|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Świetny pomysł z tym objazdowym gabinetem .Cytat:
|
||||
|
|
|
#4382 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj w takim razie
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
czołem
Brzusio zaczyna 35 tydzień a ja dziś mam 31 urodziny więc ![]() stawiam wszystkim soczka i dobre ciastko
|
#4385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrzesniowo-pazdziernikowe mamy!" - ten podoba mi się najbardziej
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się teraz, co sąsiadki nagadały o mojej przyjaciółce na całe jej osiedle
. Wyjechała na pół roku za granicę i tam niestety się jej przytyło, do tego ma figurę typu jabłko, szczupłe nogi i duży brzuch po prostu, ktoś rozsiał plotkę, że jest w ciąży, a oczywiście nie była, a jako, że żadne dziecko się nie urodziło stwierdzono, że widocznie urodziło się martwe i jedna sąsiadka przyszła do jej mamy z kondolencjami |
|
|
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zmykam zrobic sobie fryz o porodu
|
|
|
|
|
#4388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tygodnie i za Twe zdrowie kochana!Wszystkiego naj!
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny. Coraz ciężej na takie wojaże po mieście jak wczoraj.
U gina dobre wieści. Malutka ma ok 3,5 kg. Głowka jest już ładnie w kanale rodnym. Szyjka nadal długa ale jest rozwarcie na 1 cm . Za tydzień mam pełne przyzwolenie na rodzenie Powiedział dosłownie tak : "jeszcze tydzień musi być Pani grzeczna. A później hulaj dusza, można rodzić " __________________ Potwierdził, też że ciąża jest wcześniejsza niż wg OM. Generalnie po 15 sierpnia spoko można działać Muszę męża zmolestować na sex z wielorybkiem Wczoraj maiałam częste skurcze ale jeszcze nie mocno bolesne. Myślę, że to przepowiadające. Bardzo dokuczają mi za to bóle krzyża. Wczoraj po raz pierwszy skorzystałam z kasy uprzywilejowanej dla ciężarnych omijając dwie osoby z górą zakupów. No w końcu kiedy jak nie teraz Grzecznościowo Pana który jeszcze nie wypakował zakupów na taśmę zapytałam, czy mogę przed Pana wejść. Zgodził się po czym poszedł do innej kasy. Drugi miał już wszystko na taśmie, ale tak ładnie wszystko poprzesuwał i mówi, Pani kładzie tutaj przede mną. Tak ładnie wpuścił sam z siebie. Fajny, nawet przystojny. Oczywiście ładnie 2x podziękowałam To, że Zosia się przesunęła w dół czułam od kilku dni, mała bardziej ciąży, bardzo nisko i ogromny nacisk na pęcherz. Strasznie chce mi się siku, siadam a tam 3 kropelki. I dylemat spuszczać to 3 litrami wody czy nie |
|
|
|
#4391 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sojeczko, Sandra - gratuluję! A pamiętasz Sojka, jak drżałaś o ten 29 tydzień tak samo jak ja najpierw o 26 a później o 32... a tu spokojnie kończymy sobie 37 tydzień i od soboty w donoszony wchodzimy Cytat:
BTW Jak się Oskarek czuje? Schodzi mu to paskudztwo z buźki? Cytat:
![]() ciekawe, która z nas będzie pierwsza tulić maluszka Cytat:
Cytat:
Cytat:
W kwestii fotelika, też nie chcieliśmy na nim oszczędzać i nie mieliśmy planu traktować go jako "wkładki" do wózka, w której Małą będziemy wozić, ale wyszło inaczej. Finanse nas mocno ograniczyły i kupiliśmy tako captivę 3w1 (BTW ciągle nie doszla a to już 10 dni roboczych od zamówienia mija! oj będzie negatyw dla sprzedającego, jak tylko przyjdzie wózek.... )w zimie i tak na jakieś długie wojaże samochodem się nie wybieramy dopiero w marcu na narty a wtedy już planujemy kupić porządny fotelik maxi cosi dla większego dziecka. Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że skurczów brak i może wrócić do domu Colds się wreszcie odezwała? Lilka, gratulacje 31 t! za moment już 8 mc zaczniecie wczoraj zrobiliśmy tą ciążową sesję i dziś dostałam pierwsze zdjęcia - wrzucam na maila
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Konczitka mówi ze nie czuła ruchów malej a w nocy brzuch miała twardy to sie zebrała z mężem i pojechali
Przynajmniej jest spokojniejsza, my tutaj też Ja uciekam na razie - to do potem |
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat! Cytat:
ja stawiam na Rozpakowywanie zaczynamy, z niecierpliwością na n asze szkraby czekamy
|
|
#4395 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za brak informacji..
Mała ma troszkę ponad 2,5kg. Wczoraj brałam jeszcze normalnie fenka, dzisiaj 6 na dobę, jutro 4 na dobę i pojutrze już odstawiam. Doktorek stwierdził, że szyjka jest krótsza niż była - ile? Nie powiedział. Rozwarcia nie ma. W każdym razie odstawiam wszystkie leki w sobotę właśnie. Wyniki paciorkowca są okej. Mam wziąć coś na mocz i żelazo, choć anemii nie mam, ale tak w razie wu. Jakbym przy porodzie krew straciła. Wizyty nie wyznaczaliśmy, bo najpawdopodobniej spotkamy się po połogu. Doktorek twierdzi, że nie wytrwam nawet 2tygodni. |
|
|
|
#4397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jaka Zosia już duża - 3,5 kg wowze spuszczaniem wody i 3 kropelkami przy ogromnym parciu na pęcherz też się zastanawiam. szczególnie w nocy, bo wtedy przede wszystkim biegam co godzinę
|
|
|
#4398 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak zapytałam o ruchy to mój lekarz nie ma niestety takiego podejścia jak u innych dziewcząt nie dał mi karty ruchów i jedynie powiedział że dziecko ma się ruszać co jakiś czas ![]() Pieluchy jednorazowe - widziałam kiedyś program i tam powiedzieli, że ekologicznie rzecz ujmując dla środowiska i jednorazówki i iwelorazówki są podobnym obciążeniem. Więc ja sobie odpuszczę papranie w g..... Cytat:
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tak jak Tamlin pisała czasem po fenku można się zdziwić.Dziewczyny dzięki za życzenia
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widzę ze juz jest wiadomosc od naszej zaguinionej no proszę moze dzisiaj urodze chiolera szykowac sie na dzisiaj czy co wcale bym sie nie obraziła ![]() elenie gratulujemy a ja mam tez ciagle twardy brzuch, mały soie rusza więc olewam.. musze jechac po projekt i zawiezc do sanepidu bym wreszcie mogła zabrać sie za tą moja upragnioną kawiarnie giovanna caffe musi wkoncu ruszyc pełna parą ![]() alfabia
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-08-09 o 11:25 |
|
|
|
|
#4402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Konczita, colds ... ufff jak dobrze, że się odnalazłyście.
![]() Konczi, najważniejsze, że jesteś spokojniejsza. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W takim razie trzymam kciuki za to, żebyście jeszcze ten tydzień wytrwały w dwupaku, a później czekam z niecierpliwością na wieści, że mała już z Wami.
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero teraz zaczynam się stresować. ![]() Cóż, torbę dzisiaj przepakuję. Po 10tym dokupię kilka rzeczy. Dla siebie, dla Małej. Nie mamy wózka ani fotelika Chciałam za tydzień prać ciuszki, ale zrobię to dzisiaj.. Za chwilkę się zabieram. Muszę się chyba oswoić z tą myślą.. Tak, sam Doktorek nawet powiedział, że po odstawieniu raczej od razu dziecko w ręce mi nie wleci. |
|
|
|
|
#4404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas w szpitalu jest wanna, ale tylko do złagodzenia bóli w pierwszym etapie porodu. Samego porodu w niej nie odbierają. Najbliższy szpital jest we Włocławku gdzie akie porody odbierają. To ode mnie jakieś 100 km. Położna mówiła mi, że musi być to ciąża całkowicie fizjologiczna, bez absolutnie żadnych powikłań, leków na podtrzymanie itd. Co do pieluch wielorazowych. Jeśli to twoje 1 dziecko raczej będzie ci trudno. Ale jeśli chcesz spróbuj. Ja obrałam inną drogę. Zaopatrzyłam się w pampersy, oraz pieluchy tetrowe 40 szt. Kupiłam też pieluszki wielorazowe kieszonki ale nie z tych super drogich bo to za duży wydatek. A nie jestem pewna ile wytrwam. Są regulowane więc jeśli nie teraz to do nauki w przyszłym roku się przyda. Firma happy flute z tego sklepu http://nappy.pl/advanced_search_resu...+flute&x=0&y=0 Cena dobra i szybka wysyłka. Sam produkt wygląda bardzo dobrze. ładne wykonanie, wszystko mięciutkie miłe w dotyku. A czas pokaże na ile dobre w użytkowaniu. Mam plan na pierwszym etapie gdy dziecko będzie bardzo często robić kupy, używać tych wielorazowych w ciągu dnia. Nie będę ich wkładać w kieszonki tylko na wierzch. Moje obie córki jak były na piersi w pierwszych tygodniach cały czas miały bardzo rzadką kupę i kilkanaście razy na dzień. Ledwie założyłam pampersa a tu kleks. Na noc oczywiście pampersy. Jak się unormuje, tylko pampersy. Ale taki plan a czas pokaże jak wyjdzie ![]() Co do sterylizatora, myślę że powinnaś kupić bo czy dziecko na piersi, czy na butli i tak się przyda. Ja kupiłam na aukcji używany Tommy Tippee za 40 zł (zwykle nowy kosztuje przeszło 200 zł). Laktator przy karmieniu piersią niezbędny. Ja mam elektryczny Spectra 3 Tuffi http://www.tufi.pl/index.php/pl/prod...ctra-tufi.html Jest dość duży to prawda, ale super odciąga, moja siostra testowała. Można odciągać też z dwóch piersi na raz. |
|
|
|
|
#4405 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niedługo się zacznie... czekam na to kto będzie pierwszyCytat:
A ja dziś jedę robić ogórki kiszone z teściową. No muszę sobie jakoś ten czas zagospodarować, bo oszaleje z nudów. Brzuch przed swiatem duży streczy który maluch będzie pierwszy? Mnie się ten podoba, ale zostało ponad 500 postów, więc możemy nie zdążyć z zapisaniem, bo ktoś się może rozpakować. Ja się przyznam, że już doczekać się małego nie mogę. Ale niech siedzi jeszcze trochę. Wierci się to małe cały czas. Więc nie panikuje. Ale teraz jak wiem, że to łożysko może przestać funkcjonować prawidłowo to mam mega stracha. A powiedzcie mi, czy jak łożysko jest w III stopniu dojrzałości to może wytrzymać jeszcze 4 tygodnie? Czy to już ryzykowne? Wczoraj zamówiłam staniki do karmienia, wybrałam alles mama. Ciekawe tylko czy rozmiar będzie odpowiedni. No najwyżej wymienie
|
|
#4406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja popieram ten tytuł hehehe "brzuch przed swiatem duży streczy który maluch będzie pierwszy? " |
|
|
|
|
#4407 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie, pewnie leć się wypięknić Cytat:
a malutka nie taka mała, 3,5 kg to całkiem sporo ![]() Cytat:
Maggie luknęłam na maila, śliczne zdjęcia, to drugie boskie, super wyglądacie, będzie świetna pamiątka |
|||
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
alfabia no piękne wieści z wizyty a dzidzia już jaka duża
nic tylko rodzić ![]() colds spokojnie , tylko się nie denerwuj bo nie ma czego . Już jesteś w takim tygodniu gdzie można rodzić bez obaw a mała nie jest duża ale to plus dla Ciebie do porodu będzie lżej
|
#4409 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż kuknę na mejla!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

wlasnie zamowilismy z tz fotelik-nosidelko, o taki
Ja wiem, że mam gigantyczny brzuch i ogólnie jestem chodzącą kulką, ale bez przesady... przecież jeszcze niecałe 3 miesiące przed nami, a ludzie mnie już na porodówce widzą. MASAKRA!
z tym objazdowym gabinetem
.

za tygodnie i za Twe zdrowie kochana!

przez te ciazowe hormony, czy jak...
)
klask i:

ale tak jak Tamlin pisała czasem po fenku można się zdziwić.