Z Ewką Chodakowską ćwiczymy, rzeźbę sobie robimy! :D cz.II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 16:45   #1411
Inal
Rozeznanie

Dot.: Z Ewką Chodakowską ćwiczymy, rzeźbę sobie robimy! :D cz.II

Cytat:
Napisane przez MiedzyRzesami Pokaż wiadomość
A Twoje napinanie mięśni brzucha przypomina bardziej parcie czy wciąganie? Wiem, że wciągać brzucha nie wolno, ale nie wydaje mi się żebym napinała te partie... Staram się ale coś mi chyba nie wychodzi
Parcie,zdecydowanie.Ja jestem zdania,że na wszystko potrzeba czasu.Z czasem człowiek nauczy się.

Cytat:
Napisane przez barbarossan Pokaż wiadomość

ej nie wiem co się dzieje! 1,5 tygodnia temu w łydce miałam ok .36 TERAZ mam 37 !!!
Może to zatrzymanie wody w organizmie?

Cytat:
Napisane przez aniaaxd2 Pokaż wiadomość
to i ja sie pochwale ze juz schudlam 5 kg
czyli waze 50 kg teraz
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez emilka87-87 Pokaż wiadomość
Pochwalę się Po tygodniu ćwiczeń i diety poszły dwa kg!!! Aż chce się ćwiczyć jeszcze więcej
Ale z tymi kg szalejecie.

Cytat:
Dziewczyny, a czy Wam też na początku ćwiczeń "wylazł" na wierzch cellulit?
Ja mam wrażenie,że podczas ćwiczeń jest bardziej widoczny.

Cytat:
Napisane przez buszmenkaaa Pokaż wiadomość
a mnie szyja boli i najciężej utrzymać mi głowę w powietrzu ;| nie wiem co robię źle, ale jak patrzyłam jak prawidłowo się robi brzuszki to jest wszystko ok aż tak słabe mięśnie bym miała
Może za bardzo ciągniesz głowę ? Może spróbuj inaczej dłonie ułożyć.

Cytat:
Napisane przez kaka9 Pokaż wiadomość
Ewa zaczyna od września treningi w Warszawie Właśnie dostałam wiadomość, że koszt miesięczny (12 treningów) wynosi 400 zł. Może byłaby któraś z Was tym zainteresowana?
Oj,drogo.. Ja do Wawy mam 100km..
Stary 2012-08-08, 16:45   #1412
mephala2
Raczkowanie

GG do mephala2

Dzisiaj chyba będę próbować tak jak piszesz. Zastanawiałam się też już czy może na początek zanim wyćwiczę mięśnie brzucha porządnie nie przytrzymać nóg np. pod biurkiem i tak nie robić. Myślicie, że to da jakieś efekty? Bo boję się trochę, że sobie tylko zaszkodzę i nadwyrężę tą szyję nieszczęsną
mephala2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:47   #1413
MiedzyRzesami
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kawopijka Pokaż wiadomość
Co rozumiesz przez "wylazł"? Ja u siebie nic takiego nie zauważyłam.
Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
U mnie też niczego takiego nie zauważyłam Cellulit po jakimś czasie zaczął po prostu znikać, a nie pojawiać się ze zwiększoną siłą
Chodzi mi o to, że stał się bardzo widoczny, ale...

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
Ja też miałam takie odczucie na początku Pij dużo wody i czekaj aż to minie
... piję ok. 2 litrów wody dziennie, do tego zielona herbata i ćwiczę dalej. Mam nadzieję, że po prostu mój organizm w ten sposób się oczyszcza i niedługo to co "wylazło" po prostu się zredukuje

Przed rozpoczęciem ćwiczeń i MŻ nie robiłam sobie zdjęć, wykonałam je 10 minut temu, jeszcze przed 3 skalpelkiem. Żeby zrobić fotki założyłam spodenki, które rok temu spadały mi z tyłka, a teraz są za małe! Nie wierzę, że tak zaniedbałam swoje ciało
Ale nie załamuję się i będę trwać w postanowieniu!

skalpel: 16
Tiffany: 6
plan biegowy PUMA: tydzień
IV
MiedzyRzesami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:48   #1414
Carollaz
Raczkowanie

Cytat:
Wole poćwiczyć sobie sama w domu niż tyle kasy ładować w jakąś Panią. Chyba tylko bogatych ludzi stać co miesiąc dać tyle.
Bez przesady, dużo za trening sobie nie życzy. 400/12= 33 zł ok. Jeszcze zależy ile trwają treningi i w jakich grupach. Bo co innego ćwiczyć przez 2 h w grupie 10-15 osób, gdzie na każdego może spojrzeć i poprawić, podpowiedzieć, a co innego w 30 przez 1 h:P
Ale ja nie mam co rozważać, bo na pewno nie będę miała jak odłożyć 400 zł co miesiąc
Stary 2012-08-08, 16:51   #1415
lola99
Rozeznanie

Smile Dot.: Z Ewką Chodakowską ćwiczymy, rzeźbę sobie robimy! :D cz.II

hejo dziewczyny! mialam dzisiaj sobie odpocząc, ale niestety! zaraz zabieram sie za 3 skalpela
Byłam w Tesco i kupiłam tą mate za 25 zl antposlizgowa bla bla ;D dam pózniej znac, jak sie sprawuje i czy wrato bylo wydac 25 zl
Stary 2012-08-08, 17:21   #1416
Pindzin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lola99 Pokaż wiadomość
hejo dziewczyny! mialam dzisiaj sobie odpocząc, ale niestety! zaraz zabieram sie za 3 skalpela
Byłam w Tesco i kupiłam tą mate za 25 zl antposlizgowa bla bla ;D dam pózniej znac, jak sie sprawuje i czy wrato bylo wydac 25 zl
Koniecznie , bo zamierzam też ja kupić. Dawaj recenzje.

A ja jeszcze nie pojechałam xD O.
18.08.12r. - 65kg

26.06.14r. -zaczynamy od nowa z 78,4kg
78,4kg -77kg -76kg -75kg -74,1kg -73- 72kg -71kg -70kg -69kg-68kg -67kg -66kg -65kg
26.07.14r - 72kg
26.08.14r - 68kg
Pindzin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 18:23   #1417
lola99
Rozeznanie

Talking Dot.: Z Ewką Chodakowską ćwiczymy, rzeźbę sobie robimy! :D cz.II

uff, 3 skalpel za mna. Idzie mi juz coraz lepiej, staram sie pamietac o brzuchu i uwaga! podnosze uda w tym najgorszym cwiczeniu na brzuchu!

Co do maty, jest super, nie slizga sie po podlodze, wszystko super stabilnie, bez problemu. Wiec mysle, ze warto kupic 25 zl w Tesco
Jedynie rece moga sie troche slizgac jak są spocone, ale to wsyarczy wytrzec i nie ma problemu. Jestem zadowolona, cwiczy sie o wiele lepiej niz na karimacie

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Inal Pokaż wiadomość
Mnie przy wykonywaniu skalpela bolą ramiona,mam tak je słabe,zresztą jak całe ręce..
u mnie to samo ;P mimo ze kiedys gralam w siatkowke, to rece zawsze mialam takie jakies gumowate ;P ale serwowac to wciaz umiem
Mimo wszystko nogi mam najmocniejsze
Stary 2012-08-08, 18:33   #1418
1d94aa359fccc21ffd3754e01fc729e7b21e5777_5e9cd7f29012b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rozrabiara Pokaż wiadomość
mój TŻ zje 3 żelki i ma dosyć, a w tym czasie ja zjadam całe opakowanie chętnie bym się z nim zamieniła na jakiś czas :P
u mnie odwrotnie

co do ćwiczeń: wczoraj wieczorem skalpel, już po ćwiczeniach byłam strasznie zadowolona. Nie mówiłam już brzydko o Ewce
jakoś łatwo było, o dziwo. Za niedługo też się biorę za kolejnego.. a później mecz Polaków (siatka oczywiście).
I wiem, że to za wcześnie, żeby o tym mówić, ale brzuszek mi się zmniejszył w tym najszerszym miejscu wizualnie też lepiej. To mnie napędza.
I czuję się taka... zgrabna
1d94aa359fccc21ffd3754e01fc729e7b21e5777_5e9cd7f29012b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 18:35   #1419
kaka9
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Carollaz Pokaż wiadomość
Bez przesady, dużo za trening sobie nie życzy. 400/12= 33 zł ok. Jeszcze zależy ile trwają treningi i w jakich grupach. Bo co innego ćwiczyć przez 2 h w grupie 10-15 osób, gdzie na każdego może spojrzeć i poprawić, podpowiedzieć, a co innego w 30 przez 1 h:P
Ale ja nie mam co rozważać, bo na pewno nie będę miała jak odłożyć 400 zł co miesiąc
jak dla mnie to 400 zł to też za dużo... wspomniałam jednak o tym, bo pomyślałam że może ktoś z forum będzie zainteresowany. ja póki co pozostanę przy jej ćwiczeniach z płyty
nie wiem ile osób w grupie, ale wiem, że jedne zajęcia trwają 45 minut.

Edytowane przez kaka9
Czas edycji: 2012-08-08 o 18:38
kaka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 18:38   #1420
rozrabiara
Zadomowienie

ja za chwilę biorę się za skalpel, miałam atakować killera, ale jakoś nie czuję się na siłach i w sumie nie wiem czy skalpel nie jest dla mnie lepszy, bo jedyny tłuszcz jaki mam to na brzuchu i obiektywnie nie jest go znowu jakoś ogromnie dużo (chociaż dla mnie jest )
no nie wiem, spróbuję jakoś niedługo dołączyć tego killera, ale póki co odwlekam i pielęgnuję swój związek ze skalpelem
jak dam radę dzisiaj, to jeszcze Tiff na boczuchy i ewentualnie na pośladki, ale no nie wiem, jakoś mi się tak nieeeee chce i głowa boli i inne takie no ale zobaczymy, obym się zebrała!
rozrabiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 18:54   #1421
dygotka8
Zakorzenienie

no i na co ćwiczenia jak i tak zjadłam 4 cukierki??A cały dzień tak ładnie jadłąm,bez grzeszków...ojjj smutno mi

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 18:58   #1422
alice_91
Rozeznanie

Ja już dzisiaj po ćwiczeniach i zaczęłam 3-dniową dietę oczyszczającą
alice_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 19:05   #1423
morrigan1986
Wtajemniczenie

Oglądam właśnie zdjęcia z urlopu i powiem Wam, że jest nieźle (ach, skromność). Oczywiście w porównaniu z tym co było przedtem . Nadal będę nad sobą pracować, ale już nie wstydziłam się wyskoczyć na plażę w bikini.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 19:12   #1424
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Oglądam właśnie zdjęcia z urlopu i powiem Wam, że jest nieźle (ach, skromność). Oczywiście w porównaniu z tym co było przedtem . Nadal będę nad sobą pracować, ale już nie wstydziłam się wyskoczyć na plażę w bikini.
Chciałabym móc tak powiedzieć za rok. Po prostu moje marzenie.
Postanowiłam zabrać się za moje galaretowate nogi i zaczęłam program 300 przysiadów. Zobaczymy co z tego wyniknie
cytrynkowymotyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 19:13   #1425
morrigan1986
Wtajemniczenie

Mnie nadal jest troszkę za dużo, ale ja się cieszę z każdego małego sukcesu. Inaczej nie wytrzymałabym tylu miesięcy z Ewką.

Stary 2012-08-08, 19:14   #1426
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Wole poćwiczyć sobie sama w domu niż tyle kasy ładować w jakąś Panią. Chyba tylko bogatych ludzi stać co miesiąc dać tyle.
Dokładnie
Poza tym wydaje mi się, że te ćwiczenia z nią na żywo nie odbiegałyby od tego, co prezentuje na płytce.

Cytat:
Chodzi mi o to, że stał się bardzo widoczny, ale...

... piję ok. 2 litrów wody dziennie, do tego zielona herbata i ćwiczę dalej. Mam nadzieję, że po prostu mój organizm w ten sposób się oczyszcza i niedługo to co "wylazło" po prostu się zredukuje

Przed rozpoczęciem ćwiczeń i MŻ nie robiłam sobie zdjęć, wykonałam je 10 minut temu, jeszcze przed 3 skalpelkiem. Żeby zrobić fotki założyłam spodenki, które rok temu spadały mi z tyłka, a teraz są za małe! Nie wierzę, że tak zaniedbałam swoje ciało
Ale nie załamuję się i będę trwać w postanowieniu!
Nie martw się, im dłużej będziesz ćwiczyć, tym cellulit będzie mniejszy Tak, jak napisała Ilena, pij dużo, może dodatkowo się masuj i wklepuj balsamy na cellulit. Do tego jakaś zbilansowana dietka i zobaczysz, szybko go pokonasz

Te spodenki mogą się stać Twoimi motywacyjnymi Trzymam kciuki, żebyś wytrwała w swoich postanowieniach
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 19:30   #1427
morrigan1986
Wtajemniczenie

Kremy i sera z Eveline na mnie nie działają. A po oliwce z Ziaji dostałam na udach czerwonych krostek. Dla mnie dobra jest Farmona i Lirene + gąbka antycellulitowa.

Stary 2012-08-08, 19:34   #1428
MiedzyRzesami
Raczkowanie

Cytat:

Nie martw się, im dłużej będziesz ćwiczyć, tym cellulit będzie mniejszy Tak, jak napisała Ilena, pij dużo, może dodatkowo się masuj i wklepuj balsamy na cellulit. Do tego jakaś zbilansowana dietka i zobaczysz, szybko go pokonasz

Te spodenki mogą się stać Twoimi motywacyjnymi Trzymam kciuki, żebyś wytrwała w swoich postanowieniach
Cieszę się, że jesteś ze mną
Masz rację, te spodenki będą moimi motywacyjnymi spodenkami! mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła zamieścić zdjęcie przed i po, które zrobi wrażenie
Piję dużo wody i zielonej herbaty, robię peelingi, masuję się Syreną i szczotką antycellulitową, a później wklepuję albo oliwkę albo balsamy. Mam nadzieję, że to pomoże i tak jak wspomniałam wcześniej, że właśnie w ten sposób mój organizm się oczyszcza

IV
Stary 2012-08-08, 19:37   #1429
dzovana
Zakorzenienie

dołozyłam jeszcze dziś 20 min z Mel B na nogi i pośladki a jakie zakwasy na dupce
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 19:38   #1430
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że jesteś ze mną
Masz rację, te spodenki będą moimi motywacyjnymi spodenkami! mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła zamieścić zdjęcie przed i po, które zrobi wrażenie
Piję dużo wody i zielonej herbaty, robię peelingi, masuję się Syreną i szczotką antycellulitową, a później wklepuję albo oliwkę albo balsamy. Mam nadzieję, że to pomoże i tak jak wspomniałam wcześniej, że właśnie w ten sposób mój organizm się oczyszcza
Jeśli będziesz systematyczna w ćwiczeniach i dodatkowo zaczniesz się zdrowiej odżywiać, to sama zobaczysz, nim się obejrzysz, a już będziesz w tych spodenkach chodzić po ulicy
Sporo robisz, żeby się pozbyć cellulitu Po sobie widzę, że jeśli do tego doda się naprawdę systematyczne ćwiczenia, to można go pokonać
Stary 2012-08-08, 19:43   #1431
MiedzyRzesami
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Kremy i sera z Eveline na mnie nie działają. A po oliwce z Ziaji dostałam na udach czerwonych krostek. Dla mnie dobra jest Farmona i Lirene + gąbka antycellulitowa.
Używam peeling z Lirene ten antycellulitowy, ale też ten nowy Eveline 4D. Powiem szczerze, że obydwa podobnie ścierają, są ostre Aktualnie wklepuję w siebie olejek z Alterry i balsamy z Eveline, ale mam jeszcze coś innego w zanadrzu

A jeśli chodzi o oliwkę Ziaji, to kiedyś wydawała mi się w miarę ok, używałam jej, jednak nie nawilżała tak jak inne. Niedawno do niej wróciłam, ale stwierdziłam, że to nie to. Teraz używam jej wyłącznie do peelingu kawowego- w tym przypadku sprawdza się w 100%.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Jeśli będziesz systematyczna w ćwiczeniach i dodatkowo zaczniesz się zdrowiej odżywiać, to sama zobaczysz, nim się obejrzysz, a już będziesz w tych spodenkach chodzić po ulicy
Sporo robisz, żeby się pozbyć cellulitu Po sobie widzę, że jeśli do tego doda się naprawdę systematyczne ćwiczenia, to można go pokonać
Odrzuciłam słodycze, napoje kolorowe i gazowane i ogólnie, stosuję zasadę MniejŻreć i zdrowiej, bo restrykcyjne diety chyba nie są dla mnie... Wytrzymam trochę, a później wracam do poprzednich nawyków i efekt jojo murowany. A tak, mam nadzieję, że zmienię sposób odżywiania

IV
Stary 2012-08-08, 19:44   #1432
lola99
Rozeznanie

dziewczyny, najlepszy peeling na celulit, to z rossmana za 5 zl, peeling taki delikatny do twarzy. Taki w rozowej tubce, nazywa sie Soft Peeling. ale do sof to on zdecydowanie nie nalezy Jest tak gruboziarnisty, ze do ciala spisuje sie znakomicie, szczegolnie wlasnie lubie "potrzec" miejsca dotkniete cellulitem naprawde warto, za 5 zl mozecie wybrobowac i ocenic jak sie u was sprawdza
Stary 2012-08-08, 19:50   #1433
morrigan1986
Wtajemniczenie

A próbowała któraś z Was alg na cellulit? Albo jakiegoś błotka?

Stary 2012-08-08, 19:53   #1434
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lola99 Pokaż wiadomość
dziewczyny, najlepszy peeling na celulit, to z rossmana za 5 zl, peeling taki delikatny do twarzy. Taki w rozowej tubce, nazywa sie Soft Peeling. ale do sof to on zdecydowanie nie nalezy Jest tak gruboziarnisty, ze do ciala spisuje sie znakomicie, szczegolnie wlasnie lubie "potrzec" miejsca dotkniete cellulitem naprawde warto, za 5 zl mozecie wybrobowac i ocenic jak sie u was sprawdza
Mam go i zastanawiałam się na co go zużyć, bo do twarzy to on się nie nadaje Zdecydowanie za mocny jest, choć niby to "soft"

Czytałam, ze na cellulit świetny jest peeling z fusów kawy I co najważniejsze, można go sobie zrobić samego w domu
Stary 2012-08-08, 19:58   #1435
lola99
Rozeznanie

dokladnie! peeling z kawy sypanej swietna sprawa. cialo jest wtedy taaaaaaaaaakie gladkie tez bardzo lubie
Stary 2012-08-08, 19:59   #1436
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Czytałam, ze na cellulit świetny jest peeling z fusów kawy I co najważniejsze, można go sobie zrobić samego w domu
Ja sobie często robię peeling z kawy, jest świetny. Dobrze ściera naskórek i wygładza. Ale wanna potem wygląda strasznie i trzeba porządnie wypłukać kawę ze wszystkich zakamarków. Ja zwykle mieszam fusy kawowe z żelem pod prysznic, ale można też dodać cynamon, mielony imbir (dla rozgrzania), jakieś olejki wspomagające usuwanie cellulitu. Ale ja na to za leniwa jestem

Stary 2012-08-08, 20:02   #1437
Forget_me
Zakorzenienie

Przyznam się Wam bez bicia, że ja jeszcze tego peelingu nie próbowałam Czytałam o tym strasznie dużo, oglądałam o nim filmiki na YT, ale sama jakoś się zabrać do jego zrobienia nie mogę
Chyba za leniwa jestem
Stary 2012-08-08, 20:11   #1438
noelemak
Raczkowanie

Ja dzisiaj po raz pierwszy ćwiczyłam z Ewką - robiłam zestaw z jej strony i umarlam... Dałam rade tylko 1 cześć ;// Robił ktoś skalpela i killera i ten darmowy, zeby porównać trudność?
Mimo to po ćwiczeniach czułam się świetnie ;D wiece wrażen na blogu opisałam ;D
Jutro walczę dalej ;D
Stary 2012-08-08, 20:15   #1439
Forget_me
Zakorzenienie

Dziewczyny, życzę udanego wieczorku Ja uciekam troszkę poczytać A jutro...jadę opiekować się siostrzenicą i już się doczekać nie mogę
Buziaki
Stary 2012-08-08, 20:16   #1440
Stace
Zakorzenienie

Zrobiłam killer, ale coś dzisiaj sił nie miałam. Jutro chyba rest, żeby nie paść w trakcie

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości