|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie macie typy imion? ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- wszystkie brzusie śliczne a ja jutro na wizyte Nareszcie po ponad 5 tyg! ciekawe kiedy mnie skieruje na usg
|
|
#1023 |
|
Konto usunięte
|
Hope, niziutki cukier masz, na czczo 60-90, po posiłku do 120 (czasem do 130 lekarze podają, ale 130 to jest norma ogólna, nie ciążowa).
Konsultuj koniecznie z lekarzem i KONIECZNIE noś przy sobie coś słodkiego, np. marsa czy twixa, bardzo słodkie są. Jak tylko zaczynają łapy się trząść (u mnie tak jest, nie staję się głodna normalnie, tylko poziom cukru drastycznie spada i się trzęsę) to od razu kilka gryzów jak nie masz możliwości zjedzenia czegoś od razu konkretnego i jak najszybciej normalny posiłek |
|
|
|
#1024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooooooooooooooo, gratuluję pipciołki |
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Dla chłopca, to już od dawna ustalone, że będzie Piotruś, dla dziewczynki natomiast niedawno wstępnie ustaliliśmy Marta, ale to jeszcze może ulec zmianie
|
|
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie ... Ale sobie dzis pospalam
![]() ![]() ![]() Dziekuje wam wszystkim za slowa otuchy zwiazane z moim TZ ... Wiecie madrze piszecie, musze troche wyluzowac i postarac sie go tak nie cisnac i nie wysmiewac ... Bede go chwalic moze za to co robi, bo ja w sumie nie mam tego w zwyczaju, prawda jest taka ze dla nie to co zrobi jest oczywiste, a moze jemu miloby bylo gdyby uslyszal ze jest super i swietnie sobie radzi ... zmieniam podejscie ... dziekuje wam po raz kolejny za rady .... ![]() Lady Ty to masz bidulo ciagle cos ... dobrze, ze za 3 dni lekarz to bedzie wiadomo co i jak Dzierwczyny a czy wy radno tez czujecie takie klocie w dole brzucha ... bo ja codziennie rano jak sie budze to mnie pobolewa, najczesciej po prawej stronie ... Nie mocno, ale troche czuje, potem przechodzi ... Nie mam uplawow, plamien ani nic, wiec nie panikuje .... Przyszla moja poducha Motherhood, jest swietna, juz sie do niej przymierzxalam, to bym mogla usnac od razu ![]() ![]() Troche tylko zaluje koloru, myslalam w 1 chwili nad sliwkowa, a wzielam blekitna i troszke za jasna ... Ale moze zmolestuje moja mamuske zeby mi uszyla jaka sciemniejsza
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35788644]Hope, niziutki cukier masz, na czczo 60-90, po posiłku do 120 (czasem do 130 lekarze podają, ale 130 to jest norma ogólna, nie ciążowa).
Konsultuj koniecznie z lekarzem i KONIECZNIE noś przy sobie coś słodkiego, np. marsa czy twixa, bardzo słodkie są. Jak tylko zaczynają łapy się trząść (u mnie tak jest, nie staję się głodna normalnie, tylko poziom cukru drastycznie spada i się trzęsę) to od razu kilka gryzów jak nie masz możliwości zjedzenia czegoś od razu konkretnego i jak najszybciej normalny posiłek hmm to dziwne jest, bo ja codziennie prawie jem coś słodkiego, zawsze byłam czekoladoholiczką co prawda w pierwszych 3 miesiącach ciąży mnie nie bardzo ciągnęło do słodkiego, bardziej do kwaśnych, ostrych i wyrazistych smaków teraz z powrotem mam chrapki chociaż może nie tak często jak przed ciążą, ale posłucham Cię droga mamciu
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1028 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję, pięknego brzuszka ![]() Cytat:
Czekam na foto, lubię podziwiać takie ręczne dzieła
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi potem było niedobrze .... ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż dzisiaj robi kotlety z piersi kurczaka z frytkami i ogórami, więc ja już marzę, żeby być w mieszkaniu ![]() BTW mamuśki dziewczynek, miałyście faktycznie napady na słodkie, albo nie za fajną cerę :| ? mnie od czasu do czasu wysypie i już wszyscy że na dziołchę
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zrobiłam udko kurczakowe (dla siebie gotowane we wcześniej zrobionym leciutkim rosołku z grysikiem
), ziemniaki i do tego sałata ze śmietaną (z odrobiną cukru)![]() A na kolację galaretkę mięsno-warzywną
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() intryguje mnie czemu już nie widniejesz na zielono
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrezygnowałam, bo już nie chciało mi się tego robić - już nawet nie otwierałam PW o zamkniecie, przesunięcie, wątków, jakiś innych próśb i zażaleń
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
meduzza, Aniołek piękne brzuszki
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale napady na slodkie mialam ja najbardziej Zwlaszcza na lody i tosty z miodem Teraz mnie zupelnie do slodkiego nie ciagnie ( i dzieki Bogu )
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
moja Dzidzia od wczoraj ładnie mi szaleje w brzuszku
zaczęło się wieczorem, jak się położylam spać to ewidentnie non stop czułam bąbelki i łaskotanie w podbrzuszu i czasem jakby kopnięcie chyba dzisiaj taka pogoda, bo cały czas mi słabo :/ Hosenko a ja ciągle chciałam się zapytać, co oznaczało to świecenie na zielono i gwiazdka? ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- ahh i dzisiaj w końcu zrobiłam coś ze sobą, ogarnęłam włosie na głowie, oko zrobiłam eyelinerem wyregulowałam brwi no, mogę jakoś funkcjonować
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję kolejnej Dziewczynki
![]() Kurcze, mam pytanie do dziewczyn które są na L4 - czsy Wy dostajecie pieniądze od ZUS-u i jak (na konto, pocztą)??? Jak długo to trwa? Czy pracodawcy Wam dalej płacą. Bo cholera coś się chyba pozmieniało. Przy Karince mi szefowie dawali kasę, a im Zus zwracał, a teraz dostałam tak jakby pół wypłaty! A gdzie reszta? Zgłupiałam... |
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Evel, ja na L4 jestem od poczatku ciazy, pieniadze dostaje oprzekazem pocztowym, ale zawsze jest lekkie opoznienie .... Byc moze gdybym dala numer konta, to byloby szybciej, ale wole gotowke, bo nie mam zadnych kart platniczych
![]() Za 1 zwolnienie 31 dni, placil mi pracodawca, za dalsze juz zus placi ![]() Ps. co do ilosci kasy, to u mnie tez jest podzielone ... zobacz na druczku albo tytule wplaty, za jaki okres dostalas wynagrodzenie ... mi teraz przyslali od 3 do 17 lipca
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-09 o 15:11 |
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
evel ja dostaję normalnie od pracodawcy, z tego co wiem to jest średnia z 12 ostatnich miesięcy, wypłata przychodzi mi normalnie, do 5go każdego miesiąca.....tzn dostaję od pracodawcy przelew na konto a im pewnie wraca ZUS
i normalnie za cały miesiąc, może zależy od firmy....Połowę?! To może dzwoń i się dopytaj do kadr, ja mam wypłatę dużo wyższą niż przez ostatnie miesiące, no ale koncówkę zeszłego roku miałyśmy bardzo dobrą i były wysokie premie, więc to do średniej też się dolicza.....
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak płacił mnie w pierwszej ciąży i ja miałam na konto.
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewoje, jaka pogoda u Was? Bo u nas od kilku dni jest chłodno - temperatura nie przekracza 20 stopni, wieje wiatr - ogólnie taki jesienny klimat, ciekawe, czy już tak zostanie... Jeśli tak, to lato w tym roku było wyjątkowo słabe (rok temu mówiłam to samo, a jednak teraz jeszcze gorzej jest)...
No ale mam nadzieję, że pogoda dopisze w przyszłe wakacje, żebym mogła się wylegiwać z TŻem i Bąblem w basenie w weekendy. Ogólnie to staram się sobie wyobrazić życie we 3 i nie mogę na razie, nie widzę tego jakoś, muszę chyba poczekać, aż to faktycznie nastąpi, tzn Bąbel się urodzi.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-09 o 15:33 |
|
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
Witam się dzisiaj trochę później niż zwykle, ale jakoś nie mam weny na pisanie :/
Gratuluje nowych małych kobitek ![]() Super brzuszki się pojawiły ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Ehhh i nic więcej nie napisze bo mi się zwyczajnie w świecie nie chceeee, wybaczcie kochane ![]() może później coś więcej skrobne
|
#1047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Moim zdaniem lato było bardzo gorące tzn jest nadal bo jeszcze nie koniec pewnie jeszcze w październiku słoneczko poświeci
|
||
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie oglądam "Porodówkę" na TLC
|
|
|
|
#1049 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
aska27adopcje a zawsze przekazem dostawałaś wynagrodzenie?
Czy może w kadrach odbierałaś? Mi zawsze przelewem na konto wypływało. No i jutro powinnam spodziewać się pensji ale ciekawe czy tak będzie. Eh ja się ostatnio zrobiłam "wrażliwa" -nigdy nie płakałam na filmach a teraz ... Dzisiaj zorbeczałam sie na filmie "za wcześnie umierać" .Oglądałam ten film wcześniej i nic a dzisiaj beczałam jak bóbr ![]() Ostatnio oglądałam bajkę (czasami wolę obejrzeć fajną bajkę jak lipny film) "Zaplątani" i beczałam aż nic nie widziałam na oczy i zagłuszałam akcje Też tak macie ? Jeśli chodzi o jedzenie to tylko jadłabym fast food ![]() Frytki,kebab lub pizze.Tylko na to mam chęć Do pomidora się zmuszam choć dawniej jadłam kilogramami |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

Ale w każdym razie jest bardzo fajnie a na punkcie różowych ubranek można oszaleć 
co prawda w pierwszych 3 miesiącach ciąży mnie nie bardzo ciągnęło do słodkiego, bardziej do kwaśnych, ostrych i wyrazistych smaków

Jak mi potem było niedobrze .... 

Zwlaszcza na lody i tosty z miodem