|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Dalej męczą Cię wypryski bo mnie tak
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
|
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie ta gondola jest świetna. Niestety adaptera do innego fotelika nie znalazłam :/
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też sięRoan podoba ale własnie sama gondola, chyba największa na rynku, na zimę akurat, tak fajnie też ten sztrusks wygląda wewnątrz
![]() Ja mam kupiony Espiro Vector 4 lite jagododwo różowy plus dokupiony do niego fotelik fioletowy
|
#4175 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale powiem Wam szczerze, że czuje jak mi to całe podwozie siada, jakieś kłucie w pochwie, takie jakieś rozklepane. Cytat:
Cytat:
za salto malutkiej i za wizytę![]() No to szalejesz kochana... jak gotowa jesteś to czekamy na rozwój akcji
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Roanie mi się spacerówka nie podoba bo taki kanciak z niej, taka starodawna jest. No ale te adaptery powinny jakieś być, niemożliwe aby tylko ich fotelik pasował. |
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Baobabek a jakiej firmy fotelik kupiłaś?
|
|
#4178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Nisia tu znalazłam adaptery: http://www.2o2.pl/produkt,24284,adap...a-i-rocco.html A czy tak bardzo jest Ci to potrzebne na zimę i jesień? |
||
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie zgaga pali,nie wyrabiam,mam nadzieję chociaż że niunia urodzi się z włoskami dzięki moim cierpieniom
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że jest to wygodne. Ty masz doświadczenie w tym temacie, mogłabyś się wypowiedzieć? Z góry dziękuję ![]() I masz rację, właśnie znalazłam ten adapter a co najlepsze sklep jest z Częstochowy, czyli tu gdzie mieszkam i jutro się tam wybiorę. Poza tym podobają mi się też wózki z Tako i jutro też skoczę je obejrzeć, wezmę głównych inwestorów (rodzice) i niech mi doradzają
|
|
#4183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sobie piję już jakiś czas bo ginek mi polecił i skurcze odeszły w niepamiec. Cytat:
Nawet wstretnej glukozy nie miałam. Jak Ci się podoba zestaw 3w1 to korzystniej wychodzi cenowo niz kupowane oddzielnie. Chyba, że planujesz kupno z innej firmy. |
||
|
|
|
#4184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, może poda się do mamusi, ja podobno miałam burzę czarnych włosów na głowie, byłam podobno niespotykanym okazem na porodówce
|
|
|
|
|
#4185 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mam podobno dla mojej pannicy ![]() Cytat:
ale no ja mialam problemy przed ciaza wszyscy mi mowili ze po ciazy sie skoncza i licze na to ![]() Cytat:
![]() dziekuje dziewczyny za kciuki niestety nadal nie wiem czy Giulia sie obróciła czy nie i jestem wsciekła z tego powodu.ginka kazał przyjsc za 2 tyg i wtedy zobaczymy i bedziemy robic badania do porodu, bo dziecko ma jeszcze czas sie obrocic. no ok ale kurka co z moimi nerwami, ja jujz bym chciala wiedziec i jeszcze powiedziała mi żebym sie CIESZYLA ze moge miec cesarke, bo to o wiele lepsze niz sn...brak problemow z wyproznianiem, skurczy, nacinania, problemow ze wspolzyciem ...no cala wiazanke zalet mi wyliczyla..... no moze i jest lepiej...ale jak czlowiek nigdy czegos takiego nie przezyl to raczej ciezko mu sie nastawnic pozytywnie no i my bardzo chcemy byc przy narodzinach razem z tz, a tu dupa jak by cesarka byla no nic jakos musze wytrzymac te 2 tyg. kupilam sobie rafaello i ide sie najesc moze mi sie humor poprawi eh. |
||||
|
|
|
#4186 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
cytuję kawałkami bo coś mnie przeglądarka wywala ![]() Cytat:
zdrówka dla taty Cytat:
wiem, że to straszne badanie, sama dziś podchodziłam do niego 4 raz i modlę się, by ostatni... Cytat:
![]() Cytat:
mi też było szkoda pieniążków na droższe ...Cytat:
![]() wyleżę się po śmierci ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zależy od szpitala, u nas można, nie jakaś ognista czerwień ale pastele jak najbardziej i tipsy, akryl, też można mieć. położna nam mówiła, że i tak cały czas kobieta podłączona jest pod sprzęt monitorujący więc nikt na paznokcie patrzeć nie będzie takie praktyki stosowano kilka lat temu ale teraz nie ma takiej potrzeby![]() ja w każdym bądź razie cały czas maluję, najwyżej wezmę za sobą zmywacz
|
||||||||
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomaluje jak wróce do domku już
|
|
|
|
|
#4188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja już w domu po pracy, muszę jeszcze tylko na 19 wyskoczyć do gabinetu na jedne brwi. Dobrze, że mam tak blisko.
Poza tym dzisiaj z mamą odbyłam poważną rozmowę i chyba jednak zdecyduję się na zamknięcie działalności. Serce mi pęka na myśl o tym, ale tak chyba będzie najlepiej. Jeżeli mam się co miesiąc stresować, żeby znaleźć pieniądze na opłatę czynszu to chyba nie warto. Gdyby lokal był luksus to też co innego... a tak to na wiosnę musiałabym jeszcze wsadzić z 3 tys. w remont, bo ściany pękają, dach przecieka i grzyb wychodzi, co zimę zamarzają rury i muszę nosić wodę w butlach 5 litrowych, brak ogrzewania i musze ogrzewać elektrycznie, a tym samym moje rachunki w okresach zimniejszych wynoszą za sam prąd ponad 1000 zł. Co nie zmienia faktu, że decyzja jest trudna... kocham tę pracę, ubóstwiam wiele moich klientek i na tę chwilę nie widzę swojego życia bez tego gabinetu. Muszę psychicznie oswoić się z tą myślą i decyzją. Cytat:
Odpoczywajcie kochani, a wierzę, że bez problemu wytrwacie do tego 37 tygodnia. Cytat:
|
|
#4189 | |
|
Zadomowienie
|
Witanko!
Właśnie wszamaliśmy obiadek i mogę was podczytać. Cytat:
No to cudnie! fantastyczna wiadomość! |
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z IP .. mam skurcze co 16 minut i odesłano nas do domu ! szyjka ma prawie 5 mm i rozwarcie na pół opuszka .. mam się relaksować ... aaaaaaaaaaaa mała waży uwaga 2985 ... gdzie ostatnio miała 2150 ... masakra ....
![]() ![]()
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anesh, super wiadomość. Zdrowia dla Taty. ![]() Konczita, ojej, już tak szybko? Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-08-08 o 15:40 |
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
mam nie wypraną pościel i mebelków nie mam ... jakie urodzić? dopiero 36t mamy
|
#4193 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
uch uziemienie mnie dobije, ale jest jeden plus- nie bede lazic po sklepach i wydawac kasy na bzdury no chyba ze przez all
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4195 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() odpoczywaj jak najwięcej Cytat:
![]() jak to mówi moja mama: każdy dzień przybliża nas do śmierci ![]() a na paciorkowca też jeszcze nie miałam, mam mieć między 36 a 38 tyg. Cytat:
przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiem Ci, że mój ginekolog też na ostatniej wizycie nie chciał mi zrobić usg ale powiedziałam mu, że bez niego nie wyjdę facet nie miał wyjścia jak zobaczył moja desperację ![]() mój lekarz znowu jest bardzo przeciwny cesarkom, chyba że jest wyraźny powód to wtedy tak. |
|||||||
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
kazali wszystko odstawić i się relaksować ... a tu jeszcze miesiąc do terminu bo przecież 8 września z OM ... co za patologia ... chcę do mojej ginki !
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też jeszcze nie miałam. na następnej wizycie będę zaczynała 35 t to może wtedy mi zrobi. |
||
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słońce uciekaj do wyrka leżakować! Nic się nie martw... zobacz jaka córcia już duża, a do tego już 36 tydzień, więc nie ma powodów do obaw.
|
|
#4200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym bardziej gdy zleca je lekarz prowadzący ciążę (u nas w Polsce to raczej standard).wiem coś o tym, sama podchodziłam do niego kilkakrotnie i nieraz też się porzygałam... moim zdaniem lepiej dmuchać na zimne i w razie czego zastosować dietę niż później mieć pretensje że coś się przeoczyło. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

no i te parę sztuk zakupów dla Maluszkowej

nareszcie w domu
mozliwe, ze to ze stresu, bo liczylam, ze w poniedzialek juz wyjde... 

i też podkładów nie dają.
Serce mi pęka na myśl o tym, ale tak chyba będzie najlepiej. Jeżeli mam się co miesiąc stresować, żeby znaleźć pieniądze na opłatę czynszu to chyba nie warto. Gdyby lokal był luksus to też co innego... a tak to na wiosnę musiałabym jeszcze wsadzić z 3 tys. w remont, bo ściany pękają, dach przecieka i grzyb wychodzi, co zimę zamarzają rury i muszę nosić wodę w butlach 5 litrowych, brak ogrzewania i musze ogrzewać elektrycznie, a tym samym moje rachunki w okresach zimniejszych wynoszą za sam prąd ponad 1000 zł. Co nie zmienia faktu, że decyzja jest trudna... kocham tę pracę, ubóstwiam wiele moich klientek i na tę chwilę nie widzę swojego życia bez tego gabinetu. Muszę psychicznie oswoić się z tą myślą i decyzją. 

Słońce uciekaj do wyrka leżakować! Nic się nie martw... zobacz jaka córcia już duża, a do tego już 36 tydzień, więc nie ma powodów do obaw.