|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
Też przez to przeszłam A idziesz na bete czy czekasz?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4652 |
|
Przyczajenie
|
Iza 243... chyba poczekam do spodziewanej @ i zrobię kolejny test... bo jak z krwi mi wyjdzie że tak a potem dostanę @...
![]() W końcu mogę jeszcze wykorzystać co parę dni resztę testów, w które znając swą niecierpliwość się zaopatrzyłam![]() Jeśli naprawdę to to , to linia powinna być coraz wyraźniejsza... tak myślę, bo mi zawsze na tydz. przed spodziewaną @ wychodziły ładniutkie kreseczki (oczywiście jak byłam w ciąży)... Na razie te najpierwsze subiektywne objawy się zgadzają równiez z moimi poprzednimi doświadczeniami ale - jak pisalam - racjonalnie tez mogę je wytłumaczyć: zmęczeniem, jakąś niestrawnością... nawet lekką ochote na pomidory których nie cierpię tez moge wytłumaczyć np nagłym zapotrzebowaniem organizmu na subst. zawarte akurat w pomidorach teraz jak coś tam zobaczyłam na tescie to się boję... powtórzę go za 5 dni bo dłużej nie wytrzymam oczywiście kwas foliowy brac zaczęłam jak tylko coś mnie tknęło - no lepiej późno niz wcale...a na razie idę na podwórko cieszyć się latem z Małymi pozdrawiam Was i trzymam kciuki za Wasze starania
|
|
|
|
#4653 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za testowanie ![]() Cytat:
Cytat:
Mamy rodzinę na swoim i jestem przerażona jak to będzie za 6 lat jak dowala nam całą ratę, a zarobki przez ten czas nie pójdaą w góręCytat:
I uważam, że wcale nie jest za późno na dziecko. Moja koleżanka, która ma 37 lat własnie zdecydowała że będzie się starać o drugie---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Mikka, a jak córeczki mają na imię?
|
|
#4654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mikka, 37 lat to nie jest późno. Inaczej gdybyś się zdecydowała dopiero na pierwsze dziecko w tym wieku. Moja mama ostatnie dziecko urodziła jak miała 41 lat
Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-08-08 o 13:13 |
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy bolące piersi po @ to powód do niepokoju?Mam 10 dc a bolą mnie piersi
Czy to mogą być jakieś zaburzenia hormonalne?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4656 |
|
Raczkowanie
|
heja:d witam
u mnie wlasnie konczy sie @.. takze za jakis czas wznawiamy staranka, ale nawet nie wiem czy tz bedzie w tym miesiacu. nie mam nawet tu internetu takze raz na jakis czastylko was podczytuje. trzymajcie sie!
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki skoro mowa o kredytach..nam zostało jeszcze "tylko"
23,5 roku....kredyt był brany na dom...a teraz cierp ciało cos chcialo...
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My na szczęście nie mamy kredytu i tak wczoraj się właśnie z TŻ zastanawialiśmy czy jest ktoś kto spłacił już taki kredyt mieszkaniowy po tylu latach i jakie wspaniałe musi być to uczucie...
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam jednak nikogo kto by spłacił taki kredyt.... Nie macie kredytu- czyli jesteście szczęściarzami
|
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fakt - jesteśmy szczęściarzami. Dzięki wujkowi, który zostawił mi mieszkanie w spadku. Jestem mu ogromnie za to szczęście wdzięczna! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakies spotkanie trzeba przgotowac i będzie okazja do poznania sie osobiście ![]() To pozazdrościc wujka....u mnie nikt takid obry nie jest!
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Przyczajenie
|
Mokka-83 i Dedra: pocieszacie z tym wiekiem... ale dzięki
, tylko się naczytałam o chorobach genet. i stąd ten lęk... Mokka _83 : córeczki to Alicja i Joasia. Generalnie 3 dzidziuś nie byłby problemem... a dokładniej gdybym miała teraz planować - ze strachu przed tym wszystkim nie planowałabym, ale wpadka - cieszyłabym się jak dzika![]() , bo zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, a z drugiej strony bałabym się równie mocno jak sobie poradzę i to wszystko sama ogarnę ze względu na obecną sytuację rodzinną Także na razie przyjdzie mi powściągać niecierpliwość i czekać, czekać do @.. lub jej braku albo do testu na którym bedą dwie piękne krechy...a i tak za 5 dni robię kolejny teścik bo oszaleję z niecierpliwości!!! Ale tak, gdyby się okazało, że wpadka to cieszyłabym się jak dzika i robiła odpowiednie badania (tzn. normalne ciążowe, wszelkie inwazyjne odpadają), mimo tego że Mój nie mógłby teraz mi w niczym pomóc, ani przez czas ciąży... Oszaleję normalnie, czy Wy też tak macie jak na coś czekacie?? Gorzej niż dzieciak przed Gwiazdką!! muszę się czymś zająć umiarkowanie pożytecznym
|
|
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- Będzie Ci łatwiej. A jak sobie ustawisz avatarek to w ogóle już będzie cud,miód,malina - dla łatwiejszej identyfikacji.![]() Bardzo ładne imiona córeczek. ![]() U Nas na wątku większość jest niecierpliwych i prawie każda się spieszy z testowaniem więc to normalne ![]() W ogóle to wyszłam z domu bo chciałam sobie kupić termometr elektroniczny,koło mnie są 3 apteki i w żadnej nie mieli termometru elektronicznego... -no skandal
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-08 o 14:54 |
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
No to jak już gadamy o mieszkaniach i kredytach to i ja opowiem
![]() Mieszkamy z Tż tata który jest sam ( bo mojemu Tż mama zmarła jak był mały a jego tata nie znalazł sobie do dnia dzisiejszego nikogo.) Mają duży dom piętrowy i my z nim razem zamieszkaliśmy ( choc ja nie byłam z tego powodu bardzo szczęśliwa ale gdzieś mieszkać trzeba ) Choć czasami wydaje mi się że jest on za mały na nas troje chpdzi mi tu konkretnie o tą swobodę mieszkania i wogóle (czyt. bzykania się kiedy nam się zachce i gdziekolwiek )Babcia Tż przpisała nam swoje mieszkanie i nadal tam mieszka wiadomo do kiedy. I póki co mieszkamy tu gdzie mieszkamy ale później chcemy sprzedać to mieszkanie i wybudować dom. Wiadomo że nie wystarczą nam pieniądze ze sprzedaży i trzeba będzie wziąć jakiś kredyt ale juz o wiele mniejszy i na mniej lat. Jesteśmy piękni młodzi zdążymy ze wszytskim.A tak na marginesie podziwiam osoby które biorą kredyty ja to jestem taki cykor i bałabym się osobiście brać kredyt i to jeszcze w tych czasach jakie są Łoł to się rozpisłam
|
|
|
|
#4667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
łatwo My jak spłacimy kredyt to bede mieć 54 lata Masakra jak sobie pomyśle o tym.---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli mam płacić tyle samo za wynajem to mi się zwyczajnie nie opłaca. Jak stracę pracę i nie znajdę nowej i bank zabierze to i tak ląduję pod mostem (albo na garnuszek rodziców, u których i tak warunków na mieszkanie nie ma).Zresztą, jak nam się coś nie powiedzie z pracą to pewnie z TŻtem wybędziemy gdzieś za granicę. Bo tu siedzimy jeszcze chyba tylko dlatego, że jako tako dajemy radę. Swoją drogą tak się zastanawiałam ostatnio, jakie są takie mimimalne dochody, które pozwalają na bezproblemowe przeżycie, utrzymanie dziecka, kredytu i może odłożenia czegoś i jakichś wakacji choćby co 2 lata ... bo ja teoretycznie źle nie mam a i tak mi brakuje na pewne rzeczy
|
|
#4670 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do wyjazdu... u mnie tak jest (częściowo)... ja mam pracę w Polsce stałą, Mój za granicą też stałą, więc nasze Małe to.. hm teraz jest takie modniste określenie Eurosierotki![]() co prawda Mojego widzę codziennie i słyszę przez skypea no ale to nie to samo no i w realu widzę go co jakieś 4 miechy, wtedy możemy się naprzytulać na zapas![]() ... efektem ostatnich przytulanek bez trzymanki jest moja aktywnośc na tym wątku![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
a czasami dobrze posluchać młodszej i lepiej oblatanej w te techniczno informatyczne klocki![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
witam
kto mnie pamięta? u mnie już początek 16 tc okazało się że mam ognisko endometriozy na tarczy szyjki macicy z którego krwawię. Poza tym wszystko ok,wymioty minęły |
|
|
|
#4672 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z regóły ten cień świadczy że jednak ciąża jest tym bardziej że po 2 godz były dwie kreski. Poprostu jeśli jeszcze nie jest dzień @ to test nie pokazuje tak chop siup dwóch kresek. Ja tez z tych niecierpliwych I jestem pewna że jutro zobaczysz mocniejsze dwie kreski w ciągu 5 minut, tylko zrób test rano ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
właśnie sobie dziś tak myślałam czy nie ma kogos kto by mi zostawił... ale nie ma szans... jedyne co to kamienica mojej babci ktora ma dwa mieszkania i w jednej mieszka wujek. No i moi rodzice to wykupili a z wujkiem jest ciężko więc ewentualnie tylko to.. Ale nie będe czekac na ich śmierć Cytat:
![]() My mamy gorzej bo jak narazie to nawet nie mamy opcji na kredyt więc płacimy komuś za wynajem tylko co wyszedł by kredyt... No i nie opłaca się nic tam wkładać bo nie nasze Cytat:
Obiecałam sobie z TŻtem że zrobimy wszystko zeby nie musieć wyjeżdżać bo oboje nienawidzmy być za granicą. A wiadomo niektórzy wyjeżdżają bo poprostu mają duże wymagania... a niektórzy chociaz ledwo ciągną koniec z końcem to wolą siedzieć w Polsce Ale jak najbardziej rozumiem tych co wyjeżdżają, szczególnie jeśli są dzieci i trzeba je utrzymać ![]() Cytat:
toż to już II trymestr... moje marzenie... ![]() ale ten czas leci |
|||||
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ![]() Już 16 tydz jak to zleciało szybko ło To życzę Tobie i dzidzi zdrówka w takim razie a wiadomo co będzie chłopczyk czy dziewczynka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4674 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Luna0;35770821]Mikka, ja tak miałam za obydwoma razami. Po około 10 minnutach cień cienia także jak dla mnie możesz się cieszyć
z regóły ten cień świadczy że jednak ciąża jest tym bardziej że po 2 godz były dwie kreski. Poprostu jeśli jeszcze nie jest dzień @ to test nie pokazuje tak chop siup dwóch kresek. Ja tez z tych niecierpliwych I jestem pewna że jutro zobaczysz mocniejsze dwie kreski w ciągu 5 minut, tylko zrób test rano ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Mój tata tak całe życie wyjeżdża, do dziś i też jestem taką sierotką Obiecałam sobie z TŻtem że zrobimy wszystko zeby nie musieć wyjeżdżać bo oboje nienawidzmy być za granicą. A wiadomo niektórzy wyjeżdżają bo poprostu mają duże wymagania... a niektórzy chociaz ledwo ciągną koniec z końcem to wolą siedzieć w Polsce Ale jak najbardziej rozumiem tych co wyjeżdżają, szczególnie jeśli są dzieci i trzeba je utrzymać ![]() Luna jak zacznę codziennie robić testy to zwariuję i się wypłuczę z kaski totalnie Do dnia @ mam jeszcze DWA testy w domu i obiecałam sobie, że więcej ich nie dokupię ... Na razie rozważam możliwość "nawiedzenia" gina w pt lub pn i wyznania mu że: albo mam urojenia bo się napaliłam na dzidzię, albo jestem w ciąży albo mam jakiś stan zapalny bez normalnych objawów stanu zapalnego i niech zgaduje (tj zbada i powie) - choć to tylko rozważam bo co on mi powie na ok 10-12 dni przed @, może mniej??: "pani macica jest lekko rozpulchniona (o ile jest )ale na tym etapie nie mogę jeszcze potwierdzić ciąży a pani objawy są całkowicie subiektywne??" i: "proszę przyjść za ileś tam??"... niee, pójdę jak zobaczę dwie wyraźne krechy. A co do pracy za granica u nas to była konieczność bo Luby tutaj "rozłożył" własną firmę, wkopał się w kredyty- pomijając mieszkaniowy, a że kredyty co mc wołają "jeść" a tu pracy znaleźć nie mógł (tj taką co nie starczyłaby na opłaty kredytów mógł ale bank przejąłby mieszkanie) więc to było jedyne możliwe rozwiązanie... i tak się "bujamy" już 2 rok ponad ale kredyty spłacać trzeba, a i żyć za coś też...
|
|
|
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
Mika- już tłumaczę
![]() Avatarek- czyli te obrazki co mamy pod swoimi nickami jak piszemy posty. U góry po prawym boku masz "ustawienia konta"---->jak już w to klikniesz to po lewej stronie masz "twój panel kontrolny", tam masz coś takiego jak EDYTUJ AVATAR, no i sobie wgrywasz jakieś foto lub obrazek z kompa i na końcu klikasz "zachowaj zmiany" i tyle.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4676 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a tej endometriozy nie można jakoś wyleczyć czy musisz poczekać do porodu? 16 tydzień - ale ten czas leci.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam dziewczynki oglądacie siatkę bo z TZ tak
A wogóle ciekawe co tam u naszej Kejthx i Lady_malgo coś rzadko się odzywa dziewczyny wrcac do nas szybciutko |
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
endo to towarzyszka na całe życie
|
|
#4679 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki za bezproblemową ciążę![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- oglądamy I skrobię do Was przy okazji
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Ja z TŻ jestem pokłócona, i tak jak pisze ja z nim, bo on ze mną nie ![]() wkurzył mnie wczoraj i to dość poważnie Mikka zrobisz jak chcesz, ale dziś rano kreska była by już napewno mocniejsza a beta już w 100% jest dowodem i dla Ciebie i dla lekarza. Jak dla mnie napewno jesteś w ciąży, daj znać kiedy robisz test to będziemy tu czekać ![]() A z zagranicą tak jak mówiłam niestety niektórych sytuacja zmusza, tak jak własnie was |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Też przez to przeszłam

Mamy co prawda kredyt na mieszkanie który będziemy spłacać jeszcze 28 lat ale nie zamieniłabym tego na mieszkanie w domu z teściami.
ja też mam jeszcze dokładnie 28 lat
Mamy rodzinę na swoim i jestem przerażona jak to będzie za 6 lat jak dowala nam całą ratę, a zarobki przez ten czas nie pójdaą w górę
Czy to mogą być jakieś zaburzenia hormonalne?
u mnie wlasnie konczy sie @.. takze za jakis czas wznawiamy staranka, ale nawet nie wiem czy tz bedzie w tym miesiacu. nie mam nawet tu internetu takze raz na jakis czastylko was podczytuje. trzymajcie sie!

toż to już II trymestr... moje marzenie...