Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 12:35   #4651
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez Mikka75 Pokaż wiadomość
No właśnie Dedra.. jest cieniutka bladziusieńka kreseczka ale nie trzeba jej brać pod światlo i się wpatrywać usilnie i rozważać: jest czy nie.. Iza 243: boję się cieszyć... bo kiedyś dawno po wielu staraniach się BRADZO cieszyłam i po 10-tc... Teraz co prawda mam dwa Maleństwa, zdrowe (pomijając alergie), no ale strata zawsze boli i zostaje w sercu do końxca...
WiemTeż przez to przeszłamA idziesz na bete czy czekasz?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:54   #4652
Mikka75
Przyczajenie

Iza 243... chyba poczekam do spodziewanej @ i zrobię kolejny test... bo jak z krwi mi wyjdzie że tak a potem dostanę @... W końcu mogę jeszcze wykorzystać co parę dni resztę testów, w które znając swą niecierpliwość się zaopatrzyłam Jeśli naprawdę to to , to linia powinna być coraz wyraźniejsza... tak myślę, bo mi zawsze na tydz. przed spodziewaną @ wychodziły ładniutkie kreseczki (oczywiście jak byłam w ciąży)... Na razie te najpierwsze subiektywne objawy się zgadzają równiez z moimi poprzednimi doświadczeniami ale - jak pisalam - racjonalnie tez mogę je wytłumaczyć: zmęczeniem, jakąś niestrawnością... nawet lekką ochote na pomidory których nie cierpię tez moge wytłumaczyć np nagłym zapotrzebowaniem organizmu na subst. zawarte akurat w pomidorach teraz jak coś tam zobaczyłam na tescie to się boję... powtórzę go za 5 dni bo dłużej nie wytrzymam oczywiście kwas foliowy brac zaczęłam jak tylko coś mnie tknęło - no lepiej późno niz wcale...a na razie idę na podwórko cieszyć się latem z Małymi pozdrawiam Was i trzymam kciuki za Wasze starania
Mikka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:57   #4653
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Ja też byłam szczepiona na różyczkę. Dziewczynki w 13-tym roku życia są szczepione i ja się na to załapałam. Jak mówiłam gince, że byłam szczepiona to nie kazała mi robić badania. A jeśli chodzi o toxoplazmozę to powiedziała, że mogę ale nie muszę, ale to i tak nie jest refundowane więc to moja decyzja... Pewnie i tak będę musiała robić jak już będę w ciąży więc stwierdziłam, że dwa razy bez sensu płacić.

Hej laseczki!
U mnie dziś 23dc. Trochę mam objawy na @. Standardowo ból w krzyżu i lekki ucisk w podbrzuszu. Wczoraj TŻ chciał się poprzytulać, ale ja nie miałam kompletnie ochoty. Pierwszy raz aż tak mi się nie chciało. No kompletnie. Aż dziwne. Przyszły zamówione testy i chyba zatestuję w sobotę, choć to jeszcze będzie 2 dni do spodziewanej @. Ale wypróbuję, bo to te o czułości 10. I tak się nie nastawiam na fasolkę w tym cyklu, ze względu na wyjazd w góry. Wolałabym spokojnie polatać po szczytach niż się martwić o dzidzię.
dedra, jeśli masz zamiar i tak toxo kiedyś zrobić, to lepiej zrób to teraz. Bo zajście wciążę w momencie gdy przechodzi się zakażenie jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia i rozmowju dziecka. Więc lepiej wiedzieć już teraz. Jeśli wynik wyjdzie pozytywny, tzn masz przeciwciała i przechodziłaś kiedyś, to już drugi raz Cię nie będą wysyłać na to badanie. Jak sie ma przeciwciała to drugi raz już się zarazić nie można... Tak jak z ospą czy różyczką
Trzymam kciuki za testowanie
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja również nie mogłabym mieszkać ani z teściami ani nawet z rodzicami.Święty spokój jest bezcennyMamy co prawda kredyt na mieszkanie który będziemy spłacać jeszcze 28 lat ale nie zamieniłabym tego na mieszkanie w domu z teściami.
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
To idziemy łeb w łeb ja też mam jeszcze dokładnie 28 lat spłacam od 2 (niedługo 2 rocznica w moim mieszkanku )
no to ja sie dopisuję... my jeszcze 28,5 roku spłacania Mamy rodzinę na swoim i jestem przerażona jak to będzie za 6 lat jak dowala nam całą ratę, a zarobki przez ten czas nie pójdaą w górę
Cytat:
Hej kobietki! Witam popołudniowo..prawie. Do Luna: (bo ie wiem jak się wstawia cytaty waszych wypowiedzi więc będe pisała na razie do kogoś kto mi odpowiadał jak pisałam): objawy pospolite wiem jak pisałam wszystko mozna racjonalnie wytłumaczyć - ale czekam z niecierpliwoscią na @ lub jej brak bo zapomnieliśmy się w dniach teoretycznie płodnych a potem sobie przypomnialam że z racji nadmiarów pracy, dzieci, planowanego (i już odbytego wyjazdu) przesunęła mi się @ (skrócił cykl) więc jest 50 na 50... no i to co dzis zrobiłam... sama nie wiem. D
Do Dedra: cykle mam ok 28 dni ostatni 25, obecny - nie wiem jestem tak cholernie niecierpliwa mimo wieku (choć ponoć "na starość" negatywne cechy się nasilają że... zrobiłam dziś test ciążowy (wiem wiem za wcześnie ale pewnie do @ zmarnuję jeszcze ze 3)... i jestem w kropce: może któraś tak miała bo ja nie miałam takiego numerka: otóż po przepisowych 5 min. był... hm.. cień pod światło ale taki że stwierdziłam że to pewnie moja wyobraźnia i chciejstwo.. po czym go szybko schowalam na wysoką półkę bo moja Mała się dobijała że siusiu. potem pojechałam z obiema Małymi do szpitala, a jak wróciłam to sobie przypomnialam o schowanym teście i chciałam wyrzucić.. a tam dwie kreski.. Więc mam pytanie czy pozyt. wynik testu po 2,5 godz. u was też występował?? czy po prostu od tak sobie ta druga krecha się pojawia jak jest juz po jakims dłuższym czasie od jego zrobienia?? ODPOWEDZCIE PROSZĘ BO NA RAZIE JESTEM W STANIE POMIĘDZY NIEDOWIERZANIEM, EUFORIĄ, A LĘKIEM... czy w moim wieku to juz przypadkiem nie za późno na dziecko?? (rocznik w nicku)
trzymam kciuki I uważam, że wcale nie jest za późno na dziecko. Moja koleżanka, która ma 37 lat własnie zdecydowała że będzie się starać o drugie Niestety najpier musi wyleczyć jakąś wstrętną bakterię - paciorkowca z grupy B, który jest bardzo niebezpieczny dla dziecka

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Mikka, a jak córeczki mają na imię?
Stary 2012-08-08, 13:12   #4654
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
dedra, jeśli masz zamiar i tak toxo kiedyś zrobić, to lepiej zrób to teraz. Bo zajście wciążę w momencie gdy przechodzi się zakażenie jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia i rozmowju dziecka. Więc lepiej wiedzieć już teraz. Jeśli wynik wyjdzie pozytywny, tzn masz przeciwciała i przechodziłaś kiedyś, to już drugi raz Cię nie będą wysyłać na to badanie. Jak sie ma przeciwciała to drugi raz już się zarazić nie można... Tak jak z ospą czy różyczką
Trzymam kciuki za testowanie
Może masz rację. Pójdę może do rodzinnej i poproszę o skierowanie, bo ginka jest strasznie niemiła i opryskliwa.

Mikka, 37 lat to nie jest późno. Inaczej gdybyś się zdecydowała dopiero na pierwsze dziecko w tym wieku. Moja mama ostatnie dziecko urodziła jak miała 41 lat

Edytowane przez dedra
Czas edycji: 2012-08-08 o 13:13
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:21   #4655
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny czy bolące piersi po @ to powód do niepokoju?Mam 10 dc a bolą mnie piersiCzy to mogą być jakieś zaburzenia hormonalne?

Stary 2012-08-08, 13:47   #4656
magdaammm
Raczkowanie

heja:d witam u mnie wlasnie konczy sie @.. takze za jakis czas wznawiamy staranka, ale nawet nie wiem czy tz bedzie w tym miesiacu. nie mam nawet tu internetu takze raz na jakis czastylko was podczytuje. trzymajcie sie!
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:52   #4657
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczynki skoro mowa o kredytach..nam zostało jeszcze "tylko" 23,5 roku....kredyt był brany na dom...a teraz cierp ciało cos chcialo...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:57   #4658
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczynki skoro mowa o kredytach..nam zostało jeszcze "tylko" 23,5 roku....kredyt był brany na dom...a teraz cierp ciało cos chcialo...
No kocurku, 23,5 roku to już mniej niż dziewczyn 28 lat My na szczęście nie mamy kredytu i tak wczoraj się właśnie z TŻ zastanawialiśmy czy jest ktoś kto spłacił już taki kredyt mieszkaniowy po tylu latach i jakie wspaniałe musi być to uczucie...
Stary 2012-08-08, 14:00   #4659
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
heja:d witam u mnie wlasnie konczy sie @.. takze za jakis czas wznawiamy staranka, ale nawet nie wiem czy tz bedzie w tym miesiacu. nie mam nawet tu internetu takze raz na jakis czastylko was podczytuje. trzymajcie sie!
A gdzie Ty się podziewasz?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:07   #4660
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
No kocurku, 23,5 roku to już mniej niż dziewczyn 28 lat My na szczęście nie mamy kredytu i tak wczoraj się właśnie z TŻ zastanawialiśmy czy jest ktoś kto spłacił już taki kredyt mieszkaniowy po tylu latach i jakie wspaniałe musi być to uczucie...
To ja Ci powiem bo będzie to w okolicach moich 50 urodzin....o zgrozo - jak dożyję!

Nie znam jednak nikogo kto by spłacił taki kredyt....

Nie macie kredytu- czyli jesteście szczęściarzami

Synuś
Stary 2012-08-08, 14:10   #4661
dedra
Zadomowienie

Cytat:
To ja Ci powiem bo będzie to w okolicach moich 50 urodzin....o zgrozo - jak dożyję!

Nie znam jednak nikogo kto by spłacił taki kredyt....

Nie macie kredytu- czyli jesteście szczęściarzami
Dobra, trzymam Cię za słowo
Fakt - jesteśmy szczęściarzami. Dzięki wujkowi, który zostawił mi mieszkanie w spadku. Jestem mu ogromnie za to szczęście wdzięczna!
Stary 2012-08-08, 14:14   #4662
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt - jesteśmy szczęściarzami. Dzięki wujkowi, który zostawił mi mieszkanie w spadku. Jestem mu ogromnie za to szczęście wdzięczna!
Ja zawsze dotrzymuje słowa..

Jakies spotkanie trzeba przgotowac i będzie okazja do poznania sie osobiście

To pozazdrościc wujka....u mnie nikt takid obry nie jest!

Synuś
Stary 2012-08-08, 14:15   #4663
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Ja zawsze dotrzymuje słowa..

Jakies spotkanie trzeba przgotowac i będzie okazja do poznania sie osobiście

To pozazdrościc wujka....u mnie nikt takid obry nie jest!
Koniecznie Ale to już po moim urlopie raczej
Stary 2012-08-08, 14:26   #4664
Mikka75
Przyczajenie

Mokka-83 i Dedra: pocieszacie z tym wiekiem... ale dzięki , tylko się naczytałam o chorobach genet. i stąd ten lęk... Mokka _83 : córeczki to Alicja i Joasia. Generalnie 3 dzidziuś nie byłby problemem... a dokładniej gdybym miała teraz planować - ze strachu przed tym wszystkim nie planowałabym, ale wpadka - cieszyłabym się jak dzika, bo zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, a z drugiej strony bałabym się równie mocno jak sobie poradzę i to wszystko sama ogarnę ze względu na obecną sytuację rodzinną Także na razie przyjdzie mi powściągać niecierpliwość i czekać, czekać do @.. lub jej braku albo do testu na którym bedą dwie piękne krechy...a i tak za 5 dni robię kolejny teścik bo oszaleję z niecierpliwości!!! Ale tak, gdyby się okazało, że wpadka to cieszyłabym się jak dzika i robiła odpowiednie badania (tzn. normalne ciążowe, wszelkie inwazyjne odpadają), mimo tego że Mój nie mógłby teraz mi w niczym pomóc, ani przez czas ciąży... Oszaleję normalnie, czy Wy też tak macie jak na coś czekacie?? Gorzej niż dzieciak przed Gwiazdką!! muszę się czymś zająć umiarkowanie pożytecznym
Stary 2012-08-08, 14:50   #4665
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Mokka-83 i Dedra: pocieszacie z tym wiekiem... ale dzięki , tylko się naczytałam o chorobach genet. i stąd ten lęk... Mokka _83 : córeczki to Alicja i Joasia. Generalnie 3 dzidziuś nie byłby problemem... a dokładniej gdybym miała teraz planować - ze strachu przed tym wszystkim nie planowałabym, ale wpadka - cieszyłabym się jak dzika, bo zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, a z drugiej strony bałabym się równie mocno jak sobie poradzę i to wszystko sama ogarnę ze względu na obecną sytuację rodzinną Także na razie przyjdzie mi powściągać niecierpliwość i czekać, czekać do @.. lub jej braku albo do testu na którym bedą dwie piękne krechy...a i tak za 5 dni robię kolejny teścik bo oszaleję z niecierpliwości!!! Ale tak, gdyby się okazało, że wpadka to cieszyłabym się jak dzika i robiła odpowiednie badania (tzn. normalne ciążowe, wszelkie inwazyjne odpadają), mimo tego że Mój nie mógłby teraz mi w niczym pomóc, ani przez czas ciąży... Oszaleję normalnie, czy Wy też tak macie jak na coś czekacie?? Gorzej niż dzieciak przed Gwiazdką!! muszę się czymś zająć umiarkowanie pożytecznym
Mika jak chcesz sobie odpowiadać na konkretne posty to na dole po prawej stronie obok znaczka "cytuj" jest znaczek "wielo-cytuj" i wtedy sobie zaznaczasz tym znaczkiem te posty na które chcesz odpowiedzieć i na końcu klikasz "odpowiedz" na dole po lewej stronie. - Będzie Ci łatwiej.
A jak sobie ustawisz avatarek to w ogóle już będzie cud,miód,malina - dla łatwiejszej identyfikacji.
Bardzo ładne imiona córeczek.
U Nas na wątku większość jest niecierpliwych i prawie każda się spieszy z testowaniem więc to normalne

W ogóle to wyszłam z domu bo chciałam sobie kupić termometr elektroniczny,koło mnie są 3 apteki i w żadnej nie mieli termometru elektronicznego... -no skandal

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-08-08 o 14:54
Stary 2012-08-08, 14:53   #4666
monini2507
Zakorzenienie

No to jak już gadamy o mieszkaniach i kredytach to i ja opowiem
Mieszkamy z Tż tata który jest sam ( bo mojemu Tż mama zmarła jak był mały a jego tata nie znalazł sobie do dnia dzisiejszego nikogo.)
Mają duży dom piętrowy i my z nim razem zamieszkaliśmy ( choc ja nie byłam z tego powodu bardzo szczęśliwa ale gdzieś mieszkać trzeba )
Choć czasami wydaje mi się że jest on za mały na nas troje chpdzi mi tu konkretnie o tą swobodę mieszkania i wogóle (czyt. bzykania się kiedy nam się zachce i gdziekolwiek )
Babcia Tż przpisała nam swoje mieszkanie i nadal tam mieszka wiadomo do kiedy.
I póki co mieszkamy tu gdzie mieszkamy ale później chcemy sprzedać to mieszkanie i wybudować dom. Wiadomo że nie wystarczą nam pieniądze ze sprzedaży i trzeba będzie wziąć jakiś kredyt ale juz o wiele mniejszy i na mniej lat. Jesteśmy piękni młodzi zdążymy ze wszytskim.
A tak na marginesie podziwiam osoby które biorą kredyty ja to jestem taki cykor i bałabym się osobiście brać kredyt i to jeszcze w tych czasach jakie są
Łoł to się rozpisłam
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:56   #4667
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też bym chciała dostać mieszkanie lub dom ale niestety nie jest tak
łatwoMy jak spłacimy kredyt to bede mieć 54 lataMasakra jak sobie pomyśle o tym.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Mieszkamy z Tż tata który jest sam ( bo mojemu Tż mama zmarła jak był mały a jego tata nie znalazł sobie do dnia dzisiejszego nikogo.)
Mają duży dom piętrowy i my z nim razem zamieszkaliśmy ( choc ja nie byłam z tego powodu bardzo szczęśliwa ale gdzieś mieszkać trzeba )
Choć czasami wydaje mi się że jest on za mały na nas troje chpdzi mi tu konkretnie o tą swobodę mieszkania i wogóle (czyt. bzykania się kiedy nam się zachce i gdziekolwiek )
I póki co mieszkamy tu gdzie mieszkamy ale później chcemy sprzedać to mieszkanie i wybudować dom. Wiadomo że nie wystarczą nam pieniądze ze sprzedaży i trzeba będzie wziąć jakiś kredyt ale juz o wiele mniejszy i na mniej lat. Jesteśmy piękni młodzi zdążymy ze wszytskim.
A tak na marginesie podziwiam osoby które biorą kredyty ja to jestem taki cykor i bałabym się osobiście brać kredyt i to jeszcze w tych czasach jakie są
Łoł to się rozpisłam
To macie dobrą sytuacje.Niestety jak ktoś nie ma domu/nie dostanie w spadku mieszkania to kredyt to jedyne rozwiązanie,bo gdzieś trzeba mieszkać.

Stary 2012-08-08, 15:03   #4668
dedra
Zadomowienie

Cytat:
łatwoMy jak spłacimy kredyt to bede mieć 54 lataMasakra jak sobie pomyśle o tym.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

To macie dobrą sytuacje.Niestety jak ktoś nie ma domu/nie dostanie w spadku mieszkania to kredyt to jedyne rozwiązanie,bo gdzieś trzeba mieszkać.
No właśnie. Dzisiejsze czasy są przeokropne jeśli chodzi o start młodych osób. Kiedyś nie było takich problemów. Mieszkanie można było dostać od państwa/miasta, pracę można było wybierać. Teraz nie jest wesoło. Ja też bałabym się brać kredyt jak Monini, no ale jak by mi się nie trafiło to mieszkanie po wujku to nie byłoby wyjścia.
Stary 2012-08-08, 15:35   #4669
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Łoł to się rozpisłam
dokładnie jak piszą dziewczyny, czasem nie ma wyjścia.
Jeśli mam płacić tyle samo za wynajem to mi się zwyczajnie nie opłaca.
Jak stracę pracę i nie znajdę nowej i bank zabierze to i tak ląduję pod mostem (albo na garnuszek rodziców, u których i tak warunków na mieszkanie nie ma).
Zresztą, jak nam się coś nie powiedzie z pracą to pewnie z TŻtem wybędziemy gdzieś za granicę. Bo tu siedzimy jeszcze chyba tylko dlatego, że jako tako dajemy radę.
Swoją drogą tak się zastanawiałam ostatnio, jakie są takie mimimalne dochody, które pozwalają na bezproblemowe przeżycie, utrzymanie dziecka, kredytu i może odłożenia czegoś i jakichś wakacji choćby co 2 lata ... bo ja teoretycznie źle nie mam a i tak mi brakuje na pewne rzeczy
Stary 2012-08-08, 16:09   #4670
Mikka75
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
dokładnie jak piszą dziewczyny, czasem nie ma wyjścia.
Jeśli mam płacić tyle samo za wynajem to mi się zwyczajnie nie opłaca.
Jak stracę pracę i nie znajdę nowej i bank zabierze to i tak ląduję pod mostem (albo na garnuszek rodziców, u których i tak warunków na mieszkanie nie ma).
Zresztą, jak nam się coś nie powiedzie z pracą to pewnie z TŻtem wybędziemy gdzieś za granicę. Bo tu siedzimy jeszcze chyba tylko dlatego, że jako tako dajemy radę.
Swoją drogą tak się zastanawiałam ostatnio, jakie są takie mimimalne dochody, które pozwalają na bezproblemowe przeżycie, utrzymanie dziecka, kredytu i może odłożenia czegoś i jakichś wakacji choćby co 2 lata ... bo ja teoretycznie źle nie mam a i tak mi brakuje na pewne rzeczy
Masz rację - wynajem raczej się nie opłaca.. My z Moim tez spłacamy kredyt mieszkaniowy i czasami śmiejemy się że spłacać go będziemy do końca naszych dni A co do wyjazdu... u mnie tak jest (częściowo)... ja mam pracę w Polsce stałą, Mój za granicą też stałą, więc nasze Małe to.. hm teraz jest takie modniste określenie Eurosierotki co prawda Mojego widzę codziennie i słyszę przez skypea no ale to nie to samo no i w realu widzę go co jakieś 4 miechy, wtedy możemy się naprzytulać na zapas... efektem ostatnich przytulanek bez trzymanki jest moja aktywnośc na tym wątku

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Mika jak chcesz sobie odpowiadać na konkretne posty to na dole po prawej stronie obok znaczka "cytuj" jest znaczek "wielo-cytuj" i wtedy sobie zaznaczasz tym znaczkiem te posty na które chcesz odpowiedzieć i na końcu klikasz "odpowiedz" na dole po lewej stronie. - Będzie Ci łatwiej.
A jak sobie ustawisz avatarek to w ogóle już będzie cud,miód,malina - dla łatwiejszej identyfikacji.
Bardzo ładne imiona córeczek.
U Nas na wątku większość jest niecierpliwych i prawie każda się spieszy z testowaniem więc to normalne

W ogóle to wyszłam z domu bo chciałam sobie kupić termometr elektroniczny,koło mnie są 3 apteki i w żadnej nie mieli termometru elektronicznego... -no skandal
Dzięki za podpowiedź... to jeszcze wtajemnicz mnie jak ustawić "awatarek" (i co to jest?!) bo "stara" jestem i nie wiem jak a czasami dobrze posluchać młodszej i lepiej oblatanej w te techniczno informatyczne klocki
Stary 2012-08-08, 16:28   #4671
anna2007
Raczkowanie

witam
kto mnie pamięta?
u mnie już początek 16 tc
okazało się że mam ognisko endometriozy na tarczy szyjki macicy z którego krwawię.
Poza tym wszystko ok,wymioty minęły
anna2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 17:47   #4672
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobietki! Witam popołudniowo..prawie. Do Luna: (bo ie wiem jak się wstawia cytaty waszych wypowiedzi więc będe pisała na razie do kogoś kto mi odpowiadał jak pisałam): objawy pospolite wiem jak pisałam wszystko mozna racjonalnie wytłumaczyć - ale czekam z niecierpliwoscią na @ lub jej brak bo zapomnieliśmy się w dniach teoretycznie płodnych a potem sobie przypomnialam że z racji nadmiarów pracy, dzieci, planowanego (i już odbytego wyjazdu) przesunęła mi się @ (skrócił cykl) więc jest 50 na 50... no i to co dzis zrobiłam... sama nie wiem. D
Do Dedra: cykle mam ok 28 dni ostatni 25, obecny - nie wiem jestem tak cholernie niecierpliwa mimo wieku (choć ponoć "na starość" negatywne cechy się nasilają że... zrobiłam dziś test ciążowy (wiem wiem za wcześnie ale pewnie do @ zmarnuję jeszcze ze 3)... i jestem w kropce: może któraś tak miała bo ja nie miałam takiego numerka: otóż po przepisowych 5 min. był... hm.. cień pod światło ale taki że stwierdziłam że to pewnie moja wyobraźnia i chciejstwo.. po czym go szybko schowalam na wysoką półkę bo moja Mała się dobijała że siusiu. potem pojechałam z obiema Małymi do szpitala, a jak wróciłam to sobie przypomnialam o schowanym teście i chciałam wyrzucić.. a tam dwie kreski.. Więc mam pytanie czy pozyt. wynik testu po 2,5 godz. u was też występował?? czy po prostu od tak sobie ta druga krecha się pojawia jak jest juz po jakims dłuższym czasie od jego zrobienia?? ODPOWEDZCIE PROSZĘ BO NA RAZIE JESTEM W STANIE POMIĘDZY NIEDOWIERZANIEM, EUFORIĄ, A LĘKIEM... czy w moim wieku to juz przypadkiem nie za późno na dziecko?? (rocznik w nicku)
Mikka, ja tak miałam za obydwoma razami. Po około 10 minnutach cień cienia także jak dla mnie możesz się cieszyć z regóły ten cień świadczy że jednak ciąża jest tym bardziej że po 2 godz były dwie kreski. Poprostu jeśli jeszcze nie jest dzień @ to test nie pokazuje tak chop siup dwóch kresek. Ja tez z tych niecierpliwych I jestem pewna że jutro zobaczysz mocniejsze dwie kreski w ciągu 5 minut, tylko zrób test rano

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Oj jesteście właśnie sobie dziś tak myślałam czy nie ma kogos kto by mi zostawił... ale nie ma szans... jedyne co to kamienica mojej babci ktora ma dwa mieszkania i w jednej mieszka wujek. No i moi rodzice to wykupili a z wujkiem jest ciężko więc ewentualnie tylko to.. Ale nie będe czekac na ich śmierć

Cytat:
Łoł to się rozpisłam
O teraz to Cię całkowicie rozumiem, bo przeżyjesz tyle z teściem tym bardziej że masz jakąś wizje. Myślałam że już do końca tak chcecie
My mamy gorzej bo jak narazie to nawet nie mamy opcji na kredyt więc płacimy komuś za wynajem tylko co wyszedł by kredyt...
No i nie opłaca się nic tam wkładać bo nie nasze

Cytat:
A co do wyjazdu... u mnie tak jest (częściowo)... ja mam pracę w Polsce stałą, Mój za granicą też stałą, więc nasze Małe to.. hm teraz jest takie modniste określenie Eurosierotki co prawda Mojego widzę codziennie i słyszę przez skypea no ale to nie to samo no i w realu widzę go co jakieś 4 miechy, wtedy możemy się naprzytulać na zapas... efektem ostatnich przytulanek bez trzymanki jest moja aktywnośc na tym wątku[COLOR="Silver"]
Mój tata tak całe życie wyjeżdża, do dziś i też jestem taką sierotką Obiecałam sobie z TŻtem że zrobimy wszystko zeby nie musieć wyjeżdżać bo oboje nienawidzmy być za granicą. A wiadomo niektórzy wyjeżdżają bo poprostu mają duże wymagania... a niektórzy chociaz ledwo ciągną koniec z końcem to wolą siedzieć w Polsce Ale jak najbardziej rozumiem tych co wyjeżdżają, szczególnie jeśli są dzieci i trzeba je utrzymać

Cytat:
Napisane przez anna2007 Pokaż wiadomość
witam
kto mnie pamięta?
okazało się że mam ognisko endometriozy na tarczy szyjki macicy z którego krwawię.
Ja! Gratulacje toż to już II trymestr... moje marzenie...
ale ten czas leci

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 17:49   #4673
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
witam
kto mnie pamięta?
A ja pamiętam a jak
Już 16 tydz jak to zleciało szybko ło
To życzę Tobie i dzidzi zdrówka w takim razie a wiadomo co będzie chłopczyk czy dziewczynka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-08, 18:50   #4674
Mikka75
Przyczajenie

[QUOTE=Luna0;35770821]Mikka, ja tak miałam za obydwoma razami. Po około 10 minnutach cień cienia także jak dla mnie możesz się cieszyć z regóły ten cień świadczy że jednak ciąża jest tym bardziej że po 2 godz były dwie kreski. Poprostu jeśli jeszcze nie jest dzień @ to test nie pokazuje tak chop siup dwóch kresek. Ja tez z tych niecierpliwych I jestem pewna że jutro zobaczysz mocniejsze dwie kreski w ciągu 5 minut, tylko zrób test rano

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Mój tata tak całe życie wyjeżdża, do dziś i też jestem taką sierotką Obiecałam sobie z TŻtem że zrobimy wszystko zeby nie musieć wyjeżdżać bo oboje nienawidzmy być za granicą. A wiadomo niektórzy wyjeżdżają bo poprostu mają duże wymagania... a niektórzy chociaz ledwo ciągną koniec z końcem to wolą siedzieć w Polsce Ale jak najbardziej rozumiem tych co wyjeżdżają, szczególnie jeśli są dzieci i trzeba je utrzymać

Luna jak zacznę codziennie robić testy to zwariuję i się wypłuczę z kaski totalnie Do dnia @ mam jeszcze DWA testy w domu i obiecałam sobie, że więcej ich nie dokupię ... Na razie rozważam możliwość "nawiedzenia" gina w pt lub pn i wyznania mu że: albo mam urojenia bo się napaliłam na dzidzię, albo jestem w ciąży albo mam jakiś stan zapalny bez normalnych objawów stanu zapalnego i niech zgaduje (tj zbada i powie) - choć to tylko rozważam bo co on mi powie na ok 10-12 dni przed @, może mniej??: "pani macica jest lekko rozpulchniona (o ile jest)ale na tym etapie nie mogę jeszcze potwierdzić ciąży a pani objawy są całkowicie subiektywne??" i: "proszę przyjść za ileś tam??"...
niee, pójdę jak zobaczę dwie wyraźne krechy. A co do pracy za granica u nas to była konieczność bo Luby tutaj "rozłożył" własną firmę, wkopał się w kredyty- pomijając mieszkaniowy, a że kredyty co mc wołają "jeść" a tu pracy znaleźć nie mógł (tj taką co nie starczyłaby na opłaty kredytów mógł ale bank przejąłby mieszkanie) więc to było jedyne możliwe rozwiązanie... i tak się "bujamy" już 2 rok ponad ale kredyty spłacać trzeba, a i żyć za coś też...
Stary 2012-08-08, 19:33   #4675
Dzastin08
Wtajemniczenie

Mika- już tłumaczę

Avatarek- czyli te obrazki co mamy pod swoimi nickami jak piszemy posty.
U góry po prawym boku masz "ustawienia konta"---->jak już w to klikniesz to po lewej stronie masz "twój panel kontrolny", tam masz coś takiego jak EDYTUJ AVATAR, no i sobie wgrywasz jakieś foto lub obrazek z kompa i na końcu klikasz "zachowaj zmiany" i tyle.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-08-08, 20:19   #4676
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Hej kobietki! Witam popołudniowo..prawie. .. zrobiłam dziś test ciążowy (wiem wiem za wcześnie ale pewnie do @ zmarnuję jeszcze ze 3)... i jestem w kropce: może któraś tak miała bo ja nie miałam takiego numerka: otóż po przepisowych 5 min. był... hm.. cień pod światło ale taki że stwierdziłam że to pewnie moja wyobraźnia i chciejstwo.. po czym go szybko schowalam na wysoką półkę bo moja Mała się dobijała że siusiu. potem pojechałam z obiema Małymi do szpitala, a jak wróciłam to sobie przypomnialam o schowanym teście i chciałam wyrzucić.. a tam dwie kreski.. Więc mam pytanie czy pozyt. wynik testu po 2,5 godz. u was też występował?? czy po prostu od tak sobie ta druga krecha się pojawia jak jest juz po jakims dłuższym czasie od jego zrobienia?? ODPOWEDZCIE PROSZĘ BO NA RAZIE JESTEM W STANIE POMIĘDZY NIEDOWIERZANIEM, EUFORIĄ, A LĘKIEM... czy w moim wieku to juz przypadkiem nie za późno na dziecko?? (rocznik w nicku)
Koleżanko kochana, ja sobie wypraszam STARA, tak!? Witam swój rocznik. Strzelec jestem, z grudnia ale 75. I nie żadna stara. Wcale nie jest późno na dziecko, właśnie fajnie. Powiem Ci, że mam córkę 14 letnią a obecnie jestem w 10 tygodniu ciąży i całkiem inaczej przeżywam swój stan niż z pierwszym dzieckiem. Wyszło jak wyszło, że oba dzieciątka urodzę w marcu. Córka z marca i to też będzie z marca. Marzyła mi się wysoka ciąża latem, poród we wrześniu, październiku, ale marzenia marzeniami a życie swoje. Jak chcesz być pewna, to tak jak radziły Ci koleżanki zrób sobie Bete z krwi. Wynik przeważnie tego samego dnia. W każdym laboratorium to robią niestety odpłatnie. Jak Ci wyjdzie test z moczu to i tak z wizytą będzie trzeba się jeszcze trochę wstrzymać, bo lekarz takiej wczesnej ciąży nie wyczuje. Ja byłam w 5 tyg ciąży razem z wynikami bety i już na USG było widać. Córka się cieszy, zawsze chciała być siostrą. Nawet się na Facebooku pochwaliła.

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Madzia, a co z Tobą kochana? Gdzie Ty znikasz na tak długo? Już się zastanawiałyśmy co się z Tobą dzieje. Wracaj do nas!

Cytat:
witam
kto mnie pamięta?
Witamy Aniu. Pewnie, że pamiętamy. Czemu tak rzadko do nas zaglądasz? Dobrze, że z dzidzią ok a tej endometriozy nie można jakoś wyleczyć czy musisz poczekać do porodu? 16 tydzień - ale ten czas leci.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 20:28   #4677
monini2507
Zakorzenienie

Jak tam dziewczynki oglądacie siatkę bo z TZ tak

A wogóle ciekawe co tam u naszej Kejthx i Lady_malgo coś rzadko się odzywa dziewczyny wrcac do nas szybciutko
Stary 2012-08-08, 20:32   #4678
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Witamy Aniu. Pewnie, że pamiętamy. Czemu tak rzadko do nas zaglądasz? Dobrze, że z dzidzią ok a tej endometriozy nie można jakoś wyleczyć czy musisz poczekać do porodu? 16 tydzień - ale ten czas leci.
oj niestety nie można endo to towarzyszka na całe życie
Stary 2012-08-08, 20:50   #4679
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
ja będę mieć 57... O Tżcie nie wspomnę
Cytat:
Masz rację - wynajem raczej się nie opłaca.. My z Moim tez spłacamy kredyt mieszkaniowy i czasami śmiejemy się że spłacać go będziemy do końca naszych dni A co do wyjazdu... u mnie tak jest (częściowo)... ja mam pracę w Polsce stałą, Mój za granicą też stałą, więc nasze Małe to.. hm teraz jest takie modniste określenie Eurosierotki co prawda Mojego widzę codziennie i słyszę przez skypea no ale to nie to samo no i w realu widzę go co jakieś 4 miechy, wtedy możemy się naprzytulać na zapas... efektem ostatnich przytulanek bez trzymanki jest moja aktywnośc na tym wątku
oj, to jak tak rzadko się widujecie, to z całego serca życzę tych dwóch kreseczek w tym cyklu
Cytat:
witam
kto mnie pamięta?
pamiętamy, pamiętamy Leci ten czas Kciuki za bezproblemową ciążę
Cytat:
Luna jak zacznę codziennie robić testy to zwariuję i się wypłuczę z kaski totalnie Do dnia @ mam jeszcze DWA testy w domu i obiecałam sobie, że więcej ich nie dokupię ... Na razie rozważam możliwość "nawiedzenia" gina w pt lub pn i wyznania mu że: albo mam urojenia bo się napaliłam na dzidzię, albo jestem w ciąży albo mam jakiś stan zapalny bez normalnych objawów stanu zapalnego i niech zgaduje (tj zbada i powie) - choć to tylko rozważam bo co on mi powie na ok 10-12 dni przed @, może mniej??: "pani macica jest lekko rozpulchniona (o ile jest)ale na tym etapie nie mogę jeszcze potwierdzić ciąży a pani objawy są całkowicie subiektywne??" i: "proszę przyjść za ileś tam??"...
niee, pójdę jak zobaczę dwie wyraźne krechy. A co do pracy za granica u nas to była konieczność bo Luby tutaj "rozłożył" własną firmę, wkopał się w kredyty- pomijając mieszkaniowy, a że kredyty co mc wołają "jeść" a tu pracy znaleźć nie mógł (tj taką co nie starczyłaby na opłaty kredytów mógł ale bank przejąłby mieszkanie) więc to było jedyne możliwe rozwiązanie... i tak się "bujamy" już 2 rok ponad ale kredyty spłacać trzeba, a i żyć za coś też...
oj, przykra sprawa strasznie... I weź tu się człowieku odważ i załóż własną firmę

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Jak tam dziewczynki oglądacie siatkę bo z TZ tak
oglądamy I skrobię do Was przy okazji
Stary 2012-08-09, 08:12   #4680
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
Ja z TŻ jestem pokłócona, i tak jak pisze ja z nim, bo on ze mną nie
wkurzył mnie wczoraj i to dość poważnie

Mikka zrobisz jak chcesz, ale dziś rano kreska była by już napewno mocniejsza a beta już w 100% jest dowodem i dla Ciebie i dla lekarza. Jak dla mnie napewno jesteś w ciąży, daj znać kiedy robisz test to będziemy tu czekać
A z zagranicą tak jak mówiłam niestety niektórych sytuacja zmusza, tak jak własnie was

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości