|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
cześć Wam.
Od wczoraj bolą mnie kolana, jak wstaję. Oby jeszcze wytrzymały i nie odmówiły posłuszeństwa. Kulam się teraz na piłce ![]() Red Wszystkiego najlepszego!!! I siooo na porodówkę
|
#4532 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Małej Dorośleje dziewczynka ![]() za wizytęBrawa dla Gosi za 10 punktów ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ktoś chcę dostać bęcki
|
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
Żadne bęcki
![]() Aktualnie łatwiej mnie przeskoczyć niż obejść a do niskich nie należę
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 4 rocznice i gratulluje tygodnia...tego samego co ja ![]() Dobra dzieci......wyrazić raz dwa, !!!
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo mi się zdaje albo brzuch mi opadł
|
|
#4537 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam sms`a od Malwiny:
Hej, wczoraj miałam kroplówkę z oxy ale nawet skurczu jednego nie miałam. Tak mnie skutecznie zatkali tym fenoterolem. Czekam dalej. Mam dość. Dziwne to - najpierw dzieciaki pchają się na ten świat, a jak przychodzi co do czego to siedzą w brzuchach. Trzeba z nimi poważnie pogadać... |
|
|
|
#4538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam sie po nocy in nej niz zwykle bo moja córcia co 2 godz chciala jesc. po jedzeniu godzine Ją usypiałam potem godzine pospała i tak powtorka z rozrywki. Wiec rano od 6.30 juz poltorej godz az pospałam bo spała tez. Jestem zmeczona , ale gdy sie tyeraz usmiecha to az chce sie zyc!!! wlasnie sie bawi MACHA RACZKAMI USMIECHA NA SZEROKO I PATRZY NA MISIE
![]() A MNIE CZYSCI ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratki![]() ![]() Cytat:
![]() agunia przeczytałam artykuł dzięki
|
|
#4539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bebe - gratuluję wyczekanej Gosi
Cytat:
czekamy na Was!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale chwile po porodzie nic nie było w stanie zrobić na nas wrazenia! Cytat:
Cytat:
Moja ulewa przeważnie w trakcie jedzenia - nie mam pojęcia dlaczego. Asia czy ta pediatra jest pewna swojej decyzji? A z tą szczepionką to nie czytaj tego dosłownie... Ja tez nie byłam karmiona piersią, z pneumokokami żyję w zgodzie a szczepiona nie byłam.
|
|||||
|
|
|
#4540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mała śpi, uff. O 10 przychodzi do mnie kuzynka, której mam pomóc przygotować się do matury poprawkowej z matmy - ciekawe, czy Martynka nam na to pozwoli
Wczoraj się udało!Cytat:
Co do Pauli, o której mowa na pewno będzie dobrze, trzeba swoje przetrwać w szpitalu. Dużo siły!!! Cytat:
Cytat:
I nie czytaj tych wszystkich cudów wprowadzających laktacyjny terror!!! Teraz trzeba myśleć o tym, żeby mm pomogło i Maluszek już czuł się dobrze! |
|||
|
|
|
#4541 |
|
Wtajemniczenie
|
Po porodzie przez telefon rozmawia mąż z żoną, która urodziła. Mąż pyta: - No to do kogo jest podobny? A żona na to: - A nie, nie znasz... |
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno co 12 polak wychowuje nie swoje dziecko
|
|
#4543 |
|
Wtajemniczenie
|
W USA odsetek dzieci gdzie ojcowie nie wiedzą, że wychowuję nie swoje dziecko jest jeszcze większy.
Ja przez rok przed zajściem w ciążę mieszkałam w innym mieście i przyjeżdżałam do domu tylko na weekendy. A do tego mam pracę, gdzie 90% to faceci I do tego często mam wyjazdy służbowe.Moje przyjaciółki jak się dowiedziały, że jestem w ciąży popatrzyły na mojego męża i jedna z nich wyleciała z tekstem: - Daniel, jak to jest - mieszkaliście razem i ciąży nie było. Wyjechała i zaszła w ciążę...? No i co teraz? Na co mój mąż ze stoickim spokojem: - No co, będę kochał jak swoje. Mina dziewczyn bezcenna I skończyły się głupie teksty do niego
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przespałam dzisiaj całą noc Teraz buszuje więc muszę się nią zając.![]() ![]() Trzymam kciuki za dziewczyny, które mogą już rodzić ![]() :kc iuki: Lada chwila będziecie mamusiami |
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście małż poczucie humoru ma i mieliśmy z tego tylko dużo śmiechu
|
|
|
|
|
#4547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Malwine. Super Cytat:
Cytat:
![]() Moj na poczatku robil sobie zarty z ciazy, wlasnie z tym do kogo bedzie podobne itd. Bo u nas zawiodlo zabezpieczenie i na wiesc o ciazy powiedzial "to przeciez niemozliwe" ![]() A swoja droga, to pisalyscie wczesniej o mlodych matkach. Sama napisalam o jednej, ktora w wieku 15 lat urodzila dziecko. Ojciec nieznany. Matka dziecko olala juz od poczatku. Jak sie dziecko urodzilo to podobno sporo osob patrzylo sie do kogo podobne (nie moje srodowisko, pisze co slyszalam ), dziewczyna sypiala z wieloma, zwlaszcza imprezowymi typkami, podobno do dzisiaj takich 2 braci sie zastanawia, ktory z nich jest ojcem, bo obaj z nia sypiali, a dziecko jest do nich strasznie podobne.
|
|
#4548 |
|
Raczkowanie
|
My zaczęliśmy dziś dzień dobrymi wiadomościami. Wyniki badań przed porodem w wodzie są prawidłowe
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze w pierwszej ciazy juz chyba od poczatku III trymestru bylam gotowa, a teraz? Wszystko na ostatnia chwile.Wtedy cala wyprawke mialam w II trymestrze, tylko wozek zostawilam na koniec
|
|
#4550 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wielkie dzięki za odpowiedzi na moje pytanie
![]() wvictoria - właśnie coraz częściej myślę o chuście albo nosidełku. Raz, że po domu, dwa, że jak dziecko mi się koszmarnie rozwyło w autobusie (gdy jechaliśmy na usg), a ja jej nie mogłam (ze względów bezpieczeństwa) wyjąć, to był obłęd. Jechaliśmy 20 minut przy akompaniamencie rozdzierającego wrzasku W nosidełku, jestem przekonana, całą drogę by przespała.PaulaSHIN - no właśnie, etap. Tylko u mnie ten etap zaczął się (dokładnie pamiętam!) w ósmej dobie życia i trwa do teraz Bo masz rację - chusta chustą, ale z dzieckiem przy sobie jednak pod prysznic nie pójdę (a i obiadu gotować się nie odważę - jeszcze coś na nią wyleję albo ją poparzę - lepiej nie..)Cytat:
)Cytat:
Myślałam, że może sam zapach skóry wystarczy. Ale może faktycznie zapach mleka byłby właściwszy (byle jej sie całą noc nie wydawało, że cyc jest obok, bo ust nie zamknie! No, w każdym razie spróbujemy ![]() Cytat:
![]() Wiecie, z jednej strony to jest urocze, bo wiem, że mała już nigdy, przez całe życie, nie będzie potrzebować mnie aż tak bardzo jak teraz - ani się obejrzę, jak zacznie eksplorować otoczenie, jak - całowana - zacznie się wyrywać i "mama, nie!", jak potem zacznie chętniej spędzać czas z koleżankami niż ze mną itd. No ale mimo wszystko - ja wciąż potrzebuję chwil tylko dla siebie i nie mogę się teraz tak temu w 100% oddawać... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
(a ubranka ma tu szpitalne, prawda? bo Zośkę ubrano chyba w identyczne Cytat:
Na dniach coś nabędę, bo przecież oszaleć idzie
|
||||||||
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja robie tak ze z pieluchą przesiaknieta odkladam Ją. I spokojna jest u mnie to bardzo działa. tak smao jak płacze gdy Ja przebierram czy cos to wystarczy z epieluche jej dam to jest cicuytko tz mowi z epielucha capi skisłym mlekiem moje dziecko tak nie uwaza![]()
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4553 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A kurna guzik wiedzą. Przecież nietolerancja laktozy nie powstała z mojej winy.Cytat:
. Mam nadzieję . ![]() Cytat:
![]() Właśnie ja też nie znam nikogo ,kto by tak jak mówisz obiektywnie wszystko wytłumaczył w kwestii szczpień. Cytat:
U nas jest dość wysokie ryzyko alergii,bo mój mąż jest alergikiem. Kurcze w TV ciągle są te kampanie propagujące szczepienia,że człowiek sam nie wie co robić ![]() ![]() Mam nadzieję,że Filipek nie będzie kazał na siebie długo czekać ![]() Cytat:
|
|
#4554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj w nocy po raz kolejny śniłam o porodzie...no i nie wiem jak to się stało ale jak się akcja rozkręciła, to moje dziecko najpierw wpadło mi do prawego pośladka Ciekawe czym w końcu bym urodziła...może łokciem
|
|
|
#4555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Karmi pani piersia? - Nie. - Ale jak to? Dlaczego? ... Cytat:
![]() Strasznie pozno, wiem, zapisywal mnie ordynator, ktory nie mogl przezyc tego, ze ja nie chce probowac rodzic naturalnie... Ech. Ciagle mowil, ze mam probowac i tak i tak, bo przeciez jakby cos sie dzialo to bede miala CC... Obym tylko dotrzymala do 17 ![]() Co za sen
|
|
#4556 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I przy okazji zaufanie do mnie Cytat:
Mój mąż na wiadomość, że jestem w ciąży obrócił się na drugi bok i powiedział - to dobrze, jesteś w ciąży... I zasnął Dotarło do niego dopiero na drugi dzień jak nasikałam na jeszcze dwa inne testy i potwierdziły wynik. Z tym, że myśmy czekali na tą ciążę bo od ponad 6 miesięcy się nie zabezpieczaliśmy i trzymaliśmy kciuki za to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak jak pisałaś - chociażby jak jedziesz autobusem... Ja bym próbowała sposobu o jakim napisała PaulaSHIN i tego nosidełka/chusty. Coś musi zadziałać. Trzymam kciuki żebyś jak najszybciej odkryła co Zosię uspokaja ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4557 | |||||
|
Rozeznanie
|
t
Cytat:
znaczy, że się nie wyprostowała i nie jest przygotowana do porodu. Musi dojść do centralizacji szyjki macicy – oś długa szyjki przemieszcza się w oś kanału rodnego; za tygodnieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
depoison Dziękuję za wszystkie gratki i życzenia |
|||||
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nas to byl szok na poczatku. Pare testow, lekarz, dla pewnosci test z krwi i caly czas nam sie wydawalo, ze to nie moze byc ciaza, no niemozliwe przeciez ![]() Nie wiem tylko co pozniej, trzeba bedzie myslec o jakims porzadnym zabezpieczeniu, bo w tym tempie szybko bede miala trojeczke
|
|
#4559 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić I pamiętaj - TO NIE JEST TWOJA WINA I NIE DAJ SOBIE JEJ WMÓWIĆ!!! Dzieci czasem mają alergie i nic nie poradzisz Cytat:
![]() Cytat:
![]() za dotrwanie do 17
|
|||
|
|
|
#4560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaciskaj nóżki ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Kurde, no i akurat musiałam się obudzić w najlepszym momencie
Edytowane przez mrowka88 Czas edycji: 2012-08-09 o 11:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

dla Małej 
za wizytę

klask i:

W nosidełku, jestem przekonana, całą drogę by przespała.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Musicie to przeczekać i potem jak mały przyzwyczai się do butli na pewno będzie lepiej. I nie wyrzucaj sobie, że nie możesz piersią karmić, przecież to nie koniec świata i to nie Twoja wina, że mały ma alergię, tak się po prostu zdarza i już, lepiej żeby jadł dobre mleczko modyfikowane niż miał się męczyć z problemami brzuszkowymi