Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 22:11   #2941
(t)asia
Zadomowienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Dziewczyny...trochę nieśmiało ale chyba czas na przyłączenie się do wątku, jeśli pozwolicie =)
Na koniec września biorę ślub. Bardzo chcemy mieć z TŻ dziecko, ale odwlekamy ten moment od paru miesięcy. We wrześniu wyjaśni się parę ważnych dla nas kwestii i nie chciałam się dodatkowo stresować przygotowaniami do ciąży... Ale już nie wytrzymuje =)
Dzisiaj robiłam badania. Mój lekarz polecił zrobić krew-morfologie, TSH, toxo i cyto. Czy powinnam zrobić coś jeszcze? Myślę,że w połowie września zaczniemy starania... już się nie mogę doczekać
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 22:18   #2942
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Jakas rura ktora ciagnie wode z pieca sie zatkala i wybijalo nam wode w zlewie na szczescie czyta takze nie bylo tak zle ale podloga cala zalana i blat Na szczescie nic wielkiego sie nie stalo.Dobrze ze w bloku nie mieszkamy bo sasiedzi pod nami mieli by nie wesolo.

Dziekuje Wlasnie tak myslalam zeby przetrzec troche

Widzialam na fb ze Seba juz pomalu sie przygotowywuje do Polski
O kurcze, dobrze ze wiekszych strat nie bylo
Tak tak, juz sie nie mozemy doczekac i zyjemy wyjazdem do Pl

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dziewczyny...trochę nieśmiało ale chyba czas na przyłączenie się do wątku, jeśli pozwolicie =)
Na koniec września biorę ślub. Bardzo chcemy mieć z TŻ dziecko, ale odwlekamy ten moment od paru miesięcy. We wrześniu wyjaśni się parę ważnych dla nas kwestii i nie chciałam się dodatkowo stresować przygotowaniami do ciąży... Ale już nie wytrzymuje =)
Dzisiaj robiłam badania. Mój lekarz polecił zrobić krew-morfologie, TSH, toxo i cyto. Czy powinnam zrobić coś jeszcze? Myślę,że w połowie września zaczniemy starania... już się nie mogę doczekać
Witaj
Stary 2012-08-08, 22:21   #2943
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj w naszych skromnych progach

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
O kurcze, dobrze ze wiekszych strat nie bylo
Tak tak, juz sie nie mozemy doczekac i zyjemy wyjazdem do Pl
Nie powiem ... zazdroszcze Wam cholernie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 22:35   #2944
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde ja oglądałam siatkę wrrr

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 22:36   #2945
karolina2121
siedzę i myślę

Hej
Można dołączyć ? Od soboty jestem żoną, a od poniedziałku rozpoczęliśmy starania od dzidziusia
Na ostatniej wizycie u ginekologa powiedziałam, że chce rozpocząć starania o dziecko i lekarz powiedział tylko żeby brać kwas foliowy... żadnego skierowania na jakiekolwiek badania... to chyba dziwne?

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-08-08 o 22:37
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 22:37   #2946
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Nie powiem ... zazdroszcze Wam cholernie

Dobranoc
Stary 2012-08-08, 23:12   #2947
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Jakas rura ktora ciagnie wode z pieca sie zatkala i wybijalo nam wode w zlewie na szczescie czyta takze nie bylo tak zle ale podloga cala zalana i blat Na szczescie nic wielkiego sie nie stalo.Dobrze ze w bloku nie mieszkamy bo sasiedzi pod nami mieli by nie wesolo.

Dziekuje Wlasnie tak myslalam zeby przetrzec troche

Widzialam na fb ze Seba juz pomalu sie przygotowywuje do Polski

Ja sprawdzam wyniki siatki na necie .. nie jest dobrze

dobra

wow! widac ogromna roznice
brawa za wytrwalosc

Dziekuje kochana

Ja pamietam ze ta dziewczynka co sie nia opiekowalam to miala drzemke rano tak kolo 10 do 12 max 13stej .. Czasem spala tez po poludniu ale nie zawsze a kladlam ja spac bardzo wczesnie bo juz po 18stej

Bylam zrobic tesciowej album ze zdjeciami Dominika Wracam do domu .. a moi mezczyzni sobie smacznie spia

Przegladam wlasnie szatki do chrztu na allegro
uu złośliwa rura :/

ale Twoje dziewczyny były dużo starsze, nie?
Wygląda na to, że za ok. miesiąc jak Mały skończy rok trzeba będzie następne zmiany wprowadzić... potem jadę do Polski, więc on chyba parę dni w tyg będzie szedł do przedszkola, to tam już musi mieć porę spania ustaloną...

Cytat:
witam
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej
Można dołączyć ? Od soboty jestem żoną, a od poniedziałku rozpoczęliśmy starania od dzidziusia
Na ostatniej wizycie u ginekologa powiedziałam, że chce rozpocząć starania o dziecko i lekarz powiedział tylko żeby brać kwas foliowy... żadnego skierowania na jakiekolwiek badania... to chyba dziwne?
witam również i gratuluję ślubu

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 02:57   #2948
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
witaj
gratulacje z okazji slubu
Jesli o badania chodzi to ja tylko przed robilam cytologie a tak to 3 miesiace przed staraniami zaczelam brac kwas wlasnie.

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
uu złośliwa rura :/

ale Twoje dziewczyny były dużo starsze, nie?
Wygląda na to, że za ok. miesiąc jak Mały skończy rok trzeba będzie następne zmiany wprowadzić... potem jadę do Polski, więc on chyba parę dni w tyg będzie szedł do przedszkola, to tam już musi mieć porę spania ustaloną...
Jak zaczelam sie nimi opiekowac to ta mlodsza mialam 6 miesiecy

A nie myslisz zostac w stanach? Do kiedy masz wazna wize?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 06:12   #2949
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zaczelam sie nimi opiekowac to ta mlodsza mialam 6 miesiecy

A nie myslisz zostac w stanach? Do kiedy masz wazna wize?
Ooo, to nie wiedziałam, że taka malusia była to podobny etap jak nasz Maly jak tu przyleciałam.... wtedy to on spał 3x, potem przestawiliśmy go na 2...

Tak, zostaję. Tylko do Polski lecę załatwić papiery do szkoły

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 07:14   #2950
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Żabciu,
Cytat:
A Domino nasz kochany rosnie , usmiecha sie coraz wiecej. Wczoraj przebieram mu pampersa z kupa i mowie do niego " o fuuuuj co tak smierdzi" a on tak sie usmiechnal jak nigdy Moje kochane sloneczko. Gada cos tam po swojemu i tez oczkami patrzy za mna czy mezem. W dzien teraz bardzo malo spij za to o 20 juz zaczyna marudzic bo sie nauczyl ze to pora kapania wiec pluska sie w wodzie dostanie mleczko i ladnie zasypia pozniej budzi sie kolo 3-4 dopiero Dzisiaj zaczelam robic porzadki z ciuszkami bo wiekszosc jest juz mala wiec wrzucilam do worka takiego co sciaga sie powietrze odkurzaczem beda dla drugiej pociechy
to ładnie się Dominik nauczył jak wygląda dzień i super śpi

a kiedy pora na drugą pociechę? Bo wiesz żeby ciuszki nie niszcały

i bardzo proszę wyślij mi jeszcze raz linko do tych kulek co kupiłaś Dominikowi, chce Kamilowi też potem kupić ale za cholerkę nie wiem jak to w all nazwać.

Bao,
Cytat:
ja jestem na posterunku ale niewygodnie mi pisać...strong w którym ty tyg urodziłas???który tydzień miałaś skończony????
wody mi odeszły w 36+6 a urodziłam w 37.

Nikita,

Cytat:
Pieknie! Nie moge sie przyzwyczaic do Twojego nowego avatarka
ja też nie chyba go zmienie znów na mojego różowego

Cytat:
jak ktoras chce to na bloga wrzucilam zdjecia mojego cialka po 3 tyg metamorfozy Jestem z siebie dumna! Jest tez zdjecie z poczatku lipca, gdzie mialam za duzo tu i owdzie
o matko jedyna.... ja mam jedno udo jak Ty dwa. Super!

Nikita, Blonde,
Cytat:
Jezeli chodzi o Stronga to skoro czuje sie na silach to dlaczego ma sie nie poruszac. Ona jest taka mlodziutka ze jej cialo na pewno szybciej sie po porodzie zregeneruje niz u starszych dziewczyn. Oprocz tego nie byla nacinana. Kazdy mierzy na wlasne sily a skoro Strong czuje sie na silach fikac to czemu nie. W koncu ona jest STRONG nie
Jezeli chodzi o Stronga to skoro czuje sie na silach to dlaczego ma sie nie poruszac. Ona jest taka mlodziutka ze jej cialo na pewno szybciej sie po porodzie zregeneruje niz u starszych dziewczyn. Oprocz tego nie byla nacinana. Kazdy mierzy na wlasne sily a skoro Strong czuje sie na silach fikac to czemu nie. W koncu ona jest STRONG nie
obie macie racje, z jednej strony ja po porodzie wcale nie czułam się jak po porodzie, bo nic mnie nie bolało i nie czułam nawet zmęczenia i takie ćwiczonka przed konsolą które nie są przecież wyczynowimi biegami przez płotki wydają się mi sprawiać więcej satysfakcji niż zmęczenia, a zakwasy wynikają z tego że 10mies, się nie ruszałam szybciej niż krokiem "byle zdązyć się wysikać" a znów Blonde, uświadomiłaś mi o tym kwasie mlekowym w mleku matki i tu się trochę przeraziłam, więc póki co będę fitnessować ale bez przesady żeby do zakwasów nie doprowadzić a jednak zacząć sobie wyrabiać powoli kondycje. No i poprawić samopoczucie.

Cytat:
Srtong , że już zabrałaś się za powrót do formy, jednak bądź ostrożna...
pamiętaj, że ciąża i poród to nie ciastko z kremem... organizm musi się zregenerować...
tak jak pisała blonde, zacznij od spokojniejszej formy aktywności, spacer, rower, basen...
ależ ja tam nie robię nie wiem czego, mam hantle i łażę w tę i tamtą, to jakiś przysiad to ręce do góry, taki fitnesik, może Was przeraziło że przeszło 1000 kcal ale przy mojej wadze nawet najmniejszy ruch to spalanie kcal w szybkim tempie. Myślę że jak napisałaś rower czy basen byłby taką samą aktywnością jak te moje ćwiczenia przed tv.
o brzuszkach przeczytam jak mały zaśnie.

Gucia6, to trzymiemy kciuki za projekt i jakiegoś super klienta co się weźmie bez wahania.

Amani,
Cytat:
Tak, zostaję. Tylko do Polski lecę załatwić papiery do szkoły
i się ze mną spotkać, zapomniałaś dodać
Stary 2012-08-09, 08:04   #2951
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Witam

Madzia
z tymi ubrankami to tak, że bardziej patrzyłam na ich wielkość a nie na metkę, bo np mam bluzeczkę w rozmiarze 80 a wielkością 62...... ale tak ogólnie to do rozmiaru 74 zostawiałam, chociaż takie większe 74 już poszło do odłożenia.

Tomalinka,
no własnie nie byłam wcześniej w tej restauracji, ale z tego co czytałam na forum, to klienci nie są zadowoleni z "rewolucji" nowa nazwa im się nie podoba (fakt, trudna do zapamiętania), podobno ceny poszły w górę, i menu zostało okrojone - a oni mieli swoje ulubione danie, których teraz nie ma..... zobaczymy jak to w tv przedstawią
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 08:12   #2952
tomalinka
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Cześć po pierwsze jak tam przygotowania do ślubu? Bo to w sumie już niedługo No a co do Twojego pytania to tylko chyba kwas foliowy ale to na pewno wiesz

Cytat:
Hej
Witaj
Gratuluję

Powiem Ci tak każdy lekarz jest inny. Moja gin też nie kazała mi robić żadnych badań mimo że się jej chyba ze 3 razy pytałam. Sama na właśną rękę zrobilam tylko toxo, różyczkę i cytomegalie czy jakos tak.
Ale czy to rzeczywiście będzie mi potrzebne.. tego nie wiem.
No moja gin mi zleciła tylko badanie hormonów ale to ze względu na moje pcos, więc wydaje mi się, że na początku starań nie jest to konieczne.

Niech Was nie zwiedzie ta cisza na wątku to tylko chwilowe..

Jak Mrowinka wróci to się przypomnijcie, żeby Was wpisać na listę.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Tomalinka, no własnie nie byłam wcześniej w tej restauracji, ale z tego co czytałam na forum, to klienci nie są zadowoleni z "rewolucji" nowa nazwa im się nie podoba (fakt, trudna do zapamiętania), podobno ceny poszły w górę, i menu zostało okrojone - a oni mieli swoje ulubione danie, których teraz nie ma..... zobaczymy jak to w tv przedstawią
To aż jestem ciekawa. Czasem patrzę na ten program więc mam nadzieję, że i ten odcinek mi się uda zobaczyć.
Jak długo byłaś w szpitalu po laparo? Kurde caly czas myślę co u Mrowinki.
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 08:12   #2953
onyks
Zakorzenienie

Hej

Strong cześć kochana

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No paliłam (ę)... wczoraj mi było źle nie zapalić...ale trudno.
Rozumiem z tym jedzeniem. Mam nadzieję, że nam się uda nie utyć, a wręcz schudnąć...
To trzymam za was kciuki

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

bylam na szybko na miescie i....jestem o 50 zl biedniejsza ale za to mam 3 pary spodni (jedne nawet do kolana ) Maja ma sukienke, spodenki, pidzamke i 2 pary majteczek, Tz polowke (chociaz nie wiem czy zasluzyl) i mama 3 bluzki. I jestem z siebie dumna
za zakupy

Cytat:
:

wiesz,ze tez chcialam pisac, ale cos Ci wysle i bedziemy kwita
no masz następna

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
helloł dziewczeta pozwólcie że dziś sie tylko przewitam, bo nie mam sił na wiecej. Głowa mi pęka od rana do tego Wojtek niesforny jak zawsze :/
Mnie też od wczoraj głowa boli
A znasz już płeć? Kiedy masz wizyte?

Cytat:
Żabciu, pokazę zakupy, ale może jutro ...nie wiem,. Na razie głowa mi pęka, muszę się położyc koniecznie

Bika i jak wrażenia? Chętnie poszłabym do jakiejś knajpy, którą Gessler zrewolucjonizowała...:rol leyes:
Ja byłam raz w Zakopcu, a raz tu blisko mnie i po tej wizycie przestałam oglądać ten program. Moja znajoma tam pracowała i te wszystkie zmiany to wielki pic na wodę, wszystko wyreżyserowane, ta koleżanka przed kamerami dzięki Gessler "awansowała" na szefową kuchni, a tak naprawdę szef ją dalej zajeżdżał. Nie wytrzymała i się zwolniła, a jak Gessler o nią spytała podczas drugiej wizyty to powiedzieli, że sama odeszła bo problemy z dziećmi miała

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam to ok roku Sandra spała już tylko jedną długa drzemkę (2-3 godziny) w ciągu dnia

I gdzie ten blog Nikity... tez chciałabym zobaczyć

A po rozmowie jest ok... powiedzmy nic nowego się nie dowiedziałam, żednych strasznych pytań nie było ...
oni jako tak, to by chcieli mnie zatrudnić, ale najpierw muszą znaleźć odpowiedni projekt dla mnie (bo to w sumie firma pośrednictwa pracy... dość popularna rzecz w DE dająca duże możliwości rozwoju), a potem miałabym rozmowę "z prawdziwego zdarzenia" już u ich klienta... i jeśli klient by mnie chciał, to podpisujemy umowę, a potem juz się wszystko samo toczy ...
najważniejsze, że dzieki temu co było dzisiaj nabrałam wiatru w żagiel i już żadna rozmowa mi nie będzie straszna
Trzymamy kciuki za dalszy pozytywny rozwój sytuacji

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Jutro o 11 mamy spotkanie z architektem . Musimy sie dowiedziec ile nas to wyniesie - tzn. zmiany w projekcie, adaptacja na działce itp.
Ooooo,, czekam na info
Z tego co się orientowałam to adaptacja trochę kosztuje.
Liczę na to, że coś utarguję bo w pracy współpracuję z kilkoma projektantami i może po znajomości coś uda się zbić z ceny

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 08:13   #2954
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Słucham wniosków na przegląd tygodnia na przyszły tydzień
to jest 13 sierpnia do 19 sierpnia.
Stary 2012-08-09, 08:18   #2955
onyks
Zakorzenienie

Strong to ja daję!

13.08 poniedziałek mam wizytę i może poznamy płeć dzidziusia
16.08 - jadę do Wrocławia na prostowanie odrostów
(5 godzin siedzenia bez ruchu, nie wiem czy mój kręgosłup to wytrzyma)

Stary 2012-08-09, 08:24   #2956
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

To aż jestem ciekawa. Czasem patrzę na ten program więc mam nadzieję, że i ten odcinek mi się uda zobaczyć.
Jak długo byłaś w szpitalu po laparo? Kurde caly czas myślę co u Mrowinki.
"Kule bele" ja też...... od rana ciągle Mrowinka i Mrowinka....... szkoda, że nie pomyślałyśmy o wymianie nr tel
Ja w sumie byłam 4 dni w szpitalu, ale z tego co kojarzę, to Mrowinka miała wyjść wcześniej, niby dziś laparo a wyjść miała wieczorem albo jutro - tak mi się wydaje......
A co do programu, to jak tylko będę wiedziała (bo przy Emilce, to pewnie mogę nie być na bieżąco z tv ) to dam Wam znać

Pytanie odnośnie leżaczków
- czy te z FP rozkładają się do pozycji leżącej??? Ostatnio odlądałam je w sklepie i nie dało się ich rozłołyć naprosto (nawet sprzedawca stwierdził, że najwidoczniej się nie rozkładają do pełnej pozycji leżącej)....... a wczoraj byłam u Hani i ona normalnie w ciągu dnia śpi na takim leżaczku rozłożonym na prosto z firmy 4baby o taki ma http://www.24zabawki.pl/pl/p/4Baby-L...le-tygrys/1932 w sumie to przymierzam się do niego, ale koleżanka (która jeszcze nie ma dzieci, tylko pracuje w sklepie z rzeczemi dla niemowląt) powiedziała, że jest beznadziejny - ale co miała na myśli ja tam widziałam jak Hania go użytkuje i baaardzo mi się spodobał.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
13 szkoła rodzenia
16 kurs pierwszej pomocy dla noworodków i niemowląt

Dziękuję

Od razu mogę podać na kolejny tydzień:

20 szkoła rodzenia
21 usg genetyczne
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Edytowane przez Bika83
Czas edycji: 2012-08-09 o 08:25
Stary 2012-08-09, 08:26   #2957
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Bika ja się tam na tych lezaczkach nie znam, sama teraz szukam czegoś, w sensie podsyłam teściowi bo on chce kupić i myślę o bright starts- kaczuszka.

Onyks dziękuję Ci bardzo zapisuję

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Bika Tobie też dziękuję taką współpracę to ja rozumiem
Stary 2012-08-09, 08:28   #2958
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Bika ja się tam na tych lezaczkach nie znam, sama teraz szukam czegoś, w sensie podsyłam teściowi bo on chce kupić i myślę o bright starts- kaczuszka.

Onyks dziękuję Ci bardzo zapisuję

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Bika Tobie też dziękuję taką współpracę to ja rozumiem
Bardzo proszę, wiem jak to jest, bo liste prowadziłam chyba przez 5 części...... więc rozumiem
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-09, 08:29   #2959
onyks
Zakorzenienie

Bika, nie wiem, nie oglądałam jeszcze na żywo, ale mam zapisany ten od Bao
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...456756274.html

Stary 2012-08-09, 08:31   #2960
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Bika, nie wiem, nie oglądałam jeszcze na żywo, ale mam zapisany ten od Bao
Właśnie, może Bao się wypowie bo w sklepie nie udało mi się go udało rozłożyć "na prosto"
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-09, 08:33   #2961
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, może Bao się wypowie bo w sklepie nie udało mi się go udało rozłożyć "na prosto"
Aaaa, to oglądałaś go na żywo?
Fajny jest?
Nie daje się rozłożyć na płasko?

Stary 2012-08-09, 08:39   #2962
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Aaaa, to oglądałaś go na żywo?
Fajny jest?
Nie daje się rozłożyć na płasko?
No mi się nie udało...... jeszcze ten, oglądałąm "na żywo" http://allegro.pl/fisher-price-lezac...547462812.html i dokłądnie tak jak na zdjęciach - wymusza pozycję siedzącą, a czegoś takiego to ja nie chce
Ten ma Hania i śpi w nim na płasko i to mi się podobało http://allegro.pl/lezaczki-4baby-jun...528237008.html te zabawki na pałąku może nie są najładniejsze, ale Hania miała to zdjęte, no i zawsze można sobie swoje zabawki zawiesić

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Butter na Twoje pytanie odnośnie lokalu po rewolucji odpisałam wyżej
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-08-09, 08:49   #2963
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Hej
Witaj

Cytat:
Hej

To trzymam za was kciuki

Ja byłam raz w Zakopcu, a raz tu blisko mnie i po tej wizycie przestałam oglądać ten program. Moja znajoma tam pracowała i te wszystkie zmiany to wielki pic na wodę, wszystko wyreżyserowane, ta koleżanka przed kamerami dzięki Gessler "awansowała" na szefową kuchni, a tak naprawdę szef ją dalej zajeżdżał. Nie wytrzymała i się zwolniła, a jak Gessler o nią spytała podczas drugiej wizyty to powiedzieli, że sama odeszła bo problemy z dziećmi miała
Dzięki za kciuki Onyks Wczoraj nie zapaliliśmy ani jednego papierosa. TŻ aż skręcało, ciągle marudził i ciągle chciał jeść, ale się powstrzymał...mnie ciągnęło przez chwilę, jak byliśmy u teściów i oni palili, ale potem mi przeszło kryzys na pewno nastąpi

Co do rewolucji, to tak myślałam, że to wyreżyserowane.... jak wszystkie tvn-owe programy....

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 08:50   #2964
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

Ogladacie siatkowke?
Oglądałam i wielkie nadzieje pokładałam i nie wyszło
Do tego jeszcze zakład z tż przegrałam

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
LASKIIII,

jak ktoras chce to na bloga wrzucilam zdjecia mojego cialka po 3 tyg metamorfozy Jestem z siebie dumna! Jest tez zdjecie z poczatku lipca, gdzie mialam za duzo tu i owdzie

Matko i córko!! Jak Ty dziewczyno wyglądasz! Cudna figurka!! Ile bym za nią dała i ten brzusio Wielkie gratulacje za samozaparcie!
Każdego dnia będę wracać na bloga!

Wczoraj u mnie były ćwiczenia typowo na brzuch, dziś kolejny skalpel

Cytat:
Witam serdecznie
Wszystkiego dobrego z okazji zbliżającego się ślubu !

Cytat:
Hej
Witaj
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Cytat:
Tym właśnie się charakteryzują tego typu programy. W tv pokazane są tylko wycinki i tylko takie, które zaszokują na początku, a potem na końcu wszystko układa się w dobre zakończenie.

Ja uwielbiam ten program, zresztą jak wszystkie o gotowaniu i też będę śledzić żeby zobaczyć ten lokal w Bielsku o którym pisała Bika

Amani strasznie Ci zazdroszczę pobytu w Stanach! Moje wielkie marzenie Życzę Ci też dużo szczęścia w nowej sytuacji życiowej.

Tomalinko ja też czuję ogromny optymizm, miłość i wielką radość, jaka bije z postów od Żabci. Zresztą chyba Żabcia jest osobą bardzo miłą, uśmiechniętą i pokojowo nastawioną do życia

Strong brawa za ćwiczenia! Ja na połogu się kompletnie nie znam, także nie wiem czy to dobrze. Jednak jak nie przeforsowujesz się to chyba nic złego się nie stanie

Dzień dobry

Ależ mam problem ze wstawaniem ostatnio. Mała kawka już za mną. Tż wczoraj miał otworzyć mi wody mineralne i nie zrobił tego. Usycham
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 08:51   #2965
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
na początku mówił, że było ciężko, ale teraz przyznał mi rację, że coś w tym związku było nietak i dobrą decyzję podjęliśmy.

Dziewczyny, mam pytanie od mojej siostry. Pamiętacie jak Wasze dzieci mając niecały rok spały? Czy np. co 3-4 godziny czy o konkretnych porach? ile przesypiały? ile drzemek w ciągu dnia?
poniżej odpowiedź

Cytat:
eek:naprawde tak uwazasz?3 tyg po porodzie?

Weszlam na blog i kopara mi opadlaNo pieknie wygladasz, cialo wprost rewelacyjneogrom ne

Okolo roku to mały mial 2 drzemki, jedna do poludnia godzinna ok 10.00 i druga po poludniu ok 14 do 16.00. Po 1 roku przestawilam go na 1 drzemke dluzsza od ok. 12-15.00

U Nas to bylo w miare o tych samych godz(owszem ze zdarzaly sie poslizgi czy wyjatki), ale od poczatku praktycznie mielismy wypracowany plan dnia
mój spał tak samo!

Cytat:
ja nie Strong ale tez urodzilam wczesniej bo w 36 tygodniu a moja kolezanka w 35 (oczywiscie pisze o skonczonych tygodniach) dzięki kotku ja na siłę szukam ossób co urodziły właśnie 35 lub 36 - moje marzenie, żeby dotrwać

Maja miala 2 drzemki. Pierwsza kolo 11 a druga kolo 14. Pozniej zlikwidowalam jedna i chodzila spac kolo 13 i najpozniej spala do 16. Teraz najczesciej zasypia 13:30-14 ale spi przewaznie 30-50 minut. Albo wcale.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Niiiikiiiitaaaaa!!!!!! jestes debesciak
Cytat:
ale dlaczego dostalas ochrzan??!!przeciez dziecka nie da sie zaprogramowac a co ja mialam zrobic jak Maja zamiast isc spac o 14 zasypiala o 12? to jest tylko dziecko

i odpowiem Ci ja: jak Maja wstawala o 16 szla spac o 20. i do teraz tak jest ze o 20 najpozniej 20:15 lezy w lozku a ze czasem zasypia o 21:45 to juz inna bajka
szczęściara...mój synek jak tż idzie do pray na drugą zmianę, wraca o 22ej to on chodzi spać nawet i koło północy, bo czeka na tz, on go teraz kąpie bo ja nie mogę i dopiero spanie

Cytat:
Żabciu,

to ładnie się Dominik nauczył jak wygląda dzień i super śpi

a kiedy pora na drugą pociechę? Bo wiesz żeby ciuszki nie niszcały

i bardzo proszę wyślij mi jeszcze raz linko do tych kulek co kupiłaś Dominikowi, chce Kamilowi też potem kupić ale za cholerkę nie wiem jak to w all nazwać.

Bao, wody mi odeszły w 36+6 a urodziłam w 37.

Nikita,

ja też nie chyba go zmienie znów na mojego różowego

o matko jedyna.... ja mam jedno udo jak Ty dwa. Super!

Nikita, Blonde, obie macie racje, z jednej strony ja po porodzie wcale nie czułam się jak po porodzie, bo nic mnie nie bolało i nie czułam nawet zmęczenia i takie ćwiczonka przed konsolą które nie są przecież wyczynowimi biegami przez płotki wydają się mi sprawiać więcej satysfakcji niż zmęczenia, a zakwasy wynikają z tego że 10mies, się nie ruszałam szybciej niż krokiem "byle zdązyć się wysikać" a znów Blonde, uświadomiłaś mi o tym kwasie mlekowym w mleku matki i tu się trochę przeraziłam, więc póki co będę fitnessować ale bez przesady żeby do zakwasów nie doprowadzić a jednak zacząć sobie wyrabiać powoli kondycje. No i poprawić samopoczucie.

ależ ja tam nie robię nie wiem czego, mam hantle i łażę w tę i tamtą, to jakiś przysiad to ręce do góry, taki fitnesik, może Was przeraziło że przeszło 1000 kcal ale przy mojej wadze nawet najmniejszy ruch to spalanie kcal w szybkim tempie. Myślę że jak napisałaś rower czy basen byłby taką samą aktywnością jak te moje ćwiczenia przed tv.
o brzuszkach przeczytam jak mały zaśnie.

Gucia6, to trzymiemy kciuki za projekt i jakiegoś super klienta co się weźmie bez wahania.

Amani, i się ze mną spotkać, zapomniałaś dodać
acha, dzięki za odpo
Cytat:
Witam

Madzia z tymi ubrankami to tak, że bardziej patrzyłam na ich wielkość a nie na metkę, bo np mam bluzeczkę w rozmiarze 80 a wielkością 62...... ale tak ogólnie to do rozmiaru 74 zostawiałam, chociaż takie większe 74 już poszło do odłożenia.

Tomalinka, no własnie nie byłam wcześniej w tej restauracji, ale z tego co czytałam na forum, to klienci nie są zadowoleni z "rewolucji" nowa nazwa im się nie podoba (fakt, trudna do zapamiętania), podobno ceny poszły w górę, i menu zostało okrojone - a oni mieli swoje ulubione danie, których teraz nie ma..... zobaczymy jak to w tv przedstawią
te rozmiarówki takie pokrecone

Cytat:
ja mam 14 sierpnia kontrolę szyjki o 15ej
Cytat:
"Kule bele" ja też...... od rana ciągle Mrowinka i Mrowinka....... szkoda, że nie pomyślałyśmy o wymianie nr tel
Ja w sumie byłam 4 dni w szpitalu, ale z tego co kojarzę, to Mrowinka miała wyjść wcześniej, niby dziś laparo a wyjść miała wieczorem albo jutro - tak mi się wydaje......
A co do programu, to jak tylko będę wiedziała (bo przy Emilce, to pewnie mogę nie być na bieżąco z tv ) to dam Wam znać

Pytanie odnośnie leżaczków - czy te z FP rozkładają się do pozycji leżącej??? Ostatnio odlądałam je w sklepie i nie dało się ich rozłołyć naprosto (nawet sprzedawca stwierdził, że najwidoczniej się nie rozkładają do pełnej pozycji leżącej)....... a wczoraj byłam u Hani i ona normalnie w ciągu dnia śpi na takim leżaczku rozłożonym na prosto z firmy 4baby o taki ma http://www.24zabawki.pl/pl/p/4Baby-L...le-tygrys/1932 w sumie to przymierzam się do niego, ale koleżanka (która jeszcze nie ma dzieci, tylko pracuje w sklepie z rzeczemi dla niemowląt) powiedziała, że jest beznadziejny - ale co miała na myśli ja tam widziałam jak Hania go użytkuje i baaardzo mi się spodobał.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

13 szkoła rodzenia
16 kurs pierwszej pomocy dla noworodków i niemowląt

Dziękuję

Od razu mogę podać na kolejny tydzień:

20 szkoła rodzenia
21 usg genetyczne
Cytat:
ten leżaczek z FP co ja mam ma z tyłu pod główką kalmerki do spięcia i wtedy ta część co pod głową jest się prostuje, płozy się rozkłada do funkcji bujaczka i wtedy leżaczek jest leżący - ale nie jest to pozycja tak prosta i płaska jak łóżko, czy materac w gondoli powiedzmy, że taki leciutki kąt nachylenia jest, ale jak mały miał dupkę na samym środku to było tak jakby normalnie na płasko leżał i też sporo czasu sypiał w tym leżaczku
a ja skończyłam 32 tydzień i zaczynam dzisiaj 33!!!!!! tydzień się udało wytrzymać po tej akcji ze skurczami, oby jeszcze ze 3-4 plisss

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 08:51   #2966
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Onyks, Bika, kurczaki nie wiem czemu ale mnie te z FP leżaczki nie przekonują. Szczególnie wizualnie mi się nie podobają.
mi się ten podoba http://allegro.pl/bright-starts-leza...538130127.html

ale to nie jest jeszcze to czego bym naprawdę chciała. bo taka prawda że takie do 18kg to mało ich jest.
Stary 2012-08-09, 08:53   #2967
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

Dzięki za kciuki Onyks Wczoraj nie zapaliliśmy ani jednego papierosa. TŻ aż skręcało, ciągle marudził i ciągle chciał jeść, ale się powstrzymał...mnie ciągnęło przez chwilę, jak byliśmy u teściów i oni palili, ale potem mi przeszło kryzys na pewno nastąpi
Nigdy nie zapomnę jak mój tato, po trzydziestu latach nałogu rzucał palenie. Z dnia na dzień, nikogo o tym nie poinformował. Okazało się, że mojemu siostrzeńcowi to szkodziło, ale nikt nie myślał, że rzuci, bo to był silny nałóg, do tego stopnia, że wstawał co kilka godzin w nocy na palenie. Jadł średnio co godzinę, cukierki cyckał tonami, ale rzucił. Niestety przytył, ale on kompletnie nie kontrolował tego co zjada i chyba nie chciał kontrolować. Cała rodzina myślała, że się poobrażał, a on tak w skupieniu rzucał to palenie
Stary 2012-08-09, 08:55   #2968
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Bao dasz radę jeszcze te 3 tygodnie tylko uważaj na siebie

dodaja, a ja się witam bo się nie znamy jeszcze

Butter, brawa za silna wolę, ale jeszcze dużo przed wami
Stary 2012-08-09, 08:55   #2969
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Co do rewolucji, to tak myślałam, że to wyreżyserowane.... jak wszystkie tvn-owe programy....
U mnie najgorsze były pierwsze dwa tygodnie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
p
ten leżaczek z FP co ja mam ma z tyłu pod główką kalmerki do spięcia i wtedy ta część co pod głową jest się prostuje, płozy się rozkłada do funkcji bujaczka i wtedy leżaczek jest leżący - ale nie jest to pozycja tak prosta i płaska jak łóżko, czy materac w gondoli powiedzmy, że taki leciutki kąt nachylenia jest, ale jak mały miał dupkę na samym środku to było tak jakby normalnie na płasko leżał i też sporo czasu sypiał w tym leżaczku
a ja skończyłam 32 tydzień i zaczynam dzisiaj 33!!!!!! tydzień się udało wytrzymać po tej akcji ze skurczami, oby jeszcze ze 3-4 plisss
Bao, Ty masz ten z linka, tak?

Odpoczywaj, będzie dobrze i wytrwasz, zobaczysz!

Stary 2012-08-09, 08:56   #2970
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Onyks, Bika, kurczaki nie wiem czemu ale mnie te z FP leżaczki nie przekonują. Szczególnie wizualnie mi się nie podobają.
mi się ten podoba http://allegro.pl/bright-starts-leza...538130127.html

ale to nie jest jeszcze to czego bym naprawdę chciała. bo taka prawda że takie do 18kg to mało ich jest.
Ale śliczny ten leżaczek
Jak moje siostry kupowały wyprawki, to wszystko było takie proste, bez zbędnych bajerów, a teraz to takie cuda są

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Trzymamy mocno kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości