczku ze znalezieniem pracy w zawodzie też będzie ciężko, a perspektywa pracy na kasie w markecie bądź na produkcji nie podnosi mnie na duchu.
Dearlie jeśli faktycznie nie opłaca Ci się płacić za lokal podczas Twej nieobecności, to nie ma się co zastanawiać. po porodzie i odchowaniu Maluszka będziesz mogła znaleźć inne miejsce i wznowić działalność. Myślę, że będzie warto. Choćby dla elastycznych godzin pracy, które przy dziecku będą Ci potrzebne. A jeśli masz stałe klientki i to jeszcze na Twoim osiedlu, to nie opłaca Ci się u nich w domu robić zabiegów pielęgnacyjnych?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:09   #4211
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Moim zdaniem, jak już pisałam, najlepiej profilaktycznie zdrowo się odżywiać, a nie tylko wtedy kiedy wyniki badań wychodzą nieciekawe. A swoją drogą to badanie wydaje się trochę chore. Jeśli ktoś nie może powstrzymać odruchu wymiotnego po wypiciu tej glukozy to raczej na pewno nie spożywa tyle cukru w normalnym posiłku, a co za tym idzie nie będzie miał tak wysokiego poziomu cukru we krwi. Więc czemu to badanie ma w zasadzie ma służyć? Ale to tylko takie moje luźne przemyślenia i uwagi i oczywiście możesz się ze mną nie zgadzać.
Ja nie jem dużo słodkiego, nie słodzę napojów, a to badanie nie sprawiło mi najmniejszego problemu. Skoro lekarze je zlecają, to chyba jednak czemuś ono służy.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:11   #4212
LadyBeatta
Zadomowienie

Konczi o kurde lez w wyrku najlepiej jeszcze poduszek pod pupe i nogi pokladz zeby byc wyzej i sie nie dawaj! juz wysoka ciaza, ale wiadomo, im dluzej maluszek w brzuszku tym lepiej
co do zakupow... wlasnie zamowilismy z tz fotelik-nosidelko, o taki
http://allegro.pl/fotelik-nosidelko-...547338598.html dobry bedzie? a Wy dziewczyny co macie?
Stary 2012-08-08, 16:11   #4213
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Szczerze współczuję tej zgagi, bo ja przez calutką ciążę nie doznałam tej wątpliwej przyjemności Ale mam nadzieję że moja niunia nie będzie łysolkiem, może poda się do mamusi, ja podobno miałam burzę czarnych włosów na głowie, byłam podobno niespotykanym okazem na porodówce
A ja jak sie urodzialm to mialam bardzo skośne oczy i lekarze sie pytali czy z chinczykiem ma dziecko

Cytat:

konczi do łóżka marszleżec

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:14   #4214
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja nie jem dużo słodkiego, nie słodzę napojów, a to badanie nie sprawiło mi najmniejszego problemu. Skoro lekarze je zlecają, to chyba jednak czemuś ono służy.
A u mnie nie zlecają tego badania więc idąc tym torem myślenia - pewnie niczemu ono nie służy. A nie przepraszam - na pewno kasa służby zdrowia zarobi, bo większość z Was tu na wątku chyba płaciła za nie?
Stary 2012-08-08, 16:17   #4215
katiem
Wtajemniczenie

Wróciłam z młodym ze żłobka.

Chwilę posiedzę i wezmę się za sprzątanie.

Byłam na spacerku z dwiema mamusiami i ich córkami. Jedna 3,5 miesiąca i ponoć bardzo marudna - czego nie zauważyłam bo grzecznie spała
A druga koło 6 miesięcy i aniołeczek - co potwierdzam bo częściej ją widuję.
Ale takie 2 małe śpiące szkraby cudny widok.
A ja jestem taka bardzo spokojna teraz. Inaczej to przeżywam niż pierwszą ciążę. Wtedy ciągły strach czy wszystko dobrze robię i przed tą odpowiedzialnościa za maluszka.

Właśnie przeglądam gazetke dla mam. I reklamują kosmetyki Pat&Rub. To są Kingi Rusin. A cena? oliwka - 65zł. płyn do mycia - 79zł

I widziałam też kocyki Anny Muchy w 5-10-15 i cena też bardzo wysoka.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:18   #4216
Dearlie
Zakorzenienie

A tak w ogóle to zapomniałam Wam napisać, że pewne "miłe", starsze panie na moim osiedlu rozgadują naokoło, że mam termin na sierpień. Dzisiaj moją mamę zaczepiła nawet znajoma i zapytała czy ja już urodziłam. Ja wiem, że mam gigantyczny brzuch i ogólnie jestem chodzącą kulką, ale bez przesady... przecież jeszcze niecałe 3 miesiące przed nami, a ludzie mnie już na porodówce widzą. MASAKRA!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Dearlie jeśli faktycznie nie opłaca Ci się płacić za lokal podczas Twej nieobecności, to nie ma się co zastanawiać. po porodzie i odchowaniu Maluszka będziesz mogła znaleźć inne miejsce i wznowić działalność. Myślę, że będzie warto. Choćby dla elastycznych godzin pracy, które przy dziecku będą Ci potrzebne. A jeśli masz stałe klientki i to jeszcze na Twoim osiedlu, to nie opłaca Ci się u nich w domu robić zabiegów pielęgnacyjnych?
Dziękuję za opinię Kochana. Nawet nie wiecie jak wiele dla mnie znaczy, że uznajecie moją decyzję za właściwą, bo ja nie jestem w 100% pewna tego czy tak jest. Właśnie rozważam taką opcję, aby po macierzyńskim spróbować pracy w takiej formie. Boję się tylko, że przez te kilka miesięcy to klientki mogą o mnie zapomnieć i znaleźć sobie inne kosmetyczki. Myślałam właśnie o tym czy nie zrobić prawa jazdy ( bo jeszcze go nie mam ) i w ogóle rozszerzyć działalność na usługi objazdowe i reklamować się w całej okolicy jako "kosmetyczka z dojazdem do Ciebie". Będę musiała na spokojnie to wszystko przemyśleć i zaplanować.
Stary 2012-08-08, 16:20   #4217
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie nie zlecają tego badania więc idąc tym torem myślenia - pewnie niczemu ono nie służy. A nie przepraszam - na pewno kasa służby zdrowia zarobi, bo większość z Was tu na wątku chyba płaciła za nie?

ja tez nie mialam

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:21   #4218
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

od dawna odżywiam się zdrowo, wagę mam idealną a jednak wyniki wskazują na cukrzycę...
i powiem Ci szczerze, że sama nie wiem od czego to zależy

i ja rzygałam nie dlatego, że przeszkadzała mi słodycz napoju, tylko że wyczuwałam w niej posmak kredy... okropne to było

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-08-08 o 16:28
Stary 2012-08-08, 16:23   #4219
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja tez nie mialam
A Ty Sandra w Niemczech mieszkasz, nie? Czyli tam też ni robią. Nie wiedziałam.

Dearlie, nie przejmuj się wścibskimi starymi babami. Swojego życia nie mają to innym zatruwają.
Stary 2012-08-08, 16:24   #4220
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Płaciła, płaciła i jeszcze glukozę dodatkowo w aptece kupowałam, więc interes pełną parą.

Mój ginekolog ogólnie nie zleca tego badania, ale ja byłam w tzw. grupie ryzyka, bo moja babcia ma cukrzycę.
Stary 2012-08-08, 16:25   #4221
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
od dawna odżywiam się zdrowo, wagę mam idealną a jednak wyniki wskazują na cukrzycę...
i powiem Ci szczerze, że sama nie wiem od czego to zależy
Chyba nietolerancję glukozy a nie cukrzycę, uwierz, że jest różnica. Jakbyś miała cukrzycę to insulinę byś brała.

Ja też nie wiem od czego to zależy, że ktoś ma tą nietolerancję.
Stary 2012-08-08, 16:28   #4222
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam z powrotem dziewczyny! w koncu znalazlam chwile i chec na wizazowanie z Wami nareszcie w domu
no to opowiadam co u mnie i biore sie za nadrabianie.
juz w czwartek wieczorem po kolacji wpadlismy moze na 15 min na zakupy do marketu i brzuch spial mi sie jak nie wiem. wzielam jeszcze jeden fenek ponad zalecone 4 i poszlam spac. w piatek musielismy z tzem skoczyc na zakupy, no nie moglam go puscic samego bo nie wiedzialby co wziac. zeszlo nam ze 2 godz, brzuch nie odpuszczal. wrocilismy do domu, zaleglam i odpoczywalam, no ale dalej kicha, brzuch napiety tak, ze nawet stanie sprawialo mi problem... pod wieczor zdecydowalam, ze wpadniemy na ip, liczylam, ze zrobia mi jakies badania, nie wiem, dadza jakies leki i wrocimy do domu na Harryego Pottera
a tu od razu mnie wzieli na oddzial. dostawalam 4 kroplowki po 2 g fenka, w pon i wczoraj juz tabletki. w sobote zaczal mi brzuch mieknac, w niedziele juz bylo ok. mialam po raz pierwszy robione ktg- po 2 razy dziennie oczywiscie najczesciej maluch wiercil sie przed i po, w trakcie tak sobie
weekend jak to weekend, nic specjalnego w szpitalu nie zrobia, za to w poniedzialek obchod na bogato- 3 lekarzy i 2 polozne, potem mialam badanie- szyjka rozmiekczona, i trzon macicy napiety mozliwe, ze to ze stresu, bo liczylam, ze w poniedzialek juz wyjde...
po poludniu bylam na usg. Junior nadal pozostaje glowka w dol, wazy 2012 g (ukonczony 33 tydz)
wzrosly mi wody, mam 12 nie wiem, czy od kroplowek, czy od mojego picia, ale cieszy mnie to
lozysko dojrzale w II stopniu, reszta tez prawidlowa. mialam robiona morfo i mocz, tez ok
wrocilam do domciu i jestem uziemiona, nie ma mowy o spacerach chocby 100metrowych, nie daje rady... byle do ukonczenia 37 tygodnia i niech sie dzieje, co chce tz jest kochany, wszystko w domu robi, bez zajakniecia nawet gotuje obiady co ja bym bez niego zrobila...
ide ponadrabiac
Dobrze, że już w domku i nadal w komplecie a dla męża wielkie brawa!

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry mamy

ja melduję, że żyję

i że od dwóch dni wieczorem zjawiają się przepowiadacze no i że brzuch nisko
no to trza się szykować powoli do porodu nie?

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja na twoim miejscu to bym sie uparła o to badanie. moja znajoma 2 lata temu nie miala tego badania a okazalo sie ze miala paciorkowca i dzidzia dostala sepsy. na szczescie wszystko dobrze sie skonczyło.

sukieneczka sliczna mam podobno dla mojej pannicy

ja w sumie nie moge teraz narzekać, bo mi nic nie wyskakuje ale no ja mialam problemy przed ciaza wszyscy mi mowili ze po ciazy sie skoncza i licze na to

telewizor obowiązkowo

dziekuje dziewczyny za kciuki
niestety nadal nie wiem czy Giulia sie obróciła czy nie i jestem wsciekła z tego powodu.ginka kazał przyjsc za 2 tyg i wtedy zobaczymy i bedziemy robic badania do porodu, bo dziecko ma jeszcze czas sie obrocic. no ok ale kurka co z moimi nerwami, ja jujz bym chciala wiedziec
i jeszcze powiedziała mi żebym sie CIESZYLA ze moge miec cesarke, bo to o wiele lepsze niz sn...brak problemow z wyproznianiem, skurczy, nacinania, problemow ze wspolzyciem ...no cala wiazanke zalet mi wyliczyla..... no moze i jest lepiej...ale jak czlowiek nigdy czegos takiego nie przezyl to raczej ciezko mu sie nastawnic pozytywnie no i my bardzo chcemy byc przy narodzinach razem z tz, a tu dupa jak by cesarka byla no nic jakos musze wytrzymac te 2 tyg.

kupilam sobie rafaello i ide sie najesc moze mi sie humor poprawi eh.
spokojnie, musisz zastosować technikę Dearlie i prosić maluszka o obrót i będzie ok. Ja też dopiero w poniedzałek się dowiem jak mała leży i w sumie mi wszystko jedno jak urodzę, aby ona była zdrowa,, ja tam wszystko zniosę

Cytat:

Jeśli rzeczywiście miałabyś dokładać to zamykaj, bo sensu nie ma trzymać tą lokalizację a po porodzie i ogarnięciu się w nowej rzeczywistości poszukasz czegoś nowego i wznowisz działalność. Trzeba być dobrej myśli, że wszystko się ułoży

Cytat:
kazali wszystko odstawić i się relaksować ... a tu jeszcze miesiąc do terminu bo przecież 8 września z OM ... co za patologia ... chcę do mojej ginki !
Niunia leż i czekaj na rozwój wypadków, z małą będzie wszystko pięknie, nawet jeśli ciut wcześniej zobaczysz
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:30   #4223
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba nietolerancję glukozy a nie cukrzycę, uwierz, że jest różnica. Jakbyś miała cukrzycę to insulinę byś brała.

Ja też nie wiem od czego to zależy, że ktoś ma
z tym się nie zgodzę, w mojej rodzinie jest osoba chora na cukrzycę i insuliny nie bierze.
Stary 2012-08-08, 16:31   #4224
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za opinię Kochana. Nawet nie wiecie jak wiele dla mnie znaczy, że uznajecie moją decyzję za właściwą, bo ja nie jestem w 100% pewna tego czy tak jest. Właśnie rozważam taką opcję, aby po macierzyńskim spróbować pracy w takiej formie. Boję się tylko, że przez te kilka miesięcy to klientki mogą o mnie zapomnieć i znaleźć sobie inne kosmetyczki. Myślałam właśnie o tym czy nie zrobić prawa jazdy ( bo jeszcze go nie mam ) i w ogóle rozszerzyć działalność na usługi objazdowe i reklamować się w całej okolicy jako "kosmetyczka z dojazdem do Ciebie". Będę musiała na spokojnie to wszystko przemyśleć i zaplanować.
Te dojazdy to bardzo dobry pomysł
Szczególnie teraz nam by się coś takiego przydało. I po porodzie też

Mając działalność płacisz Zus. Wiem, że przez pierwsze 2 lata jest ta niska stawka. A potem wychodzi ok 1000zł. To nie jest mało. Więc może lepiej zawiesić - potem odwiesić.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:34   #4225
gda
Zakorzenienie

Konczi leż spokojnie, z malutkim rozwarciem niektóre i 3 tygodnie jeszcze wytrzymują

Dearlie ten pomysł z dojazdem jest super. Myślę, że byś miała dużo klientek, a koszty dużo mniejsze - tylko benzyna na dojazd
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:36   #4226
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:

Konczitko jak sie czujecie teraz?
A macie możliwość na inną IP jechać?
Trzymajcie sie w dwupaku, a jakby co pamietaj ze Malutka duża i poradzi sobie!

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:37   #4227
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Te dojazdy to bardzo dobry pomysł
Szczególnie teraz nam by się coś takiego przydało. I po porodzie też

Mając działalność płacisz Zus. Wiem, że przez pierwsze 2 lata jest ta niska stawka. A potem wychodzi ok 1000zł. To nie jest mało. Więc może lepiej zawiesić - potem odwiesić.
Ja jeszcze do stycznia jestem na tym niższym ZUSie. Tylko czy to nie jest tak, że jak zawieszę działalność to nie dostanę ani teraz pieniędzy na L4, ani na macierzyńskim? W takiej sytuacji trzymałabym jeszcze działalność te kilka miesięcy, a później bym zawiesiła od lutego. Czy źle kombinuję?
Stary 2012-08-08, 16:37   #4228
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak w ogóle to zapomniałam Wam napisać, że pewne "miłe", starsze panie na moim osiedlu rozgadują naokoło, że mam termin na sierpień. Dzisiaj moją mamę zaczepiła nawet znajoma i zapytała czy ja już urodziłam. Ja wiem, że mam gigantyczny brzuch i ogólnie jestem chodzącą kulką, ale bez przesady... przecież jeszcze niecałe 3 miesiące przed nami, a ludzie mnie już na porodówce widzą. MASAKRA!
Dearlie, u mnie podobnie już w tamtym miesiącu rozeszła się wieść, że już urodziłam, bo w lokalnej gazecie w dziale "porodówka" było zdjęcie noworodka z takim samym nazwiskiem co moje

a że ja mam malutki brzuszek to babciusie myślą, że został mi po porodzie
Stary 2012-08-08, 16:38   #4229
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
z tym się nie zgodzę, w mojej rodzinie jest osoba chora na cukrzycę i insuliny nie bierze.
Szczerze - nie wiem dlaczego nie bierze jeśli ma cukrzycę.
Stary 2012-08-08, 16:39   #4230
karolluki
Raczkowanie

Cytat:

Starymi plotkującymi babami się nie przejmuj, obgadywanie to ich jedyne zajęcie, kij im w oko
A co do usług z dojazdem do klienta uważam że to świetny pomysł i moim zdaniem miał by duże wzięcie, np. wśród panien młodych, które rano w dniu ślubu nie musiałyby biegać do gabinetu tylko zrobiłabyś makijaż u nich w domu.
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości