|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Dziewczyny...trochę nieśmiało ale chyba czas na przyłączenie się do wątku, jeśli pozwolicie =)
Na koniec września biorę ślub. Bardzo chcemy mieć z TŻ dziecko, ale odwlekamy ten moment od paru miesięcy. We wrześniu wyjaśni się parę ważnych dla nas kwestii i nie chciałam się dodatkowo stresować przygotowaniami do ciąży... Ale już nie wytrzymuje =) Dzisiaj robiłam badania. Mój lekarz polecił zrobić krew-morfologie, TSH, toxo i cyto. Czy powinnam zrobić coś jeszcze? Myślę,że w połowie września zaczniemy starania... już się nie mogę doczekać
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
, dobrze ze wiekszych strat nie byloTak tak, juz sie nie mozemy doczekac i zyjemy wyjazdem do Pl ![]() Cytat:
|
|
#2943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde ja oglądałam siatkę wrrr
|
|
|
|
#2945 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Można dołączyć ? Od soboty jestem żoną, a od poniedziałku rozpoczęliśmy starania od dzidziusia ![]() Na ostatniej wizycie u ginekologa powiedziałam, że chce rozpocząć starania o dziecko i lekarz powiedział tylko żeby brać kwas foliowy... żadnego skierowania na jakiekolwiek badania... to chyba dziwne?
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-08-08 o 22:37 |
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Twoje dziewczyny były dużo starsze, nie? Wygląda na to, że za ok. miesiąc jak Mały skończy rok trzeba będzie następne zmiany wprowadzić... potem jadę do Polski, więc on chyba parę dni w tyg będzie szedł do przedszkola, to tam już musi mieć porę spania ustaloną... Cytat:
Cytat:
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje z okazji slubu Jesli o badania chodzi to ja tylko przed robilam cytologie a tak to 3 miesiace przed staraniami zaczelam brac kwas wlasnie. Cytat:
![]() A nie myslisz zostac w stanach? Do kiedy masz wazna wize?
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to podobny etap jak nasz Maly jak tu przyleciałam.... wtedy to on spał 3x, potem przestawiliśmy go na 2...Tak, zostaję. Tylko do Polski lecę załatwić papiery do szkoły
|
|
#2950 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Żabciu,
Cytat:
![]() a kiedy pora na drugą pociechę? Bo wiesz żeby ciuszki nie niszcały i bardzo proszę wyślij mi jeszcze raz linko do tych kulek co kupiłaś Dominikowi, chce Kamilowi też potem kupić ale za cholerkę nie wiem jak to w all nazwać. Bao, Cytat:
Nikita, Cytat:
chyba go zmienie znów na mojego różowego ![]() Cytat:
Nikita, Blonde, Cytat:
Cytat:
![]() o brzuszkach przeczytam jak mały zaśnie. Gucia6, to trzymiemy kciuki za projekt i jakiegoś super klienta co się weźmie bez wahania. ![]() Amani, Cytat:
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Madzia z tymi ubrankami to tak, że bardziej patrzyłam na ich wielkość a nie na metkę, bo np mam bluzeczkę w rozmiarze 80 a wielkością 62...... ale tak ogólnie to do rozmiaru 74 zostawiałam, chociaż takie większe 74 już poszło do odłożenia. Tomalinka, no własnie nie byłam wcześniej w tej restauracji, ale z tego co czytałam na forum, to klienci nie są zadowoleni z "rewolucji" nowa nazwa im się nie podoba (fakt, trudna do zapamiętania), podobno ceny poszły w górę, i menu zostało okrojone - a oni mieli swoje ulubione danie, których teraz nie ma..... zobaczymy jak to w tv przedstawią
|
#2952 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
No a co do Twojego pytania to tylko chyba kwas foliowy ale to na pewno wiesz Cytat:
Gratuluję ![]() Powiem Ci tak każdy lekarz jest inny. Moja gin też nie kazała mi robić żadnych badań mimo że się jej chyba ze 3 razy pytałam. Sama na właśną rękę zrobilam tylko toxo, różyczkę i cytomegalie czy jakos tak. Ale czy to rzeczywiście będzie mi potrzebne.. tego nie wiem. No moja gin mi zleciła tylko badanie hormonów ale to ze względu na moje pcos, więc wydaje mi się, że na początku starań nie jest to konieczne. Niech Was nie zwiedzie ta cisza na wątku to tylko chwilowe.. ![]() Jak Mrowinka wróci to się przypomnijcie, żeby Was wpisać na listę. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Jak długo byłaś w szpitalu po laparo? Kurde caly czas myślę co u Mrowinki. |
|||
|
|
|
#2953 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Strong cześć kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy no masz następna![]() Cytat:
A znasz już płeć? Kiedy masz wizyte? ![]() Cytat:
raz w Zakopcu, a raz tu blisko mnie i po tej wizycie przestałam oglądać ten program. Moja znajoma tam pracowała i te wszystkie zmiany to wielki pic na wodę, wszystko wyreżyserowane, ta koleżanka przed kamerami dzięki Gessler "awansowała" na szefową kuchni, a tak naprawdę szef ją dalej zajeżdżał. Nie wytrzymała i się zwolniła, a jak Gessler o nią spytała podczas drugiej wizyty to powiedzieli, że sama odeszła bo problemy z dziećmi miałaCytat:
Cytat:
![]() Z tego co się orientowałam to adaptacja trochę kosztuje. Liczę na to, że coś utarguję bo w pracy współpracuję z kilkoma projektantami i może po znajomości coś uda się zbić z ceny
|
||||||
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Słucham wniosków na przegląd tygodnia na przyszły tydzień
![]() to jest 13 sierpnia do 19 sierpnia.
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Strong to ja daję!
13.08 poniedziałek mam wizytę i może poznamy płeć dzidziusia 16.08 - jadę do Wrocławia na prostowanie odrostów (5 godzin siedzenia bez ruchu, nie wiem czy mój kręgosłup to wytrzyma )
|
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie byłam 4 dni w szpitalu, ale z tego co kojarzę, to Mrowinka miała wyjść wcześniej, niby dziś laparo a wyjść miała wieczorem albo jutro - tak mi się wydaje...... A co do programu, to jak tylko będę wiedziała (bo przy Emilce, to pewnie mogę nie być na bieżąco z tv ) to dam Wam znać ![]() Pytanie odnośnie leżaczków - czy te z FP rozkładają się do pozycji leżącej??? Ostatnio odlądałam je w sklepie i nie dało się ich rozłołyć naprosto (nawet sprzedawca stwierdził, że najwidoczniej się nie rozkładają do pełnej pozycji leżącej)....... a wczoraj byłam u Hani i ona normalnie w ciągu dnia śpi na takim leżaczku rozłożonym na prosto z firmy 4baby o taki ma http://www.24zabawki.pl/pl/p/4Baby-L...le-tygrys/1932 w sumie to przymierzam się do niego, ale koleżanka (która jeszcze nie ma dzieci, tylko pracuje w sklepie z rzeczemi dla niemowląt) powiedziała, że jest beznadziejny - ale co miała na myśli ja tam widziałam jak Hania go użytkuje i baaardzo mi się spodobał.---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
16 kurs pierwszej pomocy dla noworodków i niemowląt Dziękuję Od razu mogę podać na kolejny tydzień: 20 szkoła rodzenia 21 usg genetyczne
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez Bika83 Czas edycji: 2012-08-09 o 08:25 |
||
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Bika ja się tam na tych lezaczkach nie znam, sama teraz szukam czegoś, w sensie podsyłam teściowi bo on chce kupić i myślę o bright starts- kaczuszka.
Onyks dziękuję Ci bardzo zapisuję ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Bika Tobie też dziękuję taką współpracę to ja rozumiem
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Bika, nie wiem, nie oglądałam jeszcze na żywo, ale mam zapisany ten od Bao
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...456756274.html |
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w sklepie nie udało mi się go udało rozłożyć "na prosto"
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny jest? Nie daje się rozłożyć na płasko? |
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten ma Hania i śpi w nim na płasko i to mi się podobało ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Butter na Twoje pytanie odnośnie lokalu po rewolucji odpisałam wyżej
|
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj nie zapaliliśmy ani jednego papierosa. TŻ aż skręcało, ciągle marudził i ciągle chciał jeść, ale się powstrzymał...mnie ciągnęło przez chwilę, jak byliśmy u teściów i oni palili, ale potem mi przeszło kryzys na pewno nastąpi ![]() Co do rewolucji, to tak myślałam, że to wyreżyserowane.... jak wszystkie tvn-owe programy.... |
||
|
|
|
#2964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam i wielkie nadzieje pokładałam i nie wyszło
![]() Do tego jeszcze zakład z tż przegrałam ![]() Cytat:
Każdego dnia będę wracać na bloga! ![]() Wczoraj u mnie były ćwiczenia typowo na brzuch, dziś kolejny skalpel ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego z okazji zbliżającego się ślubu ! ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]() Cytat:
Ja uwielbiam ten program, zresztą jak wszystkie o gotowaniu i też będę śledzić żeby zobaczyć ten lokal w Bielsku o którym pisała Bika ![]() Amani strasznie Ci zazdroszczę pobytu w Stanach! Moje wielkie marzenie Życzę Ci też dużo szczęścia w nowej sytuacji życiowej. Tomalinko ja też czuję ogromny optymizm, miłość i wielką radość, jaka bije z postów od Żabci. Zresztą chyba Żabcia jest osobą bardzo miłą, uśmiechniętą i pokojowo nastawioną do życia ![]() Strong brawa za ćwiczenia! Ja na połogu się kompletnie nie znam, także nie wiem czy to dobrze. Jednak jak nie przeforsowujesz się to chyba nic złego się nie stanie ![]() Dzień dobry ![]() Ależ mam problem ze wstawaniem ostatnio. Mała kawka już za mną. Tż wczoraj miał otworzyć mi wody mineralne i nie zrobił tego. Usycham
|
||||
|
|
|
#2965 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja skończyłam 32 tydzień i zaczynam dzisiaj 33!!!!!! tydzień się udało wytrzymać po tej akcji ze skurczami, oby jeszcze ze 3-4 plisss
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks, Bika, kurczaki nie wiem czemu ale mnie te z FP leżaczki nie przekonują. Szczególnie wizualnie mi się nie podobają.
mi się ten podoba http://allegro.pl/bright-starts-leza...538130127.html ale to nie jest jeszcze to czego bym naprawdę chciała. bo taka prawda że takie do 18kg to mało ich jest.
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Bao dasz radę jeszcze te 3 tygodnie
tylko uważaj na siebie ![]() dodaja, a ja się witam bo się nie znamy jeszcze Butter, brawa za silna wolę, ale jeszcze dużo przed wami
|
#2969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...456756274.html Odpoczywaj, będzie dobrze i wytrwasz, zobaczysz! |
||
|
|
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak moje siostry kupowały wyprawki, to wszystko było takie proste, bez zbędnych bajerów, a teraz to takie cuda są ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

na szczescie czyta takze nie bylo tak zle ale podloga cala zalana i blat 
, dobrze ze wiekszych strat nie bylo

chyba go zmienie znów na mojego różowego
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

)

ja tam widziałam jak Hania go użytkuje i baaardzo mi się spodobał.

No pieknie wygladasz, cialo wprost rewelacyjne