|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Hej
Cytat:
Mikka ja bym poszła na twoim miejscu na bete. Rano przyjdzie koleżanka bede jej robić paznokcie tzn malować stempelki z essence Potem wybieramy sie z tż na obiad na mieście i pewnie jakieś piwko ze znajomymi.Także zapowiada się fajny dzień
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4682 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogladałam, owszem. No i jestem zdruzgotana. Taka sromotna porażka. Nasi się bronili i atakowali jak mogli, no ale jednak przeciwnicy byli lepsi. Mają świetną obronę Rosjanie, nie ma co tu ukrywać. No trudno, stało się. Cześć w ogóle. U mnie bez zmian, 24dc cyklu dziś. Troszkę mnie wieczorami piersi pobolewają, ale to normalne przed @, więc na 99% jestem pewna, że przyjdzie. Ciekawa jestem tylko kiedy, bo nie byłam w stanie w tym cyklu określić kiedy była owulacja. No nic, zobaczymy... ![]() Jak dobrze, że już dziś czwartek, jutro piątek i weekend. Mają mojego TŻ rodzice przyjechać, bo obiecaliśmy zabrać ich na festiwal fajerwerków. Te co mieszkają w Szczecinie pewnie wiedzą o jaką imprezę chodzi. Byliśmy już rok i dwa lata temu oglądać te pokazy i jest niezłe wrażenie, aż ciarki po plecach przechodzą. Wspaniałe! No i coraz bliżej urlopu, nie mogę się doczekać. Wyjeżdżamy w przyszłą niedzielę. |
||
|
|
|
#4683 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie przywitalam sie nawet :P węsze dzidzie i rzeczywiscie idz na bete moze?u mnie tez nikt nie jest tak dobry ![]() a przydaloby sie jakies mieszkanko dostac od kogos ![]() Cytat:
Cytat:
my tez od 2 lat juz jezdzilismy ogladac fajerwerczaki swieeeeeeetne a w tym roku ma byc final finalow i maja byc najladniejsze fajerwerki. my planujemy w niedziele pojechac bo w niedziele s 3 pokazy a w sobote chyba dwa :Pu mnie nadal dziwny cykl trwa.... :/ |
|||
|
|
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
![]() Ja to dziś miałam masakrę.. najpierw o 6 rano panowie z Remondisu przyjechali opróżniać śmietniki i robili to tak głośno że oczywiście mnie i Tż obudzili (w sumie robią to co tydzień i stwierdziliśmy że chyba specjalnie ), później jakiś typ kosił trawę u Nas na podwórku.. no to się wkurzyłam i wstałam... więc za bardzo się nie wyspałam...Luna- o co poszło? Ja też miałam wczoraj małe spięcie z Tż ( w sumie to od soboty się tak drażniliśmy) ale wczoraj już była "kumulacja" tego wszytkiego i wybuchliśmy oboje... ale później zaczął mnie przepraszać,łasić się itp, chwilę pogadaliśmy i trochę jak by mi przeszło... więc dziś już pewnie będzie ok. My rzadko się kłócimy ale ostatnio się trochę tego nazbierało.... Dziś tak ok 16 pojadę po wyniki badań i oczywiście Wam napiszę jak to wszystko wyszło.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wzorowe wyniki
|
||
|
|
|
#4686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
ło boshe już 16 tydz... gratulacje! Rodzina już w komplecie? Trzymaj się ciepło i dbaj o siebie!
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba po raz pierwszy mam ksiazkowy cykl. Przedwczoraj test owu pozytywny, wczoraj (14 dc) śluz ok, szyjka wysoko, tempka 36,6 no i jakieś dziwne bóle. Początkowo myślałam że pęcherz przeziębiłam, ale że nie miałam gdzie i bolało bardziej z prawej strony więc zidentyfikowałam ten ból jako ból owulacyjny (nigdy nie mialam takich bóli ale myślę że to sprawka clo, bo w zeszłym cyklu było to samo). No i dzisiaj rano moja tempka potwierdziła przypuszczenia - 36,9
Przytulanki były wczoraj i przedwczoraj. Jeszcze dzisiaj na wszelki wypadek poprawimy. Ale dziewczyny - najbardziej cieszy mnie to że wszystkie objawy wskazują na to że owulka była (a mam z tym problemy). Po wszystkim leżałam z nogami podkurczonymi a później tylko przewróciłam się na bok i spałam do rana, więc plemniczki nie miały nawet gdzie wypłynąć. Teraz proszę mi trzymać kciuki żeby za 2 tygodnie na teście wyszły II kreski
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: o 3 ![]() ![]() ![]() my z TZ oboje spiochy wiec nie budzimy sie specjalnie w nocy na bzzzz..... choc chyba kiedys sprobuje go zaskoczyc ![]() ![]() ![]() my w sobote planujemy poimpresskowac troszke ze znajomymi a w niedziele na pokazy...
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
Co do kredytów to ja jestem weteranka, bo to mój drugi
. Pierwszy był na mieszkanie, które po kilku latach sprzedaliśmy a ten jest na dom. Zostało nam jeszcze 29 latCo do później ciąży to znam temat jakby z dwóch stron. W pierwszą zaszłam mając lat 19 a 20 jak rodziłam i poszło za jednym strzałem a teraz mając 31 nic się nie udaje. Niestety jest jakiś tam odsetek kobiet w takiej sytuacji jak ja, którym za wcześnie wygasa czynność jajników (ja mam tylko jeden) i okazuje się, że czekanie do 30stki lub dłużej może być dla nich zgubne. U mnie teraz trwa wyścig z czasem, bo możliwe, że niedługo będzie już pozamiatane... a taka nerwówka dodatkowo nie ułatwia zajścia.Co do codzienności: dziwna ta moja @. Kilka ostatnich (tych po #) miałam bardzo obfitych z dużymi skrzepami i trwały około tygodnia. Obecnia @ zaczeła się 07.08 było sporo krwi, skrzep poleciał jeden, duży wczoraj. W nocy ledwo, ledwo a dziś już prawie nic nie leci. Wkładka wystarcza. Możliwe, że te dwie tabl. anty, które wzięłam do tej pory zatrzymały @?
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-08-09 o 11:11 |
|
|
|
#4694 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja muszę kupić ten termometr i też chcę zacząć mierzyć tempke... tylko będzie problem z tym rannym pomiarem bo u mnie ciężko z wstawaniem a dot. to weekendów,dni wolnych od pracy i popołudniówek... ![]() Już czuję weekend w powietrzu... szkoda tylko że pogoda lipna.
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(ale w tajemnicy trzymam kciuki !!!)
|
|
#4698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki..
Ja dalej chora jestem Odebrałam wczoraj wynkiki..było do przewidzenia..TSH spadło, prolaktyna w normie..przeciez dziś lekarz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Spać mi się chce od 4 dni chodze jak lunatyczka..... Lunka- nie kłoć sie szkoda czasu... |
|||
|
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny mimo wszystko
![]() Cytat:
No widzisz, to mamy podobne plany na weekenda ![]() A co do TSH no to chyba dobrze, że spadło
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
Ja dziś półprzytomna, nie wyspałam się ![]() Raz, że kota mnie budziła Dwa - TŻ chrapał (czasem mu się zdarza) Potem mi zabierał kołdrę (na swojej spał) No i takim sposobem dziś padam. Ale o Clo nie zapomniałam a może to po nim taka jakaś nerwowa w nocy jestem ![]() W każdym razie czekam na weekend żeby odespać.
|
#4702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ciesze się, ze wyniki lepsze Ide i tak juz do endokrynologa... Cytat:
![]() Chetnie bym sie walneła i pospała... p.s. ide odebrac dzis zdjęcia ze ślubu, pleneru i mojej sesji -seksieksi...obym sie nie zalamała... |
||
|
|
|
#4703 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój chrapie jak troszkę wypije. Wtedy to się wytrzymać nie da Zdjęcia mam nadzieję, że nam pokażesz |
||
|
|
|
#4704 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was!
Nie wstawiam dziś cytatów zobaczę czy pamiętam co która z was pisała ![]() potem będę wstawiać bo to rzeczywiscie łatwiej![]() Pszczuoa i Dedra: trzymam mocno kciuki!!!!!! Majbes: ty węszysz dzidzię a ja się boję rozczarowania i odwlekać zaczęłam po pierwszej euforii![]() Iza 243 na bete musiałabym jechac do innej miejscowości a nie chce mi się okrutnie poza tym beta wynik też ciąża dopiero interpretowana od 10 jednostek (tak jest w necie) czyli tak jak pre - test , a poza tym... boję się pobierania krwi, do większości badań do ktorych się dało pobierano mi z paców bo jak widze igłę to raz że żyły mi się chowają a dwa że jak już ktoś się wkłuje w taką chowająca się zyłkę i mi jej nie rozerwie to czasami nie leci mi krew ze stresu i musi się wkłuwac jeszcze raz... fuj. Luna: na pewno dam znać jak za 4 dni zrobię znów teścik chyba że z robieniem wytrzymam jeszcze z parę.. to tak fajnie pomarzyć, miec nadzieję że się może być mamą a jak nie będę to z marzeń nici![]() ![]() Mokka 83: rzecZywiście z Moim widzimy się rzadko ale intensywnie![]() , ale to ma swoje plusy: rzadziej się kłócimy![]() a w domu rządzę ja![]() ![]() IsiaG.: WITAJ STRZELCZE Z GRUDNIA Z TEGO SAMEGO ROCZNIKA![]() Też jestem Strzelec, też z Grudnia, Mój jest Strzelcem i nasze dziewczyny też - z grudnia wszyscy Tak wyszło Starajac się o kolejne dzidzie nie planowaliśmy miesięcy bo generalnie bez hormonalnych wspomagaczy każde staranie trwało długo (ok.1 - 1,5 roku), pierwsze Maleństwo straciłam, drugie i trzecie jest na świecie Jeśli teraz będę zafasolkowana to pierwsze dziecko w rodzinie będzie spoza grudnia Powiedz mi czy lekarz proponował Ci jakies dodatkowe badania oprócz tych normalnie robionych w ciąży? Czy tylko tak jak zwykle przezierność karku dzidziusia zrobiono? Bo nie wiem na co ewentualnie się nastawiać...---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Oczywiscie zapomniałam: Dzastin08 - dzięki za instrukcję - jak znajdę ładny obrazeczek który do mnie pasuje to wstawię jako awatarek
|
|
|
|
#4705 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam zasnąć, ale mama prosiła żebym ich wzieła do galerii więc jadem
![]() a TŻ pisze cały dzień i narazie odpisałam tylko raz, o treści "leże" ![]() Ogólnie prędko mi nie przejdzie... Dedra Z regóły to moje hormony i po tej całej Anglii, wspominałam w klubie Ale wczoraj poszło o konkretną rzecz i hormony tu nie mają nic do rzeczy ![]() Celibat nadal Coś tam w Anglii próbowaliśmy troche i myśleliśmy że może jak wrócimy do Polski bo w razie w jakby się coś działo.. ale skoro nawet lekarz mnie nie badał i robił USG przez brzuch to chyba nie powinnieśmy wogole... Podobno w ciąży po poronieniu praktykuje się celibat ehh mi tego strasznie brakuje... to jednak jest pretekst to całowania, przytulania, teraz to raczej buzi buzi i do spania Cytat:
My też się rzadko kłócimy, dlatego zawsze wam pisze bo jakoś to przeżywam. To jest bardzo głupie o co nam wczoraj poszło, a nawet śmieszne bo o FB... Mój TŻ jest jednym mężczyzną któremu zaufałam więc to nie ma nic współnego z podejrzeniami, czy ukrywaniem czegoś No więc rozmawiał przez telefon i logował się na fb, to mu powiedziałam żeby podał to wpisze mu hasło, a on odpowiedział ze nie i że nikomu nie daje. Tak szczerze to zbielałam, normalnie mnie zatkało... Sto razy wpisywal moje hasło i wiadomo że go nie pamięta bo ktoś jak nie chce to nie zapamięta. I ja też na dodatek liczb w życiu bym nie zapamiętała... Strasznie mnie to uraziło... Nie zaniepokoiło, czy nabrałam podejrzen nic z tych rzeczy bo często zostawia włączonego FB. Tylko tak mi się zrobiło źle jak powiedział "nikomu nie daje" a co to ja k**a jakiś byle ktoś? I nie wiem, ale co on sobie myślał że go będę sprawdzać czy co?- gdy o tym myśle to aż się trzęse ze złości że mógł tal pomyśleć.. w końcu mnie zna... Wogole przecież zaraz mamy razem zamieszkać, dziecko w brzuchu a dla niego problemem jest że chwilowo (bo nie ma szans zebym zapamietała) poznam jego hasło?! Zawiodłam się. I to bardzo. Na początku się śmiał, ale w końcu zauważył że jestem naprawde zła, to sam się wkurzył. Powiedział ze może mi dac to haslo jak mi potrzebne itd.. czyli cały facet bo przecież nie o znajomość tego hasła tutaj chodzi.. oczywiście mu to wytłumaczyłam... ale co z tego Szczerze niby głupota ale zranił mnie... Poczułam się jak jakaś byla jaka laska co mu będzie szpąciła po fb, sprawdzała itp. Jak jakiś k**a natręt... I nie wiem co teraz... nie mam ochoty z nim gadać, a on się zachowuje jakby nic się nie stało, bo dla niego to bzdura. No i co wy na to? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tabletek to nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że mogło skrócić w końcu to hormony Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak lunatyczka ![]() Cytat:
Pytałam Cię już kiedyś, jak się odbywa taka sesja? W jakimś studiu? W bieliźnie? Moje marzenie...
|
||||||||
|
|
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wyniki i lekko się podłamałam....
TSH,T3,T4 w normie, różyczka dodatnia ale prolaktyna.. 55,9, a norma 5,2-26,5 i nie wiem za bardzo co o tym myśleć?... Isia z tego co wiem to ty miałaś z tym problem, doradź coś bo jestem w kropce...
|
|
|
#4707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezuuu, laski ale się obżarłam winogronami. Boli.... że też nie znam umiaru. Pszczoua - -trzymamy kciukasy. Dżastin a to prolaktyna z obciążeniem czy sama? Jeśli jest za wysoka to musisz wziąć skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu i zarejestrować się do endokrynolog-ginekolog. Z wysoką prl nie zajdziesz w ciążę. To hormon, który wytwarzany jest w czasie laktacji i działa jak naturalna antykoncepcja. Trzeba brać leki na jej obniżenie. Hmm,,, w sumie to ciągle mam receptę którą wypisała mi endo. Ale 4 tabl kosztują 120 zł. Miałam brać pół tabl na tydzień. Nie wiem czy byś chciała tak bez konsultacji lekarza ale jak chcesz to mogę Ci ją podesłać. Ja z niej nie skorzystam. Luna -to napięcie związane z brakiem seksu.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za 2 tygodnie mam wizytę u ginki i zobaczymy co ona na to powie... pewnie coś zapisze na obniżenie... Isia a ty miałaś dużo ponad normę? A co do recepty to poczekam do wizyty u lekarza... ale dziękuje za dobre chęci. Podłamałam się trochę i odechciało mi się wszystkiego...mimo,że zaczniemy dopiero 2cs ale ja widzę to wszytko w czarnych kolorach... ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-09 o 19:21 |
|
|
|
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeśli dlaje będzie wysoka- endokrynolog |
||
|
|
|
#4710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do endokrynologa mam termin ale dopiero na październik 2013.. więc pewnie będe musiała iść prywatnie jak prolaktyna nie spadnie A ty byłaś kocurku dziś u tego endokrynologa?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

a beta już w 100% jest dowodem i dla Ciebie i dla lekarza. Jak dla mnie napewno jesteś w ciąży, daj znać kiedy robisz test to będziemy tu czekać 

my tez od 2 lat juz jezdzilismy ogladac fajerwerczaki 

to jednak jest pretekst to całowania, przytulania, teraz to raczej buzi buzi i do spania